Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új hűbéri rendszert csinál a Fidesz 2012. május 6. vasárnap 17:16 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új hűbéri rendszert csinál a Fidesz
Budapest – Az MSZP szerint az Orbán-Simicska-Nyerges triumvirátus a gazdaság minden területén tetten érhető, s saját ügyeik érdekében jogszabály-módosításokat is igénybe vesznek.
.
Szanyi Tibor, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján egyebek mellett a panelpénzek elosztását és az állami földek megszerzését kifogásolta. A politikus szerint a panelfelújításokban részt vevő 27 vállalkozás ugyanahhoz az érdekkörhöz, az Épkar Zrt.-hez tartozik, több száz cég pedig munka nélkül maradt a kötelezően előírt minősítési követelmény miatt.
.
Az állami földek kapcsán Szanyi Tibor egy „új hűbéri rendszer” kialakításáról beszélt, miszerint a kormányfőhöz közel álló emberek juthatnak ilyen területekhez és azokkal együtt uniós támogatásokhoz. Mint fogalmazott, nincs olyan üzletág ma Magyarországon, ami „megúszta volna a triumvirátus látogatását”: ha valami megy, ott alkut kínálnak, s ha nem egyeznek bele, akkor „hatósági vegzálás” lesz a következmény.
.
Az MSZP-s képviselő szerint a „demokratikus váltás” után számonkérés jön a „védett helyeken landolt pénzek” ügyében. Hozzáfűzte: nem izgul, hogy az Európába vagy azon kívülre vitt pénzek végleg eltűnnek, mert „minden diktátor egy darabig tudja ezt csinálni, aztán amikor megbukik a diktatúrája, akkor a nemzetközi közösség ezeket részben vagy egészben visszaszolgáltatja.
.
Szanyi Tibor arról is szólt, hogy becsléseik szerint az az összeg, amelyet a fent említett gazdasági társaságok „teljesítmény nélkül, haveri szinten elsíbolnak” eléri a 300 milliárdos nagyságrendet, ami a magyar GDP 1 százaléka.
.
A szocialista politikus kitért arra is, hogy elvesztették bizalmukat a hazai hatóságokban, ezért gyakrabban fordulnak majd az Európai Unió szerveihez.
.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője arról beszélt: a „Fidesz Zrt.” más területeken is jelen van, a politikus egyebek mellett a reklám- és marketingtevékenységet, valamint a Közgép Zrt.-hez kapcsolódó fejlesztéseket, építéseket bírálta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 24 szavazatból)
Új hűbéri rendszert csinál a Fidesz, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Jobb későn, mint soha. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Szanyi Tibor legalább világosan fogalmaz. Karakteresebb elnöke lett volna az MSZP-nek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Az Orbán-Simicska-Nyerges felállás csak a jéghegy csúcsa. Ez folyik az egész országban. Orbán és bandája eltökélt abban, hogy tönkreteszi az ország nem fideszes felét. Ugyanis vidéken, a kis- és nagyvárosok, falvak kisebb-nagyobb beruházásainak odaítéléséről, a vezetők kinevezéséről, a vezetők idő előtti elmozdításáról, pályázati pénzek odaítéléséről stb. kizárólag pártérdekek és politikai hovatartozás alapján születnek döntések. A zsíros munkákat, a jól fizető állásokat csak a fidesz emberei kapják meg.
    A többiek csak lesnek, hogy mi folyik itt.
    Megjegyzem Szanyi úrék messze nem állnak a helyzet magaslatán! Nekik már eddig is, a több száz alkotmányzúzó törvény megszületésekor üvöltve kellett volna tiltakozniuk Brüsszelben. Sőt, már az első pillanatokban, hetekkel az után, amikor Orbán kormányt alakított. Kormányt, amelynek tagjai és így miniszterelnökként ő maga is a mi régi jó magyar alkotmányunkra esküdtek fel és esküvel kötelezték magukat annak az alkotmánynak a megvédésére, annak paragrafusainak megtartására és megtartatására. Mert ez a kormány hetek múltán buldózerekkel fogott bele alkotmányunk szétzúzásába! Ezért a hágai nemzetközi bíróságon azonnal be kellett volna Orbánt és bandáját perelni!
    Ha lett volna egy valódi köztársasági elnökünk, annak e tettek miatt első dolga kellett volna legyen a kormány szétzavarása és új választások kiírása. De plagi bá jól tudjuk nem ilyen ember volt. Áder az egyetemi csoporttárs sem igazán! Sőt!
    És azért Hágában, mert idehaza már minden székben Orbán helytartója ül, az ügyészség is, a bíróság is kézi vezérelt, értelmetlen lett volna a perindítás.
    Lehet, hogy csak keveseknek tűnt fel, hogy a alkotmányban szó szerint le van írva, hogy az alkotmány elleni minden támadás, annak puccsszerű megváltoztatása, hatályon kívül helyezése hazaárulással felérő bűncselekménynek minősül. Ha ezt az ellenzék képes lett volna felismerni és meglépni, akkor ma nem fájna a fejünk. Akkor a 180 m2-es parlamenti dolgozószoba helyett talán Milosevics és Karadzsics cellájában üldögélhetne most a vezénylő tábornok és várhatná Európa népeinek ítéletét.
    De ehhez valódi, tökös ellenzéki politikusok kellettek volna! Az egymás torkát szorongató, egymást eláruló, belharcokat vívó baloldali hivatásos politizálók olyan fideszes magas labdákat nem ütöttek le, amilyeneket a józan civilek zöme biztosan nem hagyott volna ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (58 szavazatból)
  4. Remélem a népharag elsöpri az egész bandát pol-potostól és akkor az ÚJ Legfőbb Ügyész kikérheti a Svédektől a Grippen vizsgálati anyagot ! Akkor pedig valószínű orbáncnak annyi lesz !! RABLÓ BANDA !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  5. ezzel miért kellett ennyit várni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. Vitányi Iván (MSZP alapító, DK alapító és örökös tiszteletbeli elnök) már korábban értekezett a feudális állapotok visszacitálásáról. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Ezt mondom már azóta, hogy az Orbán kormány megalakult, és én is csak hüledezve néztem, hogy tettek engem és tették az országot tönkre folyamatosan.
    Jól érzem, hogy börtönbe kell csukni az egész bandát! Sajnos valóban nem volt rendszerváltás, az eltelt 2 évtized alatt módszeresen tették tönkre az országot.
    Ennek ideje véget vetni! Tessék már végre odafent is tenni valamit! Az ország lakossága egy olyan emberre/pártra/érdekvédelmi szervezetre stb. vár, aki mögé oda lehet állni és végre le lehet rendezni egy igazi rendszerváltást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  8. Hungarian citizen

    Ha van lang is, nem csak sertodott kis fustcsik, akkor kesz szives az MSZP DK-val vagy anelkul az EU-s feljelentesek iktatoszamos peldanyat publikalni a neten es az ellenzeki lapokban, mellette a magyar forditassal. Mert mar nagyon tele a hocipom, hogy naluk van 8-10 ev sok-sok adopenze (partkasszaban), de az orszag tajekoztatasara, az orszag vedelmere egy fityinget sem forditanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. A hűbéri rendszerhez tartozik a mezőgazdasági termőföldek fölötti
    fideSS dominancia kialakitása a 12 állami gazdaság, valamint
    az állami tulajdonban lévő földek bérbeadásával. A vidéki lakosság
    nagy részének a foglalkoztatásán keresztűl megvalósitható az új
    hűbéri rendszer. A termesztésben foglalkoztatottak munkaalkalma.
    A mezőgazdasági termékfeldolgozás fejlesztése és a vidéki
    szolgáltatások nagy része a föld bérlőjének termesztési módjára
    vonatkozó szándékától függ. Ha akarja akár feldolgozás nélküli
    közvetlen értékesitéssel befolyásolhatja a feldolgozóipar fejlesztését.
    Erre nagy esély van, hiszen a gépállomány fejlesztésére szükséges
    tőke nem áll rendelkezésre. Hasonlóan a háború utáni födosztást
    követő állapotokhoz. A bérlő viszont a közvetlen értékesitéssel
    is megfelelő haszonhoz juthat kockázat nélkül. Hiszen ki tudja, hogy
    a kormányon lévő erőknek mi a szándéka a bérbeadással. Ha ez
    bizonytalan, miért fektessen be a fejlesztésbe.
    Vagyis a kapcsolódó logisztika mindenkori állapota függ a bérlőtől.
    Természetesen a munkahelyek számának alakulása is ennek függvénye.
    Jelenleg mindez a szoros személyi kapcsolatokon keresztül valósul meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. A cikkből

    “Hozzáfűzte: nem izgul, hogy az Európába vagy azon kívülre vitt pénzek végleg eltűnnek, mert „minden diktátor egy darabig tudja ezt csinálni, aztán amikor megbukik a diktatúrája, akkor a nemzetközi közösség ezeket részben vagy egészben visszaszolgáltatja.”

    -
    Ennek elkerülése érdekében dolgozik Orbán szorgalmasan, hogy a bomlasztó tevékenységét, a romlást és a befolyását határon túlra is kiterjessze akár az EU összeroppanása vagy EU-s politikusok bukása árán is. Komolyan hisz a számára kedvező eredményben és, hogy győztesként nevethet a veszteseken. Elborult elméjében és és téves ítélőképességében az erőpozíció, a bomlasztó és romboló befolyás egyre komolyabb prioritást kap a józan ésszel és az egyéb alternatívákkal szemben, amelyeket nemcsak, hogy nem képes meglátni, de ha tálcán kapja sem képes megérteni.
    -
    A mai gazdasági, társadalmi és politikai struktúrában és a jelenlegi feszült helyzetben ehhez egy viszonylag kis erejű de rendkívül fertőző, gyorsan mutálódó vírusember is elég. ő büszke a vírusember szerepére, de csak a gazdaszervezet megbetegítéséig és meggyengítéséig látja a jövőt ami kiútként értékel. A továbbiakról használható működőképestérve nincs. egyetlen reménye, hogy akiknek eladta az országot és magát, majd megkímélik és együtt összenevetnek cinkosan.
    -
    Soha, Orbánban és bandájában senki nem bízik, akikben a kiutat látja azok fogják átvágni a torkát ahogy a piszkos munka bevégeztetett. Még egy két év és Orbán nem más mint egy beteg elhasznált öregember támasz nélkül. Ha megéri egyáltalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Ez a hűbéri rendszer 1998-ban kezdett kiépülni, és 2002 óta gyorsult fel. Ne tessék úgy tenni ott fent a csúcson, mintha nem kaptak volna megfelelő időben jelzést. Legelső lépésként minden olyan pozícióba, ahonnan ellenzékből bojkottálni lehetett a kormány elképzeléseit, vagy zűrzavar keltése céljából, fideszes potentátot ültettek. Ez a klasszikus kettős hatalom… Csak a vak nem látta az eredményt: a rendőrség letartóztatta a mázsás betontömböket rendőrök közé dobálókat, a bíróság meg azonnal kiengedte az elkövetőket…
    Minden településen számon tartják a fidesz-brigantik még azt is, hogy kinél kuncsorogtak hiába ajánló szelvényekért, s aki ezen a listán van, annak még a rokonai is reszkethetnek a munkahelyeikért. Ma már nemcsak a közintézmények dolgozói állományából lehet kirúgatni bárkit, akire rámutatnak, hanem a vállalkozások alkalmazottai közül is, mert megnézheti magát az a vállalkozó, aki dacolni merészel…
    A “dicső” MSZP ne tegyen úgy, mintha nem kapott volna jelzéseket időben.
    Mára már közvéleménykutatóknak sem merik elárulni politikai szimpátiájukat a zemberek, de rég elkéstek vele, a hűbéri rendszer régen kiépült, s azon állnak bosszút, akin csak akarnak.
    Ráadásul a vezérkolomp megrázásakor nemcsak kiemelt napidíjat lehet felvenni egész napos kajáltatással és utaztatással (ami a röghözkötöttség és ínség időszakában manapság roppant nagy érték a pillanatról pillanatra élő családok esetében), hanem kötelesség bejelentkezni bégetni, mert le is lehet kerülni arról a listáról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Figyeljetek Nyugat felé: Szerencsénkre a vilád jelenleg legerősebb hatalma elkötelezett a demokrácia iránt, és nem fogadja el az orbáni fasizmus megszilárdítását. Az Egyesült Államok minden időben megtette azokat a lépéseket, amiket a zsarnokság eltiprása szükségessé tett. Washington most sem fogadja el az orbán rendszert. Mivel a csuti még csak szavakban üzent hadat a nyugati világnak, rendszerének felszámolása csak közvetett úton történhet meg. Ne gondoljáétok, hogy a magyar népnek eben nem kell szerepet vállalni. Amíg Magyarországon a csuti demokratikus felhatalmazással uralkodik, addig legfeljebb nyomásgyakorlással lehet fellépmi ellene. A fsisztoid rendszer felszámolása csak az ellnzék győzelme után demokratikus módszerekkel kezdődhet meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Úgy látszik, hogy a Magyaroknak a huszadik században csak kiemelkedő árulói volta, kiemelkedő politikusai nem.
    Nézzük sorba ezeket:
    – Kun Béla, és csapata
    – Horti Miklós és kormányi
    – Szálasi Ferenc és nyilasai
    – Rákosi Mátyás (Nagy Imre begyüjtési miniszterrel együtt!)
    – Gróza Péter, akinek “elévűlhetetlen” érdemei vannak a romániai magyarok elnyomásában
    – Kádár János és csapata
    – Antall József és csapata
    És ez a trend folytatódik a XXI. században, most éppen Orbán Viktor személyében, aki a sorból kimagaslik, mivel a Magyarországi magyarság megsemmisítésén dolgozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Hááát, kedves Öreg pg, a történelmi körülmények környezetébe ágyazottan van némi különbség…
    Kun Béla és csapata élethalálharcot vívott a ránk törő szomszédainkkal, és megakadályozta (legalábbis hadászatilag), hogy eltűnjünk, mint ország a térképről. De hogy egyáltalán hatalomra kerülhetett, azt nem bocsátották meg nekünk, s Trianonban köszönték meg. Mert milyen nép az, ahol bolsevizmust akar a többség?!…
    Vitéz Nagybányai időszakában a háborús pusztításból lecsupaszított területű és lelőhelyeitől megfosztott országból kellett gazdaságilag számon tartott polcra feltornázni magunkat…
    Rákosinak szétbombázott, kifosztott, jóvátételre kötelezetten rabszolgaságra ítéltetetten és kizárólag szovjet bábként kellett újjáépíteni az országot, kizárólag a zemberekben lévő erőforrást kirabolva (ha ő nem teszi, ezrek vállalták volna fel ugyanúgy, mert alig várták, hogy bizonyítsák Sztálin valagnyalási szándékukat.)
    Kádárnak végig szovjet fennhatóság alatt kellett lavírozni, de a legvidámabb barakként hibbant bele művébe.
    Szálasit és Antallt senki nem kényszerítette arra, amit tettek. Ők saját akaratukból élhették ki hajlamaikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Visszakézből
    Nagyon jól összefoglaltad. Gyenge ellenzékkel Orbánék még 12 évig is a nyakunkon ülhetnek. De valami pislákolást tegnap este láttam, amikor a Hir Tv Kontraszt műsorvezetőjét Kovács Andreát VADAI ÁGNES lemosta. A gyenge műsorvezető úgy próbálta ezt megakadályozni, hogy illetlenül belebeszélt Vadai mondanivalójába, szánalmas volt. Látszott, hogy az igazság kőkemény beolvasásához nincs hozzászokva ezen a csatornán. Vadai Ágnest nem lehet megvezetni! A Hir Tv szinvonala Selmeczi Gabriella, aki szemrebbenés nélkül tud hazudni.
    És nem lehet Nagy Navarro Balázst sem megvezetni, láttuk és hallottuk őt a Sajtószabadság napján a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom és az Éhségsztrájk a Tisztességes Közmédiáért nevében. Az elbocsájtott újságiróknak is ott kellett volna lenni a Pollák Mihály téren akkor!
    Emberek! Tudjátok, hogy az éhségsztrájk aznap már 145 napja tartott?!
    Mert ennek sincsen sajtóvisszhangja!!! Milyen szomorú.
    Szanyi kapitány még ha nem is a jómodor bajnoka, de legalább karakteres, szókimondó és abszolut érthető. Gyurcsány viszont a legokosabb ember, kiváló elme, mégha szétszórt is, ami a zsenikre jellemző. Sajnálom, hogy mig a nobel-dijas közgazdászoknak szellemi partnere, addig itt egy felcsuti footballista meg akarja ölni, és meg is teszi, ha mi nem vigyázunk rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. Rendkívül sajnálatos, de a helyzetet jól ismerők előtt teljesen indokolt, hogy országunk népe megint szélsőségesen fog viselkedni az ellene bűnöket elkövetőkkel szemben! Országunk ilyen méretű fosztogatására talán csak a második világháború alatt volt példa!
    Hiába hozza létre a különböző fegyveres testületeket a saját és gengsztertársai védelmére Orbán, egyre több név kerül közülük a számon kérendők és elszámoltatandók listájára. Ez a nép, már nem lehet tekintettel többé az Európai mintákra, hiszen a vadnyugati gengszter mentalitás a jelenlegi kormány durva mindennapos gyakorlatává vált. Megállíthatatlan lesz a népharag, mert még egy Trianont nem bír el népünk. Lassan minden környező országban jobb és szabadabb az élet, és lesz hova csatlakoznia az ország nagy határ menti területeinek!
    Nem akar a nép visszakerülni a középkorba, amikor az egyházi hatalmak összenőve a korrupt kormányokkal hűbéressé tették analfabéta népünket. Elég a gerinctelen és sikamlós, elvtelen és hazug állami és egyházi összefonódásból!
    A listák készülnek! Orbán és társai magatartása íratja ezeket! Most már abba sem tudják hagyni, a sorsuk eldőlt! Már csak idő kérdése, és gyermekeikig elégtételt vesz a nép! Maguknak köszönhetik a gengszter családok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Nekem csak az a gondom,hogy mint az állat támadnak a 70-80 éves nyuggerek.Vasárnap is egy 85 éves volt párt titkár nyugdíjas vörös fejjel ordibálta egy rendezvényen,hogy még a léptei nyomát is csókolgatni kell Orbánnak.
    Hogy miből alakult ki ez a nézet nem tudom,de fura még hozzá teszem magas Kádár kitüntetés birtokosa ami a nyugdíjába is bele számít?
    Hogy bunkók vagyunk az tény,mert arra a hogy szigorodnak az utazási kedvezmények a 65 év felettiek így reagálnak::nem foglalkozom vele engem nem érint..Ez kódolva van ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Nyul Gyorgy: az USA b..ik Magyarorszagra. Sas nem vadaszik legyekre. Amig a Fideszben is megbizhatnak minden ok lesz nekik(Gyurcsanyt a Deli-Aramlat tamogatasa miatt kenyszeritettek lemondasra anno). Esetleg ha kell egy kis haborus proba akkor talan.
    Oreg PG.:
    Kimaradtak: Karolyi Mihaly es Lindler Bela nemzeti lefegyverzesei(ellenben Kemal pasaval, aki ellenallast szervezett), Nemeth Miklos es Horn Gyula pribatizacioi.
    Csatt: Horthy kenyszerhelyzetben volt. Hitler behuzta a csobe, mikor visszaadta a Felvidek deli es Erdely eszaki reszet, Karpataljat es a Vajdasag egy reszet.
    Rakosirol sok rosszat lehet elmondani, de az abortuszellenes torvenyei es a gyermektelensegi ado pozitivumok. A noi egyenjogusagot meg a traktoroknal hirdette meg, nem pedig a szabad kurvalkodas tekinteteben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  19. Hungarian citizen

    Sándor: Ez bizony a kora ‘50-es evek beidegzodese. Akkor is ilyen kis hurkagyurkak emberkedtek, szegyenletes eredmennyel, meg volt par eroszakos ex-kisnyilas geci, ezuttal mubor kabatkaban, aki terrorizalta a lakossagot. Ezeknek a nyomorult idosoknek eleg egy ilyen kis akarnok gorcs senki, es maris indulnak a regi rettego-reflexek. Nincs mit tenni, szegyen az az orszag, amiben azok iranyitjak egy szavazas eredmenyet, akik tul oregek mar megtanulni azt a regi trukkot, amit ugy hivunk: DEMOKRACIA, SZABAD AKARAT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI 2012. november 22. csütörtök | AN

Előzetes regisztráció: Szanyi beelőzte a Fideszt 2012. szeptember 14. péntek | AN

Nem kaphatnak ügyvédet az LMP-sek 2012. július 11. szerda | AN

Nagypályás rablók célkeresztben 2012. május 21. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos