Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban 2012. szeptember 28. péntek 0:03 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban
New York – Az Út a Békéhez Díjjal tüntette ki Áder János köztársasági elnököt helyi idő szerint szerdán a Szentszéknek az ENSZ mellett működő állandó megfigyelő missziója. A Vatikán kiejezte elégedettségét az alkotmányos katolicizmust bevezető magyar alaptörvénnyel kapcsolatban, amely utat nyitott az alapvető emberi jogok lábbal tiprása felé. A gyarmatosító Vatikán elégedett lehet, magyarországi klerikálfasiszta mintaállama bevált, lehet elterjeszteni a világban. Amíg nem áll ellene senki, addig nem látható a báránybőrbe bújt farkasok vicsorgása.
.
A díjat a misszióvezető, Francis Chullikatt nuncius adta át New Yorkban. Az Út a Békéhez Díj (Path to Peace Award) alapítvány igazgatótanácsa azért ítélte oda az idén 20. alkalommal átadott díjat a magyar államfőnek, mert Magyarország sokat tett az emberi élet és a házasság intézményének tiszteletben tartásáért. A díjátadó ceremónián Edward Egan, New York érseke a magyar alkotmány ezen rendelkezéseit „a nyugati kultúra legjobb értékeinek” minősítette.
.
A Vatikán által elismert új magyar alkotmány megszüntette a felekezeti egyenjogúságot, több mint kétszáz törvényesen működő egyház betiltásához vezetett, felszámolta a hatalmi váltógazdálkodás lehetőségét, és a hatalmi ágak szétválasztását. Teljes adómentességet biztosított a katolikus egyháznak, az állam által nyújtott tízmilliárdok felhasználásával nem kell elszámolnia. Bevezették az oktatásban katolikus hittant, a világnézetileg semleges önkormányzati iskolákat kiéheztették és a katolikus egyház kezére játszották.
.
Chullikat nuncius érsek a laudációban rámutatott, hogy az új magyar alaptörvény magában foglalja az „Isten áldd meg a magyart” hivatkozást, elismeri a kereszténységnek a nemzet fennmaradásában játszott szerepét, valamint hogy ünnepélyesen megemlékezik arról: a magyar államot Szent István király építette ki, aki ezer évvel ezelőtt a keresztény Európa részévé tette Magyarországot. Az alkotmány ugyanakkor szavatolja az egyházak szuverenitását, valamint minden ember lelkiismereti és vallásszabadságát, beleértve a szabad vallásválasztás és vallásváltoztatás jogát, illetve a vallás nyilvános gyakorlását.
.
A nuncius a méltatásban kitért arra is, hogy a magyar alaptörvény elismeri: minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, és meghatározza, hogy az élet embrionális és a magzati fogantatás pillanatától védett. Külön kiemelte, hogy az alkotmány értelmében Magyarország megvédelmezi az egy férfi és egy nő szabad akaratából létrejött házasság intézményét, és kinyilatkoztatja, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja.
.
Áder János beszédében rámutatott, hogy az 1990 óta szabad Magyarország azért fogadott el most új alaptörvényt, mert csak most született meg az ehhez szükséges, a választók törvényes felhatalmazásával rendelkező kétharmados parlamenti többség. A köztársasági elnök kijelentette: ez garancia arra, hogy az alkotmány nagyon sokára fog megváltozni.
.
Áder János emlékeztetett arra, hogy a keresztény világban azért szól délben a harang, mert Amerika felfedezése előtt 36 évvel, 1456-ban Hunyadi János Nándorfehérvárnál feltartóztatta a török terjeszkedést. Ezzel nemcsak Magyarország határait védte meg, hanem a kereszténység értékeit is az iszlám hódításával szemben – mondta.
.
Ötszáz évvel később, 1956-ban a magyarok fellázadtak a kommunista diktatúra ellen, és „ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a kommunizmus koporsójába az első szöget” ez a forradalom ütötte – tette hozzá.
.
Áder János köszönetet mondott az Egyesült Államoknak azért, hogy befogadott 30 ezret abból a nagyjából 200 ezer magyarból, aki 1956 után hagyta el az országot. Egyúttal megköszönte azt is, hogy Washington a budapesti amerikai nagykövetségen 1956-tól 1971-ig menedéket adott a Mindszenty József hercegprímásnak. Az államfő hangsúlyozta, hogy Mindszenty József azt az üzenetet közvetítette 16 éven át a világnak, hogy „a magyar nép nem alkuszik”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.2/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -12 ( 34 szavazatból)
Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban, 2.2 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

120 Reader’s Comments

  1. Volt egyszer, hol nem volt egy fiatalokból álló gárda, akik meg alakitották a
    FIDESZ (hűség) nevű szervezetet. A rendszerváltozás után – talán mások
    félrevezetése céljából – éltették a demokráciát. Klerikalizmus ellen is fellépve
    elitélték a klerikarizmust, fujjolták a csuhásokat.
    .
    Ámde jött egy pillanat, amikor első kormányzásuk után elbukták a következő
    választásokat. Lelkes vezetőjük – vagyonhoz jutása után Többet kivánva – rájött:
    NEM JÓ – NEKI – A DEMOKRÁCIA, HISZEN NEM LEHET URALKODNI ! Mi a
    fenének kell négyévenként próbára tenni a birkákat arról, hogy beszavazzák-e
    viktorkirályt újból? Hiszen mást sem tudnak mondani, hogy BEEEEE! No meg
    az addig szerzett vagyon eredetével is probléma lehet. Gondjukban találtak
    is egy “hatalmas ország” főnökében támogatót. Felajánlkozásukban biztatót
    is találtak a pápában. Azonos elvi alapokból indultak ki. A pápa ugyanis vissza
    akarta szerezni elvesztett világ fölötti uralmát az átkozott bal-liberálisoktól, a
    szabad kőművesektől, meg minden más eretnek bandától.
    .
    Bizalmuk kifejezéséül kitüntették a jó KÁder Jánost az Út a Békéhez Díjjal.
    Halkan felcsendültek a pápai himnusz dallamai:
    GYŐZELEMRŐL ÉNEKELJEN NAPKELET ÉS NAPNYUGAT…..
    Hiszen már együtt harcolnak a korszerűsitett Német-Római Császárság
    újjáélesztéséért.
    Hol vannak már a csuhásozás gondolatai, hiszen a képen is látható a
    gyönyörű Barbi rózsaszin diszöltöny a kámzsás pokróccsuha helyett.
    .
    KÁder nagyon feszit! Jól érzi magát ilyen “felsőbb” körökben. Szinte mondja:
    Úgy-e milyen jó ez a ti rothadt demokráciátok helyett, itt az urak között?
    Ez nem ám a panelprolik világa.
    Mindig ide vágyott és el is érte
    Ugyan mit adott érte
    Neki(k?) biztosan megérte.
    OTT ÁLLNAK A HÁTTÉRBEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  2. Kedves Bartus László, úgy tűnik, én itt darázsfészekbe léptem, nagyon sajnálom de ilyen általánosító ideológiákkal nem tudok mit kezdeni. Az Ön számára a katolikus egyház a sátán műve. Én ilyenben nem hiszek, Itt hatalmi struktúrák vannak, nagyon sok gyarló főpappal, akik felelősek tetteikért.
    Én azt hittem, az Amerikai Népszava egy ellenzéki lap és valami olyasmi célja lenne, mint egy közös fórum megteremtése egy közös magyar jövő érdekében. Nekem most úgy tűnik, itt is csak meddő viták folynak,
    Gondolom, Önök közül sokan ismerik ezeket a sorokat Bibó Istvántól. De talán emlékeztetőül még sem árt újra elolvasni.
    Tisztelettel Roth
    »Különleges magyar jelenség azonban az, hogy ez az ország történetének legújabb kori szakaszában, különösen pedig a 19. század végétől kezdve, döntő történeti pillanatokban, mindenekfelett 1914–1920 között és 1938–1944 között végzetes módon képtelennek bizonyult arra, hogy saját helyzetének valóságos adottságait és az ebből adódó feladatokat meglássa. Túl azon, hogy két háborúban „rossz oldalra állott”, amit mások is megtettek, a magyar nemzet ezekben a döntő pillanatokban, politikai, társadalmi és szellemi téren egyaránt, nem tudta megtalálni vagy nem tudta hatalomhoz juttatni azokat a vezetőket vagy olyan vezetőket, akik szükségleteit, érdekeit, útját jól kifejezték s jól megtalálták volna. Vezetőkben és a közösség egyes tagjaiban döntő pillanatokban végzetesen hiányzott vagy megzavarodott a közösség érdekeinek felismerésére irányuló normális ösztön – ami nem valami misztikus kollektív jelenség, hanem a közösség egyes tagjainak ép ítélőképességéből tevődik össze –, s úgy láttuk, hogy ugyanakkor más népek hasonló kritikus helyzetekben „ösztönösen” helyesebben, igazabban s a maguk közösségi érdekeinek megfelelőbben viselkednek. Nem az a lényeg ebben, hogy más népek csodálatos egységben és egyetértésben élnek, szemben a „széthúzó” magyarral. Hanem az, hogy a magyar nemzeti közösségben újból meg újból olyan módon vetődtek fel a döntő, az egész közösséget foglalkoztató és megosztó kérdések, hogy annak következtében a közösség terméketlen, sehová sem vezető harcokba bonyolódott, és a valóságos feladatokkal, valóságos problémákkal szemben vakká lett. A magyar alkat megzavarodásának jelenségei is elsősorban ezekben az összefüggésekben megdöbbentőek, hiszen nemzetünk, mely magamagáról helyesen vagy tévesen, de úgy tudta, hogy lovagias, bátor, könnyen lelkesedő, passzív ellenállásban erős, önérzetes stb., néhány éve a szemünk előtt s az egész világ szeme előtt mutatott be a maga kialakult képétől határozottan eltérő vonásokat.«

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (20 szavazatból)
  3. Tisztelt Roth
    Én azt gondolom, hogy e cikk egy konkrét időpillanatban lévő eseményről szól,
    vagyis Áder kitüntetéséről. Abban a folyamatban, amiben élünk. Nem tudom,
    hogy milyen más vitát lehetne folytatni a demokrácia általános elveit és
    szokásait semmiben vevő “centrális erőtér” ellen. Hiszen ez parancsuralom
    és nem a “közös magyar jövő érdekében” folyó kormánytevékenység.
    Nem úgy általában a magyarokról. Hiszen az emlitett irást Bibó is egy adott
    történelmi időponhoz kötve irta.
    Tisztelettel Túlavasúti

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Ebben a kitüntetésben valóban nincs semmi meglepő. A mai kormány nagy utat járt be a nem is szolid, hanem harsányan gúnyolódó ateizmustól napjainkig, amikor valóban úgy néz ki, hogy a katolicizmus kiszolgálója lett.
    Kedves kekec! Hogy az egyház adót fizessen?! Szerintem örüljünk annak, ha nem vezetik be a tizedet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Feler Magyarorszåg meggyalåzåsåval!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Kedves Roth,

    én nem zat mondtam, hogy a katolikus egyház a sátán műve, ezt Ön mondja. De egy szóval sem cáfolom, én is így gondolom. De ezen az oldalon ennek nincs jelentősége, mert mindenki olyan vallásban hisz, amilyenben akar, csupán annyiban merül fel a kérdés, hogy a katolicizmus a “kereszténység” nevében követel magának adómentességet, és hogy az állam magáévá tegye a katolikus vallás tanait, és azt a polgárokra kényszerítse. Ez csalás, a katolicizmus nem azonos a kereszténységgel, egész történelme során irtotta és pusztította azt a zsidókkal együtt. ezért a hivatkozása illegitim. Ennek történelmi előzményei jól ismertek, és ezúttal is ezzel állunk szemben: a szentistváni állameszme a politikai katolicizmus eszméje, és a két világháború közötti Magyarország hivatalos ideológiája. Ezt vette bele az alkotmányába az Orbán kormány, és ennek szellemében hozták meg a sarkalatos törvényeiket, amelyek durván sértik az emberi szabadságot, a jogegyenlőséget, a világnézeti szabadságot. Pontosan úgy, ahogyan az a Vatikán programja. Az Orbán-rendszer mögött ideológiailag a katolikus egyház áll. Ezen nem érdemes vitát nyitni, és azon sem, hogy a katolicizmus nem kereszténység, elég egy pillantást vetnie a Bibliába, az önmagát feláldozó Jézus Kristzusra, aki megparancsolta egyebek mellett az adófizetést, hogy adjátok meg a császárnak, ami a császáré, ezzel szemben pedig a pápák megátkozták azokat, akik tőlük adót mernek szedni, miközben ők keményen beszedik az adót, mint az Németországban is látszik. Elég a történelemre egy pillantást vetni, és máris látható, hogy a katolicizmus kinek az ábrázatára hasonlít: a bűnösökért önmagát áldozó Jézusra, vagy Isten ellenségére, akit embergyilkosnak és sátánnak nevez a Biblia. Jézus egyháza nem evilágból való, a katolicizmus pedig evilági hatalmi-politikai világszervezet. Jézus azt mondta, hogy juhok ruhájába jönnek, de belül ragadozó farkasok. Kár erre szót vesztegetni. A baj nem az, hogy nem keresztény vallás, hanem az, hogy a teológiája lényege az állam elfoglalása, és az állam erejével a polgárok ideológiai elnyomása. Ezt látjuk az Orbán rendszerben megvalósulni. Ezért kell róla beszélni, és nem letagadni azt, hogy kivel állunk szemben, annak mik a céljei, mik az eszközei, különben nem látjuk az igazi ellenfelet. Közös magyar jövő, amit Ön mond, azokkal van, akik elismerik a másik szabadságának jogát, akik nem akarják ráerőltetni az ideológiájukat másokra, akik tudomásul veszik az állam és az egyház szétválasztásának elvét, és a saját pénzükön, a civil társadalomban működnek sportklubként, szakkörként vagy egyházként, ahogy tetszik. A közös magyar jövőből egyelőre a katolikus ideológia alapján mi vagyunk kitagadva, ha ez nem tűnt volna fel. Van egy katolikus alkotmány, amit soha nem fogadok el, rám nem érvényes, és soha nem esküdnék fel rá, mert fasiszta diktatúrák és népirtások származtak abból az ideológiából, amelyre alapul. A széthúzás a katolicizmus romboló tevékenységének eredménye, ők kezdték el a médiaháborúval, és meg sem álltak az alkotmányos katolicizmus államformájáig. Aki ellenzéki, az a katolikus állami ideológia ellenzéke, annak a politikai katolicizmusnak az ellenfele, amely elveti a liberális jogállamot,m az emberi egyenlődésget és szabadságot, a parlamentarizmust, a szabad válastzásokat, amelynek ellensége a zsidónak tartott liberális világrend. Csakhogy aminek ők ellenségei, az a szabadságot. Amit ők képviselnek, az igazságtalanságot, elnyomást, diktatúrát és tömegmészárlásokat adott a világnak. Ez az igazság, és ezzel kell szembenézni. Ha a katolikus egyházat elválasztják az államtól, és a civil szférában működik, mint Amerikában a saját bevételeiből és hívei adományaiból, ha nem szállják meg a világnézetileg semleges iskolákat, nem veszik el a szülők világnézeti neveléshez való jogát, stb., akkor azt csinálnak a vallásukban, amit akarnak. De amíg az államot az uralmuk alá hajtják, és az állam révén a polgárokat megfosztják a szabadságuktól, és kifosztják anyagilag, addig az ellenzék legfőbb ellenfele a katolikus egyház, amely az Orbán rendszer mögött áll. Itt nem gyarló főpapok vannak, hanem egy elnyomó rendszer, amely majdnem kétezer éve az emberek életére tör.
    Ettől függetlenül Önnek lehet más véleménye, de azt ne várja el, hogy azzal itt mindenki, köztük én, azonosulni fogunk.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (54 szavazatból)
  7. “a szentistváni állameszme a politikai katolicizmus eszméje, és a két világháború közötti Magyarország hivatalos ideológiája. Ezt vette bele az alkotmányába az Orbán kormány, és ennek szellemében hozták meg a sarkalatos törvényeiket, amelyek durván sértik az emberi szabadságot, a jogegyenlőséget, a világnézeti szabadságot. Pontosan úgy, ahogyan az a Vatikán programja. Az Orbán-rendszer mögött ideológiailag a katolikus egyház áll. ” …
    “A széthúzás a katolicizmus romboló tevékenységének eredménye, ők kezdték el a médiaháborúval, és meg sem álltak az alkotmányos katolicizmus államformájáig. Aki ellenzéki, az a katolikus állami ideológia ellenzéke, annak a politikai katolicizmusnak az ellenfele, amely elveti a liberális jogállamot,m az emberi egyenlődésget és szabadságot, a parlamentarizmust, a szabad válastzásokat, amelynek ellensége a zsidónak tartott liberális világrend.”
    …”Itt nem gyarló főpapok vannak, hanem egy elnyomó rendszer, amely majdnem kétezer éve az emberek életére tör.”
    .
    Mindezekkel egyetértek. Azzal viszont nem érdemes érvelni, hogy a katolicizmus nem kereszténység, vagy nem a kereszténység része, mert ez már hitvita. Ezzel csak a katolikusok és nem katolikusok között gerjesztünk konfliktust.
    .
    Kis korrekció:
    “… az ellenzék legfőbb ellenfele a katolikus egyház, amely az Orbán rendszer mögött áll.”
    A(z apostoli stb.) katolikus egyház főleg ideológiai ellenfél, és nem egyedül áll. Politikai, gazdasági társai is vannak, elsősorban a Simicska és Orbán által vezetett bűnszövetkezet. Ők tartják kézben az elnyomó gépezetet. Jó, ha tudjuk, hogy mögöttük felbujtóként és szellemi támaszként ott áll a katolikus egyház, de nyílt ellenségünk akkor is a fent nevezett maffia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. admin!

    Bartos Ur Teljesen egyetertek Rothnak irt vålaszåval, a Katolicizmus temakøreben, køszønøm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Gyarló főpapok??
    -
    ( Géjjza a térgyit csapkoggya a röhögéstől. Mert eszébe jutnak a kenetteljes szózatok , miket nem győz el-el kapcsolgatni rádióban tévében , ha véletlenül rájafut a zállomáskereső.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Tegyük élhetővé !

    Ma vagy tegnap hallottam valamelyik német rádióban, hogy a NÉMET NÉPZENÉT LEJÁRATTÁK A NÁCIK . Ez komoly !!
    .

    Rögtön arra gondoltam, hogy nálunk is könnyen ez a helyzet előállhat.
    (Egyszer korábban már írtam nem lenne szabad engedni, hogy a többévszázad alatt kicsiszolódott zenei hangzásvilágot , tánckultúrát egy TAHÓ bűnszövetkezett – első szabadrabló úttörőként csontig rabolja, azt a gyanútlan szavazó magyar állampolgárt, aki nem tudja gazdaságilag merre, nem tudja hogyan politikailag hova, de azt tudja hogy magyar, és magyarul beszél )

    ./ zene off, építészet on

    Azon is keseregtem, hogy nálunk nincs nyoma szorgalmas emberek építészetét csodálni pl. 200-300 évre visszamenőleg , jó várakat robbantottak fel, de nincsenek több utcasoros műhelyes/bevásárlós régi épületeink. (nem volt aki gyártson, nem volt aki meg tudta volna venni, nem volt polgárság)
    Őseink elmúltak úgy, hogy nyomot hagytak volnak emberöltőnyi szorgalmas munkájukról.
    Nincsen nyoma egy díszes kőhídnak a lekisebb faluban, nincs nyoma fotozható kőkerítésnek a szomszéd falúban, stb…
    (szerintem az őseink szorgalmassak voltak, de el voltak nyomva. SZAR VEZETŐIK VOLTAK . úgy ahogy a jelenlegi rendszer próbálkozik, jobbágy sorsba nyomni mindenkit. nem fog utánuk maradni semmi, úgy pusztulnak el a maiak az izzadságban, hogy semmi sem marad belőlük, a tehetségtelen elnyomok felélik munkájukat, elszívják a svájci bankszámlák . BIZONY)
    .
    ./építészet off , zene on

    Miért írtam ezeket ? Keresem azt az utat , ami minket erősít, ami minket egybentart.
    Az országot a 4. Köztársaság születése után újra kell építeni. Régi-új értékeket “eladni” , nem erőltetve (csak kedvére csemegézhessen belőle , ha akar) fogyaszthatóvá tenni a kereskedelmi-média és bulvár olvasók tömegeinek is.
    A magyar, a bolgár , a román, .. népzenék sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, értékesebbek (szubjektív véleményem) , mint az egyszerű német.
    Mégis német ipar termékeit vásároljuk, a német multi kereskedelmi láncokban.
    Fejlettebben működnek ők EGYÜTT , egyszerűbb emberek, jobban összeszervezve, jobban irányítva ?
    még azt is mondták a rádióban, (amit mi is tudunk régóta) hogy képzéssel (fejlett technológiák tanításával) csökkenteni kívánják a munkanélküliséget . És nem közmunkás árokásással/diplomás sepregetéssel , TE BAROM ORBÁN !

    .
    TAKARODJ , HAZAÁRULÓ ! ! !

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  11. Tisztelt Roth (Úr/Hölgy!) Változatlanul érvényesek Bibó szavai: a magyarság ma is vak valódi feladataira. És ennek legfőbb oka a szélforgó sebességével vallást, világnézetet, felfogást váltó Orbán Viktor, aki felismerte, ha sikerül megosztania a magyarokat, akkor övé a győzelem. Pártjából olyan egyházat csinált, aminek ő az egyszemélyes “pápája”. Az emberektől elrabolt zsíros falatokért pedig díszes paravánt von undorító tevékenysége elé a katolikus egyház. Nem az istenhívő emberek, hanem a vatikáni hatalom.
    Érdekes következetlenség, hogy miközben Orbán (fideszről nincs értelme beszélni, Orbán van és kész) ordítva védi “a magyar függetlenséget” az Európai Uniótól, az IMF-től, és “szabadságharcot” vív minden normális nemzetközi együttműködéssel szemben, totálisan kiszolgáltatja hazánkat egy magának világuralmat vindikáló feudális hatalomnak. Az egyetemes (katolikosz) egyház nagyjából úgy működik, ahogyan anno a Komintern próbált: szervezetei, vezetői a Vatikántól kapják hatalmukat – pénzüket nem, azt helyben zsarolják ki, az Orbánhoz hasonló cinikus diktátorok segítségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  12. Túlvasúti
    “Hiszen már együtt harcolnak a korszerűsitett Német-Római Császárság
    újjáélesztéséért.”
    .
    Szerintem inkább a Vatikáni-Magyar Egyesült Királyság kivívásáért harcolnak. Orbán tudja, hol található Európában hatalmas elherdálható vagyon – Rómában -, ha az országban már nem talál magának eleget. A pápaság vatikáni intézményei majd hiteleznek neki. (A Szt. Koronáért cserébe, amit Orbán a hatalmas magánvagyonából majd kivált saját magának?)
    Zajlik a politikai katolicizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. -Most innentől kötelező a pedofília.._? -No nem. -Ebben nem vagyok benne…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Moped,
    Salamon Béla mondta, amikor megszüntették a homoszexualitás tiltását, hogy nem várja meg, míg kötelező lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Tegyük élhetővé !
    “a NÉMET NÉPZENÉT LEJÁRATTÁK A NÁCIK . Ez komoly!”
    .
    Olyannyira komoly, hogy a németek a múltjuk szeleteit erősen szelektálják. Ami a nácikhoz is kapcsolható volt, kiiktatták a közbeszédből és a közéletből. Helyette – tudatosan – a Hitler-éra fellelhető dokumentumai és kutatási eredményei nyertek teret úgy a közszolgálati, mint a privát adókon és a köztudatban is, hetente, havonta ismételve a szégyenteljes korszakból fennmaradt rengeteg hiteles képanyagot, írásos dokumentumot, újabbnál újabb kutatási eredményekkel alátámasztva.
    .
    A hagyományok közül a népzene is háttébe szorult, de nemigen hiányolják. A népviselet viszont újra és újra divatba jön. Ennyi elég is a mindenkor vállalható hagyományokból.
    .
    Hátranézés és múltba merengés helyett előre tekintenek: kutatnak, fejlesztenek, termelnek, piacképes termékeket exportálnak. A sikeres gazdaság és a viszonylagos jólét ugyanis nem a múltba révedés hozadéka, hanem a jelen munkájának eredménye.
    A jelenre figyelés és a jövő megtervezése teszi élhetőbbé az életet, nem pedig az, ami régen elmúlt. A németek tudják, mert ezt is megtanulták.
    A magyarok miért nem tanulnak másoktól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. “Teljes adómentességet biztosított a katolikus egyháznak, az állam által nyújtott tízmilliárdok felhasználásával nem kell elszámolnia. Bevezették az oktatásban katolikus hittant, a világnézetileg semleges önkormányzati iskolákat kiéheztették és a katolikus egyház kezére játszották. ”
    Liftezik a gyomrom!!! smile kellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  17. Kedves Bartos Úr és mindannyian, akik hozzászóltak eszmefuttatásaimhoz! Én nagyon is követem az otthoni eseményeket és tudom, hogy mit művel ez a rendszer és azt is, hogy a katolikus egyház vezetőinek nagy része is részt vesz ebben a borzalmas folyamatban. Sajnos nemcsak ők, más egyházak is… Én magam bármire kész vagyok ezen rendszer ellen bárhol fellépni.
    A bökkenő nem ebben van, nekem az általánosítással van a bajom. Végiggondolták már, hogy mit jelent az, hogy a “katolicizmus”, a “katolikus egyház”, a “katolikusok”. Hány jóindulatú tisztességes, kritikus, “világosan látó” katolikus keresztényt (igenis keresztényt) riasztanak el az ilyen kijelentésekkel? Én magam ismerek nem keveset, és hála Istennek magas rangú magyar papot, püspököt is!
    Nekem az általánosítással, kirekesztő beszédmóddal van a problémám, amikor mindenkit egy “véka alá” akarnak tenni, (pl. a csuhások)
    Nos, a kommunista rendszer abból állt, hogy már az iskolában reggeltől estig súlykolták belénk az ellenségképeket, ki mindenki akarja a “munkásuralom” bukását. Végül mindenki gyanús lett, körbe voltunk véve ellenséggel. Előtte a Horthy rendszer tette ugyanazt szüleink, nagyszüleink generációjával. annyira megszoktuk az ellenséget, hogy nem tudunk nélkülük élni. Ezt csinálja, ezt tanulta Orbán is, ezt teszi a jobbik. Ezzel tudják felcsigázni a kedélyeket. Hisz olyan az ország már, mint egy lőporos hordó, amely minden pillanatban a levegőbe repülhet. Az ellenségkép arra jó, hogy mindent rá lehet fogni a másikra, nem mi vagyunk a “rosszak”, hanem az ellenség, aki mindig ott leselkedik. A másiknak feltétlen rossznak kell lenni, hogy mi jók lehessünk. Kell az identitástudathoz. az ellenség létjogosultságát szabad kétségbe vonni. és a verbális gyilkosságtól már a fizikai gyilkosság sincs messze.
    Történelmi folyamatok misztifikálása, visszamenő összeesküvések kitalálása is ezt a célt szolgálja. Csoportoknak, szervezeteknek olyan tulajdonságot és hatalmat költeni, ami nincs nekik… Hát a jobbik a zsidó összeesküvésről beszél, Önök meg katolikus összesküvésről … Melyik jobb? Mind a kettő irracionális, de a végtelenségig. Mindenütt vannak önző, karrierista emberek, akik szemérmetlenül képesek a másik hiszékenységét, kiszolgáltatottságát kihasználni. Ha ennek a süket pasinak, Adernak adtak egy kitüntetést, ki tudja milyen marha sugallta nekik, vagy még talán fizettek is érte, ami nagyon is elképzelhető.
    Az egyháznak voltak világos és sötét korszakai, talán több sötét, mint világos. A mindenkori korszellem alól egy intézmény sem tudja kivonni magát, az egyház meg sem próbálta. De hogy mindig gyilkolni akartak?!
    Higyjék, el, a XX. sz. közepén nagyon sok nagyszerű embere volt az egyháznak, ez a folyamat az utóbbi 3 évtizedben sajnos a visszájára fordult. De vannak olyan pozitív erők az egyházban, akik ez ellen harcolnak.
    Ezért hagyjanak fel az “összesküvés” teóriával, ez nem méltó értelmes, racionálisan gondolkodó emberekhez. Valóban jobb lenne, ha inkább tiltakoznának a kitüntetés ellen. racionális okfejtéssel.
    Bibóhoz annyit: ez az idézet az “Eltorzult magyar alkat zsákutcás történelem” című esszéből van, 1948-ból. Sajnos, ma aktuálisabb, mint annak idején.
    Otthon minden ismerőstől azt hallani, ez a nép beteg. Ha már a Bibliáról és Jézusról volt szó: mint a pásztornélküli nyáj. Már Eötvös Károly is azt írta, hogy nyugodt, megfontolt emberekre van szüksége az országnak. És akkor még csodák is történhetnek, mint Veszprémben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. proaktív:
    Pontosan !
    A német tévéadókon állandóan mennek a hitleri rémtetteket bemutató korabeli filmanyagok , szenvtelen , halk hangú narrátor alámondásaival.
    Egyszerúen elképesztő a hatás :
    Hitler rikoltozik , a narrátor pedig megmagyarázza a mai nézőnek mi miért volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Egyébként ha már alámondásokról van szó :
    A Magyar Népszaván valami ” Új Undokak ” kommentálnak mindent. Megy a neonáci fröcskölődés vég nélkül. ( Vagy csak a régiek , új nevek leple alatt ? )
    Pedig már kezdtem azt hinni vége szakadt ott a cikkek alatti szenny-áradatnak.
    Különben nem baj , legalább egy napi feladattal kevesebb van. Most megint nem megyek oda egy két hónapig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. “Hát a jobbik a zsidó összeesküvésről beszél, Önök meg katolikus összesküvésről … Melyik jobb? Mind a kettő irracionális, de a végtelenségig.”
    Pont ugyanez jutott eszembe :-)
    Ugy tunik baloldalon a katolikus osszeeskuves a divat, jobb oldalon meg a zsido.
    Komolyan aldom az eget, hogy felul emelkedtem a vallasok ertelmi szinvonalan, es csak lefele kell neznem azokra akik kepzeletbeni istenekben hisznek.
    En hitetlen. Nem is foglalkoznek vele, de mindaddig ameddig a vallasok gyuloletre, kirekesztesre alapoznak, szerintem semmi keresnivalojuk a modern vilagban, ott kellett volna hagyni a poros kokorszaki multban.
    De hiaba, az emberek egyszeruek, mindig meglehet oket venni, a hit jo uzlet volt mindig is, es, hogy meg ma is mennyi embert lehet ezzel hulyiteni arra jo pelda az ATV-n futo Vidam Vasarnap, komolyan nem hittem a szememnek, hogy ezt a trukkot meg el lehet adni.
    Ez az en velemenyem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Roth
    .
    Azt írod (péntek 23:18): ”Nekem az általánosítással, kirekesztő beszédmóddal van a problémám, amikor mindenkit egy “véka alá” akarnak tenni, (pl. a csuhások)”
    .
    Tehát bajod van az általánosítással és azzal, hogy egy véka alá vesznek olyasmiket, amiket nem kéne.
    .
    Azt is írod (ugyanott): „Hát a jobbik a zsidó összeesküvésről beszél, Önök meg katolikus összesküvésről … Melyik jobb? Mind a kettő irracionális, de a végtelenségig.”
    .
    Tehát egy kalap alá veszed azokat akik zsidó összeesküvésről beszélnek, és azokat, akik katolikus összeesküvésről beszélnek. (Mert „Mind a kettő irracionális, de a végtelenségig.”)
    .
    .
    Így nem érdemes.
    .
    Azért vess egy pillantást a két „összeesküvő táborra”. Hasonlítsd össze az intézményesültségüket, a történelem folyamán a különféle államhatalmakkal különösen diktatúrákkal kötött szövetségeiket, az agymosó kapacitásukat, az inkvizíciós múltjukat, a náci eszmékhez való viszonyukat…

    és ha akarod, továbbra is vedd egy kalap (vagy véka) alá a zsidó összeesküvésről és a katolikus összeesküvésről beszélőket. De legalább ne tedd közzé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  22. 1. Szevasz Kelemen! Én hívő vagyok. Hívő ateista:))
    2. Kedves Roth! Remélem itteni társaságunk többségének nevében beszélhetek, amikor azt mondom: az istenhívő emberekkel nincs bajunk. Azzal viszont van, hogy egyházaik – legalábbis Magyarországon – az elmúlt 22 év folyamán gusztustalanul kihasználták híveik jámborságát (hogy csúnyábbat ne mondjak), amikor keményen beleavatkoztak a politikába, sőt a pártpolitikába. A Horn kormány olyan megegyezést kötött a római egyházzal, hogy jócskán túlkompenzáltták azt a veszteséget, amit a rómkatok elszenvedtek az államosítások idején. Én ezzel akkor sem értettem egyet: az egyházi nagybirtokokat már száz évvel ezelőtt meg kellett volna szüntetni, de a magyar “keresztény úri középosztály” (természetét Márai világította meg legjobban) minden aljasságának és őrületének hű kiszolgálóitól naná, hogy nem vették el a földeket. A templomok legnagyobb részét meg a volt feudálszocializmusban is a műemléki alapból tatarozták. Úgyhogy nem kellett volna annyira gazsulálni a papoknak. Meg is hálálták: a mai napig annyi ocsmányság zúdul a szószékekről a jámbor hívekre a baloldali, liberális magyarokról, hogy győzze hallgatni. Sokan ezért is nem járnak templomba. Nem kell itt százévekre visszamenni, meg inkvizíciókig. Ön azt írja, vannak becsületes papok, és istenhívők is. Elfogadom. De akkor miért nem háborodtak föl azon, hogy nemzetük jó részét kizárja a hazából az új alaptörvényük? Úgy tudom, a papok között is sok a művelt ember, hogy hagyhatták első mondatként azt a marhaságot, hogy isten a történelem ura?! Ha a történelemnek ura van, az már régen rossz, még logikailag is. Ha tényleg szeretik ezt a nemzetet a magyar katolikus, református meg evangélikus papok, tiszteletesek, akkor miért nem szólnak egyetlen szót sem az ellen a szemellenzős, “magyar ugari” nemzetközi politika ellen, amellyel a magyar kormány teszi tönkre a hazámat? Vagy méginkább: miért nem volt egyetlen szavuk sem az ellen, hogy az evangéliumi testvérközösséget (nem tudom a teljes nevüket, azért írtam kisbetűvel) kizárják az egyházaknak nyújtott előnyökből? Az összeesküvés elméletekben én nem hiszek, de azt látom, hogy a kormányfő többször volt a pápánál – református létére (szegény Kálvin forog a sírjában) -, minthogy valamelyik szomszédos ország vezetőjével tárgyalt volna, mondjuk az ottani magyarok sorsáról. Ha a katolikusok legfőbb vezetőjének az istene nem adott olyan emberismeretet a pápának, hogy felismerje a farizeust, akkor nincs is. Vagy felismeri, de akkor más célja van vele. Mindig amellett voltam – és egyre fogyó reménnyel vagyok is – hogy létezik Magyarországon tisztességes, konzervatív, hívő vagy nem istenhívő jobboldali is. De miért nem szólnak a nyilvánvaló ordas hazugságok idején?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Nos, ez a kituntetest pontosan annyit is er, amennyit az tukroz, hogy ki kapta kitol es miert. Tokeletesen ertektelen, szegyelnivalo arulo belyeg, hala a jo istennek csak itt olvastam ezt a hirt, remelem ennel tovabb nem jut, nehogy valaki meg barmi pozitivat lasson bele/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. …. mostanaban mar legalabb a harmadik ilyen kepet latom, ennek az embernek csak ilyen szerencsetlen beallasa van? ezt tanulta be? borzalmasan eroltetett, szanalmas es bena.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Szépen egymásra találtak: a trón és az oltár. Megcsókolhatják egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Roth,
    Majd ha a “pozitív erők” felülkerekednek a katolikus egyházban, és hatásukra az egyház külső vislekedésében és belső kommunikációjában elfogadja a demokratikus jogrendet, akkor megváltozik a véleményem. Addig sajnos az egyház, és különösen a magyar klérus a legsötétebb eszméket terjesztő szervezet és a demokratikus jogállam esküdt ellensége marad a szememben. Tagjai, különösen vezetői egyénileg lehetnek a leghumánusabb lelkek és a legvilágosabb elmék, ezt a bűnt nem moshatják le magukról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Ha a templomokban arra képesek, hogy egy párt mellett kampányoljanak és a legfőbb ember (dr. Erdő P.) ehhez nem szól semmit (ő is megtette többször is) akkor következtetnünk lehet, hogy nem igazi hívők: a rosszat támogatni (pl. Horthy kultusz élesztgetése – hallgatnak), azt jelenti, hogy nem félnek, hogy a túlvilágon ezért mit kaphatnak….röviden: tudják, hogy ott nem kapnak semmit, de ide lent sok minden fincsit megkaphatnak és ez most van és ez jó nekik!
    Megint leírom: ájtatos KDNP-s lény, képes embertársa amortizálására és büszke tettére! Ha ez keresztény és hívő, akkor én meg atomtudós vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Kecskeméti Károly vontolla

    “…..Ma már pontosan látjuk, mekkora felelőtlenség volt nem azonnal okos választóvá nevelni a jó, vagy rossz sorsunkról határozó milliókat, mennyi nem igazán fontos ügyön civakodtunk sokáig, és gyakran mennyire pocsék végeredménnyel. Negyvenévi diktatúra után a többség önfeledten megmártózott a kellemesnek és örök életűnek hitt demokráciában, nem gondolva arra, ha óvatlan jóhiszemű, újabb csapdába ügyetlenkedheti magát. Nem mutattuk meg pőre valóságát Trianonnak, a Horthy-, a Szálasi-, a Rákosi- és a Kádár-korszaknak sem, ötvenhattal együtt benne hagytuk őket egy utód jelölt táncrendjében, hogy mindezt kihasználva, nem meglepően véd- és dacszövetségben a szintén örökéletre áhítozó, a hitbéli kiszolgáltatottak jóvoltából tíz tízparancsolatnyi bűnt túlélt rutinos hálózattal, zászlólengető, hangos ünneplők sorfala között belovagolhasson a hatalomba………”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Roth: “Hát a jobbik a zsidó összeesküvésről beszél, Önök meg katolikus összeesküvésről”
    A kettő azért nem összehasonlítható, mert a Jobbik állítását semmi sem támasztja alá, a katolikus összeesküvés viszont clear and present danger. A néhai Magyar Köztársaság egy szekularizált állam volt, Orbán ezt fordította a visszájára, és lett az uralma alatt álló országból egy valamilyen torz klerikálfasiszta mintaállam.
    Ha valaha összehozzuk a Negyedik Köztársaságot, az első feladatok között kell szerepelnie a teljes szekularizáció deklarálásának, és az egyház(ak) helyretételének, különleges és indokolatlan kiváltságaik teljes visszavonásával.
    Például lehet egy szabad köztársaságban felekezeti oktatás, de csak a fenntartó felekezet és a hívő szülők anyagi hozzájárulásával, és nem költségvetési forrásokból, ráadásul mindenkire kötelezően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  30. “Ha tényleg szeretik ezt a nemzetet a magyar katolikus, református meg evangélikus papok, tiszteletesek, akkor miért nem szólnak ”
    Akkor nem engedik meg, hogy a debreceni reformárus templom mellett keresztet ácsoljanak az ellenségeinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Micsoda arcátlanság!

    Hunyadit emlegetik, hogy megállította a törököt, de arról nem beszélnek, hogy a Vatikán parancsára Zsigmond királyunk kardélre hányta a bogumilokat , akik keresztyének voltak, csak az volt a bűnük, hogy nem katolikusok, ezért meg kellett halniuk. Ők védelmezték Eutópát a töröktől.A török, soha nem tudott volna átjönni a hegyeken. Ez is a családvédelem része a katolikusoknál: Halj meg, vagy térj át. By: Alois Stepanic Horvát érsek mocskos gyilkos szájából 1942-45 között.. Ez az ő hitvallásuk.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Az alaptörvény felett áll a nemzeti hitvallás, tehát a hittel szemben nem a hitetlanség, hanem az elhitetés áll.
    Ez a gyilkos szekta vezetője Krisztust helyettesítőnek merészeli nevezni magát.
    Ezért kellett többtizmillió embernek meghalnia, tömegeknek kínhalállal.
    El lenne Európának a példa? Ez példa lehet arra, hogy soha ne emeld le a követ a kígyóról, mert halálosan beléd mar.
    Az előbb nem pontosan írtam le Alojzie Stepinac zágrábi gyilkos érsek nevét.
    Thomas Mann Szavait fogadjátok meg: Európa Vigyázz!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Áder sejtelmesen vigyorog, bül-bül madárként ontja a szót és zsebeli befelé a kitüntetéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. biológus* Majd a gyerekeinek pár év múlva lesz mit letagadniuk))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Mit jelent (romai) katolikusnak lenni. Elorszor is nezzuk a hitvallast, a “Hiszek egyet”. Ez meg bibliai szemmel is megfelel. Ha azonban melyebre nezunk akkor azt latjuk hogy a hiszek egy elmeletevel szemben a gyakorlat, teljesen ellentetes a bibliaval. Minden egyes tanitas ( alap doktrina), Jezus Istenfiúságán kívül, ellentetes a bibliaval. A híres katolikus hétszentség, vagy szembefordult a bibliaval vagy elferditett (elperveltalt) tanításokon alapul. A Maria imádat, a szentekhez való ima, Maga a boldogok és szentek kinevezese, a szobrok és kegytárgyak elott való tisztelet adás, a körmenetek mind mind antikrisztusi, a bibla által tiltott kategóriába tartoznak. A kereszténység Krisztus követését jelenti, és már a ezlső gyülekezetek idején is teljesen “felekezetközi volt”, nem szamított hogy ki melyik gyülekezethez tartozott amennyiben Jezust követték. A megjelent eretnekségeket (Bibliai tanításoktól eltérő dogmákat) nagyon erélyesen visszavágták, de már az első századokban is történtek az igazságtól való elhajlások. A katolicizmus a maga papsagi hierarchiájával és a világi hatalmával egy pogány babiloni vallást jelenit meg, ahol jol megférnek a pogány jelképek, a joslás, és egyéb okkult “tudományok”. Ha valaki igazán Jézust akarja követni akkor a Biblia az egyetlen mérvadó tekintély, minden ami eltér tőle , az hazugság. Ennél fogva látható hogy a katolicizmus maga megtéveszti az embereket, az üdvösség (örök élet) útját nem mutatja be nekik ( nem is ismeri), aki pedig az iga zutat Jézust választja azokat vagy kirekeszti, ellehetetleníti, és ha hatalmában van akko rmeg is öli őket.
    Nem kétséges hogy milyen szellem munkálkodik a római egyházban, és ha valaki őszintén magába néz, akkor el kell hogy ismerje hogy a katolicizmus akarcsak az iszlam, diktatórikus, elnyomó nyomorban tartó, istentelen vallás. Menekuljetek ki belole amig nem késő. Vannak magyarorszagon igazi kereszteny gyülekezetek de nem a Piszkos 14 között keressétek. Az igazi egyházat mindig is uldozték egyeduli kivétel az Egyesült Államok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. A katolikus egyház eretnekségeinek (tévtanításainak, és eretnek gyakorlatainak) kialakulása időrendi sorrendben.

    Az alábbi táblázatból egyértelműen látszik, hogy a katolikus egyház dogmái, mennyire eltérnek a bibliai, és apostoli kor tanításaitól, és hitbeli gyakorlatától. (Némelyik dátum megközelítő pontosságú.) A jelen lista nem tartalmazza az összes katolikus eretnekséget.

    i.u. 300

    Imádság a holtakért. Jézus sohasem tanította apostolait halottakhoz szóló imákra.

    310

    Egyesek megkezdik a keresztjelölést. Az apostolok nem ismerték a keresztjelölést, Nagy Konstantin császár idejében terjedt el, főleg a császár befolyására.

    320

    Viaszgyertyák használata az Istentisztelet folyamán.

    375

    Az angyalok és halott szentek tisztelete és képek használata. Ezek gyakorlata az ősegyházban tilos volt, és legkomolyabb bűnt jelentették. Erről még több görög apologéta is bizonyságot tettek.

    394

    Elfogadták a misét és a papi ünneplést. Az apostolok sohasem miséztek, és nem volt papi ünneplés, és nem volt papi rend sem.

    431

    Mária imádásának kezdete és az „Isten anyja” kifejezés első használata az efézusi zsinaton. Mária csak a Jézus emberi voltának volt az anyja, mert Isten fiát már a teremtés előtt szerezte az Atya, és az emberek megváltásáért született emberi testben a Szentlélek által. Tehát nem Mária volt az „Isten anyja”

    500

    A római püspökök elkezdenek császári külsőségeknek megfelelően öltözködni, és élni. A római császárság külsőségeit veszi fel a pápaság.

    526

    Az utolsó kenet. A betegek olajjal való megkenését a gyógyulás érdekében eretnek módon megváltoztatták.

    593

    Nagy Gregorián először állítja fel a purgatórium doktrínáját. Jézus sem az apostolok nem tanítottak purgatóriumról. Nincs közbenső hely a halottaknak, ez csak anyagi, és szellemi befolyás növelésére lett kitalálva.

    600

    Imádságokat kezdenek felállítani Máriához, a halott szentekhez és angyalokhoz.

    610

    Először választanak pápát III. Bonifác személyében. Amúgy a katolikus egyházban az első Pontifex Maximus Nagy Konstantin volt.

    650

    Az első ünnepségek, Szűz Mária tiszteletére. Az Atya, és Jézus imádatát egyre jobban kisebbíti a Mária imádata.

    709

    Bevezetik a pápai lábcsókot. Péter apostol még Kornélius leborulását sem fogadta el.

    750

    Kezdetét veszi a pápa világi hatalomra juttatása. Katolikus egyház már politikai, és világi, gazdasági hatalom annak minden jellemzőjével.

    788

    Hódolat Máriának és az elhalálozott szenteknek; keresztek, szobrok, ereklyék tiszteletének. (imádat)

    850

    A víz felszentelése sóval és papi áldással (szenteltvíz) Az apostolok nem ismertek szenteltvízet.

    890

    Józsefnek tiszteletadás. (József imádatának kezdete)

    965

    Bevezetik a harangavatást. (szentelést)

    995

    Kezdetét veszi az elhalálozottak szentté avatása, kanonizálása először V. János pápa által.

    998

    A nagypénteki böjt kötelezővé tétele.

    1090

    A rózsafüzér bevezetése. (Hinduk példájára! Péter a remete vezette be.)

    1097

    A papság kötelező cölibátusának elrendelése. (A papság erkölcsi bűneinek további növekedése)

    1100

    Bevezetik a miseáldozatot. Ettől fogva van csak áldozás.

    1184

    Az eretnekek inkvizícióját a Veronai Zsinat vezette be. A katolikus egyház egyik leggonoszabb, és leg ember ellenesebb találmánya. kb. 30-50 millió áldozata van több kontinensen.

    1190

    Bűnbocsánati papírok pénzért való árulása. Ez ma is működik csak éppen pénzért való misézés formájában.

    1200

    Úrvacsoránál helyettesítik kenyeret az ostyával.

    1215

    Az átlényegülés dogmáját II. Inocent pápa vezette be. Ehhez hasonló gyakorlat van okkult vallásokban, varázslóknál, és boszorkányoknál. Akik a célpontjukat egy tárgyban materializálják, majd azt megkínozzák, és megölik. Jézust minden mise során a katolikus pap fizikailag újból, és újból megkínozza (megtöri), majd megöli. Jézus egyetlen áldozatával tökéletessé tette a megszentelteket, így nincs többé szükség áldozásra. Főleg nem egy okkult átváltoztatásos szertartásra. Nem szenvedett minden ember bűneiért a múltban, jelenben, és a jövőben? Nem szeretnék egy pap helyében sem Krisztus gyilkosává válni az átváltoztatásos miseáldozás által, még tudatlanul sem.

    1215

    Legalább évente egyszer papnak való kötelező gyónás.

    1215

    A 4. laterális zsinat hivatalosította és léptette érvénybe az inkvizíciót.

    1220

    Bevezetik az ostyaimádását. „Szentségimádás” Az hogy egy ostyát imádnak az már teljes egészében a bálványimádás bűne.

    1227

    A harangozás jelzi, hogy a pap végrehajtotta az átváltozatást a miseáldozat során.

    1229

    Megtilttatik a laikusoktól (nem papi, szerzetesi és szerzetesi rend) a Biblia olvasása. A tiltás oka az volt, hogy nehogy az emberek megismerjék az igazságot, és felismerjék a katolikus egyház óriási eretnekségeit.

    1245

    A bíborosok piros kalapot kezdenek hordani.

    1251

    Stock Simon Angliában kitalálja a skapulárét.

    1264

    Bevezetik az ún. úrnapját.

    1410

    A kehely megtilttatik a hívektől. Az úrvacsora pedig kenyér, és bor vételéből áll. Ez pedig annyira egyértelmű.

    1439

    Kihirdetik a tisztítótűzről (purgatórumról) szóló dogmát.

    1545

    A tradíciókat egyenlő tekintéllyé nyilvánítják a bibliával a Tridenti Zsinaton. De valójában a Szentírás Isteni kijelentései fölé emelik az ezzel ellentétes eretnek dogmáikat, és hagyományaikat.

    1546

    Apokrif könyveket hozzácsatolják a saját bibliájukhoz. Holott a korai egyházi tekintélyek ezeket sosem szentesítették.

    1854

    IX. Pius pápa kijelenti Mária makulátlan szűzi fogantatását. Pedig Mária nem a Szent Lélektől fogantatott, így nem lehetett makulátlan (eredendő bűntől mentes), amit igazol a Biblia is.

    1862

    IX. Pius elítél minden olyan tudományos felfedezést, amit a római egyház nem hagy jóvá. Attól, hogy valamit tudományosan bizonyítanak (igazolnak), azt nincs joga semelyik egyháznak azt elítélni, azért mert ők nem hagyják jóvá. (Jordano Brúnó, Galliei stb.)

    1870

    Az I. Vatikáni Zsinat kijelenti a pápa csalhatatlanságát hitbeli és erkölcsi dolgokban.

    Ember, és hatalom még nem tévedett ennyit erkölcsi, és hitbeli dolgokban, mint a pápaság, főleg nem úgy hogy ráadásul tévedhetetlenek tartja magát, amely csak tovább növeli tévedései, és eretnekségei számát.

    1925

    Szűz Mária testi jelenléte a mennyben. Ez újabb eretnekség, mivel semmilyen nyoma nincs, hogy Mária testben elragadtatott volna. Ilyen csak Énok, Illés, és Jézus volt a bibliában. Ha Máriával így történt volna, akkor a biblia leírta volna.

    1930

    XI. Pius pápa elátkozza a nyilvános iskolákat. Ehhez nem kívánok megjegyzést tenni.

    1930

    XI. Pius pápa megerősíti Mária doktrínáját. „Isten anyjaként” Teológiai eretnekséget megerősíteni, az további eretnekség.

    1950

    XII. Pius beiktatja Szűz Mária mennybemenetelét dogmaként.

    1965

    VI. Pál pápa Máriát az egyház anyjává teszi.

    Krisztus egyházának nincs anyja, hanem csak Atyja van, és a feje a Krisztus és nem a római pápa. Nem Mária az Isten, és nem Ő az Isten fia, és nem ő váltotta meg a vérén az embereket, nem küldte el a Szent Lelket. Nem Ő jön vissza az Egyházért, hanem Jézus Krisztus. Jézus halálával, és feltámadásával szerezte az egyházat. Attól még, hogy Eistein feltalálta a relativitás elméletét, azért nem nevezik az anyját „a relativitás elméletének anyjának”. Ennyire durván ferdíti el a tévedhetetlen katolikus egyház az igazságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. Ezek a kitüntetések kb. annyit érnek, mint anno a “Kiváló Dolgozó” kitüntetés, vagy a “Kiváló Úttörő” jelvénye Ádernek, amit most is otthon őrizget, hátha még szüksége lesz rá. A képen mire gondolhat olyan átszellemült arccal? Talán arra, hogy csak most bírjam ki még vagy 10 percig röhögés nélkül! Martonyi már nem bírta tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Olyannyira el van ragadtatva magától hogy mar is szentnek képzeli magát és arról vizionál hogy a jövőben hány szobrot és teret fognak el nevezni az O nevéről Budapesten és ország szerte, figyeljetek meg jobban a képet, a lábai nem érik a földet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Némi adalék azoknak, akik vitatni akarják a állam és azegyház összefonódását
    a háború előtti időszakban:
    http://www.eletestudomany.hu/content/aktualis_20080919_eucharisztikus_vilagkongresszus_1938_ban___zarandokok_ezrei_budapesten
    Eucharisztikus világkongresszus 1938-ban
    .
    “A katolikus ünnepséget összekapcsolták az 1938-as Szent István Jubileumi Évvel, annak legkiemelkedőbb eseményének számított. Az állami és egyházi vezetés egyetértett az egyházi és állami nemzeti ünnepek összefonódásával, hiszen azok jól kiegészítették egymást. (Így lehetett az eucharisztikus kongresszus fővédnöke a református vallású Horthy Miklós kormányzó katolikus felesége, Purgly Magdolna.)
    Az egyházi nagyjavadalmasok, a kormány, a székesfőváros és magánosok adták össze a nagyszabású rendezvénysorozathoz az anyagi eszközöket. A rendezők előzetesen 2 500 000 pengős költséggel számoltak, amit a kormány túlméretezettnek talált. Végül is az állami (költségvetési) hozzájárulás 100 000 pengő volt. A püspöki kar, a katolikus intézmények, a vallásalap mellett a budapesti önkormányzat is segített. Az 1937. évi költségvetésben 80 000 pen­gőt állított be erre a célra, ami 1938 májusára 450 000-re emelkedett. A főváros erre az alkalomra 14 katolikus templomot – köztük a bazilikát – restauráltatott. Átrendezték a Hősök terét, lecsapolták a városligeti tavat, kitisztították a medencét, padokat helyeztek el benne, kijavították a körmenetek és környékük útvonalait. Ezekre a munkákra további 450 000 pengőt fordítottak.
    1938. május 23-án a Keleti pályaudvaron uralkodóknak kijáró állami és egyházi protokollal fogadták a pápai legátust. Megjelent a kormányzó, a katolikus Imrédy Béla miniszterelnök, Teleki Pál kultuszminiszter, Hóman Bálint tárca nélküli miniszter és a kormány több tagja, a képviselőház és a felsőház elnöke, a honvédség főparancsnoka. A teljes magyar püspöki kar Serédi bíborossal az élen épp úgy ott volt, mint Szendy Károly, Budapest polgármestere……..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. neroka
    2012. szeptember 29. szombat
    17:33
    Szerintem erre gondol:
    “No, né’ má’! Ezek mind bevették a mi dumánkat!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Aki – véletlenül – nem tudja, hogy mik azok “Az egyházi nagyjavadalmasok”
    itt megtalálja:
    http://mtdaportal.extra.hu/books/toth_tihamer_a_magyarorszagi_katholikus_egyhaz_joga.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Nemcsak Bartus úr, többen is vitatják irásakiban Róma szerepét.
    Itt egy példa az ezévi NEK-ről:
    http://kegyelem.orgfree.com/cikkek/NemzetkoziEukarisztikusKongresszus.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. “1870
    Az I. Vatikáni Zsinat kijelenti a pápa csalhatatlanságát hitbeli és erkölcsi dolgokban.”
    .
    A pápa csalhatatlansága, vagyis tévedhetetlensége terén – nemrégen, talán éppen XVI. Benedek alatt – változás történt. A korábbi dogma megdőlt, a pápa nem tévedhetetlen (mivel ember, ő is tévedhet).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Elnéztem ezt a Jani gyereket itt a képen és eszembe jutott, amikor 35 évvel ezelőtt érettségi után uborkát szedett Csornán, majd az egyetemi tanulmányai alatt “anyagbeszerző”-je lett a mamája munkahelyének, a csornai kórháznak. Persze anyagot sohasem szerzett be, de a mama hétfőnként állami autóval utazhatott sofőrrel Bp-re a vasárnapi sütés-főzés “eredményeivel” és a tiszta ruhával (az “anyagokért”). Pedig a mamának is volt autója, és vezetett is. Igaz, a papája korán meghalt, amikor ő a 2.-3. évfolyamot végezte. (Miből lesz a cserebogár….)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Katolicizmus
    Szívesen elfogadom, hogy a katolicizmus más vallás, mint a reformáció vallásai, és hogy ezek kölcsönösen vitatják egymástól a keresztény / keresztyén név használatának jogosságát.
    .
    De az isten szerelmére, ne ezzel fogalkozzunk! Nem az a KÖZÖS bajunk a Római Katolikus Egyházzal, ami ebből a szempontból elmondható róla. A KÖZÖS bajunk az, hogy az önkényuralom szövetségese, sőt, alighanem egyik ihletője, a köztársasági eszme és a demokratikus jogállam ádáz ellensége.
    .
    Ha most engedünk a csábításnak, és teológiai alapon támadjuk a katolicizmust, akkor jelentős katolikus tömegeket fordítunk a jogállam és a Köztársaság ellen, pedig ezek az emberek katolikus elkötelezettségük ellenére a Köztársaság hívei, sőt, támaszai lehetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Itt a katolicizmus most sok bírálatot kapott. Bírálták a bibliai tanoktól való elhajlását, a kielégíthetetlen hatalomvágyát, szövetkezéseit a gyilkos hatalmakkal, ideológiákkal, stb. És bírálták a pogánysága miatt is. (Pl. CommonSense 2012. szeptember 29. szombat 14:48: „A katolicizmus a maga papsági hierarchiájával és a világi hatalmával egy pogány babiloni vallást jelenít meg, ahol jól megférnek a pogány jelképek, a jóslás, és egyéb okkult “tudományok”. Ha valaki igazán Jézust akarja követni, akkor a Biblia az egyetlen mérvadó tekintély,…” vagy Bator-y, szombat 16:28, köszönet a körültekintő listáért. A szentek és mártírok mumifikálódott maradványainak tisztelete azért hiányzik a sorból…)
    .
    Ami a pogányságot illeti…
    Az nagyon jól van, hogy mi itt mindnyájan, leleplezzük az itteni-mostani szemét katolikus vezetés (és az egész vertikum, gépezet) bűnös, mohó, önző, emberellenes-kultúraellenes-demokráciaellenes szövetkezését Orbán (hasonlóan leírható) rendszerével. De a pogánysága miatt ne kritizáljuk a katolicizmust. Vagy akkor ne csak azt.
    .
    Az emberiség az eddigi történelmének legnagyobb részében „pogány” vallások követőjeként elégítette ki a transzcendens iránti, mondhatjuk, hogy létfontosságú igényeit. Ezek a pogány vallások aztán hol ilyenek, hol olyanok voltak. Ez sok mindentől függött. Bizony, volt emberáldozat, sőt, csecsemőáldozat („Az elsőszülött fiú feláldozása gyakran fordult elő a régi Palesztínában. Mésa moabita király Kámos istenek áldozta fel legidősebb fiát (Királyok II. könyve, 3., 26-27. Graves-Patai: Héber mítoszok, 34. fej.
    „…fiaid elsőszülöttét nékem add. Hasonlóképpen cselekedjél ökröddel, juhoddal; hét napig legyen az ő anyjával, a nyolcadik napon nékem add azt” (Exodus 22,29-30))
    .
    A pogány vallások olyanok voltak, amilyenné az akkori körülmények, életviszonyok, tudatállapotok, hagyományok és egyebek formálták azokat. Bölcsességgel, ember-és életszeretettel csordultig telt szakaszai és részei is voltak azoknak a pogány vallásoknak. Ld. Hésziodosz, Homérosz, vagy sumer eposztöredékek, Rákos Sándor és Komoróczy Géza fordításában. Nekem semmi bajom a pogány vallásokkal (bár az lehet, hogy ma már nem ismerhetjük ezeket annyira, amennyire egy ilyen kijelentés megkívánná).
    .
    A keresztény vallás mindenestül, úgy ahogy van, egy pogány vallás. Kérem a nem-katolikus hívő keresztényeket, hogy most ne essenek az elhamarkodott neheztelés csapdájába.
    .
    Vajon miért helyeződött a Megváltó megszületésének időpontja december utolsó hetébe? Mert az kb. összes akkori pogány vallás szerint is akkor éledhetett újra a remény a világ megújulásában, ti. a nappalok elkezdtek hosszabbodni. A pusztulás erői – minő szerencse – ismét vereséget szenvedtek. Jézus születése a „Sol invictus”, a „Legyőzhetetlen Nap” pogány ünnepének egy formája.
    .
    De nézzük a húsvét ünnepét. Ennek az a lényege, hogy a megváltó (magára vevén a világ bűneit, vö. „bűnbak”) meghal, majd három nap múlva feltámad. Ugyanezt teszi számos Fölközi Tenger-környéki és közel-keleti pogány vallás alakja. Pl. a Tammúz vagy Dumuzi néven ismert sumer isten, az „igaz fiú” (ld. az Innin, Dumuzi és Bilulu c. mítoszt), aki egyébként pásztor, a történetben meghal, az alvilágba kerül, majd feltámad. Akárcsak Jézus.
    .
    „A termékenységistenek mítosza halálukban csúcsosodik, isteni természetük ekkor teljesedik ki, ez az igazi funkciójuk: mert haláluk az új termékenységi periódus kezdete.” (Komoróczy Géza)
    .
    Ekörül bonyolódik az Innin alvilágjárása c. sumer eposz, vagy akkád változatában „Istár pokoljárása” (Innin, azaz Istár, azaz Asterót, Astarté, Aphrodité – a Földközi-Tenger medencéjének termékenység-és szerelemistennői) is. Fiatalon, életerejük teljében meghalnak, megjárják a halál birodalmát, az alvilágot, majd feltámadnak, így személyesítik meg a természetben mindig megújuló vegetációt, az új életbe vetett remény alapját. Mind Jézus közvetlen előképei.
    A húsvét, a húsvéti ünnep származása a pogány vallások tavaszünnepeiből több mint nyilvánvaló. „S mivel a vegetáció megújulása a Napnak köszönhető, ezért a tavaszünnepeken mindig nagy szerepet játszott a tűz, a gyertyaláng, és e mozzanat a mai kereszténységben is fennmaradt, amit mutat a római katolikus, nagyszombaton sora kerülő gyertyaszentelés.”
    „A húsvétnak ez a régi tavaszünnepekhez való kötődése egyébként a virágvasárnap kapcsán is megmutatkozik, amikor pálma-vagy olajágakat(nálunk Magyarorságon fűz-és rekettyeágakat)szentelnek…” (Pais István: Ember és vallás. III. A vallási kultusz)
    .
    Nem folytatom, mert már így is túl hosszú. De ezek után nem értem, hogy a kereszténység miért nem a születésekor is már meglevő pogány vallások folytatása? Amiben különböznek, az nem ez.
    .
    És hogy ma Magyarországon (tény, hogy főleg a katolicizmus) olyan hátrahúzó szerepet játszhat, amilyet, az még sok kemény szót megérdemel, de ez nem amiatt van, mert ez egy pogány vallás. (Mondja a materialista.) És ezzel vissza is térhetünk a szorosabban vett itteni fő témához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  47. Rendben van, mindenkinek igaza van, senki sem téved. A magyar már ilyen és ilyen is marad. Én viszont tenni fogom azt, amit a lelkiismeretem parancsol. Felemelem szavam, ahol szükség van rá, tiltakozom, de hagyom az előitéleteket azoknak, akik nem tudnak azok nélkül élni.
    Magyarországon nincs vitakultúra, nem is lesz, ha valamiről szó van, összehordunk, hetet-havat, leóbégatjuk a másikat, csak éppen nem arra figyelünk, amit a másik mondani akar …
    Semminek semmi értelme, ennek a vitának sem.
    Hiába mondom, hogy tudom milyen a magyar egyház és én Magyarországon egy helyet kivéve katolikus (de még reformátusba sem) templomba be nem teszem a lábam, nem hat meg senkit,
    Ha valaki nem akar racionálisan, történelmi összefüggésekben gondolkodni és István királlyal vagy Isten tudja kivel kezdi az ellenségképek gyártását, azokon nem lehet segíteni rajta.
    Ahogy Bertus László írta/idézte egy cikkében: “A sírt, hol nemzet süllyed el…” én úgy mondanám, utánunk a kutya sem fog sírni, jó éjszakát, Magyarország!
    Hogyan is írta Bibó?!
    Tisztelettel köszöntöm az illusztris társaságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Meg kell különböztetni a vallást /religió/ és az abból élő szervezeteket,egyházakat.A téma szempontjából érdektelen,hogy ki volt Jézus,volt-e felesége,vagy sem ,stb. A lényeg az emeberek hitének monopóliumára törő szervezetek társadalmi szerepe.Ebből a szempontból kétségtelen a katolikus egyház európai dominanciája.Ami Magyarországot illeti már I.Istvántól kezdve végigvonul a történelmen a katolikus klérus meghatározó szerepe.Az egyházból való kiátkozás félelme már az árpádházi királyok magatartását is megszabta.A magyar történelem szomorú eseményei jórészt a katolikus egyház állasfoglalásának köszönhetők.A kereszteshadjáratok ösztönzése,amiből 1514-ben a Dózsa féle lázadás is kiindult és az ország sorsát hosszú időre visszevető Mohácsi Csata is közveteve a pápaság felelőségét veti fel és ez a vatikáni befolyás naojainkig tart.Az egyik legerősebb internacionalista szervezet a Katolikus Egyház,mely sokszor állam az államban.A Papok elsősorban a Vatikánnak tartoznak engedelmességgel és csak azután az államnak.
    A református Orbán és a Katolikus Egyház “szent harcra szövetkezett” a magyar nép és Európa modernitása ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. gyuricza
    2012. szeptember 29. szombat
    22:57
    .
    “Meg kell különböztetni a vallást /religió/ és az abból élő szervezeteket,egyházakat.”
    .
    Voltaképpen Erdő Péterék, Semjénék, és szervezeteik, stb. nem a “vallásból” élnek. Hanem a tömegeknek a vallási kérdések terén megmutatkozó tunyaságából, döntésképtelenségéből, uram-bocsá – sötétségéből – szóval a vallás csak egy készen, kidolgozott állapotban talált lehetőség, egy eléggé ocsmány, hatalomvággyal és mohósággal összeforrott társadalomalakító szerep eljátszását segítő környezeti elem.
    .
    Tisztelet azon (szerintem egyre kisebb számú) kivételeknek, akik tényleg csak a személyes lelki szomjúságukat csillapítják valamilyen vallási állapottal, és nem is kísérik figyelemmel, hogy a nagyvilágban mi zajlik, pl. a kereszténységre való hivatkozással kísérve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai 2012. október 21. vasárnap | AN

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos