Ronai and Ronai
AMERIKAI

NBA – Az aranyhangú hajléktalan a Cavaliers új bemondója 2011. január 6. csütörtök 14:45 | AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
NBA – Az aranyhangú hajléktalan a Cavaliers új bemondója

New York – A képzett rádióbemondóból hajléktalanná váló Ted Williams története egy ohiói sztrádán indult el, ahol néhány dollárért cserébe konferált fel szövegeket az arra járóknak. Miután egy helyi tévétársaság által készített videó bejárta a világhálót, országszerte ismert lett, a Cleveland Cavaliers pedig kiutat kínált neki.

„Isten csodálatos hanggal ajándékozott meg. Rádiós bemondó voltam, aki nehéz időket él. Kérem segítsen, nagyon hálásan fogadok minden hozzájárulást! Köszönet a segítségért, Isten áldja meg!” – szerepelt Williams kartonpapír tábláján, aki azóta Amerika legújabb – és legvalószínűtlenebb – csillaga.

Williams – akinek „otthonát” az egyik colombusi (Ohio) autópálya mellett lévő sátor alkotja – néhány nappal ezelőtt New Yorkba látogatott 90 éves édesanyjához, majd felkérést kapott az NBC „Today” című műsorába, hogy beszámoljon az elmúlt nap eseményeiről.

„Hihetetlen, ami most történik,” mondta Williams szerdán az AP hírügynökség telefonos megkeresésére. „Isten fantasztikus hanggal áldott meg, és csak remélni tudom, hogy jóra tudom fordítani ezt.”

A kilencgyermekes családapa életét az alkohol és a drogok tették tönkre, a Cleveland Cavaliers kosárcsapata azonban új esélyt adott neki azzal, hogy szerződteti bemondónak, az NFL Films szintén érdeklődik a korábbi rádiós iránt.

Williams, és az ő lenyűgöző meséje a közelmúltban látott napvilágot, miután több videómegosztó is közzé tett egy anyagot, amelyben az egyik ohiói sztráda lehajtójánál igazolta kommentátori tehetségét, egy dollárért cserébe.

Nos, immár nagyobb az érdeklődés.

„Ez már abszolút mértékben, teljesen elképesztő”, mondta Williams érzelmektől fojtott hangon. „Borzasztóan hálás vagyok. Isten megáldott egy második eséllyel. Csodálatos.”

Williamst szerdán kereste meg a Cavaliers, akik munkát ajánlottak neki a Quicken Loans Arénában, a csapat belvárosi létesítményében. Williams elmondta, a franchise egy kétéves szerződést ajánlott neki, amelyből fedezni tudja a megélhetési költségeit.

Ez egy megdöbbentő fordulat a férfi életében azok után, hogy családját és barátait is elveszítette. Saját maga nehezítette az életét lopás és hamisítás, továbbá számos vétség miatt, beleértve a kábítószer fogyasztást. Legutóbb május 14-én volt letartóztatva lopásért, ahol bűnösnek vallotta magát.

Williams előéletét figyelembe véve a Cavaliers jelezte, továbbra is áll az ajánlatuk.

„Hiszünk a második esélyben és a második lehetőségben.” mondta Tracy Marek, a csapat marketing-alelnöke. „Az úriember megérdemel még egy lehetőséget, hogy helyrehozza életét. Nem ítélünk el senkit, az nem lenne helyes.”

A Cavaliers szóvivője Tad Carper elmondta, hogy bár nem ismerik Williams teljes múltját, de annak megpróbáltatásai megindította őket.

Williams csütörtökön New Yorkba utazott, s tervei szerint meglátogatja Brooklynban élő édesanyját, aki kiállt mellette a drogfüggősége alatti nehéz időkben is.

„Ő mindig is a legjobb barátom volt, mondta sírva. „Amikor gyerek voltam, ő vitt le a Radio City Music Hall-ba. Csak hálás lehetek azért, hogy még mindig köztünk van. Azért imádkozom, hogy még életében büszkévé tudjam tenni, s bebizonyítsam neki, hogy a fia több annál, mint aki az út szélén kéreget.”

Williams édesanyja, Julia óriási lelkesedéssel fogadta fia sorsfordulását.

„Végre láthatom, ahogy a fiam feláll és tesz valamit azért, hogy segítsen magán. Ő olyan tehetséges, remélem, összejön neki. Család nélkül maradt, majd egyre szegényebb és szegényebb lett. Talán újra fel tudja építeni önmagát, s megmutatja, hogy az életben sokkal több van, mint a rossz emberek társasága és a kábítószer.”

Williams mélyrepülése 1996-ban alkohol-, marihuána-, és kokainfogyasztással kezdődött, így elvesztette érdeklődését a rádiózás felé, majd az utcára került.

Két éve azonban teljesen tiszta, s reméli, hogy sokan imádkoznak érte.

Mikor először hallott Williams történetéről Kevin McLoughlin az NFL Films-től – amely 50 éve foglalkozik a profi sportolók krónikájával – rögtön tudta, hogy kapcsolatba kell lépnie az ismeretlen férfival.

„Ez az a hang” , mondta a filmek utómunkálatait végző McLoughlin. „Mikor elmesélte az életét azt mondtam, ez az, amit csinálunk. Van egy története, valahogyan el kell jutnom hozzá, ő egy csiszolatlan gyémánt.”

McLoughlin még nem tudott kapcsolatba lépni Williamsszel, de szándékában áll felkeresni őt.

„Az ember megérdemel egy második esélyt”, mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
NBA – Az aranyhangú hajléktalan a Cavaliers új bemondója , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos