Ronai and Ronai
AMERIKAI

Saját pályáján ütötték ki a Juventust – videó 2011. január 6. csütörtök 16:51

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Saját pályáján ütötték ki a Juventust - videó

Torino – A Juventus együttese nagyarányú, 4-1-es vereséggel kezdte meg a 2011-es esztendőt: a torinói gárda a Parmát fogadta az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, majd Felipe Melo korai kiállítása miatt nem tudott egyenrangú partner lenni a nyitómérkőzésen. Az AC Milan a hajrában csikarta ki a győzelmet a Cagliari otthonában, míg a Roma hatgólos mérkőzésen nyert saját pályáján.

Nem kezdődött jól a találkozó a Juventus számára, Fabio Quagliarellát már a 4. percben le kellett cserélnie Luigi Delneri mesternek, majd Felipe Melo jutott a kiállítás sorsára a 17. percben: a brazil középpályás a földön fekvő ellenfelét rúgta fejbe, a játékvezető piros lappal büntette a kirívó szabálytalanságot.

A Parma élt az emberelőny adta lehetőséggel, s Sebastian Giovinco révén vezetést szerzett a 41. percben: a Juve kölcsönjátékosa közelről bombázott be egy kipattanót, gólját azonban nem ünnepelte meg (0-1).

A második félidőben ismét az aprótermetű támadó volt eredményes, miután egy labdakezelés után az öt és feles sarkáról mattolta a hazai kapust (0-2).

A „zebrák” Nicola Legrottaglie fejesével csökkentették hátrányukat (1-2), Hernan Crespo azonban gyorsan válaszolt: a veterán támadót Giorgio Chiellini buktatta a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig a sértett értékesítette (1-3). Hajrában még Raffaele Palladino is betalált, aki egy üreskapus szituációban állította be a 4-1-es végeredményt.

Győzelemmel rajtolt az újévben a bajnoki tabella éllovasa, az AC Milan, igaz, sokáig döntetlenre álltak a felek Cagliariban. A hazaiak jól tartották magukat, egy alkalommal a kapufáig is eljutottak, majd a halovány támadójátékot megelégelve Massimiliano Allegri Rodney Strassert és Antonio Cassanót is pályára küldte, akik eldöntötték a találkozót. A 85. percben a frissen igazolt Cassano hozta helyzetbe fiatal csapattársát, aki pontos lövéssel alakította ki az 1-0-ás végeredményt.

Gólgazdag mérkőzésen dőlt el az AS Roma – Catania találkozó sorsa, ahol a fővárosiak Marco Borriello révén jutottak előnyhöz az 5. percben. Az első játékrész végére fordítani tudtak a vendégek, előbb Silvestre, majd Maxi López zörgette meg a rómaiak hálóját. A második játékrészben ismét fordult a kocka, Marco Borriello a 47. percben egyenlített, végül Mirko Vucsinics duplázott kevéssel a lefújás előtt, így 4-2-re nyertek a „Farkasok”.

A hazai pályán játszó Palermo esélyt sem adott Koman Vladimir együttesének, a Samdoriának. A magyar válogatott középpályás a 65. percben állt be az ekkor már kétgólos hátrányban lévő vendégekhez (Miccoli és Migliaccio volt eredményes), akik a végjátékban ismét kapituláltak, miután Maccarone is feliratkozott a gólszerzők közé, 3-0.

Vass Ádám kezdőként lépett pályára a Brescia csapatában, amely 2-1-es vereséget szenvedett otthon a Cesena ellen. A vendégek már az első játékrészben kettővel mentek, Jiménez és Ceccarelli góljára csak Elder tudott válaszolni a fordulás után.

Szintén az első játékrészben születtek a gólok az Udinese – Chievo találkozón, ami a zebramezesek 2-0-ás sikerével ért véget. A hazaiak Álexis Sanchez és Antonio Di Natale találataival gyűjtötték be a győzelmet, amit utóbbi támadó kihagyott büntetője, valamint Pizzi kiállítása sem veszélyeztetett.

A gólnélküli első félidő után Okaka Chuka találata döntötte el a Lecce – Bari meccset; a fiatal olasz csatár a 78. percben szerzett győztes gólt a vendégek mezében, de a Bari továbbra is csak sereghajtó, 1-0.

Marco Di Vaio már az ötödik percben betalált a saját közönsége előtt játszó Bologna csapatában, de a Fiorentina Santana révén egyenlített a szünet után, így megosztoztak a pontokon a felek, 1-1.

Rudolf Gergely csak a kispadról nézte végig a Genova – Lazio derbit, amely gólnélküli döntetlennel ért véget, 0-0.

Serie A, 18. forduló

1. Milan 39
2. Lazio 34
3. Napoli 33
4. Roma 32
5. Juventus 31
6. Palermo 30
7. Udinese 26
8. Internazionale 23
9. Sampdoria 23
10. Genova 22
11. Parma 22
12. Chievo 21
13. Catania 21
14. Bologna 21
15. Cagliari 20
16. Fiorentina 20
17. Cesena 18
18. Brescia 15
19. Lecce 15
20. Bari 14
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Ronaldinho a Flamengóban folytatja 2011. január 11. kedd | AN

Lionel Messi nyerte a FIFA Aranylabdát 2011. január 10. hétfő | MTI/AN

A Ravens simán jutott tovább 2011. január 10. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos