Ronai and Ronai
AMERIKAI

Terry Jones ismét Koránt égetett 2012. április 30. hétfő 18:09 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Terry Jones ismét Koránt égetett
Gainesville, Florida – A korábbi akcióiról híressé-hírhedtté vált Terry Jones tiszteletes a Korán több példányát, valamint Mohamed próféta ábrázolását vetette máglyára, önnön állítása szerint azért, hogy így kényszerítse ki a hamis vádakkal bebörtönzött iráni keresztény lelkipásztor, Juszef Nadarkhani szabadon engedését.
.
Mint arról az Amerikai Népszava korábban beszámolt, Juszef Nadarkhanit keresztény hite miatt ítéltél halálra Iránban, ahol muzulmánoknak – az iszlám előírása értelmében – tilos az egyedül igaz hitnek tartó mohamedán vallást elhagyniuk bármely más vallás kedvéért, vagy ateistává válniuk. Nadarkhanit, aki nem született kereszténynek, hanem 19 évesen lett azzá, azzal kecsegtették, hogy hite megtagadása fejében elkerüli az akasztást, a lelkipásztor azonban egyértelművé tette, hogy inkább a halált választja, mint hogy visszatérjen az iszlámra.
.
A keresztény világ nem lépett fel Nadarkhaniért; különösen a katolikus egyház hallgatása szembetűnő. Nem foglalkozott különösebben az üggyel az Európai Unió sem. A vallása miatt halálra ítélt keresztényért elsőként az Egyesült Államok Külügyminisztériuma emelte fel szavát. A halálos ítéletet később hivatalosan elítélte Nagy-Britannia, Németország és Franciaország is.
.
Terry Jones, egy minimális létszámú floridai gyülekezet lelkipásztora utoljára tavaly ilyenkor szerepelt a híradásokban, amikor az Egyesült Államok legnagyobb muzulmánok lakta városába, a michigani Dearbornba utazott, hogy ott szervezzen tüntetést az iszlám ellen. A demonstráción lényegesen többen voltak az ellentüntetők, mint a Korán-égetéseiről elhíresült lelkész követői.
.
.
Nadarkhani

A mostani, a világhálón élőben közvetített könyvégetésen körülbelül húszan vettek részt, leginkább a lelkipásztort támogató Stand Up America Now csoport tagjai. Mivel a korábbi hasonló akciók több helyütt erőszakos hisztériát váltottak ki az iszlám világban, a Pentagon akciója megfontolására kérte fel Jonest, arra figyelmeztetve, hogy a könyvégetés újból erőszakcselekményekhez vezethet Afganisztánban és másutt, Jones azonban ragaszkodott ahhoz, hogy – úgymond Nadarkhani érdekében – ismét Koránt égessen.
.
Enyhén szólva kétséges, hogy az akció jottányit is segítene a 34 éves Nadakhanin, egy Irán Egyháza elnevezésű, apró evangéliumi közösség vezetőjén, aki ellen halálos ítéletet hoztak, de nem hajtották végre, mert 2011 júliusában az iráni legfelsőbb bíróság újbóli megfontolásra visszautalta az ügyet az első fokon eljárt bíróságnak, amely 2011 szeptemberének végén újra is tárgyalta az ügyet, de nem tudni, milyen ítéletet hoztak – ha született ítélet egyáltalán.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Terry Jones ismét Koránt égetett, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Mind az iráni iszlámfasiszta rezsim, mind ez a fanatikus keresztény “lelkipásztor” elmebeteg. Ezer és ezer keresztény él ugyanennyi muszlimmal együtt anélkül, hogy egymást kiátkoznák vagy a Pokol bugyrával kísérgetnék, de ennek a két őrültnek ez nem akadály, előbbi esetben a kicsavart iszlám értelmezésük következménye, utóbbi pedig a szólásszabadság mögé bújtatott gyűlölet és feltűnési viszketettség elegye az ok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  2. Az a szomorú, hogy a XXI. században még egyáltalán téma lehet bármelyik vallás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  3. Hawkeye
    Nem az a baj, hogy téma, hanem az, hogy politikai téma. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Ha elég sok koránt eléget, akkor majd megússza a halálbüntetést??
    Ekkora faszságot még életemben nem hallottam.
    Továbbra is fenntartom, hogy a csuhások a leghülyébbek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Nadarkhani ellen eredetileg nem hitehagyása miatt emeltek vádat, hanem azért mert bírálta az állami iszlám hitoktatást.csak később lett a vád a hitehagyása, annak ellenére, hogy a hitehagyás miatti halálos ítéletet az iráni büntetőtörvénykönyve nem is kodifikálta,valamint nem volt gyakorló muszlim sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. MINDEN vllásban vannak fanatikus, bigoted gyûlöleten táplálkozó ÕRÛLTEK.
    Egy emigrációban élõ iráni nõ-aktivista (nevére nem emlékszem) mondta:
    “Nem bánom, ha egy követ is imádsz, csak ne hajítsd azt rám!”
    Ilyeneket egy kis csndes óceáni szigetem kellene tartani, ott aztán b..ák egymást dögivel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Ha ez a tahókeresztény papféle odaállt volna a könyvmáglya tetejére, akkor lehet, hogy az iszlámisták esetleg respektálnák, mivel az életét adta az elveiért.
    Könyvet, zászlót, embereket egyébként a nácik szoktak égetni.
    Vagy rosszul tudom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  8. “gets
    2012. április 30. hétfő
    19:19

    Hawkeye
    Nem az a baj, hogy téma, hanem az, hogy politikai téma. :((((”

    hogy fokozzam: Nem az a baj, hogy politikai téma, hanem, hogy lázongást, és háborút kiváltó, politikai téma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Jól csináltad tiszteletes!!! A sátán könyvével így is kell!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Terry Jones nem léphetett Kanadába 2012. október 13. szombat | AN

Meggyilkolták az USA líbiai nagykövetét 2012. szeptember 12. szerda | AN

Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése 2012. augusztus 28. kedd | AN

Lesznek-e keresztények Egyiptom élén? 2012. július 31. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos