Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izrael: Mi döntjük el, mikor támadunk 2012. május 31. csütörtök 18:26 | Rákócza Richárd Forrás: AN

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izrael: Mi döntjük el, mikor támadunk
Jeruzsálem/Teherán/Damaszkusz – Ali Láridzsáni, az iráni parlament elnöke azt állítja, ha a Nyugat beavatkozna Szíriában, azzal nagy kárt okozna Izraelnek is. A zsidó állam válasza: ez csak akkor lehetséges, ha Irán rendelkezik nukleáris fegyverekkel. Ehud Bárák védelmi miniszter korábban leszögezte: az izraeli kormány a zsidó nép jövőjét érintő fontos kérdésekben egymaga dönt, mások közreműködése nélkül. Sakkjátszma a Közel-Keleten: számítások, mérlegelések, esélyek.
.
A „cionista rezsimmel” is végezne az a regionális válság, amelyet egy esetleges nyugati beavatkozás Szíriában kiváltana, riogatta a világot Ali Láridzsáni házelnök azt követően, hogy az egész világot felháborította a Teherán által támogatott és pénzelt damaszkuszi alavita rezsim újabb rémtette. Mint ismeretes, a Homszhoz közeli Hula város ellen a szíriai hadsereg tüzérségi támadást intézett, majd asszadista szabadcsapatok hajtottak végre 116 halálos áldozattal és 300 sebesülttel járó vérengzést, és az áldozatok zöme nő, gyermek és idős ember volt. Fegyveres felkelőt egyet sem találtak a meggyilkoltak között.
.
.
Az iráni házelnök. „A lángokból felszálló hamu elárasztaná a cionista rezsimet”
.
Láridzsáni, aki a legbefolyásosabb irániak egyike, s Ali Khamenei, a legfőbb vallási vezető bizalmas tanácsadójának mondhatja magát, a szerdai parlamenti ülésen hangoztatta a fentieket, válaszként azokra a nyugati reakciókra, amelyek sürgetik, hogy Líbiához hasonlóan katonai erővel akadályozzák meg a népfelkelés vérbe fojtását, amely már így is több mint egy éve tart, s immár tízezernél több áldozatot szedett.
.
Szíria ellen fegyverszállítási embargó van érvényben, ami azonban csak a rezsimmel szemben álló szunnita felkelőkkel szemben érvényesül: Irán nem veszi figyelembe az embargót, és jóllehet ő maga is súlyos szankcióktól szenved, mindennel ellátja Básár Asszad rendszerét, ami csak annak fennmaradásához szükséges, elsősorban hadianyaggal. Irán Szíria katonai szövetségese a térségben a nyolcvanas évek eleje óta; a két ország egymáson kívül más muzulmán ország támogatására nem is igen számíthat.
.
Láridzsáni szerint az Egyesült Államok nem fogja fel, hogy Szíria semmilyen formában nem hasonlítható Líbiához. Szerinte amennyiben Szíriában „újabb Bengázit teremtenének” – Bengázi volt Líbiában a Kadhafi-ellenes felkelők fellegvára –, ennek hatásai „átterjednének Palesztinára, és a lángokból felszálló hamu elárasztaná a cionista rezsimet”. Az iráni házelnök által felvázolt kép nem is különösebben burkoltan utal Auschwitzra.
.
A politikus az Egyesült Államokat és a Nyugatot vádolta meg azzal, hogy „azt nézi, miként kövezhetné ki az újabb válsághoz vezető utat”. Láridzsáni ki bírta mondani, hogy „a Mádzslísz [a teheráni törvényhozás] támogatja az olyan demokratikus szíriai reformokat, amelyek segítenek abban, hogy fennmaradjanak az emberi jogok [sic!], s elítéli bizonyos országok szíriai terrorcselekményeit és opportunista beavatkozását”, áll a Tehran Timesn című angol nyelvű iráni lapban. A katonai beavatkozás kapcsán figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy az ilyen elképzelés talán könnyűnek látszik, a következményei azonban súlyosak lehetnek.
.
.
Teherán. Asszad legfontosabb szövetségese, Irán mindent megtesz annak érdekében, hogy az elnök hatalomban maradjon
.
Az izraeli kormány egy illetékese csütörtökön reagált Láridzsáni szavaira, s azt állította, Irán arra törekszik, hogy az egész közel-keleti térséget az ellenőrzése alá vonja, miközben támogatja a szíriai tömegvérengzést. „El lehet képzelni, mi lenne, ha Irán nukleáris fegyvert birtokolna”, idézte az illetőt a Kol Jiszráél, az izraeli közszolgálati rádió.
.
Lárindzsáni említést tett a szíriai emberjogi állapotok nemzetközi elítéléséről is, amely szerinte akadályozza az ország problémáinak megoldását – ti. az elítélés, nem pedig az, hogy az országban fennállása óta módszeresen lábbal tiporják az emberi jogokat. A házelnök minden valószínűség szerint Francois Hollande francia elnök kijelentésére utalt, aki a hulai mészárlást követően katonai erő alkalmazásával fenyegette meg Damaszkuszt. Szíria az első világháború utáni népszövetségi mandátumnak köszönhetően francia érdekszférába tartozott teljes függetlenedéséig; csak az ötvenes években került a nasszerista Egyiptom, később pedig a Szovjetunió befolyása alá. Hollande az ENSZ BT felhatalmazásához kötötte a francia haderő bevetését, ezzel komolytalanná téve a bejelentést, mivel kicsi a valószínűsége, hogy azt se Oroszország, se Kína ne vétózza meg.
.
Az Izraeli Védelmi Erők részéről Jáir Golán tábornok, az északi katonai körzet parancsnoka nyilatkozta, hogy a zsidó állam hadserege olyan forgatókönyvre készül fel, amely szerint az al-Kaida terroristái Szíriát ugródeszkának használhatják fel Izrael elleni akcióikhoz. Jóllehet a két ország 1948 óta hadban áll egymással, a szíriai-izraeli tűzszüneti vonalon az utolsó, 1973-as háború óta egy lövés sem dördült el. Szíria nem engedélyezte, hogy területéről Izrael ellen terrorista akciók induljanak, ugyanakkor évtizedek óta tevőlegesen támogatja a libanoni és a gázai terrorszervezeteket, amelyek mindegyike képviseletet tart fenn Damaszkuszban.
.
.
Jáir Golán. A damaszkuszi rezsim az összeomlás felé halad
.
Golán a ramat-gani Bár Ilán Egyetemen működő Begin-Szadat Központban tartott konferencián beszélt az első libanoni háború harmincadik évfordulóján. 1982-ben Izrael hadjáratot indított a Jasszer Arafat vezette Palesztin Felszabadítási Szervezet libanoni állásai ellen, miután a PFSZ terrorcselekmények százait követte el a határon átcsapva, valamint Ábu Nidál szervezete súlyosan megsebesítette Slomo Árgovot, a zsidó állam londoni nagykövetét. A gyilkosság után három nappal az izraeli haderő lerohanta az anarchikus helyzetben lévő Libanont és annak déli részét a maronita keresztényekkel szövetségben megtisztította a PFSZ-től. Golán szerint most hasonló helyzet állhat elő: a szíriai központi hatalom meggyengülésével járó anarchia az al-Kaidának kedvez, mivel a damaszkuszi rezsim az összeomlás felé halad, ám maradványai „fegyverraktárként” szolgálhatnak az iszlamista militáns csoportok számára.
.
„A Szíriában folyó polgárháború az állam bukásához fog vezetni, s annak romjain kivirágzik majd a terrorizmus”, jósolta a tábornok. „Szíriának hatalmas az arzenálja.”
.
.
Izraeli hadoszlop Libanonban, 1982 nyarán
.
Az arab köztársaság arzenáljának tekintélyes része orosz gyártmányú föld-levegő, föld-föld, valamint tengeri rakétákból áll. Rendelkezésére állnak vegyi fegyverek; Szíria ezeket sohasem vetette be Izraellel szemben, Golán tábornok szerint azonban nem lehet kizárni, hogy a terrorszervezeteknek már nem lesznek skrupulusaik, mert nem érdekli őket az, hogy a vegyi fegyverek bevetése mekkora megtorlást vonna maga után. „Kezd formát ölteni az Izraelt fenyegető veszély”, közölte az északi katonai körzet parancsnoka. „A kihívás, amivel szembenézünk, hatalmas.”
.
Golán azt állította, az izraeli hadsereg tervekkel és fizikailag egyaránt készen áll a megmérettetésre, részleteket azonban nem közölt.
.
Véleménye szerint nehéz megjósolni, milyen részekre bomlana fel Szíria területe Básár Asszad bukásával, de nagyon valószínű, hogy az országot nem lehetne egyben tartani. Asszad legfontosabb szövetségese, Irán mindent megtesz annak érdekében, hogy az elnök hatalomban maradjon; ami pedig Irán libanoni szövetségesét, a síita Hezbollahot illeti, ez a szervezet Izrael rendkívül elszánt ellenfele, amely mindent meg fog tenni azért, hogy megnehezítse a zsidó állam dolgát: „Elkötelezve érzi magát gazdája felé, és amikor szükséges lesz, azt fogja tenni, amit Irán érdeke diktál.”
.
Ám ha a Hezbollah támadásra szánná el magát, olyan masszív megtorlással kell számolnia, amely nem szorítkozna pusztán az izraeli légierő bevetésére – fejtegette Golán, aki szerint „hallucináció”, ha valaki kizárólag erre az egy fegyvernemre akar hagyatkozni. Az izraeli hadsereg egy harmadik libanoni háború esetén azt a célt tűzné ki maga elé, hogy hosszú évekre felszámolja a Hezbollahot.
.
.
Damaszkusz. Megjósolhatatlan, hány részre hullana szét Szíria
.
Ajman al-Zavahiri, az al-Kaida vezére februárban videoüzenetben figyelmeztette a szíriaiakat arra, hogy ne várjanak a nyugati vagy arab kormányok segítségére, és döntsék meg Asszad uralmát. A nyolcperces felvételen az Oszama bin Laden örökébe lépett egyiptomi születésű terrorvezér a török, iraki, libanoni és jordániai muzulmánokat is arra biztatta, hogy segítsenek a szíreknek felszámolni az alavita rezsimet, amely egyébként hónapok óta külföldi terrorcsoportokat tesz felelőssé mindazért, ami az országban történik. Eddig azonban semmilyen bizonyítékot nem sikerült felmutatni azzal kapcsolatban, hogy akár az al-Kaida, akár más muszlim terrorszervezet bármilyen atrocitást követett volna el Szíriában; az eddigi vérengzések kizárólag a kormányhoz vagy a kormány által támogatott paramilitáris erőkhöz köthetők.
.
Az Izraellel szembeni iráni fenyegetés kapcsán megszólalt Ehud Bárák védelmi miniszter is, aki kvázi a közel-keleti helyzet robbanásától tartó legnagyobb szövetségesét, az Egyesült Államokat tette helyére, amikor oda nyilatkozott, hogy hazája mindenkitől függetlenül dönti el, mikor támadja meg az iszlám köztársaságot, Szíriáról pedig azt állította, a világ nem nézheti tétlenül az emberiesség ellen ott elkövetett bűncselekményeket.
.
Bárák az izraeli kormány cselekvőképességére vonatkozó kritikákat a következő szavakkal utasította vissza: „Nem fogom bizonygatni, hogy a hosszú és átfogó megbeszélések tudományosan garantálnák a tökéletes döntéseket. A bizonytalanság velejárója annak, amivel szembenézünk. Amiatt azonban szükségtelen aggódni, hogy nem vesézzük ki kellőképp az ügyet. Végül is nyilvánvaló”, tette hozzá, „hogy egyedül az izraeli kormány felelős az Izrael Állam, valamint – tenném hozzá óvatosan – a zsidó nép jövője és biztonsága szempontjából létfontosságú döntésekért.”
.
A védelmi miniszter, aki Tel-Avivban, a Nemzetbiztonsági Tanulmányok Intézete által rendezett konferencián beszélt, kitért arra is, hogy Izrael és az Egyesült Államok más-más állásponton vannak Irán ügyében, illetve abban a kérdésben, „hogyan ketyeg az óra”. Bárák szerint Amerika tudatában van annak, hogy Izrael független államként dönti el, indítson-e hadműveletet az iráni nukleáris létesítmények ellen.
,
„A releváns pillanat az utolsó pillanat, amikor még tenni lehet valamit. Ezt a pillanatot kell meghatározni, nincs arra ok, hogy siettessük vagy bejelentsük, hogy már itt van, de azt sem igazolja semmi, hogy behunyjuk a szemünket.”
.
„Bízom abban, hogy a politikai és biztonsági felelősségtudat megfér az Egyesült Államokkal – legfontosabb szövetségesünkkel – fenntartott viszonyunkkal”, mondta ki Bárák kimondatlanul, hogy hazája nem hagyja magát feláldozni a Barack Obama-féle „Pax Americana” oltárán. „Ez fontos a közös ügyünk szempontjából: elejét kell vennünk annak, hogy Irán atomhatalom legyen. Jóllehet általában a diplomáciai megoldást részesítjük előnyben, semmilyen lehetőséget nem lehet kizárni.”
.
Jeruzsálem, Nachlaot negyed. A bizonytalanság velejárója annak, amivel szembenéznek
..
Ehud Bárák szerint „senki sem akar háborút, de az a tény, hogy az ellenség fegyverrendszereket szerez be, fejünk felett függő kard, amely miatt nincs más választásunk, mint hogy lépjünk. Nem hunyhatunk szemet, mialatt Irán fegyverkezik.” A védelmi miniszter arra figyelmeztetett, hogy Irán után Szaúd-Arábia, Törökország, sőt az új, iszlamista Egyiptom is atombombát akarhat magának.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Izrael: Mi döntjük el, mikor támadunk, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. A zsidó állam félelme egyfelől jogos, Amerika kezdi elveszíteni korábbi jelentős befolyását a Közel-Keleten, amire Törökország, és Irán egymás elébe vágva pályázik, másfelől pedig eltúlozza az iráni iszlámfasiszta rezsim elrettentőerejét. Ha a mullahok tudnák, már rég közbeavatkoztak volna Szíriában, de nincs rá erejük, hogy saját népük féken tartása, megfélemlítése mellett bűntársuk bőrét is mentsék, ezért nem marad más választásuk, mint a nagy szavak, illetve “kintlévőségeiknek” (azaz a korábban oly’ jól megtámogatott terrorszervezeteknek) utasítása merényletekre, amit már csak a fokozódó libanoni helyzet, és a Hamasz visszatérése az Egyiptomban igencsak jó eséllyel hatalomra kerülő Muszlim Testvériséghez is megkérdőjelez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  2. ricsi
    Ez kb. annyi volt, amennyit egy közeli beavatkozás előtt mondani szabad az ügyről.
    :) :(((
    Jó cikk. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  3. Csak az a baj, hogy szerintem túl sokat tökörésznek. A szexben is van egy pillanat, amikor el kell jutni odáig, hogy lerántsd a csaj bugyiját, és ha ezt elmulasztod, utána már az egész egy kínszenvedés. Ugyanez van itt is, Iránnak már rég meg kellett volna kapnia egy baromi nagy verést, amitől tíz évre csöndben marad.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  4. Ami kis hazánkat illeti: navracsicska kedden a mellébeszélésével legitimálta a magyar parlamentben a II. magyar fasiszta diktatúrát – kíváncsi vagyok, hogy a demokratikus ellenzéknek mikor esik le a tantusz, hogy innentől nem a 2014-es választások megnyerésére kell készülni, hanem … :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. „A lángokból felszálló hamu elárasztaná a cionista rezsimet”-álmodja az iráni házelnök.

    Ezek után mire lehet számítani ezektől a zombiktól, ha atomfegyverhez jutnak?

    Egyetlen megoldás van: El kell őket küldeni allah-hoz!
    Mégpedig nagyon gyorsan!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  6. A zsido nép mindig is üldözött volt.Már jo lenne békén hagyni öket,nekik
    is jár egy ország,amit a hazájuknak mondhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  7. Én nemtom.
    Már megenn ez a dézsa-vü : Ahogy az iráni főmuftik forgatják a szót , olyan ismerős nekem…pedig ők nem ismerik a hazai Újbeszél-nyelvet …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. „A lángokból felszálló hamu elárasztaná a cionista rezsimet”
    .
    - Ilyen dagályos marhaságoknál az iszlámnáciknak többre nem futja. Namost, ez az egyik garancia arra, hogy soha nem fognak tudni minimális feltartóerőt sem jelenteni egy korszerű, jól képzett haderővel szemben sem, nem hogy Izrael ellen…
    .
    Mindegy, járjon a pofájuk, majd be lesz törve, aztán meg majd mehetnek rikácsolni az ensz elé… ahogy tették eddig is, de legalább egy nagyobb verés után lesz is nekik miért.
    .
    Oszt’ jónapot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  9. Nem kellene egyszerüen felszámolni az ENSZ-t. Egy nagy rakas szerencsételen, döntésképtelen bagázs. USA és Izrael már rég megoldotta volna a problémát, az arabok meg csak acsarkodnának, ami persze semmin sem változtat mert eddig is így volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  10. CommonSense:

    Ha az ENSZ megszűnne, másnap egy új lépne életbe, mert egy vízió tartja életben őt, az, hogy a kicsiknek van bel(e)szólásuk a hatalmasok dolgaiba. Amúgy sem minden részegysége életképtelen a világszervezetnek, az UNESCO, az UNICEF, a FAO több millió harmadik világbeli ember számára az egyetlen mentsvár.

    Ami pedig az arabokat illeti, ők is ugyanolyan megosztottak közvetlen környezetüket befolyásoló hatalmak terén, mint mi Európában; utálják az önző, imperialista múltú Angliát, Franciaországot, Oroszországot és az USA-t, de van sötét történelmi tapasztalataik a törökökről és az irániakról (anno perzsákról) is, ergo akár hitetlen akár muszlim a hatalom, mindkettőnek saját önérdeke a legfontosabb. Így hiába is az Arab Liga meg az iszlám Umma, ha a valóság mindent felülír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  11. Animebj, az USA imperialista múltjáról azért mondhatnál egy-két keresetlen szót, most, hogy jön a hétvége, és mindenki nyugodtabb lesz egy kicsit. Csak mert a világ legelső és legnagyobb antiimperialista hatalmáról van szó, amelynek fellépése nyomán számtalan gyarmat vált önállóvá. Amerika büszke volt arra, hogy a nagy európai gyarmattartókra nyomást gyakorol, hogy minél több külbirtokuktól szabaduljanak meg, jó ideig ez volt, majdnem azt mondhatjuk, a hivatalos állami ideológia. Ebből fakad a Monroe-elv, amely elvben kizárja, hogy az amerikai kontinensen bármilyen gyarmat létezzen. Aztán arról is várunk egy-két szót, hogy az arabok hogyan,miként, mettől meddig szenvedtek angol, francia vagy orosz gyarmatosítóktól.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Ha az USA es Izrael megtehetne, akkor mar reg leptek volna. DeSziriaban Iran is beavatkozna, ha haboru lenne meg nagyobbak lennenek az olajarak es ha Asszad bukik, az Izraelnek sem jo. Hogyan karogtak oromukben Arafat halala utan, aztan megkaptak a Hamaszt a nyakukba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (17 szavazatból)
  13. “Amerika az amerikaiake=Amerika az.USA-e”. 1918. utan emiatt adta fel a kozcelemeny a gyarmatositas politikajat., es tamogatta az izolacionizmust. Persze ez gazdasagi pozicioszerzes volt-ahogy az egyik Zeitgeist filmben is ott volt. Egyik del-amerikai orszag kiutasitott tobb amerikai ceget az 1980-as evekben: legibaleset erte, a masikat emiatt puccs dontotte meg, ha egyik ae mukodott, akkor jott a katonai beavatkozas.
    Amugy a gyarmatok meg mindig megvannak csak gazdasagi ertelemben. Azert enged be Anglia meg Franciaorszag annyi bevandorlot Afrikabol meg pl. Pakisztanbol, mert rengeteg ceguk dolgoztat ott vagy piacaik is vannak, es sok feher is el ezen orszagokban. Az USA es a Szovjetuno szimplan be akartak nyomulni ezen orszagokba. Most par eve Kina is megjelent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (17 szavazatból)
  14. Molnar Janos
    Látom jól megtanultad a leckét. Pihenj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  15. “…Ha az USA es Izrael megtehetne, akkor mar reg leptek volna…”
    .
    - Lóf…szt.
    .
    Azért nem mennek neki annak a mocsok bandának, mert a végsőkig kitartanak a nem háborús megoldás mellett. Ha nem így lenne, a fél világot meghódíthatták volna már, kezdve az arab diktatúrákkal, folytatva Afrikával.
    .
    Katonai erejük sokszorosan megvan, hogy órák- napok alatt lezúzzák az egészet, de a másik dolog meg az, hogy egy igazán hatékony rendteremtő háború százmilliós nagyságrendű áldozattal járna világszerte – és nem amerikai részről.
    .
    Azért olyan állítani, hogy Izrael, pláne a Zusákok nem bírna el iránnal, vagy szíriával… hát, az elég meredek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  16. Molnar Janos
    2012. június 1. péntek
    10:45

    Károg ám az a jó édes nénikéd! Mit képzelsz, kikkel és kikről beszélsz?
    Egyszer és mindenkorra vegye tudomásul minden talajvíz, hogy a népemmel kapcsolatban semmiféle mocskos kifejezést nem tűrök el.

    Úgy mellesleg, hallottál már arról, hogy az iráni rakétáknak Magyarország játékszer??? V agy erről a megbízód elfelejtett tájékoztatni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  17. ricsi:

    Látom Te se tudsz többet a történelemről és a politikáról, mint amit általában Eldrad. Amerika pontosan akkor foglalkozott a kisállamok és a gyarmatok sanyarúságával, amikor ő is az európai nagyhatalmak játékszereként szolgált, de amint vége lett a II. világháborúnak, érdekes módon egyáltalán nem számított utána az adott nemzet saját akarata sorsa felett. Most fordult a kocka, és az EU vált a politikai összefogás, a nemzetközi szabályozások és a diplomácia elsődleges kezdeményezője, míg az USA haderejéből és gazdaságából adódóan sokkal könnyebben nyúl fegyverhez, ha érdekei úgy kívánja. Ez önmagában nem meglepő, a világtörténelem már csak így működik, még a sok Amerika-barát által legemberségesebb, sőt mi több, világmegmentő hatalmassága esetében is.

    Ami pedig magát az imperializmust illeti; nincs szükség közvetlen megszállásra, ha hatalomra juttatható az adott ország népének döntő többsége ellenére ténykedő hazaárulók egész garmadáját, mint ahogy azt tették Irán esetében, 1953-ban a szabadon megválasztott(!) demokratikus(!!) kormány elleni puccsnál, amivel visszahelyezték trónjára az amúgy előtte is nem kicsit népszerűtlen sahot. Pár évvel később meg is lett az eredménye a nép hülyének nézésének. Az európai hatalmak pedig ugyan ténylegesen nem voltak évszázadokig uralmon a Közel-Keleten, mint ahogy például az oszmán törökök Kelet-Európa nagy részében, de ettől még az is megszállás marad, amivel szemben joguk van harcolni. (Az természetesen más kérdés, hogy ebből előnyösen jönnének ki vagy sem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  18. ” Izrael: Mi döntjük el, mikor támadunk”

    Mi döntjük el, hogy melyik országból lesz füstölgő gödör!

    http://nol.hu/lap/vilag/20120605-nuklearis_fejjel_szerelik_fel

    Világbéke? Atomsorompó? Válság?

    Nem kérem, minket fenyegetnek! Támadnunk kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  19. Még ha ez igaz is, mármint, a tengeralattjárók nuke- val való felszerelése (igaz lehet), ugye, Izrael nem szokott senkit kiirtással, letörléssel fenyegetni. Izraelt viszont eddig három alkalommal támadták meg különféle iszlámnáci diktatúrák, kimondottan népirtó szándékkal, és azt is tudjuk, mit művelnek az iszlamisták egymáse ellni háborúkban egymással, miféle elveik, hadviselési módszereik vannak.
    .
    Iránt pedig egy folyamatosan őrjöngő- dühöngő, önnépirtó, rikácsoló, elmebeteg, apokalipszisváró, nyíltan nemzetközi tömeggyilkos iszlamista terrortámogató banda uralja, aki kétséget sem hagy afelől, mit tenne, ha meg tudná tenni.
    .
    Irán olyan gyűlölet- propagandát tol a lakossága képébe, állami szinten, hogy a náci göbbels elmehetne hozzájuk kisinasnak, ha még élne.
    .
    Namost, ez a banda nuke- t, és hordozóeszközöket fejleszt.
    .
    Első számú célpontja Izrael, második, megosztott helyen a Zusákok, és az Arab- félsziget szunnita diktatúrái.
    .
    Ugye, tekintve az iszlamista hadviselés eddigi történetét, irán magatartását, népvezéreik és a nép jelentős részének elmeállapotát, valamint, hogy pontosan szétordítják rendszeresen, kivel mit tennének, senkinek nincsenek kétségei, mit akar irán?
    .
    Izrael pedig, természetes módon, mindent megtesz az elrettentés érdekében – ha ez nem megy, akkor jön a nyílt háború, de ez még odébb van (lehet, nem is lesz).
    .
    Erre:
    .
    “…Nem kérem, minket fenyegetnek! Támadnunk kell!…”
    .
    - WTF???
    .
    Ki fenyeget téged? Vagy, ki az a “minket”? Hacsak nem vagy iráni iszlámnáci népvezér, akkor rád nem jelent semmiféle veszélyforrást Izrael.
    .
    És kinek kell támadni kit?
    .
    Vagy mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  20. Izrael fenyegetettsége minden fegyverkezést és preventív akciót igazol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Akkor sem tudtad megnevezni sem Amerika gyarmatait, sem az arabok gyarmattartóit, Animebj.
    .
    “1953-ban a szabadon megválasztott(!) demokratikus(!!) kormány elleni puccsnál, amivel visszahelyezték trónjára az amúgy előtte is nem kicsit népszerűtlen sahot.”
    .
    És milyen jól tették. Most is ezt kéne csinálni, jóllehet a mai kormány már minden, csak nem demokratikusan megválasztott. Mit képzelsz te egyébként, egy csürhe akarata mindent legitimál? Orbánt is? Hitlert is?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Ez is egy érdekes mondat:
    .
    “Az európai hatalmak pedig ugyan ténylegesen nem voltak évszázadokig uralmon a Közel-Keleten, mint ahogy például az oszmán törökök Kelet-Európa nagy részében, de ettől még az is megszállás marad, amivel szemben joguk van harcolni”
    .
    Nem voltak uralmon, de attól még az megszállás, és joguk van ellene harcolni?
    .
    Apám, te tényleg nem vagy normális.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  23. Ricsi:
    .
    - Féleszűvel nem fogsz tudni szót érteni, ilyenkor csak másolj be neki valami korábbi, már sokszor megadott választ, és kész.
    .
    De régi- új, pszichopatikus szintű USA és Izrael gyűlölő Mindenttudónk is újra itt van, figyeld már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  24. Figyeld már, leír egy sokszor lerágott, állati f…ságot, erre írok neki egy hosszabb, kifejtős kommentet, erre ez:
    .
    “Izrael fenyegetettsége minden fegyverkezést és preventív akciót igazol.”
    .
    1, Ennyi a reakciója, gyanítom, gőze nincs, miről írtam
    .
    2, IGEN, B…SSZA MEG, ha egy népet rendszeresen kiirtással fenyeget egy pszichopatákból álló rezsim, mely ezerszer bizonyította, hogy képes ilyen dolgokra, ha megteheti, akkor az ellen QRVÁRA JOGA VAN BÁRKINEK FEGYVERKEZNI, főleg, őrjöngő fenyegetőzéseik első számú célpontjának, megértetted, te rakás szerencsétlenség???
    .
    Ezt nem hiszem el, komolyan, az idiotizmus ilyen léptékét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  25. A térségben élők síri nyomorát sem az USA, sem az iszlám, sem más nem tudja felszámolni! Igaz nem is nagyon akarja, no ezért azután az éhezők figyelmének elterelésére, és az éhes szájak befogására a gyűlölet szítása az egyetlen jól bevált eszköz marad, lehetőleg vallási alapon. Mintha ez adna bármilyen megoldást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. commandante:
    .
    “…A térségben élők síri nyomorát sem az USA, sem az iszlám, sem más nem tudja felszámolni…”
    .
    - Valóban nem, mivel jól látszik, hogy ezeken a népeken egyszerűen nem lehet segíteni. Ha valaki megpróbálja, az történik, ami afg. ban, irakban: gyors katonai győzelem, aztán a segíteni akarókat az egymást is letömeggyilkoló helyi lakosság hátba döfi levágja a segítő kezet, hátbadöfi a segítőt.
    .
    Egyébként meg, nem gondolom, hogy az USA- nak kellene azt a nyomort felszámolni, amiért nem felelős. Felszámolhatnák, de az egy az egyben újragyarmatosítást jelentene, méghozzá 17 századi módszerekkel.
    .
    Az meg egyelőre nincs benne a politikai lehetőségek között (sajnos), még ha a katonai- adminisztrációs erő bőven megvolna rá, akkor sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  27. Melyik féleszű minuszol már?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  28. A muszlim hiten tengődő arab ( lelkületű ) emberek legkedvesebb elfoglaltsága egymás torkának ugrani.
    Namost ebben erősen akadályozza őket a nyugati kultúra :
    1 : Gyarmatosítás korszaka alatt nem lehetett
    2. Világháború alatt nem lehetett.
    Az oroszok viszont önös politikai -tévesen értelmezett- “érdekből ” feltüzelték ezeket a gyermeklelküeket mondván hogy ” Internacionalista proletár segítő kezet nyújtanak a fejlődő arab népeknek az imperializmus ellen vívott küzdelmükhöz.”
    Az eredmény nem is maradt el. Az oroszok örülhetnek ha az elkövetkezendő harminc évben nem gyújtják rájuk a környező muzulmánok azt a fenenagy országukat !
    Az egész Világról nem is beszélve !
    Itt csak a kőkemény fegyverkezés segít , de abból pénzt vonnak ki mindenütt.
    Olyan lett a fehérember mint a hülye üdvhadseregbéli erkölcs-nénikék.
    Gügyögnek butaságokat és várják hogy gyöjjön a nagydarab turbános f@szi, fogai között a borotvaéles jatagánnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  29. Amin-bej már megint baromságot hord baromság hátára.
    Miért nem húzol a francba az álságos antiszemita propagandáddal ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  30. Az biztos, de nézd csak, itt van régi- új Izrael- és USA gyűlölő Igazságlátónk is… nézd már, mit írt ebben az épületes, jól értelmezhető, kitűnően megszerkesztett kommentjében…
    .
    2012. június 5. kedd
    09:52
    .
    ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  31. Nézem nézem de nem látok benne semmi újat. A Kurucinfó elcsépelt baromságait látom csak bennük , némileg szalonképessé pofozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  32. Ez az fiúk, így tovább, aki nem ért egyet veletek az náciarabfasisztaiszlámnyílas!
    Én hal vagyok.
    Fröcsögés helyett megkérdezném tisztelettel, hogy Izrael kormánya ha már rendelkezik atom fegyverrel felvállalja-e az atomfegyver elsőkénti alkalmazását?
    Miért akar a Perzsa öbölbe atomfegyverrel felszerelt tengeralattjárót küldeni?
    http://mazsihisz.hu/vakbarat.php?nid=2546
    Milyen hatással lesz a környezetre ha esetleg el talál süllyedni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  33. Nem fog elsüllyedni, ne izgulj – ha már ennyire jól tudod, Izrael mit hova küld. Tényleg, honnan is tudod te ezt ilyen jól?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. Szerintem azért nem támadta még meg az USA Iránt, mert nem tudja hogy szedték le azt a drónt. És ha bele tudtak nyúlni a programjába, akkor esetleg a következőt visszaküldenék oda ahonnan jött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  35. Nos, erre a drón-visszaküldésre befizetek :) de mondjuk ha bele tudnának nyúlni a programjába, valóban legfeljebb odáig tudnák visszaküldeni, ahonnan jött. Vagyis Afganisztánba, vagy valamelyik, a Perzsa öbölben állomásozó hadihajóra. Ahol természetesen észlelnék azt és le is szednék. Valamint casus bellinek nyilvánítanák.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  36. “…Én hal vagyok…”
    .
    - Nem, te a végletekig ostoba vagy.
    .
    Ahogy máskor is.
    .
    “…Fröcsögés helyett megkérdezném tisztelettel, hogy Izrael kormánya…”
    .
    1, Én meg megkérdezném, akinek ennyire nulla a tájékozottsága, miért ugat bele ebbe folyamatosan?
    .
    2, Erre maga Simon Perez adta meg a szó szerinti választ, még a hetvenes évek elején. Mondom, szó szerinti választ.
    .
    3, MI a reteknek vetne be Izrael nuke- t, hagyományos fegyverekkel, plusz kiber- és ballisztikusrakéta- támadással is órák alatt el tudja söpörni irán ultrasz…r haderejét.
    .
    Ahogy ezt ezerszer leírtuk már, többen is, látom, hiába.
    .
    4, Megkérdezném azt is, ha írsz valami baromságot piciapám, arra megy egy elemző cáfolat, tényekkel, konkrétumokkal, stb, AZ valahogy mindig elkerüli a figyelmed; miért?
    .
    Na, ezt csak azért kérdem, mert ugyanazokat a hülyeségeket böfögöd vissza szóról szóra, teljesen mindegy, ki mit ír.
    .
    Meg ez az elsüllyedő tengeralattjáró… igen, hát a hipermondern tengeralattjárók már csak olyanok, hogy elsüllyednek, minden ok nélkül… jáááj, ez a fajta ostobaság már tényleg rettenetes.
    .
    Jó, hagyjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  37. A drón- leszedés (WTF???) témát meg alaposan kielemeztük az erről szóló itteni cikkekben.
    .
    De hát persze, nyilvánvaló, hogy az évtizedekkel elmaradt irán “leszedett” egy drónt, mégpedig a programba belenyúlva (ez meg mit jelent???), tette mindezt a világ legfejlettebb kibertechnológiájával, és immár konkrét kiberháború- ismeretekkel rendelkező USA- val szemben.
    .
    Nem hajtóműleállás volt, nem, az nem lehetett. Azt “leszedték”, méghozzá úgy, hogy “belenyúltak” (WTF????).
    .
    És azóta az USA retteg az iráni haderőtől. Nem tudná elsöpörni az egészet percek alatt, nem.
    .
    Hanem nyilván fél, ezért nem támad.
    .
    Úristen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  38. Eldrad megint sérteget és szakértőnek gondolja magát.

    Én nem vagyok egy Gedeon Pál, csak a véleményemet volt szabad ideírnom.

    Ha nem értenétek elmondom, hogy nem szimpi nekem ha egy ország kijelenti:
    akkor indítok háborút amikor nekem jó mert az nem akar békében élni a szomszédaival.
    Mostanában Izraelnek jó lenne egy kis háború mert lenne casus belli és esély is a győzelemre.
    Azt, hogy hova mennének a tengeralattjárók a mazsihisz.hu-n olvastam.
    Az még nem antiszemitizmus, hogy mást gondolok Izraelről mint Ti, a kurucinfós összehasonlítás kicsit erős volt.
    http://www.youtube.com/watch?v=5sGsmqEenVM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  39. dodeskaden
    2012. június 6. szerda
    11:21
    Aranyapám, nézegesd már meg mit fröcsög az a buzeráns iráni főkaftános és sleppje Izrael elpusztításáról! Aztán mondj véleményt, hogy nincs joga megelőzni azt. Ha téged egy buzeráns állandóan azzal fenyeget, hogy elpusztít családoddal együtt akkor előbb utóbb csap pofán törlöd ha van vér a pucádban. Persze ki is várhatod míg tényleg megteszi és majd a túlvilágon hangoztathatod neked mennyire igazad van úgy erkölcsileg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  40. “…Eldrad megint sérteget és szakértőnek gondolja magát…”
    .
    - Mert állati baromságokat recskázol ide már megint, ahogy mindig, a kapott válaszok teljes- tökéletes figyelmen kívül hagyásával.
    .
    “…Mostanában Izraelnek jó lenne egy kis háború mert lenne casus belli és esély is a győzelemre…”
    .
    - Mintha nem Izraelt támadták volna meg már többször is arab- iszlámnáci tömeghaderők, kimondottan népirtó szándékkal, mintha nem iszlamisták rikácsolnának nyíltan, és folyamatosan, hogy “eltörlöm- kiirtom- letörlöm- stb”, mintha nem Izrael leatomozása lenne az iráni nuke- fejlesztés nyílt célja…
    .
    Mintha csak ezen a cikken belül már nem harmadjára írnám mindezt le…
    .
    Nem, nem, ilyen nincs, és mégis van…
    .
    “…Az még nem antiszemitizmus, hogy mást gondolok Izraelről mint Ti…”
    .
    - Te nem gondolsz semmit Izraelről, mivel a minimális alapismereteid sincsenek meg hozzá, hogy bármit is gondolj róla. Kb. mintha azt mondanád, hogy “te mást gondolsz a hidrogénfúziós reaktorról, mint egy atomfizikus”.
    .
    Te legfeljebb hülyeségeket írsz, és a kapott válaszokra egy büdös szavad nincs, függetlenül azok tartalmától. Láthatóan el sem olvasod, de akkor azt nem értem, mi a frászt akarsz te itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  41. Avi:
    .
    - Még ha csak az iráni nőgyűlölő, gyerektaperoló majmok ordítoznának, és fantáziálnának folyamatosan, hogy “eltörlöm- kiirtom”…
    .
    De hát ahol iszlámmal fertőzött terület van a világon, ugyanez történik mindenhol, még ha a helyi populáció azt sem tudja, mi az az “Izrael” (jó példák erre a különféle kannibál afrikai iszlamista anarchiák, ahol ha pl. kifogy a víz a rosszul kiásott helyi dögkútból, a “zsidót” szidják a helyiek, akik azt se tudják, mi az…).
    .
    És ne feledjük az 1948- as, 1967- es. és 1973- as háborúkat, na meg a PFSZ, a faszbollah, és az egyéb iszlámnáci terrorgengek alapokmányaiban található őrültségeket, valamint, az ezekhez közvetlenül köthető nemzetközi tömeggyilkos iszlamista terrort sem.
    .
    De hidd el azt is, a Gyökérgyerek ezt ugyanúgy figyelmen kívül fogja hagyni, mint eddig bármit, amit erről írtunk.
    .
    Meglepődnék, ha nem így lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  42. Na, részben ezért NEM FOG a modern korban soha iszlamista haderő vagy irreguláris fegyveres banda sehol felülkerekedni nem iszlamista haderőkön, és ezek a majmok ezért nem fognak tudni előrelépni, csak vissza:
    .
    http://atv.hu/kulfold/20120615_a_palesztinok_spanyolorszagot_is_felszabaditjak
    .
    - Ahol vezető véleményformálók képesek a legvadabb, hallucináció- szerű fantáziálást tényként, realitásként megélni, ott a nagyrészt analfabéta népség csakis lúzer lehet.
    .
    Ej, de hasonlítanak ebben magyarsztánra, és többségi lakosságára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. “…..már Spanyolországot, pontosabban Andalúziát is kinézték maguknak. Az Ibériai félsziget középkorban muszlim megszállás alatt lévő területeit is fel fogják szabadítani – vélekedett a klerikus.
    Hozzátette: Allah akaratával egész “Palesztinát” és Izraelt “felszabadítják” az arabok.”

    Szegény angolok,… jobb ha kezdenek csomagolni Gibraltáron.
    Lelki szememim elött már látom, ahogy Cordobában teveszaron sütik a piláfot.
    Köszi Eldrad, ezen jót vihogtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Vazze nem értem, hogy a Holdat miért nem akarják felszabadítani. Pedig azt már hatszor is taposta amerikai csizma.
    .
    Vagy a muszlimok félholdja valahogy mindig a holdnak az a fele,ahol még nem jártak a jenkik?
    .
    Fog még minket meglepetés érni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. ricsi: “… Aztán arról is várunk egy-két szót, hogy az arabok hogyan,miként, mettől meddig szenvedtek angol, francia vagy orosz gyarmatosítóktól…..”
    -
    Igaz, .. a legyektöl jobban szenvedtek. Jöttek a teveszarra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. cOLOMBUS:
    .
    - Háááát… én nem nevettem ezen.
    .
    Inkább méla undorral olvastam, miket ugat ez az állat. Ezek folyamatosan ezt tolják, és annyi ilyet olvastam- hallottam már, hogy az rémes, főleg annak tudatában, hogy pontosan ilyen az elmeállapota több százmillió iszlámhívőnek is, szerte a világon.
    .
    Ez a jelenség ugyanaz, mint amikor egy palesztin elmebeteg pl. nagynehezen hidegre tesz Izraelben egy öregasszonyt, vagy pár gyereket, a “palesztinoknál” GYŐZELMI ÜNNEP dühöng az utcákon napokig, és akkor ordítoznak ilyeneket, vagyis, ez a fajta állat alatti primitívség a mozgatója mindennek.
    .
    De ha pl. valamelyik afrikai sz…rfészekben egy kannibál banda élve felhentel vagy száz falulakót valahol a dzsungelben, azok is “győznek”, és ordítanak is olyankor, meg mutogatják a V- t, és meg vannak róla győződve, hogy ennyivel is közelebb van az iszlám kalifátus, vagy mi.
    .
    Ha elég PMW- t, DEBKA- t, Gates of Vienna- t, Second draftot olvasnál- néznél, garantálom, elmenne a kedved a nevetéstől, mikor ez a dolog szóba kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. Dodeskaden, Animebj, és Kuruc elvbarátai!

    Elképesztő zűrzavar sugároz minden mondatokból amit leírtok! Mondhatnám az elmarasztaló jelzők sokaságát, de nincsen szükség rá, hiszen mások is olvassák agyatok beteg termékeit.

    Minden szóvirágnál többet ér a valódi történelem és a valódi történések ismerete. Ajánlom, ha tiszta képet akartok kapni a világról és benne a Közel-keleti eseményekről, sürgősen felejtsétek el a szokásos faragott isteneiteket, és a különböző politikai és vallási szervezetek töménytelen mennyiségű folyamatos és évszázadok óta tartó hazudozásait!
    Hogy kik a faragott isteneitek? Hát talán írni sem kellene, hiszen tudjátok! A próféták, a püspökök, az egyházak vezetői, a politikai szervezetek vezetői, és mindenki, aki mások megbüntetésére, halálára, átnevelésére, bebörtönzésére, elpusztítására buzdítottak vagy buzdítanak embereket, országokat, népeket! Cezaromániás uralkodók, – sztalinok, hitlerek, ahmediánok, stb. hogy csak az újabb korok népbutító szemeteiről említsek neveket – , mert ezeknek az embereknek és az általuk vezetett eseményeknek az a döntő kritériuma, amit itt leírtam. Aki vérengző ideológiát, vallást, társadalmi rendszert vezet, az elítélendő rongy ember, és az az igazi bűnös. Az elítélendő. Legyen az politikus, vagy valamilyen egyház embere.
    Ez az egyetlen érvényes mérce!!! Csak az életet és a békét szolgálók legyenek példaképeitek!

    Külön szólok az ok és az okozat összekeverésének bűnéről! Pol Pot sok százezer embert gyilkoltatott meg mert szemüvegesek voltak, vagy tanult emberek. Hitler és Sztálin is kétségbeesetten gyilkolta, internálta, a nála okosabbakat, a zsidókat, a szlávokat. A katolikus inkvizítorok kínozták az elveiket nem vallókat, a keresztesek milliószámra irtották a ”hitetleneket” az iszlám fundamentalisták ugyan ezt teszik és tették, a Hutuk a Tuszikat és viszont, az ilyen nacionalisták az olyaa népeket, nemzeteket szembeállítók, stb.

    A népesség folyamatos szaporodása a földünkön belátható módon csökkenti az 1 emberre jutó területek nagyságát és lehetőségeit! Mi lesz a vége? Éjen a Magyar, és mindenki takarodjon innen? Vagy minket is visszaküldenek majd Ázsiába? Távol-keletre?

    Azt nézze meg mindenki aki véleményt mond, hogy mi van a népek, a vallások, a kormányok mentalitása mögött! Akkor jár el helyesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Keresztes SS. A zavar nálad van inkább. Mindenről beszélsz csak Izrael megalakulásáról nem, pedig ott és akkor lettek elszúrva dolgok.
    A nagyhatalmak, különösen Anglia, ha nem is tudták előre, de nagy vonalakban sejtették mi fog történni a számukra egyre fontosabb térségben.
    A zsidó üldözöttek államát a győzelem után rögtön engedték megalakulni, holott addig hallani sem akartak róla.
    Azóta is minden izraeli megmozdulást az üldözöttség indokol.
    A Nyugat arab és izraeli barátai jól egymásnak tudnak ugrani.
    A legközelebbi egymásnak ugrás a szír polgárháborúba való beavatkozás lesz és segítség a Szír állam darabokra hullásához.
    Egyébként nincs bajom a zsidókkal, a családban is van egy “nahát”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Dodeskaden!

    A miatt az „egy” miatt nem vitatkozok veled! Sőt, lehet hogy ha több lenne, meg sem írtad volna a leveled!
    Azért nem árt tudni, hogy „zsidó állam” nem a II. világháború után alakult ki a történelemben először, hiszen akkor a Rómaiaknak nem is lett volna mit felszámolni!
    Az tény, hogy Közel-kelet „rendjéről” a világháború végén Nagy Britanniának (a továbbiakban Angolok) volt a feladata gondoskodni. Nem volt egyszerű a dolguk, igen sok okból:
     Az addigi országhatárok igen sokáig „légiesek” voltak, szinte minden okmány nélkül átjárhatók voltak a térségben, főleg a vándorló népek, arab népcsoportok számára.
     Az egyre több és a régi szülőföldet, őshazáját kereső, és Európából szinte teljesen kiirtott zsidóság maradéka a jövőjét és a megmaradását kereste, és egyre többen érkeztek, vándoroltak a térségbe.
     Aki ott volt az elején, az tudja, hogy Jugoszláv és más megfizetett hajókon érkeztek a menekültek, és semmiféle intézményes telepítés nem történt. „Palesztinába” – ahogy az Angolok nevezték el a térséget, nehéz volt törvényesen bejutni. Mid addig, amíg Izrael Államot a népszövetség és más nemzetközi szervezetek létezőnek el nem fogadták.
     Való igaz, az arab környezeténél lényegesen tanultabb menekült áradat igyekezett a föld zsidóságának mint egy felének iparszerű elpusztítása után olyan helyen letelepedni, ahol ősei éltek, és ez a mozgás az angoloknak nagyon megnehezítette a dolgát.
     Ugyan akkor jól is jött nekik, miután Távol Keleti gyarmataihoz a hatalmasat fejlődött repülés miatt ezen a térségen keresztül vezetett az út. Tehát szükségük volt jól kiépített repülőterekre, képzett szerviz szakemberekre, tisztán tartott üzemanyagokra, olajra, stb. és nem utolsó sorban biztonságra, megbízható partnerekre. Egyre több háborút viselt, vagy üldözött zsidó pilóta és tanult mérnök szakember jelent meg a térségben, és biztosított szakszerű ellátást az angoloknak, majd egyre több repülőteret üzemeltetve más államoknak is.
    (Ilyen repülőtéren alakult meg az Izraeli légierő, – a Csehszlovákiában legyártott – német és az USA térségéből feketén becsempészett harci gépekkel.)

    Nem ez a hely, ahol a valódi, és a valós tényeket ismertetve kellene beszámolni Izrael Állam megalakulásáról, pedig mind ezeket a történéseket ismernie kellene annak, aki Izrael és az Arabok, az iszlám ügyében megszólal!

    Megjegyzés: A nevem mögött, a keresztnevem rövidítésénál a második “S” betűért szégyeld magad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Ez az eredeti német újságcikk gondolom képet ad az antiszemitáknak arról, hogy a zsidók nem a második világháború után, erőszakos betelepítéssel jelentek meg Közel-Keleten.

    A Zeppelin léghajó Palesztinában.

    A német ipari fejlődés – az elvesztett első világháború lezárása után – sajátos körülmények között indult és alakult. A békeszerződés erősen korlátozott és nemzetközileg ellenőrzött szerepet tett lehetővé, és szánt a németeknek. A németek természetesen a maguk módján a régi vezető szerepük visszaszerzésén munkálkodtak, és rejtett fejlesztésekkel dolgoztak hadiiparuk és katonai potenciájuk erősítésén.
    A repülőgépgyártásuk és a hajóiparuk új, „fedő” fejlesztési tevékenységet folytatott, ami például a vitorlázórepülés hihetetlen fejlődését, és más, több célra is felhasználható produktumokat hozott létre.
    A fejlett technika polgári megjelenésének egy ilyen – amúgy is fejlődésben lévő – megtestesítője volt a Gráf Zeppelin, a léghajózással kapcsolatos fejlesztő tevékenysége. 1918 után, már olyan sikerek jelentkeztek a léghajók fejlesztésében, amelyek lehetővé tették, hogy a Gráf Zeppelin léghajói szinte az egész világra bárhova képesek voltak látogatást tenni. Itt Európában és az amerikai földrészen már ismerték és közelből láthatták a léghajót, ezért felmerült a kelet, vagy közel kelet meghódítására is.

    A terv 1928 novemberében született, és eredetileg a Kanári szigetcsoport meglátogatását latolgatták. Dr. Hugó Eckener hajóskapitány folytatott erről tárgyalásokat a finanszírozást vállaló gazdag utasokkal, újságírókkal és a hivatalos szervekkel. Végül is nem ismerve a tárgyalásokon elhangzottakat, csak az eredményt, miszerint Dr. Eckener a Kanári szigeteki látogatást egy újabb amerikai út részeként javasolta lebonyolítani, és egyben felvázolta egy új, keleti utazás tervét, mint alternatívát.

    Idézek egy Berlini lapból:
    „Miután a fejlett nyugat már megismerte technikánkat, most a világ egyik legrégebbi országát lenne célszerű meglátogatni. Egyiptomot, a Királysírokat, a Piramisokat, a Vörös tengert, Palesztinát, Jeruzsálemet, a Haifa város melletti német, és a nap mint nap bővülő és növekvő zsidó településeket. Lesüllyedni 400 métert a tenger szintje alá és végigrepülni a Jordán folyó mellett, a Holt tengerben gyönyörködni, majd rögtön 3000 méter magasra emelkedni és a Hermon hegyet meglátogatni. Ez az útiterv sokkal látványosabb, mint amit egy ismételt amerikai út kínál.” Mondotta Dr. Eckener.

    A Reichstag elnöke is megszólalt nyilvánosan és támogatta ezt az útvonalat. Megkezdődött az útvonal tervezése, és a fogadáskészségek biztosítása, hiszen a léghajó fogadásához – leszállásához, rögzítéséhez – komoly technikai segítség, és begyakorlott segéderők kellettek. Miután Egyiptom nem vállalta, vagy nem tudta ezeket a feltételeket teljesíteni, rögtön törölték is a célok közül, és a legtávolabbi pontjuk Palesztina és a Holt tenger és vidéke lett. Palesztina feletti repülést az Angol protektor, engedélyezte, de a leszállásról nem tett említést. Mind ez 80 éve történt.

    1929 március 25 én hajnalra tették az indulás idejét Friedrichshafenből. Minden előírás és szabályzat ellenére az utazásban különösen érdekeltek – így Dr. Hermann Badet aki az első világháborúban a porosz hadsereg tisztje volt, – és más utasok, és a személyzet tagjai is már a hangárban elfoglalták szálláshelyüket a léghajó kabinjaiban, hogy minél jobban leterheljék a léghajót, hiszen feltankolva üzemanyaggal, és a ballaszt tankokat is feltöltve, a léghajó legmagasabb részét a hangártól alig fél méter választotta csak el. Így a 100 méternél is hosszabb léghajót csak lassan, centiméterről centiméterre tudták a szabadba kihúzni. Nehezítette a műveletet, hogy ellenszél volt tapasztalható, és minél hosszabb része volt kint a léghajónak, annál jobban fennállt a veszélye, hogy felül megsérül a szél mozgatása miatt.

    Így tényleges elindulásuk erősen az ebédidőre csúszott, amikor is az elegáns vendégek már a léghajó éttermében foglaltak helyet, és mindenki túl volt a beszállásoláson. Az sem könnyítette az útjuk elejét, hogy a Francia hatóságok – a korábbi ellenségek, – csak a Rohn völgyén keresztül engedélyezték a területük feletti árrepülést, hiszen magasabbról, stratégiai információkat nyerhettek volna a léghajón utazók. Végül is Dr. Eckener és a másod tiszt azaz a kormányos sikerrel és sérülés nélkül talált ki a folyóvölgyből. Így már másnap hajnalban Lyonnál értek ki a jól belátható területre, amely azonban időnként tengeri köddel nehezítette a tájékozódásukat.

    Már közeledtek Ciprushoz, amikor a nap sugarai teljesen eltüntették a ködöt, és gyönyörű látványt volt alkalmuk megtekinteni. Ciprus látványát megelőzte a Rohn völgye, Marseille ahol a Földközi tengert elérték, és kelet felé léghajózva gyönyörködhettek Róma , Nápoly és Kréta látványában.

    Még a felszállás nehézségeivel küzdve megsérült egy utas, a posta egyik vezérigazgatójának a lába, amely minden hevenyészett kezelés ellenére sem jött rendben és ijesztően megdagadt.

    Mind e közben erős hátszéllel már kezdték elhagyni Ciprust és várták a Hajfai öböl feltűnését.
    Az utasok izgalma nőttön nőtt, és mindenki annak a táskának a tartalmát tanulmányozta amelyeket a Keren -Ha Jeszod adott át nekik még Németországban, indulásuk előtt, speciális ismeretekkel, tudnivalókkal. Volt bennük térkép is, elsősorban a zsidó telepekről. A térképeken igen nehezen igazodtak el, hiszen szinte minden utas kizárólag németül tudott és legfeljebb néhányan angolul és franciául, de héber nyelven senki. Több párt magas rangú képviselője is volt az utasok között, így a Német Nemzeti Szocialista párt egyik vezetője is, és ezekkel a látogatandó területek politikai viszonyairól beszélgettek. Elsősorban arról a gigászi munkáról volt szó, amelyet az évezredekig változatlan arab törzsek a homokkal való eredménytelen küzdelmükkel szemben, a német telepek és a zsidó telepesek végeztek. Fentről nézve gyönyörűen lehetett látni a német nemzetiségűek és a zsidó vallásúak üdén zöldellő területeit, az egyre bővülő kikötőiket és a kereskedelmi hajók sokaságát.

    Von Schiller másodkapitány, aki egyben térképész is volt, jelentette, hogy rövidesen Karmell fölé érkezünk, akik nagy fehér betűkkel írták földjükre a minket üdvözlő köszöntésket.
    A német település lakói az üdvözléseknél állva kendőkkel integettek, és felhallatszott az ujjongásuk. Tisztán lehetett látni a Technion épületét, amely a zsidók hasonló létesítményén kívül messze földön egyedül képviselte a korszerű oktatást, szakemberképzést. Egy tiszteletkört tettünk meg, majd Beit Galim zsidó település felett átrepülve, folytattuk utunkat a tenger partja felett. Atelit, Tentora és Keszária romjait ismertük fel és Hadera eukaliptusz ligete felett repültünk, majd lassan feltűntek a folyó átrepülése után Tel Aviv körvonalai. A várost üdvözlendő konfettit szórtunk amit a purinra készülő emberek integetéssel köszöntek meg.
    Ramle felé repültünk tovább, ahol a repülőtér közepét zöld színű jelzőrakétával jelezték. Itt teljesítettük a következő feladatunkat, német országból négy postazsákban hoztunk üdvözlő leveleket, amelyeket most ejtőernyőhöz kötve engedtünk útjára a föld felé.

    Eredetileg ide volt tervezve a leszállásunk, de egészen az utolsó pillanatig nem érkezett meg az angol protektorárus leszállási engedélye, amit még német országban kért meg a külügyminisztérium, de csak a terület feletti repülésre adtak engedélyt, leszállásra nem tértek ki.
    Mi a repülésünk közben is megkíséreltük rádión megkérni az átrepülési engedélyen kívül a leszállási engedélyt is, de eredménytelenül.
    Bár most már a sérült lábú utasunk miatt önmagában is megfelelő indokunk lett volna a leszállásra, a közben már teljessé vált sötétség még is arra ösztönzött minket hogy haladjunk tovább. Dr. Eckener és a léghajó mérnökei, műszaki személyzete azon a véleményen voltak, hogy szinte lehetetlen megafonon keresztül olyan utasításokat adni a földön segítői szerepre vállalkozóknak, amellyel a leszállás biztonságos lenne. Ezek izraelita repülőtéri munkások, bár információink szerint értik a szakmájukat, németül és angolul is beszélnek általában, de egy léghajó rögzítését biztosan nem ismerik.
    Máshol, ahol arabok találhatók, szóba sem került a leszállásunk, azok teljes képzetlensége és alkalmatlansága, és nyelvi nehézségek miatt. Egyiptom valószínűleg ezért nem fogadott minket.

    Így hát folytattuk utunkat lassítva, Jeruzsálem irányába. Jeruzsálembe is korán érkeztünk, még csak virradt, és hiába kaptunk megfelelő térképeket a Jeruzsálemi zsidó közösségtől a német zsidó közösségen keresztül még indulásunk előtt, nem ismertük fel sem a Siratófalat, sem a hozzá közel található Al Aksza mecsetet, de még a Héber Egyetemet sem. Suhantunk tovább a Holt tenger irányába.
    Ledobtunk egy mérőbombát, és a visszatérő hanghatás segítségével megállapította a hajózó személyzet, hogy már 156 méterrel a tenger szintje alatt tartózkodunk.
    Dr. Eckener utasítást adott néhány izraeli palack bor ünnepélyes felbontására, melyeket még indulásunk előtt a német zsidó közösségtől kaptunk erre az ünnepi alkalomra.
    Isa von Brandenstei – Zeppelin hercegnő és a kapitány is pohárköszöntőt mondott. Egy jegyzőkönyvet vettek fel amely rögzítette a tényt, hogy „a Graf Zeppelin léghajó első palesztinai útján, a helyi időszámítás szerint 5689 ben (1929 március 26. án) 156 méterrel a tenger színe alatt, a holttenger közelében három eredeti üveg zsidó bort bontottunk az esemény tiszteletére.”
    A jegyzőkönyvet Dr. Eckener kapitány az aláírásával hitelesítette, majd utasítást adott a megfordulásra, és rövidesen ismét Jeruzsálem felett voltunk. Hátszéllel Port Said felé vettük az irányt és hamarosan a tenger felett repültünk. A Szent Földtől búcsúzásként Dr. Eckener a következő a következő táviratot küldte:

    „Tel Aviv város bizottságának elnöke, Dizengoff úrnak.

    A Graf Zeppelin léghajó utasai és legénysége köszönik a baráti meghívást Purin ünnepére.
    Sajnáljuk, hogy nem tudtunk leszállni és boldog purini ünnepeket kívánunk.

    Eckener kapitány.”

    A rádió segítségével a következő volt a válasz:

    „Eckener kapitány úrnak, Gráf Zeppelin léghajó.

    A purini üdvözleteket eljuttattuk a lakosokhoz. Az ünnepség 80.000 résztvevője köszönetek közepette ámulta a várost körülrepülő léghajót. A postát és a konfettiket megkaptuk.
    Sok szerencsét kívánok! Salom.

    Dizengoff.”

    A beszámoló bejezéseként a szerző – Dr. Hermann Badettre hivatkozva a következőt írta:
    Remélem mindannyian olyan élvezettel olvasták ezt a beszámolót, mint ahogy mi élveztük utazásunkat.

    Néhány megjegyzés:

     Valószínűleg 1920 as években senki sem gondolta volna német országban, hogy nem kell 10 egész év ahhoz, hogy tömeges gyilkos erőszakot kövessenek el az addig egyenjogú, sőt, a német hazáért harcoló kitüntetésekben részesülő zsidókkal szemben.
     A kiskereskedelemben, az oktatásban, az egyetemi tanárok között, az egészségügyben éppen olyan elfogadottak voltak a zsidó vallásúak, mint a katonaság tiszti karában.
     1938 november 9 – 10 én rendezett a német populista fasiszta vezetés szervezett zsidó ellenes felkelést, népirtást. A történelemben ez a Kristály éjszaka néven vonult be. Ezeken az eseményeken 20 -30 német zsidót öltek meg, 250 vagy több zsinagógát romboltak szét, 7.500 zsidó üzletet változtattak romhalmazzá, tömegesen gyújtottak fel házakat, fosztottak ki zsidó lakásokat.
     A fasiszta nácik később elhurcoltak hozzávetőlegesen 7 millió zsidót, hat milliót kivégeztek, a tudományos végzettségűeket saját katonai iparuk fejlesztésén dolgoztatták rabszolgamunkásként. A világon az akkor létezett teljes zsidó populációnak a 60 % át megsemmisítették.
     A Zeppelin egész útja alatt szinte szó sem esett Palesztina térségének arab telepeiről, lakóiról. Olyan, az eseményeket befolyásolni képtelen értéktelen tényezőnek tekintették a képzetlen, évezredek óta változatlan körülmények között élő arabokat, akikkel nem kellett számolniuk, és nem is számoltak.
     Sajnálatos tény, hogy a körülbelül 80 évvel ez előtti véleményeket még most is csak nehezen cáfolhatjuk, mert nyugodtan mondhatjuk hogy bármely arab ország – akár szegény, akár gazdag, – technológiát, technikát, és szakembereket csak vásárol, és saját képzési vagy iskolarendszerükre nem támaszkodhatnak.
     A hitéletük viszont életükben mindenek előtt való, és közéletükben a különböző vallási pozíciókat viselők a domináns tényezők.
     Az a tény, hogy a Graf Zeppelin egész útja alatt nem szállt le, ne lepjen meg senkit. A térség feletti gyámságot az első világháborúban ellenség, az angolok gyakorolták. Az is tény, a léghajó utas kényelme messze meghaladta a kor legjobb vonat hálókocsija által nyújtott lehetőségeket, és még sétafedélzettel is rendelkezett, ha nem is olyan tágassal mint a luxushajók. A látnivalók az abban az időben még igen fejletlen repülés miatt szinte példa nélkül álltak a luxus utasok előtt.
     A repülésről visszatérve Németországba, még több mint egy hetes tartalékkal rendelkeztek mind élelmiszerek, mind üzemanyag vonatkozásában.

    Azoknak, akik nincsenek tisztában azzal, hogy milyen szerepük volt 1920 as években a zsidóknak a Közel-Keleten, külön felhívom a figyelmét arra, hogy a nagyobb városokban jól működő adminisztráció működött, rendezett iskolarendszerük volt, az alapfoktól a főiskoláig, sőt egyetemig. A német kolóniákkal rendezett kapcsolatuk volt, egymás ünnepségein is részt vettek, az Európai hagyományokra és szokásoknak megfelelően.
    (Ne felejtsük el, az első világháborúban a zsidók vállvetve, együtt harcoltak a németekkel, és igen sok kitüntetést is kaptak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Hamarosan meglesz az iráni urán 2012. október 9. kedd | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos