Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyert a Seahawks, teljes a mezőny 2011. január 4. kedd 10:11 | GZ

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyert a Seahawks, teljes a mezőny

New York – Magyar idő szerint hétfő hajnalban ért véget a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 17. játékhete, s ezzel teljessé vált a 2010-2011-es NFL-idény rájátszásának teljes mezőnye. Az Indianapolis Colts, a Green Bay Packers és a Seattle Seahawks utolsóként csatlakozott a legjobbak közé, utóbbi a liga történetének első negatív mutatójú csapataként tette mindezt. A Minnesota Vikings veterán irányítója, Brett Favre harmadszor is visszavonult.

A tegnap esti találkozók egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy a Green Bay Packers, New York Giants, Tampa Bay Buccaneers hármasból melyik lesz ott a legjobb 12 csapat mezőnyében; erre az utóbbinak volt a legkisebb esélye.

A Josh Freeman irányította (255 yard, 2 TD) Kalózok a már playoff-résztvevő New Orleans Saints felett aratott 23-13-as győzelmük ellenére sem jutottak be a rájátszásba, ehhez ugyanis az kellett volna, hogy a Packers és a Giants is vereséget szenvedjen, végül mindkét gárda győzött az esti mérkőzéseken.

A Green Bay Packers hazai pályán fogadta a Chicago Bearst, amely már korábban továbbjutott, ennek ellenére a teljes kezdőjével vonult fel. A mérkőzésen mindkét csapat támadósora szenvedett – vagy mondhatjuk úgy is, hogy a védelem parádézott –, a 10-3-as végeredmény a Packerst erősítő Nick Collins interceptionje, majd Aaron Rodgers TD-passza után alakult ki, ami egyúttal továbbjutást is ért.

A „Sajtfejűek” sikere egyben a New York Giants vesztét is jelentette. Eli Manningék ugyanis hiába szenvedték ki a 17-14-es sikerüket a Washington Redskins ellen, rosszabb helyzetük miatt idén is lemaradtak a rájátszásról.

Az Indianapolis Colts viszont sorozatban a kilencedik alkalommal jutott be a playoffba, miután hazai környezetben 23-20-ra verte meg a Tennessee Titanst. Peyton Manningék (264 yard, 2 TD) mindenképpen ott lettek volna a rájátszásban, igaz, ez csak a Jacksonville Jaguars – Houston Texans mérkőzés után vált biztossá, ahol a David Garrardot és Maurice Jones-Drewt nélkülöző Jaguárok 34-17-es vereséget szenvedtek.

Szintén ott lesz a legjobbak között a Seattle Seahawks, amely nem mindennapi szcenárió közepette csatlakozik az elithez. A csereirányítójával, Charlie Whitehurst-tel (192 yard, 1 TD) kezdő Seahawks a St. Louis Rams-szel vívott ki-ki meccset az NFC Nyugati csoportjának elsőségéért, majd miután 16-6-ra legyőzte riválisát, az NFL történetének első negatív mérlegű (7-9) csapataként jutott be a rájátszásba.

A New England Patriots (AFC) és az Atlanta Falcons (NFC) egyaránt csoportgyőztes lett: Tom Bradyék (199 yard, 2 TD) a Miami Dolphins ellen nyertek 38-7-re, míg a Sólymok hasonlóan könnyedén, 31-10-re hozták le a Carolina Panthers elleni hazai találkozót.

A Pats és a Falcons mellett szintén pihenhet a Wild Card-fordulóban a már említett Chicago Bears, valamint a Pittsburgh Steelers is. A Kohászoknak ehhez mindenképpen nyerniük kellett a Cleveland Browns vendégeként, a 41-9-es nagyarányú győzelem pedig több mint elég volt az üdvösséghez.

A Kansas City Chiefs az Oakland Raiders-től kapott ki 31-10-re, míg a Philadelphia Eagles a Dallas Cowboys ellen szenvedett 14-13-as vereséget, ennek ellenére mindkét gárda ott lesz a rájátszásban, akárcsak a Buffalo Billst legyőző New York Jets (38-7), valamint a Cinncinati Bengals ellen diadalmaskodó (13-7) Baltimore Ravens.

S végül egy – sokak számára talán már nem meglepő – értesülés: Brett Favre, a Minnesota Vikings veterán irányítója, csapata 20-13-as detroiti veresége után ismét bejelentette, hogy ez volt az utolsó idénye az NFL-ben.

“Eljött az idő, vége” – mondta Favre, aki korábban már kétszer is elbúcsúzott a ligától, de mindkétszer visszatért. “Sosem egyszerű ezt kimondani, egy játékosnak sosem lehet az, s azt is tudom, hogy többen kételkednek abban, amit mondok, de most van itt az idő.”

“Ez az év sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztem, de ilyen a futball. Ennek ellenére nem sajnálom, hogy idén még játszottam, élveztem ezt a szezont is” – foglalta össze idényét a 41 éves irányító.

A 17. játékhét eredményei:

Atlanta Falcons – Carolina Panthers 31-10
Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals 13-7
Cleveland Bronws – Pittsburgh Steelers 9-41
Detroit Lions – Minnesota Vikings 20-13
Kansas City Chiefs – Oakland Raiders 10-31
New England Patriots – Miami Dolphins 38-7
New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers 13-23
New York Jets – Buffalo Bills 38-7
Denver Broncos – San Diego Chargers 28-33
Green Bay Packers – Chicago Bears 10-3
Houston Texans – Jacksonville Jaguars 34-17
Indianapolis Colts – Tennessee Titans 23-20
Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys 13-14
San Francisco 49ers – Arizona Cardinals 38-7
Washington Redskins – New York Giants 14-17
Seattle Seahawks – St. Louis Rams 16-6

A 17. játékhét tíz legszebb jelenete itt tekinthető meg

A 17. játékhét legjobb teljesítményei

Passzolt yard: Rex Grossman (Washington Redskins) – 336

Futott yard: Arian Foster (Houston Texans) – 180

Elkapott yard: Larry Fitzgerald (Arizona Cardinals) – 125

Az alapszakasz legjobbjai

Passzolt yard: Philip Rivers (San Diego Chargers) – 4710

Futott yard: Arian Foster (Houston Texans) – 1616

Elkapott yard: Brandon Lloyd (Denver Broncos) – 1448

Szerelés: Jerod Mayo (New England Patriots) – 175

Sack: DeMarcus Ware (Dallas Cowboys) – 15.5

Interception: Ed Reed (Baltimore Ravens) – 8

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Nyert a Seahawks, teljes a mezőny, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Saját pályáján ütötték ki a Juventust 2011. január 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos