Ronai and Ronai
AMERIKAI

Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek! 2012. október 11. csütörtök 8:04 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(114)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek!
Szeged – Csakis amiatt távozik Magyarországról a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa, mert férje, Andrian Dusev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot.
.
A 30 éves lapátforgató, aki szeptember 27-én jelezte a magyar szövetségnél, hogy Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását, szegedi, búcsúzó sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve mesélte el döntése hátterét szerdán. Először fel akart olvasni egy előre megírt szöveget, azonban pár mondat után „eltört nála a mécses”, és kötetlenül folytatta mondandóját.
.
„Köszönöm mindenkinek, aki támogatott az elmúlt években. Az államnak, a minisztériumnak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, Szeged városának és a klubomnak, a Démász-Szegednek. Kívánom, hogy a magyar sport a jövőben is eredményes és sikeres legyen! A csapattársaimnak is köszönök mindent, elsősorban Kovács Katalinnak, vele értem el a legtöbb sikert. Köszönöm a szurkolóknak is, amikor padlón voltam, például a nyáron, Londonban, erőt adtak, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Jó magyar sportolónak lenni, mert amikor ünnepelsz, nem vagy egyedül, hanem több millió ember ünnepel veled együtt.”
.
Douchev-Janics Natasa edzőinek is megköszönte a közös munkát, mint mondta, a legnagyobb köszönet Kati néninek és Öcsi bácsinak, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalinnak és férjének, Fábián Lászlónak jár, de megemlítette Vécsi Viktort és Sári Nándort is.
.
„A legutóbbi olimpiai ciklusban egyedül a férjem, Andro volt az edzőm, annak ugyanis, aki megcsalt és meglopott, nem jár köszönet” – fogalmazott. A 2008-as pekingi olimpia után Kovács László vette át Douchev-Janics felkészítését, s hivatalosan a londoni játékokig ő volt a trénere.
.
A távozásról szóló döntéséről a kajakos azt mondta: az olimpián férje kapott egy állásajánlatot a Szerb Olimpiai Bizottságtól, amelyet elfogadott, de akkor még nem volt biztos, hogy ő is vele tart, ez az elhatározás később született meg. Arra a kérdésre, hogy miért kellett feltétlenül az országváltás mellett döntenie, és miért nem maradhatott szerbiai felkészülés mellett magyar színekben, a versenyző a következőt válaszolta:
.

.
„Nagyon furcsa helyzetet teremtene a családon belül, ha a férjem ellenem készítené fel a szerb lányokat. Ezért döntöttünk úgy, hogy én is megyek.” Hozzátette: nagyon nehezen született meg benne a döntés, és azt kérte mindenkitől, hogy hogy ne gyűlölje őt a távozása miatt.
.
„A múlt heti, belgrádi sajtótájékoztatómon nem pontosan úgy fogalmaztam, hogy Magyarország soha nem fogadott be, valószínűleg rosszul fordították, amit mondtam. Az viszont igaz, hogy egy kicsit mindig is vágytam arra, hogy ott versenyezhessek, ahol születtem” – mondta a bácskapalánkai születésű sportoló.
.
Douchev-Janics jelezte: nem érti, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség miért árulja őt úgy, mint egy árucikket (az MKKSZ 150 ezer eurót kér Douchev-Janics Natasáért a szerbektől), szerinte nem ezt érdemli. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Szerbiában még nem írt alá semmit, de nagyon rosszul esne neki, ha az MKKSZ akadályt gördítene a távozása elé. Arra az újságírói kérdésre, hogy mihez kezd, ha az MKKSZ nem engedi el őt, s ezzel gyakorlatilag megakadályozza, hogy két évig versenyezzen régi-új hazája színeiben, a kajakos azt mondta: „Nincs B terv”.
.
Elmesélte még, hogy hivatalosan nem tárgyalt a magyar szövetséggel, de Baráth Etele elnökkel és Storcz Botond szövetségi kapitánnyal levelet váltott, és kiemelte, hogy Lévai Anikótól is kapott egy kedves levelet, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök felesége támogatásáról és megértéséről biztosította, ugyanakkor jelezte: sajnálja, hogy elhagyja az országot.
.
Douchev-Janics Natasa azt mondta: nem hagyja el végleg Szegedet, hiszen nagyon sok barátja van itt, és tulajdonképpen nem megy messze, csak mintegy 150 km-re a várostól.
.
Csonka Gábor, a kajakos menedzsere, aki egyben a Démász-Szeged egyik vezetője, a sajtótájékoztatón azt mondta: azzal, hogy Douchev-Janics szeptember 27-én náluk is bejelentette távozási szándékát, az eredetileg december 31-ig szóló szerződését megszűntnek tekintik.
.
A magyar szövetségnek október 27-ig kell kialakítania álláspontját azzal kapcsolatban, hogy hozzájárul-e Douchev-Janics Natasa Szerbiába távozásához. Baráth Etele az MKKSZ keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: mindenképpen feltételhez kötik az átigazolást, „csak úgy” nem fogják elengedni a kajakost.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek!, 2.3 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(114)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

114 Reader’s Comments

  1. itt többen is lejellemtelenzték Janics Natasát. akik ezt tették hány arannyal gazdagították országunkat? valamelyik lapnál van egy szavazás.
    .
    Ön szerint kapjon olimpiai járadékot Douchev-Janics Natasa?
    Igen. 17357 (36%)
    Nem. 30876 (64%)

    szégyen ez az ország. egyre inkább szégyellem magyarságomat ezek miatt az irigy kisszerű primitív bunkók miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (31 szavazatból)
  2. Natasa érvelése, (bolgár származású) férje elfoglaltsága, mintha nem volna elég meggyőző érv. Évekig egy ország hordta a tenyerén, és ez azért csak-csak kötelez valamennyire. Persze szabad ember, oda megy ahova akar, és azzal érvel (család) ami a legkevesebb indulatot kelti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  3. Jó dolog ám, hogy 2012-ben, Magyarországon ez ilyen fontos téma lett, mázli, hogy ezzel kell foglalkozni, más gond amúgy nincs ebben az országban. Sok minden elhangzott itt, pro és kontra, volt “libázás” és könnyes búcsúszó. Számomra a tanulság annyi, hogy képtelenek vagyunk helyén kezelni a dolgokat. A versenysport az egész világon pénzről (ezt a sportolók kapják), dicsőségről (ezen már osztozik a sportoló, országa és/vagy klubja) valamint örömről (ezt érzik a szurkolók) szól. (No meg rengeteg munkáról…). Nekem Janics Natasa sok-sok örömet szerzett, ezért én köszönetet mondok neki, és kívánom, éljen boldogan, és legyen sikeres. Amúgy pedig mindenkinek szíve joga, hogy másként gondolkodjon erről, hiszen ez (is) eléggé szubjektív dolog. De a hálátlanság vele kapcsolatban nem állja meg a helyét: amit kapott ettől az országtól, azért tisztességes munkával, kiemelkedő teljesítménnyel fizetett.

    És amúgy egy nőt “lelibázni” bunkó dolog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. A “praktikus” honosítások magukban rejtik az ilyen helyzeteket-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Mivel nem vagyok sportfan, kiváltképp nem érdekel a kajak, J.Natasának mindig az emberi oldalát láttam, nem pedig az egekig magasztalt hősét.
    Abban a helyzetben vagyok h. nemcsak a sportsikereiről kaptam információt az elmúlt években, mint az emberek többsége, hanem a hétköznapi életéről is.
    Azt kell mondanom, hogy a csodálat legkisebb szikráját sem keltette bennem mint ember, mint állampolgár… Nyilván nem elvitatva tőle, hogy tehetséges sportoló.
    Ő mai kor sikeres embere: meglépi azokat a lépéseket, amik az érdekeit szolgálják és nem néz vissza.
    Mi ebbe a rossz? Aki ma sikeres mind eszerint él.
    Amikor az érdekei azt szolgálták, hogy magyarságát kihasználja a sikerei érdekében, megtette. Most mást szolgálnak az érdekei.
    Nem szentimentális szempontok szerint dönt – a magyarsága neki csak eszköz. Ugyanmár… JÖnnek itt a hálátlansággal… Micsoda hülyeség.. :)
    Kicsit túl van spilázva az egész élsport :)
    OK, el kell ismerni a sportsikereket, a “Kenyeret és cirkuszt”-féle tömegszórakoztatás hőseit, de nem kéne mindezt ennyire túlzásba vinni.
    Natasánál pontosan megfigyelhető ez a népmesei hős-gyártás.. Naná h. ő tojik rá és naná, hogy azoknak, akik (úgy érzik hogy) felépítették a hőst most csalódottak.
    Miért nem lehet a sport mindössze egy szép játék..?
    Jöhetnek a mínuszok :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. Mint tudjuk, Janics Natasa nem Magyarországon született, Nem itt nőtt fel, nem itt alapozta meg sportolói karrierjét. Ezen azt értem, hogy a verseny, és egy gyerekből versenyzőt nevelni nem ugyanaz. MÉGIS nekünk szerzett nagyon sok dicsőséget hosszú éveken át, és nem a nevelő egyesületének!
    -
    Ön szerint kapjon olimpiai járadékot Douchev-Janics Natasa?
    Igen! !!!!!!!!!!
    Ugyanis ez nem azért jár, hogy hol él! Ezt azért kapja, mivel megdolgozott érte, és a teljesítménye után Magyarországot sokkal magasabban jegyzik a sport világában. Azért kapja, mivel magyarként nyerte NEKÜNK az érmeket.
    Mint tudjuk, vagy emlékszünk arra, hogy a legutóbbi időkig ennek ellenére nagyon meg kellett küzdenie a saját teljesítményén túl is azért, hogy a klubban is elfogadják. Csak azért, mivel nem itt született! Ő mégis maradt.
    -
    Most elmegy. Még szerez egy két érmet az új hazájának, bár sokat nem, mivel ebben a sportban a kor nem erény, hanem hátrány, és utána úgy tudja abbahagyni, hogy új hazája is büszke lehet rá.
    -
    Amit tettél értünk, szép volt Natasa! Köszönjük!
    Új életedhez, sok sikert, és sok boldogságot a magánéletedben!
    Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  7. Observer!
    Hát ugyan vajon mi mást mondhat az emberfia, ha történetesen nőnemű az az illető, akinek nincs több sütnivalója, mint az ominózus gágogó, fehér tollú kétlábúnak? Szándékosan a visszafogott, és könnyedebb formátumú kifejezést használtam.
    Hidd el vannak ennél sokkal vaskosabb jelzők is a szókészletemben, azok alkalmazása valóban sértő lett volna, bár fenntartom, hogy Janics az utolsó néhány hétben előadott teljesítményével és hazugságaival sajnos rászolgált volna némelyikre azok közül is. Az én szememben a műkönnyek, az álszent mézesmázoskodás, a nagy hálálkodás, és a magyarkodás az utolsó fillérig, inkább gyomorforgató dolog. Mindenki tegye a dolgát, ‘oszt jónapot!
    Csak szerényen jegyzem meg,hogy bunkónak titulálni valakit a véleményéért, -ha tetszik, ha nem-, szintén bunkó dolog!

    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ferjenek-kovetel-15-milliot-janics-2113923

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  8. Nati szerint férjének (nem ő edzette, állítólag végzettsége sincs) kellene kapnia az edzőnek sz olimpiai érmekért járó 15 millát…azért ez már egy kicsit meredek – szerintem. Minden megbecsülésem mellett ez az ügy már kezd kínossá válni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Drága , Magyarországnak számtalan dicsőséget szerző Nati, mi magyarok már csak ilyenek vagyunk, ha valakinak nem tudunk jót okozni, akkor rosszat okozunk , olyanok, akiknek arra kell haragudni , akire a Kedves Vezető azt sugallja, hogy erre haragudni kell, azt úgy útáljuk, hogy a fal adja a másikat. Ez egy ilyen ország vezetése, Te ne gyülőlj minket kedves Natasa, mert mi nem ezek vagyunk, csak gerinc híján a Kedves Vezető ezeket a nyilatkozatokat várja az egzisztenciájukat féltő vezetőktől és ők teljesítík is a Kedves Vezető elvárásáait

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  10. Magyarországon lett valaki , majd akkor hivatkozzon a családra amikor lehullik a rózsaszín fátyol a szeméről a férjével kapcsolatban és szeretne visszajönni de már késő.Tipikus buta nő azt hiszi minden örökké tart,kívánom így legyen , de akkor is ezen a szinten és ennyi pénz után már nem kellene hetet havat összehordania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. 1.) Ne bántsátok Janics Natasát! Megtette a dolgát, hadd éljen most már ott és úgy, ahogy ő szeretne!
    2.) Helyesen: Dusev. A firkásznak egy körmöst.

    (Nem latin betűs nevek magyar helyesírása.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  12. Csak egy kérdésem lenne az emberkereskedelemmel kapcsolatban:
    Ki érte el ezt a rengeteg érmet
    1. Natasa a sportoló, vagy
    2. a nemzet, aki kereskedelmi forgalom tárgyaként kezeli?
    .
    Ne sirj Natasa itt az emberkereskedelmen és az irigységen kivül
    fogalmuk sincs a zembereknek a becsületről és a teljesitmény értékéről.
    NEM TUDNAK MUTATNI – RAJTAD KIVŰL – MÁST ILYEN TELJESITMÉNNYEL!
    NEKÜNK HOZTAD A DICSŐSÉGET, NEM AZ IRIGYKEDŐKNEK.
    A többi meg szamárbőgés, kutyaugatás, amint tudjuk nem hallatszik az égig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  13. Miért probléma az, ha egy sportoló ilyen döntést hoz? Joga van hozzá. Ezért miért kellene gyűlölni?
    Azonban ha így tesz, azaz más országba megy és annak színeiben versenyez tovább, az (lenne) a korrekt és tisztességes, ha önként lemondana a Magyarország által a magyar adófizetők pénzéből juttattott járadékáról. Ha ezt megteszi, akkor jellem és valóban igazi fair sportoló. Ha nem, akkor csak egy nyomorult minden tekintetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  14. Én szerettem Natasát magyar olimpiai bajnokként.
    Most is szeretem és mindig szeretni is fogom.
    Nagy lány ő, engedjük meg neki, hogy azt szeresse, akit akar, ott szeresse, ahol neki/nekik jó.
    Miért ne élhetne szülőhazájában, Szerbiában? Talán a férje ragaszkodik a cirillbetűhöz, szláv testvérekhez. Egyáltalán: miért kéne szeretnie/szeretniük ezt a mi szörnyű unortodoxiánkat?
    Akárhogy is van, el kell fogadnunk a döntésüket.
    A mi dolgunk, hogy így is, úgy is szeressük Natasát, mert ő a mi lányunk IS.
    Örüljünk az ő boldogságának, legyünk rá büszkék (van rá jó okunk!), soha el ne feledjük őt!
    Megtanulta, szépen beszélte a nyelvünket. Becsüljük meg ezért IS!

    Kedves Natasa! Élj boldogan, bárhol is jó neked, nektek!
    Mindig hálával és szeretettel fogunk rád/rátok gondolni, ne felejts el minket.
    Gyere hozzánk családtagként, turistaként, ahogy kedved tartja.
    Ha a gyermekedet magyarul is megtanítod, meglátod, még azok is meg fognak jámborulni irántad, akik most kígyót-békát kiabálnak rád.
    Akárhogyan is lesz, MINDIG visszavárunk, köszönjük, szeretünk téged!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  15. Ja, és persze szerb olimpiai bajnokként is szeretni és tisztelni fogom Natasát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Szégyen és gyalázat amit a magyarok Natasával művelnek. Én szégyellem magam Baráth Etele és bűnbandája miatt!

    Magyarországról már régen megindult az exodus. Köszönet Orbánnak és bandájának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  17. Egy kis adalék Natasa jelleméhez.

    http://www.delmagyar.hu/sport/kovacs_laszlo_meltatlan_az_egesz/2302003/

    Ő egy ilyen lány.. mindig is ilyen volt… :) Csak a sportsikerek eltakarták egyéb hiányosságait :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. A.Kárki 2012. október 12. péntek 21:17
    “az (lenne) a korrekt és tisztességes, ha önként lemondana a Magyarország által a magyar adófizetők pénzéből juttatott járadékáról”. EZ JÁRADÉK?????
    Ha már személyeskedünk, ezt miért csak egy sportolóra vonatkoztatod?
    Talán azért adja vissza, hogy Lézer János még többet érhessen.
    Nem tudom miért nem gondolsz a Nóbel dijas magyarokra? Azok is adják
    vissza, ott ahol kapták. Vagy ők mások, mint a többi?
    PERSZE, HA FOCISTA LENNE! (NEM ILYEN KIS “VIZIMADÁR”?)
    Egérke és a kis boxoló talán többet ér, mert felült a sportkórházi
    fide$$ rendezvényen a szinpadra! Tüntetve ellenünk?
    Az egyéni sport teljesitményt nem szabad összetéveszteni az életpálya
    elismerésével. Ezt már mitt pali is eljátszotta. Vagy talán a kettő ugyanaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. coffi
    Azt hiszem, elkerülte a figyelmedet Kovács László végkövetkeztetése:
    “Méltatlan hozzám és Natasához is az egész szituáció – mondta Kovács László.”
    Ebbe MINDEN benne van, nem csak az, amit a média belemagyaráz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Natasa kapott fizetést, cserébe hozta a tőle elvárt eredményeket. Most már nem kér fizetést innen, munkahelyet akar változtatni. Miért baj ez?
    Nem viszi el érmeit, sikereit, az itteni tevékenysége mind – mind Magyarország dicsősége marad.
    A “libaólból” pedig nem csak ő repült ki, hanem mások is. Miért most alakult ki kajakosainkban egyszerre a menekülés vágya? Vagy most vált végképp tarthatatlanná a helyzet? Nem volna érdemes az okot keresni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. @commandante: természetesen lehet más véleményed a dologról, szíved joga, ez így van rendjén. Más a kiindulópontod, (kicsit) más a logikád, ebből következik, hogy más a konklúziód is. Lehet, hogy én (sem) ismerem az ügy összes körülményét, gondolom, ezzel Te is így vagy. Én csupán azt állítom, hogy a munkateljesítményt el kell ismerni (esztergályos, sportoló, politikus, egyre megy). Jelen társadalmi viszonyaink között az elismerés egyik elfogadott formája a pénz. Ez kőkemény üzlet, bárkiről is legyen szó (adok-kapok). A másik az erkölcsi (dicsőség), amely – és ez lehet, hogy sajnálatos dolog – szintén pénzre váltható, és a legtöbben pénzre is váltják (a “pénz” fogalmát és itt általánosan használom, ez lehet előmenetel, előnyök elfogadása és/vagy kikényszerítése, stb.). Ezt – erkölcsi alapon – el lehet ugyan ítélni, de tapasztalataim szerint itt is érvényesülne az ismert bibliai sztori (az vesse rá az első követ…). Ami pedig a bunkóságot illeti: lehet, hogy illetlen dolog. Ám egy (bármily csekély értelmű) NŐ libának minősítése több annál. Éppen azért, mert nő (ugyebár egy férfira nem mondod, hogy “ostoba gúnár”…) Helyesbítem kiszólásomat: nem bunkó. Faragatlan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. Ne mosdassátok már.Most meg az edzői pénzt akarja a férjének.Vajon ha nem döntötte volna el,hogy megy akkor is kérte volna az edzői pénzt? Egy frászt..ezt a nőt felkérték ,hogy vegyen részt egy nagyhatalmi játékban,pontosan hol legyen a kajak sport központja.Szegeden szerették volna a villamos ipar nagyjai.Ő bele ment leköpködte edzőjét-kantinéit-eljött Szegedre.Felérte észel,hogy kifutott és így megy mást csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  23. Hic transit gloria mundi…
    Janics egy kiváló kajakozó, aki sok-sok érmet nyert. Semmi több.
    Check this out:

    http://sport365.hu/egyeni-sportok,kajak-kenu,kinos-reszletre-derult-feny-a-milliokat-kovetelo-janicsek-ugyeben-,37738

    Idézet:

    “Senki sem lepődik meg azon, hogy a Janics Natasa-szappanopera mindennap egy új fejezettel bővül. Amint azt korábban a Szerbiába visszatelepülő háromszoros olimpiai bajnok kajakos edzője, Kovács László elmondta, 9 millió forintos edzői jutalmára igényt tart Natasa férje, a bolgár Andrian Dusev. Natasa a szegedi búcsú-sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Kovács László megcsalta és meglopta őt, sőt kiemelte, a legutóbbi olimpiai ciklusban csak Dusevet ismeri el edzőjének.”

    Legalább ne ajnározzátok már! Az érmeket azonban elsősorban magának nyerte. Sokat letett az asztalra, ez tény. Ő Janics Natasa, elsősorban egy pragmatikus ember, kajakos, feleség, nő, anya. De hérosz sosem volt. Nem kell érzelmeket belevinni ebbe az egészbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. Tisztelt Astaroth!

    Véleményem szerint igen is bele kell vinni érzelmeket, mert ez már politika. A mai Magyarországi diktatúrát minden ember elhagyja, akinek van rá lehetősége. Megpróbáltam én is . Kettő év különbségen múlott. De nem adom fel. Szomorú de tény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  25. halandor !
    *
    Puskás Öcsi bá is “otthagyta a hazáját” és a saját sportjában semmivel sem volt jobb – legföljebb azonos – mint Janics Natasa.
    *
    Megjegyezném azt is, hogy az aranycsapatot az egész ország a tenyerén hordozta, politikusoktól a legkisebbekig. Náluk elkényeztettebb állampolgár nem létezett, mindent szabad volt nekik. Nekem is megvolt a dicsőségükre árusított gombfoci készlet mind a hat változata… Ez a különbség foci és evezés között, az utóbbi soha nem lesz olyan népszerű.
    *
    Másrészt az evezés, a foci, a bírkózás, az atlétika és at öbbi, mind-mind “csak” egy-egy gyönyörű . J Á T É K. Az olimpiáknak is ez a titulusa és a célja. Kár mást belemagyarázni, belőlük nemzeti (nacionális) ügyet farigcsálni és becsületes embereket megalázni.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. A.Kárki
    “az (lenne) a korrekt és tisztességes, ha önként lemondana a Magyarország által a magyar adófizetők pénzéből juttatott járadékáról.”
    .
    A legnehezebb fizikai munka, fizikai terhelés az élsportolóké. Ha komolyan és hosszabb távon ûzik, negyvenéves koruk után, életük végéig egészségügyi problémákkal küszködnek.
    Aki nem próbálta ki legalább pár évig az élsportot, ne várja el, hogy bármiről lemondjanak, ami a keményen megdolgozott járandóságuk, még ha életük végéig is járj nekik.
    Megérdemlik, mert megdolgoztak érte, bárhol éljenek is a Földön. Elvégre szabad költözködés van, az uniós tagállamok szerződésben elismerték, vállalták és aláírták, hogy minden polgáruknak joga van ott élni, ahol akar – és ahol meg is tud élni.
    .
    Szerintem ne akarja senki anyagi megfontolásból vagy érzelmektől vezérelve, magánemberként felülbírálni az uniós szerződést, mert ahogy az élsportolók fizikai tehelésének a megítélése, úgy az uniós szerződés pontjainak felülbírálása sem az avatatlanok kompetenciája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Bezzeg a zsebdiktátor által alapított Kétballábas Futballakadémia az megy mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Akár merről is nézem, el kell mondani, hogy a sport akkor örvendett nagy szerepnek
    az egész világon, amikor sport klubok működtettek klf szakosztályokat. Nyilván
    többféle támogatás is volt mögöttük. Nagyrészt vállalatok is működtették, de akkor
    még nem reklám célra. A sportolók – szinte kivétel nélkül – a vállalatok alkalmazottai
    voltak. Emlékszem Papp Lacira, aki MÁV alkalmazott volt. Az azóta megszűnt
    Fővárost ellátó Ponk VII-es raktárát vezette a ferdinánd hid alatt. Amikor dolgozni
    kezdett, nem volt sportoló. Később határozta el magát és munkahelyi sport szervezete segitette a fejlődését. Igy lett Olympiai bajnok először Helsinkiben.
    Majd felivelő pályáján hasonló akadályokba ütközött, mint Natasa. Vagyis
    Lacit is kezdték ÁRUKÉNT KEZELNI. Ő is lerázta magáról a társadalom egyes
    vezetőinek hülyeségét. MARADT MINDENKI FELEJTHETETLEN PAPP LACIJA.
    HASONLÓAN PUSKÁS ÖCSIHEZ. Hová tűnt a csapatszellem?
    .
    Nyilván a sportoló önmagában végleg el kell kötelezze magát, hogy képessé
    váljon kiemelkedő teljesitményére és elismerésére. Egyénként valamiből
    élnie kell.
    Megszűnt a vállalati alkalmazottként felvett járandóság. A jövedelem származása
    összefonódott az üzleti világgal. Egyes kivülállók gyaran többet keresnek a
    sporton, mint a sportolók. a KLUBSZELLEM IS MEGSZŰNT. A SPORTESEMÉNYEKET HULIGÁN ÖSSZECSAPÁSOK KISÉRIK.
    EZ A NAGY ÜZLET!
    .
    Kis országunkban jó lenne tisztázni, hogy a sportolók
    ÁLLAMI ALKALMAZOTTAK-E VAGY A KLUBCSAPATOKON NYERÉSZKEDŐK
    BÁBJAI?
    .
    ÉN AZT HISZEM, HA EZ TISZTÁZÓDNA NEM DŐLNÉNEK BE ILYEN SOKAN
    A PILLANATNYILAG HATALMON LÉVŐ POLITIKÁBÓL ÉLŐK REKLÁMJAINAK!
    SAJNOS AZ ÜZLETI ÉRDEK INKÁBB AZ EMBERKERESKEDELEMÉ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Nos…úgy néz ki, hogy ismét hazudott, félrebeszélt sokak kedvenc Natasája…
    http://hvg.hu/sport/20121017_szerb_janics_egyeztetes

    “A Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára informálisan egyeztetett a sportág szerb képviselőivel, akik állítása szerint csak annyit mondtak a magyar kajak-kenu sztárnak és férjének, hogy mindig nyitva áll előttük az ajtó. A Szerb Olimpiai Bizottság nem veszi fel Janics Natasa férjét mint edzőt.

    Soha semmilyen ajánlatot nem tett a Szerb Kajak-Kenu Szövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság sem Douchev-Janics Natasának, sem pedig férjének az ottani munkát illetően – közölte a szerb féllel folytatott szerdai, szegedi informális tárgyalást követően Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára.”
    Szóval: nem ígértek edzői állást a fétjnek, őzt se hívták. Hogy is van ez? Ha ez igaz, akkor Natasa folyamatosan sumákol, félrebeszél, hazug, jellemtelen alak. Akármekkora bajnok is. Én bizony megvonnám a járadékot tőle, Botka helyében nemcsak nem írnám alá az étterme (áron felüli!) megvételét, hanem az egész üzlettől visszalépnék. Adja el piaci áron, piaci körülmények szerint! A kétharmad végre tudna hozni egy hasznos törvényt: csak a Mo-on életvitelszerűen élő magyar sportolók kapjanak olimpiai járadékot. Na, most hogy tudjátok védeni ezek után, lelkes, kritikátlan Natifan-ek??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Astaroth

    Ahogy eddig is, te szerencsétlen. Ez a csaj szerb létére nyert egy csomó érmet
    a MAGYAROKNAK!!!Gondolom,te sokkal több dicsőséget szereztél Magyarországnak ,mint ő. Mert ha nem ,akkor fogd be a szádat.
    A Janics most egy ugyanolyan ,hibákat,tévedéseket elövető esendő ember
    mint te vagy én.Amit EDDIG elért,azt elérte,megdolgozott érte,az elismerés
    (az anyagi is JÁR neki!!!!)?bár lehet ,hogy azt is inkább az ákosnak kéne
    odaadni.(vagy a nemcsáknak.) Egyszóval: PITI vagy!!!!
    ui:Egyébként a Natasa stilusát soha nem szerettem,de most nem erről van szó! KÖSZÖNJÜK, NATASA!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  31. Ennek a faszinak arany pimpilije lehet. Klasszis sportolót így még két ország szövetsége így át nem *aszott.
    Natasa, én elgondolkodnék ezen a Doucheven. Sokba kerül a pasi, pedig csörgő aprópénzt sem ér.
    Butuska voltál, nagyon csőbe húztak. Nézzél tükörbe és gondolkozz. Ez a hapsi 3-4 év múlva lelép, vagy még előbb, ha nincs pénz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Gonoszka
    Egyetértek veled,ennek a bolgárnak a szeme sem áll jól.Ezért is irtam ,hogy a Natasa egy esendő ember közölünk.Akkor is KÖSZÖNJÜK NATASA!!!!!
    Nekem akkor is százszor MAGYARABB vagy mint ez a sok turulos TETŰ!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Astaroth

    Nagyon ki vagyok akadva.Mondok példát.
    Ha egy egyetemista kitanul közpénzből és az iskola elvégzése után azonnal kül
    földre megy MIELŐTT teljesitene az nem ugyanaz a szituáció ,mikor valaki a
    teljesités UTÁN megy el!!! És mi van ha mondjuk 47 éves korában akar Szer
    biába vagy Honoluluba költözni? Vagy 73 éves korában? Akkor is vissza kéne venni a juttatást?
    Ha már ennyire véded a közpénzt ,miért nem a századvég botránnyal foglal
    kozol inkább ? Ők EDDIG sem teljesitettek és EZUTÁN sem fognak potom2.7
    milliárdért! Jézus Mária….. Hogy lehet valaki ilyen kicsinyes:…….!!!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Astaroth

    Nemtudok lenyugodni.A te logikád szerint pl: az olimpiai aranyéremért járó jutta
    tást ÚTÓLAG vissza lehetne vonni? Ez visszamenőleges IZÉ!! Valahonnan isme
    rős. Azt is irod,hogy csak az kaphassa meg a juttatást,aki életvitelszerűen Magyar
    országon él? Már miért kellene? Még annak se kell itt élni aki a szavazatával
    eldöntheti az ország sorsát! Miért nem ez fáj inkább?
    Tudod mit? Húzzál vissza a hirtévéhez ,a gazdáidhoz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. A szeme, az biztos nem. :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Gonoszka
    Te biztosan nő vagy…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  37. Barry, szerencsétlen az anyád, aki kiszart a világra, te szartartály.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  38. Néhány nappal ezelőtt szépen nekem esett néhány kolléga azért, mert hangot adtam annak a véleményemnek, hogy a sportolónő a maga által generált helyzetben nem példaképként állítható sportemberhez méltó, felnőtt, felelősségteljes emberektől elvárható megoldásokhoz folyamodott, sőt még a szavahihetőségét is kétségbe mertem vonni. A történések, és az azóta napvilágot látott hírek nem feltétlenül a Douchev-Janics, család állításait, és korrektségét igazolják vissza.

    http://sportgeza.hu/kajakkenu/2012/10/17/a_szerbek_semmit_sem_ajanlottak_janicseknak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Astaroth!
    Na majd most jól megkapod te is a magadét, amiért a “nemzet legmagyarabb szerb kajakosnőjét”, -vagy nem is tudom pontosabban minek nevezzem-, a “nemzet legszerbebb magyar kajakozónőjét” a szádra merted venni! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. @commandante bajtárs!
    Ez (Janity Natasa) egy sunyi, alattomos, megjátszós csaj. Csak nem kéne belekeverni a politikát! Meg a pro- és contra magyarkodást. Mert ez csak a lóvéról, kapzsiságról szól. Én is utálom a FIDESZ-t, a diktatúrát, az elsők egyike voltam, aki felhívta a figyelmet Viktátor elmeállapotára, szakmabeliként. Mégis miért kell érdemtelenül védeni Natasát?? Védik a mundér becsületét? Ez szereptévesztés. Ez a Barry nevezetű kancsó meg ne üzengessen nekem. Qtya nem kíváncsi a nyavalygására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Barry, nagyon etanátad szarva közt a tőgyét! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  42. Helló Astaroth!
    Én nem szeretem a dolgokat összekeverni, ezért azt gondolom, hogy amikor valaki sumák módon viselkedik, akkor nem a megszerzett aranyakkal kell takarózni.
    Az sportteljesítmény az egy dolog, amiért megkapta a neki járó aranyakat, az anyagi elismerést, és learatta a dicsőséget J.N., de ez egy percig nem menti fel az alapvető normák betartása alól, sőt! Lehet itt listát írni arról, hogy hány bajnoki címet szerzett, de azt tudomásul kellene venni mindenkinek, hogy elsősorban nem miattunk sportol, hanem saját magáért. Az elért eredményeket köszöngetni, hálálkodni pedig számomra kifejezetten visszatetsző, szervilis dolog, hiszen a címekért járó juttatásokban, a felkészülési pénzekben, és még sorolhatnám, hogy még mennyi mindenben, minden egyes magyar adófizető, megjegyzem az ország teljesítőképességét messze meghaladóan, már rég sokszorosan kifejezte a háláját neki, és a többi kiemelt sportolónak is. Ez bizony egy cseppet sem politikai kérdés, és ahogy mondod, nem is érdemes ezen az úton elindulni.
    Üdv: commandante

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Mandiner (tudom, vörös posztó), de ezúttal egyetértek minden szavával:

    “Natasa, ugye nem várod, hogy ezután is tenyerünkön hordozzunk?
    Olvasson többet a témában! vélemény, kajak-kenu, sport, Janics Natasa, jaszkari.
    2012. október 17. 14:03
    Janics Natasa hozott egy döntést. Szerintem rosszat. Mostantól ne követeljen se pénzt, se paripát, se fegyvert. Eddig mindezt megkapta.

    „Janics Natasa hozott egy döntést. Szerintem rosszat. Mostantól ne követeljen se pénzt, se paripát, se fegyvert. Eddig mindezt megkapta. Kívánom neki, hogy másnak is érjen annyit, amennyit nekünk ért. Csak ne nyerjen több olimpiát. Főleg ne egy magyar előtt…

    Nem tudom, ki hogyan van vele, de én már kissé kezdem unni Janics Natasát, és az ő ügyét. Egyrészt, mert lassan már több fejezetből áll, mint a Szomszédok, másrészt, mert a kajakos nő a sajtó révén szépen lassan mitikus hőssé válik, akit a gonosz szövetség, és a még gonoszabb politika el akar tiporni. Nos, szögezzük le: a kutya nem akarja őt eltiporni, és a kutya nem akarja őt bántani. Sőt: megbocsátóbbak vagyunk vele, mint másokkal. (…)

    De! Azon azért ne csodálkozzon, ha nem mehet el más országba szó nélkül, és nem teljesül minden vágya. Amíg magyar volt, addig a tenyerén hordozta őt mindenki, még a »gonosz« politika, és a firkásztársadalom is. Olimpiai érmeiért a bal- és a jobboldali kormányoktól is megkapta a tízmilliókat, az újságíróktól meg a dicshimnuszokat. Szegeden pedig vélhetően díszpolgár lett volna, ha magyar marad. A haza(vissza)váltással viszont óhatatlanul elveszítette a kiváltságai egy részét. Mert az aranyait ugyan senki nem veheti el tőle, de a kivételes bánásmódot igen. Ami jár egy magyar bajnoknak, az miért járna egy jövendőbeli szerb bajnoknak? Ha kell a szomszédoknak Janics tehetsége, akkor vásárolják ki őt. Adjanak érte némi pénzt, hogy abból azután támogatni lehessen azokat az ifjakat, akik Janics utódai lehetnek.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. ez a reva szerb lotyo mar MOST oreg …
    a fatalok rohamban lelapatoljak
    tipikus szerb agressziv szamito es az annyat IS kepes lenne eladni
    lehazudja az egrol a csillagot a magyarsaga pedig CSAK addig tart es CSAK annyit er amennyit fizetnek erte …
    A szovetseg helyeben ratennem a keteves versenyzesi tilalmat es kiloknem a francba >>>mire ujbol a rajthoz allhatna mar reg beelozne az ifjusag …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  45. Hajrá Natasa! Mi magyarok Veled Vagyunk! Mondhat bárki akármit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Astaroth
    Mennyiért “vettük” Natasát?
    Most milyen jó, hogy 10 millió magyar gondjáról eltereli a figyelmet
    Látod mitt pali helyett van miről beszélni. Vagy mitt pál többet ér?
    Ha másért nem “CSAK” az országnak hozott reklámért is.
    KINŐTTÜNK A CUCILIZMUSBÓL. MI AKARTUK! VAGY NEM?
    PTT A KÖVETKEZMÉNY..
    MI MÁR IDE ÉRTÜNK! DE TUDJUK HOL VAGYUNK?
    Azért irom, mer nekem nem csak Natas nem tetszik, hanem az egész kóczeráj!
    amitől mindig elvonják, valami régi begyepesedett szokásból a figyelmet.
    Mi meg rágjuk az új gumicsontot amit a fide$$ néha közénk dob.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. commandante
    Te is takarózhatnál ilyen “megszerzett aranyakkal”.
    Hisz csak rajtad múlott. Miért nem szereztél te is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Csak egy megjegyzés. (nem folytatom)
    A magyar politika már jól le van járatva. Nem elég.
    Már az olympián egy háromszoros bajnokságot
    magyar szinekben elért kiváló teljesitmény
    lejáratásával a sport valódi eredményét is semmibe véve,
    a magyar sportot is le akarjuk járatni?
    .
    Tud-e valaki Feleselő 2012. október 11. csütörtök 13:35-kor felsorolt
    teljesitményeihez hasonló magyar sportolót megnevezni jelenleg?
    .
    PUSKÁS ÖCSIT IS HASONLÓAN GYALÁZTÁK AMIKOR “DISSZIDÁLT”
    DE HOL IS VAN AZÓTA A MAGYAR FOCI? (?csúton)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Asróth (vagy mi franc)

    Tipikus irigy lúzer vagy. Egy 0. Ez a te bajod.Az,hogy engem leköcsögözöl
    ,hááát, finoman szőlva,teszek rá. Az pedig,hogy mit mondasz a 92 éves
    (neked sohasem ártó) anyámra,az téged minősit.
    Üdvözlettel : Barry1 Kézcsókom édesanyádnak. Tényleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Astaroth
    Egyébként,már miért ne üzengethetnék neked?
    Észre se vetted,hogy ez egy fórum? Jaj…ne! Milyen szakmabeli is vagy te? Itt üzengetni szoktak ,te kis buta. Bizony ám! A hirtévét visszavonom, Bocs echót akartam irni.És tényleg nem szereted a diktatúrát? Csak a módszereit?Elég átlát
    szó vagy. Remélem ezért most nem kezdesz anyázni! Jó éjszakát! Szép álmokat!
    Tényleg,tényleg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Csipes Tamara is elevez Magyarországról 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos