Ronai and Ronai
AMERIKAI

Önként jelentkezett merénylőnek az ügynök 2012. május 9. szerda 12:08 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Önként jelentkezett merénylőnek az ügynök
Washington – Az al-Kaida jemeni bombagyártó sejtjébe beépült belső forrásnak köszönhetően sikerült leleplezni a terrorszervezet legújabb, repülőgép ellen készülő merényletét, közölte hivatalos forrásokra hivatkozva az ABC News.
.
Az informátor, aki a CIA-vel és más hírszerző szervezetekkel működött együtt, az ABC értesülése szerint biztonságban elhagyta Jement, és Szaúd-Arábiába vitte azt a bombát, amelyet az al-Kaida egy, az Egyesült Államokba tartó repülőgépen akart működésbe hozni. Az ügynök úgy szerezte meg a pokolgépet, hogy önként jelentkezett öngyilkos merénylőnek.
.
A pokolgép annak az alsóneműbe rejtett bombának a továbbfejlesztett változata, amelynek segítségével 2009 karácsonyán egy nigériai utas sikertelenül próbált meg felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító gépet. A szerkezetet jelenleg az FBI quanticói (Virginia állam) laboratóriumaiban vizsgálják.
.
John Brennan, az elnök terror-elhárítási tanácsadója az ABC Newsnak kijelentette: a bomba sohasem jelentett aktív veszélyt; más hivatalos források ezt azzal indokolták, hogy a beépített ügynök ura volt a helyzetnek -, és ezért jelentették ki többször is az amerikai kormány vezetői, hogy nem tudnak aktív, az Oszama bin Laden megölésének első évfordulójára időzített tervekről.
.
Jelentések szerint az alsóneműben elrejthető pokolgépnek nincsenek fém alkatrészei, ezért azt a fémdetektor nem mutatja ki, és a gyutacsa is kifinomultabb, mint a 2009-ben kudarcot vallott bombának. Janet Napolitano amerikai belbiztonsági miniszter kedden kijelentette, hogy a szerkezetet egy amerikai repülőtéren nagy valószínűséggel kiszúrták volna, de szakértők arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Államokba induló repülőgépek utasait külföldön nem minden esetben vizsgálják át ugyanolyan alapossággal.
.
Az ABC hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a merényletterv több más eleme ügyében is vizsgálat folyik, amely kiterjed más lehetséges merénylőkre és bombatípusokra is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Önként jelentkezett merénylőnek az ügynök, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Így egy kicsit megnyugtatóbb a helyzet, vagy nem? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Amikor az ember felmegy a Torontoi CN tower kilátójába ( magyar születésü a tulajdonosa) , az emberenek at kell menni egy kapun ahol erős nyomással levegőt fujnak rá. Az esetleges robbanóanyagból származó molekulák amely a ruhához tapadtak így lesodródnak és egy szenzorral érzékelhető. Rengeteg technikát be lehet vetni aterroristák ellen, ami ugya azért költséges de semmi sem drága ha emberéletről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Főszerepben az MI5 és az MI6 2012. május 11. péntek | AN

Bin Laden halálát akarták megbosszulni 2012. május 8. kedd | AN

Brit elemzés az al-Kaidáról 2012. április 4. szerda | AN

Bin Laden meg akarta öletni Obamát 2012. március 17. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos