Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai begyújtja a motorokat 2012. október 18. csütörtök 23:36 | AN Forrás: Nol

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai begyújtja a motorokat
Budapest – Csütörtök délután Bajnai Gordon volt kormányfő vezetésével megalakult a Haza és Haladás Egyesület, értesült a Népszabadság Online.
.
A nol.hu oldalon olvasható írás szerint az alapítók között van Oszkó Péter és Balázs Péter, a Bajnai-kormány pénzügy- és külügyminisztere, Szigetvári Viktor, aki az MSZP kampányfőnöke volt 2006-ban és 2010-ben, Felcsuti Péter, a bankszövetség korábbi vezetője, valamint Vörös T. Károly, a Népszabadság egykori főszerkesztője.
.
Bajnai Gordon, aki 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezette a kormányt, október 23-án felszólal az Egymillióan a magyar sajtószabadságért elenevezésű Facebook-csoport (Milla) október 23-ai demonstrációján, várhatóan ott beszél majd a szervezet céljairól és lehetőségeiről.
.
Csütörtökön lehetett olvasni az első híradásokat arról, hogy nem a Milla, hanem egy általa létrehozott új egyesület adja majd a volt miniszterelnök politikai visszatérésének bázisát. A portál arról is írt, hogy Bajnai Gordon stábjában szerepet kaphat Urbán László, az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje. A volt kormányfő stábjából a Népszabadságnak azt mondták: bár Urbán László koordinátorként részt vesz a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai projektjében, de nem alapító tagja a most létrehozott egyesületnek.
.
Bajnai Gordon leköszönése után létrehozta a szakpolitikai programokat kidolgozó alapítványát, az esetleges későbbi politikai szerepvállalásáról szóló kérdéseket azonban rendre elhárította.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 24 szavazatból)
Bajnai begyújtja a motorokat , 4.5 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Nem korai ez meeg? Ennyi idot hagyni a Fidesznek hogy felkeszuljon karaktergyilkossgra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  2. Mondjuk az időzítés fontos, gondolom mindegy mikor alakul meg inkább inkább az számít mennyit fed fel magából, hogy felkészülhessen a Fidesz és mennyire tudja megvezetni őket. Orbán megvezethető és nem hallgat úgysem a jó tanácsra ha esetleg valaki figyelmeztetné.
    .
    Ugyancsak gyakran megesik, hogy az vezető párt elégedetlen, rossz véget sejtő tagja átpártolnak vagy kilépnek és saját pártot alapítanak. csak el kell indítani a folyamatot, berúgni a motort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  3. Bajnai bár az Mszp kormányfője volt, de színtiszta középjobb gazdaságpolitikát valósított meg (a Reformszövetség programját követve). A nagy kérdés, hogy hajlandó-e végre nem baloldalra, a baloldal megosztására törekedni, hanem végre felvállalja (ő, vagy bárki más) a középjobb képviseletét? A baloldali érzelmű bizonytalan szimpatizánsoknak már eddig is bőséges választék van baloldalon (még sok is) de a konzervatív, mérsékelt jobboldalnak (amióta eliminálták az Mdf-et) nincs képviselete. Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit mond 23-án!
    Ha képes jobboldalról szavazókat felszívni, azzal Orbánt gyengítené, és az Mszp kormányfőjeként vannak “szabad vegyértékei” a DK és az Mszp felé is.
    Bár én magam baloldaliként nem szavaznék rá/juk, de tudnék támogatni egy mérsékelt jobbot is tartalmazó választási szövetséget és ésszerű gazdaságpolitikán és demokratikus minimumon alapuló koalíciós kormányzást is. Azaz a sok mese után egy józan, kiegyezésre törekedő politikát. Ahol nem az a kérdés, hogy ki kit győzzön le, hanem, hogy merre haladjon az ország, hogy visszanyerje korábbi helyét az országok rangsorában, a versenyképességben, a szabadság fokában. Ami végre megindítaná az országot a pöcegödör aljából a felszín felé.
    Azt már a saját egyesület alapításával világossá tette, hogy nem lesz “biodíszlet” a millásjuhásznak, vannak önálló elképzelései. Viszont nincs szervezete, de aki azt hiszi, hogy Orbán a pár fidesz-irodára alapozva jutott hatalomra, és nem a polgári körökkel aktivizált hívőkre alapozva, az agyon téved. Nem feltétlenül kell “infrastruktúra” a XXI. században a politizáláshoz, ezt az internetre alapozó “arab tavasz” már bebizonyította. Lehet a társadalom öntevékenységére építeni, csak meg kell találni az erre alkalmas eszközt.
    Én pl Bajnai helyében mindenkit buzdítanék, hogy az ország érdekében mindenütt élesszék fel, és aktivizálják a polgári köröket, ahol a milyen volt a múlt-milyen a jelen viták helyett inkább a milyen jövőt akarunk problémára koncentráljanak, és ahol helye lehet a baloldaliaknak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  4. Érdeklődve várom. Remélem a maga lassú víz partot mos stílusával fel tudja szívni a több millió csalódott szavazót az egyesületébe.
    Bízom benne, hogy a Juhász féle akarnokság nem fogja hátráltatni,és béklyóba kötni.Jó páros voltak ők Oszkóval.Ha valami, hát ez kell most az országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  5. Vigyázzunk! A válság sokkal súlyosabb, mint 2009-ben volt. Az elkeseredettség könnyen átcsaphat gyűlöletbe, amit Orbán kihasználhat annarchiakeltésre. Ehhez kiválóan ért, és sajnos Magyarországon erre mindíg akad vevő.
    Ha nem lesz 2/3-os parlamenti többség (ami igen valószínű), akkor képes lesz-e a kormány és a képviselők többsége végre lemondani az alkotmánymódosítás (vagy az alkotmányozás) kizárólagos jogáról, és a NÉPPEL ÖSSZEFOGVA hatályon kívűl helyezni a tákolmányt, az ekúrt feles, és kétharmados törvényeivelegyütt? Vagy marad a kinlódás, az orbáni gusbakötés? Ezekre a kérdésekre kell választ kapnom (kapnunk). Ennek tükrében döntöm el, hogy kire szavazok (szavazzunk).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  6. @kekec,

    2012. október 19. péntek
    07:05

    Van még bármilyen véghezvihető terv, javaslat, buzdítás amitől remélni lehet, hogy úgy cseng le ahogyan tervezték és aminek szánták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  7. kekec,

    2012. október 19. péntek
    07:05
    Tökéletes helyzetértékelés + jó ötlet a polgári körök elfoglalása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  8. változást szeretnék, valami mást, legalább egy nyugodtabb életet!
    azért azt kristálytisztán nem értem, milyen világválság az, amiben csak mindig mi járunk rosszul, más országok képesek növekedést produkálni, a mi balszerencsénk szintisztán a mi ámokfutó debil kormányunknak köszönhető!
    azt tudom, hogy bajnai meg gyurcsány meg a jófranc tudja még ki folyton megszoritottak, de mégis meg tudtam venni, ami fontos volt, ami kellett.
    a politikus olyan állatfajta, ha elcseszi az intézkedéseit, ha rossz döntéseket hoz, rajtunk csattan az ostor, vele max annyi történik, hogy nem válasszuk meg.
    mi meg ottmaradunk árván, pofán verve a cumi utcában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  9. Nem tudom.
    Szerintem egy új párt csak csökkenti az esélyt, és megosztja a szavazókat.
    Legyen igaza, de szerintem nem jó ötlet külön indulnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  10. Don Ovuz, igazad van, a DK alapításával is csak felszeletelődött az ellenzék. Nem tudnak ezek lemondani a személyes irányítás vágyáról, képtelelen az alázatra, hogy be kell hajolni a kevésbé rossz alá, nem újabb megosztó pártokat alapítani. És mikor Gyurcsány közölte, hogy ő nem akar miniszterelnök lenni, az már késő volt, mert addigra megcsinálta a felszeletelős új pártját, ezek miatt a húzások miatt fog még vagy húsz évig a fidesz uralkodni nálunk. Mert párt kell, az fontosabb, nem baj, hogy marad a fidesz, csak pártja legyen ennek is meg annak is, az ország meg nem számít, majd lesznek ellenzékben húsz évig a kis pártocskáikban meg az elméleteikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  11. Írja már le valaki, hogy hogy lesz ezekből a kis pártokból új kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  12. Halló! Ha mínuszolni tudtok, tudjatok érvelni is, hogy mi módon lesz ebből ellenzéki szavazattöbblet, ha össze viszont nem adódhat az, amit a kis pártokra leadnak. Ők meg még egy tüntetés erejéig se tudnak megegyezni egymással, a Milla-tüntetésen már nem tudnak egységre jutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  13. Na, ha így nem megy, akkor nézzük másik oldalról. Aki valamelyik ellenzéki párt híve, az írja le, hogy fognak ők győzni. Nem azt, hogy miért jó a virágozzon száz virág meg a véleménygazdagság, mert nem erről van szó, hanem hogy győzni mivel fognak, hogyan, hány százalékot kell ehhez szerezniük, és hogyan fogják ezt az iksz százalékot megkapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Azt hiszem teljesen mindegy, hogy előbb vagy utóbb, vagy bármikor jelenti be Bajnai Gordon a színrelépését, – OV megbízott csőgörényeinek fiókjaiban már régóta ott lapulnak a lejárató, rágalmazó cikkek, és nem csak Bajnairól. Ez a stílusuk, jócskán megfűszerezve hallatlan cinizmusukkal. Erősen tartok tőle, hogy győzelmük elmaradása után ismét lángolni fog Budapest. Azt mondják, soha ne mondd azt, hogy soha. Én mondom! Soha nem fogom neki/nekik megbocsátani a Kossuth téri sátras cirkuszukat, és a Szabadság téren történteket. Eszelősen, elborult aggyal értenek a lázításhoz, az indulatok hergeléséhez. – Én tartom magam ahhoz, hogy: Soha!
    Az ellenzéknek meg végre félre kellene tenniük a majd én megmutatom , én vagyok egyedül alkalmas a győzelemre hozzáállást, – ennek rémisztő iskolapéldáját éppen most mutatja be Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  15. Azt hiszem nem célszerű bármilyen ideológiát rásütni, vagy oldalhoz besorolni Bajnait Gordont. Orbánt sem érdekli, hogy minek nevezzük, hiszen a liberalizmustól igen messzire jutott. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit kezd Orbán oligarcháival? Mit ajánlott fel nekik? Szerintem rájöttek (Csányi, Demján, Széles, Simicska), hogy az ország gazdasága haldoklik a külföldi multiknak,IMF-nek, EU-nak történő beszólásoktól. Ha pedig haldoklik, előbb-utóbb az ő vállalkozásaik is megsínylik. Egy darabig megy, hogy állami pénzeket tolunk alájuk, megrendelések formájában, de, ha nincs állami pénz( csökken az adóbefizetés), akkor az ö bevételeik is megcsappannak. 2 évig volt miből lopni, most jött el az idő, amikor elfogyott. Ezt ők is tudják nagyon jól. Az egykulcsosból nem adhatnak alább, mert az egyetlen megmaradt szavazó bázist is leépítik. Véleményem szerint ők is támogatják Bajnait hallgatólagosan, hiszen ő meglépheti azokat a lépéseket, amit ők nem tehetnek meg a felső-középosztály megsértése nélkül. Amikor Bajnai helyrehozza 4 év múlva a büdzsét,akkor lehet megint pofázniuk. Persze, lehet, hogy a hatalommánia ezt felülírja. Az a fotó a meccsen nem véletlen, jelzés értéke van. Bajnai és Orbán sem ostoba. Érdemes sok pszichológiai könyvet olvasni, érdekes következtetésekre juthat az ember. Néha tévesre is.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  16. pogács
    2012. október 19. péntek
    12:18

    Senki nem akarja már hallania rossz hírt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  17. Abban az esetben, ha Igazatmondaniképtelen Viktormihály valamilyen csoda folytán mégis leváltható lenne, tökéletesen lepusztított, kirabolt országot kellene az utána következőknek megpróbálni rendbe tenni. A lakosság elsöprő többségének kifosztottsága rövid időn belül nem szüntethető meg, ez önmagában garantálja az összeugraszthatóság fenntartását, ráadásul a legfontosabb pozíciókba telepített aknák (minden fontos helyen fideszes vakhívők maradnak) gondoskodnak majd arról, hogy a tömegek úgy érezzék: teljesen mindegy, hogy ki nyer. Orbán kártétele a tatárjárás tragédiájához hasonlítható csak, sok évtizednek kell elmúlnia, míg kiheverhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  18. Én a hatalomváltás után minden fityiszes és toldalékpárt embereinek a szólásszabadságát örökre megvonnám – legalább három generációra való hazugságot terjesztettek 15 év alatt. :((((((((
    Nem sorolom a fő hazudozók nevét, mert nem akarok infarktust sem magamnak, sem másnak. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  19. Chardonne: Eljutunk oda nem is sokára, hogy a propaganda gépezetnek senki nem fog már hinni, sőt minden visszahull majd rájuk. A hazugságaik, átveréseik már nem fognak hatni, a kretén birkacsorda kivételével.
    Orbán politikai veresége pedig teljes, és végleges bukással fog végződni, remélhetőleg ő már nem fog felállni a padlóról: ha csak el nem szúrja nagyon valaki. Ha ez Bajnai lesz, remélem nem. Amit Orbán tett a magyar politikai kultúra tönkretételében, megbocsáthatatlan, elfelejthetetlen.
    Kekec: már régen, és többször írtam azt, hogy az “unortodoxokat” legnagyobb eséllyel, és leghamarabb jobbról lehetne előzni. A baloldal hosszú időre erodálódott.
    Ettől nem kell megijedni, ugyanis a most regnálók nem nevezhetők jobboldaliaknak, mert ezeknek nincs eszméjük, filozófiájuk a a társadalomról, a humánumról, szolidaritásról, esélyegyenlőségről, alkalmazkodásról, tiszteletről, kompromisszumkeresésről, egyszóval arról a világról, realitásról, amelyben élünk. A válaszok amelyek adni kellene a kihívásokra egy európainak, nem az, hogy “mostmátéllegminyerjükalegtöbbet.”
    Az Európai Unió Alapjogi Chartája a válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. Eagle, látom:, fül bedug, szem becsuk, éljen enyém kedves kispárt, nem érdekel az eredmény – ezt látom:((
    Még mínuszolnak is büntetésül, mert kellemetlen gondolatokat idéztem fel.
    Nem kérnek a valóságból.
    A mínusz nekem ezt üzeni: nem baj, ha marad minden, éljen a kispártom, de máshoz nem alkalmazkodunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. pogács
    2012. október 19. péntek
    15:37
    Már túlléptünk a weimari köztársaságon – ez fasizmus a javából. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Jaj,de jó lenne már,ha elérkezneaz az idő,amlyben nem az lenne a fö kérdés,hogy ki kit gyöz le,hanem,hogy merre heledjon z ország,hogya tudhatnán a szakadék szélétől vissza fordulni,ahová a Ma-tolcsi emberke vezérelte hazánkat.Én jelnleg csak is Gordon Urat tartom erre képesnek Nagyon várom a 23át ,k.iváncsi vagyok kik azok,akik a “béke menetben”menetelnek.Arra lszek kiváncsi,hogy pirulni fog-e az arcuk a szégentől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. Gyurcsányt lekaraktergyilkolták, hiába jó szónok, neki a nagy tömeg előtt már annyi, sose nyeri vissza a rokonszenvüket. Az LMP egy ejtőernyős párt. Az MSZP semmit se tesz, csak grübedlisen mosolyog a tükörbe. A Milla meg a Szolidaritás egymást hecceli. Bajnai túl halk és túl értelmiségi, nem illik ehhez a néphez. Orbán közben fogja a kancsukát, és jobbra-balra üt-vág: na, kié lesz közülük az utolsó szó?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  24. látom mindegyikünk kiérdemelte a minuszkákat, netán szalai annamária terézia nagysasasszony küldte ránk a fizetett apródjait?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  25. pogács
    2012. október 19. péntek
    15:37

    Igen ebben amit írtál sok igazság van, és a realitástól való elszakadás növekedését én is érzékelem egyre több esetben, valamiféle bizalmi jóhiszeműséggel együtt .
    .
    Persze remélem nem veszik kioktatásnak a nemtetsző hszeimet vagy a nemtetsző hszeket általában és megértem, hogy a reményvesztésnek ebben az időszakában akik próbálnak még lelkesedni inkább biztatást várnak mint a hidegzuhany valóságot.
    .
    Megértem de sajnos én kevés reményt látok. Ezzel együtt nem adnám fel a reményt de jobban belekalkulálom a kudarc valószínűségét.

    .
    Sajnos a másik probléma, hogy a köznapi életben is, és itt a hsz rovatban is sokan érzékenyek, ami érthető és saját tapasztalatból tudom, hogy nehéz úgy fogalmazni, hogy többeket meg ne sértsek, sértsünk.

    A beszédben a hangsúly rásegít de itt ez nincs és talán gúnynak vehetik amit mondok, mondunk, vagy talán célzásnak, hogy ezt szeretnénk ha történne. Erről szó sincs, sok negatív megjegyzés inkább aggodalmat tükröz.
    .
    Szóval sajnos sok mindenben igazad van abban a hszedben és ha a mínuszok nem a fizetett hivatásos mínuszolóktól jönnek és ha valóban azt jelentik amit te kiolvastál belőlük, akkor szerintem baj van. Mondjuk úgy, szerintem igen, baj van.
    .
    Akkor hogyan tovább? Reméljük a legjobbat és felkészülünk a legrosszabbra? Az nem kevesebbet jelent mint csodavárást. És mintha csodavárás felé fordulna sokak reménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  26. Hát ez borzasztó, norm. esetben, ha az ember azt hallja, baj van, aktivizálódik és gondolkozik azon, hogyan tovább, de itt ehelyett bedugják a fülüket, és mínuszolnak, ez rémes. Micsoda beteg reagálás, a mikrokozmoszban a makro…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Az aktuális témák között nem igazán van ehhez illeszkedő, ezért ide rakom fel:
    (AZ ÁLLAMPOLGÁRI ENGEDETLENSÉG SZÉP PÉLDÁJA – TÖBB ILYEN KELLENE)
    http://fmh.hu/hirek/20121017_kajaszo_foldtorveny_demonstracio

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Kedves Kekec!
    Most olvastam, hogy OV a Parlament előtt fog beszélni oktober 23-án 16.30-kor!
    Na , oda kell menni minden Milla megmozduláson résztvevőknek és ott követelni hogy húzzon el a fenébe a kormányával együtt!
    Szerinted ez kivitelezhető?
    Vagy találkozunk március 15-én?
    Egyébként nagyon szép idő igérkezik, napsütés 19 fok, szóval ez nem lehet akadály!
    De olyat is olvastam, hogy 16 óráig be kell fejezni a Milla megmozdulást, hogy akik kíváncsiak az OV beszédre odaérjenek az emberek!
    Ez már kész kabaré , ha tényleg így van/lesz!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. De azt hiszem, abból sem lesz semmi, mármint hogy a Milla demonstrációról átmenni a Kossuth térre, mert úgyis kordon tömkelege lesz , meg annyi rendőr, hogy csak na!
    Pedig ez lehetne a legjobb alkalom hogy megmondjuk Ovnak hogy ennyi nincs tovább , de ez se fog bekövetkezni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Pogács Fejezd abba a gyurcsányozást,rossz portálon vagy.Az m1-en
    giró -szász van és neked még mindig ez a legnagyobb problémád??
    Meg mi .az ,hogy húsz évig még ezek.? Egy lóizét! Szerntem 2014-ig sem húzzák ki! Mubarak még 3 nappal a bukta előtt fogadta a hágós törpe suttyót. Még csak
    nem is sejtette ,hogy mi vár rá és milyen hamar. A suttyóval is ez lesz.
    Szorgos népünkre meg bőven ráfér ez a lecke.Senki nem erőltette ránk
    ezt a hordát,kizárólag magunknak köszönhetjük( köztük én is ,pedig soha nem szavaztam rájuk és’98 óta szinte mániákusan ugatom, hogy ez lesz és kik is ezek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Barry1: nem érted, amit olvasol. Szövegértés, Barry1.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Eagle
    2012. október 19. péntek
    17:43

    Mindez, amiről írsz, sajnos sima IQ- ésd EQ-probléma. Egyrészt az agresszió az első reakció. Másrészt meglátnak sokan egy kulcsszót, és a szövegkörnyezetet el se olvassák, vagy ha igen, nem értik, miről szól. Figyelem-összpontosítási gond. Nyilván köze van ennek is az általános frusztrációhoz. De nem véletlen, hogy a magyar nyelv és irodalom középszintű érettségi már csak abból áll, hogy kapnak a gyerekek egy szöveget, és saját szavaival le kell írniuk, miről szól a szöveg. Mert ez tényleg problémát jelent, ezek szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Egyébként nem is vagyok benne biztos, hogy a mínuszolás feltétlenül mindig a hsz írója ellen szól. A felemelt vagy lefelé fordított hüvelykujjat lehet, hogy vannak, akik úgy értelmezik, hogy szomorúnak vagy biztatónak tartják a hsz tartalmát, vagyis amiről szól. Mondjuk, kitalált példa, egy gyászhírnél lehet egyetérteni az elhunyt méltatásával, de lehet lefelé fordított hüvelykujjal azt is jelezni, hogy az illető tragikusnak találja a történteket, és szomorúságát jelzi ezen a módon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. pogács tanár nő/úr Most erre mit mondjak…?. Igenis.. Értettem ( illetve nem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Barry1, arról van szó, hogy pártokat alapítani olyan helyzetben, amikor külön pártokkal nem lehet választást nyerni, és várni, hogy majd mások becsatlakoznak a leválasztott új kis pártszeletekhez, ez az összefogás megtagadása. Pontosan tudják, hogy a 7 meg az 5 meg a 10 (fiktív számok) százalékokkal nem lesz kormányváltás. Hogy csak a legnagyobb támogatottságúhoz odacsatlakozva van rá esély.
    Akkor miért csinálják?
    Hogy ne is legyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  36. Köhög még az a motor, nem akar simán futni. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. én ezzel egyetértek ,bár szerintem Gyurcsány és Mesterházy között akkora a különbség mint a Barcelona és a Baktalórántháza senior között.
    Gyurcsány egy mocskos karakter tömeggyilkosság áldozata lett.Nem akarok itt,most részletezni,DE az ország most ennek issza a levét,.Most fizetünk érte mindannyian! Hogy a bal és főleg liberális oldal egy része is boldogan aszisz
    tált ahhoz,hogy 2×2=23.Tehát,akkor mondom: A házat nem a 3. emeletnél kezdjük el épiteni. Addig nem lesz itt “normális, racionális ,győzelemre esélyes ellenzék ameddig itt nem lesz tömeges .mea culpa.
    Elfogadhatatlannak tartom a schiffer szemkilövetősdi dumáját, jávorizé és kenderjuhász elmútnyócévezését.
    DE!!!! MINDEZEK ellenére össze kell fogni ( Mszp,DK, Bajnaiék és a Szolidaritást is meg kell győzni ).. Szerintem a körülmények és az emberek is ki
    fogják kényszeriteni.Egyszerűen nem történhet másképpen. Ennek a dilettáns
    hordának el kell tűnni. Ezek úgy vezetik az országot mintha a sarki zöldséges végezne agyműtétet .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Barry1, Mesterházy valóban nem egy karizmatikus személy, de Gyurcsányt akkor is elintézték, rá nem fognak tömegek szavazni, ez tény. Csak az összefogás nyomát nem látom, de sehol. Mire a Nyugat és az oroszok összefogtak a 2. világháborúban, rengeteg embernek el kellett pusztulnia, az eltérő nézetűek nem szívesen szövetkeznek. Valószínűleg itt is csak egy háromnegyed részt halott országban lesznek hajlandóak feladni a hiúságukat, és megfogni azt a másik utált kezet. És a zselézett zsúrfiú, nem tudom, hogy egyáltalán képes lesz-e rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  39. Pogács!
    Látom nagyon okosnak tartod magad, mert nem fukarkodsz a kioktatással. Elmondod minden ellenzéki pártról a véleményed, hogy melyikkel mi a problémád, meg hogy Gyurcsány miért vált ki. Akkor szerinted, kihez kellene igazodni, hova besorakozni? Világosíts már fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  40. Bozsa, szerintem – sajnos – fogcsikorgatva, de Mesterházyhoz kellene. Mert ők vannak a legtöbben. Mással pillanatnyilag nem látok esélyt. És nem is lesz, mert állami támogatást se kapnak a pártok, a kormánypárté meg minden.
    Egyébként nem kell frusztráltnak érezned magad, nem mondtam rád semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Bocsának: bozse.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Mi van Pogács, Mesterházy és MSZp propagandista vagy? Nem kellene ennyire mellettük agitálni. Én meg azt mondom, hogy nem tartanám jó alternatívának, ha ők győznének megint. Elég sunyi egy társaság.
    Inkább a Bajnai féle Haza és Haladás köré szerveződjön egy választási szövetség, amiben semmiképen sem fő meghatározó az MSZP.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. bozse, hát ha el tudod intézni hogy 2014-re a semmiből kétharmaddal győzni képes párt nőjön Bajnai köré, úgy legyen, ámen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Bajnai beszéde több bejelentkezésnél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni.
    Már olyan régóta írogatom e forumra , hogy miért nem mennek el, az MSZP és DK politikusai Brüsszelbe és egy bizalmatlansági indítvánnyal élve, esetleg egy előrehozott választást kezdeményezni?
    De nem teszi és nem tudom az okát, erre valahogy soha nem kapok/kapunk válaszokat!
    Most ne tessenek azzal jönni, hogy azt nem lehet és akkor Berlusconit hogy sikerült megbuktatni?
    Mi a célja az MSZPnek így jó, ahogy most van? Nem akar ő ezen változtatni amikor olyan sok labdát kap, amit csak lekellene csapnia ?
    Nagyon nehéz ezek a kérdések!
    Mert ugye már lassan 1,5 éve azon megy a huzavona, hogy el kell zavarni OV és kiscsapatát!
    De ugye ez egyelőre nem sikerül!
    Képtelen az MSZP és a DK tömegeket kivinni az utcára !
    A Milla az amely több tízezres tömeget fel tud mutatni, de a Juhász most egyszer s mindenkorra eljátszotta a becsületét!
    MIért kell ünnepekre tenni ezeket a demonstrációkat?
    Sokan velem együtt úgy utáljuk ezt a Fidesz bagázst, hogy a búsba kívánjuk őket !
    De nagyon tartok attól, hogy nagy csalódás fog minket érni és nem akarom/akarhatjuk hogy így legyen!
    OV a Kossuth téren fog beszédet mondani, – az új időpont 16 óra – ez egy roppant nagy lehetőség!
    Olyan barikád lesz , hogy képtelenség lesz áttörni !
    Úgy gondolom hogy sokan azt akarjuk hogy elinduljon valami, mert két évet ezzel a fazonnal ( ov ) kibírni , LEHETLEN!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Kekec:
    Itten már nem a jobboldal és a baloldal választási küzdelméről van szó , hanem a demokrácia és a klerikál-fasizmus szokásos élethalál-harcáról !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Barry1
    2012. október 19. péntek
    22:44

    .
    “Egy lóizét! Szerntem 2014-ig sem húzzák ki! Mubarak még 3 nappal a bukta előtt fogadta a hágós törpe suttyót. Még csak
    nem is sejtette ,hogy mi vár rá és milyen hamar.”
    ———
    Bár a próféta szólna belőled, kívánom így legyen. Van rá esély természetesen, hiszen úgy tűnik az önmagától elszállt hatalmi mámorban élő kokizóművész inkább csak a diktatúra kifejlesztésében járatos , de kevésbé tanult és tudatos a diktátorok és diktatúrák bukásának folyamatában.

    Ezt most kezdeni tanulni már késő számára.

    Remélhetőleg az evakuálás és vagyonátmentés technikáját sem ismeri profi szinten és az őt megillető helyen végzi majd.
    ———-
    Azonban fel kell tennünk egy kérdést. Ha Orbán és bűn szindikátusa bukik, fennáll e a veszély, hogy magával rántja rejtett, esetleg nagy befolyású támogatóit, irányítóit amely esetben azok vagy segíteni fogják őt ami kedvezőtlen számunkra, vagy saját bőrük megmentése érdekében inkább gyorsan likvidálják a pancsert???
    ———
    Ugyancsak ha bukik nagyon fontos tény,kérdés, hogy miért?
    .
    A……. Mert támogatói cserben hagyták??? Ez nem jó mert hoznak új vadbarmot helyette.
    .
    Mert annyit bénázott, olyan mohó és gátlástalan volt, hogy bukott??? Ez csak időleges fellélegzést ad nekünk mert magában rejti a veszélyt, hogyha a következő önjelölt zsarnok tanul belőle és majd ügyesebben csinálja.
    .
    Mert a nép és az ellenzék felébredt, elűzi, felelőssé képes tenni őt és bíróság elé állítja (így az intézkedései törvényei is érvényüket veszíthetik), mert megérti mi történt és tisztán lát, és most mi nem követjük el újból ugyanazt a hibát, és képesek vagyunk hozzáértő, az ország érdekében tenni akaró embereket felemelni??

    Ez lenne az igazi, megbízható győzelem.

    Szóval ez lenne a kérdésem a dilemmám, még ha most elég lesarkítva vettem is fel a problémát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Tegyük élhetővé !

    Sedona igazad van.
    orban , a Gyáva azért szervezett béka tüntetést a Parlament elé, nemhogy a Millás tömeg esetleg meginduljon és netalántán be is menjen.
    Igazad van lehet 24., 25.-én… is ki lehet a hatalomból pendíterinteni.
    .
    Remélem Bajnai egy okos , reménytadó beszédet fog mondani -elmagyarázza, hogy ez a kokler gazdasági ámokfutás miért nem mehet tovább (magas infláció, beruházás nélküli lehűtött gazdaság) – , ÉS KÉRNI FOGJA AZ ORSZÁG LAKOSAINAK A TÁMOGATÁSÁT , hogy ne kelljen 2014-es választási csalásokat megvárni.
    (az emberek 80-90%-a “a víz alá van nyomva”. Nem a leges-legutolsó pillanatban kell feltörni a felszínre , hanem korábban, mert csodát egyik pillanatról a másikra nem lehet tenni. Normális országvezetésnek is kell idő ahhoz, hogy végre megérezhessük,mi a lakosság , hogy levegőhőz jutottunk. Az sem mindegy milyen mélyre nyomnak elötte a vízben, milyen mélyről kell a felszínre úszni.)

    .

    Remélem egy másik szónok ultimátumot küld Orbánnak, ha nem adja át a hatalmat önként ,akkor népi elégedettlenségi sorozat indul szerdától, és addig fog tartani, míg el nem kotródik, vagy ameddig a nép le nem vadásza .
    A másik szónok szóllítsa fel az orbankormányt lemondásra !
    Bejelnthetnének -első figyelmeztetésként – pl. hétfőre egy 5 perces , egész országra kiterjedő sztrájkot, forgalom leállást. Álljon le busz, autó, vonat, repülő, a tanár 5 percig ne tanítson, a boltos 5 percig ne szolgáljon ki !
    .
    Szerintem Hazaáruló Viktornak 23.-án jól jönne egy tömegverekedés, dulakodás , randalírozás. Annyira jól, hogy még képes szerintem ál-Millásokkal megtámadtattni saját híveit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. sedona
    Néhány ember, egyénileg, kerülő utakon talán át tud érni a Kossuth térre, de a Millás tömeget hermetikusan elzárja a jobbikos tüntetés a Deák téren, a lemmingmenet és azok rendőri biztosítása. Na és az időzítés is: aki a sajátot hallani akarja, az nem tud átmenni a másikat megzavarni. Én inkább “miskolci típusú” bonyolításra tippelek: három tüntetés egymással nem is találkozva.
    Eagle
    Ha a kérdésedben nem deffiniálod az alanyt, nem lehet megválaszolni. Kinek a terve? Persze a cél és az eredmény eltérhet egymástól – de ez már ok arra, hogy meg se próbáljuk?
    pogács
    Jelenleg még a helyezkedés zajlik, megy a pozícióharc. Csak remélhetjük, hogy csak azon, hogy ki hova álljon kötélhúzás közben – de aztán “egy irányba húznak” Erre a szimpatizánsaik tudják őket rákényszeríteni. Ha határozott és negatív a válasz minden széthúzási kísérletre, az rákényszerítheti őket az összefogásra. De jelenleg a vita demokratikusan, nyílt színen zajlik, nem a színfalak mögött, Persze ez más, és szokatlan Orbán NER-jéhez képest, de ez éppen a demokrácia jele: nem a színfalak mögött, minket kizárva vitáznak, így van esélyünk befolyásolni a vita kimenetelét.
    Még van másfél év, az sok mindenre elég lehet. Ne együnk ilyen szörnyű türelmetlenek. A gyerek sem azonnal kezd járni a születés után. A pártok ezt reálisabban látják, amikor a tagjaikat a részvételre buzdítják. Az összefogás melletti tömeg nagysága lehet az összefogás legnagyobb támogatója. Egyetlen tömegtámogatásra igényt tartó szervezet sem mehet szembe a tömeg igényeivel. Legalábbis ha sikeres akar lenni, akkor nem.
    Egyébként meg van KÉT állandó ügyeletes mínuszolónk, gondolom a fidesz és a jobbik küldötteit “tisztelhetjük” bennük, akik pl topi mackó belépési pontját is képesek mínuszolni. a negatív véleményeken csak akkor érdemes elgondolkodni, ha ezt meghaladja a számuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. bozse
    Aki azt hiszi, hogy egy ellenzéki ernyőszervezetből a siker esélyével ki lehet hagyni az Mszp-t, vagy hogy egy ilyen szervezetben nem lesz erőfölényben – annak még van mit tanulni a politikáról, ami a realitásokról, és nem a vágyakról szól. Tehát nem az Mszp szekerét tolja, aki figyelmeztet a realitásra. Mert az nyilvánvaló, hogy aki nem jobbról indul, az mind a baloldalt osztja meg -tehát gyengíti. Versenynek kizárólag a pártlistákon van helye. Az egyéni jelöltek személyében muszáj lesz megállapodni – és a muszáj nagy úr! Mert ha egymás ellen indulnak – többségi támogatást megosztva – a kisebbség szavazatával a jobboldali jelölt fog besétálni. Emlékezzetek Sólyom megválasztására: az intő példa mindenki előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. kekec
    2012. október 20. szombat
    08:00

    Nem tudok pontosan alanyt megnevezni, általános a kérdésem, nem pártokra, személyekre vonatkozik, hanem inkább általában az összhang, pontos kidolgozás, de főleg a kitartás hiányára.
    .
    Egyébként egyszer erről már volt vitám többekkel, akik ugyanezt hiányolták és több kidolgozottságot ellenzéki összetartást vártak mondván, csak azzal lehet Orbánékat megdönteni és normálisan folytatni.

    Én meg azt mondtam, hogy, előbb bármi áron meg kell dönteni, mert amíg ő van, ez sohasem fog megvalósulni, mindig megosztottság lesz és soha sem tud, vagy enged semmilyen normális építő jellegű mozgalmat, pártot, programokat elindulni. Tehát a sikertelenség össznépi állapottá válik.

    De ez a vita nem lett lezárva vagy eldöntve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bajnai a Millával nyomul huszonharmadikán 2012. október 12. péntek | AN

Gyurcsány színvallásra kéri Bajnait 2012. szeptember 26. szerda | AN

A populizmus „legtutibb receptje” 2012. szeptember 4. kedd | AN

Megint megbukott a hazudozó cselédsajtó 2012. május 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos