Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ember, aki kihívja a jobboldalt 2013. január 17. csütörtök 1:04 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ember, aki kihívja a jobboldalt

Budapest, Róma – Az ember, aki kihívja az Orbán vezette jobboldalt. Európa segítsen nekünk – címmel jelent meg interjú Bajnai Gordonnal a La Repubblica című olasz napilapban.

A La Repubblica bemutatása szerint Bajnai “Magyarországon az ellenzék reménye az önkényuralmi sodródással szemben”. “Ma a budapesti kormány politikája EU-ellenes: ez veszélyes jelenség. A mi demokráciánk még törékeny. A radikálisok és a rasszisták veszélyt jelentenek” – idézte az újság Bajnai Gordon szavait.

A volt kormányfő azt mondta, “Magyarországon még demokrácia van, de számos döntés sebet ejtett a demokrácia nyugati értelemben vett stílusán, amelynek alapja az ellenőrzés és egyensúly és a törvény szerinti kormányzás. Az intézmények és a demokratikus elvek sokat sérültek az utóbbi két évben hozott számos új törvénnyel” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy Orbán az Európai Néppárt vezetőinek decemberi, brüsszeli tanácskozásán “egyedüliként dicsérte” Silvio Berlusconit, Bajnai azt hangoztatta, hogy “Berlusconihoz képest az a különbség nálunk és általában Kelet-Közép-Európában, hogy a demokrácia gyökerei kevésbé mélyek, tehát Orbán próbálkozásai ezért veszélyesebbek”.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint a Néppártnak távolságot kellene tartania és “megérteni, hogy a jelenlegi Fidesz-vezetés nem kereszténydemokrata, hanem radikális jobboldali…”

Bajnai Gordon hozzátette: “a rasszizmus nem Orbánnal kezdődött. Az utóbbi években erősödött meg és a gazdasági válság táplálja, és a gazdasági és társadalmi téren is pusztító rossz kormányzás a szélsőjobbot erősíti” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 30 szavazatból)
Az ember, aki kihívja a jobboldalt, 3.9 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Döbbenetes, hogy sorra számolódnak fel hadállások a progresszió oldalán és sehonnan nem jön segítség. A Galamus havi (!) sagen und schreiben 4 000 €-os
    költségvetését nincs a demokratikus világban szervezet, amely tudná finanszírozni.
    Az AN havi néhány száz $-os költségeire nincs sponzor.
    Valahogy elgondolkodtató “nyugati demokráciák” hozzáállása. Itt konkrétan a
    nyugati baloldali pártokra, szakszervezetekre gondolok.
    A kettő együtt 5 000 €. Összetartó malter híján omladoznak a bástyák.
    Erröl mi a véleményetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Gonoszka az a véleményem, hogy amíg az alábbiakat nem tudatosítják Európában, onnan nem kaphatunk segítséget (gyűjtés a Varánuszról)
    Szevasztok 2013.01.17. 14:21:48
    @falazodesyka: Szolzsenyicin után szabadon, szerintem így se rossz (sőt így az igazi):

    “A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  3. Nem gondolnám,hogy Bajnai kihívná a jobboldalt! Orbánt és szűkebb körét igen; de ők már szélsőjobb! Bajnai talán konszolidálni szeretné azt a jobboldalt, amely jobb ízlésű annál,hogysem kritika nélkül nézze Orbánék egyre “illetlenebb” rasszizmusát, kíméletlenségét a társadalom vesztesei iránt; esetleg fanyalog kicsit a mohó és nyílt rablás (Simicska és co.) miatt, de “tisztakezűnek” látja a Vezért. Ha esetleg kicsit távolságtartóak vele szemben, annak leginkább az az oka, hogy “rosszul áll rajta a frakk”, “nem bridzsel” – egyszóval nem egészen olyan, mint a régi szép idők “társaság”-beli úri emberei. Ezek a tradicionális jobboldaliak talán inkább éreznének közösséget Bajnaival (és Sólyommal), csakhogy több évtizednyi kiszorítottság után nem kockáztathatják, hogy esetleg ismét a hatalom perifériáján találják magukat, hogy ismét egyféle “tanácsköztársaságot” kelljen elviselni!A hatalomban maradáshoz a piszkos munkát elvégezni jó lesz a gátlástalan kis “tengernagy” és terrorszervezete és eszköztára (pénz, logisztika, kommunikáció), akik mögött áll a (történelmileg) szilárd ideológiai és hatalmi tudásbázis: az egyház. Mindezért szerintem – bármit is mond – Bajnai nem lesz képes felszámolni ezt a jelenlegi rezsimet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Figyelemmel kísérem, de egyre inkább hiábavaló.
    Harmatgyenge. Íme az új adalék.
    *
    http://nol.hu/archivum/bajnai__nem_a_szeteses__hanem_a_szorosabb_egyuttmukodes_fele_tartunk
    *
    Nem az aranybikába kell sületlenségeket mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. http://hvg.hu/itthon/20130117_Akar_harom_uj_part_is_alakulhat_az_Egyutt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Már tavaly megindult Bajnai ellen a szervezett támadás, őt Gyurcsánnyal összemosó karaktergyilkossági kísérlet. Erre van pénz, fegyver, paripa a kormányoldal részéről. Ebben igen jó a fidesz, ezt nem kéne elfelejteni!!!
    Közben aprozódik szét az ellenzék, aztán még Fodor is pártot alapít stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  7. Azért figyeljetek Kuncze és Fodor nyüzsgölődéseire is.
    Na, jönnek, akik már mentek.
    Alig hiszem, hogy erre lenne szükség. Ti mit gondoltok?
    Olvastátok Török Mónika posztját?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  8. kekec
    2013. január 17. csütörtök
    20:00

    Az idézetedhez még hozzátenném, és nincs senki más aki ilyen részvétlenül és kárörömmel szemlélné a saját pusztítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Aranybika szallo mar a szemet gazember KOSA stromanjae! Most intezik a 2 milliardos Eu tamogatast ra amibol ellopnak 800 000 000 froncsit rogton az epitkezesbol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Az emberek egymástól is félnek. Az elmúlt húsz évben sokat tett a Fidesz ennek érdekében. A vezető pozíciókban a kormánypárt és tisztségviselői vannak. Ki merne most kiállni azzal, hogy “nem tetszik a rendszer”! Az megnézhetné magát.
    A szavazóbizottságokban az őket támogató tisztviselői vannak. Ott lehet igazán látni, hogy a választás mennyire tiszta és előírásszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Hogy elvész a tett s véle a szép álom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. butterfláj
    Ettől félek a leginkább én is. Az a történelmi szerencsénk, hogy Orbán hülye a gazdasághoz, de ezt képtelen belátni, és ezért állandóan piszkálja. A nép meg nem nyeli le a diktatúrát cukormáz nélkül. Bajnai képes lenne a gazdaságot konszolidálni és a cukormázat szolgáltatni a jobboldali diktatúrához. Azaz egy Bethlen 2.0 verzió. Peyer meg csak akadna Gaskótól Akárkiig.
    Van az a pénz, amiért korpás lehet a haj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Ezért nem igazán értek egyet a cikk címadásával Bajnai nem a “jobboldalt” hívja ki, hanem Orbán autokráciáját. A jobboldalisággal nem hiszem, hogy sok gondja lenne. Hiszen az erősen jobboldali (európai értelemben vett jobboldali) Reformszövetség programját valósította meg.
    Horthy korszakát nem az operett-tengernagy, hanem a Bethlen-Peyer paktum stabilizálta. És én nem akarok még egy gazdaságilag stabil diktatúrát sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos