Ronai and Ronai
AMERIKAI

Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek! 2012. október 11. csütörtök 8:04 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(114)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek!
Szeged – Csakis amiatt távozik Magyarországról a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa, mert férje, Andrian Dusev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot.
.
A 30 éves lapátforgató, aki szeptember 27-én jelezte a magyar szövetségnél, hogy Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását, szegedi, búcsúzó sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve mesélte el döntése hátterét szerdán. Először fel akart olvasni egy előre megírt szöveget, azonban pár mondat után „eltört nála a mécses”, és kötetlenül folytatta mondandóját.
.
„Köszönöm mindenkinek, aki támogatott az elmúlt években. Az államnak, a minisztériumnak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, Szeged városának és a klubomnak, a Démász-Szegednek. Kívánom, hogy a magyar sport a jövőben is eredményes és sikeres legyen! A csapattársaimnak is köszönök mindent, elsősorban Kovács Katalinnak, vele értem el a legtöbb sikert. Köszönöm a szurkolóknak is, amikor padlón voltam, például a nyáron, Londonban, erőt adtak, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Jó magyar sportolónak lenni, mert amikor ünnepelsz, nem vagy egyedül, hanem több millió ember ünnepel veled együtt.”
.
Douchev-Janics Natasa edzőinek is megköszönte a közös munkát, mint mondta, a legnagyobb köszönet Kati néninek és Öcsi bácsinak, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalinnak és férjének, Fábián Lászlónak jár, de megemlítette Vécsi Viktort és Sári Nándort is.
.
„A legutóbbi olimpiai ciklusban egyedül a férjem, Andro volt az edzőm, annak ugyanis, aki megcsalt és meglopott, nem jár köszönet” – fogalmazott. A 2008-as pekingi olimpia után Kovács László vette át Douchev-Janics felkészítését, s hivatalosan a londoni játékokig ő volt a trénere.
.
A távozásról szóló döntéséről a kajakos azt mondta: az olimpián férje kapott egy állásajánlatot a Szerb Olimpiai Bizottságtól, amelyet elfogadott, de akkor még nem volt biztos, hogy ő is vele tart, ez az elhatározás később született meg. Arra a kérdésre, hogy miért kellett feltétlenül az országváltás mellett döntenie, és miért nem maradhatott szerbiai felkészülés mellett magyar színekben, a versenyző a következőt válaszolta:
.

.
„Nagyon furcsa helyzetet teremtene a családon belül, ha a férjem ellenem készítené fel a szerb lányokat. Ezért döntöttünk úgy, hogy én is megyek.” Hozzátette: nagyon nehezen született meg benne a döntés, és azt kérte mindenkitől, hogy hogy ne gyűlölje őt a távozása miatt.
.
„A múlt heti, belgrádi sajtótájékoztatómon nem pontosan úgy fogalmaztam, hogy Magyarország soha nem fogadott be, valószínűleg rosszul fordították, amit mondtam. Az viszont igaz, hogy egy kicsit mindig is vágytam arra, hogy ott versenyezhessek, ahol születtem” – mondta a bácskapalánkai születésű sportoló.
.
Douchev-Janics jelezte: nem érti, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség miért árulja őt úgy, mint egy árucikket (az MKKSZ 150 ezer eurót kér Douchev-Janics Natasáért a szerbektől), szerinte nem ezt érdemli. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Szerbiában még nem írt alá semmit, de nagyon rosszul esne neki, ha az MKKSZ akadályt gördítene a távozása elé. Arra az újságírói kérdésre, hogy mihez kezd, ha az MKKSZ nem engedi el őt, s ezzel gyakorlatilag megakadályozza, hogy két évig versenyezzen régi-új hazája színeiben, a kajakos azt mondta: „Nincs B terv”.
.
Elmesélte még, hogy hivatalosan nem tárgyalt a magyar szövetséggel, de Baráth Etele elnökkel és Storcz Botond szövetségi kapitánnyal levelet váltott, és kiemelte, hogy Lévai Anikótól is kapott egy kedves levelet, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök felesége támogatásáról és megértéséről biztosította, ugyanakkor jelezte: sajnálja, hogy elhagyja az országot.
.
Douchev-Janics Natasa azt mondta: nem hagyja el végleg Szegedet, hiszen nagyon sok barátja van itt, és tulajdonképpen nem megy messze, csak mintegy 150 km-re a várostól.
.
Csonka Gábor, a kajakos menedzsere, aki egyben a Démász-Szeged egyik vezetője, a sajtótájékoztatón azt mondta: azzal, hogy Douchev-Janics szeptember 27-én náluk is bejelentette távozási szándékát, az eredetileg december 31-ig szóló szerződését megszűntnek tekintik.
.
A magyar szövetségnek október 27-ig kell kialakítania álláspontját azzal kapcsolatban, hogy hozzájárul-e Douchev-Janics Natasa Szerbiába távozásához. Baráth Etele az MKKSZ keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: mindenképpen feltételhez kötik az átigazolást, „csak úgy” nem fogják elengedni a kajakost.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek!, 2.3 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(114)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

114 Reader’s Comments

  1. Lehet, hogy Janics kajakosnak jó, de embernek silány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -38 (58 szavazatból)
  2. Miért is?
    - Mert szerb férfihoz ment?
    - Mert nem akar a férjétől külön élni?
    - Mert a férje nem itt él?
    - Mert nem akar a férje által felkészítettekkel versenyezni?
    - Mert nem volt elégedett a korábbi edzőjével?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  3. Én tökéletesen megértem emberileg. Élete első olimpiáján jugoszláv színekben vett részt ahol ha jól emlékszem negyedik lett. Azt követően jött át Magyarországra és magyar színekben több olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Most, hogy a férje a Szerb Olimpiai Bizottságnál dolgozik elég furcsa lenne, ha a szerb versenyzőket a saját felesége ellen kellene felkészíteni. Természetes, hogy a család fontos neki. Egyébként Janics Natasa bár jól beszél magyarul, életrajza szerint szerb-horvát származású. Több olimpiai és világbajnoki aranyat nyert Magyarországnak és semmi kivetni való nincs abban ha szerb színekben versenyez. Egy önálló ember aki nem tulajdona sem Magyarországnak, sem Szerbiának. Ha egy magyar állampolgár elmegy külföldre dolgozni az hazaárulás? Nem gondolnám! Leegyszerűsítve itt egy munkahely váltásról van szó, amit családi okok is alá támasztanak. A sportoló is ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (52 szavazatból)
  4. Nem hinném, hogy rászolgált a szétszedésre, sőt, még abban sem vagyok biztos, hogy a szerbeknek fizetni kellene a lelépéséért! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (38 szavazatból)
  5. AZ is elmehet az anyjába, aki gyűlöli őt.
    Kedves Natasa!
    A magam részéről köszönöm azt a nagy élményt, amit a versenyzéseddel és a győzelmeiddel szereztél nekem. Sok sikert kívánok neked!
    (aki hallja, adja át!)
    b

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  6. 2006, Račice

    K2 500 m
    arany

    2006, Račice

    K4 500
    I

    “Dusev-Janics Natasa (Palánka, Jugoszlávia, 1982. június 24. –) szerb–horvát származású magyar kajakozó, háromszoros olimpiai bajnok. 18-szoros világbajnoknak, és 17-szeres Európa-bajnoknak[1] is mondhatja magát. Milan Janić olimpiai ezüstérmes(1984) horvát származású kajakozó gyermekeként az egykori Jugoszláviában született. Bátyjai, Mićo és Stjepan horvát színekben kajakoznak” Az életrajza szerint szerb-horvát származású, mégis Magyarországnak nyerte eddig az érmeket. Miért gond az, ha most már szülőhazája színeiben versenyez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  7. pogács!
    Ha már írsz. legyél pontos. NEM szerb férfihoz ment férjhez, Douchev bolgár. Pont ez okozza a problémáit.
    Úgy látszik a hozzászólók egy része nincs tisztában az alapvető illemszabályokkal sem, ugyanis a vendégségből elmenve nem illik a vendéglátókba belerúgni. Janics bizony megtette ezt, sőt Benedek Dalmát, akivel a következő olimpián egy hajóban kellene eveznie szerb válogatottként, úgy emlegette, hogy vele bizony kivételezett a szövetség, holott ez több mint csúsztatás. Sőt, egyenesen hazugság! Nem akarom egyenként szétszedni a sajtótájékoztatón egyébként papírból felolvasott mondatokat, de tartalmaz még néhány méretes csúsztatást a sportlónő őszintének egy pillanatig sem tűnő monológja.
    Aki gyűlöli, az gyűlölje, aki nem az szeresse! Már régen elmúlt az az idő, amikor a sportolók heves érzelmi reakciókat váltottak ki belőlem. Én Natasa szellemi és jellembeli képességeit látom hiányosnak. Attól, hogy többszörös olimpiai bajnok, még sajnos egy buta liba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (36 szavazatból)
  8. Azért kíváncsi lennék, hogy a kedves magyar kormány mennyivel is támogatja a magyar kajak-kenu sportot. Az is kap 2-3 milliárdot? Ismerek olyan utánpótlás kajakos anyukát, aki elmesélte, hogy a gyereknek saját pénzen kell hajót venni, ami nem olcsó mulatság.
    .
    Pontosan soha nem fogjuk megtudni az igazi indokot, de már az olimpián nem stimmelt valami.
    .
    Örüljünk neki, hogy eddig is képviselte az országot, és kiváló sikereket ért el a színeinkben! Köszönjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  9. Báthory Ödönke!
    Szerintem senki nem gyűlöli Janics Natasát, ez csak egy túlzó hangulatkeltő kiszólás volt, amilyen vehemens reakciókat egyébként már korábban is bőven láthattunk tőle. Most verbálisan is élt a lehetőséggel, a legjobb védekezés a támadás alapon. Láthatóan teljes sikerrel, mert sokan, köztük te is bedőltél a megtévesztő kijelentésnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (19 szavazatból)
  10. Megjobbított Úszókészülék

    Sajnos csak együttérezni tudok azokkal, akik elhagyják Magyarországot, akármilyen okból is teszik ezt. Gondoljatok bele, mit kapna most Douchev-Janics a sok “hazafitól”, ha történetesen nem szerb, hanem mondjuk izraeli állampolgár lenne, és most Izraelbe menne vissza…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. commandante
    Ezekben a játékokban a média botrányképző szerepe és hamisításai sokkal nagyobb szerepet játszanak, mint egy-egy szerencsétlen elszólás, vagy panasz, amiknek az alapjai akár valósak is lehetnek. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  12. Furcsa lenne bárkitől megvonni azt a jogát, hogy úgy teljesíthesse ki életét (anyagi boldogulását, álmai megvalósítását, stb) olyan országban, ahonnan aki csak megteheti, elmenekül…
    Jelenlegi megtapasztalt tudásunk szerint egyetlen életünk van (itt a földön), nehogy már mások határozzák meg, mit és hogyan tegyen Natasa! Az pedig, hogy papírról olvassa fel, a kommunikáció mikéntjének megfelelő jelenség a jövőre vonatkozó megítélésének szempontjából, aminek esetleg semmi köze sincs az őszinteséghez, no de azt azért mégse mondhatja, hogy “Semmi közötök hozzá, mit teszek, oszt jónapot…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  13. Ide vezet a sport eltúlzott kultusza.
    Ez a lány – fiatalasszony – amig kellett, szolgálta a magyar érdekeket, Magyarország dicsőségét. Mindezt elsősorban a saját tehetségével, akaratával és testi erejével. Most, amikor éppen nincs napirenden olimpia,vagy más kiemelkedő világverseny miért ne tehetné meg, hogy átmegy szülőhazájába és ott mutatja mejd meg, hogy mit tud.
    Szóval nem Hungária volt hozzá jó, hogy “befogadta”, hanem ő, aki tudását , erejét és emberi kitartását nem kímélve, produkálta tucatszámra a jobbnál jobb eredményeket a világ színe előtt – nekünk.
    És különben is, ki szidja azért , mondjuk Márait, mert élete második felében a világ túlsó végén adta a tőle telhetőt, vagy Bartókot, hogy ugyanezt zenében tette meg? Talán a mai magyarország szelleme marasztalóbb lenne, mint a Horthy éra mocska volt? Vagy ki hányta “Puskásöcsi” szemére, hogy katonatiszt létére, magyarként hagyta itt az országot, és magyarként szerzett dicsőséget a spanyoloknak… Még stadiont is kapott érte. Ez nem kettős mérce tisztelhölgyimésuraim? Különösen az egyesek szemében egy egyre inkább nem magyar etnikumúnak számító ember számára… És nem Janics Natasa tehet arról, hogy a külhoni magyarság sportoló állományából nekünk csak egy Whyskis (alias Ambrus Zoltán jéghokizó) rablóra futotta… Hát ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  14. Commandante, a te kezdő hsz-ed talán nem volt “túlzó, hangulkatkeltő kiszólás”? Minden indoklás nélkül, le-jellemtelenezted. Több hsz-szel később ugyan indokolni próbáltad, de a nyitó megszólalásodban az indulat volt csak, indoklás az bizony nem. Utána meg te kéred számon másokon az indulatokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  15. azert van egy masik ok is amirol nem nagyon beszelnek,
    pedig szerintem ez a fo oka a tortenteknek.

    a magyar lapatforgato sport rendkivul eros es hat o ugye mar 30, szoval mo-rol nem biztos ,hogy ki tudna jutni a vilagversenyekre es valoszinu ,hogy 34 evessen az olimpiara sem, viszont Szerbiabol meg van eselye mert ott nem olyan eros a mezony.

    Ez szerintem egy teljessen elfogadhato indok es csak koszonettel tartozunk neki azert amiert Mo-er tett, sok sikert a tovabbi munkajahoz!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  16. Kormorán !
    Nagyon igaz az összefoglalód.
    Janicsnak senki nem tehet szemrehányást Magyarországon.
    CSAK KÖSZÖNET ILLETI.
    .
    NE SÍRJ NATASA! NEVESS RAJTUNK, ÉS MENJ ISTEN HÍRIVEL.
    HALLUNK MÉG RÓLAD SOK-SOK JÓT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  17. *
    NE SÍRJ !!!!!!!
    SZERETÜNK
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  18. Köszönjük Natasa!
    Sok-sok örömöt okoztál nekünk magyaroknak, tartsd családodat egyben, anyának nincs más dolga.
    .
    Én akkor is szeretni foglak, amikor szerb himnuszt szól majd Neked Brazíliában 2016. évben! Tudni fogom, hogy abban a zenében a magyar himnusz is benne lesz félig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  19. A magyar bosszúvágy majd lecsap szegény Natasára. Hiába hozott dicsőséget ez a nagyszerű sportoló országunknak sok versenyen, már Barát Etele már kijelentette, hogy megzsarolják. Fizessen azért hogy nálunk versenyzhetett. . Buzánszky Jenő, aki focistánsk kiváló volt. de embernek hitvány fajmagyar, vagy az is lehet hogy vénkortára meghülyült., már szervezi a közösséget, ami azt követeli, hogy méltatlanság címén ne kapja meg az olimpiai bajnokoknak járó járadékot. Ég a pofámon a bőr, hogy ilyen hitvány alakokkal kell közösséget vállalnom avval, hogy én is magyar vagyok. Az senkinek eszébe sem jut, hogy Natasa nem hazánk szülötte, és soha nem hivatkozott arra, hogy ő nem magyar. Pedig nem az. Mégis ennek az országnak hozott dicsőséget. Azt meg senki ne emlegesse fel, hogy mennyi pénzt költöttek arra, hogy őt felkészítsék a versenyzésre. Arra senki nem gondol, hogy ez a csodálni való asszony mennyit munkát, fáradságot áldozott, mennyi lemondással járt neki, hogy ilyen szinvonalon versenyezzen? Ezek a hitvány bosszúszomjas alakok azt emlegessék fel inkább, hogy hány ezer milliárdot tőzsdézett el a csuti. Vagy arra, mennyit fizetnek ki a mi adóforintjankból azoknak a kétballábas focistáknak akik évek óta egy világvesenyre nem tudták kijuttatni a válogatottat. Ez a fajmagyar szellem? Ilyen alakok kelnek ki a turultojásból? Vagy megfertőzte őket a csuti fasiszta szellemisége? Szegény Natasa sajnálhatja hogy ilyen emberekkel vállalt közösséget. Kívánom neki, hogy érjen el további sikereket hazája színeiben, és szerezzen újabb világbajnoki és olimpiai aranyérmeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (41 szavazatból)
  20. Tudtam, de nem gondolta azért, hogy ennyire.
    Szarok vagytok, kedves barát aim. Buzi, te meg nagyon hülye vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. Gonoszka kifejtenéd bővebben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Gonoszka, most az egyszer nem tudlak követni (gondolatmenetedre értem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. “Nemzetisége szerb-horvát
    Foglalkozása kajakozó
    Szerzett érmek
    Magyarország színeiben
    Kajak
    Olimpiai játékok
    arany

    2004, Athén

    K1 500 m
    arany

    2004, Athén

    K2 500 m
    ezüst

    2008, Peking

    K4 500 m
    arany

    2008, Peking

    K2 500 m
    ezüst

    2012, London

    K2 500 m
    bronz

    2012, London

    K1 200 m
    Világbajnokság
    arany

    2002, Sevilla

    K4 200 m
    arany

    2003, Gainesville

    K4 1000 m
    arany

    2005, Zágráb

    K2 200 m
    arany

    2005, Zágráb

    K2 500 m
    arany

    2005, Zágráb

    K2 1000 m
    arany

    2006, Szeged

    K2 200 m
    arany

    2006, Szeged

    K2 500 m
    arany

    2006, Szeged

    K2 1000 m
    arany

    2006, Szeged

    K4 200 m
    arany

    2006, Szeged

    K4 500 m
    arany

    2006, Szeged

    K4 1000 m
    arany

    2007, Duisburg

    K1 200 m
    arany

    2009, Dartmouth

    K1 200 m
    ezüst

    2009, Dartmouth

    K1 4×200 m
    arany

    2009, Dartmouth

    K2 200 m
    ezüst

    2009, Dartmouth

    K4 200 m
    arany

    2009, Dartmouth

    K4 500 m
    arany

    2010, Poznań

    K1 200 m
    arany

    2010, Poznań

    K2 200 m
    arany

    2010, Poznań

    K4 500 m
    ezüst

    2010, Poznań

    K1 500 m
    ezüst

    2010, Poznań

    K1 4×200 m
    Európa-bajnokság
    ezüst

    2002, Szeged

    K4 200 m
    arany

    2004, Poznań

    K1 500 m
    arany

    2005, Poznań

    K2 200 m
    arany

    2005, Poznań

    K2 500 m
    arany

    2005, Poznań

    K2 1000 m
    arany

    2006, Račice

    K2 200 m
    arany

    2006, Račice

    K4 200 m
    arany

    2006, Račice

    K2 500 m
    arany

    2006, Račice

    K4 500 m
    arany

    2006, Račice

    K2 1000 m
    arany

    2006, Račice

    K4 1000 m
    arany

    2007, Pontevedra

    K1 200 m
    ezüst

    2009, Brandenburg

    K1 4×200 m
    ezüst

    2009, Brandenburg

    K2 200 m
    arany

    2009, Brandenburg

    K4 200 m
    ezüst

    2009, Brandenburg

    K4 500 m
    arany

    2010, Trasona

    K1 200 m
    arany

    2010, Trasona

    K2 200 m
    arany

    2010, Trasona

    K2 200 m
    arany

    2012, Zágráb

    K-2 500 m
    arany

    2012, Zágráb

    K-1 200 m” Magyarország színeiben ennyi érmet nyert! Ez nem elég?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  24. “Jugoszláv Szövetségi Köztársaság Jugoszlávia színeiben
    Ifjúsági Európa-bajnokság
    arany

    2000, Boulogne-Sur-Mer

    K1 500 m” Az egykori Jugoszlávia színeiben egyetlen aranyat nyert az Európa Bajnokságon és volt egy Olimpiai negyedik helye Jugoszláv színekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Puskás Öcsi bácsinak voltak ilyen eredményei?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  26. Janics Natasa és Magyarország 10 évvel ezelőtt felismerték, hogy van egy kölcsönös előnyöket eredményezhető helyzet, úgymint:

    1. JN igen tehetséges kajakos, ám szülőhazájában nem biztos, hogy ezt ki tudja bontakoztatni.
    2. Magyarország kajak-kenu “nagyhatalom”, ahol kiváló edzők (Fábiánné és társai), valamint nagyszerű létesítmények vannak.

    JN és Magyarország úgy döntöttek, hogy “egyesítik erőiket”. JN kapott egy lehetőséget Magyarországtól (kibontakoztathatja tehetségét). Magyarország kapott egy lehetőséget JN-tól (eredményes versenyzői pályafutásával dicsőséget szerezhet az országnak).

    JN és Magyarország 10 éven keresztül eredményesen éltek a kapott lehetőséggel.

    JN megköszönte a lehetőséget Magyarországnak, és bejelentette, hogy visszatér szülőhazájába.

    Magyarországnak kutya kötelessége megköszönni a lehetőséget JN-nak, és sok sikert, boldogságot kívánni Neki.

    Ennyi…

    P.S. Kíváncsi lennék, ha pl. Risztov Éva holnap férjhez menne egy portugál úrhoz, majd – férjét követve – Portugáliába költözne, állampolgárságot kapna, és Rio de Janeiroban portugálként indulna az olimpián, akkor is köpködnének-e “mélynagyar” honfitársaim?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  27. Amit csinált és elért dicséretére válik.(zárójelbe megjegyzem, nem ingyen sok sok millióért, amit a szerbek abban az időben, nem tudtak megfizetni. Most tudják.) Mikor átjött kicsit úgy volt beállítva, hogy magyar vérrel is rendelkező menekült, meg nem értett zseni. Megköszönjük amit tett, de attól még egy jellemtelen, de nem buta liba. Igen is kőkemény érdekérvényesítő pénzvadász.. Ubi bene ibi patria.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (18 szavazatból)
  28. Janics Natasának joga van férjhezmenni. Az eddigi munkájával megszolgáltak járnak neki.
    Volt egy nagy klasszikusunk, aki kijelentette, ami jár, az jár! Hm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  29. pogács!
    Légy szíves add egy kis időre kölcsön nekem azt a szemüvegedet, amin keresztül a leírt mondatokon túl a gondolataimba, és az indulataimba látsz, mert az igazság az, hogy ezek után már én is szeretném megtudni, hogy valójában mit is gondolok! De legalábbis azt az egy rövid mondatot szeretném megvizsgálni, azon a speciális lencsén keresztül, hátha én is találok benne valami felbuzgó indulatot, vagy esetleg arra utaló jeleket. Ha nincs ilyen csodaszerszámod, akkor le kell vonnom azt a jóindulatú következtetést, hogy bizony tévesek a velem kapcsolatosan megfogalmazott állításaid.
    .
    Konklúzió…Csak mosolyogni tudok azon, hogy milyen vehemensen tudnak egymás torkának ugrani az emberek egy-egy sporttal kapcsolatos botrány, vagy hír megvitatása során. Holott tiszta fejjel gondolkodva rá kellene jönnie mindenkinek, hogy ez is a már a rómaiak uralkodók óta ismert, és használt módszer, az össznépi butítás része!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  30. Természetes, hogy a feleség követi a férjét. És valóban nem lenne etikus, ha ő magyar színekben versenyezne, miközben a férje az ő ellenfeleit készíti fel.
    Nem kell álszentnek lenni. Mindenki eltenné a pénzt. Főleg, ha egy másik ország himnuszáért dobog a szíve. Ez normális felfogás. A családja előrébb való. Őszintén. Ki fizetne azért, hogy pl. szlovákiában ne pocskondiázza a sajtó? Kit érdekel, amikor elteszek egy tisztességes havi összeget. Meg már felvettem az érmek után több tíz milliót. Csak képzeljétek magatokat a helyébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Egy sportoló elsősorban magának sportol, magának lapátol érmeket, keres pénzt. Legkevésbé van ott az agyában bármely ország dicsősége. Nem is kell ezért elítélni. Natasa egy remek kajakozó. Nem ismerem az összes körülményt, ezért nem is minősítem, morális kérdésekbe pláne nem megyek bele. Az biztos, hogy nem az erkölcs bajnoka, de ezt nem is várja el tőle senki. Azonban az nem elegáns, hogy még december végéig fel akarja venni a pénzt a Szegedtől. De ha menni akar – hadd menjen. Lesz helyette más, aki szerepel magyar színekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  32. Astaroth, ha a szerződés szerint jár neki, akkor ki kell fizetni. Ennyit a S:Z:E:R:Z:ÖDÉ:S fogalmáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  33. Hihetetlen sok boldog percet szerzett, szerintem sokunknak, méltatlan most ez a huzavona, amit csinálnak vele. Nagyon irigy nép vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  34. Gonoszka
    Ez bizony igaz, de…! Ennyire nem lehet leegyszerűsíteni a dolgokat. Te tudod mi áll a szerződésben, esetleg a szerződés milyen pontjait nem teljesíti a továbbiakban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  35. Nem csak sportolo!!!!! NO! es maganelete is van!!!!! Menjen! Erkolcs? ki kerheti ezt szamon tole es milyen jogon? Az eletunk nekunk sem csak a munkabol all! Sok boldogsagot es oromot a tovabbi evekhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  36. Többet tett az országért, mint egy-egy párt összes vezetője.
    Több örömöt és dicsőséget hozott hazánknak, mint például a fidesz.
    Bármelyik fidesz vezető évente többet keres, mint Natasa a teljes pályafutása során.
    Miért irigyeljük tőle?
    Köszönjük Natasa! Legyél sikeres és boldog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  37. Azt nem tudom és szerintem senki, hogy Mo-on mennyit költöttek Natasára, de azt tudom és rajtam kívül még rengetegen, hogy azért mit tett le az asztalunkra! Bőven megdolgozott a pénzéért. Egy bunkó akkor nevezze libának, ha saját területén hasonló eredményességre képes. Addig kuss!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  38. commandante, nagyon ritkán szoktam az embereket hülyének nézni, mindenestre ritkábban, mint mások engem. Így csak a nap 23 és ‘1/2 órájában. Felteszem, hogy Janics Natasa tudja, miért kéri a pénzt. A válasz, hogy “nem kéne kifizetni,” nem elfogadható. Ennyire azért egyszerű!
    Csak azért hülyeség az egész, mert Janics Natasa nekünk szerezte az érmeket.
    Most elment. Jó utat kedves Natasa.
    Aztán négy év múlva, ha bem szerez érmet, mert ugye eltelik 4 év, jók az újak, sőt jobbak, ….
    Gusztustalan farokverés.. Ez a véleményem.
    Csak egy strici nem fizet. Az úriember akkor is úr, ha begombolta a sliccét.
    Barátról és Buzánszkyról én nem állítok semmit, ők viselkednek, ahogy viselkednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  39. kocsedo
    2012. október 11. csütörtök 16:58
    Te sem abban a sorban álltál, ahol az észt és a jómodort osztották!
    A bajnoknő sportbéli képességeit senki nem vonta kétségbe, csak néhány beszűkült tudatú funkcionális analfabéta keveri össze-vissza a dolgokat.
    A faragatlan modor már szóra sem érdemes, mert szinte természetes velejárója a fentebb említett hiányosságaidnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  40. Puskàs Öcsi bànak vannak azért eredményei, nem teljesen alaptalanul a magyar foci és az orszàg egyik büszkesége, szerintem.
    Nem néztem utàna, de kapàsból olimpiai bajnok ( nagy szó volt az ‘52-ben) , vb-ezüstérmes ( amire sehol màshol nem köpnének ), BEK-gyôztes ( Di Stefanóval ketten ràmoltàk be azt a 7 gólt a döntôben a Frankfurtnak ), bajnok a Honvéddel, bajnok a Reàllal, 84 vàlogatott meccsen 85 gólt rúgott ( ! ), a màr említett Di Stefano mögött màsodik az aranylabda szavazàson ( micsoda pech : mint mondjuk most Messi és Iniesta, vagy Messi és CR7), …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Gonoszka!
    Én sehol nem mondtam azt, hogy ne fizessék ki azt, ami jár.
    A szerződéseket mindkét félnek be kell tartania, és passz!
    Az egésszel az a baj, hogy a sikerek túl vannak lihegve, nem is kicsit, azután amikor a dédelgetett kedvenc mást lép mint amit elvárnak tőle, lesújt rá a népharag.
    Kicsit kevesebb érzelemmel, több értelemmel kellene kezelni az ilyen kérdéseket.
    Baráthnak a szövetség álláspontját is képviselnie kell, ahol most nagy zűrzavar lehet a kérdésben, de szegény Buzánszkyról én sem mondanék semmit. Bár az a gyanúm, hogy őt inkább csak felhasználják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  42. commandante
    2012. október 11. csütörtök
    17:12

    Talált, süllyed. Irományod szellemisége nem késztetett arra, hogy megjegyezzem nicknamedet, de már belátom!- tévedés volt, mert aki abból a pár soromból meg tudja állapítani szellemi képességemet, az csak zseni lehet. Baj van a modorommal is? Hát tudod, aki egy Mo.-nak annyi dicsőséget hozó hölgyet lelibázik, annak a bunkó minősítés csupán hízelgés. A kusst pedig csak azért írtam, mert azt hittem szóból ért a magyar. De ha nem, hát nem. Egyben igazad van! Még véletlenül sem állnék abba a sorba, ahol az ilyen zsenik állnak észért. Ennyiért meg pláne nem. :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. n már minden jót kívántam Janics Natasának, megköszöntem a nekünk szerzett érmeket.
    Most ne haragudjatok, más, fontosabb dolgom van, pl., hogy lesz-e Magyarország a jövőben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  44. Azt kérem mindenkitől, idézze fel magában az athéni negyven percet , 2004-ben. Beült a kajak 1-esbe JanicsNatasa, elindult 500 méteren, első lett. Éremosztás, magyar Himnusz, örülni sem tudott, már a kajak 2-esben ült, Kovács Katalinnal. Újabb arany. És mindezt 40 perc alatt! Mekkora bravúr volt és micsoda öröm! Pekingben párosban Kovács Katival, ismét arany. Londonban egy ezüst, egy bronz. Emellett 18 világbajnoki, 17 EB arany. Időközben még azt történt, hogy Natasa beleszeretett Adrian Dusevbe, elvált, férjhez ment, megszülte a kislányát, Milanát. Nem akar a férje nélkül élni. Biztos nem gondolta végig, mi lesz, ha nem engedik Szerbiába, ha pénzt kérnek érte. A legrosszabb változat az lenne, ha Bulgáriába kellene menniük, akkor egyiküknek sincs munkája, pénze. Szerbiában, ha a magyar szövetség nem enged, csak a férjének van munkája, az ő versenyzői pályafutása befejeződött. Nehéz választás. Ne feledkezzenek meg arról sem a szerbezők, hogy Natasa kettős állampolgár. Magyar is. Akik meg az olimpiai bajnoki járadékot akarnák megvonni tőle, mint az ilyen Buzánszky-félék, olyasmiről beszélnek, ami nincs. Az majd csak öt év múlva járna, ha egyáltalán adják akkor még. Hangulatkeltés. Benedek Dalmával kapcsolatban meg csak annyit mondott Natasa, hogy őt kiengedték, térítés nélkül, és ugyanannyit költöttek Dalmára, mint őrá. Vannak magyar sportolók, akik külföldön élnek, és vannak a kézilabdázók, focisták között is, akik más országok szülöttei, akik nálunk játszanak, a magyar válogatottban. Azt meg, ettől az esettől függetlenül, meg tudom érteni, ha valaki menni akar innen. Natasánál érzelmekről, családról van szó, elsősorban, nem az ország helyzetéről és az emberek hangulatáról. Sajnálom őt, mert most nagyon sok rosszat kap. Évek hosszú sora alatt is kikutott neki, eredményei ellenére, a bántásból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  45. kocsedo
    2012. október 11. csütörtök 17:43

    T. kocsedo!
    Az már az eddigi szóváltásainkból is világosan látszik, hogy nem leszünk puszipajtások, de ha megengeded nekem, a blogtérben szerzett tapasztalataim alapján adok egy tanácsot neked. Kevesebb agresszivitással, de feltétlenül nagyobb tisztelettel szólj a veled nem azonos véleményt alkotókhoz, mert nem ellenségeiddel, vagy bűnözőkkel “beszélsz”. Ne az másik “lealázására”, hanem a párbeszédre törekedj! A párbeszédbe pedig nem férnek bele a minősítgetések. Ha nem értesz egyet valakivel, vagy más a véleményed, -ez gyakran előfordul errefelé-, ne trágárkodással, hanem meggyőző érvekkel próbáld vitapartneredet meggyőzni!
    .
    Ne feledd, a stílus maga az ember!
    Üdv. commandante

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Gonoszka!
    Na akkor gyorsan, gyorsan menj, és mentsd meg a hazát…:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Gonoszka,
    a ket kerdes szorosan osszefugg. Ugyanugy, ahogy az otvenes evekben a futball sikereken mult a haza sorsa, most meg mindig a hideghaborus szemlelet szerint a sport teljesitmenyek vetuleteben akarjak lemerni egy orszag kvalitasait. Mivel a sportban elert sikerek egyeni, vagy a sport jellegenel fogva csapat erofeszitesek eredmenyei, nem kellene az igy szerzett baberokat leveleire tepve a nemzet tulajdonava tenni. Tortenelmi tapasztalat szerint az a szemlelet teljesen mellozhetove teszi a sportolot, mikozben felmagasztalja a nemzetet.
    Aki nem hiszi, gondoljon Petschauer Attilara.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Az elejen en is felvoltam haborodva, hogy ez nem szep dolog ahogy lelep!
    Befogadtuk, tamogattuk, megadtunk neki mindent, hogy sikeres legyen, majd mikor mar mashol is megadjak azt amit erdemel, akkor azonnal lelep, es ezt teszi mindugy, hogy par honappal korabban meg fogadzkodott, hogy a kovetkezo olimpian is ott lesz, csak mar mas szinekben ezt nem tette hozza! :-)
    Velemenyem szerint ingyen kell elegedni, vegyuk ugy, hogy az ermeivel fizetett!
    Az elejtarulek viszont mas kerdes, arrol lemondani nem fog, igy mindig megmarad bennunk egy kis keseruseg, hogy miert nem innen vonult vissza. Sajnos a valasz egyszeru: duplan jol akar jarni! :) Az eletjarulek mar fix, kiugro eredmenyekre mar nincs igazan eselye, a elmezony mar beerte sot, viszont kapora jott a szerb olimpiai csapat leegese! Szerbiaban az olimpia utan Natasaval volt teli a sajto, hogy mit csodalkoznak, hogy nincs olimpiai aranyuk, ha meg Natasa is magyaroknak gyujti tonnaszamra az ermeket!
    Ezutan jott gondolom az otlet, hogy az ottani kormany szep penzt kinalva zsebbol hazahozza Natashat! :-) marmegint a politika! grrrr… Igy Natasa zsebe is teli lesz, es a kormanyuk is dongetheti a mellkasat, hogy mindent megtesznek, hogy legkozelebb sikersebben szerepljenek az olimpian!

    Hianyozni fog a Kovacs-Natasa kettos, rengeteg szep emlek marad mogottuk!
    Utoljara szerepltek egyutt Londonban:
    http://www.youtube.com/watch?v=WC2DZhenwAs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. commandante
    2012. október 11. csütörtök
    19:00
    “Ne feledd, a stílus maga az ember!” Megtisztelő egy zsenitől jó tanácsokat kapni. Mint szellemileg alultáplált, igyekszem megjegyezni. Jut eszembe: én nem meggyőzni, pláne nem vitatkozni akartam, hanem csak helyre tenni. A Natasa egy liba!-ugye ezt írtad? Van ebben tisztelet? Netán csak nem minősítgettél? Szerintem nem! – hanem sértegettél! Ráadásul egy hölgyet, akinek lehetősége szinte egyenlő a nullával, hogy visszaszólhasson. Megtettem helyette, mert NE FELEDD, A STÍLUS MAGA AZ EMBER! Ennyi. Castro-kám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  50. Kelemen
    Ezt szépen leírtad. Igazad van. Hadd menjen. Ideje átadni a terepet a fiatal, Magyarországon született tehetségeknek. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak, csak nem mindegy, hogyan lobbiznak értük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Csipes Tamara is elevez Magyarországról 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos