Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek 11:20 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából

Budapest, Jeruzsálem – A jeruzsálemi székhelyű Jad Vasem Intézet nem vesz részt a Sorsok Háza projektben – adta hírül a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a honlapján csütörtökön. A szervezet közzétette Yossi Gevir elnöki főtanácsadó Schmidt Máriának, a Józsefvárosban épülő új emlékközpont, a Sorsok Háza vezetőjének írt levelét.

A szövegben – amely a Sorsok Háza Facebook-oldalára feltett eredeti, angol nyelvű levél fordítása – az áll: a Jad Vasem nem képviselteti magát a Sorsok Háza projekt nemzetközi szakértői találkozóján, amelyre meghívást kapott.

A Jad Vasem nem vesz részt a Sorsok Háza projekt által szervezett összejöveteleken és tevékenységekben, mert a projekt szervezői következetesen és egyoldalúan a magyarországi zsidó közösség és a nemzetközi felek, köztük a Jad Vasem bármilyen valódi és érdemi részvétele nélkül fejlesztik a múzeumot – közölte a jeruzsálemi intézet.

A Jad Vasem elvárja továbbá, hogy az intézmény nevét semmilyen összefüggésben ne használják fel úgy, hogy abból a projektben való részvételre vagy annak támogatására lehessen következtetni – zárta levelét Yossi Gevir.

A Mazsihisz rendkívüli közgyűlése februárban döntött arról, hogy a szervezet távol marad a holokauszt-emlékév kormányzati programjaitól, jelezve ezzel azt, hogy egyebek mellett a Sorsok Háza projekt leállítását szeretnék elérni. A közgyűlés után a Mazsihisz vezetői levelet írtak Orbán Viktor miniszterelnöknek, ebben azt javasolták, hogy a józsefvárosi Sorsok Háza helyett jöjjön létre az Együttélés Háza a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke március elején lépett ki a Sorsok Házához kötődő nemzetközi tanácsadó testületből, amelyet Schmidt Mária tavaly ősszel hívott össze.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 45 szavazatból)
A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából , 4.8 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Ez derék dolog. De gyanítom, ettől sem fognak sírva fakadni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  2. Ez nem fogja megakadályozni Schmidt Máriát abban, hogy továbbra is relativizálja a holokausztot, csak most már olyan jeles férfiú segítségével, mint mondjuk Gerő András, a MAZSIHISZ helyett.
    A döntés helyes a MAZSIHISZ részéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (43 szavazatból)
  3. Ez a Schmidt Mária az a csillagszemű, aki a Terror Házban , állami pénzen hamisítja a történelmet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (56 szavazatból)
  4. Micsoda tapintatlan banda. Már az is pofátlanság volt, hogy beleszólást akartak, az meg már egyenesen támadás, hogy miután nem kaptak, kiszálltak, sőt, a levelüket közzé is tették.
    Majd megtanulják, hogy magyar zsidónak magyar megemlékezés dukál. Meg azt is, hogy mostantól nem az történt, ami, hanem az, amit mi mondunk.
    Eszik, nem eszik, nem kapnak mást.
    Márpedig ha a liba nem eszik, akkor tömik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (41 szavazatból)
  5. A történelmet történésznek látszó pártkatonák nem képesek meghamisítani egyrészt azért mert ezek nem történészek másrészt pedig ezek az események napjaink történéseinek számítanak rengeteg az eseményeket átélt szereplő beszámolójával . Ezek a történésznek látszó pártkatonák nem vakok inkább betegek a holokauszttagadókkal vannak egy szinten.

    És mégis mozog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  6. helyes! nagyon örülök a jad vasem döntésének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  7. “csillagszemű mariska” kapott még egyebet is, pl:
    “A separate letter from Yad Vashem representative Yehudit Shendar posted on the House of Fates Facebook page states in part: “It is really time to get rid of this institution and this woman.” (N p.6; Nsz p.2; klubradio”)
    vagyis: Egy másik levél melyet a Yad Vasem képviselője, Yehudit Shender küldött a Sorsok Háza Facebook oldalára, többek között ezt mondja: “Valóban ideje megszabadulnunk ettől az intézménytől és ettől a nőtől.”
    … meg az egész fidesSS hordától, teszem hozzá én, aki még csak érintett se vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  8. Ego:
    Magyar zsidónak magyar disznó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  9. Caveman !
    ˙
    “Te aki mégcsak érintett se vagy”…[?]
    Pedig mindenki, minden ember érintett, akiben az emberségnek és a becsületnek, csupán egyetlen szikrája is lakozik…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  10. ˙

    A fidSS-nek már jóval több, mint egy évtizede a . p r o g r a m j á b a n . ott szerepel a Holokauszt . r e l a t i v i z á l á s a.
    Répássy Róbert már akkoriban megmondta, hogy “amennyiben el is ismernék a Holokauszt tényét, azzal együtt feltárják a “kommunizmus bűneit” is… Ennek az aljas gondolkodásmódnak lett a terméke I. Orbanisztán idején a Terror Háza nevezetű ál-múzeum, valójában félrevezető centrum, ahova tömegestül szállítják a tudatlan ifjúságot, mely szorgos és kitartó áskálódásuknál nagyobb kárt semmi nem okoz a Holokausztban elpusztítottak gyászos emlékének, amelyet ők így egyszerűen csupán “”sorsoknak”" titulálnak.
    Úgy mellesleg, ez a képen szereplő, két ördögi figura avatta fel a kifordított történelmi tudatnak ezt a palotáját az Andrássy úton, amelyet sajnos ma is volt szerencsétlenségem látni, előtte egy odahordott, tolongó birkacsordával…
    Bizony jó, hogy a MAZSIHISZ és a Jad Vasem még az utolsó pillanatban kapcsolt és kilépett az ezekkel való együttműködésből, azonban lássuk be, hogy a lassan már évtizedek óta egyfolytában tartó történelemhamisítást sokkal korábban is felfedezhették volna, fel kellett volna fedezniük…
    Ami akkor is így van, ha az egyébként csak alibinek szánt (a hatalmas Terror Házához képest) törpe méretű “Holokauszt Központot” – persze a zsidóktól kapott, hívek híján elhagyatott zsinagógából – egy Isten hátamögötti sikátorban, a Páva utcában végülis kialakították. Egy emlékmúzeumnak viszont mindenki által(!) akaratlanul is látható, frekventált helyen lenne a helye…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  11. A Páva utca egészen jó hely lenne, ha a múzeumot a Fidesz banda által kirúgott Harsányi László helyett nem a hű Fidesz-katona, Szita Szabolcs vezetné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Egyébként a “kusza szemű” Terror Mariskának zsidó származású férje volt (Ungár Klára bátyja), aki milliárdos vagyont hagyott kedves nejére. Talán ezért is antiszemita kissé a kedves…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  13. Össze kéne hozni a két kusza szeműt, Mariskát és Matolcsyt.Milyen szép pár lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. Bárcsak annyi gondunk lenne, hogy Mariska és a pöttyös fenekű”kuszaszeműek”!
    A baj az, hogy évek óta és még évekig hülyítik az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. A terror házi Mariska a milliárdos liberális férjével összeillik a Fideszházi KISZ titkárok fényével?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. Hogy lat szemuveg nelkul schmidt marika?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. A kuszaszemű fideszesek klubja egy újabb taggal bővült: Tálas Péter :-)
    most épp ő az ügyeletes megmondóember az oroszokkal és Putyinnal kapcsolatban.
    szerintem Orbánt vagy valamilyen szakralitás, vagy pedig puszta perverzió vezérli ezeknek az embereknek a kiválasztásában.
    Ok, a német kormányban is van fogyatékos, a kerekesszékes Schäuble személyében, csakhogy ő Orbán fogyatékosaival szemben nem szellemi fogyatékos, sőt, a pénzügyi szakértelmét eddigi ismereteim szerint a német baloldal sem kérdőjelezte meg.
    No persze, ismert az a mondás is, hogy “vakok között a félszemű a király”. Talán Orbán is már a királycsinálókat toborozza maga köré…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. A Fidesz-Jobbik koalició majd közli: hogy ez is bizonyítja a ozsidóviléágösszeesküvést a magyarság ellen. A pincéregyenruhások meg mennek tovább, mintha misem történt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  19. Főnök jó lesz így történelem vagy igazítsunk még rajta ? Nem rossz egész jó írói vénád van elvtársnő ha megint nyerünk akkor Kossuth Díjas írót csinálunk belőled .
    Új kihívások előtt áll a tudomány a párt régészei már kutakodnak a Duna kanyarban mert a terror sorsok házi történészek arra a következtetésre jutottak ,hogy Horthy nem a Don kanyarba küldte a ii. Hadsereget hanem a Duna kanyarba ……….. lesz még feladat az évszámok sem stimmelnek de azt majd a választások után megbeszéljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Fringe !
    ˙
    Kérdezed, hogy hogyan lát szemüveg nélkül Ferdeszemű Mariska ?
    .
    Válasz:
    M i n d e n t . f e r d é n . l á t .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Öreg Titán 1.33 !
    ˙
    Folytatnám:
    ˙
    A germán géniuszt hirdető, a Harmadik Birodalom “propaganda minisztere” Joseph Goebbels-nek bizony az egyik lába rövidebb volt mint a másik, minek okán kénytelen volt jól megemelt talpú ortopéd cipőt viselni. Nyilvános megjelenéseken, amiről rengeteg propaganda film is készült, nem győzete feltűnően furcsa járásával ezt palástolni. Emiatt a fogyatékossága miatt, amikor minden kiváló német ifjú a hazáért kockáztatta életét és egészségét – tudjuk, mint az ő majdani führerük is – a germanizmus e Hitler utáni legnagyobb szószólója bizony “untauglich”-nak, azaz alkalmatlannak bizonyult, amely tény az ő sötét lelkében még a testi hibájánál is nagyobb, még aljasabb gondolatokat kiváltó és kompenzációs mentális csomót eredményezett, olyat, amelyből aztán számára már nem létezett más kiút csak a Berlin eleste napján elkövetett családirtás és és önkéntes holokausztum borzalma… Így a zsidóságnak szánt “”sors”" önmagán és a családján is bekövetkezett…* **
    - Goebbels a lehető legjobb anlógiája a mi Vezérünk kancsal tányérnyalóinak…
    ˙
    *holokausztum(gör.): égő áldozat. Ezt az aljas elnvezést sajnos, maguk a nácik (talán éppen Goebbels) találták ki az általuk elkövetett genocidiumra.
    ** Goebbelsnek hat gyermeke volt, kiknek mindegyikét, a szintén Hitler-imádó feleség kívánságára, “H”betűvel kezdődő névvel áldottak meg vérnáci szüleik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. lovatengerész !
    ˙
    Írod, hogy “ezek nem történészek”.
    Egyelőre Mgyarországon minden diplomát egyetmen vagy főiskolán lehet szerezni. Az már egy más lapra tartozik, hogy egyesek – mint Scmitt Plagi is – kis “ráhatással” akár még doktorátusra is szert tehetnek…
    Ami egy másik konkrét esetet illet, az a néhai Antall József miniszterelnöké, aki gimnáziumi történelemtanári diplomával vallotta magát “töténésznek”, mely uitóbbi azért mégiscsk egy magasabb fokozatot jelent az előbbinél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  23. A szakértelem az olyan bolsi trükk – így a kormányzat mellőzi a szakértelmet, viszont nagyon tudnak hamisítani és azt nyomatni ahogyan kifér a csövön – most ilyen lényeknek van nagy keletjük, rinocéroszbőr az ajánlólevél, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. És mit lép vajon Gerő András?
    A Tét című műsor néhány héttel ezelőtti adásában azt mondta, hogy, ha vállalhatatlan lesz számára a Sorsok Háza projekt, majd kiszáll. Az már e kijelentés pillanatában is vállalhatatlan volt, de tulajdonképpen Schmidt Mária személye miatt az első perctől az. Várom tehát, hogy mikor áll fel Gerő András, illetve, hogy megtudjam, mennyiért esik neki olyan jól ott ücsörögni. (Neki, akinek Romsics Ignác antiszemita, és aki szerint a Mazsihisz logikája “nem más, mint pozitív hangsúlyú kifordítása annak a faji antiszemita logikának, amely a holokauszt alapját szolgáltatta”.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Ők (ezek) a hátuk közepére sem kívánják
    ezt az egész 70. évfordulós miskulanciát.
    Iszonyúan szenvednek tőle,nagy erőfeszítések árán
    jó képet vágnak hozzá,nemszeretem kötelező házi feladatként
    tekintenek az általuk amúgy is pokolba kívánt projektre.
    Olyan is lesz majd a végeredmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Szerintem egyértelmű, hogy mit akar a HIBBANT, azt amit már “becsületesen” meg is mondott, csak senki nem vette komolyan. “Van élet az EU-n kívül is”. Semmi nem érdekli, amit egyelőre még nyugati, tengerentúli szövetségesei mondanak, Izraelt pont leszarja nagyívben. Az orosz medvéhez fog csatlakozni, neki az a rendszer kényelmes, azzal be tudja rendezni Mo-t, még a saját gyerekei is örökölni fogják a trónt. Érdekes játszma lesz. Úgy gondolom, a demokratikus világ “be fogja áldozni” Mo-t. Miért? Mert így is van elég vitája a medvével, ezen miért cirkuszolna? Főként, hogy mindenki látja, stabil többségi “demokratikus” támogatottsága, sőt egyenesen olyan személyi kultuszt épített maga köré, hogy még Rákosi irígykedve szemléli a túlvilágról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Ha igy a Yad Vasem nelkul is megtartjak a megemlekezest az azt mutatja hogy mennyire nem erdekli nem szamitanak a magyarorszagi zsidosagra. Ha a reflektorfeny lekerul az orszagrol vagy csak egyszeruen szorul a hurok gazdasagilag akkor nagyon hamar elojon majd a zsido meg ciganykerdes es indulnak az elso XXI. szazadi europai progromok.

    Ha zsido lennek magyarorszagon mar csomagolnek es terveznem hova lehet menei menekulni menekiteni a csaladot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. dubois!

    A történész biztos ismertetőjele ,hogy az nem fényképezkedik politikussal , tehát az a történésznek látszó személy aki politikussal fényképezkedik az a politikus megrendelésére úgy tesz mintha Ő történész lenne és előadja azt amit a politika kíván tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. Lehet ezer példát találni pro és kontra,hogy valaki az előnytelen megjelenése(arca)ellenére belülről szép és más, a vonzó megjelenés ellenére egy szörnyeteg, de ezeknél teljesen összhangban van a visszataszító külső az eltorzult lélekkel.Mondjon valaki ellenpéldát Ágh Pétertől Zsigó Róbertig! Valahogy kiül az arcukra a silányság, kívül-belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  30. Végre valami jó hírt is lehet hallani Magyarországról! Köszönöm a kellemes hétvégi hírt. Türelmetlenül várom a folytatást! Közös erővel verjétek ki a népbutító, nemzetromboló mini diktátort a talpnyaló bandájával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. “Tényleg itt az ideje, hogy megszabaduljunk ettől az intézménytől és ettől a nőtől.” írta Yossi Gevir – úgylátszik fél, hogy még rámosolyog a Schmidt Mária:
    .
    “Több ismert riportert is hidegleléssel kezelnek. Az orvosok értetlenül állnak a furcsa jelenség előtt, a pácienseknek ugyanis egyetlen közös vonásuk, hogy az utóbbi hetekben mindegyikükre rámosolygott Schmidt Mária.” Hócipő 2006-12-20

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. ˙
    Az állítólagos nemzetközi zsidó összeesküvés elméletének éppen maga a fidSS az élő cáfolata.
    Ugyanis, ha ilyen lenne már rég elzártak volna – a kohéziós alapokkal kezdve – minden, de minden pénzcsapot… Ehelyett mit tesznek ? Támogtják ezt a fasiszta bandát, amely nem győzi az általa szidott, gyarmatosító és ki tudja mi mindennel meggyanúsított nemzetközi tőkétől elfogadni a befolyó Euró és Dollár-milliárdokat, majd folyamatosan azzal fényezni magát…
    Valahonnan hiányzik a józan ész – sajnos az biztos.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. ˙
    Ma sem tudni, mit is keresett itt Budapesten a Zsidó Világkongresszus, és azon meg mit is keresett a mi hőnszeretett Führerünk.
    Ha a ZSVK vezetői csak egy csöppet is tájékozva lettek volna a fidSS köpedelem politikájáról, meg sem próbálják “megbékíteni” a vezért a zsidók iránt.(Mert talán ez lehetett az indítékuk). Azóta viszont már be is bizonyosodott, hogy a farkast akarták beereszteni a juh-akólba.
    Amúgy meg, már Lauder úr is megszólalhatott volna a MAZSIHISZ közgyűlés ominózus határozata óta, de tudtommal ő hallgat. Mégiscsak kellemetlen lehet neki az a Sukoró-ügy… Talán jobb lett volna ha az elnök úr az orbáni sunyiságról, már akkor, előre kér felvilágosítást a megfelelő köröktől… Hova lett az a híres bölcsesség, Uraim ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Még, az előbbiekhez:
    ˙
    Az egész ZSVSZ találkozóra rányomta a bélyegét a Köves Slómó által vezetett EMIH szervező tevékenysége. (Mellesleg a fiú rendkívül fiatal volta ellenére hamis mandátummal a főtitkári címre is pályázott.)
    Az EMIH a Lubavicsi irányzat keretében működő hitközség. I Orbanisztán idején hozták létre oroszországi segédlettel. Orbánék a makacs MAZSIHISZ betörését remélték benne és ezért a Köves minden törekvését akceptálva tolták és tolják maguk előtt, hogy majd teljesen betör az élvonalba. Ő mindent meg is mozgatott és mozgat, hogy megfeleljen a fidSS elvárásainak. Ennek keretében szervezte (hvta vendégségbe) Magyarországra a Lubavicsi irányzat vezetőjét Jona Metzgert aki magát Izrael főrabbijaként aposztrofálta, holott – ismétlem – csak egy irányzat veztője… Minden esetre arra alkalmas ez a hamis cím, hogy a nem zsidó állampolgár a “zsidó pápát” sejtse benne, illetve, hogy ezt el is higgye. Az Orbán kormány pedig azt állíthassa magáról, hogy ezek után ki is mondja még rólunk, hogy antiszemiták lennénk amikor ilyen zsidó hatalmassággal tartunk fenn szoros kapcsolatot ? Nem véletlen, hogy Orbán és Semlyén is külön-külön fényképezkedett a főpappal…
    Ezt az óhajukat és számításukat azonban keresztül húzta a ZSVSZ budapesti értekezlete, ahol Kövesnek mégcsak lapot sem osztottak… Így aztán ezt a bábut egyelőre hátra húzták, hogy majd jobb állás esetén majd ismét előre tolhassák.
    - Az elmúlt hetek eseményei is azt bizonyítják, hogy ők zsidó belügyekben sem adják fel a szabadságharcot.
    ˙
    (lásd még: AN; Ortodox főrabbi kerestetik c. korábbi cikkét)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Tori !
    ˙
    Mosolyod megőrjít – régi sláger. Nem tudom, láttad e az ATV-ben Fiala János, amúgy hiperaktív riportert, amikor ezzel némberrel vezetett egy műsort.
    A banzslica* végig mosolygott rá, amitől az a szerencsétlen alig bírt megszólalni és a nő végül úgy ahogy vótt lesöpörte őt az asztalról – sajnos.
    ˙
    * bandzsalica: szőke szőrű, magyar sertés fajta, igazi hungarikum

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos