Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hétfőn tárgyalják az Áder által visszaküldött médiatörvényt 2012. május 31. csütörtök 11:21 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hétfőn tárgyalják az Áder által visszaküldött médiatörvényt
Budapest – A házbizottság csütörtöki ülésén a Fidesz-frakció azt kérte, hogy az Országgyűlés már hétfőn tárgyalja a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, a médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő egyes törvények módosításáról május 24-én elfogadott jogszabályt, tájékoztatta György Bálint, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.
.
Áder János sajtófőnöke, Altorjai Anita csütörtökön jelezte az MTI-nek, hogy az államfő levélben tájékoztatta az Országgyűlést: bár alkotmányos szempontból kifogástalannak találta a médiatörvény módosítását, egy eljárási hiba miatt arra kéri a parlamentet, hogy foglalkozzon ismét a jogszabállyal.
.
A köztársasági elnök azért küldte vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a törvényt, mert házszabályellenesnek ítélte a fideszes L. Simon László egyik zárószavazás előtti módosító indítványának benyújtását, derült ki Áder János megfontolásra visszaküldő leveléből, amelyet később a parlament honlapján tettek közzé.
.
A köztársasági elnök a levelében emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés házszabálya rögzíti: zárószavazás előtti módosító javaslat csak akkor nyújtható be bármely korábban megszavazott rendelkezéshez kapcsolódóan, „ha a megszavazott rendelkezés nincs összhangban az Alaptörvénnyel, törvénnyel, a törvényjavaslat már megszavazott rendelkezésével vagy a törvényjavaslat módosítással nem érintett valamely rendelkezésével, illetve ha az egységes javaslat nem felel meg a jogszabályszerkesztés vagy a nyelvhelyesség követelményeinek”. Áder János úgy ítélte meg, hogy az egyik L. Simon László által jegyzett, a médiatörvényt új bekezdéssel kiegészítő módosító indítvány benyújtása ezzel ellentétes volt.
.
Az Országgyűlés – a június 4-i nemzeti összetartozás napjának programjai miatt – hétfőn a szokásoktól eltérően nem 13 órakor, hanem már délelőtt elkezdi munkáját.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Varga “ártatlan”-nak tűnő arcképe biztosan elfogadhatóbb arROGÁNs tóniénál, de tóni a frakcióvezető pár nap óta! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Az« eljarasi hiba»… , még meg is adjak a modjat. «…bár alkotmányos szempontból kifogástalannak» . Megy itt a komédia, cirkuszt a népnek, ha mar mas nincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. @gets
    Tévedés. Csak június másodikától lesz frakcióvezető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. Folytatódik a porhintés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Nemzeti összetartozás napja lesz? Ami nem létezik, azt minek kell megünnepelni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban 2012. szeptember 28. péntek | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

Áder szerint állam-újraalapítók vagyunk 2012. augusztus 20. hétfő | AN

Csatárynak még az útlevelét se vonták be 2012. július 18. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos