Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal 2012. március 9. péntek 13:23 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal

Budapest – Európa akkor tudja kultúráját megőrizni, ha erős keresztény gyökerei vannak, állította a közigazgatási tárca államtitkára a Jogunkban áll Krisztus-követőnek lenni! címmel pénteken a fővárosban rendezett konferencián, amely további lépés a világnézetileg semleges magyar állam felszámolása felé vezető úton.

Rétvári Bence nézetei szerint Európa akkor tudja a kultúráját megőrizni, ha keresztény kultúráját akarja megőrizni, akkor tud akár a muzulmán vagy bármely más térhódítással szemben fellépni, ha megerősíti a keresztény gyökereit. Csak az erős keresztény gyökerek tudják Európát is megvédeni, a világnézeti semlegesség soha, jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, aki nem fejtette ki, hogy a muzulmánon kívül milyen egyéb „térhódítással” kell a katolicizmusnak megküzdenie.

A politikus, aki nemrégiben az Országgyűlésben agyonlövetéssel fenyegette meg a Magyar Szocialista Párt képviselőit az önvédelmi fegyverhasználatról folytatott vitában, helytelenítette egyébként a nyugat-európai országok egy részében terjedő gyakorlatot, amely a nők alávetettségének, elnyomottságának bizonyos szimbólumai, így a csador és a burka nyilvános viselését megtiltja. Rétvári „nem hiszi”, hogy keresztény politikusnak bármikor a vallásszabadságnak az ilyesfajta korlátozásával egyet kellene értenie”, mivel helytelen, ha bárhol bárkinek a vallási rítusait, szokásait vagy szertartásait korlátozzák.

Gulyás Gergely az európai alkotmányozás folyamatára utalva kijelentette, hogy az elmúlt évtizedekben európai színtéren, politikai ügyekben a keresztyénség ügye általában elbukott. Miközben a keresztyén értékekkel kapcsolatos vita oda vezetett, hogy Európa nem tudott alkotmányt elfogadni, Európa országai között számosat találni, ahol ezeket az értékeket soha nem vonták kétségbe. Reményének adott hangot, hogy egyszer majd Európában is többsége lesz ennek a gondolatnak. Megjegyezte: az európai közösséget létrehozó politikusok szinte kivétel nélkül kereszténydemokraták voltak. A keresztyén értékek érvényesülése Európa számára a megmaradás kérdése – emelte ki Gulyás Gergely, hozzátéve: reméli, hogy ezt minél többen felismerik.

Kitért arra is, hogy a keresztyén politikus a lehető legritkábban hivatkozzon erre a mivoltára, mert önmagában ez a mai magyar közéletben hiteltelen. Az teheti ezt hitelessé, ha valakinek a cselekedeteiből, a másikhoz, akár a politikai ellenfelekhez való viszonyából, kiderül – mondta, hozzátéve: ez nem elvtelen egyességeket jelent.

Ékes Ilona (Fidesz) országgyűlési képviselő a konferencia címére utalva úgy fogalmazott, hogy Krisztus-követőnek lenni nem jog, hanem lehetőség. Az ezt vállalók bátrak és elkötelezettek a közéletben, és felvállalnak olyan problémákat, amiket mások nem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -11 ( 29 szavazatból)
Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal, 3.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Erre végképp nem kaptak “2/3-os felhatalmazást”!!!!!!!!!! :((((((((((((((
    Még egyszerű többségük sincs erre!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  2. Magyarországon a gyökerek már a parlamentben vannak, frakció szövetségben “élnek” a tuskókkal. A keresztényeket még nem látni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  3. Nyilvánvaló, hogy Rétvári kultúrájának alapja a Vatikán által vezetett egyházállam, melyet a demokratikus szekularizált államból lépésről-lépésre hajtanak végre.
    Valóban nem erre kaptak felhatalmazást, de ez már a rendszerváltáskor is céljuk
    volt. A probléma ott van hogy ezt a Horthy rendszer visszacsempészésével együtt
    alattomosan csempészik vissza a köztudatban.
    Az ellenzéknek megfelelő bizonyitóerővel kell fellépni aljas tervük ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  4. ……, hogy Krisztus-követőnek lenni nem jog, hanem lehetőség.”
    Így jól hangzik, de tetteik az igazolják, hogy a lehetőség helyett a kötelező lesz az irány!
    Röviden, és ezzel részemről lezárom a témát!
    ANYÁTOKAT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  5. Ez a Rétvári Bence (jogész) szólt be a szociknak a Parlementben?
    Amikor is a jobbikos azt mondta, hogy nem a szocik ellen kell a könnyebb fegyverhez juttatás. Bencus szerint: most még nem!
    Na igen, nagyon jó a tanítómestere: Ha módodban áll megölni ellenfeledet, nem godnolkozol, hanem megteszed.
    Szóval a létharmatnak az ilyen lények a példaképeik, és ezek döntöttek az ország sorsáról, ilyen emberekre bízták 10 millió ember életét, már látszanak az eredmények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  6. Na csak hátrább az agarakkal Rétvári fiam!
    Nem elég hogy most hamisítjátok meg a népszámlálás eredményét, különös tekintettel a nemzetiség,és a vallás alapján, még nyíltan hirdeted,hogy lepaktáltatok a pápával?
    Ezt a kijelentésedet mondd el a rokonaidnak de ne hülyítsd az embereket!Ezért nem kell a kiművelt fők sokasága (oktatási reform) hogy mindenki bedőljön tudatlansága által a Vatikán akaratának!
    Ezek hirdetik magukról,hogy keresztények???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  7. Semmilyen területen nem akarok a vatikán gyarmatában élni!!!!!
    A szegény gyerekeket (mivel nincs hasonlítási alapjuk) a kettős neveléssel tönkre tesszük.
    :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  8. A valódi keresztény értékeket a legtöbb ember magáénak vallja és éli. Ìgy volt ez már jóval a kereszténység, söt a zsidóság kialakulása elött is. Van régészeti bizonyíték is, pld az a 100 000 éves álkapocs, melyröl a tudósok kiderítették, hogy tulajdonosa a fogak kihullása után még éveket élt. Tehát valakik megrágták számára az ételt…..
    -
    Így van ez ma is: A többség szívesebben választja az eröszakmentességet, keresi a békét, segít a rászorulóknak, nem szeret se hazudni, se bliccelni.
    -
    Hogy nálunk olyan sok az aggresszív, elkeseredett ember, az nem a kereszténység hiányának, hanem a bizonytalan létezésnek tudható be véleményem szerint.
    Ha nem így tettek volna öseink már a neander völgyben is, kihalt volna az emberi faj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  9. Bencének hivják a kutyámat. Neki csak keresztneve van, de intelligenciában és keresztényi szeretetben magasan felette áll a rétvári druszának…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  10. Még ha Krisztus követés lenne a céljuk!?
    De hol vannak Ők Krisztus nyomdokaitól, Vatikánostól, véresszájú hatalmasságukkal együtt!
    Náluknál sátánkövetőbb társaság nem létezik a világon!
    “Miattuk gyaláztatik az én nevem!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  11. A Rétvárinak van kultúrája és inteligenciája? Ez új. Lemaradtam valamiről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  12. Gulyás Gergely az európai alkotmányozás folyamatára utalva kijelentette, hogy az elmúlt évtizedekben európai színtéren, politikai ügyekben a keresztyénség ügye általában elbukott.
    .
    A kereszténység ügye olyan országban bukik/bukott el, ahol az állam privilégiuma eldönteni, hogy melyik egyház/gyülekezet keresztény és melyik Kft., ahol az alapvető keresztény normák többsége sérül, a szeretettől a szegények és elesettek segítéséig stb..
    A Bibliában olvasható, hogy Jézus a világot és az egyházat abszolút ketté választotta (lásd pl. amikor a templomból kikergette az árusokat) ezért azután számomra érthetetlen ez a politikával összezagyvált kereszténység(?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  13. Az elmúlt két évben az derült ki (ha nem volt elég a korábbi tíz év), hogy
    EZEKKEL NINCS ALKU. Aki alkuszik velük, azt mosolyogva csinálják ki; aki nem alkuszik velük, azt vicsorogva. De akkor legalább világossá kell tennünk, hogy ez kicsinálás, nehogy már moshassák kezeiket, és nehogy már “konszolidáció”-nak hazudhassák a diktatúra bebetonozását.
    Minden kiirtanak, elvesznek, meghamisítanak, leköpnek, ami egy normális és tisztességes ember életében fontos. A letámadás olyan egészpályás és olyan gyilkos, hogy nem hagynak választást: vagy ők, vagy mi.
    A következő évek szerintem arról fognak szólni, hogyan ismeri fel ezt az egyszerű tényt a politika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  14. Kultúrkeresztények…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  15. Figyu!!!!!!!!!!!
    Márc.10.-re transzparens javaslat “NEM LESZÜNK A VATIKÁN GYARMATA!”

    a LENGYEL “elvtársaknak azt üzenem, ha tényleg jó arátok , akkor márc.15.-én otthon maradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  16. Annyira nehéz agyilag befogadni, hogy egy olyan gyönyörü tanítást, mint Jézusé, 180 fokban elferdítettek.. Azt hiszem, sok ember érez hozzám hasonlóan, ezért kell újra meg újra felidézni a bizonyítékokat:
    -
    Mit tett keresztény-Orbán? Itt most nem sorolom fel a rengeteg hazugságot, csalást, tiprást, megtévesztést, lopást: csak két példa:
    -
    büntethetövé tette a HAJLÉKTALANSÁGOT, mint állapotot. Ebbe a kegyetlenségbe úgy szívböl bele kell gondolni.
    -
    hangoztatta, hogy mi itt egy sztálini alkotmánnyal éltünk 2012-ig

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. inax
    2012. március 9. péntek
    16:59
    Na ja, mai Metro újság, kis hir: “Jönnek a lengyelek
    Több ezer lengyel utazik Budapestre, hogy részt vegyen a március 15-i ünnepi menetekben. A Nagy utazás Magyarországra cimű akció keretében a legtöbben különvonattal jönnek, de sokan buszokkal, repülővel, illetve személyautóval is érkeznek majd.”
    Magyarra forditva: ismét beindult az orbán-széles Utazási Iroda Kft. Hány zloty jár per fő??? Ezek a lengyelek még a Szolidaritás eszméjét is megcsúfolják, nem beszélve a lengyel-magyar két jóbarát eszmeiségéről… törpehitlernek ugyan semmi nem drága ha barátokat, rokonokat kell is egymásnak ugrasztania, csak az az a bűvös szó, a HATALOM megmaradjon. Kedves lengyelek, maradjatok otthon ha jót akartok magatoknak. Én se pofázok bele, hogy mit csináljatok otthon, azt meg nagyon zokon veszem ha az én …. vernétek a csalánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  18. Kereszténység így, kereszténység úgy, Krisztus így, Krisztus úgy. Csak nekem tűnik úgy, hogy katolikuséknál Jézus és a Krisztus szó valahogy igen ritkán keveredik egymás mellé?
    Ha nem, mondja meg már valaki aki tudja, hogy mi, vagy ki jelenti számukra a Krisztust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Ezeknek a lengyeleknek szavazati jogot is ígérnek ide 2014.-re ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  20. Válasz ???-nek? az égegyadta világon semmit. Ez csak egy a milliónyi homályos mozzanatból amelyre való hivatkozással immáron sok száz éve bonyolíthatják sötét üzelmeiket..
    Az amerikai külügyminisztérium épp most tette a pénzmosással gyanúsítható “országok” fekete listájára a Vatikánt.
    Al Capone-t sem gyilkosságok miatt vágták a sittre, úgy hogy vélelmezhetően egyre nehezebb idők járnak majd erre a fertelmes társaságra. Bár már hozzá szokhattak az elmúlt pár száz év ugyanis nem más mint a folyamatos verességeik és háttérbe szorulásuk története.
    Nekem úgy tűnnek ezek meglehetősen rothadófélben lévő gyökerek, kár lenne beléjük kapaszkodni.
    Bár ha Rétvári úr a jezsuitákra, vagy netán az inkvizícióra gondolt, megérteném.
    Ha csak görbén nézett az ember fia már úgy alágyújtottak, hogy csak úgy füstölt. Meg azok rafinált kínzóeszközök. Megannyi ragyogó argumentum a mindenkori ellenzékkel folytatott diskurzusban.
    Nem is volt annyi visszapofázás.
    Na azok voltak ám a szép idők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. Caretero, köszi. A semmire nem gondoltam, de nagyon is lehetséges. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. No azért voltak ott mások is!
    “Európa újbóli evangelizálása lelki eszköz, sohasem járhat a politika és a vallás olyasfajta összekeverésével, amit a politikai kereszténység jelent. Az evangélikus püspök szerint a politikai és a közéleti kereszténység között óriási a különbség. A politikai kereszténységben – magyarázta – bizonyos mértékű intolerancia van, felsőbbrendűségi tudat és hódítási vágy, gyakori visszaélés a bibliai metaforákkal. Egészen a blaszfémiáig (istenkáromlásig) menően vissza lehet élni Isten nevével, az Istenre való hivatkozással.

    „Ez a politikai kereszténység területe, amitől jobb óvakodni. De a közéleti kereszténység jogát senki nem veheti el az egyháztól sem, a politikusoktól sem” – mondta Fabinyi Tamás.

    Az egyházak ma már szabadon a nyilvánosság elé léphetnek: nem mindegy azonban, hogyan teszik. Az evangélikus püspök szerint alázatra, önmérsékletre, szelídségre és türelemre van szükség.
    (mondom: evangelikus, tehát NEM katolikus)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. “csuhások imához” alias csutipatás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  24. A Római egyháznak nincsenek értékei. Sem keresztények sem másmilyenek. Megtagadta Isten tíz parancsolatát. Meghamisította a krisztusi tanitásokat, saját érdeke alapján írta át az evangéliumokat. Földi hatalmat építet kit és gyakorol, evvel elvesztette a lelkek fölötti hatalom lehetőségét. Saját tévhitének terjesztése érdekében tömeggyilkosságokat követett el. A középkor sötétsége, tudományellenessége, A Hellén és a latin kultúra és tudomány felszámolása, az inkvizíció autodaféi. ezek a római egyház állítólagos értékei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  25. kekec (2012. március 9. péntek 20:03)
    “Európa újbóli evangelizálása lelki eszköz, sohasem járhat a politika és a vallás olyasfajta összekeverésével, amit a politikai kereszténység jelent.” — Fabinyi Tamásnak ez a mondata finoman fogalmazva szembe megy a tényekkel. MINDEN térítő (= fundamentalista) vallás — például a kereszténység és az iszlám — egyik legfontosabb célja éppen az, hogy politikaivá váljon, mert így tud a leghatékonyabban téríteni. Nem is létezik más kereszténység, mint politikai. Ahol az egyház szét van választva az államtól, ott ez nem az egyház ájtatos önmegtartóztatásának eredménye, hanem számukra kellemetlen kényszerhelyzet, amelyből az első adandó alkalommal megpróbálnak kitörni és politikai hatalmat szerzeni.
    Erre a legordítóbb példa éppen Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  26. Senkinek sincs ellenére a kereszténység, de nem véletlenül választották le az államtól. Arról már nem is beszélve, hogy a mai világban ez teljes képtelenség. A mai fiatalok felvilágosultak, nem lehet már butítani őket.
    Kis Bence elkésett ezzel az ötletével mint egy évszázaddal, de lelke rajta mondja csak a hülyeségeit.
    Volt szerencsém állami iskolában kötelező hittanra járni! A “tiszik” ütötték, vágták a gyerekeket. Érthető a jobboldal ilyenfajta keresztényi kötődése, illetve annak erőltetése, hiszen ők engedelmes rabszolgákat szeretnének nevelni maguknak. Nem lehet századokkal visszamenni az időben. Volt szerencsénk olvasni pont itt az “Amerikai Népszavában” az amerikai papok viselt dolgairól! Remélhetően idáig nem jutunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  27. Lemaradt, amit Fabinyi utolsó idézett mondatához akartam írni. A mondat így hangzott:
    “De a közéleti kereszténység jogát senki nem veheti el az egyháztól sem, a politikusoktól sem”
    Jó lenne, ha definiálná, mi is az a “közéleti kereszténység”. Ettől függetlenül:
    (1) Az egyházaknak nincs morális alapjuk semmilyen — bármilyen definíciójú — “közéleti kereszténység”-re, amíg nem adóznak éppúgy, mint mindenki más.
    (2) A politikai szerepet vindikáló egyháztól meg kell vonni MINDEN állami támogatást, és teljes átvilágításon kell átesnie — aki politikusnak áll, az vállalja mindazt, ami ezzel jár. És tíz évig ne válthasson vissza “csak egyház” üzemmódra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  28. Tisztelt “kekec”
    Nem igazából tudható, hogy a hivatkozott evangélikus püspök út mit ért közéleti kereszténységen, vagy bármilyen közéleti vallásosságon. Ennek a politikai kereszténységtől való megkülönböztetése meg egyszerűen fából vaskarika. Ilyen különbség ebben a kifejezett formában nem létezik. Itt ugyanannak a jelenségnek két egymástól bár markánsan megkülönböztethető jegyekkel jellemezhető, de ennek ellenére elválaszthatatlan megjelenési formájáról van szó. Ugyan úgy feltételezik egymást,ahogy egy pénzérme két oldala.
    Ha a vallás gyakorlata kilép az individum korlátai közül és közösségi kereteket ölt – és a nagy világvallások zöme ilyen – történelmileg kialakult gyakorlata, a szakralitás fontossága okán óhatatlanul politikummá válik.
    Szervezeti kereteket generál, és az meg már egy más minőség. Annak már az egyéntől – akik egyébként magát a szervezetet alkotják – teljesen eltérő, önálló szükségletei támadnak. Növekedési kényszer, stb…
    Ajánlanám a püspök úrnak Max Weber-t, bár szerintem olvashatta, de mint a jelek is mutatják felületesen. Vagy nagyon is tudja, csak máshogy interpretálja és ennek a valószínűsége nagyobb.
    A keresztény egyház – és itt nincs különbség az evangélikus és református egyházak között sem – utolsó kétszáz éve ennek rafinált és megtévesztő gyakorlatnak is a története.
    Humánus arcát felmutatva – és ebben a mozzanatában még valóban van társadalmi haszna – beépül a társadalom szövetébe, és ha ott már a folyamatos növekedése következtében átlép egy akár kritikusnak is nevezhető mennyiségi határt, minőségi változáson megy keresztül
    Már is előttünk áll a monstrum. Maga a leplezetlen, színtiszta politikum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Caretero, az, hogy ” a vallás gyakorlata kilép az individum korlátai közül és közösségi kereteket ölt ” és ” szervezeti kereteket generál ” szerinted szükségszerű és természetes folyamat vagy valami más pl. egyszerűen csak prostituálódás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Az Opus Dei stratégiája, hogy a felsőbb osztályokba épül be, és rajtuk keresztül irányító szerepet szerez a gazdasági és politikai szférában. Kimondottan elitista szerveződés a katolikus egyházon belül, amely teljesen jól illeszkedik a fidesz elitizmusához, amely az amúgyis jó helyzetben lévőket hozza még jobb helyzetbe.
    Érdekes lenne egy tényfeltáró riport az Opus Dei magyarországi szerepéről
    Buda Péter vallástörténész mondta egy vitában:
    “A szervezetnek a célja az, hogy különböző, rejtett módon befolyásolja a politikai, gazdasági és egyéb pénzügyi folyamatokat. Erre egyébként számtalan példa van, talán a legismertebb példa Samuel Huntingtonnak a Civilizációk összecsapása című könyvéből való, amit egyébként más összefüggésben ismerünk, ő felhívja arra a figyelmet, hogy a dél-szláv válság során a horvátoknak juttatott fegyvertámogatás az Opus Dei közvetítésével zajlott Dél-Amerika és Spanyolországon keresztül.”
    Tegyük hozzá Magyarországot is!
    http://www.szaboferenc.hu/publ/opus2.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. “Az Opus Dei politikai tekintélyét tovább növelte a lengyel Szolidaritás mozgalom melletti kiállása, amely a vasfüggöny leomlása után megnyitotta a szervezet számára más kelet-európai országokba is az utat. Javier Echevarría prelátus 1994-ben azt nevezte az Opus Dei társadalmi küldetésének, hogy a pápa felhívására segítsenek felállítani Európában egy új “Maginot-vonalat” az egyház védelmére.”
    “A Hetek értesülései szerint a felsőoktatásban befolyásuk többek között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem révén érvényesül, amelynek rektorát, Erdő Pétert az Opus Dei támogatójának tartják. Az egyetem jogi tanszéke az elmúlt években együttműködött a kultusztárcával, a vallásügyi törvény módosítására tett javaslatok kidolgozásában.” Tessék: gyakorlatilag az Pázmányon maradt még ingyenes jogászképzés!
    http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200203/prelaturdiktatura

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  32. Szólni kéne Rétvári úrnak, olvassa el a Károli Bibliából az Újszövetséget (nincs fazonra igazítva!) mert vérfagyasztó, miket mond „keresztényként”.
    Egyébként valóban ideális lenne Jézus követőnek lennie, de figyelnie kellene mit ír erről az Ige: „Felele Jézus: Az én országom nem e világból való.” [Ján 18:36].
    .
    Az evangélium örömhírt jelent, a politika által ránk erőltetett vallásosság pedig semmiképpen nem öröm.
    Márk 16:15 És monda nekik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.
    .
    Nem véletlenül mondta Jézus:
    Máté 7:22 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-e, és nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?
    Máté 7:23 És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  33. A Katolikus Egyház már hatszáz évvel ezelőtt elbitangolt Jézus tanaitól.
    ( Azt nem állítom hogy az alsóbb szinteken nincsenek becsületes papok , de a felsővezetés egy bűnbanda.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. ???!
    Nincs annál rettenetesebb mikor az ember fiát szembesítik az általa korábban, ha nem is meggondolatlanul, csak úgy rutinból, kimondott gondolataival. Ilyenkor aztán kotorászhat a korábbi emlékfoszlányai között, hogy honnan, mikor és milyen forrásokból szerzett tudásból(?) formálódott ilyenné az immáron sajátnak tekintett vélemény.
    De tegyünk rá kísérletet.
    Előre bocsájtom nem rendelkezem rendszerezett tudással a vallások területén, legfeljebb ha annyival, amennyivel akárki más is, akinek mint az emberi megnyilvánulások egy figyelemreméltó mozzanata felkeltette az érdeklődését.
    Az emberi faj örök – talán még önmagánál is korábbról származó – igénye az, hogy közösségekbe tömörüljön.(egységben az erő) A közösség pedig automatikusan valamilyen rendezett formációt vesz fel és már is előttünk áll a szervezet. Annyiban tehát megállja a helyét az a kijelentés, hogy természetes és szükségszerű.
    Valamely hit szerint élni – tehát az adott vallást gyakorolni – elméletileg egyedül is lehet, illetve lehetne, ha a vallott hit erkölcsi tanítása által előírt kötelező magatartásformák nem az egymás közötti érintkezésben nyernének értelmet. Ugyanis önmagunkban nem gyakorolhatók. Ezekből következően aztán az egyes vallások egymástól markánsan eltérő szervezeti kereteket hoznak létre. Ezek közül messze a leghierarchikusabb a kereszténység, míg talán a konfucianizmus a legkevésbé az. Az iszlám, a hinduizmus, a buddhizmus meg valahol a kettő között van.
    Ha prostituálódáson a hirdetett tantételek tudatos megsértést értjük erre is igazából az erősen hierarchizált szervezetek képesek, akár társadalmi méretekben is. Az ugyanis nem tud prostituálódni ami nincs.
    Az egyén által elkövetett normaszegések kártétele inkább lokális jellegű így az okozott kár is általában nem számottevő.
    Gondoljuk csak el milyen kár keletkezik akkor, ha egy mohamedán bebújik az asztal alá és ott hörpint fel egy pohár alkoholt, mondván hogy Allah ott nem látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Figyu!!!!!!!!!!!!!!
    Megyek gombát szadni.
    Gyilkos galócát a fidesz számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. A képhez annyit, hogy nem csak testeket, lelkeket , de a szellemet is, azaz könyveket is égették, és nem egyéni fellángolásból, hanem hivatalos, hatalmi pozícióból gyújtogattak. Ma is ennek a sötét középkornak az árnyéka vetül Magyarországra, mérgezi kútjainkat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  37. *
    A minap napirenden volt a Házban a lőfegyverek használatát szabályozó törvény. Az egyik jobbikos honatyafi bizonyos fegyverek használatát kilátásba helyezendő, a baloldali padsorok felé fordulva azon élcelődött, hogy “n e m . ö n ö k r e . g o n d o l t a m”, mire vitéz Rétvári Bencze Igazságügy-minisztériumi államtitkár őexellenciája bekiáltott, hogy “m o s t . m é g”…
    - Ezt az epizódot külön kérésre sem vették jegyzőkönyvbe.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  38. Te Geyza!
    Először is nem csak hatszáz, de legalább 1600 éve tör hatalmi babérokra a Katolikus “Anyaszent” Egyház, de eszem szerint, a baj már szent Pálnál kezdődött.
    Másrészről, nekem úgy tűnik, hogy az “alsó és felső” – papi – hierarchia rétegeit a te hamvas, tiszta lelked fehérre és feketére színezi a szinteken elfoglalt helye alapján. Ezzel szemben az az igazság, hogy magának az intézménynek mérgezett a légköre – nem a hit irányítja, hanem a hatalom, amely minden a “szervezet” porcikáját átitatja. A legkisebb pap is azt prédikálja, közvetíti, amit a püspök, az érsek “atyák” megparancsolnak nekije…
    Más kérdés az, hogy mindenütt akadnak az átlagtól eltérő egyedek, vannak, akik jobbak, de vannak az átlagnál is rosszabbak. A középnél magasabb szintről én csak egy nagyon jót említenék neked, hogy nehogy azt hidd, hogy elvakult egyház ellenes vagyok. Ez az igazán szimpatikus ember Várszeghy Asztrik főapát úr, aki a maga egyház-fonta kötelékei között is ember tudott maradni, de nem is választották esztergomi érsekké… De több negatív példát tudnék felsorolni az “alsó papság” viselt dolgaiból. Tehát ez nem a hierarchiában viselt szint , hanem emberi jellem kérdése.
    Na meg, különben is, k i v é t e l . e r ő s í t i . a . s z a b á l y t.
    Baráti üdvözlettel: Hb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Mindenkinek sajat joga es lehetosege hogy kereszteny legyen vagy ne. Csak ennek a tényet ne dontse el sem az allam sem senki mas. Legyen mindenkinek a sajat hite szerint, aztan majd a vegelszamolasnal kiderul.

    Sokan sokféle képpen értelmezik a kereszténységet, mint Krisztus követését. A legjobb és legpontossabb sot az egyetlen helyes értelmezés a bibliai. Az összes többi csak filozofia és ures okoskodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Szerintem teljességgel értelmetlen dolog a “Rétvárikkal” való vitatkozás, az erre, meg arra való figyelemfelhívás, mert Rétvári, és az ő fajtájú emberek bigott, szellemileg megcsontosodott, klerikális jobboldali, és tételesen bizonyított módon nemzetellenes eszményeket és vágyálmokat követnek, amelyből eredően képtelenek befogadni még a vita szükségességének a gondolatát is.
    Kell-e “ütősebb” érvet hozni minderre, mint a Horthy rendszert hűen kiszolgáló, a számkivetett magyarok tömegeivel mit sem törődő Mindszenty hercegprímás, vagy Prohászka O. püspök hőssé/példaképpé (!) való kikiáltása a közeli napok eseményeként?
    Nem ütközik meg a szabad szellemben felnőtt fiatalabb, vagy a sokat tapasztal idősebb magyar azon, hogy itt és ma, nem a népéért küzdelmet és áldozatot vállaló “Károlyi Mihályokat”, vagy éppen a Nobel-díjat kiérdemelt magyarokat állítják példaképül, hanem kétes hírű jobboldali politikusokat, hercegprímásokat és püspököket, akik teljes közömbösséget mutattak a nép sanyarú sorsa és elemi szükségleteinek a teljesítése iránt! Károlyi Mihálynak és József Attilának és a meghurcoltatott Kertész Ákosnak meg el kell tűnnie a magyar köztudatból?
    A Fidesz-KDMP tagjainak meg a másik része, vélhetően a döntő többsége, csupán a konc reményében vállalja fel a “keresztényi küldetés” teljesítésében való részvételt, talán nem is tudva azt, hogy mennyire retrográd az, az üzenet, amit Orbánék hamis szónoklatai, vagy a főpapok kenetteljes nyelvezetű prédikációi és nyílt levelei megfogalmaznak.
    Napnál világosabb, hogy a nemzet tudatos és alattomos kettészakítása csakis a klerikális jobboldal szégyenletes, a nép háta mögött kialkudott és tételesen megtervezett, totális tér- és országfoglalását szolgálhatta.
    A demokratikus ellenzéknek ma ez ellen kell felvennie a harcot, a Horthysta szellemiségű rettenet ellen való demokratikus összefogás jegyében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  41. Kedves Caretero, köszönöm a választ.
    Amiért foglalkoztat a dolog: ” keresztény ” szemszögből próbálom röviden megfogalmazni, ha sikerül.
    Tegyük fel, hogy Isten személy. Megismerni valakit úgy lehet, ha együtt élünk vele. Minél szorosabb a kapcsolatunk, valószínű annál jobban ismerjük egymást. A vallások célja általában közelebb kerülni valamilyen Istenhez, amitől beteljesedést remélnek. Így a kereszténység alapja is a Jézussal való közvetlen kapcsolat. Na ez az amit talán az egyre hierarchikusabbá váló szervezetek szétvernek. Kezdetben Mondjuk Jézus helyét átveszik különböző tanítások, amik már éket vernek emberek közé, kialakulnak felekezetek. Aztán már nem is tanításokhoz, hanem emberekhez, gyülekezeti vezetőkhöz ragaszkodnak a hívők, majd különböző felekezetekhez és így tovább. Végül már például csak annyit tud a hitéről, hogy ő katolikus és azt hiszi ez menti meg. Mikor fog szembefordulni az egyházzal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Olló:
    “15 millióval nőtt a katolikusok száma”
    .
    “Nyilvánosságra hozták szombaton a Vatikánban a katolikus egyház statisztikai adatait, melyek a hívők és a papok számának növekedését mutatják Afrikában és Ázsiában, ezek jelentős csökkenését Európában.
    .
    A 2010-re vonatkozó adatok szerint a világban a katolikusok száma megközelítette az 1 milliárd 196 milliót. 2009-hez képest tizenötmillióval emelkedett a katolikusok létszáma (1,3 százalékkal). Ez azt jelenti, hogy a megkeresztelt katolikusok aránya az öt kontinensen 17,5 százalék – szerepel a Pápai Évkönyv most megjelent kiadásában.” (…)
    http://mno.hu/kulfold/15-millioval-nott-a-katolikusok-szama-1058956

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Ezek a megélhetési álkeresztény műájtatosok eleve nem lehetnek igazi becsületes keresztények, mert ha azok lennének, tudniuk kéne, hogy képmutató magatartásuk az igazi hittel összeegyeztethetetlen. És akkor még a többi tetteikről szó sem esett.
    Egyedül a színészi alakításuk az, ami figyelemre méltó.
    Szégyellhetik magukat! Ha már a Történelem Urától nem félnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Kedves ???!
    Hozzászólásának utolsó mondatában megfogalmazott megfogalmazott szinte költői kérdésére a válaszom – a tévedés jogának fenntartásával – hogy: soha!
    Addig legalább is nem, amíg lesz vallásos meggyőződés, amíg akár csak egyetlen ember is lesz a földön, aki a környező világunk általa észlelhető milliárdnyi mozzanata mögött, valami transzcendenst feltételez.
    S hogy ez miért van így, a fene sem tudja. Az okok bizonyosan sokrétűek. Amit én a legmeghatározóbb okoknak vélek, az a félelem és a valós ismeretek hiánya.
    Nem könnyű megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a születés megtörténtével megváltottuk a belépőnket az elmúlásra is.
    Ősi félelem és rettegés övezi ezt az egyébként természetes mozzanatot.
    Már Shakespeare is elmerengett rajta, Hamlet szájába adva a kérdést.
    …”Ha rettegésünk egy halálutáni valamitől – a nem ismert tartomány, melyből nem tért meg utazó – le nem lohasztja kedvünk,”…
    Hát mit ne mondjak, nem könnyű feladat. De nem abszolválhatatlan.
    Mára az iszonyatos sebességgel fejlődő tudomány jórészt választ adott az élet keletkezésére a földön. Bizonyított tényekkel igazolta azt a fejlődési utat ami az egysejtűektől ilyen-olyan úton, különböző létformákon keresztül a mai ember megjelenéséig végbement. Ebben a folyamatban a mindenkori és ugyanakkor folyamatosan változó környezet által biztosított lehetőségek ugyanakkora szerepet játszottak, mint a véletlenül bekövetkezett események milliárdjai. Az eltelt évek százmilliói elegendő időt biztosítottak ehhez a folyamathoz.
    És az is tudható, hogy ez a történelem – akár az egyedi ember – egyszeri és megismételhetetlen, vagyis nem történhet meg még egyszer ugyan így. Még azonos kiindulási pontot feltételezve sem jön létre ugyan ez a végeredmény, sőt nagy valószínűséggel még hasonló sem.
    Ezt tudja a tudomány, de nem tudja az ember.
    Az emberiség mai állapotában a felhalmozott ismeretek olyan iszonyatos mennyisége áll rendelkezésre, hogy ennek befogadására, megértésére az emberi elme összességében bizonyosan képtelen.
    De a valóság tényszerű felismerésére – vagyis egy valóságos világszemlélet elsajátítására – viszont igen.
    És itt nő meg , vagy válik létfontosságúvá a gyermeknevelés és az oktatás szerepe. Ezért a harc a felekezeti iskolák működtetéséért, és a sokrétű álszent próbálkozás a vallási mozzanatok becsempészéséért a világi nevelést biztosító oktatás tananyagába.
    Ezek mind és mind a lelki nyomorékképzés műhelyei. És azért állítják elő ezeket a nyomorékokat, hogy utána a mankót, amivel azután az egész életét végig kell botorkálnia, természetesen az egyház biztosítja.
    Erre mondják azt, hogy ügyes. És ez folyik immáron évszázadok óta.
    Én ha bemegyek egy templomba, mint az emberi kultúra egy történelmi, tárgyi emlékét megtekintendő, fizikai rosszullét környékez amíg bent vagyok.
    Egyszerűen agyonnyom az emberi butaság és iszonyatos sötétség ami számomra abból a miliőből árad. Szó szerint én ott félek.
    Mások viszont ott képesek “lelki” nyugalmat lelni.
    Mindig is elgondolkodtam azon, hogy látszólag épelméjű emberek hogyan képesek faragott kövek, és festett vásznak előtt hajbókolni, és tulajdonképen mi a francokat is várnak ettől? Mert az ami néha tőlük függetlenül végül is bekövetkezik teljes egészében racionális okokkal megmagyarázható.
    Az egyház, az egyén és az általa imádott magasabb rendű – ez nem feltétlenül isten, akármi lehet – közötti kapcsolatot nem szétveri, hanem rafináltan közé épül. Ő az út amely az üdvözüléshez vezet. És komoly hasznot is hoz.
    Kezdetben a a varázsló, a sámán, vagy bármelyik szélhámos csak valami csekély ajándékot kapott attól aki a szolgáltatását igénybe vette. Mára már mindenki adó forintjaiból tartják fenn magukat, olyan ügyesen manipulálva, hogy az egyébként mindenkire vonatkozó törvények egy része rájuk nem is vonatkozik. Még a “suskával” sem kell elszámolniuk.
    Jól ki van ez találva és ragyogóan működik.
    Különösen akkor, ha az épen regnáló politikai vezetés, saját nyíltan nem felvállalható céljai megvalósítása érdekében tökéletes eszközre talál az egyház által biztosította félhomályra, illetve sötétségre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. Mivel én ” hívő ” vagyok sok mindent másképp látok. Szerintem a tudomány soha nem fogja tudni bebizonyítani, hogy van-e élet a halál után, vagy nincs, létezik-e teremtő, vagy nem. Ugyanígy egy keresztény sem tud észérvekkel meggyőzni senkit arról, hogy kicsoda Jézus. Hogyan lehetne elmével elfogadni azt, hogy Isten igéje testté lett, egy szűz által bejött ebbe a világba, és halála után feltámadt. Sok embert nem a félelem ösztönöz Isten keresésre, hanem az a vágya, reménysége, hogy nem lehet, hogy csak ennyi az élet. Kell, hogy legyen valami, amiért érdemes igazságban járni, akkor is ha néha üldöznek miatta.
    A kapcsolatot – egy nem az elhívásának megfelelően működő egyház – pontosan azzal veri szét szerintem, hogy az egyén és az általa tisztelt isten közé épül, ahogy írtad.
    A többit én is hasonlóan gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Fabiny igen éles megkülönböztetést tesz a közéleti és a politikai kereszténység között,amikor az utóbbit elég erős jelzők kíséretében veti el. Nagyjából és egészében leírva a katolikus egyház nyomulását a politikai-államhatalmi befolyásért. Szerintem közéleti kereszténység alatt azt érti, hogy nem lehet az egyházak tevékenységét kizárólag a transzcendenciára szorítani, hiszen az egyház emberi mindenkor tanácsokat adtak az embereknek nem csupán vallási ügyekben, hanem az életvezetés körében – ráadásul mint állampolgárokat őket is megilleti a vélemény-nyilvánítás joga, “csak” azért, mert az egyház emberei, ezen jogukat nem lehet korlátozni. Hogy nagyobb hatást tudnak vele kifejteni? A vezető politikusok is – mindez csak ismertség és követői létszám függvénye.
    Egyébként a vallás és a katolikus egyház viszonyában ugyanazt a problémát látom, mint Orbán és az egyház viszonylatában: keveredik, hogy melyik az eszköz és melyik a cél. LEHET, hogy az Egyház a kezdeti időkben azért vágyott hatalomra, mert ezáltal jobban tudta érvényesíteni és terjeszteni a hitet. De nagyon korai időkben már utat tévesztettek, és egyre inkább a hatalom lett a cél.És LEHET, hogy Orbán is először csak alkalmas eszközt látott a kat.egyházban – de most már a Vatikán hatalmának restaurációja a követendő cél, aminek mindent alárendel?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  47. ???
    A pogány halála után csontok, némi hamu és mikroelemek, valamint mások emlékezete marad, de a most hatalmon lévő hívőket az ördögök fogják a pokolba rángatni! “Ki miben hisz, abban üdvözül”
    Egyébként a világvallások közül eléggé korlátolt ez az egyszeres feltámadást ígérő keresztény, mennyivel nagyobb léptékű a buddhizmus sokszoros újjászületése – és még az ausztrál bennszülöttek “álmok álmodói” is ezoterikusabbnak tűnik. Miszerint egyetlen hallhatatlan lélek-készlet van, amely hol ilyen, hol olyan formába álmodja magát. Ami sokkal közelebb áll a buddhizmus örök körforgásához, mint a keresztény hit egyetlen ciklusához.
    A hitetlenek semmiféle ciklikussága a másik véglet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. “És itt nő meg , vagy válik létfontosságúvá a gyermeknevelés és az oktatás szerepe. Ezért a harc a felekezeti iskolák működtetéséért, és a sokrétű álszent próbálkozás a vallási mozzanatok becsempészéséért a világi nevelést biztosító oktatás tananyagába.
    Ezek mind és mind a lelki nyomorékképzés műhelyei.”
    Ettől rettegek!
    Erre figyelmeztetem gyermekeimet.
    Nem fogják fel, sem ők, sem a baráti társaságuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  49. Tisztelt kekec!
    Az én meggyőződésem szerint a “hitetlenek” világról – és benne az emberi élet végességéről – alkotott nézetrendszere nem egyszerűen csak véglet, hanem egyetlen. Egyszerűen és természetesen, sőt bizonyítottan ezen kívül más nem létezik.
    Az összes többi – még akkor is ha a természetben létező ember szerethetőbbik oldalának (pl. fantázia, stb…) termékei is – csak mese. Erre bizonyítottan szükségünk van – mesék nélkül élni sem lehet – de iszonyatos hibát követnénk el ha ennek mintájára szerveznénk meg az életünket.
    Meggyőződésem, hogy a legkevesebb konfliktust okozó etikai rendszer, egészséges értékrend csak erre a talapzatra építhető fel.
    Mert bár a természettől szerencsésen megkaptuk – helyesebben fogalmazva kialakult bennünk – a felejtés képessége.
    De itt nem létezik a “bűnbocsánat” intézménye, amely egy két miatyánk vagy hiszek egy elmormolása után mentesít mindazon ocsmány bűn lelki terhe alól amit valaki elkövetett.
    S mivel ennek hiányában az elkövetett bűn erkölcsi súlyát egy életen át cipelni kell, a józan logika azt gondolja, hogy akkor már azt – a gondolatban megfogant bűnt, ilyen súlyú büntetéstől fenyegetetten – el sem követik.
    Az már egy dolog, hogy különbség van elmélet és gyakorlat között. Itt valószínűségről beszélek, megismétlem egészséges értékrendet feltételezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. Egyszerű: Orbán elad minket a Vatikánnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

KDNP: egyházüldözés a közteherviselés 2012. március 27. kedd | AN

Bertone: a pápa Kubában a demokráciát segíti 2012. március 23. péntek | AN

Gyurcsány meghirdette az ellenállás programját 2012. március 16. péntek | AN

Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét 2012. március 6. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos