Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ember, aki kihívja a jobboldalt 2013. január 17. csütörtök 1:04 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ember, aki kihívja a jobboldalt

Budapest, Róma – Az ember, aki kihívja az Orbán vezette jobboldalt. Európa segítsen nekünk – címmel jelent meg interjú Bajnai Gordonnal a La Repubblica című olasz napilapban.

A La Repubblica bemutatása szerint Bajnai “Magyarországon az ellenzék reménye az önkényuralmi sodródással szemben”. “Ma a budapesti kormány politikája EU-ellenes: ez veszélyes jelenség. A mi demokráciánk még törékeny. A radikálisok és a rasszisták veszélyt jelentenek” – idézte az újság Bajnai Gordon szavait.

A volt kormányfő azt mondta, “Magyarországon még demokrácia van, de számos döntés sebet ejtett a demokrácia nyugati értelemben vett stílusán, amelynek alapja az ellenőrzés és egyensúly és a törvény szerinti kormányzás. Az intézmények és a demokratikus elvek sokat sérültek az utóbbi két évben hozott számos új törvénnyel” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy Orbán az Európai Néppárt vezetőinek decemberi, brüsszeli tanácskozásán “egyedüliként dicsérte” Silvio Berlusconit, Bajnai azt hangoztatta, hogy “Berlusconihoz képest az a különbség nálunk és általában Kelet-Közép-Európában, hogy a demokrácia gyökerei kevésbé mélyek, tehát Orbán próbálkozásai ezért veszélyesebbek”.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint a Néppártnak távolságot kellene tartania és “megérteni, hogy a jelenlegi Fidesz-vezetés nem kereszténydemokrata, hanem radikális jobboldali…”

Bajnai Gordon hozzátette: “a rasszizmus nem Orbánnal kezdődött. Az utóbbi években erősödött meg és a gazdasági válság táplálja, és a gazdasági és társadalmi téren is pusztító rossz kormányzás a szélsőjobbot erősíti” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 26 szavazatból)
Az ember, aki kihívja a jobboldalt, 4.1 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Hát Gordon….messiást vártunk ugyan , de azért remélem sikerül valamit összegrundolnod.
    Merthogy végveszélyben a Haza !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  2. Nem radikális , NÁCI !!!!!!!!!!!!!!
    Gordi , nyugodtan ekézheted ŐKET , csak a valóságot kell elmondani , mindent felül múl !!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  3. ” Európa segítsen nekünk”
    .
    Konkréten meg kell mondani, ki, kik, és hogyan, valamint, hogy pontosan mit vár. Mit kezd a segítséggel, hogyan reagál rá, hogyan hasznosítja, hogyan fog együttműködni, és mivel, hogyan fogja viszonozni, valamint kihez lesz lojális.
    .
    Legalábbis ha én európai vezető vagy egyszerű cselekvőképes aktivista ember lennék, azért egy fenti példaként adott letisztult beszédet elvárnék mielőtt segíteni próbálok.
    .
    Az emberek általában nem csak az ellenségeiket és a veszélyes egyedeket veszik számba, de azt is alaposan megnézik, hogy kiknek nyújtanak segítséget és mik lesznek ennek a segítségnyújtásnak reá nézve a következményei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. mostmár csak minden nap Bajnai-Bajnai ha nem ismernénk akkor biztosan hogy hinnék neki de volt olyan helyzetben amikor a tőbség gyűlőlte,ezt nem lehet felejteni,hogy Orbánék se jok azt majd a 14-választások dőntik el,keresni kell azt a megfelelő embert aki majd vezese magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -23 (27 szavazatból)
  5. Bajnai… Miért nem példákat mond? Miért általánosságokkal tudja le a cikket?
    Ez a mondtam is, meg nem is példája. Lassan ő is “újbeszél”.
    Úri ember módjára nyilvánul meg a gazemberekkel szemben? Nem lesz nyerő…
    Milyen okos! Nem Orbánnal kezdődött a rasszizmus… Ahogy más sem, ő sem tett ellene semmit, az alatt az egy év alatt, amíg tehetett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  6. “Magyarországon még demokrácia van” !!! Ez aztán!
    Ilyet mond és ő “az ellenzék reménye”?
    .
    “a rasszizmus nem Orbánnal kezdődött.”
    Ez itt Orbán mentegetése? A rasszizmus pontosan Orbán első kormányzása óta erősödött és második kormányzása óta ívelt magasra, kormányszintre. Orbánék és az általuk útraindított Vonáék terjesztik a rasszizmust, Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap terjeszti, a fideszes szennylapok és a köztévé, a Wass Albert és a Horthy-szobrok terjesztik.
    Méghogy “a gazdasági válság táplálja”… Milyen lapos gondolkozás.
    Orbánék táplálják a válságot is és a rasszizmust is!
    .
    Ilyenkor megnézem Bajnai facebook-oldalán, hogy még mindig Sólyom László az egyedüli kedvese? Hát igen!
    Olyan is a gondolkozása…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Bajnai nyilván nem teheti azt amit akar. Nem nyilatkozhat olyan élesen, mint például mi itt az AN-en tesszük.
    Európa szemében 2010-ben itt demokratikus választásokon és nagy többséggel nyert a Fidesz, tehát ők ezt a népakaratot tiszteletben tartják. Számukra az a természetes, hogy demokratikus választások eredményei határoznak a következő hatalomról. A gond az, hogy -számomra legalábbis úgy tűnik- Bajnai is így gondolkodik.
    Lehet, hogy több munka, én mégis inkább a nagyobb őszinteség híve vagyok.
    Igenis nevén kellene nevezni a mai magyar diktatúrát, és ennek eltüntetéséhez kérnék politikai segítséget Európától. Ennek szellemében nyilatkoznék és tárgyalnék.
    Mert amúgy az jó ötlet volt, hogy elment küföldre is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. “hogy Orbánék se jok azt majd a 14-választások dőntik el”
    ion3!
    Te kire/mire szavazol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. hunyadi! A rasszizmus tényleg nem csutival kezdődött. Csak felhasználta az ősi, zsigeri kivagyiságot.Az idegengyűlölet itt él a lelkünkben évszázadok óta. A “magyar” ha szükség volt rá, mert nem tudta megvédeni a hazáját, betelepített idegen népcsoportokat, kiváltságokat adott nekik, jobban élhettek mint az itt maradottak, és gyökeret vert a gyűlölködés ami az irigységből fakad. Ma már természetesen nincs fajtiszta magyar, mert a nép bölcs emberből van, és keveredett. Maradt a felülről szított nacionalizmus, a másra, idegenre mutogatás, bűnbak keresés, találás. A csuti nagyon veszélyes. Olyan szegénységet zúdított a népre, amilyen talán csak az 50-es évek elején volt. És mutogat a kinyújtott bajerkezével cigányra, zsidóra, a klasszikus ellenségképre, aztán jönnek a magasak, az ősz hajúak, a 46-os lábúak, stb. Csak az uniótól várható segítség, de oda csak úriembereket engednek be. Az orbánféle senkiházikkal nem állnak szóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. gagyinagyi
    Igazad van. A magyar nép több nép keverékéből keletkezett. A nemesek sötétbőrűek voltak, meg kell nézni a korabeli képeket. A cigányok egy része származhat a fekete magyaroktól is akiknek nagy részét István és a katolikusok lemészárolták.
    De minden relatív. A rasszizmus a katolicizmus antiszemitizmusával is kezdődött, Horthyval is kezdődött, Antall Józseffel, Boross Péterrel és Csurkával is kezdődött (akik visszahozták Horthyt), Orbánnal és Bayerrel is kezdődött.
    De miért mentegeti Bajnai Orbánt, hogy nem vele kezdődött? Mi készteti erre?
    Vagy mi készteti arra, hogy azt állítsa, hogy “Magyarországon még demokrácia van”?
    Semmi. Ilyen a gondolkozása…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Újabban sok mindenben nem értek egyet Bajnaival, de ennek ellenére drukolok azért, hogy ismét sikeres legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  12. Bajnai Gordon sok, de minimum kétszínű, nem az én “emberem”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  13. Bajnai pávatánca. Mást mutat külföld felé mint amit itthon tesz. Többször említi a rasszizmus problémáját (mi mást is tehetne, Európában tahónak tartják aki nem ítéli el a kirekesztést), amikor itthon látványosan tehetett volna ellene akkor nem tette.
    Bajnai=Rogán
    Jöhetne már egy őszinte, gerinces POLITIKUS !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  14. Bajnaival is hasonló a gond, mint Medgyessy Péterrel volt, úriember és technokrata, nem politikus. Gyurcsány Ferenc pedig üzletember, nem politikus.
    És ide az ellenzék vezetőjének kőkemény politikus kell. Ne legyünk álságosak, egy politikus nem lehet úriember, de tisztességes lehet.
    És Orbán se nem úriember, se nem tisztességes.
    Bajnainak esélye sincs, és ezért vele nekünk sem.
    Kerestetik egy tisztességes politikus!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  15. Ne ezzel a fickóval sem lehet versenyt nyerni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  16. Szenzor
    Egy fehér galléros is lehet szikla kemény, Mint pld. Bokros.
    A kormány leváltásának én nem is ebben látom a legnagyobb akadályát.
    A médiákban! A mára kialakult helyzetnek 60%-ban a félművelt és ebből kifolyólag gyámoltalan országos lakájmédiák a felelősek. És ezt értem az elmúlt 23 év sajtójára is.Sokszor feláll a szőr a hátamon milyen nyilvánvaló kérdéseket nem mernek feltenni, mennyire félnek szembesíteni politikusokat hazugságaikkal, milyen olcsón eladják magukat. Addig megtehetik amíg a sajtószabadságért csak néhány ezren mennek az utcára, vagy hagyják, hogy a hatalom megtehesse azt amit a Kunigunda utcában megtett.
    Ennek a népnek olyan politikusok kellenek akik azt mondják amit hallani akarnak és olyan médiák amelyek két Győzike show között ezt szajkózzák.
    Ha valaki a realitások talaján áll az ma biztos vesztes Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. ion3
    Milyen “többség” gyűlölte? Ja, hogy a nácik? Sebaj!
    bumburi
    Szerinted az általánosság, hogy a demokráciát lazán “stílussal” azonosítja?
    hunyadi
    Bajnai NEM balos. Ideje tudomásul venni! Jobboldali konzervatív, azaz az Együtt, ha párt lesz, ilyen irányultságú lesz.Ő a munkáltatók és a tőkések érdekét képviseli a Mária Teréziai elvek alapján”Etetni kell a birkát, hogy nyírni lehessen” Azaz egy vállalható alternatíva a mostani radikálisan szélsőjobbos kormányzattal szemben. De ne legyenek senkinek illúziói. Nem tudom Kónya mikor ébred rá, hogy rossz csapatban játszik?
    anonyme
    Ezzel az a baj, mint az egyszeri kiírással egy szervizben:
    “Mi gyorsan, olcsón és jól dolgozunk. Ön ebből kettőt választhat”
    őszinte, gerinces ÉS politikus: kettőt választhatsz!
    Ha őszinte és gerinces: nem lehet politikus
    Ha őszinte és politikus: úgy jár, mint Gyurcsány
    Ha gerinces és politikus: úgy jár, mint Gyurcsány.
    szenzor
    Egy üzletember az üzlettel foglalkozik. Gyurcsány nem ERRŐL híres.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. anonyme
    Ugyanazt írod, amit én, Bokros sem politikus, technokrata, legalábbis én úgy érzem.
    Egy politikusnak tudnia kell taktikázni, tudnia és érezni kell mikor, hol és meddig szabad és kell elmenni.
    Ez is egy szakma l, és tanulni kell hozzá nagyon sokat. Nos ilyen embert keresünk szerintem.
    Bertolt Brecht után szabadon ‘Jó politikust keresünk’
    Ami a Médiát illeti, már késő, maradt a szórólapozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. kekec
    Bajnai legalább tudja, hogy etetni is kell, ahhoz, hogy nyírni lehessen.
    De ami most van, az tkp. azt jelenti, hogy akikkel gond van, azok pusztuljanak.
    Érdekes lesz az ócsai lakópark, ahova a depisek nem költözhetnek és ezt a Máltaiak fogják ellenőrizni. Olyan mély keresztényiesen és nagyon mély magyarosan!
    Heller Ágnes: “Feri rossz politikus, mert jó ember.”
    Talán mert teljesen nem felejtette el, honnét jött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. kekec
    Nem bántó szándékú írás, egy országot másképp kell kezelni, mint egy vállalatot.
    A tulajdonos a cégénél, mondhatja azt, amit egy politikus nem mondhat ki még zártkörű belső rendezvényen sem, még ha igaz is a mondandója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Szenzor
    Tehát te már választottál. nem az őszintét. Szorítok neked, hogy találjál majd egy gerinces politikust. Az ilyenek önként szokták hagyni a fenébe az egészet, mert hazudni nem akarnak, viszont tisztában vannak a régi mondással:
    “Honnan lehet tudni, hogy hazudik a politikus? Jár a szája!”. A választópolgár ugyanis nem vevő a komor valóságra. Neki feritél kell, meg sült galamb – de legalább az ígérete. És olyan szegény egy politikus sem lehet, hogy ígérni ne tudjon.
    Csak nem ártana tudomásul venni: MINDEN politikus a jövőképével házal, azaz MESÉL! Tömörebben: más a választási és más a kormányprogram.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. kekec
    Én nem választottam senkit, leírtam a véleményemet, nem vagyok politikus, tehát őszintén.
    Mi az hogy feritél ?
    Ha nem lesz őszinte, és nagyon mást tesz, mint igér, akkor jön egy másik orbánc, aki szép ígéreteivel csábit, és a körtánc kezdődik előről. Olyan jöjjön, aki azt mondja, hogy meg tudja csinálni, hosszú és lassú lesz, fájni fog, de megéri. Csak ne zárt körben nyilvánosan mondja, és ügyesen, hogy hinni tudjunk neki.
    Álmodozom? BILI? lehet. Később jövök vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Nem kapott nyilvánosságot. Gyurcsány az “öszödi beszédet” elmondta az SZDSZ frakció előtt is. Ott megértették.
    Én várok egy olyan ellenzéki együttműködésre, ahol egyértelműen csak az a közös cél, leváltani a mostani kormányt és pont.Ez legyen valóban együttműködés és nem taktikázás, annak nem most van itt az ideje.Ehhez nem kellenek hosszan tartó, részletekbe menő tárgyalások.Néhányunkon kívül a zembereknek nem kell program. Mi meg tudjuk, kitől mi várható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. kekec
    Tudtam én, hogy Bajnai jobboldali irányultságú mióta láttam Sólyom képét Bajnai egyedüli facebook-kedvenceként. Na meg abból, hogy miközben levágta a nyugdíjasok pénzét, aközben csökkentette a leggazdagabbak jövedelemadóját.
    .
    De azért nem szabad olyan könnyen átsiklani Bajnai állításán, hogy “Magyarországon még demokrácia van”, mert attól a perctől, hogy Orbánék nem ismerték el az alkotmányt és saját törvényüket vezették be, azóta bizonyítottan diktatúra van. Az önkényuralom is nyilvánvaló és állandó (mindjárt 3 éve), csak Bajnai nem akarja látni.
    .
    Csodálkozom is, hogy Bartus úrnál még nem verte ki a biztosítékot Bajnai nyilatkozata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. szolid
    anonyme 2o13.o1.13.

    Egyetértek! Túl sok a pávatáncos, még végül ezt a képzést is be foga titani a FIDESZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. anonyme
    2013. január 17. csütörtök
    08:14
    “Kerestetik egy tisztességes politikus!!!!!!”
    Van ilyen politikus a magyar palettán. Úgy hívják Gyurcsány Ferenc. Csak van két soha meg nem bocsátható vétke. Az egyik az, hogy vert helyzetből győzelemre vitte a baloldalt. Ez megrettentette nem csak a jobboldalt, de az úgynevezett középen állókat is, mert ők ugyan a demokrácia hívei, de baloldal nélkül. Erről szólt Sólyom László KE-i egész tevékenysége, erről szóltak a nagy megmondók nyilatkozatai, akik Gyurcsányt és Orbánt egyformán ördögként jellemezték, mit sem törődve Debreczeni József figyelmeztetésével, hogy az írástudók nem engedhetik meg maguknak az egyenlő távolság tartást, mert az egyik a demokrácia talaján áll, a másik pedig egyre gyorsabban távolodik a demokráciától. Gyurcsány második megbocsáthatatlan vétke, hogy komolyan gondolta azt, hogy Magyarország az utolsó pillanatban van ahhoz, hogy visszaforduljon a lejtőről, és reformokkal Európa felé kell fordítani az ország szekerét még oly nagy népszerűség vesztés árán is. “Reform, vagy bukás!” A tervezett reformok a az SZDSZ-nek kevés volt, a szociknak és a társadalomnak sok, így a Fidesz által gondosan megtervezett és kivitelezett karakter gyilkos stratégia magvai termékeny talajra hullottak, a “középen” állók szorgalmas közreműködésével. Hogy Gyurcsány hibázott? Biztos. Aki dolgozik, az időnként vét is. Erről jut eszembe egy régen hallott történet: Egy amerikai nagyvállalat egyik igazgatójának rossz döntése milliós károkat okozott a cégnek, ezért az érintett igazgató kérte a felmentését, mire a tulajdonos azt válaszolta, hogy csak nem képzeli, hogy elengedi, mikor most fizetett ki több milliós tandíjat. Azt hiszem mi is megfizettük a tandíjat, de van e annyi eszünk, mint a fenti tulajdonosnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  27. Szenzor
    Talán elkerülte a figyelmedet, amikor a BBC (és az egész világ előtt) égette saját magát és az országot El Tolcsy? Amikor tündérmesének minősítette az unortodox
    angoljával amit művelt a gazdasággal?
    Unortodox angol: Jé, mennyire hasonlít az angol a magyarra! (fairytale – feritél, lásd még jú no, pekidzs, de ezt már nem magyarázom: nézz utána)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Micsoda logikaja van neki? Segitsenek nekünk! Europa segits, MERT a kormanyunk Europa ellenes. A demokraciaval vannak némi gondok ugyan…de azért demokracia van. Egy demokratikus orszag miota kér politikai segitséget az EU-tol? Most demokracia van vagy sem?
    Szoval az EU CSAK azért segitsen mert az orszag EU ellenes. Ez nemcsak Magyarorszagon van igy, sokak vannak igy az EU vezetö orszagai közül is, nem 100%-san EU partiak mindenben, de ezért NEM kérnek politikai segitséget. Bajnai nem ismeri a tiszta beszédet. Zavaros beszéd= zavaros gondolatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  29. hunyadi
    Demokratikusan megválasztott kormányunk van. Autoriter módon kormányoz, de még fenntartja a demokrácia LÁTSZATÁT. Ha most Bajnai elkezdené őket diktatúrázni, az hiteltelenné tenné a mondandóját. ENNYIRE már politikus, ilyen hibát nem követ el. De ott tudják, amit tudnak. És Bajnai “veszélyesnek” és “radikális jobboldalinak” minősítette Orbán kormányát. Azaz valahova Le Pen és Breivik közé helyezte. Hidd el, hogy ezt ott sem veszik dicséretnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. miaszosz
    Mert bedőltél az orbáni propagandának, mely szerint ők lennének Magyarország.
    És ha ők EU ellenesek, akkor az egész ország az. NEM az EGÉSZ ország EU ellenes, és az EU pártiaknak kell a segítség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Azzal a különbséggel, hogy a franciak sem, az osztrakok (Haider) nem kérik az Eu ilyen segitségét. Mindenütt vannak szélsöséges partok, de ha Bajnai segitséget kér, akkor jobb lenne ha tiszta képet adna. Egy demokratikus orszag rendezi sajat problémait, beleértve a naci partjait. Ha az orszg erre nem képes, mert nincsenek demokratikus keretek ehhez, akkor érdemes segitséget kérni. Ha a demokracia ellehetetlenült. Különben elég lenne valasztasokat nyerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. kekec! ezt Bajnai mondja : «A La Repubblica bemutatása szerint Bajnai “Magyarországon az ellenzék reménye az önkényuralmi sodródással szemben”. “Ma a budapesti kormány politikája EU-ellenes: ez veszélyes jelenség.»
    Ezt a veszélyt penditi meg mint vészharangot és ezzel érvel, ezért segitsen az EU.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. kekec
    “Az államcsíny (franciául coup d’état) során a hatalomátvételt a politikai elit egy része hajtja végre, a rendelkezésére álló politikai eszközökkel, vagyis alkotmányos eszközökkel felszámolja magát az alkotmányosságot és magához ragadja a hatalmat. Az államcsíny végrehajtása szintén antidemokratikus hatalomátvétel”
    .
    Ezt kellene mondja külföldön Bajnai és minden valamire való ellenzéki vezető!
    Ehelyett Bajnai mellébeszél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  34. Kedves kalmik, nekem tetszett, amit írtál, hasonlóan gondolom, üdv:pk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Ha Bajnai lesz az ellenzék vezetője, marad a csuti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  36. Teljesen egyetértek kalmikkal !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. http://index.hu/belfold/2013/01/16/freedom_house_magyarorszag_szabad/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  38. ronisize
    Másodszor ugyanaz a link?
    Ha Bajnai nem tud felismerni egy diktatúrát, akkor majd a Freedom House fogja azt felismerni?
    Maguk ismerik el, hogy: “Megállapításaink a modern tekintélyelvű rendszerek növekvő kifinomultságára mutatnak rá … Rugalmasabbakká váltak; eltorzítják a jogi kereteket és visszaélnek velük, a modern propaganda eszközeit alkalmazzák”
    .
    Orbánék államcsínyt hajtottak végre, eltörölték a jogi kereteket és saját kereteiket szabták ki. Így ők szabadon garázdálkodhatnak, a többiek pedig szabadon nézhetik végig ha nem állnak útjukban. Ez a diktatúra szabadsága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. http://hvg.hu/itthon/20130117_Akar_harom_uj_part_is_alakulhat_az_Egyutt#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_17
    **
    Készül Orbán leváltása. Feltehetően halálra fogja röhögni magát.
    *
    Végül is nem egy utolsó halálnem! Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Bajnai bizonyára sokat vívódhat azon, hogy mennyire fogalmazzon radikálisan a magyarországi állapotokkal kapcsolatban. Nyilván nem akarja túl sötét színben feltüntetni az országot, és szeretné elhitetni a külfölddel, hogy még van remény.
    Belföldi nyilatkozataival ugyanakkor a jobboldali szavazók meggyőzésére törekszik, s ezért néha egészen hajmeresztő állításokat tesz, például a 2006-os ősszel kapcsolatban. Ez remélhetőleg csak taktika, ám ez esetben is merőben kétséges, hogy általa tömegesen átcsábíthat-e jobboldali tömegeket a maga oldalára, mivel e jobboldali szavazók aligha értékelik a gesztusait. Aki még most is Orbán oldalán áll, az nem kér Bajnai demokráciájából, és máséból sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. 17:26 , az Együtt ezennel atkeresztelte magat Külön2014-re! Ennyi az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. 17:37, Igen. Azt hiszem tudod, hogy kezdettől fogva kételkedtem. Nos, nem alaptalanul. Szóval ebből nem lesz semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. 17:41 jol hiszed. én viszont azt hittem, hogy ennél egy kicsit tovabb birjak az együttlétet, bar én is kételkedtem, de ilyen gyors valasra én sem tippeltem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Talán annyi volt az előnyöm, hogy kezdetől figyelemmel kísértem a Hazaéshaladás weboldalt. Gyenge kezdés után erősen visszaesett.
    Minden határozott irányvonal, terv nélkül nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Ha jól értettem (népiesen fogalmazva), Bajnai Gordon azt kéri az Európai néppárttól, hogy Orbánt lökjék ki a közös akolból, mert nem szalonképes. Nélküle Magyarországon a jobb-közép fellendítené a gazdaságot. Az a kérdés, mit szól ehhez a néppárt, aminek az alelnöke volt sokáig Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Ha kilökik attol Bajnai Külön2014 Gordonnak nem lesz könnyebb dolga. Utana még azt sem kérheti, hogy segicccs Ajropa!
    És csak akkor lökik ki, ha Bajnai és a többiek bizonyitjak, és igen dragajobolgarur is, hogy itt NINCS demokracia. Ez INDOK! De ezzel a dumaval, hogy itt demokracia is van, meg nem is. Hogy mi együtt is és külön is , hogy a focit azért én is Viktorral nézem… nahat ez nem komoly. Még a mesés Attila is kritikusabban fogalmaz az olasz lapnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Remélem most már felébrednek Csipke Rózsika álmukból a “civileket” favorizáló megváltó várók. Az MSZP megrázta magát, és két hét alatt három kört rávert az E-14-re. Mint korábban írtam Bajnai nagyot tévedett, amikor azt gondolta, hogy a Milla hozhat valamit a konyhára. Ugyanis Bajnaiéknak van egy agytrösztjük, Kónyáéknak van tömegbázisa, vannak szervezeteik, a Millának a nagy arcon és a nagyra vágyáson kívül semmije nincs. Csak koloncként csüng a másik kettő nyakán. Szét válva a kettő még viheti valamire, de együtt maradva helyben topogásra vannak ítélve. Bajnai másik tévedését is fel kellene, hogy ismerje, Ő a jobboldalról nem kap támogatást, hiába reménykedik. Lehetett volna a baloldal közös jelöltje, de ezt eltaktikázta, most már elkésett, már csak vetélytárs lehet, ha megszabadul a kolonctól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. csakén
    2013. január 17. csütörtök
    09:54
    “Heller Ágnes: “Feri rossz politikus, mert jó ember.””
    Még Heller Ágnestől is tele van a hócsukám!
    A nagy filozófus, gondolkodó, a világra szóló tehetség,aki nem méri fel, hogy szavaival lesújt
    arra, akinek a védelmére kellene kelni!
    Ó szegény Feri, ő egy jó ember, csak nem jó politikus! Mi bizonyítja azt, hogy rossz politikus? Netán az, hogy előbb született több száz évvel, mint ahogy kellett volna ahhoz, hogy azt a szellemiséget amit képvisel, akár Heller Ágnesek is megértsék?
    Ki a jó politikus? Az aki ha kell gyilkolna is a hatalmáért? Vagy netán az, aki mafiosztikus eszközökkel hatalmas csapatokkal támadt egy emberre, mert egyedül nem bírt vele? Vagy az az értelmiségi kör, aki a veszélyt nem felismerve nem mellé áll a segítségre szorulónak, ( demokrácia, demokratikus elv védelme ) hanem még ma is lesajnálja és szerencsétlen flótásnak degradálja? Mert ugye senki sem hiszi azt, hogy csak az politizál, aki ezen a jogcímen veszi fel a fizetését! Politizál itt mindenki, aki jól meg van fizetve azért, hogy félretájékoztassák az embereket, és a végeredmény szempontjából mindegy hogy ezt jóhiszeműen, vagy rosszhiszeműen teszik, a végeredmény ugyanaz!
    “Feri rossz politikus,mert jó ember!”
    Nem lehet valaki jó politikus, ha filozófus gondolkodóink is úgy gondolkodnak, mint ahogy Heller Ágnes, mert ha nincs, aki megvédje a jót a rossztól, akkor @art sem ér az élet!
    Feri nem rossz politikus, hanem azok rossz politikusok, akik szellemiségükben nem mérik fel,hogy állandó támadások közepette, megtámogatás nélkül nem lehet csatát nyerni!
    Ki vagyunk a vizekből, van egy ragyogó politikusunk – Orbán Viktor – akit csapatok támogatnak meg,- büszkén felvállalva – nemtelen eszközökkel!
    Éljen Orbán Viktor, ő a jó politikus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. kalmik! ezért mondta Gonoszka, hogy orban majd meghal a nevetéstöl. … Ha egymast verik, akkor neki be sem kell avatkoznia. És az lmp most tart egy kongresszust, ahol egymasnak feszülnek majd az Együtt2014 (bocsanat Külön2014) és a nem Együtt2014 partiak, amiböl még patrszakadas is lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Ha az MSZP-nek és Mesterházynak van egy csepp esze akkor Bajnai mögé áll!

    Ha ezt megteszik akkor képesek az egész baloldalt egy irányba mozdítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos