Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tízezres ellenzéke van a diktatúrának 2012. március 10. szombat 19:22 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(140)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tízezres ellenzéke van a diktatúrának

Budapest – A diktatúra március 15-re szervezett erődemonstrációja előtt a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetett a Kossuth téren. A rendezvényen a vártnál kevesebben jelentek meg, továbbra is tízezresre tehető a tiltakozását aktívan kifejező ellenzékiek száma. Dicséretes a szervezők munkája és a résztvevők támogatása, de feltűnően nincs ereje, programja, még a helyzetre vonatkozó világos diagnózisa sem az ellenzéknek, nincsenek nagyhatású vezetői, szónokai a megmozdulásoknak, ahogyan rendszerellenes tömegek és forradalmi hangulat sincs. Az Orbán-rendszer diktatúrája csendben csordogál, miközben a hazugságok alpári világával szembeni bénultság nem oldódik.

Dramaturgiailag nem különösebben felépített, a profizmust sok tekintetben nélkülöző, helyenként széteső, bár céljait tekintve tisztességes szándékú és nem túl nagyhatású tüntetést rendezett szombaton a Magyar Szolidaritás Mozgalom a Kossuth-téren. Az ellenzéki megmozdulásokból továbbra is hiányzik a pénz, a szakértelem, a kellő szervezettség, az Orbán-rendszer lényegének ismerete és program a felszámolására. Nincsenek az ellenzéknek igazán jó válaszai a fasiszta diktatúra nyelvezetére, a hazugság erejére, a tömegeket kábító üzenetére. Nem találja az ellenzék az Orbán-rezsim ellenszerét, mert nem ismeri fel annak lényegét.

Hiába hangzanak el erős szavak és mondatok, azok nem a lényegről szólnak és erőtlenek maradnak, tömegeket mozgósító hatásuk nincs, a felismerés katarzisát és a győzelem ígéretét nem hordozzák. Mindez a kép javulhat a Milla március 15-i tüntetésén, amelynek szervezői profibbak, noha morálisan a Milla elszenvedte első nagy vereségét a csalásnak tartott és egyébként is elhibázott alternatív-köztársasági elnök választásával.

Minden együttérzés és elismerés mellett azt kell mondani, hogy az ilyen jellegű tüntetések semmivel nem viszik előbbre a szabadság ügyét, alulról építkező felvilágosítás nélkül erre esély sincs, miközben azeknek a mozgalmaknak a vezetői sincsenek tisztában azzal, hogy miről kellene felvilágosítani a népet.

Magyarország továbbra is a hazugság, a populista demagógia uralma és igézete alatt áll. A magyar demokratikus érzelmű értelmiség csődöt mondott, nem talál megfelelő válaszokat, nem képes felismerni azt a történelmi folyamatot, amibe az Orbán-rendszer illeszkedik, és ami az Orbán-rendszer lényege. A tiltakozások  a felszínt kapirgálják, ennek köszönhetően esélyük sincs arra, hogy a tömegeket a szabadság és a demokrácia ügyének megnyerjék. Nincsenek tisztában az ideológiák jelentőségével, az ideológiai harc szükségességével, nem ismerik fel még az ellenfelet sem. Így ezek a megmozdulások az ideológiailag jól felépített hazugságok által fogva tartott orbánista tömegek gúnyolódásának célpontjai és a rendszert legitimáló ellenzékiség erőtlen megnyilvánulásai maradnak.

Hiába beszélnek egyre határozottabban egyes szónokok, ha hiányzik a tisztánlátás, ha a kimondott szavak nem találják el és nem semlegesítik a hazugságokat. Dicséretes, amikor Kónya Péter azt mondja, hogy “ki kell jelentenünk, Orbánnak és bandájának meg kell buknia”. Ez igaz, ahogyan az is, hogy “az alaptörvényt és az összes eddigi intézkedést a történelem szemétdombjára kell dobni és elégetni”. És hogy “nem leszünk Orbán talpnyalói és rabszolgák a saját hazánkban!” De ezek a szavak nem győzik le az ellenfél által használt szavakat és hazugságokat a lelkekben.

A leghatásosabb szónokok sem találják meg az üzenetet. “Kádár apánk nem élt hiába, van méltó követője a jelenlegi miniszterelnök” – mondta Ungváry Rudolf, miközben Orbán egyáltalán nem Kádár szellemi örököse. Az sem igaz, bár jól hangzik, hogy ez a kormány nem is baloldali, nem is jobboldali, csupán egy maffiózó gazdasági csoportosulás. Az is, de nemcsak az. A kirekesztés igaz, és részben az is, hogy a sok nemzeti szöveg csak arra való, hogy eltereljék a figyelmet az alkalmatlanságukról, és ez a nemzeti szájtépés rendszere. De ez a szöveg nemcsak arra való, erre kellene rájönni.

Az orbáni rendszer zsarnoksága kirekesztésre épül, de meg kellene nevezni azt a gyilkos ideológiát, amely az alapja. Akkor lehetne megérteni, miért van az, hogy “aki nem ennek a kormánynak a híve, az nem tartozik a nemzethez, a hazához”. Ungváry Rudolfnak igaza van, amikor azt mondja, hogy “nincs már semmi vesztenivalónk, nincs más választásunk, mint a szembeszegülés, ez nem a mi államunk, ez nem a mi kormányunk, ez nem a mi rendszerünk. Nyújtsunk kezet egymásnak, nagy küzdelem áll előttünk, ne tűrjük.” De hiányzik a hallgatóság és a jelen nem levők szívéből és elméjéből is a felismerés, hogy mivel állnak szemben, mit kellene itt megdönteni, mi áll a zsarnokság mögött, ezért nincs belső motiváció, egy ilyen felhívás után a résztvevők még énekelgetnek egy kicsit és elmennek haza.

Hiányzik a katarzis, mert nincs eltalálva az igazság. Ezek a megmozdulások tiszteletre méltóak, csak szart sem érnek, üresek maradnak, zengő érc és pengő cimbalom, amely békésen elkísérheti az Orbán-rendszer következő húsz évét, fenntartva azt a látszatot, hogy van itt demokrácia, van itt szólásszabadság, és igazolva azt, hogy a rendszert ellenzők közössége egy szűk kisebbség a rendszer híveinek elkötelezett, ideológiailag tiszta, egységes tömegeivel szemben. És ez még igaz is. Az ellenzékből a szellemi muníció hiányzik, ezért vesztésre van ítélve, amíg ez nem változik.

A legnagyobb hatása még a kórusban kiabált “Orbán takarodj!” rigmusnak van. A gyenge rendezvényeket, az igazságot fel nem ismerő, el nem találó értelmiség erőtlen és hatástalan beszédeit egyelőre nagyobb hatással váltaná fel az is, ha a tömeg órákon át azt zúgná, hogy “Orbán takarodj!”.

A fentiek igazolására álljon itt az Orbán-rendszer propagandagyárának szűkszavú közleménye a rendezvényről. Felháborító az agyonhallgatás, hogy a nemzeti hírügynökség még egy ilyen rendezvényről is csak ennyit közöl, de kifejezi azt is, hogy a hatalom birtokosai szempontjából a megmozdulás nagyjából ennyi vizet zavart. A tüntetés utáni falusi búcsú hangulatról inkább diszkréten hallgatunk. Hogy a Magyar Fokhagyma Front Oszama bin Laden, Kim Il Dzsong és Kadhafi emlékének kért néma főhajtást, az viccnek rossz, felszólításnak pedig ízléstelen és felháborító.

Budapest, 2012. március 10., szombat (MTI) – Néhány ezren gyűltek össze szombaton a fővárosi Kossuth Lajos téren a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes tüntetésének kezdetére.

Az Együtt egy új köztársaságért! címmel meghirdetett demonstráció kezdő időpontjára, délután három órára a résztvevők teljesen elfoglalták a tér közepén lévő betonplaccot és a vele szemben lévő járdát. A szervezők az Alkotmány utcában is felállítottak egy kivetítőt és hangfalakat, de ezekre ekkor nem volt szükség – tapasztalták az MTI tudósítói.
A téren nagyon sok, a Lehet Más a Politika (LMP) által felállított, népszavazási aláírásgyűjtő kioszkot lehet látni; többnél is hosszú sorokban várakoznak az emberek.
Az esemény kezdetén Kovács Kriszta színésznő, a rendezvény moderátora köszöntötte a “köz-társakat”, akik szavai szerint azért gyűltek össze, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.
A szervezet egyik társelnöke, Kónya Péter a hét elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: szerinte nem volt reális a kormányfő országértékelése, ezért azt várja, hogy az emberek maguk is értékelnek majd azzal, hogy részt vesznek a demonstráción. A megmozdulás szervezői szerint a magyar társadalom “a tűrőképességének végső határaihoz érkezett”; a megemelt adóterheket, a munkabérekre vonatkozó új szabályozásokat már mindenki a saját bőrén tapasztalhatja. Úgy vélik, a “magyar társadalomnak meg kell mutatnia, hogy az Orbán-kormány már elért a falig”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 76 szavazatból)
Tízezres ellenzéke van a diktatúrának, 4.6 out of 5 based on 56 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(140)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

140 Reader’s Comments

  1. Sajnos a nézet külőmb ségek meg oszt ják a széleseb össze fogást.Az új nemzedék ki akarják had ni az o kat az ellenzéki politikusakat akik sokat tettek a demokratikus meg új jításá ért,nem tudnak egységesen fellépni . A fiatalok. ki a karják hadni a tapasztalt időseb politikus okat akik nép szerűek, széles körbe el ismertek.A teljesség fel sorolás nélkül Kuncze Gábor Vitányi Iván Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc Bokros Lajos Békésy László stb.stb.Vagy a demokratikus gondolkodó értelmiséget se , had ják szó hoz jutni.nem akarok senkit felsorolni hószú lenne a .A Demokratikus Ellenzék ha nem tud össze fogni,tovább ra is ki akarják Zárni a fia tal ók /A SZÜZEK/ Az idő.seb generációt. EGYEDÜL NEM MEGY! a Szombati Tíltakozáz is jóbban sikerült volna széle seb össze fogással.EGYEDÜL NEM MEGY!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. girbegurba – azért nem egészen. Valamennyi kormány osztja azt a véleményt, hogy csak abban a statisztikában bízik, amit maga hamisít. És igaz ez a közvélemény-kutatásokra. Egy párt, egy mozgalom, egy eszme támogatottságát a fizikailag megjelenő tömeg nyomatékosítja. Nem véletlenül űznek számháborút ezért a megjelentek létszámával, a közvetítés – nem közvetítés (térkamerák) manipulálásával. Mert a tények makacs dolgok, de a tálalásukat lehet befolyásolni.
    Egyébként egyet értek Gyurcsánnyal:
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/blogok/gyurcsany-ferenc-blogja/1885-a-nihil-bar%C3%A1tai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is. – George Orwell
    Tehát nem elég a jelen törvényszerűségeit és rejtett áramlatait feltárni. Ahhoz, hogy legyen jövőnk, meg kell küzdeni a múltért is! Tehát az EGÉSZ rendszerváltásért 1989-től és benne az elmúlt 2-4-6-8 és akárhány év saját értékeléséért _ amely nem egyezhet (már csak az eltérő nézőpontok szerint sem egyezhet) a jobboldaléval.
    Aki szó nélkül hagyja tehát az elmúlt x évezés: az kollaborál Orbánékkal és a hatalmon maradásukat segíti elő – ahogy a ballib értelmiség a hatalomra kerülésének elsősorban küzdő támogatója volt. Ahogy a weimariak is azok voltak. Nincs különbség a történelmi felelősségben – reméljük, hogy a következményekben lesz – méghozzá nagyságrendi. Bár nekünk az is sok(k) ami eddig jutott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Én ott voltam a tüntetésen, az előzőn is annak ellenére, hogy a DK-s vagyok. Többet én sem megyek. Elment a kedvem attól, hogy amíg én 140 km-t utazok, hogy az Orbán elleni tüntetésen részt vegyek, addig a pestiek, akik helyben vannak fülük botját sem mozdítják. Kétmilliós pesti lélekszámból minimum2-3 százezernek ott lett volna a helye. Elkeserítő ez a közöny. Ha vidékről nem utaztak volna fel, a fele tömeg sem lett volna.
    Majd 2014-ben a szavazófülkében ki-ki eldönti akar-e diktatúrában élni, vagy változtat ezen az áldatlan helyzeten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Csak segítenék a sok itt lévő, magát “demokratának” tartónak, akik nem tudják mi a “néphatalom”. A néphatalmat hívhatnám a nép uralmának is, csak hát akkor hívhatnám demokráciának is….
    Akkor értenék, hogy mit jelent?

    “A demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma. A szó töve a δημος (démosz) nép szó, a κρατειν (kratein) jelentése uralkodni, a ία (ia) pedig egy képző. ”

    Még mindig azt mondják, hogy nem lehet megcsinálni, hogy a nép nem alkalmas a hatalomra?
    Akkor csak annyit kérdeznék, ha nem hisznek a nép hatalmában, miért is nevezik saját magukat “demokratának”????????

    Persze amíg itt ilyen “kekec” emberek a hangadók és a megmondóemberek, miért várnánk, hogy az emberek megértsék a diktatúra és a demokrácia közti különbséget?
    Hiszen az ittlévők se értik mi a különbség egy parlament vagy egy nép által alkotott alkotmány között – így nem tudják mi a különbség egy diktatúra és a demokrácia között – akkor hogy értené az a nép, akiket ilyen “kekec”- féle értelmiségieknek kellene felvilágosítani???

    Nincs jogotok bírálni a népet.
    Az elit magát a népen kívülre (a nép fölé) helyezte, az értelmiség meg hagyta, hogy az elit egy része a médiát felhasználva intenzív néphülyítést hajtson végre az elmúlt 20 évben.
    Mert az értelmiség azt hitte, hogy neki is jó, ha a nép tudatlan, ha vezethető és irányítható, ha nem gondolkodik. Mert azt hitték, hogy ezzel szereznek maguknak jó pontokat az elitnél…..
    Tévedtek….
    Az elitet csak a maga helyzete és hatalma érdekli.
    Az hogy Orbán felmondta a társadalmi szolidaritást, és 4 millió embert gyakorlatilag lassú halálra ítélt, ebben vastagon benne van az értelmiség felelőssége. Aki elhitte Orbánnak, hogy a szegények maguk tehetnek a saját sorsukról, és megérdemlik a sorsukat.
    Aki így gondolkozik, az nem ember.
    nem feltétlenül fasiszta, de nem ember.
    És ezek vallják magukat zsidó-keresztény gyökerű kultúrembereknek, magyaroknak….:-(
    Aki így gondolkodik, az az állatok szintjén van, mert az ember pont attól különbözik az állattól, hogy nem hagyja sorsára a gyengéket…..
    De EZEK az állatok alaptörvény szintén deklarálták a maguk állati mivoltát, amikor eltörölték az állampolgári jogon járó szociális ellátást…
    És ehhez az elitnek és az értelmiségnek egyetlen szava sincs, csak elenyésző kisebbség emel szót ellene…..

    És azt mondják, hogy én kommunista vagy anarchista vagyok…..
    Szerencsétlenek!
    Én csak egy ember vagyok, de mik vagytok Ti, akik eltűritek az embertelenséget és elfogadjátok a diktatúrát???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. kekec,
    “Valamennyi kormány osztja azt a véleményt, hogy csak abban a statisztikában bízik, amit maga hamisít.”
    Csak a hülye kormányok. Az ilyen statisztika csak a nép hülyítésére való. Ha maguk is lehiszik, akkor végük (van).
    Az értelmes kormány szembe mer nézni a kozmetikázatlan igazsággal, sőt, mindent megtesz, hogy minél megbízhatóbb adatokhoz jusson. Persze ettől még gondosan hamisíthat is, hogy azt tegye közzé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Geri Tibor
    2012. március 11. vasárnap
    21:33
    Azért a demokráciát ne keverjük össze a felebaráti szeretettel!
    A demokrácia egy olyan államforma, ami intézményes garanciákat próbál biztosítani a hatalom túlzott koncentrációja és a hatalommal visszaélés ellen. Sajnos nem tökéletes. Eddig minden demokrácia megbukott (kivéve azt amelyik még nem). Erre a legismertebb példa a római demokrácia.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy keressünk mást. Dehogy! Éljen a demokrácia!
    Amúgy abban is egyetértünk, hogy a demokrácia az egyik legfőbb biztosítéka a felebaráti segítség megnyilvánulásának. A demokrácia és a közjót ismerő erkölcs egymást támogató jelenségek. Pusztán jogi formákra nem épülhet demokrácia. Annak fő támasza az állampolgárok meggyőződése.
    .
    Az Európai Unió sikerrel verte vissza a Vatikán nyomulását, hogy az Európai Alkotmány szövege utaljon a keresztény forrásokra, ezzel fogadja be a trón és az oltár szövetsége felé lopakodó propagandát és annak ügynökeit. Ezzel szemben Magyarországon termékeny talajra hullt a fasizta eszme. Ezért nincs nálunk demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. girbegurba
    “a demokrácia az egyik legfőbb biztosítéka a felebaráti segítség megnyilvánulásának.”
    .
    Itt már a Biblia keveredik a joggal, mégpedig az emberi méltóság alapján a megélhetéshez az állam által biztosított emberi joggal, amit Orbánék alaptörvénye két lábbal eltaposott. (Sajnos senki nem tüntet, és nem is tiltakozik nyilvánosan ellene.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Ninive harsogva röhögi Jónást, mint röhögték a rettentő szavak
    tudóját Ézsaiást. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Szóval amíg a politikai elit kifehérítése nem történik meg, addig olyan hazug parlamentünk lesz, mint amilyen most van.
    Szóval, parlamentbe csak az a 200 fő juthat be, aki maga vállalja, hogy húsz évre visszamenőleges vagyonosodási eljáráson esik át. Természetesen a házastársa illetve valamennyi gyermeke, életkortól függetlenül. Úgy gondolom, aki vállalja az ilyen típusú átvizsgálást, az nagy valószínűséggel “tiszta”. Talán a szülők átvilágítása sem lenne méltánytalan. Az átvizsgálást csak is párttól független adóügyi szakértők végezhetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Próbájuk meg reálisan nézni az országot és polgárait. Nem akarok minden ökörséget leírni amit meg lehetett etetni ezzel a néppel, csak a leglényegesebbre szorítkoznék. Mit lehet várni egy olyan néptől aki a demokrácia helyett ÖNKÉNT választotta az egypárti diktatúrát? Semmit! (nem érdekelnek a az áltudományos magyarázkodások, a végtelen butaságra nincs mentség)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Ez az “Egységfrtont” izé ez nekem olyan nem “kóser”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Ennek a népnek megfelel a rendszer amiben él.
    Ha nem így lenne,tenne ellene.
    Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. A cikket igaznak látom. A jószándékot én is szeretném kiemelni a tüntetés szervezöinek részéröl, a probléma mégis fennáll: nem igazán tudjuk, hogyan is váltsuk le orbánt.
    -
    Az alternatív köztársasági elnökválasztás aranyos – - viszont tekintettel a helyzet komolyságára, enyhe kétségbeesést érzek, hogy ilyennel szöszömötölünk.
    -
    Az értelmiség analizál, publikál, csak valahogy nem jutnak el a meglátásai a néphez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Kedves anonyme, engedje meg, hogy vitatkozzam:
    -
    véleményem szerint, akik orbánékat választották, többségben nem gondolták, hogy itt egypárti diktatúra lesz.
    -
    a butaság a félelemböl fakad, tápláléka az agymosás.Vajon hányan gondolják kishazánkban, hogy “én kis ember vagyok”? Hányan mondják egymásnak: “majd ök ott fent megoldják”?
    -
    Tud-e a nép önmagából okosodni? Ha szüntelen jogfosztottságát és értéktelenségét tapasztalja, honnan jöhetne az öntudat, az önérvényesítö képesség?
    -
    Iskolázási programok kellenének, dehát a nép felemelkedése nem érdeke sem az egyháznak, sem orbánnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Kedves zsuzsenkám!
    A több párti demokrácia és az egypártrendszer közti különbség felismerése nem igényel különösebb iskolázottságot!Ezt fel kellett volna ismerni mindenkinek és a második fordulóban megakadályozni a monolitikus diktatúra kialakulását. (én sohasem szavaznék egyetlen pártnak sem kizárólagos hatalmat, még akkor sem ha mindenben egyetértek vele)
    Számomra az sem elfogadható, hogy 300 forintért rohantak a zemberek szavazni és most nem veszik észre, többszörösét fizetik járulékként mintha egész évben (az egyébként maximált) vizitdíjat fizettek volna.Az Európában is kimagasló és végtelenségig igazságtalan felsőoktatási tandíjról nem is beszélve.
    Kezdem azt hinni, az átlag magyar állampolgár még számolni sem tud annyira primitív.
    Tökéletesen egyetértek parakid-l, ennek a népnek megfelel ez a rendszer, többre értékeli ha az állam megmondja mit kell tennie minthogy önállóan gondolkodjon és szabad legyen.
    És akkor most jön a kérdés, ki állhatna egy ilyen demagógiával, butasággal és ebből fakadó ellenségeskedéssel átitatott ország ellenzékének élére? (azt hiszem, azt már mindenki látja, a megosztott és sokszor laikus ellenzék semmire sem megy Orbánék professzionális hatalomgyakorlásával szemben)
    Ez az igazi 22-es csapdája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Március 15-én megemlékezhetünk 1848. dicső hőseire a DK központi ünnepségén, az V. kerület Egyetem téren 14 órakor, ahol beszédet mond Gyurcsány Ferenc pártelnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Ha valaki komolyan szembenéz az ellenzéki oldal helyzetével, annak világosan kell látni, hogy az ellenzéki összefogás valódi akadálya az LMP. Ugyanaz a párt amelyik gyanús körülmények között összegyűjtött kopogtatócédulákkal megakadályozta az MDF bejutását a parlamentbe és ezzel létrejöhetett a 2/3 is.
    Ha valaki kételkedik ebben az elméletben, akkor annak azt javaslom, hogy tegye fel azt az egyszerű kérdést, hogy az LMP vajon miért mondja ugyanazt 2006-ról mint a Fidesz és a jobbik? Azután azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy milyen népszavazási kérdéseket tesznek fel? Ebben az összetételben csak arra jók ezek a kérdések, hogy lejárassák a népszavazás intézményét. Talán nem véletlen, hogy az OVB könnyedén engedélyezte az aláírásgyűjtést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Optimista!
    Március 15-én aktuális lenne feleleveníteni – a katolikus hegemónia állami eszközökkel való előtérbe helyezése, a protestáns kisegyházak üldözése, jogfosztása kapcsán – Haubner Mátyás egykori győri evangélikus püspök bátorítását, aktualizálva:
    “10 millió ember fölött folyik a harc, hogy továbbra is barmoknak
    tekintessenek – e, vagy szabadjon emberré lennünk!”
    E mögé kellene értelmes embereknek felsorakozni, mert ez a rákos góc, hazánkban.
    Üdv: “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Sanyibácsi én is és Ön is amögé sorakozik fel, aki mögé akar.
    Személy szerint tisztában vagyok vele, kivel is szimpatizálok.
    Én már csak papíron vagyok katolikus, a papok túlságosan eljátszották a bizalmat. Innentől kezdve nem érdekelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Selmeczi szenátornőnek csak a francia import (ballib) fáj, a saját lengyel import viszont nem. Ugye milyen érdekes a sajátos jobbér kettős mérce?

    http://kepviselofunky.blog.hu/2012/03/12/selmeczinek_csak_a_francia_import_faj?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_03_12&utm_campaign=index

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Ez nem semmi!!!!!!!!!
    http://hvg.hu/itthon/20120312_milla_tuntetes_cohnbendit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Husz János Puszita

    5 óra felé mi is eluntuk az ácsorgást, kellett volna valami feladatot adni a népnek, mondjuk átvonulni A-ból B pontba, vagy mit tudom én. Kicsit még amatőrök és lehet, hogy nem elég képzettek ideológiailag, de azt mondták, amit mi, a kisemberek érzünk. Nem hiszem, hogy a Vatikánnal vagy a fasizmussal fenyegetve jobban megszólíthatnák az embereket, az Szdsz már próbálkozott vele, látjuk az eredményt. Nem az a lényeg, hányan voltunk, hanem hogy folyamatos akciókkal ébren tartsuk a lángot. Legközelebb is ott leszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Husz János Puszita

    Egyébként, az elmúlt 70 évben hányszor fordult elő, hogy egy CIVIL szerveződés 10 ezer, januárban 100 ezer embert utcára vitt? Miért lenne kudarc? Megjelent a sokat hiányolt civil ellenállás Magyarországon. Előbb-utóbb, hosszú vajúdás után megszületik a mi demokráciánk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Ezt a civil ellenállást leánykori nevén népidemokráciának és munkás-paraszt hatalomnak nevezik.A mostani kőcirkuszban is látható mire képesek a semmihez sem értő, gombnyomogató képviselői.Nem volt egyszer elég megtanulni, egy országot szövőnők és traktorosok képtelenek elvezetni.(legújabb kori történelmünkben erre jó példa a kárpitosból alkotmánybíróvá avanzsált Bihari áldásos tevékenysége a demokrácia lebontásában, a tudása még arra is kevés volt, hogy tisztában legyen a költségvetés fogalmával) Nem mellékesen, még egy normális tüntetést sem tudnak összeverbuválni a civilek.Számtalanszor leírtam már, egy profi diktatúrával nem tudják felvenni a versenyt amatőrök. Dehát a profi politikusok nem kellenek, Orbán és sleppje nyugodtan alhat, a megosztott ellenzék pedig álmodozhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Husz János Puszita

    OK Anonyme, megoldás? Kommentek hosszú során át olvasom, hogyan nem lehet. Akkor hogyan lehet? Marhára elegem van a fanyalgásból, a kommentelésnek nevezett pótcselekvésből is. Százszor inkább fogom magam és kimegyek tüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Egy másik cikkben értetlenkednek a Jobbik sikerén. Az a Jobbik amely gerjeszti az ellenségeskedést a humán értelmiségiek, politikusok ellen minden eszközzel magához próbálja vonni ezeket az embereket. A politizáláshoz nem elég a lelkesedés, szakértelem is kell. Igen, egy tüntetés megszervezéshez kellenek profi pszichológusok akik értenek a tömeg pszichózishoz, kellenek profi kommunikációs és gazdasági szakemberek és kellenek jogászok. És legfőképpen kellenek világos programok, egyszerű, mindenki számára érthető jelszavak.
    Tudom sok minuszt fogok kapni, de akkor is leírom. Az nem megoldás, hogy a rendvédelmi dolgozók céljaik elérése érdekében megjátszották az ellenzékit és nem alapjában támadták a visszamenőleges jogalkotást csak saját nyugdíjazásuk miatt tiltakoztak és próbáltak tömegeket állítani maguk mögé.Még a neonácikkal is próbálkoztak.
    Ha nem a rendszert magát támadjuk és elveszünk kicsinyes magánérdekek mögött SOHA nem döntjük meg a diktatúrát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Husz János Puszita

    A Szolidaritás azóta túllépett a kezdeti, szakszervezeti célokon, valódi rendszerváltást sürget. Gőzerővel dolgozik a programján, a tüntetésen világosan látszott Kónya beszédéből, munkával töltötték az elmúlt időszakot. Profi kommunikációs szakemberekhez pénz kell. Szükség van profizmusra, igen, de mit várjunk egy pár hónapos mozgalomtól? Adjunk legalább esélyt, kiforrja magát. Ha a DK hív, oda is elmegyek, ahhoz viszont korán van még, szerintem. Majd a kampányidőszakban. A végén úgyis a DK mögé állnak be Kónyáék, remélem legalábbis. Igen, addig is álmodozom, mert az Mszp-Fidesz tandemből köszönöm szépen, nem kérek, soha többé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Ha tízezeren is, de ott voltak! Be kell látni, nincs pénzük az embereknek vidékről felutazni 10-én és esetleg 15-én! Ez nagyon sokba kerülne, nem engedhetik meg maguknak!
    De vizsgáljuk meg a fizetett bértapsolókat! Tavaly márc 15-én 500 fizetett bértapsikoló mögé tudták elbújtatni a nemzet szónokát!
    Aztán a békemet! Fizetett, ingyen utaztatott, külhoni megvezetett, esetleg itthoni megfélemlített munkavállalókkal jött össze a százezres tömeg (400 ezeres?)! Pedig INGYÉ VOLT A KIRUCCANÁS!
    Na és akkor a koncertről most mit kellene írnom? Ott kemény 2000 forintot kellett volna a támogatóknak befizetni, esetleg saját költségükön odautazni!
    Na ez nem jött össze! Mert NEM INGYÉ VOLT! KUDARC-ba is fulladt a szervezés:ha nem fizetnek a tapsikolóknak, nem mennek!
    Szomorú, hogy most lengyel barátainkat is bérfuvarozzák – ez nagyon sokba kerül a magyar embereknek! (Mellesleg, hány lélegeztetőkészüléket lehetne venni ebből a pénzből?!)
    Azok, akik eljönnek a Milla tüntetésére, azok a saját költségükön teszik!

    Gondolkodjunk reálisan! Igenis kellenek a tüntetések, nem számháborúzni kell, meg kell érteni, nincs pénzük az embereknek utazni, a pestiek pedig még mindíg nem szenvedik annyira a nyomort, majd ha ők is jobban megérzik, menni fognak!
    Kónya Péter pedig igenis, hogy jól beszélt! Elmondta, hogy mi mindent kell megváltoztatni, hogy a demokrácia helyreálljon. Az EU ugyanezeket dolgokat mondja, most legalább láthatták, vannak itthon is, akik kiállnak a demokráciáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Voltpapnövendék

    Addig nem fog az egyszerű nép kimenni tüntetni, amíg el nem szakad a cérna. De az a cérna nem attól szakad el, hogy a delikvens éhenhal, Azt megteszi csöndben. Akkor háborodik, fel, ha csúnya szavakat hall. Gyurcsányt se azért utálták, mert bevallotta, hogy hazudott, az itt természetes, hiszen mindenki hazudik. Azon akadtak ki, hogy kurvaországozott. Az álszent, prűd érzelmeikbe belegázolt. Aki meg akarja buktatni Orbánt, hozzon nyilvánosságra valami felvételt, ahol cinikusan, trágárul beszél az országról meg a népről. Akkor mindenki az utcán lesz, ez a kulcsa a dolognak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Tessék:
    hátétépé://atv.hu/videotar/20120313_kerekasztal_a_habsburg_torteneti_intezetben
    Gerő András már a monarchia mint lehetséges államformát favorizálja. Kb a 9perc 30 sec után.
    Úgy látszik ebben az országban csupa futóbolond lakik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Avi
    2012. március 13. kedd
    11:38
    Szerintem ezt most félreértetted. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. gets
    2012. március 13. kedd
    11:44
    Nem hiszem, hogy félreértettem.
    Amikor Gerő a riporter felvetésére, hogy a “jobbik” azt mondja a parlamentben, hogy Magyarország nem királyság bár az én izlésem szerint való lenne. Erre a válasz, hogy már ő 2009-ben felvetette, hogy Magyarország lehetne alkotmányos monarchia…..
    Azt hiszem, hogy ezt nem lehetett félreérteni :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Aztán csak tovább kell hallgatni a véleményét az autokratikus közös pontról………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Avi
    2012. március 13. kedd
    12:31
    Pedig ebben mondta a lényeget – ugyanis tényleg hiányzik a mindenki által elfogadható pl. Árpi bácsi, mert őt csak próbálták agyatlanok kikezdeni, de nem igazán sikerült. Az más kérdés, hogy a monarchiát én sem tartom kiútnak – hülye ötlet, csak arra jó, hogy érzékeltessen vele egy fontos gondolatot, de nem számolt a hozadékaival. Sajna a köztársasági elnökök nagy részének sikerült rombolni, amit Árpi bácsi próbált kialakítani. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. parakid:
    Pontosan !
    Ettől annyira ” alattvalók “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. traianus
    - nem “csupán” az LMP az akadály. Azért az Mszp se kutya!
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/1904-molnar-csaba-nyilt-levele-mesterhazy-attilanak
    anonyme
    azért vedd már tudomásul, hogy a rendvédelmi SZAKSZERVEZETEK tüntetése volt, tehát természetesen először a munkavállalói jogokra korlátozódott. Azért elég hamar eljutottak odáig (már a D-day-on) hogy nem elég részjogokért küzdeni.
    dr.Kné
    A Szolidaritás megpróbálkozott már a több vidéki helyszínen és Pesten is több helyen egy időben tartott tüntetéssel is. Én a Moszkva térin voltam – szánalmasan kis csoportocska jött össze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. A MILLA 12 pontja

    A tavaly október 23-ai tüntetésünk jelszava – Nem tetszik a rendszer?! – tízezreket vonzott az utcára. Bennük az volt a közös, hogy elégedetlenek voltak azzal, ahogyan a kormány kétharmados többségével visszaélve leépíti a jogállamot és demokráciát. Idén gondoltunk egy merészet: vajon kijönnének-e ezek a tömegek akkor is az utcára, ha a rendszer fikázásától eljutnánk egy új rendszer igenléséhez? Elvégre több kell az orbántakarodjnál ahhoz, hogy visszaállítsuk a megtépázott jogállamot: egy pozitív programra van szükségünk!

    Mostanában sokan kérik számon rajtunk az ellenzéki összefogást: határozott álláspontunk az, hogy egy ilyen összefogás nem lehetséges anélkül, hogy kitöltenénk tartalommal. Csak olyan erőkkel szeretnénk összefogni, akik hozzánk hasonlóan levonták az elmúlt 22 év hibáinak tanulságait. A minimum+ programunk célja az volt, hogy feltárja az utat, ahogyan eljutottunk idáig, és utat mutasson a jövőre nézve. Széles körű egyeztetések után 12 pontban gyűjtöttük össze a civil társadalom támogatásának árát.

    1. Sajtószabadságot! – az önszabályozás elvén alapuló korszerű médiaszabályozást, a pártoligarchák médiabefolyásának korlátozását!

    Csoportunk eredetileg azért jött létre, hogy tiltakozzon a kormány médiatörvénye ellen, ami az Európai Unióban egyedülállóan központosított és a kormány által kézivezérelt, egypárti sajtóellenőrzést vezetett be. Az egypárti médiamutyihoz, a Klubrádió elhallgattatásának kísérletéhez nem juthattunk volna el a korábbi többpárti médiamutyi nélkül (Sláger-Danubius), a Lomnici-retusálás egy krónikus betegségtől szenvedő közmédia egyik utolsó tünete. A sajtóban a hirdetéseken keresztül aránytalan befolyással bírnak pártoligarchák. Egy olyan új médiaszabályozásra van szükség, ami a központosított pártvezérlés helyett független szakmai intézményeket hoz létre és a sajtó önszabályozásának elvét részesíti előnyben.

    2. Vallásszabadságot! – ne a parlament döntsön az egyházi státusz megadásáról, ne legyenek privilegizált “bevett” egyházak!

    Az új egyháztörvény gyakorlatilag visszalép a 19. század felfogásához: a parlamenti többség dönti el, hogy melyik vallási közösség számíthat egyháznak és melyik nem. A 21. században a pártpolitikának nincs helye a hitbeli kérdések eldöntésében. Új egyháztörvényre van szükség, ami megszünteti a “bevett” és kivetett egyházak közötti diszkriminatív megkülönböztetést, újra kell gondolnunk állam és egyház viszonyát.

    3. Népképviseletet! – átlátható pártfinanszírozást, új, kiegyensúlyozott választójogi törvényt!

    A magyar választási rendszer a rendszerváltás óta a sajtóhoz hasonlóan pártmutyikról szólt: mivel a pártok kampányának finanszírozása tisztázatlan maradt, a választó nem tudhatta, hogy kit is képvisel a képviselője a parlamentben. A kéz kezet mos alapon ezt a közhazugságot szinte senki nem kérdőjelezte meg komolyan, akárcsak a kopogtatócédulákkal történő üzelmeket. Néhány éve a Transparency International egy javaslatot tett le a pátfinanszírozás rendbetételére: ennek végrehajtása nélkül nem képzelhető el valódi népképviselet. A kormány új választójogi törvénye alapján 2002-ben és 2006-ban nem az MSZP, hanem a Fidesz nyert volna: ennek a törvénynek mennie kell, amennyiben azt szeretnénk, hogy a választások valóban a többségi akaratot tükrözzék. Az új választójogi szabályozásnak meg kell akadályoznia a kétharmados túlhatalom kialakulását és a kis pártok elleni negatív diszkriminációt is.

    4. Közteherviselést! – igazságos, az alacsony jövedelműeket segítő progresszív adórendszert!

    Az egykulcsos adó bevezetésétől az unortodox gazdaságpolitika apostolai anno azt várták, hogy ettől majd felpörög a gazdaság és a vállalkozói kedv – ezzel éppen ellenkező hatásokat figyelhettünk meg. Vajon valóban az alacsony jövedelműeknek kellene a hátukon vinni a válság terheit? Nem! Fizessenek többet a vagyonosok az államkasszába!

    5. Esélyegyenlőséget! – a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok diszkriminálása helyett az egyenlő jogok biztosítását, a büntetőjogi szigor helyett a szociális és egészségügyi ellátás fejlesztését!

    Az állam mintha végképp lemondott volna arról, hogy a társadalom peremére szorult embertársainkat felemelje – a kirekesztés egyre inkább hivatalos politikává válik. Szegregált oktatás, célzatos rendőri zaklatások, diszkrimináció az élet minden területén – ez vár rád, ha hajléktalan, roma vagy éppen fogyatékos vagy. Másodrangú állampolgárként kezelnek. Ha nő vagy, jóval kevesebbet keresel, és kevesebb eséllyel kerülsz vezető pozícióba. Arra van szükség, hogy már az oktatás legalsóbb szintjén következetesen végrehajtsák az antidiszkriminációs jogszabályokat, bevonják a hátrányos helyzetű csoportokat a róluk folyó döntéshozatalba, a szigorú büntetések politikája helyett pedig a szociális és egészségügyi ellátást fejlesszék.

    6. Független igazságszolgáltatást! – a bírói hatalom, az Alkotmánybíróság, az ombudsmani hivatalok függetlenségének és tekintélyének helyreállítását!

    A bírói hatalom függetlensége a jogállam egyik fő pillére – nálunk sajnos mindig inkább álom volt, a pártpolitikai mutyi ide is betette a lábát. A bírók nyugdíjazásával, az Alkotmánybíróság hatalmának és tekintélyének megnyirbálásával, a pártpolitikai kötődésű főbíró-jelöléssel, az ügyészek szabad bíróság-választásával, az ombudsmani hivatalok megszüntetésével a helyzet tarthatatlanná vált. Ez a helyzet nem képzelhető el a jelenlegi alkotmány módosítása vagy teljes megújítása nélkül. Magyarország legyen újra demokratikus köztársaság!

    7. Demokratikus jogalkotást! – új lobbitörvényt, a futószalag-törvényhozás tilalmát, a jogszabály-előkészítés követelményeinek szigorítását!

    Ma Magyarországon szimbolikus jogalkotás folyik: anélkül születnek törvények, hogy komoly hatásvizsgálatokat készítenének róluk, vagy egyáltalán érdekelné a jogalkotókat a törvények joghatásossága. Futószalagon hozzák a törvényeket, a társadalmi egyeztetést cinikusan semmibe véve, még az új alkotmány vitájára is csak 9 napot hagytak. A törvényelőkészítés során ismeretlen lobbiérdekek működnek közre, míg a non-profit érdekérvényesítőknek szinte semmilyen beleszólásuk nincs a folyamatba. 2006-ban egy lobbitörvény kötelezővé tette a lobbisták nyilvátartását, de 2011-ben ezt eltörölték. Új lobbitörvény kell, ami tiszta vizet önt a pohárba! Szigorítani kell a törvényelőkészítés feltételeit, csak alapos vitával és társadalmi egyeztetés után fogadhassanak el új jogszabályokat!

    8. Átláthatóságot! – ellenőrzést a közpénzek elköltése fölött, a közérdekű adatokhoz való hozzáférés biztosítását, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát!

    Minden olyan költség, amit az adófizetők finanszíroznak, közérdekű adat, tehát a nyilvánosságra tartozik. A hatalom azonban semmibe veszi ezt a szabályt és folyamatosan titkolózik: az újságírók, jogvédők gyakran hosszas pereskedés után sem jutnak hozzá olyan adatokhoz, szerződésekhez, amik gyanús beruházásokról, közbeszerzésekről ránthatnák le a leplet. Paks, Sávoly, Margit-híd, MVM és még sorolhatnánk. Amíg az ügynöklisták nem kerülnek napvilágra, a múlt még mindig itt kísért közöttünk. Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala és a közpénzek elköltésének átláthatóvá tétele nélkül nincs együttműködés!

    9. Korrekt munkavilágot! – a munkavállalói jogok és a szakszervezetek megerősítését, a szakszervezetekkel való érdekegyeztetés helyreállítását, a méltánytalan közmunkaprogramok megszüntetését!

    Az új Munka Törvénykönyve bevezetésével olyan munkavállalói jogok inogtak meg, amelyeket százötven éves küzdelemben vívtak ki a munkavállalók, akik kiszolgáltatottabbá váltak – különösen akkor, ha elveszítik a munkájukat. 9 hónap helyett már csak 3 hónap áll az álláskeresők rendelkezésére, a munka világából kiszorulók számára pedig legfeljebb méltánytalan közmunkaprogramok állnak rendelkezésre. A méltánytalan közmunkaprogramokat meg kell szüntetni, a Munka Törvénykönyvét módosítani kell, megerősítve a munkavállalói jogokat – és vissza kell állítani a szakszervezetek jogait, illetve az érdekegyeztetés fórumait is!

    10. Vissza a jövőnket! – Esélyegyenlőségen alapuló versenyképes köz- és felsőoktatást, tanszabadságot, az intézményi autonómiák helyreállítását! A tudás, a kultúra és az értelmiség érdemi megbecsülését!

    Az ország versenyképességének kulcsa a képzett munkaerő. Ma Magyarország a legrosszabb helyen áll Európában abból a szempontból, hogy mennyire tudja az iskola kiszakítani a tanulókat a hátrányos társadalmi helyzetükből. Ennek megváltoztatása csakis egy integrált, esélyegyenlőségen alapuló oktatási rendszer kialakításával érhető el. A felsőoktatási intézmények központi tervutasításos irányítását meg kell szüntetni, vissza kell adni az egyetemek autonómiáját. Meg kell szüntetni a hallgatók röghöz kötését, növelni kell az elérhető egyetemi helyek számát. Magyarország nem agrárország!

    11. Fenntartható fejlődést! – a természeti erőforrások megőrzését a jövő generációk számára, a megújuló energiaforrások kiaknázását a gazdaságban!

    Sokáig azt hittük, büntetlenül és korlátlanul kizsákmányolhatjuk a természeti erőforrásokat – ma már tudjuk, hogy ezek az erőforrások végesek, visszafordíthatatlan folyamatokat indítottunk el. A környezetvédelem nem széplelkek luxushobbija: ha nem gazdálkodunk bölcsen az erőforrásainkkal, akkor bizony az unokáink látják kárát. Az utolsó előtti pillanatban vagyunk, ha nem lépünk időben, egy alapvető természeti katasztrófa küszöbére juthatunk. A gazdaságot át kell állítani a megújuló energiaforrások használatára.

    12. Az EU alapértékei melletti határozott kiállást! – az európai integráció további elmélyítését szolgáló külpolitikát, kiszámítható gazdaságpolitikát!

    Magyarország ellen nem esküdött össze a világ, nem folyik szervezett támadás – egy szűklátókörű politikai elit járatja le az országot ország-világ előtt. A szabadságharcos retorika helyett el kell mélyítenünk az európai projekt iránti elkötelezettségünket, ki kell állnunk azokért a közös értékekért, amik garantálják, hogy Európa ne magába zárkozó, erődszerű államokból álljon. Tiszteljük az EU közös értékeit és ne legyünk kiszámíthatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. A Dkp fórumán ehhez még javasolják a visszamenőleges jogalkotás tilalmát, a magántulajdon védelmét, az önkormányzatiság helyreállítását és az államosítások eltörlését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Voltpapnövendék 2012. március 13. kedd 11:14
    Jó hogy itt vagy közöttünk. Te is tanultál valamit.
    Jó, hogy közreadod. De ugy-e a probléma az, hogy ők ha csúnyát
    mondanak – ami szerintük bűn – és meggyónása után feloldozást
    kapnak, akkor – nekik – azt szabad. Természetesen akik nem gyónnak
    azok holtukig viselik ezt a nagy bűnt. Amivel egyúttal az egyház ellen is
    vétettek, tehát követ rájuk. Hiába a tizparancsolat nekik mindent szabad.
    IGY A DIKTATÚRA ELLENZÉKE A RK EGYHÁZ ELLENSÉGE IS !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos