Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bertone: a pápa Kubában a demokráciát segíti 2012. március 23. péntek 13:33 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bertone: a pápa Kubában a demokráciát segíti
Vatikánváros – A pápa ma, pénteken kezdődő mexikói és kubai útja előtt Tarcisio Bertone szentszéki államtitkár a La Stampa című torinói napilapnak nyilatkozott, megemlítve a Vatikán belső feszültségeit és a pénzmosás elleni küzdelmet is.
.
„Nem hiszem, hogy a pápa látogatását a kubai kormány eszközként használja ki: ellenkezőleg, a látogatás a demokrácia felé vezető utat segíti”, hangoztatta a La Stampának Tarcisio Bertone. Hozzátette, hogy II. János Pál 1998-as kubai útja óta lépések történtek a vallásszabadság irányában, miközben erősödött a kubai egyház és állam közötti párbeszéd és együttműködés. „Konkrét lehetőség van papjelöltek képzésére”, fogalmazott Bertone, problémának nevezve azt, hogy még mindig nem sikerült egyházi iskolákat és más katolikus intézményeket működtetni.
.
A vatikáni miniszterelnökként ismert Bertone kitért a pápai állam és a kommunista Kína közötti viszonyra is, hangoztatva, hogy a Pekinggel való párbeszéd „nem szakadt meg, bár néha fáradságos és váltóáramszerűen halad”.
.
A Vatikánból kiszivárgott bizalmas dokumentumokról Bertone azt mondta: olvasott olyan feltételezést, miszerint ez ellene szóló összeesküvés lenne. „Nem tudom mivel magyarázni ezt a hirtelen agresszivitást”, fogalmazott. Ami pedig a Vatikánt ért korrupció és pénzmosás vádját illeti, Bertone úgy válaszolt, hogy „sajnos egyetlen egy intézménynél sem lehet minden ott dolgozó becsületességét garantálni”. Bertone hangsúlyozta, hogy a Vatikán kész a pénzmosás elleni küzdelemben való nemzetközi együttműködésre. Ügyészi kérésre ez olyan ügyekre is érvényes, amelyek a pápai államban 2011-ben bevezetett pénzmosás ellenes intézkedések hatályba lépése előtt történtek.
.
A 75. életévét és az egyházi nyugdíjkorhatárt betöltött Bertone távozására XVI. Benedek egyelőre nemet mondott. „A pápa dönt arról, meddig maradok”, mondta az államtitkár.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Bertone: a pápa Kubában a demokráciát segíti , 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Miafene…a Vatikán mint a demokrácia szorgalmazója ?
    ( Mit meg nem érek…még a végén bejön F . Karinthy hülyesége , egyik humoreszkjéből : a ” kommunista püspök ” )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. “„sajnos egyetlen egy intézménynél sem lehet minden ott dolgozó becsületességét garantálni”. ”

    Hát még a Vatikánban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. Addig jó Kubának, amíg a vatikán nem terjesztheti ki ott is a hatalmát!!!
    .
    A “pénzmosási szemfényvesztés” van, kamu, hogy kivizsgálnák (esetleg beáldoznak valakit mint itt a pécsieket).
    .
    ÁLLÍTSÁTOK MEG A PÁPAI ÁLLAM TERJESZKEDÉSÉT!
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. A Vatikan inkabb szorgoskodjon azon,hogy vegre ugasson valamit az muszlim terroristak ellen……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. Tudom buta kérdés: de A Vatikánnak nem a hitélet kérdéseivel kéne foglalkozni? Nem kellenne foglalkozni az egyházban terjedő pedofíliával, az inkvizíció bűneivel, ahelyett, hogy Kubában és Kínában próbálják a népek mákonyát terjeszteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. “sajnos egyetlen egy intézménynél sem lehet minden ott dolgozó becsületességét garantálni” Különben is, ha a Vatikánnak hasznot húz,
    akkor “szegény bűnös lélek”, ha meggyónja mi feloldozzuk bűnei alól és
    az élet megy tovább!
    .
    Ugyan milyen lehet a Vatikánból megsegitett “demokrácia” ?
    Szerintem a német pápa után: Olyan mint a háborúban a “Hitler cipő”,
    vagyis Felül viksz, alul niksz!
    Geyza
    Én inkább forditok rajta: püspök kommunista álarcban.
    (a Vatikán ügynöke, csak fel ne ismerjék)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Szakmai tapasztalatcsere ez a látogatás. Mindig lehet tanulni a másiktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Stirner:
    Miért?
    A Vatikánban dolgoznak ?
    ( Aki dolgozik az nem ér rá pénzt keresni , ezt vedd figyelembe.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Hmm… Geyza, azért a kasztráció munka ha a gyermek megrontás nem is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Nem valószínű, hogy a pápa bárhol is a demokráciát kívánná segíteni. A disznó se szokta a szájában odavinni a kést a böllérnek.
    De attól véletlenül még összejöhet neki.
    A kubai kommunizmus is egy totalitásra törő rendszer. A katolicizmus is az. De azért van, amiben ellenségek.
    Szóval, ha ezek elkezdik eszegetni egymást, az azért mindenesetre ingergazdagabb környezet lesz, mintha csak az egyik volna jelen. A két versengő játékos kénytelen lesz egymás ellen érvelni (meg persze szövetségeket is kötnek majd egyben-másban), és ilyenkor mindig vannak néhányan, akikben felkél az érdeklődés, elkezdenek tájékozódni, beszélgető körök alakulnak, egy ilyenben valakinek vannak használható külföldi ismeretségei-forrásai, szóval valami beindulhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. (Az előbb nem jó fogalmazás volt az, hogy “valami beindulhat”, Kuba nem egy hermetikusan elzárt ország, sok kubai családnak dolgoznak egyes tagjai észak-Amerikában, és Raul Castro rendszere is engedékenyebb, szóval a beinduláson már túl vannak. De a fent említett versengés újabb rendszerhű rajongókat késztethet kritikus gondolkodásra.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. A Vatikán sokkal nagyobb hatalmat akar Kubában.
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. commandante!
    .
    “A Vatikán sokkal nagyobb hatalmat akar Kubában.” :
    A hit monopóliumát, azt minden esetre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Mikor segitette elo a demokraciat a romai katolikus egyhaz ? Miert kezdene most ?
    Ugyanugy dorgolodzik a hatalomhoz ahogy egykor a magyarorszagon is tette a szocializmusban. A rendszervaltas utan meg a regi komcsik ellen fordult es nagy hangon uvoltozte hogy vissza az egyhazi vagyont. (Amiert persze a romai katolikus egyhaz megdolgozott ugye ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Természetes, hogy olyan országokra figyel a Vatikán, ahol híveit kirekesztik, vagy legalábbis nem szolgálja a világi kormányzat ki eléggé. Jobb lenne, ha mindkét fél maradna a saját térfelén, a pápai állam törődjön saját viselt bajaival (pedofília, anyagi ügyek, korrupció, pár száz éves egyház-szakadás :stb), Kubát pedig hagyja meg az ott élőknek, nélküle is elboldogulnak valahogy addig, amíg a kommunista vezetés végleg be nem dől.

    fringe:

    A Vatikán igenis tesz az iszlám fundamentalizmus ellen; évente találkozik egy-két muszlim szent hely főimámjával, kedélyes formaságok közt széles mosollyal mondanak valami belevalót a kamerák mikrofonjába, és ennyi. Mégis mit vártál, hirdessen keresztes háborút egy protestáns USA és szekuláris-liberális Európa világi kormányzatainak támogatásával? A felvilágosodás óta egyre tehetetlenebb, csak olyan nyugatias országokba tud némi erőt felmutatni, ahol azelőtt is volt rá történelmi példa (pl: Lengyelország) avagy a kommunista diktatúrák rákfenéjeként máig vevők az autokrata, egypártrendszerű államvezetésre (pl: Magyarország). Örül annak, hogy még van egy nyúlfarknyi helye Róma közepén, ahol még a maga ura és hogy a mély szegély Fekete-Afrikában és egyes távol-keleti országokban még van kereslet középkori felfogására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Stirner:

    A kasztrálást nem az egyház végezte el, azt döntően a serdülő fiúk saját szülei, például az anyja fosztotta meg a gyermeknemzés lehetőségétől, továbbá nem feltétlenül váltak ők az egyház szorgos előadóivá, a korabeli arisztokrácia talán még inkább megkedvelte, sőt a mai bulvárceleb hulladékokhoz hasonló felhajtás övezte őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Ma nagyimnál hallgattam az mr1 műsorát (nála ez az állandó zajkeltő), és felháborodva sorolták, mikor kik említenek pénzmosást vatikán részéről, így amikor jött a RK barátnője, és gyűjtésről beszélt, neki álltam kutakodni a neten
    .
    Ezt találtam.
    Tud a vatikán legálisan lenyúlni jóhiszemű emberektől:
    http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1773
    .
    Nem csak keresztények élnek az adott területen, azok “felfordulhatnak”???
    Igaz, csekélyke összeget kapnak ők ebből, hiszen nincs elszámoltatás, a zöme vatikáné lesz adó mentesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. yoda,
    A régi vicc szerint a tanító néni felszólítja az osztályt, hogy mindeki hozzon be 100 forintot az Észak-Bugundai éhezők megsegítésére. Másnap mindenki behozza pénzt, csak Móricka áll fel: “Apukám nem hiszi, hogy éheznek Észak-Bugundában.
    Egy héttel később újabb 100 forintot kér a tanító néni a Észak-Bugunda-i járvány megfékezésének elősegítésére. Másnap Móricka: “Apukám nem hiszi, hogy járvány vagy Észak-Bugundában.”
    Újabb hétre rá 300 forintot kér a tanító néni az Észak-Bugunda-i kommunista párt támogatására. Másnap Móricka 500 forinttal jelenik meg: “Apukám most már elhiszi, hogy éhínség és járvány van Észak-Bugundában.”
    A RK egyházzal is hasonlóképpen lesznek a dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Nincs eleg baja Kubanak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Azért ennyi pedofil botrány után, most még ez a kasztrálás is..és még mindig nem akarnak semmin se változtatni, elismerni egy kicsit hogy annak a Luthernek tán egyest-másban igaza volt. Nem ismerek Istentől ennyire távol lévő egyházat.
    ——————————————————–
    Jól írta egy jeles német gondolkodó:
    “A fanatizmus, ha teret nyer, csak addig nem lép fel ellenségesen e kormányzatok ellen amíg azok elfogódtak a jogtalanság és erkölcstelenség szolgálatában”

    Megjegyzem a katolicizmusra gondolt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Én most most olvastam ezt, botrány!!!
    http://velvet.hu/sztori/2012/03/24/horrorkolostor_ausztriaban/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Stirner:
    Nem maga a pap kasztrál hanem csak a pap-bérenc orvostudor.
    Hogy türne le a keze csuklóból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. bozse:
    nem csodálkoznék ha kiderülne hogy a Katolikus Egyház valahol a délamerikai Egyenlítő környékén máglyahalálra ítéltet bennszülötteket , mert azok ragaszkodnak ősi vallásuk egyes elemeihez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kubáról jut eszembe:
    Batista kiadott egy könyvet saját költségén, aminek a címe Kövek és Törvények.
    “A Törvények nem kerültek neki semmibe, a Kövek pedig hoztak a konyhára.A közmunkák minden szakaszukban ontották feléje a milliókat.”…
    Nemzeti adakozásból(aminek jó része az ő zsebébe vándorolt felállíttatta Havanna legnagyobb terén José Marti emlékművét….” ( a stadionépítési mánia jutott eszembe és a Kossuth tér)

    Dominikára menekült. Azután tovább Madeirára.Némi anyagi veszteséget elszenvedett,de:
    “Bármilyen jelentékenyek voltak is azonban ezek a veszteségek, mit sem számítottak a diktatúra hat esztendeje alatt felhalmozott és svájci, francia és olasz bankokba kihelyezett óriási vagyonhoz képest. …Összes vagyonát Madeirára való visszavonulása idején négyszázmillió dollárra becsülték.”
    Robert Merle: Moncada

    Ha nem vigyázunk így járunk mi is kedves vezetőnkkel.
    Castróék pedig vigyázzanak a Vatikánnal(előre tolt helyőrség).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. A Vatikán meg a demokrácia??? Röhej!!! Egy Pedofil, buzi, maffia és gyilkos, hataloméhes szervezettől ez a nyilatkozat irtózatosan gusztustalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A minap hallgattam déli egy órakor a Kossuthon a Rádiószínház műsorában egy honvéd hadnagy személyes visszaemlékezéseit 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc eseményeiről, konkrétabban Budavár ostromáról.
    Egy valami megütötte a fülemet, hogy megemlít bizonyos “polyák” katonai egységeket, amelyek az osztrákok, tehát a magyarok ellenségei oldalán “védték” a budai várat, kioltva sok magyar honvéd életét.
    Csodálkozásom oka, az a manapság oly sokat emlegetett “lengyel, magyar egyet akar” szövegű blöfflötty, amelyet elsősorban a Katolikus Egyház szorgalmaz és melynek hazug jellegére, minél jobban belemélyülök a történelmi tényekbe egyre jobban látok. Mint ahogy érdekes mód, a Szabadságharcban a katolikus horvátok is a nemzetiségek közül a legnagyobb ellenségként, a legnagyobb odaadással küzdöttek ellenünk.
    Erről ma nem beszélnek az egyház fogadatlan prókátorai…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Ui:
    .
    Aztán ott van a felvilágosodás kora. Akkor mitt tett az egyház? Hol állt?
    Csak egy eseményt említenék, Martinovics és társai kivégzését, akiről vérmezői lefejezése előtt a gyönyörű Krisztina-városi barokk templomban szabályosan letépték a csuháját, lenyírták a tonzúráját s úgy alsóneműben, lekopaszítva rakták fel a szekérre, hogy hóhéra kegyeire bizzák a porig alázott gondolkodót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány meghirdette az ellenállás programját 2012. március 16. péntek | AN

Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal 2012. március 9. péntek | AN

Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét 2012. március 6. kedd | AN

Gyurcsány leiskolázta Márfit 2012. március 3. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos