Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rend lesz a Secret Service-nél 2012. április 29. vasárnap 12:52 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rend lesz a Secret Service-nél
Washington – A napokon át tartó kemény ivászat és helybéli prostituáltak szolgálatainak igénybe vétele mostantól fogva explicite tilos a Secret Service emberei számára. Mint ismeretes, a kolumbiai Cartagenában tucatnyi testőrt kellett lecserélni részeg orgián való részvétel miatt Barack Obama elnök előtt; állítólag hasonló mulatság színhelye volt San Salvador is.
.
A most közzétett új rendszabályok értelmében a Secret Service tagjainak mostantól fogva tilos az úgynevezett „kétes hírű intézmények” meglátogatása is, amely kifejezés alatt nem a szépművészeti múzeumokat értik; a titkosszolgálatosoknak a messze idegenben is folyamatosan tudatában kell lenniük, hogy nem csak a helyi, de az amerikai törvények is vonatkoznak rájuk.
.
A Secret Service embere ajtót nyit az elnöknek. Tíz órával meló előtt már nem lehet mulatni
.
A botrány két héttel ezelőtt robbant ki, amikor Barack Obama elnök részt vett az Amerikai Államok Szervezete kolumbiai csúcsértekezletén. A cartagenai orgiát az Egyesült Államok latin-amerikai ellenfelei, elsősorban Venezuela és Kuba Amerika-ellenes hangulatkeltésre kívánták felhasználni, ennél azonban sokkal aggasztóbb, hogy sohasem tudni, ilyen állapotban milyen államtitkokat fecsegtek ki az ügynökök, és mennyire sodorták veszélybe az elnök biztonságát.
.
Az új szabályozás nem sok kibúvót hagy az ügynökök számára, amikor egyebek mellett kimondja: „külföldi állampolgárságú személyek, ideértve a szállodai személyzetet és a hivatalos kollégákat is, az ön szállodai szobájában nem tartózkodhatnak.” Magyarán még takarítás ürügyén sem engedhet be magához a Secret Service-ügynök teremtett lelket. Teljes alkoholtilalom nem lép ugyan életbe, viszont „alkoholt csak mérsékelt mennyiségben és csak szolgálaton kívül lehet fogyasztani időszakos megbízatás alkalmával, legfeljebb tíz órával a szolgálatra jelentkezés előtt”, de abban a szállodában, ahol a védendő személy száll meg, megérkezésétől fogva egyáltalán nincs szeszfogyasztás.
.

Volt, aki nem csinált titkot szabadidős kalandjaiból, ez az ügynök – aki nős – például a nyilvános Facebook-profilján szerepeltette az itt látható felvételt

Mostantól fogva az ügynökök viselkedéséért felelős szekció pluszfeladatokat kap: el fogja kísérni külföldre az embereket, amellett etikai továbbképzésben részesíti őket.
.
A cartagenai incidens miatt eddig tizenkét testőr ellen indítottak eljárást, nyolcan már nem tagjai a Secret Service-nek, három fő tisztázta magát, egyiküknek bevonták a biztonsági igazolását. A hadsereg tizenkét katonája ellen ugyancsak eljárás folyik.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ugyan már, ez mindig is volt és lesz is, csak diszkréten kell intézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Ne már, ajtónyitogatói szakvizsgája van a hapsinak?
    A másik hapi bizonyára dicsekvésből rakta a képet a facebukra! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Meglep, de egyben meg is ijeszt, ha ekkora amatörizmus uralkodik az elnök védelmét ellátó titkosszolgálatnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Pereli a nagykövetséget a volt prostituált 2012. április 27. péntek | AN

Megválnak a kurvázó ügynököktől 2012. április 19. csütörtök | AN

Az orgiabotrány megrázta Washingtont 2012. április 18. szerda | AN

Orgiát rendeztek az elnök emberei 2012. április 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos