Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor: Oroszország hőse 2012. április 30. hétfő 19:48 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor: Oroszország hőse
Moszkva/Berlin –A Kommerszant-Vlaszty című orosz hetilap legfrissebb, április 29-i keltezésű számában a Nabuccoról írt, a berlini Die Welt a Gyurcsány Ferencre vetülő plágiumgyanúval foglalkozott.
.
Kérdésessé vált az Északi Áramlatnak komoly konkurenciát jelentő Nabucco-projekt jövője azzal, hogy a Mol magyar olajvállalat kivonul a nemzetközi gázvezeték-építési beruházásból, írta a Kommerszant-Vlaszty legfrissebb számában. Szakértők megjegyzik, hogy a döntésnek politikai okai lehettek. Figyelmet érdemel az a tény, hogy a Mol első nyilatkozatai visszafogottak voltak, és szó sem esett bennük a gázvezeték megépítésére létrehozott konzorciumból való kiszállásról. „A Nabucco-projekttel kapcsolatban több bizonytalanság merült fel, amelyeket nehéz lenne figyelmen kívül hagyni”, idézte a lap a Mol első nyilatkozatát, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentésére reagáltak, miszerint a társaság kivonul a beruházásból.
.
Úgy tűnik, hogy a projektből való kivonulásról állami szinten született döntés, és csak utólagos tájékoztatást kapott a vállalat vezetése, amely előbb nem tudott magyarázatot adni. „Amúgy még akkor is, ha a kivonulásról való döntést nem teljesen a politikától függetlenül hozták meg, Orbán Viktor magyar miniszterelnök teljes mértékben kiérdemelte a Kommerszant-Vlasztytól az Oroszország Hőse címet a Nabucco-projekt szétveréséhez nyújtott hozzájárulásával”, írta a lap.
,
Mint emlékezetes, a Fidesz csak azóta ellenzi a Nabuccót, hogy kormányon van; korábban egyértelműen az Egyesült Államok által támogatott vezeték mellett tette le a garast, és nemzetbiztonsági szempontból elfogadhatatlannak találta, hogy a magyar energiaellátás az orosz szállítások függvénye legyen. Ám azóta fordult a kocka: „A Nabucco bajban van – állapította meg a diktátor legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával. – Nem vagyok szakértője a témának, de azt látom, hogy még a magyar társaság, a Mol is elhagyja a teljes projektet”.
.
Míg a Nabucco riválisáról, az orosz érdekeltségű Déli Áramlatról szólva kifejtette, hogy úgy látja, Oroszország aktívabb lett a vezeték kiépítésében. „Magyarország számára ez utóbbi tekintetében szerinte egyszerű a kérdés: az ország területén átvonuló, vagy pedig kívül húzódó Déli Áramlatot szeretne-e látni. Hozzátette: puszta gazdasági megfontolásokból a válasz az, hogy sokkal jobb, ha a vezeték magyar területet is érint”.
.
A Fidesz ellenzékben még teljesen másként vélekedett, Szíjjártó Péter többek közt arra szólította fel a magyar kormányt, hogy a jövőben tartózkodjon minden olyan nyilatkozattól, amely akár egy kicsit is kétségbe vonja a Nabucco-vezeték mint alternatív vezeték prioritását és fontosságát, mert az Oroszországtól való egyoldalú energiafüggés Európa és Magyarország számára is „hatalmas stratégiai biztonsági kockázatot” jelent: „Európa és benne Magyarország ki van téve az orosz birodalmi érdekeknek”. A szóvivő szerint ezért sem szabad tovább halogatni a Nabucco megépítését, nemcsak beszélni kell róla, hanem meg is kell valósítani.
.
Németh Zsolt korábban ugyancsak Nabucco-ügyben azt állította „minden komolyabb hazai és nemzetközi elemző felhívta a figyelmet arra, hogy a Nabucco-, illetőleg a Déli Áramlat-projekt kizárja egymást”, s az utóbbi „nem rendelkezik sem világos műszaki, sem azonosítható pénzügyi háttérrel”, ergo „bebizonyosodott: a Fidesz helyesen tette, amikor kitartott a Nabucco-gázvezeték mellett”. Navracsics Tibor pedig anno azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy tárgyalópartnerei „fontosnak ítélték azt, hogy az energiapolitika terén a Fidesz áll ki a diverzifikáció, az egyoldalú kiszolgáltatottság megszüntetése mellett, s messzemenőkig támogatja például a Nabucco-szerződést”.
.
Kereszténydemokrata részről Semjén Zsolt meglehetősen egyértelműen fogalmazott ellenzékben, amikor azt állította „a Nabucco-vezeték Magyarország számára létfontosságú, mert az energia-szuverenitásnak a lehetőségét jelenti. Nem azt mondom, hogy az oroszoktól más vezetékből nem kell gázt venni, de nem szerencsés, hogyha kiszolgáltatott helyzetben van az ország”. Martonyi János külügyminiszter már a Fidesz hatalomra jutása után, alig egy éve örömének adott hangot, hogy a „Nabucco esélyei sokkal jobbak, mint korábban voltak”, továbbá azt mondta, „fel kell gyorsítani munkánkat, hogy a vezeték mihamarabb működhessen”. Hasonló szellemben nyilvánult meg Fellegi Tamás fél éve Londonban: „Magyarország teljes mértékben elkötelezett a Nabucco gázvezeték-beruházás mellett”.
.
A Die Welt című német konzervatív lap hétfőn a címoldalon közölt beszámolóban foglalkozott a Gyurcsány Ferenc szakdolgozata körüli plágiumgyanúval, A következő szélhámos címmel számolt be a diplomamunka körül kibontakozott ügyről. Az írás szerzője, Boris Kálnoky megjegyezte: Magyarországon „a plágiumvádak vadászidénye van”. Felidézte: április 2-án lemondott Schmitt Pál államfő, miután a HVG című „ellenzéki lap leleplezte”, hogy dolgozata nagy részét másolta. A „másik oldal bosszúja azonnal következett”, tette hozzá.
.
Kálnoky ismertette az ügy eddigi fejleményeit, megjegyezve, hogy a KDNP „már Gyurcsány távozását követeli”. Hozzátette: a „volt kommunista (Gyurcsány) erősen megosztó figura, aki nagyban hozzájárult a magyarországi politikai árokharc visszataszítóságához”. A szerző végül megjegyezte: „Nehezen elképzelhető, hogy (Gyurcsány) egyszerűen elvörösödik és elnémul”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Orbán Viktor: Oroszország hőse , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Ez a vitya csak ehhez ért ? Állandóan váltogatja a köppönyeget amit hord !
    Ez jellemző !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Már vesztett az ország 150milliárdot a MOL papírokon – most mennyi lesz a számla?
    Ez a Kálnoky kikapta a “legfontosabb” témát volt hazájából – mennyiért?
    :(((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. “Orbán Viktor: Oroszország hőse ”
    Ha annyira odáig vannak érte, talán költözzön oda, legfeljebb nyugtunk lesz tőle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  4. A Nabuco jó lenne, csak nincs gáz amit szállítanának rajta. Irán aktuálisan ellenségünk. A kaukázusi gáz meg nem elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Tavaly augusztusban, amikor a Parlamentben nyári szünet volt, eladtak a gáztartalékunkból, hogy mennyit, kinek és mennyiért és hol a pénz, erről nem találtam adatot.
    Szeptemberben amikor újra indult a Parlament ezer más téma volt, így ez fel sem merült, az ellenzék nem ért rá foglalkozni vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Gets, az ország, az adófizetők – akik az esztelenséget kénytelenek fizetni -, nemcsak a MOL-részvények értéktelenedését, nemcsak a többi pazarlást fizetik, hanem (ahogy olvastam a napokban) a napi 700 millió forintba kerülő szabadságharc nevű ökörséget is finanszírozzák. Ennyibe kerül a kötvénykibocsátások hozamának többlete (kamatláb: 8-9,5 %), mert a szabadságharcoló ov a piacról finanszírozza az országot, nem kell neki IMF-hitel a kb. 3-4 %-os kamatával. Természetes, hogy nem kell, mert az IMF megnézi, mire költi ov és bagázsa a hitelt. Az IMF-hitelt nem lehet sem ellopni, sem ész nélkül eltapsolni. A piacról fölvett pénz elköltését nem ellenőrzi az, aki a kötvényeket megveszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  7. Egy honi lapon vezetnek egy számlálót, mely a 2 éve kormányzó Fidesz által okozott kárt számlálja: brutális az összeg!
    Kár, hogy sokan nem tudnak róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Mit gondoltok, ezek a fideSSnyikok minden operát ismernek?
    Hiszen ők a mi vagyonunkkal operálnak.
    Kérdezte is a múltkor az egyik:
    “nem tudod a Nabukkó Bank hol van?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Pazarlásszámláló: 854 817 193 165,- Ft.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Ez csak egy Fidesz tananyag . Cime lehetene : Hogyan csinaljunk a szánkból segget. (Az is igaz hogy a Fidesz száján már rágóta olyan dolgok jönnek ki mint más normális ember seggén)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. hamond
    2012. április 30. hétfő
    20:06

    Vagy nem inkább az oroszok fognak visszaköltözni ide hozzá egy kis segítséggel.

    Ezt a lehetőséget kizártnak tartod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Szegény mi. Az oroszok nem olyan feledékenyek, mint hazánk politikusai. Aki volt náluk, elmondhatja, hogy pl. ma sem gyűlölik kevésbé a nácikat, mint valaha, és ez minden ellenük forduló egyeddel szemben így működik.
    Lehet sportolni, de azt, hogy ki teremtette meg Mo.-gon a maga számára a legjobban fizető politikai tőkét az orosz haderő kivonulásából, szintúgy nem felejtették, akkor sem, ha most – gondolom politikai céljaikra jól kihasználván az új fordulatot – ők kovácsolnak belőlünk politikai tőkét. Drága játék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. A NATO tagságunk fényében, kizártnak tartom, hogy ezt eltúrnék szó nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Csak hadd játssza az eszét a Kedves Vezető az oroszoknál. Majd ők nem bánnak vele olyan kesztyűs kézzel mint az EU. Orbán megérdemli a sorsát és higgyétek el nem szeretnék a bőrében lenni. Amen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Olyan elegem van!
    Olyan sok probléma van!
    Olyan keverő Gyurcsány!
    Olyan kavaró Orbán!
    Olyan keverő-kavaró mindkettő!

    Ma van a Munka Ünnepe, Május 1.
    Emlékeztek milyen volt régen?
    Virsli, sátor, pihenés, felvonulás

    Ma mi lesz? Virsli, sátor, felvonulás, szónoklatok, agymosások, mint régen, csak másképp!

    Olyannyira elegem van ebből az országból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. A másik, amit utálok! A reklámok
    Szeretnéd megnyerni!
    Küldd el az e-mail címedet, telefonszámodat…… és nyersz!
    Sorsolunk, Te lehetsz, aki megnyerheted…….
    Küldd be, megnyerheted!
    Vágd ki, add postára, írd meg SMS-ben!
    Ha regisztrálsz, nyerhetsz egy…!
    Ha nem jössz el…., veszítesz egy…….!

    Na ezt termelte ki a gazdaság!
    Nyerni, mindegy hogy hol, mindegy hogy, mit csak gyere hozzánk, nem kell dolgozni az ajándékért.
    Én meg megkaptam az adataidat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. CommonSense,
    Az a baj, hogy a hívek nem így látják. “Megvolt annak az oka, hogy akkor mást mondott.” Egyszerűen nem hajlandóak elfogadni, hogy folyamatosan átveri őket szeretett vezetőjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Nézzünk szét a gazdaságban! Itt is a versenyhelyzet miatt átver mindenki mindenkit.
    De mi ezt úgy mondjuk, hogy konkurencia, üzleti élet, hogy majd ő megmutatja, mindegy hogy hogyan, kin vagy kiken gázol át, cipője alatt mocsok és sár, csak a pénz és a haszon az érdekes.

    Nem vagyok irigy, 30 évet dolgoztam, 3 diplomával. Ez már élettapasztalat és már sok emberen nem is csodálkozok.
    Ha baj van, akkor is mindenkinek a pénz jut csak eszébe. Maga az ember, a személy nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Gáz már a rendszerváltás előtt is volt. Hogyan jött akkor az országba?
    Ki tudja ezt?
    Olcsón, mert mindenki, akinek volt pici anyagi tartaléka, beköttette.
    Hiszen a gáz oligarchiák el kezdték működésüket. Kellett a pénz nekik.

    Mos ugyanaz a helyzet! Csak másnak hívják, akik elkezdték a gázvezeték építését, vagy nagy idősek, vagy halottak, nyugodjanak békében!

    KGST, NATO, EU, IMF,
    Együttműködési megállapodások, amelyeket nem tart be egyik fél sem és bármikor egy mondattal felrúghatók, ami le is írható és azt már nem látja senki. Lehet egy nap vagy egy hét alatt is felrúgni. Különösen, ha általános, láttam már ilyet sokat.
    Konfliktusok.
    Nabuccoról is mindenki csak ír és beszél, és hol a legelső szerződés, ki látta azokon kívül, akik írták és aláírták.
    Hogy hívták a Nabuccot azelőtt, miből és kikből fejlődött idáig?
    A gáz legelső alkalommal hogyan került Magyarországra?
    Majd ha ezt megválaszolja bárki, akkor lehet róla írni.
    NINCS VISSZAÚT, CSAK ELŐRE.
    Ha villannyal fűtünk, főzünk, akkor is ide lyukadunk ki. Lásd Kapolyi elvtársat!
    Szén! Bányászat! Bányák bezárva!
    De most mintha valaki szeretne bányákat nyitni. Fogy Kína energia készlete és víz készlete, ezt szeretne most vásárolni tőlünk.
    És jött is Május 1-re, a Munka Ünnepe, és jön a kínai vezetők egyik megbízottja Orbánhoz ma tárgyalni.
    Miről szól az üzenet és a sajtó holnap?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. ma 9.35-kor írt hozzászólásom az volt:
    “És jött is Május 1-re, a Munka Ünnepe, és jön a kínai vezetők egyik megbízottja Orbánhoz ma tárgyalni.
    Miről szól az üzenet és a sajtó holnap?”
    Most olvastam a hírekben, hogy az uniós zászlót leszedték az Országgyűlés irodaházáról.
    Na és mit raktak ki helyette? Kínai zászlót.
    És miről fog szólni a sajtó holnap?
    Lépjünk ki az unióból.
    Ki ad nekem menedéket az Európai Unió egyik országában családomnak?
    Több diplomás szakemberek vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Nab@..meg…akkor jól fel fog menni itt a víz ára. Ha a kínaiak felverik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Mi : megkapjuk tőlük a spéci másfélnap viselés után eldobható zoknit.
    Ők : megkaparintják tőlünk az életet , a tiszta ivóvizet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda | AN

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos