Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az FBI nyomoz a Stuxnet kiszivárogtatása ügyében 2012. június 7. csütörtök 19:03 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az FBI nyomoz a Stuxnet kiszivárogtatása ügyében
Washington – Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda vizsgálatot indított annak kiderítésére, ki szivárogtatta ki a sajtónak azt az információt, hogy az Egyesült Államok titokban kibernetikai támadást hajtott végre Irán nukleáris létesítményei ellen, írta szerdai számában a Wall Street Journal.
.
A New York Times a múlt héten írt arról, hogy az amerikaiak kibernetikai szabotázsakciót hajtottak végre, amely magában foglalta a Stuxnet komputerféreg bevetését. A CIA által irányított műveletben az Idahói Nemzeti Laboratórium, az izraeli kormány, valamint több amerikai szolgálat vett részt.
.
A Wall Street Journal forrásai szerint az Olimpiai Játékok fedőnevű műveletnek része volt a drónokkal és kibernetikai eszközökkel végrehajtott kémkedés is. Az először a New York Timesban megjelent információk a lap egyik munkatársának, David Sangernek hamarosan megjelenő könyvéből származtak.
.
A FBI abban az ügyben is nyomoz, miként válhatott köztudomásúvá, hogy májusban egy kettős ügynök akadályozta meg az al-Kaida jemeni ágának újabb merényletkísérletét. Mint az a sajtón keresztül ismertté vált, a terrorszervezet, amelynek egyik szimpatizánsa 2009 karácsonyán eredménytelenül próbált meg az alsónadrágjába rejtett pokolgéppel felrobbantani egy Seattle-be tartó utasszállító repülőgépet, nemrégiben egy tökéletesített robbanószerkezetet hozott létre.
.
A terv egy beépített embernek köszönhetően fulladt kudarcba. Robert Mueller, az FBI igazgatója elrendelte, hogy derítsék ki az információ kiszivárgásának körülményeit. Az AP hírügynökség, amely először számolt be az esetről, az állította, hogy a kormány kérésére napokig késleltette az információ közlését.
.
John McCain és Saxby Chambliss republikánus szenátor kedden felszólította Barack Obama amerikai elnököt indíttasson vizsgálatot a kiszivárogtatások ügyében. McCain, aki 2008-ban a Republikánus Párt elnökjelöltje volt, úgy fogalmazott, hogy a sajtóhoz eljuttatott információk Obama „újraválasztási ambíciót szolgálják a nemzetbiztonság rovására”.
.
A Fehér Ház szóvivője kedden cáfolta, hogy az információkat szándékosan szivárogtatták volna ki. Sanger, a New York Times cikkének szerzője szintén úgy nyilatkozott, hogy a könyvében szereplő információkat önálló kutatómunkával gyűjtötte össze, és azokat nem az elnöki hivataltól kapta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Az FBI nyomoz a Stuxnet kiszivárogtatása ügyében, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Hihetetlen, hogy a szivárogtatókat nem tudják lefülelni! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ban Ki Moon Teheránba megy 2012. augusztus 24. péntek | AN

Irán nem hisz az izraeli támadásban 2012. augusztus 14. kedd | Rákócza Richárd

Tankerrel ütközött a hadihajó 2012. augusztus 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos