Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rekordszámú kitoloncolás lesz az idén 2011. október 19. szerda 13:34 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rekordszámú kitoloncolás lesz az idén

Washington – A szeptember 30-ával végződött pénzügyi évben 396 ezer 906 illegális bevándorlót toloncoltak ki az Egyesült Államokból. Ez a legmagasabb szám azóta, hogy nyolc évvel ezelőtt létrehozták a Bevándorlási és Vámhatóságot (ICE).

A szám nagyságrendileg megegyezik a 2010-es pénzügyi év adatával, amikor 393 ezer, az országba határsértéssel belépett, vagy lejárt vízummal benn maradt embert távolítottak el az Egyesült Államok területéről.

A jövő évi elnökválasztás közeledtével egyre mélyebb a szakadék Obama három évvel ezelőtti, a bevándorlás megkönnyítésére tett ígéretei és a mostani gyakorlat között, amellyel egyértelműen a bevándorlóellenes közhangulat nyomásának enged, amivel kockázatot vállal. A 2008-as választáson a spanyol ajkúak kétharmada szavazott rá, épp a bevándorlás és a családegyesítés liberalizálásának ígérete miatt.

Az Egyesült Államokban jelenleg 11 millió lehet az illegális bevándorlók száma; ezen emberek döntő többsége valamelyik latin-amerikai országból érkezik. A jelenség által a legtöbb megpróbáltatásnak kitett Arizona és Georgia a szövetségi állammal is összecsapva hoztak rendszabályokat az illegálisok ellen, és példájukat több állam követte.

Az ICE közlése szerint azon vannak, hogy elsődlegesen a nemrég beszökötteket, a visszaesőket és a bűnelkövetőket toloncolják ki az országból. Az utolsó pénzügyi évben eltávolítottak valamivel több mint a fele követett el kábítószerrel való visszaélést, ittas vezetést, emberölést vagy szexuális jellegű bűncselekményt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Rekordszámú kitoloncolás lesz az idén , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Az Usa sem fogadhat be mindenkit, főleg nem köztörvényes bűnözőket.
    Az van az “őslakosok” közt is, elég azokkal foglalkoznia, és elfogás esetén
    eltartani a közpénzből…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Azért kissé módosítanálak, mert azt ahogy írod “őslakosok” azok az indiánok, és kevesebb bűncselekményt követnek el tudomásom szerint, mint Amerika bármely területén élő, bármely népcsoport.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. athos, azért tettem időzőjelbe, mert nem az indiánokra, hanem az odavándoroltak leszármazottaira gondoltam, akik már őslakosoknak vallják magukat a multban, közelmultban bevándoroltakkal szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Viku-
    Érthetö volt.
    Én “benszülött”-nek hivom öket az illegálisokkal szemben.
    Éppen ideje volt már, hogy Obama engedjen a nyomásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Hát sajnálom azokat akik tisztességesek és feketén bújkálnak USa területén.
    A cikk kitér arra hogy azok akik frissen szöktek be az országba. Tehát aki régóta itt bújkál azt elvileg engedik ha nem csinál semmit. Elég sok border patrol-t látok az autópályákon, szedegetik kifelé azokat akiknek nincs rendjén az autója. Másik dolog, nem kevés amerikai legális embert hívott be az SS office ellenőrzésre, csak mert valamikor bevándoróltak, és felűlvizsgálták honnan kapta az SS számot. Sokan használnak hamis SS számot, hát emberek, normális az ilyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Egy 56-ban emigrált Apa gyermeke vagyok,az Édesapám az U.S.A.-ba emigrált
    az itthoni fenyegetettségek elől! Kénytelen volt elhagyni,egy megnem született gyermeket,nem azért mert gyáva volt,hanem mert szeretett valakit aki az ő gyermekét fogja a világra hozni,és remélte,hogy viszont látja őket!!!
    Nem így lett,50-év után találtuk meg egymást az Édesapámmal,ő az U.S.A.-ban élt,és még él is a mai napig!! Miért kell nekem minden procedúrát végig csinálnom,hogy Apa után,(79 éves)megkaphasam az Amerikai állampolgárságot,vagy legolábbis több mint 3-hónapos tartózkodást!?
    Nincs 50-év már egyikünknek sem! Azonkívűl büszke vagyok Apára,sokat dolgozott az Apollo-pogramon!!!!Hát csak ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  7. Azonkívűl nemvagyok bűnöző,2-öcsém él azU.S.A.-ban,nemhiszem,hogy azokat kellen elszakítani egymástól,akik sok év után találnak egymásra!!
    Hanem meghagyni azt az esélyt,hogy az éveket bepótolhasák!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából 2013. december 10. kedd | Christopher Adam/Kanadai Magyar Hírlap-Amerikai Népszava

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos