Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egy antibiotikum enyhítheti az irritábilis bél-szindrómát 2011. január 6. csütörtök 11:19 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Washington- Egy antibiotikum enyhítheti a páciensek egy részénél az irritábilis bél-szindróma (IBS) tüneteit; ez az első potenciális gyógyszeres kezelés a betegségre, amely csak az Egyesült Államokban 30 millió embert érint – közölték szerdán amerikai kutatók.

A betegség puffadást, hasi fájdalmakat, vizes székletet vagy szorulást okoz, és a New England Journal of Medicine (NEJM) című orvosi folyóiratban ismertetett megállapítások azt látszanak igazolni, hogy bélbaktérium okozhatja.
Mint Yehuda Ringel, a tanulmány társszerzője elmondta, a rifaximin-hatóanyagú antibiotikum enyhítette az IBS-ben szenvedők tüneteit. Az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága, az FDA már engedélyezte a rifaximint, amelyet Xifaxan márkanéven hozott forgalomba a Salix Pharmaceuticals az utazók hasmenéseként ismert tünetek kezelésére.
Mark Pimentel kutatásvezető, a Los Angeles-i Cedars-Sinai orvosi központ munkatársa elmondta, hogy a páciensek panaszai enyhültek az antibiotikumos kezelés után, bár volt, akiknél a javulás hetekkel a kúra befejezését követően kezdődött.
A klinikai kipróbálást – amelyben öt amerikai kórház és több mint 600 IBS-páciens vett részt – a gyógyszer gyártója támogatta. A próbába bevont emberek vagy 550 milligramm rifaximint, vagy placebót kaptak naponta háromszor, két héten át, majd legalább tíz hétig nyomon követték egészségi állapotukat. Két héttel a kezelést követően a gyógyszert szedő páciensek 40 százalékánál enyhültek a tünetek, míg a placebót szedőknél ez az arány 30 százalék volt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Jobb a fokhagyma az antibiotikumnál 2012. május 3. csütörtök | AN

Szigorú ellenőrzések szükségesek 2011. április 13. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos