Ronai and Ronai
AMERIKAI

Dioxin – gyanú Budapesten is 2011. január 8. szombat 10:26 | FH

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Dioxin - gyanú Budapesten is

Budapest - Német eredetű tojást foglalt le pénteken a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal az egyik fővárosi Interspar áruházban – írja a Magyar Nemzet.

A lánc saját márkás termékében német eredetű tojást találtak, amelyről feltételezhető, hogy megtalálható benne az emberi szervezetre káros dioxin, amelyet a német baromfik takarmányában mutattak ki a napokban. A tojásból mintát vettek, jelenleg laboratóriumban vizsgálják, hogy jelent-e bármilyen veszélyt a fogyasztókra. Eredmény egy-két napon belül várható. A hatóság bejelentésre végezte a vizsgálatot: a Baromfi Terméktanács mezőgazdasági titkára épp a Lánchíd Rádió Zöldgömb magazinjának vendége volt, amikor valaki az élő adásba üzenetet küldött, miszerint Németországból származó tojást vásárolt. Tegnap egyébként a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal még arról számolt be, hogy Magyarországra nem érkeztek dioxinnal szennyezett takarmányok és élelmiszerek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. dr. dolmany ferenc

    A ˝Dioxinos csirkehúst találtak˝ cikk elején sajnálatosan pulykák láthatók. Ilyen tévedés szerintem nem szerencsés dolog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves Dr. Dolmány Ferenc,

    a fotó az AP hírügynökség eredeti cikkének illusztrációja, onnan vettük át. Ez az AP képaláírása a fotóhoz: In this picture taken Jan. 6, 2011 turkey hens look for feed in Neerstedt near Oldenburg, northern Germany after it was closed. German authorities have stopped more than 4,700 farms from selling their meat and eggs as a precautionary measure against a growing scandal over animal feed contaminated with cancer-causing chemicals that is also affecting exports. Authorities believe some 150,000 tons of feed for poultry and swine containing industrial fat have been fed to livestock across Germany. The fat contains dioxins and should not have been in the food. (AP Photo / Keystone / David Hecker)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. A cikk elején szó van a pulykákról is: “15 csirke, pulyka és sertés mintából 3 csirkében találtak a megengedettnél kétszer annyi dioxint – közölte a Mezőgazdasági Minisztérium szóvivője szombaton.”

    Önnek igaza van, hogy a címben csak csirkék vannak, de a pulykák nem fértek ki a szalagcímben. :) )

    Köszönjük az észrevételét!

    Üdvözlettel, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Dioxinos csirkehúst találtak 2011. január 8. szombat | B.Kata/AP

Halottak és több száz sebesült Algériában 2011. január 8. szombat | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos