Ronai and Ronai
AMERIKAI

Támadják Korózst a mengelézés miatt 2012. július 6. péntek 11:20 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Támadják Korózst a mengelézés miatt
Budapest – A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetői levelükben arra kérik Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy a párt elnöksége egyértelműen határolódjon el Korózs Lajos MSZP-elnökségi tag kijelentésétől. Korózs kész megkövetni a holokauszt áldozatait és a meggyilkoltak hozzátartozóit, de a jelenlegi hatalom embertelenségeit nem fogja szó nélkül tűrni.
.
A szocialisták elnökségi tagja szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Josef Mengelének, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Úgy fogalmazott: „Mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket”.
.
A Feldmájer Péter elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató által jegyzett levélben a Mazsihisz vezetői felhívják a figyelmet arra, hogy ez a nyilatkozat „összeköti az iparszerű emberirtás gyakorlatát, egy, a nyugdíjak ügyében hozott kormányzati intézkedéssel”, s ezért ez a megnyilvánulás „elfogadhatatlan, és rendkívüli mértékben ízléstelen”.
.
Rámutattak, nem lehet visszaélni meggyilkolt százezrek emlékével, Korózs Lajos nyilatkozata viszont véleményük szerint a tömeggyilkosságokat relativizálja azzal, hogy mondanivalója fontosságát olyan kijelentéssel próbálta hangsúlyozni, ami „a szélsőjobboldal szóhasználatát idézi fel”.
.
Úgy fogalmaztak, azért is fogadták meglepetéssel Korózs Lajos nyilatkozatát, mert „ismert előttünk a MSZP és vezetőinek elkötelezettsége az antiszemitizmus, a rasszizmus minden megnyilvánulásával szemben, és igen nagyra becsüljük bátor kiállásukat, amellyel szembeszálltak a szélsőjobboldal törekvéseivel”.
.
A levélben annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy „miként a múltban, akként a jövőben is együtt tudunk működni a Magyarország minden polgárát fenyegető antiszemitizmus mételye ellen”.
.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt írta, hogy a Fidesz szerint a szocialista Korózs Lajos nyilatkozatával mélyen megsértette a Holokauszt áldozatait.
.
Az MSZP-s politikus kijelentéseit a KDNP és a felülvizsgálatot végző orvosok is elítélték. Utóbbiak azt követelték, hogy az MSZP határolódjon el Korózs Lajos „nácizó” nyilatkozatától, és a párt kövesse meg a megsértett szakembereket.
.
Soltész Miklós szociális államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szocialista politikus egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlította a fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek egészségi állapotának komplex felülvizsgálatát.
.
Korózs Lajos csütörtöki közleményében azt írja, hogy a népirtás túlélőinek, esetleg az áldozatok leszármazottjainak tisztje eldönteni, hogy a hazai, vagy akár az egyetemes zsidóságot egy a Fidesz embertelen társadalompolitikája ellen szót emelő ellenzéki nyilatkozat, avagy „az elmúlt időben a XX. századi magyar fasizmus XXI. századi szellemi örököseinek nyomdokába lépő kormánypártok szélsőséges nézeteket terjesztő politikája sérti-e inkább”. Hozzáteszi, ettől függetlenül sajnálja, ha szerdai szavaival a holokauszt kárvallottjai közül akár egyetlen embert is megbántott.
.
A politikus úgy fogalmaz, ugyanakkor azt is sajnálja, hogy azok, akik korábban a hazai szélsőjobboldal által példaképnek tekintett Wass Albert, majd Horthy Miklós, később Nyirő József, újabban pedig Prohászka Ottokár életművének restaurációjára is képesek voltak azért, hogy a „szegényellenes gazdaság- és társadalompolitikájukból kiábrándult szavazóikat pótolják”, most szándékosan félreértik és félremagyarázzák az általa elmondottakat.
.
Kijelenti, hogy szavai nem a XX. századi náci koncentrációs táborokban történt szörnyűségekről, hanem a jelenkori Magyarország talán legsúlyosabb emberi tragédiáiról szóltak. „Arról, hogy hazánkban ma megtörténhet, és széles társadalmi közöny mellett meg is történik, hogy sorsukra hagyott, munkaképtelen emberek tucatjai követnek el öngyilkosságot azért, mert nem csak a rokkantellátásuktól, hanem emberi méltóságuk utolsó morzsáitól is megfosztva érzik magukat”, zárja a közleményt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 13 szavazatból)
Támadják Korózst a mengelézés miatt, 4.2 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Én pedig Taigetosz programnak nevezném. Azzal a kiegészítéssel, hogy a hegyről ledobált csecsemőkről nem mondták, hogy “úgy döntöttünk, hogy tudnak repülni”. Persze, egy lábavesztett bányász kiváló ülőmunkás lehet. Mondjuk csipkeverőnő, vagy ilyesmi. Sőt, akinek csak egy ujja maradt, az még lehet parlamenti képviselő, hiszen nyomogatni tud. És ha se keze se lába, akkor elmehet Orbán beszédeket hallgatni, hiszen bólogatni és értelemsen nézni tud.
    Szemétség ez az egész. Egy társadalmat arról lehet megismerni, hogy hogy bánik az elesettekkel. Ráadásul megmutatja a perspektívát, hogyha már nem hajtunk hasznot, akkor egyszerűen leselejteznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Vezető főorvosok kiszolgálják a diktatúrát JÓ pénzért, de hát egyszer fent de aztán nagyon lent !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Lehetett volna ezt a felülvizsgálatot tisztességesen is csinálni…
    “Hozzáértő” becsületes, és nagy tudású orvosokra kellett volna bízni.
    A csalókat meg megbüntetni.,mert fizettek/elfogadták a pénzt a rokkantosításért.
    Érdemes volna utánajárni, hogy hány haláleset történik ennek következtében.
    Ami meg a mengelézést illeti…Gratulálok Korózs Lajosnak, hogy ki merte mondani…
    2 éve mindenki csak kerülgeti a forró kását, és közben hagyták megizmosodni ezt a szemét “keresztény” kormányt, az intézkedéseivel együtt.
    Minek kell még történnie, hogy mindenki kimondja amit érez, és gondol erről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  4. Nekem csak most esett le. A mazsihisznak az a baja Korózs Lajos véleményével, hogy ezt egy zsidó mondta. (Régi barátom Lajos legalábbis annak tartja magát.) És jaj! Ez antiszemitizmust gerjeszt! Egy zsidó ne utaljon a holokausztra, mert akkor a keresztények megsértődnek, és ebből lesz az antiszemitizmus. Legalábbis a hülyék és az antiszemiták szerint. Az antiszemitizmusnak ugyanis csak egyetlen kiváltó okát ismerem, ez pedig a butaság. Ezt nem érdemes tovább ragozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Figyu!!!!!!!!!!!
    A tiszaeszlári vérvád felemlegetésénél a MAZSIHISZ miért nem volt ennyire érzékeny?
    A jobbiktól jobban félnek mint Kórozs Lajostól.
    Az biztos ,hogy a szocik nem fogják a tiltakozás miatt pofán vágni Őket, míg ez jobbikról nem mondható el.
    Én szégyelném magam a MAZSIHISZ, éa az összes zsidó helyében.
    Akkor emelték volna fel a hangjukat amikor -ugyan csak pár ezren-a hősök terén főttünk a nagy melegben a rasszizmus elleni tüntetésen.
    Érdekes ott nem láttam a MAZSIHISZ-t.
    Nem vagyok rasszista, sem zsidó gyűlölő, de a magyarországi zsidó szervezetek hozzá állása undorít.
    Nem érzik a veszélyt? A történelem ismétli önmagát!
    Mi kiállunk mellettük, ŐK miért nem állnak ki saját magukért?
    Csupán gyávaság vagy megalkuvás, esetleg a ‘44-es vakság?
    Rosszabra nem is merek gondolni.
    Szép napot MZSIHISZ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Balogh de nem balga

    Kedves Ego!
    Olvass és gondolkodj. Mondhatnám azt is, hogy szégyenkezz!
    Erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Észveszejtő !

    A halványlila lelkületű Mazsihisz, meg a többi .asz elitéli Korózs
    Lajost, hogy ki merte mondani a véleményét ?
    Ijesztő, hogy a fidesztől való félelem igy terjed !
    Ebben a helyzetben az ellenzék minden tagjának és szimpatizánsának
    hangosan kellene tiltakozni !
    Egyébként az egészségügy és gyógyszertámogatás miatt is !
    Szerintem az is kimeriti az emberölés tényét. !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Az utóbbi idő legtisztességesebb baloldali politikusa.
    Bátran, de mégis udvarias hangnem kimondja azt, amit már régen meg kellett volna mondaniuk. A mengeléze szerintem nem volt senkire sem sértő, főleg nem azokra a gerinctelen orvosokra, bizottsági tagokra, akik mindenfajta lelkiismeret nélkül teljesítik a felsőbb parancsot. Annak ellenére, hogy tudják, hogy az a parancs embertársaik végleges ellehetetlenítését jelenti.
    Nem azzal van baj, hogy szigorúbb a felülvizsgálat, hogy ki akarják szúrni azokat, akik megvették a rokkantságukat,
    hanem az, hogy ezt ilyen aljas módszerrel és még aljasabb cél érdekében teszik.
    Semmi baj azzal, hogy azt aki tud dolgozni, vissza akarják küldeni a munka világába. De azzal már baj van, hogy azt a feltételt, amit az munkabírásuk megkövetel, nem biztosítják. Így ez csak egy vágóhíd.
    Aljas célért aljas eszközökkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos