Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lemondta egri látogatását az izraeli nagykövet 2012. május 10. csütörtök 0:04 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lemondta egri látogatását az izraeli nagykövet

Budapest, Eger – Lemondta egri látogatását Izrael budapesti nagykövete, miután meghallgatta azt a felvételt, amely szerint az egri önkormányzat idegenforgalmi és kulturális bizottsága “zsidósága miatt nem engedi fellépni” Székhelyi József színművészt – tájékoztatta a külképviselet szerdán az MTI-t.

A budapesti izraeli nagykövetség közleménye szerint Ilan Mor nagykövet “mély megdöbbenéssel” hallgatta meg a felvételt. Országjáró körútjának egyik következő állomásaként a diplomata a hevesi megyeszékhelyet tervezte a közeljövőben felkeresni, de “az ilyenfajta durva diszkrimináció és sértő megkülönböztetés miatt nem áll szándékában a városba utazni” – olvasható a kommünikében.

Mint jelezték, a nagykövet teljes szolidaritásáról biztosította Székhelyi Józsefet.

A stop. hu hétfőn közölte, hogy birtokukba került az önkormányzat kulturális és idegenforgalmi bizottságának 2011. szeptember 21-i ülésén készült hangfelvétel, s erre hivatkozva újabb információkat jelentettek meg arról: Egerben fellépőt tiltottak el önkormányzati eseményről azért, mert az baloldali, továbbá arról is, hogy az ülésen egy lista elkészítése is szóba került.

A stop.hu közlése szerint az egyik “nemkívánatos személy” állítólag Székhelyi József színész, akit a hírportál hétfői közlése szerint az ülésen “egy SZDSZ-es, büdös zsidónak neveznek”.

Az egriugyek.hu még április közepén írt arról, hogy a hevesi megyeszékhely önkormányzata politikai hovatartozás alapján is dönt a kulturális rendezvények fellépőiről. Állításuk szerint az egyik nemkívánatos személy Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház volt főigazgatója, aki 2005-ben, az SZDSZ országos kongresszusán a Himnusszal kapcsolatos pamfletjében kifigurázta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Információik szerint a Középkori Piactér elnevezésű rendezvény szervezőjének ezért le kellett mondania a művész Villon-előadását.

A honlap a birtokába került jegyzőkönyvre hivatkozva azt írta, a tavaly szeptemberi ülésen Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök azt közölte, hogy a város lakói közül többen jelezték, nehezményezik Székhelyi fellépését. Erre reagálva a szervező, a Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: kérte Csákvári Antalt, a Fidesz-KDNP képviselőjét, hogy “a szakmai munkájukat megkönnyítendő, állítson össze egy listát, hogy kik azok az előadóművészek, akik nemkívánatosak Egerben” – idézték a jegyzőkönyvet.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kedden tett feljelentést a Heves Megyei Főügyészségen, azt állítva, hogy egy hangfelvétel szerint az egri önkormányzat a zsidósága miatt nem engedte fellépni a városban Székhelyi József színművészt.

A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a faji alapú diszkrimináció sérti Magyarország alaptörvényét, és egyebek mellett a közösség elleni izgatás és a hivatali visszaélés gyanúját veti fel. Ezért arra kérik a főügyészséget, hogy rendeljen el nyomozást annak megállapítására, hogy kik követték el ezt a cselekményt, és hogy gondoskodjanak az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonásáról.

A szövetség szerint a stop.hu-n hétfőn nyilvánosságra hozott hangfelvétel is bizonyítja, hogy Egerben a múlt év őszén azért nem engedték fellépni a Szegedi Nemzeti Színház volt főigazgatóját, mert “büdös zsidónak tartották”. Állásfoglalásuk szerint “egy modern demokrácia nem tűrheti el, a helyi közhatalom birtokosai személyi döntéseiket annak figyelembevételével hozzák meg, hogy az adott személy szerintük zsidó-e vagy sem”.

A Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség szolidaritási akciót rendez Székhelyi József mellett vasárnap este Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga közelében található Goldmark teremben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
Lemondta egri látogatását az izraeli nagykövet, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Eger városa papok városa
    Újnácik járnak nagybakancsban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  2. Egert nem ilyennek ismertem, igazd debrecent sem. Ha ilyen idiotak ott a civilek, hogy ez kell nekik: csak tessek. Kivanom, hogy minden olyan tőke egyszer, s mindenkorra vonuljon ki onnan, amiben van zsido befekteto. Aztan dugdossanak egymas seggebe ostort batran a primitiv senki neonacik, mas szorakozasuk es munkajuk ugy sem lesz soha. Terkprol kell ledozeorolni az ilyet. Es ezt, mint hithu romai katolikus mondom, aki tanult az egri puspoksegen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. Kisebb azaz személyes léptékben, az ormány kormányzat példát mutat, hogyan kell majd velük visszamenőlegesen is leszámolni mint ellenséggel két év múlva amikor a választásokat elveszítik. Ezt nem fogjuk elfelejteni.

    -
    Nagyobb léptékben mint zsidó kérdés. Magyarország most nem a zsidókat fogja kiirtani, hanem, saját magát. Hosszú történelme során, annyi panasz után, pl. Ady Endre versei vagy a nagyváradi napló, ahol felpanaszolta, hogy becsaptak minket nem vagyunk Európa nem tartozunk hozzájuk ez nem Európa, most alkalmunk nyílt csatlakozni. A Szovjet Unió után beléphettünk az Európai Unióba, egy másik Unió, más dolgunk nincs mit betartani a szabályokat.

    -
    Miért is tartanánk be, az szovjetnél nem volt mese az odavágott ha mást csináltunk, az Európai Unió az demokratikus, na szabad a vásár. Gyerünk visszafordítani a történelem kerekét.-

    Ezek az élő kövületek, hátranyilazó barbárok nem értik Európa demokratikus és személyes szabadság értékeit.

    Nem képesek felfogni, hogy amit az Európai Unió kínál az nem az elmúlt 50 év társadalmi és politikai vívmánya, hanem az európai civilizáció évezredes küzdelmének eredménye amely honfoglalások, , kereszténység szabadság inkvizíció, ezt követően felfedezések, társadalmi, filozófiai, ipari, és demokratikus evolúció úgyszintén emberi értékek fejlődősén alapul, beleértve a megbánt dolgokat amiből sokat tanult és nem akar megismételni mint pl. a hitleri háború, a holokauszt.
    -
    Európa felmutatja értékei, befogad menekülteket, életet teret ad muszlimnak, zsidónak, eltérő kultúrájú tagállamoknak az Unión belül, de nem harcol azért, hogy integrálja őket, meghagyja kultúrájukat szabadságukat, önrendelkezésüket, de nem hajlandó megválni és feladni saját évezredes értékeit.
    -
    Európa ezt a visszalépést a történelemben nem fogja elfogadni és akcióba fog lépni, és akik ma zsidóznak azokat ki fogja vetni és elbánik velük. ez nem csak a zsidókról szól hanem közös európai értékeinkről.
    -
    És ennyi küzdelem vérontás árán elért demokratikus és szabad Európában megjelenik a barbár kissesség büszkén magyar hazafinak kikiáltva magát és elkezd büdös zsidózni. Ez nem fog annyiban maradni, ezt sem Európa sem a történelem nem tolerálja, ha a magyar nép nem ébred fel és gyorsan és így folytatja, saját magát annihilálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  4. helyesbítés “az Orbán kormányzat”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Ha a Fideszen múlik, ez nem kivétel, hanem szabály lesz; Hamarosan minden városban, ahol a mostani kormány (és szolgája, a KDNP) adja a vezetést, a tavalyi népszámlálási adatokat használva szépen beiktathat egy újfajta adót a zsidóságra. Az ország döntő része így is titkon antiszemita, nem érdekelne senkit egy XXI. századi nyíltan rasszista alapú törvény, főleg mert azt gondolják, életük azzal jobb lesz, ha az állambácsi eldönti, kit kell szeretni és kit gyűlölni. Pontosan úgy, mint az első világháború után, ahol egyetlen zsidótörvényt sem a náci tankok árnyékában alkottak meg, hanem a független legitim magyar kormányzat döntése nyomán, a trianoni terület- és befolyásvesztés miatti általános sokkhatást és ebből adódó bűnbakkeresést kihasználva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. Ilan Mor nagykovet mostmar pontosan megerti, hogy hol van. Ezek az egyre gyakrabban ismetlodo “elenyeszo incidensek” a politikai eletben es a kozeletben pontosan megmutatjak, Magyarorszag hol all, es merre tart.
    Megint csak a zsidok apellalnak es panaszkodnak, a jo erzesu nem zsido magyarok tobbseget, ha letezik is, nem hallani. A polgarsag nem utasitja el undorral es kozossegi fellepessel ezeket a megnyilvanulasokat, pedig a zsidogyuloletet egyelore nem irja elo torveny, a horthy-fele restauracio logikaja meg nem jutott el odaig…
    Szep vagy, gyonyoru vagy Magyarorszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  7. Ha a magyar értelmiség “érettebb” része, tapasztaltabbjai nem látják, hogy merrefelé tart ez az ország és ez ellen nem emelik fel a szavukat, mert féltik az állásukat, az egzisztenciájukat – majd eljön az idő, amikor a hallgatásuk miatt mégiscsak mindent elvisztenek, akkor talán még időben szólni kellene!
    Ha egyáltalán még időben vagyunk…
    Ennyire megújúlt Magyarország, hogy visszaköszönt a múlt!
    Annak sem volt semmi visszhangja, amikor a Jobbikosok azt tanácsolták, hogy a tagjaik menjenek könyvtárakba, tépjenek ki lapokat bizonyos írók könyveiből: ahol könyveket égetnek (tépkednek szét), ott embereket is fognak….itt tartunk, még csak szavakkal esetleg ütlegekkel, de jön, aminek jönnie kell, mert törvényszerű, ha nem teszünk ellene!
    Drezdai példa, ahol összefogtak a szélsőjobbosok ellen – ja, itthon sok embernek tetszik ez, Egerben és másutt is, amíg nem érinti őket személyesen!
    De még ez téma is a Fidesz malmára hajtja a vizet, mert kiélik egyesek bosszúszomjukat és nem azzal foglalkozunk, hogy mit művel az országgal ez a kormány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Ez nem Eger, és az egriek szégyene, ez mindannyiunké!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. A parlamentben is megy a zsidozas, esetleg budapesti tartozkodasat is megszakitja… ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  10. Kiadajcsohnefürtompi Paul Lendvaira azt írja a Twitteren: Lendvai egy marha!
    Miért is mond ilyent egy EP-s, kellő diplomáciai érzékkel rendelkező képviselő?! Mert Paut Lendvai a szélsőjobboldali retorikát elítélő beszédet mert mondani!
    Nos, Lendvai azt is mondta, nem kommentálja D. T. jelzőit, csak annyit kívánt még elmondani, hogy sok ilyen marhára lenne szükség – akik elítélően nyilatkoznak a szélsőjobbról!!!!!
    Hát most már valaki megnézhetné ennek a kultúrhált kiadajcsnak is a diplomáját – hogy ne csak a volt miniszterelnökével foglalkozzon a nép, hanem ezzel a nyalókáéval, mert neki tényleg lenne miről lemondania, pl. EP-s képviselőségéről, mert ilyen hangnemű ne képviselje az országot, ha kérhetem! Nem szavaztam be oda, de azért ott csak úgy nézhetik – hogy a magyaroknak az ilyen alak megfelel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. A következő lista mi lesz?
    Mondjuk számba veszik a “büdös cigányokat” aztán “büdös csórókat” ,ezután jönnek a “büdös munkanélküliek”?
    Ezután “pedigré” kell majd hogy Egerbe beengedjenek vagy meghívjanak valakit, élősködő fííírgek!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. …esetleg budapesti látogatását is megszakítja…?
    Ha ez bekövetkezik és miért ne, akkor itt még sokmindenki ki fog vonulni.
    Nem büszkélkedni kell és mellet döngetni hogy közülünk mennyi Nobel-díjas került ki, hanem megbecsülni, hogy kint is magyarnak vallották magukat, annak ellenére, hogy elüldözték őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. dr Ducar140
    2012. május 10. csütörtök
    08:23

    -
    Nagyon jól látod. És sajnos ennek a viselkedésnek az egyik nagyon szomorú következménye az lehet, hogy nehogy úgy végződjön a dolog, hogy a végén a világ fogja azt mondani, büdös magyarok.
    -
    -
    Jobb lenne leállítani őket mielőtt egy kalap alá söpör minket a világ ezekkel. Miért kellene, hogy az egész magyar nép megigya a levét egy kisebbség áldatlan tevékenységének? Ha már leállítani nem tudjuk őket legalább ahol lehet határoljuk el magunkat tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Ez még csak “apró” figyelmeztetés, de szaporodni fog és megérdemeljük a II. “Trianoni” döntést is, ha nem takarítjuk el ezt az ország és nemzetromboló rablógyilkos fityisz-jobbik bandát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Akkor most Deutsch Tamás sem mehet Egerbe? Származásán túl ő is is valamilyen” felolvasó”,ha nem is szinész,bár kiváló ripacs.
    Minden hatalomnak szüksége van szar emberekre, a Fidesznek különösen..Ezek nagyon azok,nagyon megfelelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Egyre több a zsidózás. Kár. Nem tudom, én jobboldali vagyok, vannak előítéleteim sajnos, de a zsidók iránt sosem éreztem igazán ellenszenvet. A nagykövet úrtól viszont nem szép dolog egy idióta miatt megsérteni az egész várost és az egész országot. Senki nem mondta, hogy egyetért a zsidózó képviselővel, és azóta le is mondott. Székelyhidit nem azért tiltották le, mert állítólag esetleg zsidó lenne (az? honnan tudja? egyáltalán: kit érdekel ki zsidó és ki nem?), hanem vagy azért, mert baloldali, vagy azért, mert a Himnuszt gyalázta. Utóbbi ok érthető, előbbi ok meg szörnyű, dehát kulturkampf van: jobbos és baloldali kulturális vezetés soha nem engedi egymást játszani, ez ment 8 évig a jobboldal ellen, ez a szar valóság!
    Szóval ez a zsidózás egy idióta magánvéleménye volt szerintem, érdemben nem volt az eltiltás oka. Mióta kiadta az ADL azt a téves, félreérthető kérdéseken alapuló “szakvéleményét” arról, hogy nálunk a legmagasabb az antiszemitizmus, gőzerővel folyik ennek a bizonygatása, pedig nem igaz! A legjobb forrás ez esetben a Kurucinfó(!): ott hitelesen dokumentálják az ezen való gyűlölködő hőzöngés közepette, hogy mennyi gesztust tesz Magyarország a zsidók felé! Mi egy toleráns, befogadó nemzet vagyunk Szent István óta: nem faji, hanem jogi nemzet! Innentől tökmindegy kinek van fitymája, és kinek nincs, kinek fehér a bőre, és kinek barna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (23 szavazatból)
  17. Kirschweng
    2012. május 10. csütörtök 09:48
    Szerintem te egész egyszerűen egy primitív hülye vagy! Ami nem baj, ha mondjuk csak a családod tudja rólad. A probléma ott kezdődik veled, hogy te az ilyen esetben helyénvaló csendes hallgatás helyett, ország – világ tudtára adod elmebéli gyengeségedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. Nagyon helyes, hogy a nagykövet a bojkottot választotta Eger esetében. Hát milyen város az, amelyik képviselőin keresztül nem határolódik el egyemberként azoktól, akik zsidóznak és nyíltan származásfüggővé teszik a kinevezéseket, leváltásokat, eltávolításokat? Nyilván a gyávák városa lettEger, a megfélemlítetek városa, foroghat sírjában Dobó népnek minden leszármazottja.
    Nagyon remélem, amíg Hazudniképtelen Viktormihály kormánya nem ad megfelelő magyarázatot az izraeli kormánynak arra, hogy milyen intézkedésekkel akadályozza meg az ilyen alávaló cselekedeteknek még csak a lehetőségeit is, még a pénzcsapokat is elzárják Orbánék elől.
    Minimum világraszóló diplomáciai botránynak kellene ebből az esetből következnie, ha Orbánék nem határolódnak el, és nem utasítják rendre nyilvánosan az elkövetőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Bocs a kimaradt betűkért, figyelmetlen voltam elolvasás nélkül küldtem el. Most az egyszer képzeljétek oda, ahol hiányzanak (a szóközre is vonatkozik). Köszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Commandante: Ezzel a hozzászólásodról magadról bebizonyítottad ki is a primitív hülye valójában…
    Csatt: Még egyszer hangsúlyozom: ez egyetlen nőszemély magánvéleménye volt, aki azóta teljesen korrekt módon lemondott. Persze jó lenne, ha a kormány elhatárolódna, dehát a lemondás és a kormány eddigi tevékenysége, valamint kb. már az is, hogy nem Zagyva-György Gyula van kormányon egyértelművé teszi, hogy nem azonosulnak a kijelentéssel! Normális ember ilyen kijelentéssel ugyanis nem azonosulhat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  21. Eagle
    2012. május 10. csütörtök
    08:32
    +++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Kirschweng
    2012. május 10. csütörtök 10:23
    Érdemi válaszod nem nagyon lehet, csak a hárítás! Tudod az ilyen “Nekem egyébként semmi bajom a zsidókkal…” nevezetű megnyilvánulások a világ kulturáltabb részein mindenütt rasszistának számítanak. További ökörségeiddel éppen az előbbiek okán vitatkozni sem érdemes. Már látom baj volt, hogy megengedő voltam veled szemeben. Nem akartalak mélyebben megbántani, ezért jóindulatúlag csak primitív hülyének minősítettelek. De önvizsgálatot tartottam, melynek következményeként beismerem, hogy tévedtem veled kapcsolatban. Te nem egyszerűen primitív hülye, hanem egy büdös náci vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  23. Aki keresztény, az ettől azonnal elhatárolódik és hangot is ad róla. Papjaink hallgatnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Kirschweng
    2012. május 10. csütörtök
    10:23

    Nem, ez nem egyetlen nőszemély magánvéleménye volt – egyszerűen egy testület tagja egyszemélyben vállalta a mai magyar politikai vezetés véleményét!

    Abban az országban, amelynek parlamentjében napi szinten megy a zsidózás, ahol a politikusoknak a legfőbb tevékenysége, hogy – elterelve a figyelmet a gazdasági, társadalmi bajokról – lovat adjon a széles néprétegnek a bűnbakképzésre, ott ez nem tekinthető magánvéleménynek.
    Ráadásul ez a nőszemély egy testület képviseletében szólalt meg és hozott elfogadhatatlan döntést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  25. Commandante! Hát te megy egy tipikus baloldali! Mindenki náci, mindenki antiszemita. Felesleges felétek gesztusokat tenni, olyanok vagytok, mint egy telhetetlen kisgyerek. Ha machiavellista (sic!) lennék most azt mondanám: kormánynak a zsidók felé tett gesztusok helyett talán inkább zsidótörvényeket kellene hoznia, mert azokkal legalább pár náci szavazatot begyűjtene, hiszen a baloldaliaknak úgysem elég semmi, akárhányszor védi meg a kormány a zsidókat!
    Ne kelljen már magyarázkodnom a zsidókkal kapcsolatban. Semmilyen véleményt nem mondtam a zsidókról, nem AMÚGY nincsen semmi bajom a zsidókkal, hanem egyáltalán semmi bajom nincsen velük! Mondtam, hogy nem vagyok előítéletektől mentes: a cigányokat pl. nem szeretem. A zsidókkal viszont nincsen negatív tapasztalatom, szóval őket még akkor sem utálnám, ha az általánosítás bűnébe esnék. Én inkább filoszemita vagyok, ami szintén bűnös általánosítás. A továbbiakban nem fogok magyarázkodni , hiszen a másikat lenácizni, antiszemitizmussal vádolni nem vélemény, hanem nemtelen politikai támadás! Hitler egy felforgató, szocialista, forradalmár volt, politikai pozícióját tekintve valójában szélsőbaloldali, ráadásul vad, germán pogány, mi köze lenne hozzá a (zsidó-)keresztény magyar jobboldalnak?! Undorító, ahogyan élő pajzsnak használjátok a zsidókat! Kihasználjátok őket, hogy politikai tőkét szerezhessetek, és nácinak bélyegezhessétek az ellenfeleiteket! A magyar zsidóság józanabb fele (pl. Kövesi Slomó) már felébredt, de sokan, naiv szerencsétlenek, még mindig örömmel állnak rendelkezésre ebben a gusztustalan színdarabban, mint kellékek és golyófogók! A magyar zsidóság ennél pedig többet érdemel, hiszen rengeteg tudóst, és hőst adott a nemzetnek! Ideje lenne befejezni a megosztást: a magyar zsidó is magyar! Ezt vésse eszébe a bal és a szélsőjobb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  26. Lehár: ha ez így lenne, akkor benne lenne a jegyzőkönyvben, hogy a többiek helyeseltek. Nem így volt. Magyarországon, a politikai jobboldal jobb szélét , nincsen politikai antiszemitizmus! Alapvetően a baloldal és a szélsőjobb túl sokat foglalkozik a zsidókkal. Pedig ők “zsidó minőségükben” nem érdekelnek senkit a jobboldalon. Ők is magyar emberek, se jobbak, se rosszabbak, mint mi, nem szabad őket se negatív, se pozitív módon kiemelni és szembe állítani a keresztényekkel! Engem a zsidók, mint zsidók politikai értelemben nem érdekelnek. Sokkal inkább érdekelnek olyan minőségükben, amik valójában: a magyar nemzet tagjai, egyénileg hitvány, vagy értékes részei egy 10 milliós közösségnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  27. Na, mivel a kedves úriember lenácizott, kicsit elragadott a hév! Szóval: nem kételkedem abban, hogy a magyar baloldali emberek 100%-a kiáll a zsidóság jogai mellett, és ezt őszintén teszi. Abban sem kételkedek, hogy a baloldali politikusok is így éreznek. Az azonban sajnos valóban tény, hogy a zsidókat nagyon gyakran politikai eszköznek használja a baloldal: akkor is náciveszélyt kiált, ha nincs, aztán jól “megvédi” a zsidókat! Persze ettől még létezik Magyarországon antiszemitizmus, sajnos egy kicsit erősödött, és ez ellen tenni kell! Csak szerintem a kormány szinte mindent megtesz ellene, és ezt nem kellene elfelejteni 1-2 önkormányzati képviselő hülyesége miatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  28. Idaho 2012. május 10. csütörtök 10:54
    Hát ciki lesz, amikor Jézus sem vallja őket a magáénak az Úr előtt. Mivel a hit szó tartalma hiányzik a szótárukból, ezt nem érzik fenyegető valóságnak. Sajnos.
    Ján 10:26 De ti nem hisztek, mert ti nem az én juhaim közül vagytok. Amint megmondtam néktek:
    Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
    Ján 10:28 És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. A zsidók elleni holokauszt is így kezdődött Hitler idejében. Egyáltalán nem értem, hogy a papság miért hallgat, mint kupac a fűben. Számukra nem érvényes a m ásodik fő parancsolat?
    Ha így megy tovább, akkor Jézus nevét, a 12 apostol nevét nem lesz szabad kimondani, képeit és szobrait eltüntetik a templomokból, be fogják tiltani a Bibliát is? Készülnek a sámánok avatására, legalább is erre utal az a terjedő szokás, hogy rovásírással jelölik meg a városok nevét, ahol az avatáson nyilvánvalóan a papok is résztvesznek.
    Krisztus Urunk ezeknél még az ateistákat is különbnek tartotta (Jelenések könyve laodíceai levél).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  30. Ha tanácsolhatnék valamit – nem kell reagálni azokra akik ilyen nézeteket vallanak, amire az itt hozzászólok nagy többsége nem vevő! Vitatkozunk, de nem állunk le ezen egyénekkel vitázni, csak átlépünk! Én így voltam a Hetussal, aki oldalakon keresztül tudta ugyanazt taglalni, hogy tűnjön el Gyurcsány, rosszat tesz a baloldalnak, ő miatta lett 2/3, vele 2014-ben sem lehet választást nyerni, stb.! Amikor megkérdeztem 1x- de akkor ki lenne a másik oldalon helyette, eltűnt mint az aranyóra. Aztán valamikor visszajött, ontotta oldalakon keresztül a fóbiáját – attól kezdve átléptem vagy esetleg csak futólag gyorsolvasással estem túl rajta!
    Itt véleményt cserélünk, alapokban egyetértünk viszont vannak másféle meglátásaink is – de nem akarjuk ráerőszakolni másokra a magunk véleményét és főleg nem mondjuk, hogy tűnjön el, maradjon, ha arra van hajlandósága, csak át kell lépni rajta.
    Nem akartam okoskodni, csak ebben az idegőrlő világban próbálom kiiktatni a zavaró tényezőket, gondolom az átlépés hozzásegít….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  31. Aki velem bármelyik oldalról is a kettős-mérce létjogosultságát el akarja fogadtatni, rossz lóra tett. A zsidózó, a származás alapján történő megkülönböztetés általánosan tapasztalható gyakorlatát egyetlen város életében sem lehet egyetlen személy ténykedésének eredményeként elbagatellizálni. Egyetlen megkülönböztetést tolerálok: a viselkedés alapján történő megkülönböztetést, ami a tapasztalaton alapul.
    Tisztázzuk:
    Más kategória egy személy által kimondott magánvélemény, riportban, piacon, hitvesi, ágyban
    és
    egészen más kategória egy személy által hivatalos helyen, hivatalos szerv képviseletében jegyzőkönyvbe diktált tájékoztatás arról, hogy többek szerint szükséges származás alapon elkülönített lista azokról, kik legyenek nemkívánatos személyek a városban.
    Az pedig, hogy egy illető személy, aki megbízói nevében teszi a javaslatot, utólag hiába mond le, azelőtt kellett volna – tiltakozásként (hogy már pedig ő ilyen aljas bandát nem képvisel, ha megkövetelik tőle ennek a kérésnek a továbbítását! ) lemondani. Ha pedig a megbízó szervezet nem bízta meg ilyesmivel, akkor ki kell zárni.
    Szóval nagyon is büdösödik a hal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  32. Kirschweng, újabban elszámolok százig, téged olvasva, s csak aztán…
    Leköteleznél, ha abból a “kormány mindent megtesz” intézkedésözönből (antiszemitizmus ügye honunkban) egyetlent megemlítenél.
    Már akkor is hátast dobnék az örömtől, ha bármilyen egyéb témában egyetlen olyan momentumot lennél képes említeni, amiben Orbán őszinte megegyezési szándéka nyomokban fellelhető, az eltaposás, a lenézés a sértegetések, mások átverése helyett, mert mindezideig kizárólag a mások elleni uszítás, a rombolás az, amit az ő cselekedetei eredményeztek. Szerintem.
    Dehát ugye, én abból indulok ki, amit tapasztaltam. Hátha vannak olyan dolgok, amiket eltitkolt eddig és csak a bennfentesei tudnak, például te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  33. Az azonban sajnos valóban tény, hogy a zsidókat nagyon gyakran politikai eszköznek használja a baloldal: akkor is náciveszélyt kiált, ha nincs, aztán jól “megvédi” a zsidókat!

    Ezt nagyon csendesen lopakodva bevitted. Mire készülsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  34. Kirschweng,

    “Az azonban sajnos valóban tény, hogy a zsidókat nagyon gyakran politikai eszköznek használja a baloldal: akkor is náciveszélyt kiált, ha nincs, aztán jól “megvédi” a zsidókat!”
    -

    Ezt nagyon csendesen lopakodva bevitted. Mire készülsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  35. Kirschweng!
    Megint hibázott!
    .
    “Újabb részletek: Székhelyi nevét egy egri kiállítás meghívójáról is letiltották.
    A nyári programokat szervező Művészetek Háza Kht. vezetőjének elege lett, elmondta, hogy kirúgással fenyegették, amennyiben nem teljesíti a képviselők kérését. ”
    http://atv.hu/belfold/20120510_ujabb_reszletek_szekhelyi_nevet_egy_egri_kiallitas_meghivojarol_is_letiltottak
    .
    Az ilyet nem lehet megmagyarázni, a döglött ló nem alszik, az döglött!
    Nálam, nincs több esélye a javításra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  36. Az egri polgármester kéri az izraeli nagykövetet, hogy közösen demonstrálják Egerben rendben van minden!
    Hát kíváncsian várom, hogy vajon meg tudta-e győzni a nagykövetet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. kirschweng! Te emlegetted Szent István országát, mint befogadó országot, és megspékelted még ezt azzal, hogy elkezdted mindenféle légből kapott érvel mosdatni az egri “szerecseneket”. Azután itt van ez a legújabb ötleted, amikor megint masszívan kirekesztő náci szóhasználattal élsz, amikor gesztusokat emlegetsz valakik felé. Kik tesznek gesztusokat, kiknek…!? Te kegyeskedsz esetleg leereszkedően valakik felé jóindulatot mutatni? Bár nyilvánvaló, hogy gyenge lábakon álló érvelésed próbálod erősíteni ezzel a saját magáról árulkodó érveléssel. Egyébként megkérdezném tőled, érted te egyáltalán miket írsz le ide? Tudod te saját mondataidat értelmezni? Mert általában, de egy normális államban feltétlenül, ahol az emberek fejében nem a síri sötétség uralkodik, ott ilyen megjegyzéseket nem tesz senki, legfeljebb elvbaráti körben, és ott is csak nagyon halkan. A világ legtöbb országában minimum repülne az állásából az, akinek az Egerben elhangzottakhoz hasonló mondat pottyan ki a száján. Teljesen mindegy, hogy melyik oldallal szimpatizál, az ilyen beszédet pártállástól függetlenül elítéli minden tisztességes ember! És akkor t. kirschweng, te itt kerekre tágult szemekkel csodálkozol, ha valaki kibontja mondanivalód valós tartalmát, és elmondja azt, hogy mit is gondolsz te rólunk, és a világról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  38. Így szokott ez lenni hazugéknál, úgy eltűnnek, mint szürke szamár a ködben, ha tényekkel kellene igazolniuk állításaikat…
    Na, persze, majd visszajönnek, amikor megint iáááá-iáááázni támad kedvük, csak azok a fránya érvek, azokat ne akarja látni-olvasni senki….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  39. Hát, kedves csakén, megeshet, hogy a a nagykövetnek felkínálják zuhanyozásra a polgármester fürdőszobáját, ha már arra jár, érezze jól magát, úgyse akar nyilván odaköltözni, Egerben nem ő van a nemkívánatos zsidók listáján, hanem Székhelyi, meg a többi honi állampolgár….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  40. Valaki azt írja,hogy a kormány száz százalékig kiáll a zsidók jogaiért, meg jól megvédi a zsidókat. Kedves kommentáló, demokráciákban, normális egészséges polgárok tudatában csak emberek vannak és eszükben sincs megkülönböztetni őket bőrszín és egyéb jellemzők szerint. NEM KELL MEGVÉDENI ŐKET! Minket magyar állampolgárokat kell megvédeni az aljas rasszista, primitív, fasiszta patkányoktól. Mert mi magyar állampolgárok különbözőek vagyunk nemre, alakra, bőrszínre és vallásra, de mindannyian magyarok vagyunk ! Ahol ez nem egyértelmű és az államhatalom nem védi meg az állampolgárait, szőnyeg alá söpri a problémákat ,együttműködik és erősíti a szélsőségeket az nem demokrácia, hanem diktatúra. Bizony ez a mai Magyarországon már nem kérdés, hanem evidencia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Ha egy kormány “megvédi a zsidókat”, akkor tudnia kell, kik zsidók.
    Ha egy kormány tudja, hogy az állampolgárok közül kik zsidók, akkor nyilvántartja, mert másképp hogyan tudhatná.
    Amelyik kormány nyilvántartja, hogy ki zsidó, az a kormány antiszemita.
    QED

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  42. Az Indextől az amerikai Népszaván át a magyarországi Népszaváig sok újság leközölte, hogy a Mazsihisz szolidaritási akciót szervez Székhelyi József mellett.
    Egyik sem jutott el odáig, hogy a hír mechanikus leközlésén túl leírja a hírben azt nem lényegtelen információt, hogy MIKOR lesz a rendezvény.
    Akit érdekel:
    2012. május 13. vasárnap este 7 óra, a budapesti Goldmark teremben (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Kirschweng, ahol nincs antiszemitizmus, ott nem kell bizonygatni, hogy nincs. Az ott magától is látszik. Pár kommenttel előttem Stáry Lórán kifejtette már ezt.

    Székhelyi József nem a Himnuszt gyalázta meg, hanem – teljesen megérdemelten – Orbán Viktort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Szent István országa…
    Egy kis adalék dicső történelmünkből, mivé is lett pár 100 év alatt ez a befogadó ország.

    Beregi egyezmény: 1233. aug. 20.: II. András és Pecorari Jakab bíboros pápai legátus között a beregi erdőben kötött egyezmény.
    Az egyezmény értelmében András megígérte, hogy a zsidókat és izmaelitákat kizárja a hivatalokból, jellel különbözteti meg őket a keresztényektől, nem engedi, hogy keresztény rabszolgáik legyenek, s hogy a keresztényekkel együtt lakjanak.

    Forrás: http://lexikon.katolikus.hu/B/beregi%20egyezm%C3%A9ny.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Ego!
    Én meg írtam egy kedves levelet Köves Slomo rabbinak megköszönve, hogy elfelejtette saját hittársai mellett kiállni amikor szükség lenne rá. Ezentúl semmilyen jogalapja nincs a magyarországi zsidóság képviseletének. Az egyedüli Mazsihisz az aki tiltakozik a zsidósága miatt inzultust elszenvedett hittársunk miatt és Székhelyi művész úr származási és politikai alapon való megkülönböztetése ellen. Részemről az EMIH, Szim Salom nem létezik mint zsidó szervezet. Családunk befejezte a támogatásukat ha mégoly jelképesnek tekinthető összeg is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. Egy két hete a nagykövet úr még arról papolt a Királyi Kossuth rádió déli, Halljad Izráel című műsorában, hogy “…Magyarországon a zsidóságnak nincs mitől félnie…” és talán azt is hozzá tette, vagy valami hasonlót, hogy a magyarországi zsidóság boldog…
    Na most felvetődik a kérdés, hogy először is honnan vette ezt a szemenszedett hazug információt a zsidó állam helyi képviselője? Tán Orbán Viktortól, Giró Szász Andrástól, esetleg Szíjjártótól vagy, csak nem, az általuk favorizált Köves Slómó rabbitól ??
    Másodszor, a nagykövet úr a most kirobbant “Székhelyi ügy” kapcsán hajlandó e visszavonni a fenti hamis állítását? Ha nem, akkor még most tegye meg, és nyilatkozzék ellenkezőleg …Mert ez az ügy, bizony nem csupán helyi jelenség itt, Hungária mai valóságában sem. – “Az ám, hazám…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. ildi1!
    Ugyanezt megerősíti az 1920-as években kiadott Magyar zsidó lexikon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Kirschcler!!

    Ha finom akarok maradni, itt csak egy csúsztatására mutatok rá: “Hitler egy baloldali felforgató…szocialista forradalmár volt”.
    A nácizmus lényege ugyanis, hogy innen onnan összeollóz csakis népszerű, “könnyen emészthető” lózungokat (Marxtól, Darwinig), rész állításokat propaganda elemeket, amelyeket a felkészületlen tömegek bevesznek, illetve könnyen meg is esznek. Ezt Hitler és Goebbels nyíltan vallotta és hirdette is.
    És, hogy mi a konkrétum, amiért billentyűt ragadtam, hát az, hogy az a nemember “szocialista” volt, állítja ön, amikor mindenki tudja, maga is Kirschler úr, hogy “nemzetiszocialistának” nevezte önmagát. Úgy, hogy Kirshler uram azzal, hogy kihagyta azt a kis . n e m z e t i . szócskát bizony hatalmasat – nem is csúsztatott – hazudott… – mert ez a különbség ebben az ügyben kardinális differencia. Vagy ha nem ismerte eddig, hogy mi a különbség a kettő között, ne fogjon tollat többé…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Nem tudja valaki hová tűnt Kirschweng?
    Nem mintha hiányozna, de mégis felháborító, hogy amíg rágalmakat fröcsög, be nem áll a szája, amint viszont tényekkel szembesítik, meghúzza magát, mint ebürülék a lapulevelek árnyat adó csendjében.
    http://atv.hu/cikk/20120511_eger_ujabb_muveszt_toroltek_a_fellepok_listajarol?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Művészeket tiltott ki a Fidesz Egerből 2012. április 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos