Ronai and Ronai
AMERIKAI

Katonák készültek elnökgyilkosságra 2012. augusztus 29. szerda 9:58 | Rákócza Richárd Forrás: CNN/Reuters/MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Katonák készültek elnökgyilkosságra
Ludovici, Georgia – Barack Obama megölésére és az amerikai kormány megdöntésére készült négy anarchista katona, akik robbantásokat és tömeggyilkosságokat is terveztek. Az ehhez szükséges pénz egy részét valószínűleg úgy szerezték, hogy megölték egyikük állapotos feleségét, és felvették érte a biztosítási díjat. Végső céljuk az Egyesült Államok rendszerének megdöntése volt.
.
Az összeesküvők el akarták foglalni a georgiai Fort Stewart katonai bázist, meg akarták támadni a Belbiztonsági Minisztérium járműveit, és arra szövetkeztek, hogy a levegőbe röpítsék a savannah-i Forsyth Park szökőkútját. A terveik között szerepelt még, hogy Washington államban felrobbantsanak egy duzzasztógátat, és hogy megmérgezzék az almatermést.
.
.
A vád által belföldi terrorszervezetként emlegetett négyek tavaly decemberben agyonlőtték egy volt bajtársukat, a 19 éves Michael Roarkot és annak 17 esztendős barátnőjét, Tiffany Yorkot, hogy titokban tartsák az összeesküvésüket, valamint a 87 ezer dollárért összevásárolt arzenáljukat.
.
Az egyik katona, a 26 éves Michael Burnett őrvezető vádalkut kötött – egyebek között emberölésben és bűnszervezetben való részvételben bűnösnek vallotta magát – és a társai ellen tanúskodott, amivel valószínűleg elkerüli, hogy halálbüntetést mérjenek ki rá. Vallomása szerint a csoport a FEAR (magyarul: félelem) nevet választotta, a rövidítés a Forever Enduring Always Ready (örökké kitartó, mindig kész) kifejezés szavainak kezdőbetűiből áll össze.
.
.
Michael Roarknak meg kellett halnia, hogy ne beszélhessen
.
Roark napokkal halála előtt leszerelt a hadseregtől. Burnett szerint a Fort Stewartban szolgáló Isaac Aguigui közlegény volt,volt halála értelmi szerzője, aki tartott attól, hogy Roark szétkürtöli, mire készülnek. A katona a bíró kérdésére válaszolva azt állította: ha megakadályozhatta volna a kettős gyilkosságot, megteszi. Beismerte, hogy ő maga is jelen volt, és azt is végignézte, amikor az egyik társa leellenőrizte Tiffany York pulzusát, azután a biztonság kedvéért még egyszer belelőtt.
.
.
Tiffany York tizenhét évesen kellett meghaljon, csak mert Roarkkal járt és tudhatott a tervről
.
A vallomás szerint a csoport vezetője Aguigui volt, a másik két tag pedig Anthony Peden őrmester és Christopher Salmon közlegény. Aguigui abból a félmillió dollárból finanszírozta az összeesküvő csoport tevékenységét, amelyet a terhes feleségének tavaly, gyanús körülmények között bekövetkezett halála után kapott a biztosítótól.
.
A banda Washington államban vásárolt földterületet, amelyet bázisként használt, innen kiindulva akarták elkövetni a támadásokat. Az ügyészség szerint a hosszú távú terv az volt, hogy „forradalmat” robbantsanak ki, megdöntsék az Egyesült Államok kormányát és megöljék Barack Obama elnököt. Nem tudni, mennyi ideje készültek tervük végrehajtására.

A vádalkut kötő Michael Burnett azt állította a bíróságon, hogy Aguigui avatta őt be a „kéziratba”, ami nem más volt, mint „könyv az igazi hazafiakról”, s azt állította, a milícia célja, hogy „visszaadja a kormányzást az embereknek”.
.
Az ügyészség szerint a bandatagok anarchista jellegű tetoválásokat viseltek, és nem tudni, hányan tartoztak még hozzájuk. Isabel Pauley ügyész szerint a milícia rendelezett a tervek végrehajtásához szükséges tudással, képességekkel és elszántsággal. Tom Durden kerületi ügyész azt hangsúlyozta: a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján az elkövetett gyilkosságok indítéka egyértelműen a későbbi rendszerdöntés volt, és erről az összeesküvők nem holmi kocsmai beszélgetés során álmodoztak, hanem végrehajtása érdekében fegyvereket és robbanóanyagokat szereztek be.
.
A csoport legálisan tizennyolc kézifegyvert vásárolt Washington és Georgia államokban. A házkutatás során összeszereletlen csőbombákat is találtak, a felszerelésben azonban nem volt fejlettebb, a hadsereg által is használt robbanószerkezet.
.
.
Az erőd, ahol a négyek szolgáltak
.
Fort Stewart, ahol az összeesküvők szolgáltak s amit hatalmukba akartak keríteni, negyven mérföldre van a georgiai Savannahtól, itt állomásozik a 3. gyalogos hadosztály. Több tízezer katona, sokak rokona, polgári alkalmazottak és hadibeszállítók sokasága él a 110 ezer hektáron elterülő bázison, amelynek részei öt megyében vannak. A Hunter katonai légikikötő, amely Savannahban van, hivatalosan ugyancsak ide tartozik.
.
Az összeesküvők vezetőjének édesapja, Ed Aguigui megrendülten nyilatkozott, amikor tudomást szerzett a történtekről. „Húsz éven át szolgáltam becsületben a hazámat, és erre büszke vagyok. Nem ismerem a fiam nézeteit, és azt sem tudom, honnan származnak.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Katonák készültek elnökgyilkosságra, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
, ,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. http://magyarnarancs.hu/belpol/magyar-terror-80956
    .
    Budaházy György 2007 tavaszán Toroczkai Lászlóval megalapította a Hunnia Mozgalmat, azzal a célkitűzéssel, hogy alternatív államot építsenek föl a Magyar Köztársasággal szemben.
    .
    A Hunnia Mozgalom “katonai szárnyából” alakult a Budaházy vezette terrorcsoport. A “sejtszerűen” felépülő szervezetnek “az idő előrehaladtával fokozatosan kifejlődő célja” lett a vád szerint a terrorcselekmények elkövetése, valamint a megfélemlítés: ők voltak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. Amikor az ostobasag az elszantsaggal ötvözödik…Ed Aguiguihoz hasonloan én sem értem, hogy honnann szarmaznak ezk a nézetek, bar nagyon hasonloak ezek az agyalagyult elméletek mind, Breiviktöl Orbanig De mégis? 4-esben megtamadni az USA-t?? A személyiségük még nem fejlödött ki, és nem is fog ugy hiszem. Vagy a hadsereg lenne ilyen hatassal rajuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. csak nem “tea party” tagok is voltak ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Hülye náci gyerekek. A sok lövöldözős játék, és a ráérés miatt.
    .
    Gondolom, nem véletlenül maradt le a kép teteje a zászló felső sarkával együtt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Injekciót nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Azt hogy képzelték? Odamennek négyen, és lelődöznek több ezer katonát? Mert azok csak úgy hagyták volna magukat. Ezek még számítottak több más ember segítségére is, vagy csak szimplán hülyék. Az, hogy elmebetegek, afelől kétség nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Buta szem süt ki az arcukból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Épeszű embernek ilyesmi meg sem fordul a fejében. Ilyeneknek még a levegőt sem szabadna fertőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Összeesküvés XVI. Benedek ellen 2012. február 14. kedd | AN

Vatikán: Minek kiteregetni a szennyest? 2012. február 13. hétfő | AN,

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos