Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ki etesse tovább a palesztinokat? 2011. szeptember 14. szerda 14:02 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ki etesse tovább a palesztinokat?

Washington – Nem mindennapi helyzetben vannak egyes amerikai zsidó csoportok, akik aggódnak amiatt, hogy az Egyesült Államok az ENSZ-szavazás kierőszakolása miatt megvonja a Palesztin Hatóságnak folyósított segélyeket. Ha humanitárius katasztrófa áll elő, ki mást vádolna érte ismét a nagyvilág, mint a zsidókat?

Az Egyesült Államok Kongresszusa kilátásba helyezte, hogy vissza fog tartani mintegy 500 millió dollár éve segélyt, amennyiben a palesztinok továbbra is azt erőltetik, hogy az ENSZ Közgyűlése szavazza meg az államiságukat (mely lépésnek nemzetközi jogi értelemben következménye nem lenne, lévén új államot csak a Biztonsági Tanács ismerhet el és tehet ENSZ-taggá).

A szavazásra szeptember 20-án kerül sor. Az Egyesült Államok már kilátásba helyezte, hogy megvétózza a minden jelentősebb hatalom által hivatalosan terrorszervezetnek tartott Hamasszal kiegyező Palesztin Hatóság államiságát. Izrael Állam azon az állásponton van, hogy közte és a palesztinok között – valamint bármely más állam vagy entitás viszonylatában – kiegyezés csak és kizárólag előfeltételektől mentes kétoldalú tárgyalások eredményeként lehetséges, és amennyiben a PH kierőlteti az ENSZ-ben a szavazást, olyan egyoldalú lépést tesz, amivel súlyos veszélybe sodorja a tárgyalásokat.

Az Obama adminisztráció, amely saját jogkörben senkit nem segélyezhet, 513,4 millió dolláros összeg folyósítását kérte a Kongresszustól az október elsejével kezdődő pénzügyi évre. Ebből 113 millió dolláros céltámogatás szolgálná a nyugati parti palesztin fegyveres erők fenntartását. Katonai szakértők szerint úgy a céltámogatás, mint a teljes segélyösszeg elengedhetetlen a Júdea és Szamária területén lévő palesztin entitás fenntartásához, ennek híján az önkormányzat összeomlik.

Az összeomlás a gazdaságilag jelenleg számos bátorító fejleménnyel büszkélkedő Nyugati Part arab lakosságát a gázaiakhoz hasonló, vagy még annál is rosszabb helyzetbe hozná, még a humanitárius katasztrófa sem kizárt, miután az entitás bevételeinek nagy hányada az amerikai segély (a többi része az ENSZ segélyeiből, valamint az Izrael területén beszedett áfa, jövedéki és más adók arányos részének továbbutalásából származik. Ezen kívül jelentős összeggel járulnak hozzé a PH fenntartásához más angolszász, nyugat-európai és skandináv államok is).

Noha Izrael-párti amerikai zsidó lobbicsoportok kimondottan kellemetlen feladatnak tartják, hogy nyilvánosan fellépjenek a palesztin segélyezés folytatása mellett, két csoport ezt máris megtette. Egyikük az Israel Project, amely a Kongresszus valamennyi tagjához eljuttatta a kérést, a másikuk a J Street, amely nyilvános közleményben érvel a segély fenntartása mellett.

Jennifer Laszlo Mizrachi, az Israel Project elnökasszonya a Reutersnek fejtette ki: amennyiben a terrorizmus megfékezésében további haladást szeretnének látni, elengedhetetlen, hogy pénzeljék az az ellen fellépő Palesztin Hatóság fegyveres erőit. A J Street úgy véli, a mérsékeltebb Fatah-vezetést ásná alá a segélymegvonás. Nem kizárt azonban, hogy mindkét lobbicsoport – noha ezt nem mondja ki – tart a palesztin humanitárius katasztrófa kialakulásától, amelyért a világközvélemény meghatározó hányada a zsidó államot hibáztatná.

Kételyeit fejezte ki a segély megvonásának szükségességével kapcsolatban Elliott Abrams, George W. Bush volt elnök tanácsadója, aki szerint a pénzelés fenntartása amerikai érdek, amellett Izraelnek is jót tesz. Abrams szerint fel kell tenni a kérdést: mi lesz, ha a Palesztin Hatóság pénz híján összeomlik? „Nem ró ez majd egyszerűen még nagyobb és komolyabb felelősséget Izraelre?”

Más elemzők is tartanak attól, hogy a pénzelvonás egy olyan pillanatban rúgná ki a széket a nyugati parti palesztin gazdaság alól, amikor az – elsősorban Szálám Fájád miniszterelnök megreformált kormányzásának köszönhetően – épp látványos eredményeket kezd felmutatni, legalábbis korábbi önmagához képest. David Makovsky, a Washington Institute for Near East Policy kutatóintézet munkatársa „az aranytojást tojó tyúknak” nevezte Fájádot, akit nem szabad levágni.

A Kongresszusban azonban többen rendkívül ingerültek a palesztinok ENSZ-beli akciója miatt, ezért elképzelhető, hogy a segélyt e figyelmeztetések ellenére is megvonják, noha vannak, akik szkeptikusak. John McCain republikánus és John Kerry demokrata szenátorok például kedden már úgy nyilatkoztak, nem biztosak abban, hogy a büntetésnek pozitív hatása lenne.

Abraham Foxman, a Rágalmazás Elleni Liga országos igazgatója a Reutersnek elmondta: ami a biztonsági céltámogatást illeti, annak megvonását senki sem akarja, ami viszont a többit illeti, a palesztinoknak érezniük kell annak következményeit, ha semmibe veszik az Egyesült Államok álláspontját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Ki etesse tovább a palesztinokat?, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. kekec! A törökök még a saját kurdjaikkal sem bírnak. Egy ekkora falat már nem megy le a torkukon. Mit kezdenének egy raklapnyi palesztinnal, meg zsidóval. Van éppen elég bajuk. Követeljék vissza Magyarországot. Ugy is nyakunkba borulnak, ha náluk turistáskodunk. mint édes testvérüknek. Meg aztán lehet, 1-2 év és visszasírjuk mi azt, az ottomán birodalmat. Nem is volt az annyira rossz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Layli : nemhinném hogy Európa ( még most is ) beteg embere labdába rúghatna az Izraeli Erőkkel szemben.
    Talán hallottál róla :
    a világ második legjobb , leg ütőképesebb légiereje
    a világ ötödik legerősebb szárazföldi hadereje…
    a világ egyik legmodernebb ipara
    önálló interkontinentális atom-ütőerő…soroljam még ? ( min.1965 óta )
    A törökök aláírják maguknak azt hogy 25 évvel visszavetik őket a fejlődésben ha kezet mernek emelni Erec.-re ! !
    Egyet tehetnek : Elkezdik tömni fegyverrel meg pénzzel a rohatt bábjaikat ott. Ezzel összeütközésbe kerülnek Iránnal meg az USA val. És hosszabb távra az EU val , ahová mindenek ellenére szeretnének bejutni.
    Ha az USA kivágja őket a NATO .-ból , akkor a hatalmas Ororszország is más szemmel fog ” kacsintgatni ” a kis nyamvatt Törökörszágra hehehe .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. uhh! Geyza. Nem hülye vagyok,. csak kényszeres. Meg filozofikus. Meg mittomén ……. A hogy kezdődött a XIX. században az a rész tiszta. Hát hányszor mondjam, még, hogy a XX század a húzós. Az a bizonyos 1945-1947 közötti időszak. Lehet, hogy kopár, meg terméketlen, meg a palesztinok csak kecskét legeltettek a sziklákon, vagy ignorálták azt a területet, de amikor el akarják tőlük venni, akkor bizony fáj nekik. Mert csökken a saját terület. Mert egy nép, a földterülettől függ, hogy nép marad-e, vagy fenn marad, vagy eltűnik. Persze, mára eltelt néhány évtized. Már nem csak a csupasz szikláról beszélünk, hanem termőföldekről, na és az azóta lefoglalt városrészekről, és új épületekről. Most már mindkét félnek van mit veszíteni. Mond csak szerinted mi a megoldás. Egyébként a témában friss hírek után szörfözgetve olyan fotókat láttam, ami miatt felment bennem a pumpa. Az olyannyira becsületes, hazafi izraeli katonák, 4-12 éves síró, halálra rémült gyerekeket és nőket rángatnak cibálnak, láthatóan ok nélkül, csupán az utcán, vagy a legelőkön közrefogva őket. És ezek nem ellenpropaganda fotók. Szerintük ez csak egy igazoltatás. Vajon hogyan várják el, hogy a palesztinok elfogadják ezt a helyzetet. Ellenőrizzenek, okay. De lehet azt ember módra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Izrael rohamosan fejlődött, 1950-től. Tudod, az USA és a máshol élő zsidók rengetek pénzt nyomtak Izraelbe. Na meg fegyvert. És a zsidók mindig megtalálták a boldogulás útját. Ha a magyar tudósokat, feltalálókat, művészeket számba veszed, kiderül, hogy 80 %-uk valójában zsidó származású.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Layli:
    Miértnem fogod már fel hogy NEM a palesztínoké volt hanem pár arab sejk magánterülete volt amit hivatalosan , telekkönyvileg eladtak a telepeseknek !
    A ” palesztinok ‘ később kezdtek beszivárogni , mert hozzájuk képest még a csóró zsidó földművesek is nagyurak voltak , elszegődtek hát napszámosnak.
    És éltek békében.
    Egészen 1947 ig , amikoris az egyiptomi és más arab hatalmak összeugrasztották az ott nyolcvan év alat meghonosodott palesztínokat a zsidókkal.
    ( De hadne írjam már ezt is le nagybetűkkel )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Layli,
    miféle palesztin vezetőkről beszélsz?,1947-ben, ? Iszonyú türelemmel magyarázunk itt neked, de reménytelenül böszme vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Layli!

    ” És ezek nem ellenpropaganda fotók.”
    Akkor meg mi a fenék?
    Tudunk neked olyan fotókat is mutogatni amikor ablakból dobálnak ki izraelieket a “palesztin” barátaid és más hasonlókat. Tudunk neked olyan dolgokról is mesélni, hogy a “hős palesztin” az izraeli csecsemőt a sziklához verve ölte meg és amikor pár éve egy hülye alku eredményeként kiengedték a börtönből a te barátaid nemzeti hősként ünnepelték.
    Szerintem ennyit erről a dologról veled és filozofálj szépen magadban. Itt te nem fogsz tudni meggyőzni senkit a te “filozófiai” eszmefuttatásod helyességéről.
    Sabbath Shalom neked is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. Ki az aki minuszolta, azt, hogy a magyar világhírt szerzett emberek 80%-a zsidó származású volt. Pozitívumnak szántam. Az meg, hogy az USA támogatja Izraelt mindenki által ismert tény. Én is ameikai vagyok apai ágon, első kézből tapasztalom. Ti reflexből minuszoltok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  9. Avi!
    Nme mondtam, hogy a palesztinok nem ölnek. De ez egy friss fotó volt, két hónapja készült. Ha ezek a fiatal palesztinok felnőnek, mi a fenétől lennének mások mint a szüleik, ha ezt tapasztalják a becsületes iraeliek részéről. Másrészt, sem a palesztinok, sem a zsidók nem “barátaim” . Nekem egyik is mások is csak egy nép, egy állam, és kész. Egyik felé sem hajlok, érzelemmentesen, logikusan gondolkodom. Ti viszont zsigerből érintve és érzelmekben. Igazad van. Nem lehet itt senkit meggyőzni, mert nem vagytok hajlandóak az egyszerű rideg logikára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. gm. Szerintem minden népnek, törzsnek van egy vezetője. Akár egy törzsfőnök, vagy vallási vezető. Ere gondoltam, nem államelnökre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. Ja, és Avi! Az előbbi commentemhez még annyit! A zsidókat műveltebb, civilizáltabb népnek tartom. Ezért, – hogy hülyegyerek módjára fogalmazzak- nekik kellene okosabbnak és előrelátóbbnak lenni a helyzet hosszútávú rendezésében, ezért a jelenlegi palesztin gyerekekre kell építeni, a megegyezést. Nem csak azt hajtogatni, hogy az ENSZ megmondta , ők meg fogadják el és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. És dühömben még egy dolog Avinak! Azért írtam, hogy nem propaganda fotók, mert egy Tel Aviv-i híradás, izareli újság, nem arab. Arról tudósít, hogy a katonák igazoltatás során azért cincálják a gyerekeket, mert a testükre erősített bombát keresnek. Ez rendben is van. De egy póló felhúzással is megoldható lenne.És most már kellően vérdühös vagyok.És még én vagyok szerintetek az elfogult…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Geyza! Csak nem állom meg, hogy írjak neked is. Az álatalad említett földeladás, már újkori eset. A zsidók, már időszámításunk előtt is ott voltak ezen a területen, a hogy az arabok is. Nevezhetjük az arabokat filiszteusoknak, vagy palesztineknek ( egyébként ezt a nevet a zsidók adták ennek az arab népcsoportnak) Sohasem állítottam, hogy a zsidók és a palesztinok nem éltek ott együtt ezen a területen. Megközelítőleg azonos évszázadban vándoroltak be erre a területre. A palesztinek a környező nomád arab törzsekből érkeztek ide, és nem 80 évet, hanem sok száz évet éltek itt együtt, de később a zsidók kisebbségbe kerültek ezen a területen, mert többségük elvándorolt. Az etiopok rokonaiknak tartják a zsidókat, mert első császáruk, Salamon zsidó király és Sába, etiop királynő kapcsolatából született. Legalább is a mondák, meg a Kebra Nagaszt szerint. Innen ered az ortodox keresztény vallásuk is. Na szóval felfogtam, nem ezt nem fogom fel, te is fogd már fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Layli
    Ne legyél dühös csak olvasgassál szép nyugodtan és nézegessél videókat:
    hatétépé://miertcion.blogspot.com/2008/02/vendgposzt-konrad-arab-muszlim.html
    Küldhetek még sokat, olyanokat is ami bemutatja egy “palesztin” iskolaóra tartalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Kedves Layli!
    Te most egy olyan oldalra tévedtél a ahol az izraeli és a máshol élő magyarul beszélő zsidók keményen, olykor nagyon sovinisztán, védik az álláspontjukat. Ha behelyettesítenénk zsidóval némelyikük arabokról szóló szövegét fel lehetne jelenteni antiszemitizmus miatt.
    Aki nem ért egyet velük azt LEFASIZTÁZZÁK. Velem már megtörtént.
    A tényeket az Izraeli propaganda szerint értelmezik és figyelmen kívül hagyják a másik oldal igazságát.
    Izrael egy európai ország befaragva az arabok közé. Az izraeli gondolkozás körülbelül olyan távolságra van az arabokétól mint a környező arabok életszínvonala Izraelétől.
    Nézd meg az általam fentebb ajánlott Birth of Izrael c. BBC filmet, talán segít megérteni valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  16. Dodeskaden! Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  17. Avi! Én nyitott vagyok mindenre. Meg is nézek mindent amit ajánlanak, mindkét oldalról, mert azt vallom, mindkét felet meg kell hallgatni és figyelembe venni. Újat egyébként nem mondtál. Ismerem a tanításaikat, mélyen elítélem, hogy gyerekeket használnak fel kamikaze akcióikhoz és butítanak el, vallási fanatistává. De te is tedd meg és nézz egy kicsit a másik oldal szemével is. Félre téve , dühöt, előítéletet, jogos vagy vélt sérelmeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. A fenti levelezés olvasása megerősített abban a meggyőződésben, hogy minden történelmi ismeret nélkül, minden valós és helytálló előzmény nélkül, sőt, a napjaink valós történéseinek és a helyzetnek ismerete nélkül a Közel kelettel (is) sokan a saját zsigeri indulatainak engedve nyilatkoznak meg.
    A vélemények természetesen lehetnek egyéniek, de a valósággal ellentétesek, azaz hazugok, soha! Mert ha hazug véleményeket fogadnánk el, aláírjuk hozzá nem értésünket, tisztességtelenségünket, részrehajlásunkat, vitára való teljes alkalmatlanságunkat. Ez már hatalmas kategória, ebbe belefér már a fasizmus, a nacionalizmus, az antidemokrácia, és több nagyon mocskos dolog.
    Abból hogy ki hogyan csoportosítja az érveit, a szellemi felmérését láthatjuk, önéletrajzát, vallomását, tanítóinak és hírforrásainak, származásának, indulatainak nagyon pontos leírását.

    Aki nem tudja hogy a Palesztina név hogyan keletkezett és mikor, aki nem tudja, hogy a magukat Palesztinnak tartók dolgoznak e valamit, hogy évtizedek óta miből élnek, ki élelmezi őket, hogy milyen vallási és párt meggyőződésük van, hogy milyen az iskolázottságuk, mi a történelmi múltjuk, stb. stb. az eleve nem fogja soha megérteni az Izrael állam által épített magas falakat. Egy munkából élő szuverén állam védekezését a megsemmisítésére törők tömegének gyűrűjében. Aki nem ismeri zsidóság történelmi múltját, aki nem tudja, hogy Izrael állam első ellensége ki volt, aki nem tudja, hogy mennyibe került eddig a „palesztinok” segélyezése, és aki nem tudja hogy milyen mennyiségű pénz segélyt kapott eddig Izrael, az ne szóljon bele érzelmi alapon a térség dolgaiba.

    Viszont néhány levelező írásai korrektek, megbízhatók, és az itt levelezők igen sokat tanulhatnának írásaikból. Nem azért szükséges ez, hogy elfogadhatóbban érveljenek a Palesztinok, arabok, vagy Izrael mellett vagy ellen, hanem azért, hogy megközelítsék az igazságot, legyenek szavahihetők.
    Ha indulati, faji alapon, vagy vallási, nacionalista alapokon nézzük a világot, ne számítsunk hitelességre. És arra, hogy hülyeségekre neveljünk másokat, vagy hazugságokat hitessünk el, arra végképp semmi szüksége nincsen egy épeszű embernek. Törekedjünk arra, hogy ne higgyünk, hanem tudjunk dolgokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Layli!

    A filozófia + agyonbonyolítás = döntésképtelenség, vagy gondolkodás görcs.
    Ha férfi vagy, a felséged se várt volna hónapokat, hogy eldöntsd, hogy mit is kell tenni az első éjszaka a házasság elhálásakor. Remélem humorod azért van!
    Én már ezért nem írtam az írásaidra.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Layli,
    azt írod minden népcsoportnak, törzsnek, van vezetője. Persze, de nem biztos, hogy mindkét oldalról elfogadottan tárgyalóképes. Minden amiről írsz, ugyanilyen zanzás, csúsztatás. Te, meg a tények, meg a logika távol vannak egymástól, pedig erre vagy büszke. A tények mellett elsiklasz úgy , mint a fenti példán,…és innentől kezdve minden amiről írsz zanzás, látszat igazság, érzelmes látszat igazság.És még te vádolsz minket elfogultsággal. Te is írod, hogy mindkét nép évszázadok óta él ezen a területen. Akkor miért nem ismerik ezt el a palesztinok? Erre válaszolj, a többi bla-bla.Mert az Izraeliek elismerik. Ők elfogadták az ENSZ általi két államot. Nem ők kezdték a háborút.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Elfogulatlanul nézve, a palesztin-izraeli viszony olyan, mint a bajor pofozós tánc.
    Eleinte kis, jelképes pofonokkal kezdik, aztán ahogy egyre jobban fájnak a kapott pofonok – egyre nagyobbakat adnak: és az egész folyamat önmagát gerjeszti. De azt előbb-utóbb abbahagyják, mielőtt nagyobb kárt tennének egymásban.
    Talán most már elég fájdalmas pofonokat osztottak ki egymásnak ahhoz, hogy ideje lenne befejezni. Mert NORMÁLIS ember a béke barátja – akármennyi anyagi támogatást is kap a háborús helyzet fenntartásáért.
    Egyébként én nem sajnálnék le egy EKKORA hadsereget azzal, hogy “még a kurdokkal sem tudnak elbánni” Csak a hadra fogható tartalékos sereg 16 millió, és azért fegyverzetük is van bőven.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6korsz%C3%A1g_hadereje

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. A törökök a NATO második legnagyobb hadserege. Megelőzik az angolokat, németeket, franciákat, stb. stb.
    Én nem lennék ENNYIRE nyugodt, hogy Európa helyett Ázsia és Afrika felé fordultak,. ugyanis még itt Magyarországon is frászt kaptam tőlük, amikor a Mandíner felhívta rájuk a figyelmem, és egy kissé utánuk néztem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Ja! És hegyi törzsek azért elég szépen lealázták az akkor még világhatalomnak számító Szovjetuniót Afganisztánban. A kurdok is nagyrészt HEGYEK között laknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Layli:
    Jobb lenne mindenkinek ha azok az általad felemlegetett fiatal palesztinok fel sem nőnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Geyza – azért az érdekelne, hogy a már megszületett palesztin gyerekek felnövekvése ellen milyen humánus eszközöket tartasz alkalmazhatónak?!
    No persze, kizárólag a közjó érdekében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Kedves “kekec”
    Már csak a viszonosság elve alapján én úgy képzelném el, hogy olyan humánus módszereket alkalmaznék amilyent azok a palesztinok akik iskolabuszokat robbantanak, iskolákban mészárlást rendeznek gyermekek közt és különös tekintettel arra a derék palesztinra aki népe nem kis megelégedésére izraeli csecsemőt vagdosott a sziklafalhoz.
    No persze, kizárólag a közjó érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Ettől persze a megölt izraeli gyerekek feltámadnának. Mert más indokot nem tudok erre elfogadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Szerenysegem velemenye szerint,amint az ENSZ elismeri a Palesztin allamot,etesse oket az OLP!!erre eskudtek ugyanis fel a nepuk erdekeben!!
    persze nem ugy hogy a kulfoldi segelyekbol epul Abbas,Erakat,Rabbo,stb-stb palesztin fomuftik nyaraloja az Akaba-i obolben Yordan oldalon!!
    mert ez a csalas altaluk egesz Israel szerte koztudott!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Etesse oket Abbas es kormanya,meg a Hamas aki eddig is egyszeruen ellopta a Nemzetkozi segelyek 67%-at sajat aljas celjaikra!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A segélyre azért igényt tart Egyiptom 2012. szeptember 19. szerda | AN

Javaslat: 680 millió dollár menne a Vaskupolának 2012. április 22. vasárnap | AN

Egyiptom a békével akarja kizsarolni a segélyt 2012. február 17. péntek | Rákócza Richárd

Dühösek a palesztinok Amerikára 2011. október 6. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos