Ronai and Ronai
AMERIKAI

Belga kézbe került az Újpest FC 2011. október 19. szerda 15:34 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Belga kézbe került az Újpest FC

Budapest – A belga Roderick Duchatelet az Újpest FC labdarúgóklubot működtető zrt. új többségi tulajdonosa.

Az egyesület szerdán megtartott, rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a belga vállalkozó csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet eddig működtető City Budapest Zrt-től.

Duchatelet azt mondta, jelenleg a legfontosabb feladat a pénzügyi helyzet rendezése és a sportszakmai problémák megoldása, a távolabbi jövőt illetően pedig azt szeretné, ha az Újpest megismételné az 1970-es években elért eredményeit – a lilák 1969-től zsinórban hét bajnoki címet szereztek, 1974-ben az elődöntőig jutottak a BEK-ben.

„Terveim szerint a közeljövőben sokat leszek Újpesten, később szeretnék egy flamand és magyar nyelven egyaránt beszélő menedzsert megbízni a napi feladatok ellátásával” – mondta az új tulajdonos, aki korábban a belga élvonalban szereplő Germinal Beerschot tulajdonosa volt.

Duchatelet apja a 2009-ben belga bajnok Standard Liege tulajdonosa, Tolnai Sándor, az eddigi többségi tulajdonos eredetileg őt kereste meg az Újpest megvásárlásával kapcsolatban.

„Apám az elfoglaltságai miatt nem tudott szerepet vállalni az Újpest működtetésében, ugyanakkor én nemrég értékesítettem egy részvénycsomagot, amit a Standard Liege-ben birtokoltam, így teljes mértékben az Újpestre tudok koncentrálni. Szeretném a belga futballban megszerzett tapasztalataimat Újpesten hasznosítani” – nyilatkozott Duchatelet, aki nem árulta el, hogy mennyit fizetett a többségi tulajdonrészért, azt viszont közölte, hogy Zoran Spisljak továbbra is vezetőedző marad.

Bartha Csaba ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Csehi István ügyvezető társával együtt felajánlja lemondását, ugyanakkor az eddigi megbeszélések alapján biztos benne, hogy egyelőre mindketten posztjukon maradnak. Hozzátette: az új tulajdonos rövidesen Leo Beenhakker sportigazgatóval is tárgyalni fog a folytatásról.

Duchatelet – aki különböző vállalkozásaival az üzleti élet több területén is érdekelt – kérdésre válaszolva leszögezte: az Újpestnél a kiesés szóba sem kerülhet, a szezon végéig mindenképpen szeretnének feljebb kerülni a tabellán, az elkövetkező években pedig célja, hogy a lila-fehér gárda minden szezonban európai kupaszereplést érő helyen zárja a bajnokságot.

Az Újpest FC 12 forduló után három győzelemmel, két döntetlennel és hét vereséggel, 11 pontot gyűjtve 13. az OTP Bank Ligában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Belga kézbe került az Újpest FC, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Na kedves belgák, most megtudjátok, milyen a magyarok Istene!
    Ezer százalék, hogy Duchateletet rendesen jégre vitték.
    Az elkövetkezendő hónapokban lenyúlja az a néhány magyar Dózsás a lóvéját, majd ha ébredezik a pasas, rászabadítják a TV székházostromló lila csürhét!
    Két-három mérkőzés alatt elkergetik őt is.
    Hányadik alkalom lesz ez a magyar fociban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  2. Nem szeretem a footballt, egy meccset sem nézek, de mint régi baloldali nekik drukkolok — anélkül, hogy nézném a meccseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Diktátor a focit szereti, mindenki szeresse azt 2011. december 19. hétfő | AN

Puskás-díj: Messi és Rooney is pályázik 2011. november 21. hétfő | AN

Beckhamék nyerték meg a bajnokságot 2011. november 21. hétfő | AN

Elhunyt Albert Flórián 2011. október 31. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos