Ronai and Ronai
AMERIKAI

Arizona kormányzója beolvasott az elnöknek 2012. január 26. csütörtök 17:41 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Arizona kormányzója beolvasott az elnöknek

Mesa, Arizona – Jam Brewer kormányzó asszony személyesen üdvözölte a szerdán Phoenixbe érkező Barack Obamát, és pillanatok alatt szenvedélyes párbeszédbe merült vele, mindjárt a repülőgép lépcsőjénél.

Arizona elsőként hozott az illegális bevándorlókkal szemben olyan törvényeket, amelyeket Washington politikai okokból nem volt hajlandó tudomásul venni, és jogi hadjáratot indított az állam ellen, amelynek példáját időközben további, a milliós nagyságrendű illegális bevándorlás által sújtott államok is követték.

A phoenixi repülőtéren a két politikus között kitört vitát, mint utóbb kiderült, nem Brewer kormányzó, hanem az Egyesült Államok elnöke kezdeményezte, akinek nem tetszett az asszony nemrégiben megjelent Scorpions for Breakfast (Skorpiókat reggelire) című életrajzi kötete, amely egyebek mellett védelmébe veszi az említett, sokak által vitatott törvényeket is.

Obama különösen tiltakozott az ellen a rész ellen, amely leírja az ő és Brewer találkozóját a Fehér Házban; a kormányzó szerint az elnök akkor leckéztette őt. Brewer egy novemberi interjúban két feszült hangulatú találkozóról is beszél; az elsőre még az elnök beiktatása előtt került sor az Arizonai Állami Egyetemen. Sokkal súlyosabban esett azonban latba a 2010-es fehér házi találkozó, ahol Brewer önnön bevallása szerint úgy érezte magát, mint egy megszégyenített iskolás, akire rápirít a bölcs professzor.

A két politikus közti feszültséget az sem oldotta, hogy Brewer Obamának még a repülőtér betonján egy kézzel írott meghívót adott át. Ebben meginvitálta az elnököt, látogasson el a mexikói határra, és a saját szemével győződjék meg az ott uralkodó állapotokról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Arizona kormányzója beolvasott az elnöknek, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. no comment!! not…….yet!!
    wait and…………………………………see!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Nem zörög a haraszt … :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rekordszámú kitoloncolás lesz az idén 2011. október 19. szerda | RR

Kaphatnak ösztöndíjat a kaliforniai illegálisok 2011. október 10. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos