Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem a Hubertus, hanem Budai káros a környezetre 2011. augusztus 22. hétfő 10:51 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem a Hubertus, hanem Budai káros a környezetre

Budapest, Fidesztán – A Hubertus Agráripari Bt. ügyvezetője szerint szó sem lehet természetkárosításról a nagybereki madárrezervátumban, a védett terület vízszintje nem csökkent kritikusra. Csató András ezt azzal összefüggésben mondta, hogy az ügyészségi körökben az elvártnál is jobban tájékozott Magyar Nemzet szerint az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos természetkárosítás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tesz.

A Fidesz-közeli napilap cikke szerint a területtel kapcsolatban először a Vidékfejlesztési Minisztérium rendelt el vizsgálatot, miután május végén a Balatonfenyves melletti, különösen védett madárrezervátum vízszintje a kritikus szint alá süllyedt. A vizsgálat során kiderült, hogy nyolcezer hektárnyi állami földet – amely a védett területet is magában foglalja – évi 80 ezer forintért 99 évre adták bérbe 1992 áprilisban.

A lapnak Budai Gyula elmondta, az Állami Vagyonügynökség 1992-ben a Balaton-nagybereki Állami Gazdaság jogutódjaként létrehozott Hubertus Agráripari Rt.-vel kötött szerződést, s a hektáronkénti 10 forintos haszonbérleti díj egyebek mellett a vadászati jogokat is tartalmazta.

A szerződések áttekintését követően a kormánybiztosi hivatal szerint alapos a gyanúja annak, hogy a szerződésben szereplő feltételek miatt az államot 7-8 milliárd forintos kár érte.

Csató András, a Hubertus Bt. ügyvezetője viszont azt mondta, az elszámoltatási kormánybiztos által kifogásolt haszonbérleti szerződésében azért szabták meg a 7700 hektár állami terület bérleti díját hektáronként évi 10 forintban, mert abból mindössze 2000 hektár alkalmas növénytermesztésre, további 4700 hektáron legelőgazdálkodást, erdőgazdálkodást folytat a társaság.

A szerződés értelmében ugyanakkor feladatai közé tartozik a bérelt területet meghaladó, összesen több mint tízezer hektár vízelvezető rendszereinek üzemeltetése és fenntartása is. A vízkormányzással kapcsolatos feladatok ellátása – a csapadékmennyiségtől függően évi 30-80 millió forintba kerül, ez – mondta az ügyvezető – nagyjából arányban van a földbérlet piaci árának megfizetésével.

Közölte azt is, hogy a társaság mintegy 15 ezer hektárnyi területen birtokosa a vadászati jognak, amelyért a hatályos jogszabálynak és a piaci szintnek megfelelő díjat fizet.

A vélelmezett természetkárosítással összefüggésben az ügyvezető kijelentette, a védett terület vízszintje nem csökkent kritikusra, csupán a 2010-es nagy esőzések után próbáltak meg visszatérni a száz éve megszokott szintre, a jelenleg is érvényben lévő vízjogi engedélyüknek megfelelően. Ráadásul ismeretlen tettesek eltömítették a vízeresztő zsilipet, ezért kellett később gátátvágást is alkalmazni.

A feljelentés hírére reagálva múlt szerdán a Hubertus hangsúlyozta, az elmúlt csaknem húsz évben a Hubertus Bt. tevékenységét “mindenkor a korrektség és a jogszabályok tisztelete határozta meg”. Mint írták, Balaton-nagyberek vízkormányzásával kapcsolatos kérdések tisztázására a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkárságával az egyeztetések folyamatban vannak, az ügyben várhatóan szeptember elején döntés is születik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Nem a Hubertus, hanem Budai káros a környezetre, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Budai megszolgálja a belé vetett bizalmat.
    Ha kell,ha nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. Ez a budai jobban tenné,ha előbb a saját szemétdombjuk körül ólálkodna,és ott “tenne rendet”.Lenne mit vizsgálnia.
    Például:

    http://www.hirado.hu/Hirek/2011/07/15/11/Tozegbanyaszat__az_LMP_felulvizsgaltatna_az_Orban_csalad.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Van olyan ember akiből az alkohol fogyasztás agresszivitást, kötekedést vált ki.
    Budai úr. Kicsit kevesebb Hubertust kellene fogyasztania. Ha így halad hamar a VIP orvosi ellátásra lesz szüksége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Minden fideszes potentát házatáján vizsgálódhatna, ráadásul sikerrel!
    Amennyit ezek már elloptak a rendszerváltás óta,azt pénzben nehezen lehetne kifejezni!
    A képviselői fizetésükből hogy lehetnek ilyen gazdagok???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Na, azért a Hubertus se kutya, próbáltam. Hát mit mondjak, csáléra állt az egész világ, meg még másnap is forgott a gyomrom. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  6. Már itt tart a kormánybiztos úr a szerződések áttekintésében kronológiailag, vagy esetleg a Védett és Vadászható Madarak Védőszentje, Szent Semjén súgott néki walamit? esetleg Szent Semjén mellett ministráló szintén madarak mellett elkötelezettnek fáj a foga erre a területre, mondjuk évi 92 forintért? örökös jogra.
    Én is madarak mellett elkötelezett vagyok, rá vagyok utalva a hónap végén, de mostanában már a közepén is a veréb pörköltre.
    Remélem ezzel az infoval nem adtam lökést, hogy a verebet betegyék a védett madárkák közé.
    Mert a Holló ugye Magyarországon védett Madár.
    És a Hollók szem- ügyi Egyezménye is hatályos.
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. A kombánybiztos aratott a dumával!! Ezeket úgy marasztalják el hogy kártérítést adnak nekik, vagy itt van az ősz és hoznak egy őszike törvényt majd azt büntetik aki észre vette a huncutságot!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Féreg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Budai úr !
    Egészen biztos abban,hogy ön soha semmilyen díjazás ellenében nem ellenjegyzett egyetlen külföldi állampolgár részére sem magyarországi termőföld jogtalan megszerzésére irányuló “zsebszerződést” ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Ez a Barom szerintem nem pénzért csinálja, ez komolyan is veszi,ez a rosszabbik fajtából való! Nemsokára bejelenti ,hogy szemtanúk szerint Gyurcsányt is látták szivattyút telepíteni, és tartálykocsikkal hordták a drága jó Magyar vizet eladni ,valami Izraeli cégnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Budai elvtárs elmehetne már a pokolba. Így akarja magáról elterelni a figyelmet,
    különben még ő kerülne sorra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. simplemind!
    “Már itt tart a kormánybiztos úr a szerződések áttekintésében kronológiailag”
    Igen, az 1998-2002-ig tartó időszak túl sok munkát adna neki, ezért átugrotta, így gyorsabban halad! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. A tatárjárás utáni romos Hunnia egyik Vezérlő Csillaga. Elfogulatlansággal és korrektséggel aligha lehetne gyanúsítani. Még kikérné magának….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. @nem-tom
    A kormánybiztos mellé Kósa biztositotta Debrecenből Pósalaky urat, a nyugalmazott tanácsost, tudod, aki ott lakott a patika mellett a sárga háznak az udvarán, egy csinos kis faházban. Na, amikor a kormánybiztos a kritikus részekhez ér, Pósalaky úr azt mondja neki. Ugorgyunk!
    Pedig hát abban az újságban tán Debrecen jövőjéről is szó esett imigyen:
    — Debrecen jövője. Most, mikor városunk óriási léptekkel halad előre a modern csinosodás útján, legújabban is határozatba vétetett, hogy a város területén még fennálló két lóvasúti vonal…
    Ugorgyunk, mondta Pósalaky úr és az óra éppen hatot ütött. Maradjon holnapra
    is.
    Aztán amikor másnap az olvasásban a kormánybiztos a 1998-2002-es részekhez ért,
    Pósalaky úr letette pipáját, és szólt imigyen:
    Ugorgyunk.
    A kormánybiztos maga is sportolt valamikor, igy készségesen átugrotta azt a 4 évet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Ez az agyament, aki a seregnek sem kellett, most a klerikálfasiszta gazdijainak nyalja a s…t, meg a mit tudom én még mijüket! A bűnöző ügyvédi tevékenysége feletti szemhunyást is le kell szolgálnia ennek a patkánynak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Budai állítólag személyesen kapott utasítást ma reggel orbánctól,hogy azonnal számoltassa el, a ma délelőtt állásából elbocsájtott ,MÁV. vezérkart, Ugyanis a Csop- Záhony, felől éjszaka érkezett különvonat, nem tudott Felcsútig eljutni , mivelhogy Felcsút nincs ,összeköttetésben, a magyar vasúthálózattal,Kim- Dzsong, állítólag nagy balhét csapott! Egyébként orbánc biztosíttotta kim- dzsongot, hogy következő látogatásakor,közmunka keretében épített , vágányokon , egészen a háza kapujáig vonatozhat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Kedves kommentelők,

    Talán mielőtt nekiugrotok Budainak refleksszerűen, nem ártana utánanézni az előzményeknek… Persze lehet mínuszolni is. :)

    http://index.hu/belfold/2011/06/14/nagyberek/

    http://index.hu/belfold/2011/06/20/fegyelmik_a_vizirezervatum_lecsapolasaert/

    http://index.hu/belfold/2011/07/21/kiszaradt_a_vizimadar-rezervatum/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  18. Budai biztos azért haragszik a Hubertuszra, mert nála az ilyen nevű ital agysorvadást okozott. Nem hallgatta Hofi Gézát, aki meg mondta, hogy : ne igyál, mert hülye leszel! Lehet, hogy nem szó-szerint idéztem, de Budaira trafál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Orbán András Lajos

    Budai tulok Gyula megkaphatná már a gömböctől a ,,gumidominót,, hogy legyen mit nyomkodnia, rágcsálnia, ez az emberszerű képződmény olyan hülye hogy már fáj………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Budai már az MTI-nek sem mond igazat 2012. június 1. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos