Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kihagynák Magyarországot a Déli Áramlatból 2012. augusztus 20. hétfő 20:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kihagynák Magyarországot a Déli Áramlatból
Zágráb – A Déli Áramlat Magyarország helyett Horvátországon át haladva szállíthatná a földgázt Szlovéniába és Olaszországba – jelentette hétfőn meg nem nevezett informátorokra hivatkozva az orosz Gazprom és a horvát állami gázvállalat, a Plinacro tárgyalásairól a Jutarnji List című horvát lap.
.
A megbeszélések sikerének esélyét “fele-fele” arányúra tették az idézett tájékoztatók, azzal, hogy végül az orosz kormány és a Gazprom hozza meg a döntést két hónapon belül. Az újság úgy tudja, hogy ha a döntés pozitív lesz, akkor 2015-ben kezdődhet a horvát vezetékszakasz építése.
.
Megfigyelők emlékeztetnek, hogy ilyen tárgyalásokról korábban is terjedtek már hírek abból a megfontolásból, hogy alkalmasint problémák lehetnek a Déli Áramlat magyarországi szakaszának megépítésével. A Gazprom vezérigazgatója azonban június 4-én cáfolta, hogy bármi gond lenne. „Magyarországgal (kapcsolatosan) a határidők nem kritikusak, nem mondanám, hogy lennének problémáink” – így nyilatkozott Alekszej Miller vezérigazgató.
.
A Gazprom egyelőre négy elképzelést vizsgál a vezeték térségi elágazásaira és útvonalaira. Két lehetséges irány Szerbián és Magyarországon keresztül vezetne Ausztriába, egy harmadik Szerbián, Magyarországon és Szlovénián át az olasz-osztrák határhoz tartana, a negyedik lehetséges útvonal pedig Szerbia-Horvátország és onnan esetleg Szlovénia. Ezek az alternatívák vagy akár egyidejű lehetőségek a Gazprom honlapján megtekinthetők.
.
A Déli Áramlat az egyik nemzetközi terv Ukrajnát elkerülő földgázvezetékek építésére Oroszországból Európa felé. A Déli Áramlat eredetileg az orosz Gazprom földgázvállalat és az olasz ENI energiacég közös ötlete. A Gazprom és az ENI 2007. novemberben aláírt megállapodásához azóta csatlakozott a francia GDF és a német BASF-Wintershall, illetve vegyesvállalati megállapodásokban az illetékes cégek mindazokból az országokból, amelyeken a vezeték a tervek szerint áthalad.
.
A vonatkozó magyar-orosz megállapodást 2008. februárban írta alá Moszkvában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő. A fele-fele arányú vegyesvállalat egyik tulajdonosa a Gazprom, a másik az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt, majd az MFB tulajdonrészét most augusztus elején átvette a MVM Magyar Villamos Művek. „Növekedési stratégiánk végrehajtásának újabb jelentős lépése a Déli Áramlat vezeték magyar szakaszát előkészítő társaság 50 százalékának megvásárlása. Ezzel komoly mértékben növelhetjük a társaságcsoport szerepét a gázinfrastruktúra területén” – idézte az átvételről szóló közlemény Baji Csabát, az MVM elnök-vezérigazgatóját.
.
Orbán Viktor miniszterelnök április 23-án Brüsszelben azt mondta, Magyarország számára puszta gazdasági megfontolásokból sokkal jobb, ha a Déli Áramlat magyar területet is érint.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Kihagynák Magyarországot a Déli Áramlatból, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Az utolsó mondathoz IDÉN, azaz idén áprilisban. Mert 2008-ban rohant mószerolni Gyurcsányt és az Mszp-t Amerikába és Brüsszelbe. Legalábbis a hívőknek ezt adta be. Mert persze a háttérben akkor is másképpen beszélt:
    WikiLeaks: Politikai játékszernek használta Orbán az orosz gázvezetéket
    [origo] Itthon 2011.09.02 PÉNTEK16:25

    Bár éveken át keményen támadta a Fidesz és Orbán Viktor a Déli Áramlat gázvezeték támogatása miatt az MSZP-s kormányokat, egy, a WikiLeaks által kiszivárogtatott diplomáciai távirat szerint Orbán amerikai diplomatáknak elismerte, hogy ő is szükségesnek tartja a vezeték megépítését. Orbán a távirat szerint azt mondta, a Fidesz harcossága ellenére hasonló politikát folytatna ebben az ügyben, mint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány.

    Csakhogy Putyin nem felejt, és nem arról híres, hogy túlságosan megbocsátó lenne. És vészesen közeledik a gázszállítások új ártárgyalása is! Ha jól tudom, azért ül Timosenkó, mert előnytelen szerződést kötött Putyinnal?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  2. ovival majd az azeriek kötnek üzletet, a gázt meg légi úton szállítják – hehe. :)))
    Pusztaputyint az eredeti Putyin sem veszi komolyan. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  3. Azt az orbitális barmot, aki mindig a simogató kézbe harap bele söprűnyéllel verik ki… Nesze neked!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  4. Orbán vigyázat!!! Az oroszok a spájzban vannak… Orbán rengeteg kárt okozott az országnak. Sajnos a választók nem elég felkészültek és beveszik a forradalmár, félázsiai meséit. Remélhetőleg azonban egyszer rájönnek és akkor Orbán futhat mint a nyúl…
    Szóval Orbánnak el kellene mennie Putyinhoz és megnyalnia a sót. Bocsánatot kérnie , h belpolitikai okokból rugdalta az orosz medve lábát. Vaójában szive mélyén Putyin elnök a példaképe. Vinne egy kis hazai kolbászt amelyet Ő töltögetett, meg egy kis pálinkát. Ha szerencséje van az országnak akkor putzin megbocsájt és lesz tranzit bevételünk. Ha meg nem akkor majd rátérünk a fa tüzelésre. Oszt jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  5. Félő lehet még, hogy az eddig működő csatornák is bármikor eldugulhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. boccsánat Putyin elnök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  7. Itt lenne már végre az ideje a dunántúlon lévő hőforrások lakossági fűtésére felhasználni.Bizony a dunántúl egy olyan tektonikai lemezen fekszik amely alatt több száz évre elegendő hőforrás van persze nem a meglévő termálfürdőket kéne fejleszteni vagy újabbakat nyitni.A beruházás hamar megtérülne mert nagyban csökkenne energiafüggőségünk ilyen szempontból és ez a megtakaritás kompenzálná a lakossági gászfogyasztáshoz máshonnan még ha drágább is a behozatalát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  8. KORDON BLUED: “Félő lehet még, hogy az eddig működő csatornák is bármikor eldugulhatnak.”
    -
    …és feljön a szar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  9. Egyszerűen arról van szó, hogy Putyin koponyája a piacgazdaságot részesíti előnyben.
    Orbán rablógazdasága nem érdekli.
    Demján is Horvátországban invesztál, magyar létére.
    Senki sem szereti a különadókat és a visszamenőleges hatályú törvénykezést. Az ilyen ország nagy ívben elkerülendő.
    Közép-európa után így a Balkán után is kulloghatunk.
    Orbán koponya = Kádár koponya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  10. Mind az oroszok, mind a tolunk nyugatra levok bearaztak az orszagot a mostani kormanyzat alapjan. Tehat, amit mindenki jo elore, meg 2010 nyaran megmondott, most szorol-szora igaz: mindenbol kihagynak, minden listarol levesznek, minden konyvbol kihuznak. Slusz pasz. Egyetlen jozan, profiorientalt befekteto (legyen az egy vallalat, egy maganember vagy akar egy orszag) sem tesz lepeseket azert, hogy egy nyiltan ellenseges, kis bolhafing orszagba fektesse a bizalmat, tokejet. Te sem tenned, en sem tennem, ok sem teszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  11. Az agyaroggyant pszichopata jól elintézte! Ezért – de egyebekért is – golyózáport érdemel, á la Ceausescu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  12. Emlékeztetőül:

    WikiLeaks: Politikai játékszernek használta Orbán az orosz gázvezetéket

    http://www.origo.hu/itthon/20110901-wikileaks-deli-aramlat-vezetek-es-orban-viktor.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. “…Kihagynák Magyarországot a Déli Áramlatból …”
    .
    - Nem baj, majd ha így alakul, megmondja az orbáncféreg, hogy valójában ez siker.
    .
    Mivel annyira jó magyarsztán, hogy 1, nem is kell neki az orosz földgáz, 2, ezzel is bizonyítják az oroszok is, mennyre jó a magyar gazdaság, mert félnek tőlük, és bosszúból kerülnek el minket.
    .
    Az meg ugye, a siker bizonyítéka.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  14. “…Itt lenne már végre az ideje a dunántúlon lévő hőforrások lakossági fűtésére felhasználni.Bizony a dunántúl egy olyan tektonikai lemezen fekszik amely alatt több száz évre elegendő hőforrás van persze nem a meglévő termálfürdőket kéne fejleszteni vagy újabbakat nyitni.A beruházás hamar megtérülne…”
    .
    - WTF???
    .
    Hogy hol fekszik, meg milyen több száz év???
    .
    Milyen mértékadó geológiai szaktanulmány mutatta ezt ki, ÉS miféle hatástanulmányok készültek arra vonatkozóan, hogy mindez “hamar megtérülne”?
    .
    Mi az, hogy “hamar”?
    .
    Az üzemben tartás költségeiről esetleg valami?
    .
    Na?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  15. Eldrad
    2012. augusztus 21. kedd
    00:26
    A mindentudás egyetemén épp egy energetikus professzor ecsetelte, hogy sokan túlértékelik a hévizek energiatermelési lehetőségeit – jobbikos legenda ez a túlértékelés is. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. Nikos Galis
    Az egyenlőségjel másik oldalára Kádár nevét írni meglehetős botorság! Kádár a Szovjetunió enyhe rosszallása ellenére nyitott a nyugat felé, míg orbán valamilyen látomás következtében éppen távolodik Európától. Tudjuk, hogy orbán döntéseit nem befolyásolja egy megszálló hatalom sem, legfeljebb saját démonaival küzd, addig Kádárról ez nem mondható el. Ha összefüggéseiben nézzük az elmúlt 60-70 évet, akkor még kevésbé helytálló ítéleted!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  17. gets:
    .
    “…túlértékelik a hévizek energiatermelési lehetőségeit – jobbikos legenda ez a túlértékelés is…”
    .
    - Tudom, ne viccelj már.
    .
    Csak az ezt a baromságot beírót akartam egy kicsit megforgatni. Elképesztő, és teljesen gyermeteg hülyeségeket ír folyton, legyen szó bármiről, aztán meg, amikor számon kérjük rajta, sértett handabandázás jön – de levakarni nem lehet.
    .
    Tipikus eset, ismered az ilyet.
    .
    Kb. mint amikor valamelyik szerencsétlen azzal jött a múltkor, hogy Tesla már “rég feltalálta” – most figyelj:
    .
    AZ INGYEN ENERGIÁT (!!!!!!!!!!!!!!!!!)
    .
    De “bizonyos körök nem engedik” (bizonyos körök???)hogy ingyen energia legyen.
    .
    Na, ez a befarcintás is s kb. ilyen volt.
    .
    Tudod: hall valamit valahol, de a minimális ismeretei sincsenek meg a dolog értelmezésére, ennek ellenére úgy véli, Tudja az Igazságot. Még hangosan hirdeti is ezt. Valahogy így.
    .
    És persze, a Mindenhol Jelen Lévő Bizonyos Körök és Érdekcsoportok, Akik Meg Akadályoznak Mindent, Mert Ők a Megakadályozók.
    .
    Jááááj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  18. Aztán kedvencem az is, amikor ilyeneket írnak ezek, hogy hamar megtérül, meg hogy ingyen van (ezt komolyan is gondolta az az állat, amelyik beírta vagy két hete…).
    .
    Ugye, egy ilyen project először is, mai technológiával gyakorlatban megvalósíthatatlan. Elméletben igen, de gyakorlatban nem.
    DE ha valami fantasztikus technikai áttörés jönne, és mégis meg lehetne ezeket az álomgépeket építeni, annyiba kerülnének, hogy ahhoz még a Zusákok is kevés volna, nem beszélve az egész cucc fenntartási költségeiről.
    .
    Egy Warhammer 40.000 scifi- horror regényben olvastam, hogy is működik egy ilyen termikus- és földenergia- kinyerő, na, hát annak kb. annyi a realitása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  19. Eldrad egy poéngyilkos vagy.
    Milyen jól hangzik, hogy MINDENBEN bővölködő ország vagyunk, csak a gonosz … (ízlés szerint kitölthető) megakadályozza a boldogulásunkat.
    Az info rádióban hallottam valamikor Vona gazdasági elképzelését a hármas szövetségről (Oroszország-Németország-Magyarország) úgy, hogy természetesen mi nem leszünk a gyalázatos EU tagjai.
    Hát ez az energiára vonatkozó elképzelés legalább olyan megalapozott és hihető, mint az a gazdasági elképzelés volt.
    A szomorú hír viszont az, hogy nagyon sokan akadály nélkül benyelik ezeket a marhaságokat ma Mo-gon. Sikeresen „agymosott” ország, akinek ennyi hülyeséget lehet eladni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  20. … látod, kiskakas, milyen gyenge vagy?

    Én a helyedben nagyon örülnék, hogy ilyen visszafogott
    kommenteket kapok….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. “…Eldrad egy poéngyilkos vagy….”
    .
    - Tudom. Ilyen a természetem.
    .
    “…Vona gazdasági elképzelését a hármas szövetségről (Oroszország-Németország-Magyarország) …”
    .
    - Waddafugg???????
    .
    Nem, nem… na, ezzel megvolt a mai napra a top bullshit, azt hiszem.
    .
    “…nagyon sokan akadály nélkül benyelik ezeket a marhaságokat …”
    .
    - Persze.
    .
    Ez is része az immár patologikus szintű képzelgésnek a Nagyságról és Erőről. hogy itt valójában ingyen energiában úszhatna a Zország, sőt, az egész világ is, ha a Zidegenek meg a Világméretű Zolajkartellek (az meg mi a cukros lóbroki????) TITOKBAN nem akadályoznák meg ezt.
    .
    lényeg itt is, hogy a hibás mindig más legyen.
    .
    Pedig hát magyarsztánban van a Földcsakra központja, meg a Jézus is, és a magyar a Sziriuszról származik… ááááh.
    .
    Jajjaj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  22. Itt van pl. a víz.
    .
    Exponenciálisan terjed az a gyökér állatság, hogy a zsidókok meg a Zizrael már megkötötték TITOKBAN a megállapodást (kivel???), hogy szintén titokban csővezetéket fognak építeni a magyar vizek Izraelbe szállítására.
    .
    Nem lehet nekik elmagyarázni, hogy ez többszörösen is lehetetlen (műszakilag, nemzetközi jogilag, gazdaságilag, de egyszerűen a project mérete miatt is, a hülye is észrevenné, hogy ott valami épül). Nem lehet elmagyarázni, hogy ez többszörösen is baromság.
    .
    Mert a válasz mindig az, hogy de hát ezt is a Zsidókok tartják kézben, mint mindent, így aztán ez igenis lehetséges.
    .
    És igen, ezt recskázzák külföldön is. Ezt az állatmentalitást a többség ott sem tudja levetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  23. Nikos Galis
    Ne sértegesd Kádárt! Hát mikor csinált ekkora baromságokat? Ha csal a felét művelte volna, mi lettünk volna a legbánatosabb barakk – messze leszakadva a ceausescui Romániától! Bár ha úgy érted hogy csontként már minden koponya egyforma…..
    Eldrad-figyelő
    Azért Ausztria egészen szépen profitál a napenergia hasznosításából…
    A hőcserélőkhöz is kell energia, de tényleg átlag 1:6 arányban ki lehet hozni többletenergiát a föld hőjéből. Nekem a légkazánok a legszimpibbek, kár, hogy minimum1-2 millióba kerülnek – felfelé a csillagos égig. Hogy mi a fenének nem álltunk már ráa gyártására???
    Egyébként én az Alföldről hallottam, hogy termál-tengeren úszik. De a visszapréselési szabállyal sikeresen akadályozzák annak felhasználását is. Na ja: Majd ha Simicska üzleti fantáziát lát benne, akkor majd megindul arrafelé is egy kis fejlesztés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Eldrad
    Amíg működik a mutató ujjunk, addig nem kell gondolkodnunk mert mindig van egy másik, aki hibás – ilyen egyszerű :(((
    .
    kekec
    Sajna nem értek hozzá, de úgy látom, hogy a visszapréselési szabály helyett a préselési szabály persze nem termál-tenger szinten, ámde országos szinten már remekül működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. kekec:
    .
    - Lehet, de éppen ezért kértem valami mérvadó kimutatást a dologról – mire jó ez pontosan, mire elég, mik a korlátai, költség- és hatástanulmányok, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  26. Eldrad

    Az is terjed, legalábbis mostantól, hogy a négyes metro építésének ürügyén már régen létrejött a Baross tér- Tel-Aviv tengely ahol a víz megy ki Magyarországról.
    Kelenföldnél pedig a Kelenföld- Teherán tengely épült ki, ahol pedig a gáz és a kőolaj jön be.
    Erre nem is gondoltak ugye? Merjünk nagyot álmodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. Úgy gondolom, ha a hülyeség makacssággal párosul, mint esetünkben, akkor a józan világ meghozza a maga válaszlépéseit.

    Kádár is izolálta az országot valamilyen szinten 56 után, de akkor ott állt mögötte a SZU, aki megvett mindent és adott mindent, amire Kádárnak és az országnak szüksége volt.

    Orbán is izolálja az országot, de mögötte Semjén áll (!)……….
    .
    .
    .
    akinem mint tudjuk Orbán-segg alakú a nyelve.

    topi MaCKó

    topi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. akinem=akinek

    dislexia az dislexia

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. commandante, 08:36
    Átgondolva a dolgot:
    Teljesen egyetértek észrevételeddel.
    Kösz a kiigazítást, neked van igazad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Eldrad
    Egy cikk a légkazánokról:
    http://szegedvizgazfutes.hu/?page_id=36
    Úgy működik, mint egy fordított hűtőgép, annak is forró hátul a kompresszora. Fűtéskor le akarja hűteni a kinti hőmérsékletet pl -20-ról -40-re, ettől befelé melegít a hőcserélő. Nyáron fordítva működik, pl fel akarja a környezetet fűteni +40-ről +60-ra, és akkor befelé hűt. Amit én néztem német gyártmány volt, a ház fala mellé kívülre kell helyezni (mint a légkondí hűtőegységét), csak ez a talajon áll) kb akkor volt, mint egy 200 literes villanyboyler. Nem igényel még 1 m2 helyet sem, és annak 1:4 arányú volt a kompresszorba táplált áramhoz képest a garantált hőtermelése. Azaz 2 kW-ból állított elő 8 kw energiát.Ha ezt lehet napelemmel együtt beszerelni, akkor a fizetett energia rész tovább csökkenthető. 2 éve volt a törökbálinti Corában egy mintaboltjuk, és Budaörsön az Elektro Word mellett egy kis faházban is árulták.nem tudom, hogy megvannak-e még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. kekec

    Itt egy másik cik a légkazánról. Ez jóval részletesebb és szó van benne a különböző típusokról, illetve, hogy megéri-e vagy nem éri meg, hova érdemes telepíteni ilyen eszközt stb.
    http://www.cseresznye.net/szellozteto-napkollektor-hoszivattyu-muszaki/cikkek/levegos-hoszivattyu.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. kekec, ez nem “fordított hűtőgép”, hanem hőszivattyú. A hőszivattyú termikus energiát szállít hideg helyről meleg helyre. A hűtőgép olyan hőszivattyú, amit arra használunk, hogy energiát vonjunk el a hideg helyről, és közben bánkódunk, hogy a meleg helyet meg kénytelenek vagyunk fűteni vele.
    A lakás fűtésére és hűtésére szolgáló hőszivattyút mindkét célra használjuk.
    A hőszivattyú teljesítménytényezője definiálható minkét módon: elvont hő / befektetett energia vagy kapott hő/befektetett energia. Energiamegmaradás (Egyensúlyi termodinamika, I. főtétel /nem főtt étel/): Elvont hő + Befektetett energia = Kapott hő + Veszteségek. Egyensúlyi termodinamika, II. főtétel: (COP_Carnot határ-teljesítménytényező = ) Kapott hő / Befektetett energia < Meleg oldal abszolut hőfoka / (Meleg oldal abszolut hőfoka – Hideg oldal abszolut hőfoka). Ez független attól, hogy mechanikus kompressziós, sugárkompressziós, abszorpciós, kémiai, vagy más típusú hőszivattyúról van szó. Ezen belül egyes folyamatok teljesítménytényezője ennél jóval korlátozottabb lehet.
    A teljesítménytényező (COP: coefficient of performance) 1-nél nagyobb, de ez nem jelenti azt, hogy a semmiből gyártana energiát. Épp ellenkezőleg: energiát kell befektetni, hogy a termikus energiát alacsny hőmérsékletű állapotról magasabb hőmérsékletű állapotba hozzuk, vagyis a lokális entrópiacsökkentést (lokális rendezést) csak olyan folyamattal érhetjük el, amitől összességében nő a rendszer entrópiája (rendezetlensége).
    Persze ettől még nagyon csinos és hasznos darab lehet, amit a boltban árulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Kedves
    Ma-Lac,
    2012. augusztus 20. hétfő
    22:24

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Ezek után nem marad más nekünk, mint a déli harangszó, annak melegénél sütögethetjük a rántottákat, no meg a pecsenyénket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Nem lmarad már sem “barátság”, sem “déli”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Ez a Kakas egyre hülyébb. Ezen már csak röhögni lehet. Kifűtene nehány megyét pár gyógyvizes forrásból…ezzel az erővel öngyujtóval is lehetne melehgíteni belülről a dobkályhákat. Made un Kakas.
    -
    Más.
    Putyin , az összes politikai inkorektsége ellenére üzletember.
    És ugyebár…üzletemberek nem szívesen üzletelnek olyanokkal akik igazából nem üzletelni akarnak hanem szarkevrésre használják az üzletet.
    Üzletelni csakis úgy lehet , pláne ilyen nagy tételekben , ha a felek megbíznak egymásban.
    De ki bízik meg a mostani Magyarország uraiban ?
    -
    De nem baj. Mi majd fizetjük az európai átlagnál másfélszer magasabb fűtésszámlát.
    Éljen a szent Turulmadár , éljen az árvalányhaj !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. Kedves Nikos Galos!Tévedssz,amikor azt irod,hogy “Orbán koponya=Kádár koponya”Ez nagy tévedés tőled.Egyszerüen nem igaz állitás.Kádár sokat tett z országért,abenne élő emberek életének javitásáért,mert szerette hazáját és becsülte a dolgozó embereket.És mit tesz Orbán”Ennek látásához olvasd el a Hungarion citizen fentebb leirt hozzászólását.Az magyarázatot ad tévedésedre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. girbegurba:
    Végre egy szakember, köszönöm, én is így tanultam dr. Heller Lászlótól, aki a hőszivattyú a világon is leginkább elismert fejlesztője is volt.

    Az meg egy elég csacska dolog, hogy mindenki költözzön a Dunántúlra, ha melegedni akar, a termikus hő kitermelése még ennél is gazdaságtalanabb. Izlandon kívül sehol nem üzemel gazdaságos megoldás, de ott a rántottát úgy csinálják, hogy leejtik a tojást a gangon a meleg földre…

    Azt pedig stratégiai okokból meg kell érteni, hogy egy ilyen megfontolt versenyző, mint a GAZPROM, csak a legvégső esetben teszi ki magát annak, hogy valami túlbuzgó helyi buzgómócsing lefoglalja a vezetékét, a gázát.
    Ők valószínűleg úgy értékelik a helyzetet, hogy a mai intellektuális teljesítmény a magyar vezetés részéről elérte a nemzetbiztonsági kockázat szintjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: Oroszország hőse 2012. április 30. hétfő | AN

Merénylet egy török gázvezeték ellen 2011. augusztus 12. péntek | AN

Ismét gázvezetéket robbantottak Egyiptomban 2011. július 4. hétfő | AN

2017-ben szállít gázt a Nabucco 2011. május 6. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos