Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Atalanta erői szárazföldön mértek csapást szomáliai kalózokra 2012. május 15. kedd 15:04 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Atalanta erői szárazföldön mértek csapást szomáliai kalózokra
Brüsszel – Az Európai Unió kalózkodás elleni egysége első ízben támadta kalózok állásait a szomáliai partvidéken, jelentették be kedden az Atalanta művelet brüsszeli központjában.
.
A pontos és arányos csapásmérés a levegőből történt, az abban részt vevő összes egység sértetlenül visszatért az Afrika szarva körül járőröző hadihajókra. A légi felderítés első információi szerint a támadás, amely a kalózok közelebbről meg nem nevezett logisztikai létesítményei ellen irányult, nem követelt áldozatokat.
.
Az EU Atalanta műveletének keretében 2008 óta rendszeresen öt-tíz hadihajó tartózkodik a szomáliai partok közelében, hogy elrettentse a kalózokat a kereskedelmi hajók megtámadásától, illetve hogy védő kíséretet biztosítson a humanitárius jellegű tengeri szállítmányok célba juttatásához.
.
Az uniós országok külügyminiszterei márciusban állapodtak meg abban, hogy 2014 decemberig meghosszabbítják a műveletet, valamint hogy korlátozott mértékben lehetővé teszik a kalózok szárazföldi objektumai – üzemanyagraktárai, hajói, teherautói, illetve más, a tengerparton tárolt eszközei – felperzselését is. Ezek a csapásmérések történhetnek akár hadihajókról, akár haditengerészeti repülőgépekről. Amiben nincs változás, az az, hogy az EU-országok katonái nem léphetnek a szárazföldre Szomáliában a műveletek végrehajtása során.
.
Duncan Potts ellentengernagy, az Atalanta parancsnoka szerint az új felhatalmazás birtokában ahatékonyabban lehet nyomást gyakorolni a kalózokra, és sikeresebben lehet őket elrettenteni a tengeri fosztogatástól.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Az Atalanta erői szárazföldön mértek csapást szomáliai kalózokra, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Helyes. A kalózok számát nullára kell redukálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Az EU katonai ereje csak az integráció növekedésével növelhető? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Nemlehetne őket inkább felakasztani ?
    Ezzel a módszerrel sikerült annó Nagybritanniának letörni a kalózkodást.
    Mostmeg arról hablatyolnak hogy azoknak is megvannak a maguk jogai.
    Frászt !
    Akit tengeri kalózkodáson érnek , helyben fel kellene kötni ! Vagy a falujukban , a jónép szeme láttára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. “…a támadás, amely a kalózok közelebbről meg nem nevezett logisztikai létesítményei ellen irányult, ..”
    .
    - Gratulálok… egy halom féreg, betépett bűnözők, már rég fel kellett volna perzselni az egész partvidéket, erre ez… nem követelt áldozatokat.
    .
    Naná, hiszen a söpredéknek jogai vannak, mint tudjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Álszent , hig agyó pacifisták. Amikor a hangyák kárt okoznak nem csak a dolgozkat kell kinyirni hanem a fészekben lévő királynőt. Amig a töketlen bürokraták csak perzselgetnek mint paraszt a disznótoron, addig csak hatalmas pénzpocsékolás történik a probléma megoldása nélkül. Az igaz végleges megoldás, bevonulni uj allamot alapítani, ha kell diktatúrát (vannak akiknek nem elegé jó a demokrácia és eddig is terrorban éltek az emberek), és kitakaritani a régi szemetet. A kallozkodásban részvevőket pedig elitélni, aztán kényszer munka. Az emberi jogok emlegetése meg a tobbi pacifista baromság csak arra jó hogy a bűnözök elkerüljék a felelősségre vonást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Eldrad:

    Nem feltétlenül megveszekedett bűnözőhajlamúak mind, egyes vélemények szerint a szárazföldön maradt hadurak kényszerítik rá a sok esetben fiatal fiúkat a tengeri rablásokra. A helyzetet puszta kilövésükkel nem lehet még kezelni sem, ehhez az egész országot meg kell változtatni, egy olyan rezsimet emelni fel, amely annak teljes területére képes kifejtetni akaratát, és csak azután felvenni a harcok azokkal a kalózokkal, akiknek ténylegesen életformájává vált, akiknek eszük ágába sincs hajókat újra halászatra használni, ha tudják, mekkora pénz van a túszejtésben.

    De ami még ennél is meglepőbb, hogy olyan nemzeteknek, mint az USA-nak, Kínának és Oroszországnak tesznek keresztbe ezek a vízi banditák, akiknek lazán lenne erejük az egész országot egyetlen radioaktív kráterré alakítani, tehát hogy bőven kitelik nekik ha nem is a katonai megszállás, de az állandó csapásmérés lehetősége, nem akadályozza őket semmiféle bürokratikus EU, és lazán lerázhatják magukról az elmebeteg pol.korrekt bajnokait is, akik képtelenek a valóságot értelmezni, sőt baloldali “értelmiségiként” még azt mondják, a Nyugat bűne, hiszen imperializmusuk, befolyásuk…blabla az oka, és nem a földrajzilag amúgy könnyen bevédhető, de mégis veszélyessé vált öböl és annak bűnös “vámszedői”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. CommonSense:

    Egy diktatúra felépítése semmit sem segítene, sőt! Hiába szerezné meg az ország teljes irányítását, ha a zsarnokok a kalózok vezetőit vagy bebörtönöznénk-megölnék, vagy ami még valószínűbb, egyszerűen szövetkeznének velük, hogy az átjárót ezután már gy.k. állami szinten lehessen fosztogatni. Szomáliának is képviseleti demokráciára lenne szükség, amely nagyobb valószínűséggel fogja az ott élők igényei szerint politizálni és cselekedni, mint a néptől független, azon élősködők bűnszövetkezete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Ott is működik a kitervelő és végrehajtó csoportok szétválása.
    A végrehajtó azt tudja, hogy neki jobb lehet a sorsa, bizonyára a megvezetés hasznos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a kalózper 2011. július 10. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos