Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyílt levél: fél a cigányok átkától a Jobbik 2011. február 11. péntek 2:16 | AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyílt levél: fél a cigányok átkától a Jobbik

Budapest – A Jobbik nyílt levélben fordult Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselőhöz, államtitkárhoz, református lelkészhez, mert szerintük elfogadhatatlan az uszítás. Vona szerintük egy tisztességes politikus, akinek mindig kiragadják egy bizonyos mondatát, azért értik félre.  Itt olvasható a Jobbik nyílt levele.

Tisztelt Balogh Zoltán Úr!

Ön, mint a kormány Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkára, mint polgári konzervatív értékeket valló országgyűlési képviselő, mint református teológus – lelkész, s egyáltalán, mint magyar állampolgár, hogyan ítéli meg Balavány György főszerkesztő munkásságát?

Hogyan értékeli azt, hogy a kereszténység nevében, állítólag egy keresztény újságíró, a keresztény hitvallással ellentétes, minősíthetetlen és uszító stílusban hazudozzon a magyarság egyik legsúlyosabb problémáját nevén nevező tisztességes politikusról!?

Tisztában vagyunk természetesen Vona Gábor gondolatainak súlyával és az azt kiváltó reakciókkal, amelyek rendre csak egy bizonyos mondat kiragadását önmagában értelmezik, míg a szövegkörnyezet többi részét meg sem említik. Ahogyan tette az Ön által felügyelt lap is.

Emlékeztetőül, Vona Gábor szó szerint így fogalmazott a cigányságról: “Mindent meg kell tenni, hogy oktatással, munkával felemeljük a cigányságot, de igen, el kell érni azt is, hogy a cigányság népszaporulatát lelassítsuk és normális, az ország stabilitását nem veszélyeztető szintre szorítsuk vissza. Vona Gábor nem azt mondja, hogy sterilizálásra, meg koncentrációs táborokra van szükség, amit ilyenkor a lapok össze szoktak hazudozni, csak azt, hogy a cigányság népszaporulata az indokoltnál nagyobb, méghozzá nem azért, mert ez náluk kulturális jelenség. Azért, mert a hibás szociálpolitika erre neveli őket, a megélhetési gyermekvállalásra. A Jobbik azt szeretné, ha a cigányság annyi gyereket vállalna, amennyit a munkájából tisztességgel fel is tud nevelni. Ahogy azt minden felelős család teszi Magyarországon.”

Vajon mi történne, ha Orbán Viktor miniszterelnökre szórná valaki a legprimitívebb cigányátkot egy közéleti lap hasábjain? Megválaszolom, a teljes közélet elhatárolódását várnák el, a szokásos petícióba kezdenének, a médiahatóság nyilván azonnali vizsgálatot rendelne el, az Önökhöz közel álló sajtóorgánumok – nem kevés számban léteznek ilyenek – pedig hetekig írogatnának a hallatlan skandalumról.

Mi hisszük, hogy egyedül az egyenes és őszinte beszéd vihet előre és csak az elmúlt évtizedek tabukkal gazdagon tűzdelt “polkorrekt” közbeszédének végérvényes lezárása hozhat érdemi változást, hiszen “Az igazság szabaddá tesz”.

Reméljük, hogy a “kétharmados fülkeforradalom” után nem a Balavány-féle lesz az új keresztény-keresztyén közéleti stílus.

Abban is bízunk, hogy Önnek van véleménye a mindennapi.hu internetes oldalon közöltekről, s levonja a szükséges következtetéseket.

Várom megtisztelő válaszát.

Tisztelettel:

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, az egyházügyi kabinet elnöke
Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Először is: vona nem orbán, hiába sír.
    Másodszor: kár arra pazarolni az energiát, hogy írunk róluk, mert a körülöttük levő vákuum a haláluk záloga. Bocsánat, a pártjuk halálának a záloga,mielőtt vona ismét összepisili magát félelmében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Egy fiatal politikus, megint felült egy hajóra, és szeretne célba érni. Vajon merre tart, és hová fog eljutni?
    Láttunk már balról, vagy középről induló hajóst, aki jobbra érkezett, most talán fordítva lesz?
    A végén még Vona fogja megmenteni és felemelni a cigányságot? Na ez érdekes lenne! Ehhez mit szól majd a pártja???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Kit érdekel vona mostani pártja? De hogy féljen még egy kicsit: mit szól majd hozzá a 20 év múlva nem kétharmaddal, de négyötöddel kormányzó Nemzeti Cigánypárt ? :P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Igazán elszomorító, hogy még tapsolnak is nekik!! Uram Atyám!Nem csodálom a fidesz 2/3-át… Az is csak olyanra sikeredett, mint a képen tapsolók. Vajon tudják egyáltalán hogy mihez tapsolnak???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újabb fajgyűlölő felvonulás 2011. február 4. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos