Ronai and Ronai
AMERIKAI

Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet 2012. június 20. szerda 21:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet
Budapest – Martonyi János külügyminiszter Dzsiddába utazott kedden, hogy Magyarország és a kormány nevében kifejezze részvétét Najef bin Abdel-Aziz szaúdi trónörökös halála miatt az új trónörökösnek, Szalman bin Abdel-Aziznak, s ha már úgyis arra járt, Kairóba is beugrott. A budapesti rendszer továbbra is a legsötétebb diktatúrák felé nyit.
.
Najef bin Abdel-Aziz herceg, trónörökös, a Szaúd-Arábiai Királyság első miniszterelnök-helyettese, belügyminisztere szombaton hunyt el egy genfi klinikán, vasárnap temették el.
.
A külügyi közlemény emlékeztet arra, hogy a trónörökös halála miatt Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János is részvéttáviratot intézett Szaúd-Arábia uralkodójához és külügyminiszteréhez. A Külügyminisztérium képviseletében Németh Zsolt parlamenti államtitkár és Hóvári János globális ügyekért felelős helyettes államtitkár kedden kondoleált Szaúd-Arábia budapesti nagykövetségén.
.
A kommüniké hangsúlyozza, hogy Najef bin Abdel-Aziz a magyar-szaúd-arábiai baráti kapcsolatok erősítésének elkötelezett támogatója volt, és következetesen fellépett a királyság és az egész térség békéjéért és biztonságáért.
.
Szaúd-Arábia az arab világban Magyarország második legjelentősebb kereskedelmi partnere az Egyesült Arab Emírségek után. Orbán Viktor tavaly októberben látogatott el az országba, 2001 után második alkalommal. Útjára elkísérte a külügyminiszter, továbbá a nemzetgazdasági és a vidékfejlesztési tárca vezetője. Idén májusban Abdallah al-Huszain szaúdi víz- és energiaügyi miniszter járt Budapesten.
.
Martonyi János Dzsiddából hazatérőben szerdán villámlátogatást tett Kairóban, ahol megvitatta Mohamed Kamel Amr külügyminiszterrel a kétoldalú kapcsolatok és a nemzetközi, elsősorban a közel-keleti helyzet aktuális kérdéseit. A magyar diplomácia irányítója elismerően szólt az egyiptomi demokratikus átalakulás eddigi eredményeiről – ahol a hadseregnek esze ágában sincs átadni a hatalmat –, és gratulált az első szabad elnökválasztás sikeres lebonyolításához, amely megfogalmazása szerint fontos mérföldkőnek számít . A magyar külügyminiszter jelezte, hogy Magyarország kész megosztani saját demokratikus átmenetének tapasztalatait. Ezzel kapcsolatban felajánlotta vezető magyar jogtudósok együttműködését Egyiptom új alkotmányának kidolgozásához, amit a külügyi tájékoztatás szerint kollégája nyitottan fogadott.
.
Martonyi János komoly sikernek nevezte, hogy a magyar-egyiptomi kereskedelmi forgalom 2011-ben a nehéz körülmények ellenére is mintegy 25 százalékkal növekedett. Üdvözölte, hogy egy egyiptomi cég áruelosztó logisztikai központot létesít Magyarországon, amellyel nemcsak a hazai, hanem a környező országok piacait is ellátja majd friss zöldséggel és gyümölccsel, elsősorban a téli időszakban. A miniszter hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzat bátorítja a magyar turistákat az ismert egyiptomi üdülőhelyek meglátogatására, mert ez egymás jobb megismerését is szolgálja.
.
A külügyi közlemény kitér arra is, hogy a két fél eszmecserét folytatott a szíriai helyzetről, illetve sürgette a válság mielőbbi békés megoldását. A magyar miniszter üdvözölte Egyiptom konstruktív szerepét regionális és nemzetközi kérdésekben, és hivatalos látogatásra hívta meg partnerét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 11 szavazatból)
Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Martonyi már nem képes semlegesíteni a főnökei hülyeségeit. :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  2. Nem kapták meg a táviratot, ezért személyesen kellett odavinni?

    Gondolom, a pénzért megy ez a nagy barátkozás… De az arabok megnézik, hova teszik a pénzüket. Vissza is akarják kapni.

    Sajnos, már nem csodálkozom azon, hogy ov a diktatúrákkal barátkozik.
    Madarat tolláról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. már ez sem buggyan meg, hiszen a debilek között nagyon nehéz normálisnak maradni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  4. ez a fotó mindent elárul, nagyon beszédesre sikeredett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Nem sokára átvesszük a nevezett országok ideológiáját is :-(((.
    Akkor aztán megnézhetjük magunkat,
    Mintha nem lenne még elég bajunk.
    A fideSS-kormány MINDIG CSAK az abnormálisat, a rosszat, a nem működőt importálja külföldről :-(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. “Ezzel kapcsolatban felajánlotta vezető magyar jogtudósok együttműködését Egyiptom új alkotmányának kidolgozásához…”
    Majd átküldik szájer elvtársat, aki Kairó és Hurghada közötti vonatút alatt megírja Egyiptom új alaptörvényét, aminek az egyiptomi hadsereg nagyon fog örülni, mert tele lesz lex-tábornokokkal.
    Személyre szabja az alaptörvényt nekik is, mint maguknak.
    Kurva nagy lehet a baj, ha már csak ilyenekkel tudnak cserekereskedelmet folytatni, mint fideszes jogászok exportálása…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. Ez a kép….
    Martonyi János csudát lát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  8. A szocializmusban Magyarorszag az arabok seggét nyalta. It volt MO-n a terrorista kiképző tábor, még Carlos is megfordult itt. A mostani vezetok akkori volt KISZ-esek, vagy MSZMP-sek, ugyanúgy az araboknak nyalnak. Mi változott ?
    -Ugyanaz a diktatura (Sajtó,Media,Egyházak)
    -Ugyanaz az orientacio (Oroszok/Kina/Arabok)
    -Ugyanaz az egypért rendszer (A többiek játszhatnak ugyan de valójában nekik kuss)
    - Nagyobb az antiszemitizmus/Rasszizmus.
    - Erősődik a fasizmus
    - Növekszik az elszegényedés
    - Átalakult a felső tízezer
    - Nőtt a korrupció
    - Ugyanugy politikai indíttatásó Bíróság (Képíró felmentése, stb stb)

    Mikor lesz jobb ?
    Azokat sajnálom akik kénytelenek ezek alatt a szemetek uralma alatt élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  9. Aha, martonyi jános intézkedik.. nézzük sorban ezt most.
    .
    “…A magyar diplomácia irányítója elismerően szólt az egyiptomi demokratikus átalakulás eddigi eredményeiről…”
    .
    - János, nem mondták, hogy egyiptomban éppen most fog demokratikus úton hatalomra kerülni minden idők egyik legelvetemültebb totalitárius kannibál bandája, a szalafista iszlámnáci?
    .
    Azon kívül, milyen eredményekre gondoltál, mert én pl. nem tudok róla, hogy a hatalommegosztásban és a hatalomgyakorlásban bármi is változott volna, na, meg az iszlamista anarchiát azért ne nevezzük már “eredménynek”…
    .
    “…A magyar külügyminiszter jelezte, hogy Magyarország kész megosztani saját demokratikus átmenetének tapasztalatait…”
    .
    - Az ám, ezzel vajon mire gondoltál, te jános? Talán arra, hogy kell leszámolni mindenkivel, ráadásul, mindezt demokratikus úton?
    .
    “…felajánlotta vezető magyar jogtudósok együttműködését Egyiptom új alkotmányának kidolgozásához…
    .
    - János, jános… nem mondták, hogy ez alapjaiban már létezik, méghozzá 1982-től, abszolút aktív, és a neve Muslim Brotherhood Project? És azt sem mondták, hogy egy eszeveszett iszlámnáci “alkotmányhoz” akarsz asszisztálni, ha ezt megteszed, olyanhoz, melyben emberek agyonverése, csonkolása teljesen helyénvaló dolog, és hogy ezt “sariának” hívják arrafelé?
    .
    Bazki, jános, mibe akarsz te belekeveredni?
    .
    “…Martonyi János komoly sikernek nevezte, hogy a magyar-egyiptomi kereskedelmi forgalom 2011-ben a nehéz körülmények ellenére is mintegy 25 százalékkal növekedett…”
    .
    - Eheh… miért, eddig mennyi volt, másképpen: mekkora a összeg 25 %- ról van szó?És főleg, mi volt az a sokminden, amivel eddig kereskedtünk?
    .
    És főleg: nem inkább Svájccal, Izraellel, az EU- val, a skandinávokkal, vagy a Zusákokkal kellene fejleszteni jobban a kereskedelmi kapcsolatainkat, semmint egy iszlámnáci anarchiába dőlni készülő mocsokfészekkel?
    .
    “…A miniszter hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzat bátorítja a magyar turistákat az ismert egyiptomi üdülőhelyek meglátogatására, mert ez egymás jobb megismerését is szolgálja…”
    .
    - János, hülye vagy… Egyiptomba az megy az elkövetkezendő időkben, aki megunta az életét, vagy pedig Önkéntes Rendcsináló, és minimum egy Rambo kvalifitásával rendelkezik…
    .
    Nem figyeled legalább a CNN híreket, jános?
    .
    “…A külügyi közlemény kitér arra is, hogy a két fél eszmecserét folytatott a szíriai helyzetről, illetve sürgette a válság mielőbbi békés megoldását. ..”
    .
    - Ej, jani,egyre rosszabb.
    .
    Gondolom, senki nem szólt, hogy a szír válságot végig a Brotherhood gerjesztette, az a Brotherhood, mely éppen most nyert a szalafistákkal együtt valami 80 %- ot az egyiptomi parlamentben? És akkor te ezekkel akarsz tárgyalni, békés megoldásról?
    .
    “…A magyar miniszter üdvözölte Egyiptom konstruktív szerepét regionális és nemzetközi kérdésekben, és hivatalos látogatásra hívta meg partnerét…”
    .
    Konstruktív szerepét regionális és nemzetközi kérdésekben???
    .
    - János, te tényleg nagy fax vagy, már most meg ne haragudj…
    .
    A szaslafista iszlámnáci a Brotherhooddal együtt nyíltan kifejtette már, hogy amint a kezükbe lesz a a htalom, AZONNAL FELMONDJÁK A BÉKESZERZŐDÉST IZRAELLEL, annak minden hozadékával együtt, és akkor még nem is beszéltem neked arról, hogy az iszlámnáci anarchia mit jelentene pl. az Arab- félszigetre nézve is?
    .
    János, te egy fax vagy.
    .
    Ülj le, egyes.
    .
    Eldrad voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (40 szavazatból)
  10. Viktorunknak nem esik majd nehezére az sem, hogy felvegye az iszlám vallást. Akkora utat járt be már eddig is, (a legteljesebb ateizmustól több valláson kerezstül) hogy ez a lépés már csak hab lenne a tortán. Lévai Anikó csadorban, szép kép nem?
    Ha előérzetem nem csal, akkor a harmadik világháborúban megint a pokol tornácán fogunk táncolni a lehető legrosszabb szövetségesekkel.
    Orbán lesz az, aki végképpen elveszejti az országot, de hova tették itt az emberek a józan eszüket, a látó szemüket, a halló füleiket, a szívekről nem is beszélve.
    Ma voltam az unokám iskolai évzáróján, hát valami elképesztő dolgokat tapasztaltam….A volt párttitkár majdnem ájultan harsogta a Himnuszt, olyan irodalmi részleteket mondattak el egy gyerekkel, aminek a lényege az volt, hogy a tisztelendő úr könnyekkel a szemében meséli el a deákoknak, hogy egyforma gaz a habsburg meg a török, és szép hazánk a népek tengerében a legigazabb, mindezt negyven fokban, kb, ezer gyereknek, sok latin szóval teletűzdelve, esküszöm, hogy az ötvenes évek hajcihője (pedig az sem volt semmi) egy kicsit okosabbnak tűnt.

    Fogalmam sincs, hogy minek kell történnie, hogy felébredjenek mindazok, akik még eddig nem tették meg. Ennyire álszent, hazug, szemforgató, cinikus hatalommal mit lehet csinálni?
    Sajnos, mint minden diktátor, Orbán Viktor is felismerte, hogy az emberek nagyrésze tényleg hülye, és a gyér agyi adottságokkal kézenfogva jár az irigység, a gonoszság, a bőszíthetőség, a semmitmondó jelszavak skandálása egy jókora adag nemzeti színű cukormázzal leöntve az egész és készen van a massza, az idomítható alattvalók tömege, az eredmény pedig a beteljesedett Szózat, csak éppen a ’sírt, hol nemzet süllyed el” nem fogják népek körülvenni, nem lesz könny senki szemében, hanem nagy igyekezettel fogják ránk lapátolni a földet, hogy csak ki ne ugorjunk zombiként egyszer…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  11. butatojas: orban mar evek ota uti-veri levait, tehat mar megvan a legnagyobb lepese az iszlam fele. Amugy ez a martonyi vajon miert ismeros nekem NAGYON az MSZMP erabol, Kadar alol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  12. antifülke
    Hát meglehet ez a síkhülye Martonyi kiváló magyar exportcikknek , afféle hungaricumnak képzeli a horthysta Alaptörvényüket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. A cikkből
    “A budapesti rendszer továbbra is a legsötétebb diktatúrák felé nyit.”
    -

    Érdekes és elgondolkodtató megfigyelés, lehet, hogy Orbán a diktatúrák újjáéledésében és felemelkedésében hisz ugyanúgy mint az EU és általában a demokráciák valamint az emberi civilizáció bukásában, esetleg valami torz vallásos beütéssel valami világot tisztító apokalipszisben? Amiben nem csak hisz de segíti is ahol tudja.
    -
    Hmm, lehet hogy komolyabb a dolog és nem egyszerűen egy rögeszmés elmebeteg, hanem egy megszállott és végsőkig elkötelezett gonosztevő?

    -
    Korábban Bartus úr a Jezsuita Orbán cikkében említette miként használja ki Orbán ill. a Vatikán egymást, főleg a katolikusok Orbánt. Elismertem ugyan az érveit és vitába szállni sem tudtam vele, ezzel együtt írtam is válaszként, hogy nem győzött meg mert én inkább politikai és gazdasági erőket gyanítottam Orbán mögött. Most azonban eszembe jutott az írása és megint nem érzem magam meggyőzve.

    Tényleg valami katolikus egyházi befolyás?? Nem inkább – legalábbis az én szememben – valami aberrált, szektás, sátánimádó ez a pasas és a gyülekezete???

    Ez nem vicc egy csöppet sem, komolyan kérdem.

    Rossz természetellenes ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  14. Khm…Amerika egyik, ha nem a legfontosabb térségbeli szövetségese ez a zsarnokság, erre mégis a Fideszt állítjátok pellengére azért, mert odaküldi a külügyesét, akinek az a dolga, hogy bárhol jár a világon, elsősorban jó üzletet próbáljon csapni?

    Hagyjatok fel a kettős mércével, mert aligha lesztek jobbak a mai kormány lojális szavazóinál, akik úgyszintén csak a bajt látják az ellenzékben ahelyett, hogy beismernék a megválasztott vezetés súlyos hibáit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (22 szavazatból)
  15. “……mert odaküldi a külügyesét, akinek az a dolga, hogy bárhol jár a világon, elsősorban jó üzletet próbáljon csapni?”
    -
    De kivel és milyen áron???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  16. Eagle:

    Milyen áron? Ez addig teljesen lényegtelen, amíg az üzleti partner nem válik vérszomjas vadállattá saját népével (lásd: mostani Szíria) vagy más országokkal (lásd: II. világháború előtti náci Harmadik Birodalom) szemben. Szaúd-Arábia is éppúgy több évtizedes diktatúrát tart fent, mint Irán, sőt mi több, vele ellentétben még hírből se ismeri a demokráciát, soha nem volt része benne és az iszlám vallás védelmébe vett hajthatatlan álláspontjuk -miszerint más vallások szentkönyveinek puszta birtoklása is bűn, nehogy még azok követői szabadon közlekedhetnek az ország területén- miatt ezt szinte biztosan nem fog egyhamar megváltozni. Amúgy az MSZP is elment Kínába 2008-ban, a pekingi olimpiával egybekötött tibeti felkelés idején, mégse tartjátok vállalhatatlannak.

    De a lényeg: Akinél a kormányrúd, az dönt sok mindenről, így erkölcsről is, és mivel az USA éppúgy összehaverkodik az arab vagy más zsarnokokkal, ha érdekei ezt úgy látják jónak, a gyenge kis országok, mint amilyen Magyarország is, miért kéne bűntudattal kezelniük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (19 szavazatból)
  17. @Animebj

    “mint amilyen Magyarország is, miért kéne bűntudattal kezelniük?”

    -
    Nem bűntudat, inkább csak a jelenlegi kormányt és Orbánt kezelik bizalmatlanul, gyanakodva és nagy óvatossággal. Érthetően hiszen erre bőven adott okot.

    Mellesleg hozzátenném, én a magam részéről ezenfelül még felkészületlennek is tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. Eagle:

    Én se tartom elég rátermettnek Martonyit a külügyekhez, de amióta világ a világ, ez így működik; Hiába a józan ész és a nemes szándék, ha szinte soha nem a megfelelő ember kerül a megfelelő pozícióba, a politikai alkudozás, az ismeretség (nem az elismertség!), vagy a kapcsolatok fogják befolyásolni, ki hol köt ki. Ennek hazai legrandább példája még nem is ez az úr, hanem Matolcsy György, akinek nyilvánvalóan halvány lila gőze sincs saját szakterületéről, de arra tökéletes, hogy bábként ráncigálja vagy pajzsként maga előtt tartsa Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  19. Úristen!!! Vagy Allah Segíts!!! A “magyar alkotmányozást” akarják példának??? Pedig azt hiszem az egyiptomiaknak is a demokratikus köztársaságot kellene építgetniök!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Eldrad
    Természetesen a zsidóellenesség az, ami összeköti őket. Viszont akárhogy tajtékozol, ez az egyiptomi katonai junta már most demokratikusabbnak mutatkozik, mint Orbánisztán, mivel kijelentették, hogy az általuk elkészítendő alkotmányról NÉPSZAVAZÁST FOGNAK TARTANI!
    http://varanus.blog.hu/2012/06/21/adjuk_kolcson_orbant_egyiptomnak
    Geyza
    minden forradalom exportálni szeretné saját magát.
    Animebj
    VOLT! Az USA legfontosabb szövetségese volt Mubarak idejében.( már közvetlenül Izrael mögött) De nem tudom, hogy a szövetségből mi marad?
    Fegyvert asz oroszok és a kínaiak is kész örömmel szállítanak.
    és “józan és nemes szándék”??? ORBÁNISZTÁNRÓL beszélünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  21. Eagle
    2012. június 21. csütörtök
    03:46
    “Hmm, lehet hogy komolyabb a dolog és nem egyszerűen egy rögeszmés elmebeteg, hanem egy megszállott és végsőkig elkötelezett gonosztevő?”
    Hmm, lehet.
    “Martonyi… Üdvözölte, hogy egy egyiptomi cég áruelosztó logisztikai központot létesít Magyarországon, amellyel nemcsak a hazai, hanem a környező országok piacait is ellátja majd friss zöldséggel és gyümölccsel…”
    Akkor, ha jól értem, az áruházak polcairól leveendő olcsó tej és trappista sajt helyébe majd friss, ropogós arabus karalábé kerül. Azám, de mit szól ehhez a “magyar polcra magyar cuccot!” mozgalom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  22. kyolla
    Ne légy már naiv! Ha fidesz-közeli cég importálja, akkor az már magyarnak számít! Majd rátesznek egy magyarosch címkét, oszt jónapot.
    Viszont nem ártana tudatni a jobbosokkal, hogy nem minden barna bőrű cigány!
    http://torokmonika.blog.hu/2012/06/17/most_kaptam_344

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  23. Orbán tavaly oktoberben megjelent Szaudban, nemsokkal látogatása után meghalt a trónörökös,feltünö sok tragédia sujtja az arab országokat ahol orbán megjelent,forradalmak,zavargásokstb.Én az arab országok helyében százszor meggondolnám az orbánnal való kapcsolattartást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  24. Animebj

    Legyen szíves sorolja már fel tételesen az összes jó üzletet amit Martonyi kötött az utóbbi két évben az ország hasznára.
    Pontos legyen mert pénzügyes vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  25. kekec
    2012. június 21. csütörtök
    08:11

    “Majd rátesznek egy magyarosch címkét, oszt jónapot.”
    Jogos. De ha már címke, legyen mindjárt magyarabosch, a testvériség okán.
    -
    nyugger
    2012. június 21. csütörtök
    08:12
    Amit leír, ékes bizonyítéka annak, hogy feljövőben van egy újabb sikeres, piacképes exportcikkünk, a nagy magyar fátum-végzet-balsors-brand.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  26. De jó lesz nekünk!
    Martonyi elintézte, hogy ne szenvedjen semmiben se hiányt a nép, minden évszakban legyen egyiptomi szárított füge, és cukrozott datolya a magyar dolgozó tömegek terített asztalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  27. Én nem bánnám azt, ha az egész magyar kormányzat Orbán Viktorral az élen kiutazna valamelyik sivatagi országba … és ott is maradna az idők végezetéig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  28. Az Eurostaton megtekinthető milyen mutatókkal exportált-importált az EU27 Kínával? 2011. Első 10 hónapjában.
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/6-13022012-AP/EN/6-13022012-AP-EN.PDF
    Szintén a eurostat szerint:
    Öbölmenti Együttműködési Tanács,ÖET jelenleg az EU hatodik legnagyobb exportpiaca

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Animebj, a külügynek mióta dolga, hogy jó üzletet csapjon?! Ez egy. A másik: Amerika nem haverkodni jár oda, hanem azért, hogy a térségbeli befolyását megőrizze, és hozzájáruljon ahhoz, hogy Szaúd-Arábia ne legye második Irán, mert akkor tényleg már másnap le kéne tarolni, bármennyie fáj is a kicsike arabnyaló lelkednek. Martonyinak azonban semmi keresnivalója itt, mint fentebb kifejtették, neki azon kéne lennie, hogy az elmúlt két évben tönkrevert euroatlanti és jószomszédi kapcsolatokat mentse. Per amorem Dei! Nekünk nem az egyiptomi katonai juntával kell jóban lennünk, hanem Ausztriával, Romániával meg Ukrajnával, aztán a szerbekkel, a horvátokkal, szlovákokkal; és amikor ez már rendben van, gőzerővel azon kell lenni, hogy három vagy öt év múlva minél több nyugati termelőegység kövesse a Mercedes példáját. Szaúd-Arábiától teveszarból préselt tüzelőtéglán kívül nagyon egyebet nem kapsz, hiába van olajkincsük, ők egy csavarhoz se nyúltak még, mióta világon vannak, olajuk is csak azért van, mert a Nyugat kibányássza nekik! Egyiptomban meg lassan már a teveszar is hiánycikk lesz. Térj már vissza a földre!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  30. USA- Szaud Arabia 2011.évi export-import adatok
    http://www.ustr.gov/countries-regions/europe-middle-east/middle-east/north-africa/saudi-arabia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. USA-Kína export-import adatok 2011. évi
    http://www.ustr.gov/countries-regions/china

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Magyar-egyiptomi van?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. a 2011. évi itt a 4/a táblázatban
    http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kul/kul21112.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. USA-Egyiptom 2011. évi export-import
    http://www.ustr.gov/countries-regions/europe-middle-east/middle-east/north-africa/egypt
    *
    *
    A pénznek nincs szaga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Köszönöm, megnéztem, a magyar-egyiptomi forgalom nem teszi ki a 38 milliárd forintot, mondjuk ennek 80 %-a a magyar export, ami jó, de könyörgöm, mennyi lehet ebből a forgalomból a nettó haszon? Valószínűleg többe kerül még a diplomáciai kapcsolatok fenntartása is.
    .
    A pénznek nincs szaga – Voisine, ez nagyon igaz, és nem is szólnék egy mukkot se, ha Orbánék pénzt tudnának kicsikarni új kapcsolataikból, és azt az ország fejlesztésére fordítanák. Ámde kizárt, hogy diktatúrák őt támogassák, üzletet talán kötnek, ha ők nyernek rajta. Magyarország semmit nem tud kínálni egy Szaúd-Arábiának, ahol csak a luxust veszik – még egy darabig -, Kína meg köztudomásúan kizárólag elad, és mi csak a szemetjét tudjuk felvásárolni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Az egyiptomi zöldség-gyümölcs persze jó ötlet lenne, örülhetnek is a magyar gazdák meg a nevükben őrjöngő rengeteg hülye, hogy az unión belül vannak és védővámok védik őket, mert ha nem ez lenne a helyzet, Marokkó, Tunézia, Egyiptom, de még Gáza is elárasztaná a magyar piacot zamatos, friss, egészséges zöldséggel, a jelen ár tizedéért, és akkor senki nem lenne tovább kíváncsi a vízzel mesterségesen felpuffasztott magyar szarra. Lehet, hogy lesz egyiptomi paradicsom januárban, de a vámok miatt többe fog kerülni, mint a jaumagyarhazai.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Nos, aki erről a képről azt állapítja meg, hogy normális mederben folyhatnak a külügyek, hát nem tom’…kérje meg az anyukáját, hogy kicsit borogassa!)))))
    3x bóvlis Pávatáncos, kuszaszem a költségvetés-módosítások világbajnoka, kiflis Tesco arca a mnyp-védelmező, a költségvetést soha nem készítő csontvázkereső, kiadajcstompi, kötelesLaca, aktatáskás megtévesztő a kultúráért felelős, és most már a külügyér is beállt a sorba – hát ők lennének Mo. krémjei?!
    Nincs annyi pénz, amivel az általuk tönkretett imázst helyre lehetne pofozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Ne a jól eltalált fényképekből induljunk ki!
    A vádlista rendben van, de ez a fénykép nem bizonyíték, még csak alapos gyanúra sem elegendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. ricsi:

    Gyakorlatilag helyettem is igazoltad állításomat, mely szerint a kis, jelentéktelen országoknak éppen ugyanannyi joguk van kormányzati rendszerükkel vagy ideológiai képükkel homlokegyenest különböző más nemzetekkel tárgyalni, mint a nagyhatalmaknak. Ez még nem fogja azt jelenteni, hogy belügyükkel egyetértenek, összehaverkodnának, csak megpróbálják nem nulla összegűre, tehát kölcsönös előnyökre váltani kapcsolatukat.

    Se Orbán, se Obama nem azért próbál jóban lenni a szaúdiakkal, mert helyeselnék emberjogi túlkapásait vagy diktatúráját, hanem az “élni és élni hagyni” elvet követve alkalmazkodnak hozzá. Lehet, hogy büdös amit művelnek egymással, de a milliárdos beruházásaik (illetve az USA érdekében a kőolaj biztosítása) véget inkább befogják az orrukat, mintsem kihagyják a jó üzletet.

    Hogy mennyire általános az ideológiai szép beszéd és a reálpolitika kegyetlensége, a minap a Helsinki Figyelőn olvasott blogbejegyzésében is kiviláglott; Épp arról írt az illető, hogy milyen börtönviszonyok fogadják az ártatlan menekülteket az országban, amikor szépen lerántja a leplet arról, hogy Jugoszlávia szétesését követő háborúk és etnikai tisztogatások alatt a németek, az osztrákok és a svájciak hogyan toloncolták Magyarországra a halálból menekülő szerencsétleneket. Eszembe jutott, hogy egy-két évvel azt olvastam, hogy pont a németek vádolták meg, kiáltották ki háborús bűnösnek az egész szerbséget az albánokkal szembeni kegyetlenkedések miatt. (Hogy a II. világháború előestéjén hogyan zavarták vissza Németországba a zsidókat a jenkik és a britek, szintén érdekes annak fényében, hogy most nem győznek megemlékezni a holokausztról).

    Erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  40. Az év Orbán vicce:
    “élni és élni hagyni” :DDD
    Kölök, van még mit tanulnod.
    Nem mellesleg valahogy az egyiptomi lapok meg sem említik, hogy ez a vadparaszt arra járt. A kormányzati portál magyar nyelvű oldalán írnak róla viszont az angol nyelvű fordításban mintha elfeledkeztek volna:DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  41. Avi:

    Kölök az, aki csak saját álomvilágát akarja mindenkire ráerőszakolni, és nem hajlandó a legkisebb mértékben sem a valósághoz alkalmazkodni. Inkább vagyok gyűlölt objektív, mint hozzád hasonlóan egysíkú birka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  42. Animebj
    2012. június 21. csütörtök
    18:38
    Nem akartam személyeskedésbe vinni a dolgot de ha te úgy gondolod akkor te egy nagy barom vagy aki a rasszizmusától az USA ellenességétől nem lát. Ne válaszolj mert nem megyek bele veled semmiféle vitába!
    Egyébként a kölök kifejezés nem hiszem, hogy bárkire is sértő lenne. Én csak finoma utalni akartam a tájékozatlanságodra.
    Ne válaszolj mert nem tekintelek egy súlycsoportba valónak velem. Nem vagy párbajképes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. Te nem vagy objektív, pont ez az, hogy mérhetetlenül szubjektív vagy, az abszurdumig elfogult mindennel szemben, ami civilizáció, és mindennek a javára, ami nem az. Én persze semmit sem igazoltam helyetted az égvilágon. Persze, mindenki azzal tárgyal, akivel akar, csak aztán megnézheti magát a felelőtlen külpolitikája miatt. Ha valaki a demokráciáknál kilincsel a szabadságharc lefújása után ország létére 15 millárd euróért egy olyan pitlák összegért, ami egy komolyabb amerikai cégnek, pl. a Coca-Colának kevesebb mint egy éves forgalma – vetted ezt? -, akkor ne menjen ki kinyalni a fenekét egy rohadt feudális kényúrnak, főleg az én nevemben ne, még akkor se, ha az amerikaiak a befolyásuk megtartása érdekében rákényszerülnek arra, hogy komolyan vegyék ezt a sivatagi rablóbandát, és úgy csináljanak, mintha ez valóban egy ország lenne. De Magyarország erre abszolút nem kényszerül rá,. Magyarországnak azon kell lennie, hogy szövetségesi kötelezettségeit minden szinten teljesítse, és ne viselkedjen úgy, mint valami barbár törzs, ami még mindig a meotiszi mocsarak után vonít. És főleg a diplomácia terén kell nagyon vigyáznia, mert ahhoz ez az ország mindig is hülye volt. Ha én lennék a Bem rakparton, egyszerűen azt nézném, mit lép Bukarest, és utána azt másolnám. A románok, hiába nézzük le őket, mindig tudják, honnan fúj a szél. Ezzel szemben Martonyi? Szanaszét vannak verve az európai kapcsolatok, erre kimegy és kinyalja a szaúdi királyi háznak meg az egyiptomi juntának. Ráadásul a semmiért. Hát ehhez a zseniális lépéshez csak gratulálni lehet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. “A magyar külügyminiszter jelezte, hogy Magyarország kész megosztani saját demokratikus átmenetének tapasztalatait”
    -ezek a tapasztalatok ragyogó szolgálatot fognak tenni Egyiptomban egy újabb diktatúra kiépítésében.
    .
    Nem szerények a fideszes legények azt meg kell hagyni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. kyolla:
    magyarabosch címke? :DDDDDD
    Viszont ábrándosan belegondoltam: hm: saria, és a tolvajok kézlevágása…..
    csak azt nem tudom, hogy bal, vagy JOBBkéz, esetleg szabadon választható?.
    Rossz nyelvek szerint Isten ments, hogy kölcsönadjuk Orbánt, mert netán visszakapnánk, ráadásul kamatostól. De ha levágnának róla néhány szelvényt, mint egy részvényről…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Előbb a balt vágják le, asszem csuklóból. Ha megint lop, könyökből; ha harmadszor, vállból, és csak negyedszer jön a jobbkéz.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Orbán úgy nézne ki, mint a Fekete Lovag…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Jaj gyerekek! Ne személyeskedjetek! Az ilyen hangvétel elharapózása miatt nem, vagy csak nagyon ritkán veszek részt a hazai lapok kommentjeinél. Sztem mindannyiótoknak van igazsága. Animebjnak az, hogy minden ország külügyének kötelessége a lehető legszélesebb kapcsolatokat kiépíteni, és ezek hozzák majd a gazdasági kapcsolatokat is. Másrészt viszont az is igaz, hogy elsősorban az Eu-val, meg a szomszédainkkal kellene ezeket a kapcsolatokat folyamatosan építeni, javítani mindkét fél javára. Biztos vagyok benne, hogy minden eddig kormány próbálkozott az arab világgal is, csakhogy az ilyen semmitmondó kis látogatások legfeljebb egy mínuszos hírt értek. Most meg nincs más, mert a falkaforradalmárokat az egész civilizált világban leírták, nem fogadják, úgyhogy muszáj nekik legalább egy uralkodó családot felmutatni. Igaz, oda is csak egy temetés kapcsán jutottak el, legalábbis a hírek nem szólnak arról, hogy bárki meghívta volna őket.
    Úgyhogy nyugi fiúk, lányok, ha nem értünk egyet egy véleménnyel, azt fejtsük ki, hogy miért nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. “falkaforradalmárok” :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Animebj
    2012. június 21. csütörtök
    06:52

    Van valamelyikünknek konkrét bizonyítéka vagy ismerete, hogy mi megy a Fidesz kemény magján belül, ki rángat kit, és ki manipulál kit, egy ilyen feudális típusú, egyben, hierarchikus, tekintélyuralmi, piramis-struktúrájú, katolikus vallási elemeket és szektás filozófiát egészségtelenül ötvöző hatalmi szindikátusban?
    -
    Nyilván úgy tűnik Orbán a nagyfőnök ő rángat mindenkit, ő tartja a pénzen a kezét, de itt már sokunkban felmerült a kérdés, tényleg ő-e a teljhatalmú nagyfőnök és szeretnénk belelátni a háttérbe mi folyik ott.

    Ha tudsz erről konkrétan valamit kérlek oszd meg velünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Arccal a diktatúrák felé 2012. május 4. péntek | AN

Stratfor – titokzatos magyar kapcsolatok 2012. február 29. szerda | Lázár György

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos