Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zsinagógába ment az izraeli válogatott 2012. augusztus 14. kedd 18:31 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zsinagógába ment az izraeli válogatott
Budapest – Szerdán 20:30 órakor a Puskás Ferenc Stadionban ötödik alkalommal mérkőzik meg egymással a magyar és az izraeli labdarúgó válogatott. Noha nem tétmeccsről, hanem európa-bajnoki felkészítő, barátságos mérkőzésről van szó, sajnos nem kizárt, hogy ez az összecsapás legalább annyira szól majd  a botrányról, mint a sportról.
.
Az érdeklődés meglehetősen nagy Budapesten, már két nappal a meccs előtt több mint tízezer jegyet adtak el a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója alapján. A belépőkhöz országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet – elhelyezkedéstől függően – 2000, 3000, 4000 és 7000 forintos áron hozzájutni.
.
Az egyik náci szennyportál szerint érthető az érdeklődés, „hiszen ugyanolyan szimbolikus súlya van ennek a meccsnek, mint amikor a bolsevik érában a Szovjetunió válogatottja ellen játszottunk. Akkor még az a lázadó magyarországi hippi is kiment a stadionba, és piros-fehér-zöldbe csavarta magát, akinek a farmerdzsekijén mondjuk a csillagos amerikai lobogó díszelgett, és focimeccset legfeljebb a tévében látott, véletlenül. Most meg magyar zászló a kézben és a felvarrón, hajrá magyarok!”
.
.
Az izraeli válogatott tagjai Fröhlich Róbert főrabbi üdvözlő beszédét hallgatják a Dohány utcai zsinagógában
.
„Aki nem fér be”, hergeli a nyilas honlap a talajgyökereket, „az a meccs alatt barátkozhat a vendégcsapat esetleg szintén kint rekedt szurkolóival. Persze nem hisszük, hogy egy izraeli vagy hazai zsidó ne jutna be a meccsre, ha be akar. Azért nem semmi egy olyan ország válogatottja ellen harcolni, amelynek vezetője azzal büszkélkedik, hogy Magyarországot is megszerezték. Reméljük, a magyar válogatott darabokra szabdalja az ellenséget, és olyan leckét ad neki, hogy örökre megemlegeti.”
.
A szélsőséges elemeknek külön fogódzót adhat, hogy a találkozón szlovák játékvezetői hármas működik közre: Ivan Kruzliak játékvezető munkáját honfitársai, Peter Chládek és Tomas Vorel segítik.
.
Az „ellenség” egy nappal a meccs előtt, kedden érkezett meg Budapestre, ahol látogatást tettek a világ második legnagyobb zsinagógájában, a Dohány utcában. A csapatot fogadta és üdvözölte Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója és Frőlich Róbert főrabbi. A válogatott tagjai meglátogatták a zsinagóga kertjében kialakított Raoul Wallenberg parkot és a mártírok emlékművét.
.
A magyar labdarúgó-válogatott története során eddig négy alkalommal találkozott szerdai ellenfelével, az izraeli együttessel, valamennyiszer barátságos mérkőzésen, és egy döntetlen, két vereség illetve egy győzelem a mérlege.
.
Az eddigi négy összecsapáson, amelyek közül az első 1992-ben, az utolsó 2009-ben zajlott, csak egyetlen alkalommal, 2000. június 3-án tudták a magyarok győzni a szerdai ellenféllel szemben: akkor Lisztes Krisztián és Horváth Ferenc góljaival diadalmaskodott a nemzeti csapat az Illovszky Stadionban. Az összesített gólarány 4:2 Izrael javára.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 15 szavazatból)
Zsinagógába ment az izraeli válogatott, 4.1 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Gyerekek! Mi az a mehice? Kösz.
    Sajnos KAKAS, ezek nem elégednek meg az ordibálással. Ha tömegben vannak, egyszer csak az egyik eldob egy követ, a másik se akar lemaradni, felkap egy útjelzőt, a harmadik felgyújt egy kocsit, a negyedik bicskát vág a rendőrlóba, az ötödik fejbe rúgja a rendőrkutyát… Ezek mind megtörténtek. Lehet, hogy most Orbánpapa kedvéért moderálják majd magukat, és csak üvöltenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. @talalom
    A halacha – a zsidó vallásjog – szerint a férfiakat és a nőket az imádkozás idejére el kell választani. Ez az elválasztás a mehice.Van ahol függönnyel választják el a férfiakat és nőket, van ahol van külön női karzat ( egyébként a nagyzsinagógában is van), de vannak olyan ortodox közösségek, ahol a nők külön helyiségben imádkoznak, teljesen elválasztva a férfiaktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Nem tudnának egyszer csak egyszer emberként viselkedni.Megtisztelni a sportolókat és csak drukkolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. KAKAS, én általában optimista vagyok, de te még rajtam is túlteszel, legalábbis ebben az esetben!
    a kutya nem harap, valóban, de csak amig ugat!
    de ugye abban megegyezünk, hogy ezek egyre bátrabbak, egyre pofátlanabbak, és nagyon jól tudják, hogy szinte korlátozás nélkül megtehetik
    csuti majom aszonta, minden állampolgárt megvédünk!
    aham, csakis!, vettem észre Devecserben, éppenhogy csak követ nem gyüjtöttek a náciknak, hogy legyen mit dobálniuk!!
    naivitás, KAKAS a neved!
    majd figyelmeztess engem pár nap mulva, hogy hé bajao, te alaposan eltúloztad a dolgot! és azonnal beismerem, hogy tévedtem!
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. lemaradt:
    … éppenhogy csak követ nem gyüjtöttek a rendőrök a náciknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  6. Ierén!
    Maga nem Lujza valójában?
    Amikor valamit tenni kell, kéne, akkor nem naív álmokat kellene szajkózni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Élő közvetítést manipulált a királyi tévé 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Mor: a magyar zsidókért is küzdenek Pesten 2012. augusztus 15. szerda | AN

Izrael már nem tudja, kit hívjon, aki nem sáros 2012. július 17. kedd | Rákócza Richárd

A házelnök nemkívánatos Izraelben 2012. június 25. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos