Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hatóságok bátorítják a magyar múlt bűneinek tisztára mosását 2012. június 28. csütörtök 15:14 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A hatóságok bátorítják a magyar múlt bűneinek tisztára mosását
Washington – Az Európában és a Magyarországon terjedő antiszemitizmussal foglalkozott és egyértelmű fellépést sürgetett a magyar kormánytól Katrina Lantos Swett, Tom Lantosnak, az amerikai képviselőház külügyi bizottsága néhai elnökének lánya a Huffington Post amerikai liberális portálon megjelent blogbejegyzésében.
.
Katrina Lantos Swett, aki a Lantos Alapítvány az Emberi Jogokért és Igazságosságért nevű szervezet elnöke, úgy véli: a magyar kitüntetését visszaadó Elie Wiesel azért határozta el magát e drámai lépésre, hogy ráébressze a világot a szélsőjobboldali magyar politikai diskurzusban megnyilvánuló nyílt antiszemitizmusra, valamint szélesebb reflektorfénybe állítsa azt az aggasztó magyar tendenciát, hogy megpróbálják rehabilitálni a háborús idők azon vezetőit, akik mélyen érintettek voltak több százezer magyar zsidó deportálásában és meggyilkolásában.
.
Emlékeztetett arra, hogy a Rágalmazás Ellenes Liga (ADL) egy márciusban nyilvánosságra hozott felmérése szerint a magyarországi válaszadók 63 százaléka értett egyet az antiszemita megállapításokkal. A kialakult légkörért az újfasiszta Jobbikot okolta. A szerző megemlítette a volt főrabbi elleni verbális támadást, a budapesti Wallenberg-szobor és egy zsidó temető meggyalázását.
.
„Az ilyen bűncselekményeket Orbán Viktor miniszterelnök és az ellenzék vezetői, csakúgy mint Magyarország nagy egyházainak többsége – helyesen – elítéli. Egy civilizált társadalomtól ennél kevesebb nem várható el”, írta Kartina Lantos Swett. „Mi több, a kormány fontos lépéseket tett annak tudatosításában, hogy Magyarország tragikusan bűnös 600 ezer magyarnak a holokauszt idején történt megsemmisítésében. 2012-t Raoul Wallenberg-évnek nyilvánította Wallenberg születésének századik évfordulója alkalmából, számos fontos eseményt és konferenciát rendezett azzal a céllal, hogy a múlt példáival tanítani és azokból tanítani lehessen”, írta Tom Lantos lánya.
.
Idézte Martonyi János külügyminisztert, aki a Wallenberg-év megnyitóján kijelentette: „A Vészkorszak idején a magyar állam megmérettetett és könnyűnek találtatott. Nem tudta megvédeni állampolgárait, sőt – jóllehet idegen megszállás alatt – de elpusztításukhoz is segítséget nyújtott”.
.
Lantos Swett szerint ezek fontos és dicséretes erőfeszítések, de nem elegendőek. „Az Orbán-kormánynak többet kell tennie annál, hogy egyszerűen támogatja a toleranciapárti kezdeményezéseket; ezeket a pozitív kezdeményezéseket könnyű aláásni, vagy semmibe venni, amikor – Elie Wiesel szavaival élve – a hatóságok bátorítják a magyar múlt tragikus és bűnös epizódjainak tisztára mosását’”, írta Lantos Swett.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 13 szavazatból)
A hatóságok bátorítják a magyar múlt bűneinek tisztára mosását, 3.3 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Enyhe bírálat. A kormány mondhat amit akar, az jelentéktelen, ha tettekkel nem bizonyít. Senki sem lett letartóztatva, vádolva, elítélve a sok-sok fasiszta, náci uszítás, megfélemlítés és rendbontás miatt. Nem a kormány kezében van az ideológiai kormánykerék, hanem a szélső-jobb diktál. Amíg a parlamentben 46 náci képviselő ül a FideSS mini-mussolini fasisztákkal, addig semmi más nem lesz Magyarországon, csak szerecsenmosás, elterelve a figyelmet a korrupt diktatúráról, az tehetetlen rablógazdaságról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  2. Neaztat nézzükkérem amit mondanak , hanem amit tesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  3. “Az ilyen bűncselekményeket Orbán Viktor miniszterelnök és az ellenzék vezetői, csakúgy mint Magyarország nagy egyházainak többsége – helyesen – elítéli.”
    ov mikor ítélte el? Nem adta ki az utasítást az tuti. Mert az érzékelhető lett volna. Köteles nem ment volna temetésre. Nem kerül be a NAT- ba Nyírő József mint kötelező, a jobbikosoknak a korábban beígért 2 pofont kiosztotta volna és nem itt tartanánk. Csak a főnök bizony hallgat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  4. Egy civilizált társadalomtól ennél kevesebb nem várható el”

    NA DE SOKKAL TÖBB IGEN. De hát ki beszél itt civilizált társadalomról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. Gyula Bognar, Jr.
    Mi az, hogy “senki sem”? A Budaházy az smafu?
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=564450
    A cikk figyelemreméltó hasonlóságokat talált Szálasi felmentő ítéletével 1937-ből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  6. Szegény Katrina, nem látja, hogy a Jobbik és a Fidesz egy csapat ?Nem a Fidesz és a vezetői élesztik fel a horthysta rendszert és rehabilitálják a tagjaikat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. A pávatáncolás erről is szól, Horthy-szobrok – az önkormányzatok ügye….
    A komcsi kézikönyvben az van, ha olyat tettél, ami védhetetlen, vádold meg vele az ellenfeledet – hát ez a vekkeresnél működik, mindent másra ken, nem tehet róla, ő így szocializálódott – a párttitkár szülőktől az anyatejjel szítta magába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Kész ambivalencia egyik oldalról a Vallenberg évforduló ünneplése, máik oldalon meg Horthy szobrot avatunk. Iszonyatos zűr van itt a szivekben és a fejekben is egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Aki figyelte az eltelt pár év neofasiszta-neonáci mozgolódásait, az vegytisztán követhette azt a folyamatot, amelyben mind jobban felerősödött a bűzös leheletű, nemzeti álcába bújt “legmagyarabb magyarkodók” és a zsigerből gyűlölködők hangja.
    Ugyanakkor, a közhatalom konkrét gyakorlói/hatóságai, azaz, a rendőrség, az ügyészség, a bíróság, a belügyi tárca illetékes fejesei, valamint a biztonsági szolgálatok az újnáci szellemű, szellemi eszkalálódás ellen igazán hathatós, vagy valamelyest is elrettentő ellenrendszabályt nem hoztak, vagy nem akartak meghozni.
    Ugyancsak azok, akik e tényeket ésszel képesek felfogni, azt is észrevehették, hogy az általam igen kevéssé tisztelt, és méltatlanul tekintélyesnek tartott miniszterelnökünk, Orbán úr, milyen kétszínű játékot űz, amikor a tudatos két-, vagy sokértelműségbe csomagolt hablatyolásaival leginkább csak bátorítást adott a szélsőséges köröknek, mintsem határozott elutasítást.
    Ki hiszi el ama dajkamesét a hataloméhes, despota beállítottságú Orbánról és hű fegyverhordozóiról, hogy amit egyszer határozottan akarnak és kimondanak, az csak egyszerűen képes megfenekleni a zavarosban? Nem, kérem tisztelettel, mert nincs az az engedmény, amit meg nem adna tisztelt miniszterelnökünk a kellő számú szavazatok bebiztosításáért! A “nemzet”, a “haza”, a “hit”, az “elkötelezettség” és a többi, nagy politikai haszonnal forgatott fogalmak csak szavak, üres frázisok és töltelékek a szinte mindig inkoherens, de annál lelkesítőbbnek szánt orbáni szövegekben.
    Ez van, nemde, tisztelt magyar polgárok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Mate, Ivan Tibor

    Megdobbentoen erotlen szavak Katrina Lantostol, Tom Lantos lanyatol, akinek az edesapja Holocaust tulelokent, a magyarorszagi veszkorszak uldozottjekent is a sziven viselte az orszag sorsat, aki az orszag segitoje es tamogatojakent is a regi nyilas szellemben lett lezsidozva es sertegetve az uj “demokratikus” fordulat utan, csak hogy ne legyenek illuzioi, ez ujra az a Magyarorszag, ahonnan el kellett mennie, es az uszitas nyilt tendenciai visszahoztak ugyanazt a mocsok mentalitast ami tarthatatlan, aljas es gyilkos minden viszonylataban. Katrina, tobbet vartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. En azon vagyok megdobbenve,hogy a Huffington Post nevu lap az nem libveralis,hanem ultra kiberalis,kiadoja Arianna Huffington pedig a MSNBC nevu ultra liberal mondhatnam szennycsatorna Tv allomason szokott pofazni Izrael ellen.Akkor hogyan lehet ilyen lapban egy Lantos csaladnak megszolalni????
    Ezek szerint alaposabban utana kene nezni hol van a hatar a liberalizmus ,ultraliberalizmus es antiszemitizmus kozott.
    Ma a baloldalisag fogalma az nem ugyanaz ami 100 eve vagy 50 eve volt……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. “„Az ilyen bűncselekményeket Orbán Viktor miniszterelnök és az ellenzék vezetői, csakúgy mint Magyarország nagy egyházainak többsége – helyesen – elítéli. Egy civilizált társadalomtól ennél kevesebb nem várható el”, írta Kartina Lantos Swett.”
    .
    Na, ismét megszólalt egy idióta. Aki nem olyan rég idejött a fidesznek mosolyogni.
    .
    Részemről mindenki elmehet a bánatba, aki nem mondja ki, hogy a fő antiszemita párt a fidesz. orbán többet uszított a zsidóság ellen, mint vona valaha fog. Felőlem azok az agyhalottak, akik ezt nem látják, vagy nem mondják ki, nyugodtan kihalhatnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Történelemmosdatás Magyarországon 2012. július 27. péntek | AN

Ki az európai demokráciák őre? 2012. július 25. szerda | AN

Csatáry és a romaügy visszhangja külföldön 2012. július 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos