Ronai and Ronai
AMERIKAI

Homofób érsek támadása a prágai polgármester ellen 2011. augusztus 11. csütörtök 13:05 | AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Homofób érsek támadása a prágai polgármester ellen

Prága – A prágai érsek és Václav Klaus államfő is a szélsőjobbhoz sodródott a melegfelvonulásról szóló vitában.

A cseh főváros érseke levélben kérte a város polgármesterét, hogy az ne legyen a melegfesztivál fővédnöke. “Tisztelem Önt, mert felelős és bátor ember. Ezért kérem Önt, hogy még egyszer fontolja meg az augusztus 10. és 14. közötti Prágai büszkeség rendezvény védnökségét”- írja levelében Dominik Duka.

Az érsek azokhoz a homofób, szélsőjobboldali érvekhez nyúlt, melyek szerint egy ilyen fesztivál destabilizálja a társadalmat és a laza erkölcsöket népszerűsíti. Az egy apa, egy anya frázist és a melegek természetellenességét sem volt rest szájára venni a széles látókörű katolikus emberbarát.

Az érseken kívül neonáci szervezetek és az egyre elképesztőbb dolgokra képes Václav Klaus államfő is bírálta az eseményt. Szerencsére Prágának egy olyan vezetője akad, mely egy európai világváros élére való. Irigyelhetjük őket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. A homofóbia túlnyomó részt a látens homoszexualitás kísérője. A félelmet nem ritkán a saját beállítottságtól való idegenkedés táplálja.
    Minél hangosabb a “kritika” annál nagyobb a káosz “odabent” illetve annál perverzebb szexuális devianciával párosul. Ez egy öngerjesztő folyamat, minél biztosabb másságában az illető annál hangosabban “ordibál” félelmében hogy lelepleződik. Átlátszó és ráadásul teljes mértékben felesleges erőfeszítés mivel környezete előtt nyilvánvaló “hova tartózása”. Úgy is mondhatni “ő eszmél” utoljára.
    Ez általában végül csillapíthatatlan haragot szül lelkében s ez ön s közveszélyessé teszi sajnos az ily problémával küzdőt. Ezért ajánlom szívből az érsek úrnak hogy minél előbb kérjen segítséget,forduljon szakemberhez mielőtt maga ellen fordul vagy ami még rosszabb környezetében/környezetén próbálja fel oldani az oldhatatlant!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. girbegurba:

    1. kipipálva

    2. kipipálva

    3. sajnos nincsenek ilyen felmérések, pedig nagy szükség lenne rájuk. Az egészséges férfiakat rendkívül taszítja a homoerotika, a lányokat, bevállalósabb nőket viszont a leszbiszex kevésbé. Ennek oka valószínűleg az lehet (nagyon röviden), hogy a nők általában érzékiebbek, és egy szép csajszi teste tetszik egy másik csajszinak is, még ha hetero, akkor is. Nálunk, hímneműeknél azért ez nem így van. Elismerjük pl. egy kidolgozott atléta testalkatát, de nem fog “tetszeni”.

    4. abszolút kipipálva

    5. kipipálva

    (japán “görcs” alatt mit értesz, csak nem sok japán hírhedten patologikus vonzódását a legbetegebb kínzások látványa, koprofilia, nők ultrabrutális megalázása, gyerekpornó, pornó- horror rajzok, rajzfilmek irányába?)

    6. “…Azon lehet vitázni, hogy jó taktika-e a magamutogatás…”

    Nem, nem lehet, mert folyamatosan bizonyítást nyer, hogy ez bizony az egészséges többség körében komoly megbotránkozást kelt, és teljes joggal.

    Korábban ebben a topikban írtam erről egy csomó mindent, olvasd el, ha érdekel,és várom válaszod.

    Nagyon érdekel a téma, egy pszichológus ismerősömmel rendszeresen szóba hozzuk ezt.

    Én egyértelműen devianciának, közösségrombolónak tartom a homoszexualitás nyílt mutogatását, a homoszexualitást pedig defektnek, meg is magyaráztam, miért.

    Szóval?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. sly:

    “…A homofóbia túlnyomó részt a látens homoszexualitás kísérője…”… stb.

    - Biztos, hogy téves.

    Igaz lehet bizonyos esetekben, de úgy általában, biztos, hogy nem.

    Az úgynevezett “homofób” támadók pedig a következő csoportokra oszthatóak:

    1, Folyamatos balhékeresők, balhézó söpredék (ezek között valóban sok lehet a súlyosan aberrált, bármilyen értelemben).
    2, Vallási fundamentalisták, bár ezek inkább csak hangsan tüntetnek, de nem verekednek, nem erőszakoskodnak.
    3, Tehetetlen dühükben megkattant, erőszakhoz folyamodó heterok.

    Az első a leggyakoribb, az utolsó kettő inkább csak esetleges, és nem vegyülnek a söpredékkel.

    Figyelj csak, gondold ezt végig:

    - Fiatal, jól nevelt, jól szituált apa vagy, szerető, harmonikus családdal, kedves gyerekekkel.

    Próbálod gyermekeid megóvni a társadalomra ömlő szennyáradattól, és természetesen hagyományosan neveled őket: a fiúk legyenek egészséges fiúk, a lányok pedig egészséges lányok.

    Mást sem hallasz a TV ben, mint ratyijogokat, míg az egészséges kapcsolatokról mitha már ciki lenne beszélni is.

    Arra jár egy ratyifelvonulás, de veszett hangos, és veszett undorító ám. Bömböl a “ratyizene”, vagy valami egyéb fertelem. Hülye bunkó hímneműek beolajozott meztelen testtel vonaglanak a kamionokon, rátapadnak egymásra, rózsaszín tanga van rajtuk (OK, ennyitől már nem meztelenek, jól van), undorító mozdulatokat imitálnak a gyerekeid felé, idiótán vigyorognak,stb.

    Mégis, mit mondasz erre a gyerekeidnek?

    Hogy magyarázod meg nekik, hogy amit láttak, az alpári bunkóság, undorító fertelmesség?

    Főleg, hogy gyakorlatilag mindenhonnan az jön le, hogy ezt a szemét népséget “tolerálni” kellene, pedig teljesen világos, hogy ők magasról tesznek a közerkölcsre, a gyerekek egészséges fejlődésére, a vallásosok érzelmeire?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Eldrad
    .
    “A homofóbia túlnyomó részt a látens homoszexualitás kísérője.”
    .
    A “túlnyomórészt” az inoghat, de egyébként igaz, klinikai statisztikai tény. Pontos arány azért nem ismert, mert lehet, hogy egy látens homoszexuális esetleg 20 éves koráig rá se jött hogy ő az, görcsölő homofób pedig monduk 30 évesen lett belőle, környezeti hatásra (pl. új baráti kör).
    .
    “Az úgynevezett “homofób” támadók pedig a következő csoportokra oszthatóak:

    1, , balhézó söpredék…”, stb.
    .
    Nekem volt olyan kétdiplomás, általában igen konszolidált viselkedésű (már csak azért is, hogy mindenki megsejtse, milyen nagy koponyának kell itt behódolni – mert hogy kell, ez természetes, legalábbis szerinte) kollégám, aki általában mindenhol tört a véleményvezéri posztra, ahol megjelent. De amúgy nem durván.
    Hát ebből az ürgéből időnként kiört a homofóbia. Ha olyan összetételű szűk körben volt, ahol megengedte magának. De ő csak egy eset, több hasonlóból. Szóval előfordulhatnak bárhol, könnyen társul a felfuvalkodottsággal (erős önérték-tudattal). A te csoportosításod inkább csak a jobban számon tartott típusokat fedi le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Eldrad PERSZE HOGY “CSALTAM” picit de ez a lényegen nem változtat. A katolikus papok (így az érseki kar is ) nagy része meleg ha be vallja ha nem. Jó esetben nem pedofil hajlamban nyilvánul meg az évezredes “baki” a cölibátus!!!
    …………………………..

    Meleg felvonulás ,meleg öntudat.
    Szerintem emlékszel rá ha nem el mondom megint hogy nem vagyok híve a parádénak én sem. Annál az egyszerű oknál fogva amit tulajdonképpen meg is fogalmazol te is még ha kicsit sommásabban mint én gondolom.
    Legyen mindenki az ami, szeressen azt és úgy ahogyan az neki őrömet okoz. De…..
    1. ne botránkoztasson meg senkit sem, ne erőltesse rá a fél országra hogy “végig nézze ahogyan ő éppen “büszke”
    Aki most arra gondol hogy nem szép hogy így gondolkodom az gondolja végig azt hogy én sem vonulok a tökömet lengetve végig az Andrásin ledér hölgy koszorúval paráználkodva pedig még lenne “kraft s hajlam” bennem rá :-)
    2. Legyen büszke, de ott és olyan környezetben ahol erre vevők. Nem illeti meg sem a homoszexuális férfiakat sem a leszbikus nőket semmiféle előjog arra hogy a normálisan elfogadott erkölcsi és társadalmi szabályokat át hágja mint ahogyan a heteroszexuális többséget sem.
    3. El ítélem e az eltérő szexualitást?? Nem! Nem mert nem is foglalkozom vele,annál az egyszerű oknál fogva hogy én nem kerülök soha olyan helyzetbe ahol ez téma lehet. Nem kérdezek senkit a háló szoba “titkairól” mint ahogyan nem is osztom meg a sajátomat ….maradjon az “titok”. Szóval emberi kapcsolataimban nem kap semmilyen szerepet a dolog.
    Ez utóbbi persze a felnőtt és felnőtt között szabad akaratból és teljes értelmi s lelki “képességei” birtokában létre hozott szexuális kapcsolatokra értendő. A szexuális bűn cselekmények, az aberrációk más téma,így egész más megítélés alá esnek.
    ……………………..

    A kis túlzásra vissza térvén ami látens homoszexualitást illeti , nem tartom normális dolognak ha valakinek az a legfőbb probléma hogy a másik kivel s mit….
    A túlzott érdeklődés ha nem is mindig de “statisztikai számban” magyarázható a fentiekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Egy homofóbnak egy dolgot kell hogy tisztázzon saját magával.
    Azt, hogy mitől fél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Egy homoszexuális le tudja játszani a heteroszexuális szerepeket, bármikor lejátszik egy hetero főmacsót, a gondos családapát,a szerető férjet, csak azért, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak. Ahelyett, hogy felvállalná az érzéseit, és nem boldogtalanul, elfojtott vágyaival éli meg nyulfarok röviségú életét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. sly:

    - Remek, pont azokat mondtad vissza, csak átfogalmazva, amiket én is írtam erről… :)

    Pár megjegyzés azért:

    “…A katolikus papok (így az érseki kar is ) nagy része meleg ha be vallja ha nem…”

    - Ilyet nem mondhatsz, mert erre semmiféle felmérés nincs, de még orvosi becslések sem.

    Ez az állítás semmivel nem igazolható.

    “… évezredes “baki” a cölibátus!!!…”

    - Az biztos… nem is értem a katolikus papoknál mi ez a marhaság, hiszen a Bibliában sehol nincs erre még csak utalás sem, hogy a papok rendjének így kellene élnie.

    Mondjuk, a mostani Pápa, és környezete nem hivatalosan, de nemrég felvetették ennek a marhaságnak a felülvizsgálatát.

    Talán ez változni fog a következő években.

    A református és újkeresztény egyházak többsége viszont láthatod, hogy nem tartja ezt a rossz hagyományt.

    “…nem is foglalkozom vele,annál az egyszerű oknál fogva hogy én nem kerülök soha olyan helyzetbe ahol ez téma lehet…”

    - Dehogynem, hát most miről beszélünk? :)

    Nincs ezzel semmi gond, beszélni kell erről is, hiszen velünk élő társadalmi jelenség. Sőt, most már társadalmi PROBLÉMA.

    Meg aztán, ez attól is függ, hogy egyes ismerőseid mennyire szabadszájúak (figyelem, nem nagypofájú, hazudozó, hőzöngő bunkók, hanem szabadszájúak, és a kettő nem ugyanaz!!!).
    Hogy veled mit, és mennyire mernek megbeszélni, főleg a lány- és nőismerősök.

    “…nem tartom normális dolognak ha valakinek az a legfőbb probléma hogy a másik kivel s mit…”

    - De hát mindenhol ezt halljuk már, b…sza meg… hogy a ratyijogogk, meg a ratyiság az mekkora vagányság, és hogy a ratyiskodás az is ugyanolyan kapcsolat, mint a “hagyományos” (A MICSODA???)… stb.

    Ez a fórum is most azért van, mert egy teljesen jogosan beguruló magas rangú papnak nekimentek többen, hogy hát micsoda homofób ő, mert hogy, szólni mert a fertelmesség eme kirívóan társadalomromboló divatkultusza ellen… áááh.

    Na, kellemes estét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. “..ebből az ürgéből időnként kiört a homofóbia…”

    - Na, akkor belőlem is rendszeresen kitör a “homofóbia”, még élőben is, mert kb. ugyanilyen módon próbálom értésére adni bárkinek,akivel erről beszélek néha, mi ezzel a gond.

    Szóval, akkor én is “homofób” vagyok, mármint, ha a ratyimutogatástól és ratyikultusztól való undor, meg a hetero beállítottság annak számít.

    Bár, ha ez így megy tovább, az egészséges férfi- nő kapcsolat lassan már valamiféle kinevetni való, ókonzervatív kispolgári csökevénnyé válik… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Eldrad
    2011. augusztus 15. hétfő
    22:44
    Hát nézd el nekem, hogy véleményt nyilvánítok, de te valószínűleg akkor is könnyen ragadtatod magad markáns kifejezésre, ha a Tisza bal oldali mellékfolyóinak a vízhozamát kell jellemezni.
    De ez most éppen előnyödre válik, mert ha ez a vonásod amúgy témafüggetlen, akkor mentesít néhány kapcsolódó feltevés alól. Ha érted.
    .
    Amúgy pedig lehet, hogy fölöttünk már eljárt az idő. És már írják valahol az új idők “Trisztán és Izoldá”-ját, egy nővé operált nekrofil hullamosó és egy szodómiának hódoló szifiliszes hermafrodita viszontagságos, ám a végén jól megérdemelt boldogságba torkolló megpróbáltatásairól. (Az új mintacsalád)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Egy frászt járt el az idő, nem járt el senki felett sem.

    Az, hogy kiakadok a ratyireklámozás beteg divatőrülete miatt, az pusztán teljesen egészséges reakció egy ilyen mocskosságra.

    Ha egy hímnemű azzal bünteti magát, hogy a szerszámját egy másik hímnemű… s…g…be rakja, az legyen az ő baja, de nem kellene mérgeznie ezzel az őrültséggel a társadalmat.

    Nem lenne velük semmi bajom, ahogy a Kádár- rendszerben nem is volt velük senkinek semmi baja. Tudomásul vette mindenki, hogy van ilyen, és kész, nem foglalkozott ezzel senki.

    Aztán, kitört a szabadság, és meghülyült mindenki. Azóta az egyre hangosabb, és egyre pofátlanabb buzeránskultusznak az az eredménye, hogy az egészséges társadalomból nagyon sokan gyűlölik őket,
    sorozatos társadalom és közerkölcsromboló tevékenységük miatt.

    Pl. én is.

    Nem azért gyűlölöm őket, mert ratyik, hanem azért, ahogy rá akarják erőszakolni beteg eszméiket a társadalomra. Részletesebben: olvassa el az itteni kommentjeimet, akit érdekel.

    Ha meg ilyen az új mintacsalád, akkor tessék újrairatni a Bibliát is, aminek valahogy így kellene kezdődnie:

    “… és teremtette Isten Ádámot és Bélát…”

    Pffff… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Eldrad

    “Hogy veled mit, és mennyire mernek megbeszélni, főleg a lány- és nőismerősök”

    Ezt nem igazán értem. Kérlek ne légy cinikus, attól még mert én nem “buzizom” “ratyizóm” stb. Még nem állunk másik oldalon.

    …………………………………..

    “…nem is foglalkozom vele,annál az egyszerű oknál fogva hogy én nem kerülök soha olyan helyzetbe ahol ez téma lehet…”

    Ezt a mindennapokra értettem, a mindennapi életre ,munka ,utca, baráti kőr (ez utóbbi kakukk tojás mert nincsen a baráti körben homoszexuális de nem azért mert az hanem mert hmmmm. mondjuk úgy a legtöbb barát kolléga is s ebben a “szakmában” nem divat)
    ………………………………………..

    A katolikus papok (így az érseki kar is ) nagy része meleg ha be vallja ha nem…

    ” Ilyet nem mondhatsz, mert erre semmiféle felmérés nincs, de még orvosi becslések sem”.

    De igen ,mondhatok Eldrad, velem kapcsolatban (úgy is mondhatnám én folyton folyvást áldozatává válhatok az előítéletnek az általánosításnak ) szinte mindig általánosítanak (ezt neked magyarázzam ? ) ezért néha én is bele eshetek a bűnébe!! Nem szeretem a katolikus papokat (ők sem szeretnek engem) de ne mond el senkinek. :-) S azt meg még ők sem tagadják mint te is említed hogy el szúrták a dolgot. Balgán azt gondolták istennek tetsző ha természetellenesen azt megtagadván élik életük. Nos meg is lett az eredménye, már a nyilvánossá vált “tévelygéseik” is soknak számítanak, akkor gondolj azokra amik mindörökre jótékony homályban maradtak.
    De nem ez ,nem csupán ez az ellenszenv oka. Természetesen a katolikusokról ( a katolikus papokról ) s nem a keresztényekről beszéltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Ej most elmarasztalom magam.
    Átengedtem magam egy groteszk kép leírásával járó stilisztikai tartalmú élvezetnek.
    De őszintén bántana, ha egyes ide rendszeresen visszajáró olvasókban, néhány engem megértő olvasótársamban meginogna az általam eddig (és ezután is, mindenkor) tanúsított, igenis higgadt és toleráns magatartás hitele, ami a fentebbi hsz-eimből talán kiolvasható.
    Hyeronimus Bosch vagy Goya is lerajzolt-festett borzalmakat, nem azért, mintha ilyesmikben lelték volna örömüket, de szakmai (festőművészi) próbának (is) érezhették, és jól sejtették, hogy szakmai szempontból nagyszerűen fog nekik sikerülni. Hát részemről (Szathmáry Sándor, Örkény, Vonnegut nagy rajongója) is csak egy kis szövegalkotási kilengés volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. “…ezért néha én is bele eshetek – az általánosítás – bűnébe!…”

    - Na, hát jó tanácsom:

    Kerüld ezt a hibát, hacsak nincs nagyon jól elfogadható, alátámasztható magyarázatod arra, amit általánosítasz.

    Mert ilyen is lehetséges, de akkor azt nagyon világosan el kell tudni magyarázni.

    Na, áve…

    Itt még csak 12 óra van, éjjel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Eldrad,

    Örülök, hogy valaki komolyan gondolkodik.
    Sajnos nem vagyok szakértő.
    A japánok között a legerősebb görcs tudtommal a csoportnak megfelelés követelménye, idomulás, kötelességtudat. Ezek a feszültségek törnek ki az említett módokon.
    A nyílt mutogatást én sem tartom jónak, mint ahogy a hetero nyílt mutogatást sem. De megértem, hogy provokálni akarnak vele. Csak értelmetlen, kontraproduktív.
    Az a gondolat, hogy a homofóbia hátterében rejtett homofilia van, részben igaz lehet. Alighanem sokakban megvan legalább az egyszeri kipróbálás vágya, vagy legalább a másik érintésének, simogatásának vágya, és az elfojtás hozza ki a fóbiás aggressziót.
    De ismétlem, nem vagyok pszichológus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Szathmári Sándor Kazohiniáját érdemes elolvasni, de nem homofóbia ügyben, hanem tébolyda ügyben. A behinek országa tiszta tébolyda, de úgy, hogy saját társadalmunkra ismerünk.
    V.ö. Bartus László írásával: A diktatúra lélekrajza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Girbegurba
    .
    Ez a részlet idáig elkerülte a figyelmedet (és ha nem is mindenkiét, de azért másokét is).
    Szathmári… felnézek a tapintatos stílusodra.
    (Amúgy én a Kazohinia-ban a vallásosság rengeteg elemét is kikarikírozva láttam, jó régen, hahaj… újra kéne olvasni…)

    http://pszichologia.com/links.php?url=http://index.hu/tudomany/2011/06/14/a_homofobokat_felizgatja_a_meleg_porno/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Marcus Aurelius,
    Érdekes. Nem gondoltam volna, de el tudom hinni. Kösz szépen.
    Szathmári ügyben: Úgy érzem, az emberek különböző mértékben tudatosak. A csecsemő majdnem teljesen ösztönlény, és ahogy nő, egyre nő a világosság a fejében. De a felnőttek sokasága nagyon eltérő tudatállapotokat ér el. Sokan retardálnak. Az ösztönös viselkedés és az alacsony szintű tudat keveredése okozza, hogy a külső szemlélő tébolydának látja a társadalmat. Elegendően magas szintű ébrenléttel, világossággal a viselkedések és vélekedések sokasága tűnik őrültségnek. A vallás is ezek egyike. Amit az ember ésszel nem ér fel, ahhoz gyermeki, ösztönlényi módon közelít, és vagy nem zavarja nézeteinek összeférhetetlensége, vagy a zavaró tényezőt kiküszöböli tudatából: az agy védekezik, és nem hajlandó látni. Sőt, olyasmit lát, ami nincs (vizionál), hogy megteremtse kognitív konzisztenciát.
    Ahhoz, hogy az átlagos tudatosság nőjön, növelni kell az emberek szabadságát, tisztelni autonómiájukat, oda kell figyelni rájuk, s visszajelzéssel erősíteni magasabb tudatállapotukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Enyvesmancsú kenguru Csehországban 2011. augusztus 23. kedd | AN

Heteró büszkeség napja Brazíliában 2011. augusztus 5. péntek | RR

Melegfelvonulás New Yorkban és Budapesten 2011. július 1. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos