Ronai and Ronai
AMERIKAI

Történelemmosdatás Magyarországon 2012. július 27. péntek 16:31 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Történelemmosdatás Magyarországon
London/Tel-Aviv – Miközben a magyarországi szélsőjobb fesztelenül parádézik, a zsidók egyre rosszabbul érzik magukat, írta pénteken megjelent legújabb kiadásában a The Economist, míg a Háárec arra mutatott rá: „ a magyar kormány valóban húzódozott attól, hogy letartóztassa Csatáryt, nem nehéz megérteni, miért tett így. Hiszen ezzel a sagával egyidejűleg a jobboldali nacionalizmus feltámadása zajlik Magyarországon, ami, úgy tűnik, minden nappal rosszabb”.
.
A brit gazdasági-politikai folyóirat a háborús bűncselekmények miatt elítélt Csatáry László ügyével kapcsolatos cikkében „egyes vezető személyiségeket” idéz név nélkül, akik közölték, hogy a kommunizmus összeomlása óta nem emlékeznek olyan rossz légkörre, mint amilyen most tapasztalható Magyarországon.
.
A lap ismerteti, hogy egy szélsőjobboldali portál százezer forintot ajánlott információkért olyan zsidó diákokról, akik Csatáry lakása előtt tüntettek, és elérhetőségeik gyorsan ismertté is váltak, fenyegetések és megfélemlítő üzenetek áradatát kiváltva.
.
A hetilap azt is megjegyezte, hogy Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit, akit utcai inzultus ért, Áder János köztársasági elnök személyesen kereste fel otthonában. Egyesek mégis éreznek egyfajta nyugtalanító nosztalgiát a kormánykörökben az önkényuralmi múlt és Horthy Miklós egykori kormányzó iránt.
.
A The Economistnak Ungváry Krisztián történész azt mondta: a kormány támogatja az összes olyan kísérletet, amely Horthy és követői rehabilitációjára irányul, miközben antifasiszta írókról és költőkről nem emlékeznek meg.
.
„Történelemmosdatás” folyik Magyarországon, állapította meg a Háárec, a vezető izraeli baloldali napilap szintén Csatáry László ügye kapcsán. A „nagy egészet” – a magyarországi állapotokat – nézve a Csatáry elleni eljárás csekély súlyú ügy, áll a cikkben.
.
„Ha a magyar kormány valóban húzódozott attól, hogy letartóztassa Csatáryt, nem nehéz megérteni, miért tett így. Hiszen ezzel a sagával egyidejűleg a jobboldali nacionalizmus feltámadása zajlik Magyarországon, ami, úgy tűnik, minden nappal rosszabb”, írta a lap. Kiemelte Kövér László házelnök májusi zarándoklatát a „nagyhangú antiszemita, a Nyilaskeresztes Pártot támogató” erdélyi író, Nyírő József emlékére, és az eset keltette hullámokat.
.
A Háárec, amely héber nyelvű kiadásában Áder János izraeli látogatásának előestéjén az Amerikai Népszavára hivatkozva leplezte le, hogy a zsidó államból kitiltott Kövér Lászlóhoz hasonlóan a jelenlegi köztársasági elnök is vett már részt a háborús bűnös Wass Albertet magasztaló rendezvényen, megjegyezte, „Izraelnek nehéz olyan magyarországi vezetőt találnia, aki nem állt ki antiszemiták mellett”.
.
A „tisztára mosás nem áll meg itt”, tette hozzá a lap azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány bejelentette: Nyírő, Wass „és két másik nacionalista író” műveit a nemzeti alaptanterv részévé teszi.
.
A lap felidézte, hogy kormányzati illetékesek azt mondják: egyedül a Fidesz jelenthet védelmet a Jobbik növekvő népszerűségével szemben.
.
A Financial Times felzárkózó piaci blogrovatában (beyondbrics) Kester Eddy budapesti tudósító az IMF/EU-egyeztetésekkel kapcsolatban azt írta, hogy a valutaalap és az unió küldöttsége „baljós csendben”, sajtótájékoztató és kommüniké nélkül távozott Magyarországról.
.
A médiának adott nyilatkozatok „udvarias nézeteltérésekre” utalnak, ám bennfentesek szerint az Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott találkozó messze nem volt kellemes csevegés. Samu János, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kijelentette a lapnak, hogy ha a kormány megállapodást akar, azt már februárban elérhette volna. Az elemző szerint a kormány vonakodik elfogadni, amit az IMF akar, mivel az egyezség esetleg csak a felső középosztályt és a tehetősebbeket érintő bizonyos adóemelések esetén jöhet létre, ugyanakkor a bankok és pénzintézetek nem voksolnak a két év múlva esedékes választásokon.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Történelemmosdatás Magyarországon, 4.6 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Még mindig kesztyűs kézzel bánnak a magyar politikai folyamatok értékelésével. :(((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (38 szavazatból)
  2. Csatáry 1997-ben kapott menedéket Magyarországon, miután Kanadából elmenekült.
    “”Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011
    szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam” ” állítja Zuroff több újságcikkben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (38 szavazatból)
  3. Madonnát is jól kifütyülték és lekurvázták Párizsban, mert horogkeresztet tett Le Pen képére. Máshol is vannak problémák.
    .
    A bevándorlás tényleg nehéz kérdés. Nem rassz, hanem vallási alapon kellene dönteni. Én régóta mondom, hogy minden bevándorlótól annyit kellene kérni, hogy rajzolja leg Mohamedet, és írja a kép fölé, hogy Mohamed. Aki hajlandó erre, az bejöhet, jó eséllyel nem fog robbantani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  4. Azert az erdekes, hogy Csatary 97-ben jott vissza Magyarorszagra, es akkor Magyarorszag es Szlovakia is irt neki, hogy nem akarjak birosag ele allitani… Biztos valami oka van annak, hogy egeszen mostanaig ult az ugye, nem hiszem el, hogy az osszes MSzP-s kormany aszisztalt volna hozza (hiszen allitolag tudni lehetett, hogy ki o, es hogy hol lakik )

    Szerintem ennek inkabb politikai inditatasa van, mert legkesobb 1997-2000 kozott rendezodhetett volna ez az ugy, ha akarjak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  5. Na, helyben vagyunk, voisine, ezért is szemétgyurcsány a felelős, meg az emúúútnyóóócév…
    Az meg ugye fel sem merül senkiben, hogy minden korokban a győztesek írják a történelmet. És Hazudniképtelen Viktormihálynak akkora többségi felhatalmazása van a történelem elmúlt időszakának átfogalmazására, hogy még az is kiderülhet, hogy eredetileg Felcsút mélyéből törtek elő a föld alól a szittyavérűek egy bizonyos Orsós vezér zászlaja alatt a felszínre kapaszkodva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (43 szavazatból)
  6. …. hont foglalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  7. @csatt
    Inkább olvasd el az ESZO-t ( írta: Dr. Alan és Donna Brauer) hogy ne sikkancsá’ össze-vissza, és ne keverjed a testosteront a tesztoszferóddal. OK.
    Lassan í-r-o-m…… 1997….. 2006……. 2011….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (28 szavazatból)
  8. A bevandorlasnal inkabb azt kellene szabalyozni, hogy ne jojjenek tul sokan egy adott kulturkorbol, mert az mar jol latszik, hogy a multikulti megbukott, viszont egy kis verfrissites, meg a kulturak keveredese nem rosz.
    Azthiszem az angolok gondolkoznak, vagy mar meg is csinaltak, hogy jovedelemhez kotik a betelepedest. (Evi 35000 font brutto asszem ) Ha ezt 5 ev alatt eleri az illeto, akkor johet, ha nem, akkor nem…
    Szerintem nem lenne jo megszabni, hogy mohamedanok nem johetnek. Az ugyanolyan diszkriminacio mintha faji alapon csinalnad (raadasul ennyi erovel barmely mas vallas szent dolgai megszentsegteleniteset kerhetnend, es akkor a hithu vallasosok nem mennenek… )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. (A lap felidézte, hogy kormányzati illetékesek azt mondják: egyedül a Fidesz jelenthet védelmet a Jobbik növekvő népszerűségével szemben.)
    Hiszen ezt alapozta évekig!!, csak sokaknak sajnos!, még most sem jut el a tudatig !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  10. Ne mosdassunk, ne hamisítsunk!
    A papnak papot, a babnak babot mondjunk.
    Ergo, a Jobbik most már valójábban a SZARABBIK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  11. A szerecsen mosdatas az Antal Jozseffel kezdodott.Mar akkor amikor 56-t kezdtek “ertekelni”mar nem stimmelt valami.
    A hortysta legkor visszaallitasa az a 90-es evektol kezdodott, volt hortysta katonatisztek es csendorok feherre varazsolasaval,ebben a Hadtorteneti Muzeumot terheli a felelosseg,es az elmult 22 ev valtakozo szinu kormanyait.
    Peldatlan meretu a tortenelem hamisitas es csusztatas,ezt meg egy Romania sem csinalja.
    Magyarorszag probalja az “utolso csatlos|mezet levenni,de ez nem megy amikor ismet megismetli a tortenelem onmagat es megint a fasisztoid nezetek szabadon omlenek es terjeszkednek,csak azt nem tudom hogy hol van a meg onmagat normalisnak nevezo tarsadalmi reteg………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  12. Már ha a képet nézem akkor is a hányinger kerülget, olyan viszolygás fog el a fekete egyenruhájuktól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  13. voisine! “….… 1997….. 2006……. 2011….”

    én is lassan írom, hogy értsd: 1998-2002 , kik is voltak hatalmon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  14. Kedves voisine!
    Akkor leszek azonnal hajlandó sikkantani, ha az alábbi szövegedben (te írtad, idemásolom)
    .

    ”Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011
    szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam” ” állítja Zuroff több újságcikkben.
    .
    nem egyértelműen azt az időszakra célzol kizárólag (persze Zuroff-ra hivatkozva), ami Gyurcsány országlásához köthető.
    2006-ban adta a bizonyítékot, amit ugyebár GYF ügyészsége elsinkófált intézkedés helyett, ha nem történt semmilyen intézkedés. Pedig Gyurcsánynak lett volna rá négy éve, hogy tegyen valamit.
    Bezzeg Orbán! 2011-ben megkapta a lakáscímet, és 10 hónap alatt már az őrizetbevétel is megtörtént.
    Ha írásodból ezeken kívül mást is ki lehet(ne) olvasni, megkérlek, áruld el, mi lenne az. Előre is köszönöm.
    Ugyanis, hiába ajánlasz akármilyen egyéb más olvasnivalót, én bizony ezen a fórumon olvasgatok,é és kizárólag arra reagálok, ami itt megjelenik. Persze, ha belinkelted volna, akkor tehetnél szemrehányást, amiért figyelmen kívül hagyom a megjelölt forrásodat, de úgy tűnik nekem, hogy utólag hivatkozol olyasmire, amit titokban tartottál. Ezért aztán, bármilyen lassan írod is utólagos magyarázkodásodat, a te hivatkozásod (másnak a szájába adva) Gyurcsány felelősségére van kihegyezve.
    Talán ha előbb gondolkoznál, és csak utána jönne a hebehurgya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  15. @csatt
    Javaslom szó szerint beírni a google keresőbe:
    ___________________________________________________________
    Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011
    szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam.
    ___________________________________________________________
    Ezt nyilatkozta Zuroff. 14 találat. Szó szerinti. Én is idézőjelbe tettem fentebb.
    *
    Körül kell nézni a neten, akár a kanadai sajtóban is, ahol feketén-fehéren le van írva, hogy csatáry már 1997!!!-ben Magyarországon tartózkodott, és elötte ügyvédi úton úgymond megérdeklődte, hogy hazatérése kapcsán érik-e retorziók, és mivel azt a felvilágosítást kapta, hogy nem érik, szépen idejött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  16. Az a “baljós csend” nem hagy nyugton

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  17. voisine!
    Nem azzal van gondom, hogy mit hol lehet megtalálni.
    Ha eleve megjelölöd a forrást, amire hivatkozol, akkor természetesen azt is figyelembe kell vennem, mielőtt vitába szállok veled. Abban a formában viszont, ahogy te közölted (kiemelve az eredeti környezetéből) csak azt vehettem figyelembe, amit leírtál.
    Azt hiszem, megengedhető, hogy ne a google keresőben fellelhető véleményekkel vitatkozzam ezen a fórumon, hanem azoknak a fórumtársaknak a véleményével, akik ezen a fórumon megszólalnak.
    És ha te (vagy bárki más is) nem tartod fontosnak a forrásodat megjelölni, utólag hiába hivatkozol rá, nem az én hibám, hogy csak pusztán azt veszem figyelembe, amit az orromra kötsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  18. Hagyjuk a jobbikot, és az ő gárdáját! Ezek az emberek egy fikciót kergetnek Európa közepén, egy olyan fikciót, ami lassan ezer esztendeje elmúlt! Az ő, illetve mindenki őse elszarta a jövőt, mert mi, akik Magyarországon, magyarnak gondoljuk magunkat, ilyenek vagyunk! A saját, a rokon, a szomszéd világát is elszarjuk, mert azt gondoljuk mi ezt tehetjük, megtehetjük, mert mi egy kapzsi, élhetetlen nép vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  19. Jo hogy az angolok megirak masokkal z izazsagokat, de uganugy magukrol is megirhatnak, hogy hat a tortenelem folyaman ok sem voltak olyan szep fiuk. Mindenutt annyit gyilkoltk a vilagban, ami eleg volt megtartani tatalmukat a vilagban. Gyilkoltak Irorszagban, gyilkoltk Indiaban, gyilkoltak Burmaban. Mit uzott az angol media a halott kislannyal. A Magyarorszaggal megmasokkal kapcsolatos cikkeikben sosem tunik fel az o tetteiknek meg csak az arnyeka sem. azert olyan orszagokat, mint India , Burma, Ceylon stb evszazadokon ugy elnyomni, mint ahogy azt ok tettek, s azt teljesen elhallgatni az o tortenelmukben, az o etikajukban azert nem szep. Jo mondjak ki a csunya dolgokrol az iteletuket, de a sajatjukrol is, ne takarjak el azt a tortenelemmel,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (24 szavazatból)
  20. Csatáry azt kérdezte 1997-ben, hogy folyik-e ellene vizsgálat!
    Mivel nem folyt ellene vizsgálat, mit válaszolhattak volna?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. 2006.május 10-ig Polt Péter volt a főügyész

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  22. @csakén
    Kérdezhetett bármit is Csatáry1997-ben,ugyanis hatályban volt az 1971. évi 1. tvr. a háborús, és az emberiség elleni bűntettek elévülésének kizárásáról az
    Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése által New Yorkban az 1968. évi november hó 26. napján elfogadott nemzetközi egyezmény kihirdetéséről.
    ebben, pedig kodifikálva volt,- a háborús bűnök elévülhetetlensége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  23. Most erre miért kaptam 3+-t és 3-t?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  24. Kedves Maeldron, ha engem kérdezel, akkor azért, mert elolvasva a hozzászólásodat, hárman úgy döntöttek, hogy dunsztjuk sincs, mi akar lenni, amit írtál, hárman pedig úgy, hogy ez a hozzászólásod megvilágította az élet teljes egészét alfától omegáig. Én meg se ilyent, se olyant nem adtam, mert nem a robbantás az egyetlen veszély betelepülők esetében: úgy is el lehet foglalni (megrettenteni az őslakosságot), ha a betelepülők teleszülik az országot. Lassabb ugyan a folyamat, de a végeredmény megmásíthatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  25. “A lap felidézte, hogy kormányzati illetékesek azt mondják: egyedül a Fidesz jelenthet védelmet a Jobbik növekvő népszerűségével szemben.”
    Ez igaz lehet, hiszen ha reálpolitikai megfontolásokból egy adott pillanatban esetleg magukba olvasztják (pl. koalíció) a Jobbikot, máris nem a Jobbik népszerűsége fog növekedni, hanem a Fideszé, és a probléma meg van oldva.
    És hogy mennyire nyíltak és őszinték ezek a kormányzati illetékesek, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyikük sem mondta, de nem ám, hogy a Jobbik törekvései, preferenciái, világnézete, szellemisége ellen is védelmet akarna nyújtani a Fidesz. Mondjuk, mert ezekkel nincs baja.
    Egyenes beszéd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  26. Jó az összefoglaló, de sajnos csak a jéghegy csúcsáról szól.
    A ma meglévő rendszert igazán csak a résztvevők ÉRZIK.
    Külföldről csak LÁTJÁK, hiszen a magyar lakosság feléjük áramlik.
    Hogyan is jutottunk el(?):
    1. a rendszerváltoztatásig,
    2. a rendszerváltoztatástól idáig,
    3. A FOLYAMAT TENDENCIÁJA MERRE TART.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Kelemen,
    az egyik mínuszt tőlem kaptad. Mégpedig azért, mert az Economist cikkére nem válasz, amit írtál, ilyen “bezzeg az angolok” stílusban. Ráadásul szavaid valóságtartalma is kifogásolható (nb: hülyeségeket írtál).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. voisine
    - ha még minidig nem értenéd: Csatáry a Horn kormány idejében érdeklődött, hogy érnék-e retorziók (inkább: hogy folyik-e ellene eljárás) és mivel Magyarországon ilyen nem folyt – a bűncselekményt ugyanis Szlovákiában követte el) minden további nélkül hazajöhetett.
    2006-ban meg nem a Gyurcsány KORMÁNYT, hanem a poltpeti féle Főügyészséget értesítették. Ahol az Ezüst hajón utaztatott Magyar vizsla ügyet is sikeresen elfektették egészen az elévülésig. Meg ezt a bejelentést is. Ami nem Gyurcsányt – hanem poltot és a tartó gazdáját minősíti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  29. @kekec
    @kekec

    Gondolom, az újságírók sem látták azokat a dokumentumokat, amik Csatáry Magyarországra való befogadásakor készültek 1997 (?)-ben.
    Ha abból indulsz ki, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szerint, -melyhez Kanada és Magyarország is csatlakozott-, senki nem fosztható meg önkényesen az állampolgárságától,- a csatlakozó országok is ebből a dekrétumból vezetik le saját állampolgárságról hozott törvényeiket.
    15. cikk
    (1) Mindenkinek joga van az állampolgársághoz.
    (2) Senkit sem lehet állampolgárságától, sem állampolgársága megváltoztatásának jogától önkényesen megfosztani.

    A nemzeti állampolgársági törvény rendelkezik arról, hogyan/milyen esetekben szünhet meg az adott állam állampolgárának állampolgársága. Pl.lemondással, kizárással.

    Olvasd el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozat alábbi cikkelyét.
    14. cikk
    (1) Mindenkinek joga van az üldözés elől más országban menedéket keresni és azt élvezni.
    (2) Erre a jogra nem lehet köztörvényes bűncselekmények miatti, kellően megalapozott üldözés, sem 
    pedig az Egyesült Nemzetek céljaival ellentétes cselekmények esetében hivatkozni.
    …….
    Amikor Csatáryt befogadták hatályos volt a 1971. évi 1. tvr. a háborús, és az emberiség elleni bűntettek elévülésének kizárásáról az
    Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése által New Yorkban az 1968. évi november hó 26. napján elfogadott nemzetközi egyezmény kihirdetéséről.
    ……..
    Meg kell vizsgálni az állam felelősségét abban, hogyan kaphatott állampolgárságot egy másik állam állampolgárságából kizárt ember, akit háborús bűnök miatt halálra ítéltek, és az őt befogadó állam a háborús bűnök elévülhetetlenségét deklarálta.
    *
    Ha Mari néni rejtegette volna a tyúkolban, akkor az ő felelősségét sem vizsgálnák?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  30. Kedves kekec !
    Csak a történelmi hűség kedvéért, mivel ez nem mentesiti, hanem inkább
    nyomatékkal terheli Csatáryt
    Kassa:
    - a Felvidék visszacsatoásig a Hlinka páter által vezetett Szlovák
    német protetoriátusában volt, akkor keletkezett ott az internálótábor és
    ez más volt nem a gettó, hiszen ott Hlinka által összefogdosott menekülteket
    gyüjtötték össze. Tudomásom szerint volt ott néhány rongyosgárdista is
    - a Felvidék visszacstolás után a háború végéig Magyarországi város volt igy
    a kassai gettót ‘44-ben a magyarok létesitették és irányitották
    - a háború végén Kassa a vitatkozgató Csehszolvákiához került, mint a
    bécsi döntés után jogtalanúl elcsatolt trianoni terület része
    - jelenleg nyilvánvalóan Szlovákia területén van.
    .
    Szerintem többféle háborús bűncslekményben, érintett Csatáry úm:
    - kamenyeszpodolszki kb 300 ember kivégzésével kapcsolatosan
    - a kassai gettóval kapcsolatos bűnténysorozatban
    - Délvidék visszacsatolása után a szabadkai eseményekkel kapcsolatban.
    .
    Nem tudam a halálos itélet mire vonatkozik. Valószinűleg nem mindegyikre.
    Ismerve a háború alatti eljárásokat mindhárom helyen jelen volt.
    Kérdés, hogy a halálos itélet mire vonatkozik. Ugyanis eddig főleg
    a gettó réméről volt szó, de mi van a többi bűncslelekménnyel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Azt meg el is felejtettem megkérdezni, hogyan lehetséges az, hogy a bíróság halálos ítélet szabott ki, mellékbüntetésként 15 évre eltíltja az elítéltet állampolgári jogainak gyakorlásától (? ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Kelemen!Ön egy akkora b@rom helyből,mint a leghülyébb.nekifutásból!!!
    Miről beszél??????NÓÓÓÓÓÓRMÁÁÁÁLIS????
    Ha igaz is lenne,amit ír,az még nem semlegesíti a cikkben leírtakat.Aah’nem fogok itt Önnek “okosakat”írni,mert meg sem értené…
    Köszönöm a míniuszokat minden baromtól!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Most Iránba, nemsokára Orbanisztanba is!
    http://www.delmagyar.hu/bulvar/bortonordiploma_iranban/2290957/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Az Olaszoknak is megvannak a maguk ,,horthystai”
    http://hvg.hu/panorama/20120714_mussolini_iskola

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Ti, akik azon vitatkoztok, hogy éppen ki volt hatalmon a Csatáry történet fordulópontjain, ne feledjétek, hogy a magyar ügyészség(ek) azon túl, hogy vezetői minden regnumban jobboldali beállítottságnak örvendettek, s így nem véletlen, hogy borzasztóan építettek a jog formális elemeire a tartalmi tényezők helyett. Ezért történhetett meg, hogy egy távollétében halálra ítélt (náci) tömeggyilkos ismét hazára lelhetett Budapesten.
    .
    Másrészt a tapasztalatok azt is mutatják, hogy az MSZP náci-politikájában is mindig nagy szerepe volt (és van) az óvatos gyávaságnak is, melynek az a filozófiája, hogy “jaj, csak nehogy azt mondják ránk, hogy antidemokratikusak vagyunk”.
    Csak példaként említeném itt Ságvári Endre egykori gyilkos rendőrtisztjének posztumusz rehabilitálását és katonai rangjának visszaadását, melyben nem más, mint maga Szekeres Imre, az akkori hadügyminiszter működött közre (talán “csupán” miniszteri jóváhagyással).
    Pedig már igazán megtanulhatták volna, hogy nem lehet egyszerre szűznek is maradni, meg gyereket is csinálni.
    Mi más ez, ha nem biztatás a jobboldal végső revansra, illetve restaurációra vágyó körei számára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. A történelem mosdatása itt a gyűlölet generalizálását jelenti a jobbosok körében, ami Vona hatalomra jutását jelentheti! Pártja, pedig Orbán receptje alapján akar érvényesűlni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda | AN

Die Presse: abnormális a magyar földtörvény 2012. október 22. hétfő | AN

Orbán vitatott vérrögbeszéde 2012. október 5. péntek | AN

Narancsuralmi rendszer 2012. október 4. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos