Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nagypályás rablók célkeresztben 2012. május 21. hétfő 16:19 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nagypályás rablók célkeresztben
Budapest – Az MSZP elnökhelyettese szerint nagyon ócska fogás lenne, ha a kormánypártok jogtechnikai trükkökkel bújnának ki az oligarchabizottság létrehozásának kötelezettsége alól.
.
Simon Gábor hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kijelentette: a házszabály világosan rendelkezik arról, hogy a szükséges számú aláírásokat követően a vizsgálóbizottságot létre kell hozni.
.
Úgy fogalmazott: nem tudja, hogy a kormánytöbbség miért fél ettől a vizsgálóbizottságtól s hogy van-e okuk a félelemre, de ha nincs, akkor létre kell hozni a testületet, ha pedig halogatják a döntést, akkor ki kell állniuk az emberek elé.
,
Szerinte Magyarország adófizető polgárainak érdeke, hogy létrejöjjön a bizottság, és tiszta világos helyzetet teremtsen ebben az ügyben. Remélem, hogy ezt figyelembe veszi a kormánypárti frakciók többsége is – jegyezte meg.
.
A „Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét átvilágító” országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását a Jobbik kezdeményezte, és a többi ellenzéki párt is támogatta.
.
Lázár János frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján ugyanakkor azt mondta, a Fidesz házszabályellenesnek tartja a kezdeményezést. Közölte: támogatják, hogy a parlament alkotmányügyi bizottsága nyilvánítson véleményt az ellenzéki kezdeményezés házszabályszerűségéről, arról, hogy a javaslat tárgysorozatba vehető-e. Jelezte ugyanakkor, hogy a Fidesz szerint az országgyűlési törvény nem ad lehetőséget a vizsgálóbizottság felállítására, mivel a felvetett kérdések tisztázására más lehetőség is van, a képviselők például kérdést, interpellációt tehetnek fel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Nincs bizottság!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. nanà, hogy hàzszabalyellenesnek tartja, persze ilyenkor azt a szabalyt nem lehet megvaltoztatn…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. A FIDESZ nem szereti, ha beleköpködnek a levesébe.
    Kuss ellenzék, kuss Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Népi Ellenőrzési Bizottság – ehhez nem kell parlamenti jóváhagyás. Már régen fel kellett volna állítani egy ilyen társadalmi szervezetet. Nem kell hozzá jogszabály, kizárólag az utca ereje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Na és aztán, ha nincs bizottság és nincs itthoni feljelentés, sok értelme nincs, mert ugye a Polt és a teljesen független Szájernével aztán sokra mennének, hisz a Kaya meg Joszip sem került elő Polt idejében, csak elévülni tudott az ügy, de már van EU-s vizsgálat! Tán többre megyünk velük.
    Ez a bizottságosdi arra jó, hogy felkeltse egyesekben a gyanút, hogy tán mégis vannak a Fidesznek sáros ügyei…és miért nem akarnak bizottságot és miért csak napi kérdésre akarnának pökhendi választ adni!
    Ott kint már teszik a dolgukat – lehet, hogy a svájci pénzmozgásokkal is foglalkoznak, mert valami kis kerülőt tett a kolontáriaknak összegyűlt pénz, talán ez is kiderül? Valami offshore cég is volt, mely gyorsan alakult és még gyorsabban szűnt meg.
    Ám ha még +-ban elkezdik a bankszámlájuk mozgását figyelni, akkor talán 10-20%-os polgik görögözéséről is megtudunk valami.
    Soha nem lehet tudni, melyik lesz az utolsó csepp a pohárban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Már megint a porhintés. Népi ellenőrzési Bizottság. Megáll az ész. Kérdéseim vajon milyen hatásköre lenne az ellenőrzéshez? Vajon milyen adatot szolgáltatna ki a vizsgálat alá vont cég cégek.Mert lehet civil szervezetet alapitani 10 ember elég hozzá . na de mi lesz a tevékenysége netán az oligarhák vagy a cégek ellenőrzése hahaha erre az állami szervek hivatottak sőt kötelességük amely törvénybe van foglalva. Nem hiszem el hogy Simon Gábortól csak ennyit telik. Nyilván aki a szájába adta ezt a rossz dumát le akarta járatni. A nép aki nem jogász nyilván bevette ezt a dumát, mert ne legyen senkinek sem kétséges hogy ez az. Jelzem nevezett a Magyar Parlament Fogyasztó Védelmi Bizottságának elnöke.
    Értem én Lázár Jánost az interpelláció és a kérdés netán az azonnali kérdés műfaja mögé próbálkozik bujni. Az interpellációra , a kérdésre a választ a 2/3 röhögve megszavazza függetlenül attól hogy igaz vagy nem.Az azonnali kérdéssel is ugyanez van.
    A barmok elfelejtették beleírni a házszabályba, hogy csak olyan ügyben állitható fel vizsgálóbizottság amely ügyekben megnyugtató választ a 3 rendelkezésre álló formával nem lehet kapni.
    Lázár úr csak egyet felejt el ami a nevében is benne van VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG amely jogosult iratokat bekérni, megvizsgálni a cég szerződéseit, pályázatait stb, de nyilván a legnagyobb baj hogy akkor az ellenzék is tudomást szerezne, ugyanis csak fideszes kdnp-s tagokból nem állhat mert kilógna a lónak a lába.
    Remélem amerikában is felkapja végre valaki a fejét és belátja végre hogy kis hazánkban a demokrácia irmagja is kiirtásra kerül. Kérem a demokratákat és a republikánusokat segitsenek nekünk. Ezek mindent lesöpörnek és a nagyvilágnak hazudnak. S.O.S ti-ti-ti-tá-tá ti-ti-ti -tá-tá

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Nem értem Simon Gábort!!
    Miért kérdőjelezi meg hogy a vizsgálóbizottságtól fél-e a kormánytöbbség és van-e okuk a félelemre!!!
    Ezt egy vak is látja.
    Ezt csinálták 1998-2002 között is.
    Csak most nagyban nyomják a fiúk.
    Az sem volt kutya amit az első orbán kormány idején műveltek, de ez túlmutat minden határon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. “Simon Gábor nem tudja, hogy a kormánytöbbség miért fél a vizsgálóbizottságtól és van-e okuk a félelemre, de ha nincs, akkor létre kell hozni a testületet”
    .
    Ha van okuk a félelemre, akkor Simonék szerint nem kell létrehozni a vizsgálóbizottságot? Csak akkor kell létrehozni, ha nincs okuk a félelemre?
    Fogalmazni tudni kell(ene). Pláne ellenzéki politikusként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. “Nagypályás rablók célkeresztben.”
    Egyeslövés, TŰZ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Simon Gáborhoz intézem a kérdésem:
    .
    Hány évesnek tetszik lenni?
    .
    És még tetszik hinni a mesékben ???

    :-)))
    .
    Sajnos ELÉGGÉ ELKÉSETT az ellenzék a KÉRDEZŐSKÖDÉSSEL :-(((.
    Ezt AKKOR KELLETT VOLNA, amikor MÉG VOLT HATÁSA A KÉRDÉSEKNEK!
    .
    Mostanában, AKI KÉRDEZNI MERÉSZEL, az FEKETE PONTOT KAP a fideSS-nél !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Csacsika- ez egyáltalán nem csacs(i)ka ötlet!
    Szerintem is az ellenzéki pártok (látványosan mellőzve a kormánykoalíciót) létrehozhatnák ezt a bizottságot a parlamenten kívül is. NYILVÁNOS tv közvetítésekkel a saját web-lapjaikon. Előbb utóbb rákapna a külföldi média – aztán már kénytelen lenne a kormánypárti sajtó is közölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. drseva
    Ez a “népi bizottság” néhány ogy képviselő taggal elég komoly jogosítványokkal működhetne – tehát kevéssé porhintés az ötlet, inkább jó média-forrás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. csakén
    - nem lenne ez elveszett ötlet – ugyanis nagyrészt Uniós pénzeket nyúltak le! Az arrafelé nem túl bocsánatos bűn! Ezért hozták létre a Család Elleni Hivatalt is.
    proaktív
    – kivételesen helyes a fogalmazás: csak akkor lehetne létrehozni a vizsgáló bizottságot, ha nem lenne mitől tartaniuk. Azaz a bizottság elmeszelése nyílt beismerése annak, hogy van mitől félniük!
    Bohém:
    miért egyes – és nem sorozat? Azzal nem kell olyan pontosan célozni!
    sommas
    micsoda kérdés ez? Ha az állami támogatás megvonása sem képes aktivizálni őket – akkor semmi sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. bocs: Csalás elleni és nem Család elleni.
    Kár, hogy nem lehet az elütéseket javítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. kekec
    Az egyes az takarékosabb és pontosabb, a sorozat gyorsabb és hatékonyabb,ha csoportban vannak. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. A Kormánynak ma semmi más feladata nincs minthogy kiszolgáljon bizonyos magánérdekeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Tisztelt kekec!
    .
    kekec
    2012. május 21. hétfő
    22:48
    .
    “sommas
    micsoda kérdés ez? Ha az állami támogatás megvonása sem képes aktivizálni őket – akkor semmi sem!”
    .
    Nem akarok vészmadár lenni, de a mindennapi gyakorlatból az jön le számomra, hogy SZINTE CSAK AZ KÉPES AKTIVIZÁLNI ŐKET :-(((((.
    .
    Az LENNE A SZÉP VILÁG, ha a DEMOKRÁCIA, az ORSZÁG és az ÁLLAMPOLGÁROK ÉGETŐ PROBLÉMÁIRA IS LEGALÁBB ENNYIRE AKTÍVAN “RÁVETNÉK” MAGUKAT.
    .
    DE attól tartok az már a SCIENCE-FICTION KATEGÓRIÁBA TARTOZIK :-))) :-(((.
    .
    De ahogy a mondás tartja: JÖN MÉG KUTYÁRA KAMION !!! :-)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Nemrég néztem az Egyenes beszédet.
    Pontosan Simon Gáborral volt az egyik interjú, az oligarcha-bizottsággal kapcsolatban.
    .
    Többek között ezt mondta: “Az ellenzéki pártok számítanak az állampolgárok igazságérzetére”.
    .
    Erre meg én mondom, hogy amikor én bajban voltam (persze több tízezer más emberrel és családdal együtt), akkor MEG ÉN (ÉS MÁSOK IS UGYANÚGY) SZÁMÍTOTTAK VOLNA A tisztelt ELLENZÉK IGAZSÁGÉRZETÉRE :-((((( !!!!!!
    .
    HOL tetszettek lenni akkor ????????
    .
    NAGYON-NAGYON REMÉLEM, hogy MOST MÁR FELÉBREDNEK VÉGRE TÉLI ÁLMUKBÓL és TESZIK A DOLGUKAT TISZTESSÉGES, HARCOS ELLENZÉKNEK MEGFELELŐEN !!!!!
    .
    SAJNA, A LEGJOBB, LEGFOGHATÓBB SANSZOKAT MÁR ELMULASZTOTTÁK . :-(((((((
    .
    Másokkal együtt CSAK REMÉNYKEDÜNK, HOGY NEM ÖRÖKRE és talán LESZ MÉG LEHETŐSÉGÜK BIZONYÍTANI ELLENZÉKISÉGÜKET !!!
    .
    Bár SOKKAL KORÁBBAN KELLETT VOLNA, mert mostanra a fideSS által hagyott mozgástér ELÉGGÉ SZŰKÖSNEK TŰNIK :-(((.
    .
    Egyébként ez a hsz-em szorosan kapcsolódik az előző hsz-emhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Sajnos a parlamenti balodali pártok nemérnek semmitsem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI 2012. november 22. csütörtök | AN

Nem kaphatnak ügyvédet az LMP-sek 2012. július 11. szerda | AN

A kormány átverte a családi gazdálkodókat 2012. május 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos