Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fegyveres harcok Jemen fővárosában 2011. május 25. szerda 19:25 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fegyveres harcok Jemen fővárosában

Szanaa – Jemen legerősebb törzsének tagjai több kormányzati épületet is elfoglaltak a fővárosban. Sokan próbálnak menekülni az egyre inkább forrongó városból.

A Hasid törzs és a kormány katonái között harmadik napja dúl a fegyveres konfliktus Szanaaban. Egyes szemtanúk beszámolói alapján a várost több százan igyekeznek elhagyni, mivel egyre kevésbé biztonságos a maradás.

A három napja tartó konfliktusban már legalább 44 halottról tudni. Az összecsapások akkor kezdődtek, amikor a lemondani nem hajlandó Szaleh elnök rárontott hadseregével a legbefolyásosabb jemeni törzs vezetőire.

Bár pont Szaleh volt az, aki figyelmeztette a nemzetközi közvéleményt, hogy ha lemond, annak súlyos, polgárháborús helyzethez vezető következményei lesznek, jelenleg az ő hadserege tűnik a fő agresszornak.

Most pedig úgy tűnik, hogy nem úszhatja meg olyan egyszerűen a hasidokra mért csapásokat, mint a civil tüntetőkre lövetést. Szadek al-Ahmar sejk csapatai válaszcsapásuk közben több fontos kormányzati épületet is elfoglaltak. Köztük olyanokat, mint a belügyminisztérium, a nemzeti légitársaság vagy az állami hírügynökség épülete.

Közben továbbra is az utcán vannak a civil kormányellenes tüntetők, akik február óta követelik az államfő azonnali távozását az egyik legszegényebb arab államban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Végsősoron minden zsarnok elbukott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tovább irtja népét Basar el-Asszad 2011. május 23. hétfő | E.I.

Diplomatákat menekítenek Jemenből 2011. május 22. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos