Ronai and Ronai
AMERIKAI

2017-ben szállít gázt a Nabucco 2011. május 6. péntek 16:59

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
2017-ben szállít gázt a Nabucco

Brüsszel – A gázszállítások ütemtervében bekövetkezett változás miatt egy évvel későbbre, 2013-ra halasztják a Nabucco gázvezeték építésének megkezdését – jelentette be egy pénteken kiadott közleményben a projekt megvalósítására létrejött nemzetközi konzorcium.

Az eredetileg elképzelt ütemterv felülvizsgálatára kényszerült a Nabucco gázvezeték megépítésére összeállt konzorcium, egy évvel elhalasztva a beruházás megkezdését. A bécsi központú konzorcium pénteki közleménye szerint a forrásoldalon bekövetkezett menetrendváltozás miatt a beruházást csak 2013-ban kezdik meg. A módosítás a Kaszpi- és a közel-keleti térségből tervezett gázszállítások újraütemezésével áll összefüggésben.

“A Nabucco előkészítése eddig ütemesen haladt, a környezetvédelmi és társadalmi hatástanulmány előrehaladásával, a közbeszerzést és egyebeket érintő konkrét lépésekkel. A szállítási kapacitások lekötését célzó nyílt pályázatot hamarosan kiírják, mihelyt kézzelfogható jelei lesznek annak, hogy megtörténtek a gázszállításra vonatkozó kötelezettségvállalások. Ezt követően meg lehet hozni a végleges döntést a beruházásról. Arra számítunk, hogy 2017-ben fog megindulni a gázszállítás a vezetéken keresztül” – jelentette ki Reinhard Mitschek, a konzorcium ügyvezető igazgatója.

Az Oroszország elkerülésével a Kaszpi-tenger környékéről Európa földgázellátását kiegészíteni hivatott Nabucco gázvezeték megépítésére hattagú konzorcium jött létre, amelynek tagjai a Magyar MOL, az osztrák OMV, a török BOTAS, a roman Transgaz, a bolgár energiaholding és a német RWE. Mindegyik részvényes 16,67 százalékos tulajdonrészt birtokol a vezetékben. A több mint kétezer kilométeres gázvezeték Törökország keleti határát kötné össze az ausztriai Baumgartennel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Kihagynák Magyarországot a Déli Áramlatból 2012. augusztus 20. hétfő | AN

Orbán Viktor: Oroszország hőse 2012. április 30. hétfő | AN

Merénylet egy török gázvezeték ellen 2011. augusztus 12. péntek | AN

Ismét gázvezetéket robbantottak Egyiptomban 2011. július 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos