Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az LMP “kőkemény” feltételekkel alkotmányozna 2011. február 12. szombat 19:15 | AN Forrás: LMP

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az LMP "kőkemény" feltételekkel alkotmányozna

Budapest – Az LMP szerint a Fidesznek egyértelmű és kőkemény garanciákat kell adniuk arra, hogy nem erőből, hanem a kétharmados parlamenti többségnél szélesebb társadalmi támogatottsággal fogadják el az új alaptörvényt. Kérdés, mit értenek a “kőkemény” feltételek alatt.

A Lehet Más a Politika (LMP) október végén azért vonult ki az alkotmány előkészítésének folyamatából, mert az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálásával, a visszamenőleges hatályú jogalkotással és a magántulajdon elleni merényletével a Fidesz hadat üzent az alkotmányosságnak. Időközben az is világossá vált, hogy a Fidesz az alkotmányozás kapcsán nem akarja biztosítani a valódi társadalmi párbeszéd lehetőségét, az ehhez szükséges időt, és nem törekszik arra sem, hogy valódi társadalmi konszenzus alakuljon ki az új alaptörvényről. Egy ilyen alkotmányozási folyamat az LMP számára teljes mértékben elfogadhatatlan, hiszen – tartalmától függetlenül – egy ilyen alaptörvény nem válhat legitimmé; nem egységesítené, hanem megosztaná az országot. Ezért az LMP Országos Politikai Tanácsa (OPT) azt javasolja a párt parlamenti frakciójának, hogy csak és kizárólag abban az esetben térjen vissza az alkotmányozáshoz, ha a Fidesz még az alkotmányozási folyamat elején konkrét lépésekkel nyilvánvalóvá teszi, hogy szakít az elmúlt hónapok jogállamromboló politikájával. Egyértelmű és kőkemény garanciákat kell adniuk arra, hogy nem erőből, hanem a kétharmados parlamenti többségnél szélesebb társadalmi támogatottsággal fogadják el az új alaptörvényt. Az OPT azt javasolja a párt frakciójának, hogy az alkotmányozási folyamatban való részvétel feltételeit konkrét jogszabálytervezetek formájában nyújtsa be az Országgyűlésnek.

Az LMP Országos Politikai Tanácsának elnöksége

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Az LMP "kőkemény" feltételekkel alkotmányozna, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Naiv feltételezés, hogy a Fidesz, megváltozik! Az LMP elveszti azt a kevéske támogatóit, akik bejuttatták a parlamentbe, ha asszisztál az alkotmányozásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Nem csalódtam az LMP-ben. Mit várnak a Fidesztől? Határozatot hoztak a nagy semmiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Kutyából nem lesz szalonna. Senkinek nem szabad elhinni, hogy bármilyen engedményt is ki tud csikarni a Fideszből. Az olyan párt aki képes a törvényt megszegni (Lázár), vagy más országok népét bújtatni csalásra, hazugságra (Semjén), de arról nem is szólva, hogy azok akik 8 évig bojkottálták a parlamenti munkát, akiknek nem volt fontos a hazájuk jövője, csak az, hogy ellehetetlenítsék a politikát és a gazdaságot az önös érdekeikért, az minden más gaztetre is képes. Most pedig álszent képpel mondanak véleményt arra, ha az ellenzék nem akar asszisztálni a törvénytelenségeikhez.
    Én csak remélni tudom, hogy az LMP és az MSZP kitart és nem vesz részt ebben a bohózkodásban. Ha alkudoznak, akkor végük, és nekünk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Az LMP ezzel a döntéssel “összefekszik” a Fidesszel, vagy rosszabb esetben megássa a saját sírját!!
    Erre képesek!! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Én egy esetben tartanám elfogadhatónak a részvételüket az alkotmányozásban, ha a Fidesz visszavonná az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítését és a visszamenőleges törvényt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Az LMP egy konfliktus kereső,azt jól kezelő karakteres párt.A tutyi-mutyi politizálás
    elszánt,és radikális hívei.Az igaz hogy néha bizonytalannak tűnnek,vagy mégsem?
    Ehhez viszont ragaszkodnak,vagy kőkemény feltételekkel ugyan, de mégsem.
    Igazuk van! Vagy mégsem.Nem tudom,vagy mégiscsak?A fene tudja.Talán még
    az sem.Legalább van demokratikus ellenzék általuk.Vagy nincs.Ideje lenne ha
    más is az asztalra csapna,és teli tüdőből ordítaná hogy nem is tudom!
    Megrengetné a világot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Ne alkotmányozzon itt senki! A szavazók nem egészen 49%-a adta le voksát.Ebből a Fidesz kapott 53%-ot. Demokráciában alkotmányozni konszenzussal szokás és nem erőből. Senki sem hatalmazta fel a kisebbséget arra, hogy saját pártalkotmányát rákényszerítse a többségre.Mielőtt még valaki leírná, el kellet volna menni szavazni, szeretném tudatosítani én és ismeretségi körömben nagyon sokan azért nem mentünk voksolni mert nem volt kire.Program nélküli pártok gyűlölködésversenye nem mindenkinek volt elfogadható.
    Végül egy személyes megjegyzés. Én, személy szerint örülök annak, hogy nem vettem részt a választásnak nevezett bohóckodásban és ebben a viccházban nem képvisel senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Kár, hogy az LMP ezt a kérdést is lebegteti, mert fél, mint az ördög a tömjén füsttől, hogy valaki(k) a demokratikus ellenzég JOGOS és ELVÁRHATÓ összefogását – ebben a kérdésben is – az MSZP-vel való összefekvésnek állítja(ák) be. Attól hasonulok meg, hogy azt nem látják meg, hogy attól (lesz) más a politika csak, ha a fontos, meghatározó kérdésekben együtt lépnek fel a demokratikus erők és ezt nem a pártok együttműködésének, önállóságuk feladásának tekintik. LMP ébresztő, ha valóban fontos nektek a demokrácia!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Egyértelműen fogalmazva: aki részt vesz a Fidesz alkotmányozási cirkuszában és ezzel legitimizálja azt, az hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Anonyme! …vagy gazember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Márpedig alkotmányozni fog a fidesz. A művet meg kell koronázni. Talán így bekerül Orbán a tankönyvekbe,mint a magyar történelem kiemelkedő alakja.
    Szerintem meg tiszta szégyen. Az is, hogy nincs ki megállítsa az ámokfutását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tölgyessy: keleties jog, hideg polgárháború 2011. február 17. csütörtök

Lázár János kiakadt 2011. február 16. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos