Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mor: a magyar zsidókért is küzdenek Pesten 2012. augusztus 15. szerda 14:28 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mor: a magyar zsidókért is küzdenek Pesten
Budapest/Kecskemét – Szimbolikus jelentőséget tulajdonít a holnapi Magyarország-Izrael barátságos meccsnek Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete. Szerinte nemcsak a nemzeti önérzetért küzdenek hazája fiai, hanem az itt élő zsidókért is – hiszen itt és máshol is tombol az antiszemitizmus. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke hozzátette, ez csak egy sportesemény, a magyarok többsége sem lát mást benne, mégis előfordulhatnak rasszista megnyilvánulások. Az izraeli csapat és edzője is nehéz meccsre számít a világbajnoki selejtezők főpróbáján.
.
A focisták számára rendezett fogadáson Ilan Mor nagykövet azt mondta: a meccs több egy sima barátságos mérkőzésnél, amit az is alátámaszt, hogy tízezernél több jegy elővételben elkelt, és azt is tudni lehet, hogy a nézők egy része valószínűleg nem a futball kedvéért megy ki a Puskás Stadionba. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a nagykövet szavaira úgy reagált: a holnapi meccs játék – a magyarok többsége sporteseményt lát benne.
.
.
Ilán Mor
.
Az izraeliek szeptember 7-én kezdik az EB-selejtezőket Azerbajdzsán ellen, négy nap múlva pedig otthon fogadják az oroszokat; legerősebb csoportellenfelükkel, Portugáliával csak később találkoznak. A magyarok szeptember 7-én kezdenek Andorrával idegenben, négy nap múlva pedig itthon fogadják a hollandokat.
.
Közben másik, szintén futballal kapcsolatos botrányról is beszámol a magyar sajtó, ez azonban már az iráni-tunéziai meccsel kapcsolatos, amit a magyar-izraeli mérkőzéssel egy időben játszanak a kecskeméti stadionban.
.
Az iráni válogatott augusztus 9-16. között edzőtáborozik Telkiben, és a program részét képezi a Tunézia elleni meccs, a magyar hatóságok azonban két tunéziai labdarúgó számára nem engedélyezték az országba való belépést. Ánisz Buszájdi, aki az ukrán Tavrija Szimferopol légiósa, Csadi Hammami az Al Kuwait Sports Club középpályása.
.
A tunéziai keretben több európai szintű focista bemutatkozik Kecskeméten, köztük Ánisz Ben-Hatira (Hertha) és Isszám Dzsemaa, aki most Kuvaitban játszik, de 2005 és 2011 között több mint száz mérkőzésen lépett pályára a francia élvonalbeli Lens-ban.
.
A világbajnoki selejtezőkre Telkiben készülő iráni keret zömmel otthon játszó labdarúgókra épül, ám néhány név így is ismerős: Ali Karimi a Bayern München labdarúgója volt, míg Áskán Dezsaga jelenleg a Wolfsburg csapatát erősíti, a szövetségi kapitány pedig nem más, mint a korábban Sir Alex Ferguson mellett, a Manchester Unitednél dolgozó Carlos Queiroz, aki a Real Madrid és a portugál válogatott kispadján is ült.
.
Kihirdette kezdőcsapatát Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: az izraeliek elleni felkészülési mérkőzésen ott lesz a pályán a Csehországban győztes gólt szerző fehérvári Gyurcsó Ádám is. A magyarok összeállítása a szövetség honlapja alapján: Bogdán Ádám – Varga József, Mészáros Norbert, Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Pintér Ádám – Gyurcsó Ádám, Koman Vladimir, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.
.
Egervári tegnap azt nyilatkozta: „Elég vegyes fizikai állapotban vannak a játékosok, ugyanis van, ahol még csak a felkészülés közepén járnak. Akadnak kisebb sérülések, de minden játékos bevethető állapotban van. Örömteli, hogy teljes létszámmal vághatunk neki a mai edzésnek és a holnapi mérkőzésnek”.
.
„Délelőtt az izraeli válogatott legutóbbi két mérkőzéséről készült felvételeket tanulmányoztuk, ami alapján kijelenthetjük, hogy olyan csapatról van szó, amely nagyot lépett előre az elmúlt néhány évben. A legtöbb játékosuk már a legjobb európai bajnokságokban szerepel, ezáltal olyan fegyelmezetté váltak, ami korábban nem volt jellemző a stílusukra”.
.
Az már korábban eldőlt, hogy Gerára és Hajnalra nem számíthat a szakvezető, ugyanakkor Szalai Ádámot, a Mainz csatárát játékra alkalmasnak találta az orvosi stáb.
.
Egervári szerint rendkívül fontos, hogy a futballisták már a szerdai összecsapáson is egymást segítve a maximumot hozzák ki magukból, ugyanis a világbajnoki selejtezőkön is erre lesz szüksége az együttesnek a jó eredmények elérése érdekében.
.
„Sok pluszt kell hozzátennünk a játékunkhoz, ahogyan azt a csehek és az írek ellen is tettük. Remélem, meg tudjuk ezeket valósítani, és akkor ez a mérkőzés jó ráhangolódás lehet a vb-selejtezőkre”, jelentette ki a kapitány.
.
.
B-közép hazafias lendületben
.
A nagykövethez hasonlóan Éli Gutman izraeli szövetségi kapitány is nehéz meccsre számít. „Láttam a magyarokat az EB előtt a csehek elleni győztes meccsen, és az írek elleni hazai döntetlenkor. Van néhány minőségi játékosuk, erős a csapat – Egervári Sándor jó munkát végzett. Igazán jól sikerült ausztriai edzőtáboron vannak túl” – dicsérte a magyar gárdát Eli Gutman.
.
A Chelsea-ben játszó Joszi Benájún nem nyilatkozott a sajtónak, az izraeliek második legnagyobb sztárja, az Espanolt és a Chelsea-t is megjárt Ben Sáchár, a Hertha Berlin játékosa azonban udvaiasan bókolt: „Jó a magyar csapat, különösen a támadó alakulat” – és hozzátette: a világbajnoki selejtezők előtt ki kell adni mindent, jó csapatokkal kell megküzdeni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Mor: a magyar zsidókért is küzdenek Pesten, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Győzzön a jobbik!
    (Nyugi, kisbetűvel irtam:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  2. Én is nehéz meccsre számítok úgy, ahogy Csupaláb Csaba, amikor Csodacsapatával felvetette a légpárnás ruhát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  3. Ebbol komoly balhe lehet.
    Akar ” Munchen 2″ is !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (12 szavazatból)
  4. girbegurba: Adam Bahdaj? Jól emlékszem? Delfin-könyvek, istenem, tovatűnt ifjúságunk sorozata. Mindegyik kötetét ronggyá olvastuk. Pedig volt köztük néhány kimondott ponyva is. A Csodacsapat nem, ez tényleg jópofa írás volt. De melyik csapat öltözzön be léggömbnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  5. Uborkaszezon van az A. Népszavában, vagy mi :P?

    Hát hagyj menjenek a nácik hőbörögni, tombolni és persze törni-zúzni, ha nekik ez boldogságot jelent. Senki se tehet semmit értük, megjavulásuk pontosan annyira lehetetlen, mint egy értelmi fogyatékosnak, akinek csak a szája szélén lefolyó nyálat lehet törölgetni, mást nemigazán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  6. Hát nem tudom.Például mekkora botrány lett majdnem abból amikor a kolozsvári csapat lett a bajnok romániában és egy magyar játékosa azt mondta hogy az egy magyar csapat.Majdnem romániát követték meg a kijelentése miatt.A kijelentésekre ilyen szintü meccseken nem árt oda figyelni mert ha valaki valakiket képvisel akkor az másokra is legyen érvényes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. Girbegurba,jajj a felido 0_1 megvolt?Istenem de regen volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  8. Emigrant,a felido 0_1 re gondolsz?imadtam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  9. Magyarország-Izrael barátságos meccs?
    .
    - Az meg mi?
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Mindkét oldalról “rossz meccs” 1:1 eredménnyel – lájtos nézőközönséggel. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Ebbe a B-középbe ült be Orbán Viktor akkor még ex miniszterelnök “tárgyalni”. Vajhon miről is tárgyalhatott bajtársaival ő 2006-ban, nem sokkal az utcai zavargások kirobbantásaelőtt …?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  12. Adja’sten, hogy nehogy a “Két félidő a pokolban” című kitűnő magyar film ismétlődjön meg a valóságban.
    Emlékeztek?! Garas Dezső !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Élő közvetítést manipulált a királyi tévé 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Zsinagógába ment az izraeli válogatott 2012. augusztus 14. kedd | AN

Izrael már nem tudja, kit hívjon, aki nem sáros 2012. július 17. kedd | Rákócza Richárd

A házelnök nemkívánatos Izraelben 2012. június 25. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos