Ronai and Ronai
AMERIKAI

Dioxin-botrány – Több, mint 4700 farmot zártak be Németországban 2011. január 7. péntek 7:49 | FH

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Dioxin-botrány - Több, mint 4700 farmot zártak be Németországban

Berlin – A német mezőgazdasági minisztérium csütörtök esti döntése értelmében több, mint négyezer-hétszáz gazdaságot zártak be az országban, miután rákbetegséget okozó dioxint találtak az állatok eledelében.

Összesen 4709 gazdaság van zárlat alatt, a legtöbb – 4468 – Alsó-Szászországban található. A farmokon addig áll a termelés, amíg meg nem tisztították azokat a dioxintól. Az állateledeleket előállító cégek pedig nem szállíthatnak egyelőre sehova sem.

A német mezőgazdasági minisztérium egy telefonvonalat is létrehozott az aggódó fogyasztóknak. Az illetékesek hozzátették, hogy azt pontosan még nem tudják, hogy mennyi élelmiszerbe kerülhetett dioxin és hetekbe telhet, mire az összes terméket ellenőrzik.

A német mezőgazdasági hatóságok hétfőn több, mint ezer gazdaságban tiltották be ideiglenesen az élelmiszerek előállítását, mert az ellenőrzéskor dioxint találtak az állatok eledelében. Az akkori bejelentés szerint elővigyázatosságból intézkedtek így, elsősorban a fogyasztókat akarják megóvni attól, hogy mérgező anyagot tartalmazó termékeket vegyenek.

Összesen 375 ezer gazdaság van egyébként Németországban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Dioxinos csirkehúst találtak 2011. január 8. szombat | B.Kata/AP

Dioxin – gyanú Budapesten is 2011. január 8. szombat | FH

Németország – Részleges napfogyatkozás 2011. január 4. kedd | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos