Ronai and Ronai
AMERIKAI

Halálbüntetés pornóoldalakért Iránban 2011. január 30. vasárnap 21:45 | FH

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Teherán – Az iráni hatóságok halálra ítéltek vasárnap két embert, mert pornóoldalakat üzemeltettek az iszlám köztársaságban – közölte az IRNA iráni hírügynökség, az ország ügyészségére hivatkozva. Közben az iráni külügyminisztérium behívatta Hollandia nagykövetét, miután a holland külügyminiszter “barbár államként” jellemezte Iránt egy holland-iráni kettős állampolgár felakasztása miatt.

A pornóoldalakat üzemelő két embert egymástól függetlenül ítélte halálra két bíróság – közölte az iráni főügyész az IRNA iráni hírügynökséggel. A főügyész közlése szerint az ítéleteket megküldték a legfelsőbb bíróságnak, amelynek még jóvá kell hagynia a két ember kivégzését. Az IRNA nem közölte a halálra ítéltek neveit.

Tavaly decemberben egy kanadai-iráni kettős állampolgárt ítéltek halálra Iránban, amiért “felnőtt tartalmú weboldalakat készített és üzemeltetett”, és “megsértette az iszlám szentségét”. A kanadai kormány aggodalmának adott hangot az ítélettel kapcsolatban. A 35 éves férfit 2008-ban tartóztatták le, amikor hazatért Iránba, hogy meglátogassa beteg apját.

Közben vasárnap az iráni külügyminisztérium behívatta Hollandia nagykövetét, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a holland külügyminiszter nyilatkozata miatt. Uri Rosenthal holland külügyminiszter “barbár államnak” nevezet Iránt, miután felakasztottak egy iráni-holland nőt. A 46 éves Zahra Bahramit drogcsempészet vádjával ítélték halálra, miután a 2009-es kormányellenes tüntetéseken letartóztatták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A mi minidiktátorunk is el akarja hódítani a Jobbiktól az iszlám kapcsolataikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Iráni terrorcsapásra készül New York 2012. október 11. csütörtök | AN

Bezárt a bazár 2012. október 3. szerda | Rákócza Richárd

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos