Ronai and Ronai
AMERIKAI

KDNP: egyházüldözés a közteherviselés 2012. március 27. kedd 21:26 | AN Forrás: nol.hu

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KDNP: egyházüldözés a közteherviselés

Budapest – Gyurcsány Ferenc az Orbán-rendszer elevenére tapintott, amikor a klerikális ideológiai állam által nyújtott, senki mást nem illető előjogokról való lemondásra szólította fel az egyházakat. Az egyházak semmi után nem fizetnek adót, senki nem ellenőrizheti még a közpénzek felhasználását sem. Társadalmi szerepvállalásnak nevezik azt, hogy állami eszközökkel és az adófizetők pénzéből “térítenek”, vagyis ideológiai elnyomást gyakorolnak az állam által az oktatásban és az élet minden területén. Magyarországon mindenkinek adóznia kell, kivéve az egyházakat, akik semmiféle közterhet nem fizetnek: Eközben tízmilliárdokat követelnek, hogy a “közjót” szolgálják. A “közjó” szerintük az, hogy úgy kell élnünk és gondolkodnunk, ahogyan az nekik tetszik. A gyarmatosító Vatikán, egy idegen világi állam érdekeit kiszolgáló KDNP szerint egyházüldözés arról beszélni, hogy fizessenek adót, számoljanak el az ügynökmúltjukkal és leplezzék le a pedofil papok működését.

Gyurcsány Ferenc kedden arra szólította fel az egyházakat, hogy mondjanak le előjogaikról, mindenekelőtt adózási kiváltságaikról. A volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatóján példaként hozta, hogy az egyházak a civil szervezetekénél szélesebb körű mentességet élveznek a helyi adók, a gépjárműadó, a cégautóadó alól és egyedüliként nem kötelesek illetéket fizetni.

Kérését, hogy az egyházak mondjanak le privilégiumaikról, úgy indokolta: a kormány az elmúlt időben számos társadalmi csoport előjogait vonta meg, újabb és újabb terhekkel sújtva őket, és miközben családok milliói tesznek súlyos erőfeszítéseket életszínvonaluk fenntartása érdekében, az egyházi kiváltságok csorbítatlanok maradtak.

“Mi az alázat erejét megmutatni képes, nyitott, privilégiumokra igényt nem tartó egyházakat szeretnénk látni. Azért, mert csak az ilyen egyházak tarthatnak igényt hívők és nem hívők megbecsülésére” – jelentette ki. Megjegyezte, arra kérik az egyházakat, “ne csak beszéljenek a nemzet szolgálatáról, hanem (…) értsék meg, hogy ahogy 1848 arról szólt, hogyan kell lemondania az előjogairól a nemességnek, 2012-nek arról is szólnia kell, hogyan kell lemondaniuk előjogaikról a magyarországi egyházaknak”.

Gyurcsány Ferenc arra is kérte az egyházakat, nézzenek szembe múltjukkal, és “egyelőre önszántukból” adjanak számot arról, vezetőik, papjaik közül kik működtek együtt az állampárttal és a kádári titkosszolgálattal. Ezzel kapcsolatban azt mondta: hasonló tartalmú kezdeményezést miniszterelnökként is tett, de a Fidesz szembement ezzel. Kifejtette, a pártállam és az egyházi vezetők közötti együttműködés sokrétű volt, és közismert, hogy számos egyházi személy jelentett az állambiztonságnak, az egyházak mégis elutasították, hogy számot adjanak erről.

A Magyar Katolikus Egyházat arra is felszólította, vizsgálja meg, hogy az elmúlt évtizedekben berkein belül történtek-e fizikai atrocitások, szexuális visszaélések, majd megállapításairól számoljon be a nyilvánosságnak, és hozza nyilvánosságra, mit tett az esetleges visszaélések kivizsgálása, a felelősök számonkérése érdekében. Kezdeményezését azzal indokolta: számos európai országot ráztak meg a katolikus egyházban történt szörnyű szexuális visszaélésekről szóló hírek, és a gyanú a magyar katolikus egyházat sem kerülte el. Úgy fogalmazott, az egyház nem zárkózhat el a felelősség elől, és ha “a morális tekintély erejével kíván fellépni, képesnek kell lennie arra, hogy erkölcsiségét megvédi, vagy ha azon csorba esett, a csorbát kiköszörüli”.

Hangsúlyozta: fontos, védelemre szoruló alkotmányos jognak tartja a vallás szabad gyakorlását, de szerinte ahhoz, hogy az egyházak szabadak legyenek, mentesnek kell lenniük az előjogoktól. Jelezte, a következő hetekben újabb javaslatokat fogalmaznak meg az egyházi privilégiumok felszámolása érdekében, és abban bíznak, hogy azok nem a törvény erejével, hanem “az egyházak áldozatos lemondásával” szűnnek meg.

A Vatikán érdekeit képviselő Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleményben reagált Gyurcsány szavaira: a katolikus egyház pártja kultúrharcnak minősítette, hogy nekik is kellene adót fizetni, mint mindenki másnak, a közteherviselés számukra elfogadhatatlan, csak azzal a válasszal maradnak adósok, hogy miért? A KDNP “nagy vehemenciával megkezdett támadás”-nak nevezte, hogy esetleg ők is fizessenek adót és ne legyenek állam az államban. A KDNP szerint “a csúsztatásokkal teli DK-bejelentés nem szolgál másra, mint fogást találni a kormánypártokon, az értékvilágukhoz közelálló, társadalmilag rendkívül hasznos szolgálatot végző egyházak” kikezdésével. A KDNP olcsó és szánalmasan populista próbálkozásnak tartja az egyházak kapcsán ügynök-kérdést, megfeledkezve arról, hogy ők akarják tanítani erkölcsre az országot, miközben nem hajlandóak számot adni arról, hogy hány besúgóval dolgoztak, és ők kommunistáznak leghangosabban, miközben az egyházakban volt a legtöbb ügynöke a kommunista rendszernek. Szerintük hasonlóképpen populista dolog “szexuális bántalmazásokat emlegetni a szavazótábor növelése céljából”. A magát kereszténynek csúfoló erkölcstelen, tolvaj és gyermekrontó vallási szekta, amely a vatikáni állam érdekeit képviselve fosztja meg a magyar polgárokat a demokratikus jogaiktól, a törvények feletti státuszt követel magának a pénzügyekben, az ügynökök kérdésében és gyermekek megrontásában is. Ha valaki ezt feszegetni próbálja, akkor azt populistának és egyházüldözőnek nevezik a vénasszonyos képmutató szövegeikkel.

A KDNP szerint “álszent az az érvelés, amely az alázat erejét kéri számon a bukott kormányfő felszólításával: mondjanak le könnyítéseikről”. A történelemben több tízmillió ember haláláért felelős katolikus egyház ügynökei erkölcsileg elfogadhatatlannak tartják, hogy egy “bukott miniszterelnök” kérje számon rajtuk a képmutatóan másoktól megkövetelt alázatot. A katolikus egyház szekértolói Gyurcsány Ferenc figyelmébe ajánlották, hogy “ezen jogosultságok elvételével több ezer magyar ember pótolhatatlan megsegítése kerülhetne veszélybe”. Mindez egy nagy hazugság, manipuláció és csalás, a katolikus egyház saját terjeszkedése céljából foglalta el azokat az oktatási és egészségügyi intézményeket és közfeladatokat, amelyeket eddig az állam világnézetileg semleges módon, a mindenkire érvényes törvények betartása mellett,  a gyerekek megrontása nélkül látott el.

Szintén közleményben reagált a hitlerjugendre emlékeztető Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség. Stágel Bence, az IKSZ, a katolikus KISZ elnöke és Hollik István alelnök azt írta, úgy  vélik, hogy a magyar politikában sem a radikális jobboldali, sem a kereszténységellenes baloldali szélsőségeknek nincs helye. A közteherviselés, a köztörvényes bűncselekmények felemlegetése a fiatal katolikus fasiszták szerint baloldali szélsőségnek számít. Ezért megkérik Gyurcsány Ferencet, hagyja abba “az uszítást a kereszténység ellen”. A kereszténységhez azonban sem a pedofíliának, sem a besúgásnak, sem pedig a lopásnak nincs köze, Jézus Krisztus azt tanította, hogy meg kell fizetni az adót, meg kell adni a császárnak azt, ami a császáré.

Mindezekre a kérdésekre a fiatal szélsőséges katolikus fasisztáknak nincs válaszuk, hanem csak az egyházüldözés és a keresztényellenesség hamis vádjával és rágalmazással védekeznek. Szerintük “egy újonnan létrejött párt politikai arcélének megrajzolása sem lehet indok arra, hogy a több ezer éves zsidó-keresztény hagyományokat és kultúrkört sértse meg és az embereket”.

Egyrészt a katolikus egyháznak semmi köze nincs a kereszténység Bibliában megfogalmazott krisztusi tanításaihoz, amit jól példáz mindaz, amit Gyurcsány Ferenc a szemükre vetett, és ahogyan arra reagáltak. A zsidósághoz pedig végképp nincs semmi közük, miután egész történelmük során az antiszemitizmus legvadabb szószólói voltak.

A katolikus pribékek reakciója azt bizonyítja, hogy a Demokratikus Koalíció jó úton jár, rátapintott a magyar történelem legnagyobb szenvedéseinek és a mai önkényuralom gyökerére. Ezt bizonyítja a történelmi összefüggésekbe helyezhető jezsuita válasz is, miszerint az egyházaknak a közteherviselésben való részvétele, az állam és az egyház szétválasztása, a világnézetileg semleges állam ideája, a demokrácia és a parlamentarizmus, és a jog előtti egyenlőség maga a “gonosz”. Mint mondják, mindez a felvilágosodást idézi, amit ők a “jakobinizmussal” próbálnak lejáratni, valamint azzal a “marxista-kommunista” módszerrel azonosítják, amelyet az ő papjaik mindenki másnál készségesebben és nagyobb mértékben szolgáltak ki. Ezért nem lehet csak Magyarországon az ügynökmúltat feltárni. Mint fogalmaztak: “mindez a legrosszabb keresztényellenes jakobinus, marxista-kommunista módszereket idézi”.

Ellenkezőleg, ez egy demokratikus jogállam, egy parlamentáris köztársaság legalapvetőbb követelményeit idézik, amit a Vatikán és a római katolicizmus évszázados ideológiája alapján voltak kedvesek Magyarországon az Orbán-vezette bábkormány révén felszámolni.

Mindezek tetejébe pedig a valóságos helyzet az, hogy a Vatikán és a katolikus egyház igényei szerint valódi egyházüldözés zajlik Magyarországon, az igazi hívő keresztényeket és keresztény egyházakat betiltották, csak a katolikus egyháznak és bábkormányának szolgálatába szegődött egyházak működhetnek egyházakként. Ma már ezek közé tartozik a Hit Gyülekezete is, amelynek tulajdonosi körébe tartozik az Orbán-rendszert támogató, álellenzéki ATV, amely az ellenállás féken tartásával és a feszültségek levezetésével a klerikálfasiszta rendszer legfőbb támasza.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 38 szavazatból)
KDNP: egyházüldözés a közteherviselés , 4.7 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z7NV0bfUeq8#!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. A képaláírás az is lehetne :Gazemberek egymásközt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. http://mandiner.hu/cikk/20120327_stumpf_andras_hajra_elnok_ur/fullsite

    Már ők is rühellik magukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. “és abban bíznak, hogy azok nem a törvény erejével, hanem “az egyházak áldozatos lemondásával” szűnnek meg.”
    Gyurcsány még mindég nem érti -a kis naiv- , hogy ez a bagázs szarik mindenki fejére.
    Az elismert egyházak, még az áfát is visszaigényelhetik a vásárlásaik (élelmiszer stb.) folyamán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  5. Jó lenne tudni, hogy ez az oly megértő bánásmód (mármint a teljes adómentesség) pontosan mennyit is jelent, akár “hivatalos” egyházanként lebontva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. miezittenkérem?

    Érdekes. Amikor Semmilyen Zsolt szakállas bácsizott, senkit sem zavart közülük a “szexuális bántalmazások emlegetése a szavazótábor növelése céljából”. Pedig a Biblia emleget valamit a kétféle mértékről is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Hát hajrá!
    Nem fog sikerülni sajnos az egyházakat lemondatni a privilégiumaikról.Ezek abban bíznak, ha kiállnak a RK egyház mellett,akkor a bűneik megbocsáttatnak. Nem fog megtörténni.
    Ezt a gyalázatot amit művelnek, legyen bár mindenkinek külön Istene,amiben hisz,nem fogják lemosni magukról!
    Ezért nyomják annyira az egyházat,amely a szövevényes kapcsolatrendszereken keresztül ki fog használni minden rést, hogy a közéletbe beférkőzzön.
    Áhítatos képpel,olvasóval a kezükben követik el a vétkeiket, ez a buta magyar nép meg asszisztál hozzá.
    Azt hiszem megérdemeljük hogy ezt tegyék velünk. Mert még a sok tunya fel sem tudja fogni ésszel, hogy mihez asszisztál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. A katolikus egyház nem veszi észre, hogy ugyanolyan ugródeszka volt a Fidesz számára a hatalomszerzéshez, mint a lebutított szavazók tömege.

    A Fidesz hívők között kevés a keresztény, ezért próbálja megkínálni őket a szélsőjobb az iszlámmal és újabban a hatalom a sámánizmussal.

    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=127534:fent-a-kek-eg-s-lent-a-barna-foeld&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Biblia a lopasrol :

    Eph 4:28 Let him that stole steal no more: but rather let him labour, working with his hands the thing which is good, that he may have to give to him that needeth.

    Eph 4:28 A ki oroz (lop) vala, többé ne orozzon(lopjon); hanem inkább munkálkodjék, cselekedvén az õ kezeivel azt, a mi jó, hogy legyen mit adnia a szûkölködõnek.

    A papi notlensegrol
    1Ti 4:2 Hazug beszédûeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.
    1Ti 4:3 A kik tiltják a házasságot…….

    A romai katolikus homosexualitasrol, ( a pedofilia is a homosexulitas egyik formaja)
    Rom 1:27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az õ tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

    Kovetkeztetes :
    Rom 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvõkkel egyet is értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Gyurcsány felhívása abszolút rendben van.
    Mindazonáltal…
    Hogy lehet az, hogy az általuk is és az AMN által is követendő példaként felállított Iványi Gábor azokért a most elvett gazdasági előjogokért hajtva emel panaszt, amiket egyébként teljes joggal kárhoztatnak? Arról nem is beszélve, hogy ugyanezeket a gazdasági előjogokat (a közteherviselés alóli nagybani mentesség, kétszeres fejkvóta, dupla egy százalék SZJA, és annak állami kiegészítése) élvezték az egyházak – Iványi G. közösségét sem kivéve – 1998, vagyis a Vatikáni-Magyar Szerződés valamennyi egyházra történő kiterjesztése óta.
    Na mármost, olyan hiteles vallási közösségről nem tudok, amely tudatosan elhárította volna ezeket a kegyajándékokat. (Olyanról tudok, amely azt állította, hogy igen, de igazából ők sem.)
    Most a hitelességhez az kell, hogy először is nyilvánosan meg kell vallani az előbbi mulasztást, majd pedig nyilvánvalóvá kell tenni, hogy nem akar visszatérni az előző bűnökhöz.
    Az 1998 óta szisztematikusan kiépített rendszer nyomán az egyházak felduzzaszthatták a személyzetüket, kiterjeszthették a szolgálatukat. Csakhogy ezt rablott holmiból tehették. A Vatikán rabolta ki az említett konkordátummal az országot, és ehhez akkor még, az egyenlőség látszatának fenntartása érdekében szükség volt társtetteseket maguk mellé szegődtetni. Egy protestáns egyháznak sem lett volna szabad megtennie ezt a szívességet. Most valamennyiük ennek a rossz döntésnek a foglyai. Még Iványi is. Mert mit csináljon ugyebár a rengeteg szociális alkalmazottjával most, amikor az eddigi fejkvótának csupán a felére számíthatnak (bár Semjénékből kinézem annak elcsaklizását is), s amikor ők is a polgári adótörvények hatálya alá kerülnek?!
    Jobb kényszerből leszámolni a hazugsággal, még ha az sok fájdalommal jár is, mint megmaradni abban.
    A ti beszédetek legyen igen igen, vagy nem nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  11. Kedves Emerita,

    csak a pontosság kedvéért, Iványi Gábor nem a gazdasági előjogokért emel panaszt, hanem a hajléktalanellátáshoz nyújtott állami kiegészítő támogatásért. Az nem ugyanaz. Nem neki kell a pénz, nem ő él belőle, hanem hajléktalanok. A hajléktalanellátás célja nem az, hogy egyháza ideológiáját kényszerítse a hajléktalanokra, nem metodista janicsárokat akar nevelni, hanem az éhhaláltól és a megfagyástól menti meg őket. Óriási különbség. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  12. Báthory Ödönke

    A felhívással én is egyetértek. Mindazonáltal azt még szeretném megérni, hogy a romkat felekezet bármiről is önként lemond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Báthory Ödönke írta (2012. március 28. szerda 07:07):
    “..szeretném megérni, hogy a romkat felekezet bármiről is önként lemond.”
    Az legalább akkora csoda lenne, mint egy önkorlátozó ráksejt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Engem évtizedek óta üldöznek az adóhivatalok. Igaz én nem vagyok egyház, de még hívő sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. „A Vatikán érdekeit képviselő Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleményben reagált Gyurcsány szavaira: a katolikus egyház pártja kultúrharcnak minősítette, hogy nekik is kellene adót fizetni, mint mindenki másnak, a közteherviselés számukra elfogadhatatlan, csak azzal a válasszal maradnak adósok, hogy miért?”
    Gyurcsány kérése jogos. Mit mond az Ige, ami a keresztény hit alapja:
    Máté 22:17-21
    Mondd meg azért nékünk, mit gondolsz: Szabad-e a császárnak adót fizetnünk, vagy nem?
    Jézus pedig ismervén az ő álnokságukat, monda: Mit kísértgettek engem, képmutatók?
    Mutassátok nekem az adópénzt. Azok pedig oda vivének neki egy dénárt.
    És monda nekik: Kié ez a kép, és a felírás?
    Mondának neki: A császáré. Akkor monda nekik: Adjátok meg azért ami a császáré a császárnak; és ami az Istené, az Istennek.
    .
    Azt hiszem itt lenne az ideje, hogy elkezdjék a Bibliát tanulmányozni, mert én sehol nem olvastam, hogy Isten egyháza/gyülekezete a világtól hitalapon bármiféle külön elbírálást igényelhetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Ferenc!
    Te pedig jobban tennéd, ha csendbe maradnál, és élnél a családodnak!
    Szépen a háttérből adhatnál tanácsokat a DK-nak, és hagynád őket kibontakozni!
    Személyed annyira megosztja a társadalmat, hogy a kiegyezés, összefogás veled nem képzelhető el!
    Egyet értek el, és ez nem hiba, hanem bűn lesz, a szélsőjobb irányba terelitek a szavazókat!
    Ha tévedek, előre bocsánatot kérek, de a jelen helyzet ezt igazolja!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (17 szavazatból)
  17. Bohém,
    Biztos, hogy ebbe a fórumba akartál írni?
    Ha igen, akkor:
    (1) Lekezelő és pökhendi, ahogyan Gyurcsányt tegezed és végtelen okosságodban magas lóról kioktatod.
    (2) Az, hogy konkrétan te magad kivel tudsz és nem tudsz elképzelni együttműködést, az a magánügyed, és szíved joga, hogy eldöntsd. De mások nevében ne beszélj: én speciel Gyurcsányt az egy kezemen megszámolható tisztességes politikusok egyikének — és kvalitásai alapján Orbán egyetlen lehetséges kihívójának — tartom.
    (3) Gyurcsányt Orbán mocskolta be a sameszai és pribékjei révén azzal a sárral, aminek rajta kéne száradnia. Az aljasul besározott Gyurcsány melletti kiállás a besározók felé tereli az embereket?! Te teljesen meg vagy hibbanva???!!!
    (4) Minden írásodban felkiáltójelekkel írsz, és úgy osztod az észt, mintha annyid lenne, hogy másnak is jut belőle. Kapj már a fejedhez.
    (5) Tényleg gondold meg, nem más fórumban van-e a helyed: az a valami, amit te érvelésnek hívsz, nagyon passzol a szélsőjobbosok agyirtott szövegéhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  18. Ego!
    Üdvözöllek!
    Köszönöm véleményedet, átgondolom.
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Kedves admin, két alapvető gond van az ellenvetéseddel:
    1. Én elhiszem Iványi Gábornak, hogy nem metodista janicsárokat nevel – de pont az a baj, hogy nekem ezt el kell hinnem. A jó törvény olyan, hogy nem a jogalanyok jóhiszeműségére épül. Az általad használt érvelés logikájában legjobb szándékod ellenére is a lex-Handóra meg a lex-Annamáriára hasonlít. Mert mivel érvelnek? “Miért gondoljuk, hogy a Médiatanács vagy Handó Tünde rosszra használja a jogállamiság elveihez képest szokatlanul szélesre szabott jogkörét?”
    2. A kiegészítő támogatás – figyelem, nem a normál, hanem az egyházi fejkvótáról beszélek! -, a közteherviselés alóli mentesítés, az 1%-os SZJA egyházakra szabott rendje akkor is súlyos sérelmet jelent az állam és az egyház elválasztására, ha azt jóra használják. A protestáns – vagy maradjunk annyiban: a Bibliát még valamire tartó – egyházak súlyosan hibáztak akkor, amikor nem hárították el ezt a “kínálást”. (Mondom, 1998-at írunk.) Ez volt az ősbűn. Annak, hogy ma a piszkos huszonvalahány egyike sem mutat szolidaritást a kirekesztettek iránt, az volt az előzménye, hogy egy egyház sem volt szolidáris a civil szférával akkor, amikor a Vatikáni-Magyar Szerződés behozhatatlan versenyelőnybe hozta őket a civilekkel szemben. Egy nem katolikus, a szabadságra finnyásabb országban a civilek ugyanúgy nem nyugodtak volna bele abba a diszkriminációba, ami őket érte, ahogy most a kirekesztett vallási közösségek.
    Ráadásul a protestánsoknak arra is finnyásnak kellett volna lennie, hogy gazdaságilag egy olyan törvénynek a kedvezményezettjei lettek ők, amit alapvetően a Vatikán mohóságának kielégítésére hoztak, a szekuláris állam és a szuverenitás mérhetetlen sérelmére. Ezzel ráadásul Róma tettestársaivá illetve foglyaivá tette őket. Ki lehetett számítani előre, hogy eljön az idő, amikor a Róma által tanácsolt kormányzat előhúzza a bizniszegyház-kártyát, hogy ezzel érvelhessenek, amikor a vallásszabadságot korlátozni akarják. A gazdaságilag fogollyá tett egyházak (fogoly az, aki nem független) pedig inkább explicit vagy implicit hűségnyilatkozatokat tesznek, csak hogy ne kelljen pusztán az evangéliumból élniük. Roppant nehéz szabadulni ezektől a béklyóktól.

    Emberileg száz százalékig megértem, mennyire nehéz most a kirekesztetteknek. Nem is kérdés, hogy a civil szféra 1998 óta tartó szisztematikus leépítése a nemzeti együttműködés aljas rendszerében a végső fázisába érkezett. De egyrészt, ahol zsarnokság van, ott a törvényen kívüliség az egyetlen legitim jogállás. Másrészt, Heindl Pétert idézve, “ahol szamárpad van, rendes ember abba ül”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Azzal, hogy valakit a Fidesz és a szélsőjobb utál, csupán emeli az értékét.

    Semmi oka arra Gyurcsánynak, hogy csendben maradjon. A demokratikus oldal legtehetségesebb politikusa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Még három év elteltével is az amortizátorok ócska szövegeit nyomják sokan, meg hogy “így megosztó, meg úgy … a személyisége” – ehhez ám már nagy nagy butaság és rinocérosz pofa kell. :(
    Egyébként Bohémot kedvelem, de néha becsúszik egy-egy mínuszos hsz-e.
    Sajnos elhitte most is a gazemberek mai lejárató dumáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. Bohém 2012. március 28. szerda 08:36
    Nem értelek! ki kényszerit arra, hogy bárkivel is összefogj?
    Nem értem azt sem, miért nem veszed észre, hogy a mi oldalunk, ha kellően
    képviseli érdekeit és kinyitja a száját, a komcsik, lib-bolsik, zsidóbérencek,
    hazaárulók stb bélyegét viseli magán. Ha csendben lennénk hol találhatnánk mellénk leendő választókat. Azt is állitom, ha GyF félreáll és helyette
    Gipsz Jakab mondja ugyanazt, akkor Gipsz Jakab lesz az Amortizálandó
    célpont. Hiszen, ha a Vatikán “sötétként” sakkozik, akkor a világos király
    lesz a célpont. A KDNP által sikeresen terjesztett Vatikáni titkos propaganda
    az Opusz Dei beépült tagjain keresztül sikeresen lerobbantotta az SZDSZ-t a koalicióról ugyancsak az “amortizáció” segitségével. Még mindig
    XY (név mindegy) a megosztó, mert olyan jó mantrázni. De miért nem mantrázzátok mit csinál a fideSS ősszes politikusa? NEM MEGOSZTÓK VALAMENNYIEN??? Ha nem mantrázzátok, ki veszi észre?
    A következő választásra való felkészülés új – kellően átgondolt – politikai
    felfogáson alapulhat. Nem jó az a felfogás, hogy aki egyszer beismerte,
    azt amortizálni kell a többi nyugodtan hazudhat – jelenleg is – tovább.
    Vegyétek már észre, hogy római katolikus államvezetés mellett senki
    nem rúghat labdába, aki nem az ő támogatójuk.
    Épen azért jó a demokrácia mert nem befolyásolhat semmiféle erőszak
    - akár tudat alatti befolyásolás – döntésedben. De ha döntöttél vállald
    a következményeit is, akár tanulságként is. Ki kényszerit GyF mellé, ha
    ellene akarsz fellépni? Ha viszont mellette, de mivel “AZT MONDJÁK HOGY”,
    akkor te miért dalolsz velük kánonba. Talán nincs új sláger?
    .
    Ha ez nem is érdekel, gondold meg a jelenlegi – megosztott – ellenzék
    mire számithat. (talán kegyként nem amortizálnak ezután ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Gyurcsány Ferenc tegye a dolgát.A támadása a legfőbb bizonyíték arra,hogy jó úton jár.A Vatikán nem fogja megfontolni a javaslatokat ahol a pénz ott a hatalom sajnos.De remélem nem sokáig.
    Nem akarok katolicizmust nem akarok fasizmust.A legjobb úton vagyunk arra felé.Ha összeáll ez a díszes társaság akkor nekünk jaj lesz.Vagy beállsz vagy kiszállsz.A módszereket nem mi fogjuk meghatározni, hogy hogyan.
    Ez a nagy veszély és közeleg de állítsuk meg !Támogatom az ex Miniszterelnököt e nemes céljában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. Túlavasúti (2012. március 28. szerda 11:38)
    Csak egy pluszt tudtam adni, bár az írásod többet érdemelt volna.
    Egyébként éppen onnan tudhatjuk, hogy jó úton járunk, hogy a Fidesz gyurcsányozik.
    .
    Az jutott eszembe, hogy a Semjén meg egy Opossum Dei :) :) :)
    A Nagy Brehmben azért nincs benne, mert nem fért el benne egy ekkora állat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Ego!
    Átgondoltam.
    Igazad van.
    Nagyot hibáztam.
    Bocsánat érte, és másoktól is.
    Legközelebbi hozzászólalásom előtt ígérem, háromig számolok!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Marxnak nem volt némi igaza, amikor arra a következtetésre jutott, hogy a társadalmi fejlődés gátja az egyház, népbutító, felvilásosdás ellenes, az uralkodókat kiszolgáló tanításaival és le kell számolni velük, de minimum szét kell választani az állam és az egyház működését. Most a XXI-ik században ez olyan nagy elvárás lenne egy modern országtól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Az országunkat megpuccsolta a Vatikán, Orbán – Semjén páros és csapata által.
    Ez pont olyan, mint Akháb és jezabell idejében volt.
    Így megérthetitek, hogy a hazúgság ma az igazság és fordítva. Őrajtuk már a tévelygés szelleme miatt van a fordítva látás és a hazúgság igazságként való hirdetése. Látható volt ez a történelem folyamán ahogy a katolikusok űldözték azokat akik az Isten beszéde szerint szervezték az életüket, és nem a katolikus anyaszentegyház tévtanítása alapján. Az eredmény 40 50 millió igaz hívő brutális halála. Koncepciós perek, tanúk megnevezése, jogorvoslat és védelem nélkűl, megkínozva, elpusztítva. Ma sem adták fel, mert az 1940-es években emlékezhetünk a Horvát Anton Pavelicre, vagy Alais Stepinac érsek rémtetteire. Több, mint 700.000. brutálisan kivégzett, ortodox hívő áldozatra.
    Ez volt a Horvát mintaállam mérlege, a katolikus egyház és a pápa tudtával.
    Mit érdekli őkez az igazság! Legfeljebb cinikusan azt mondják az egyházból néhányan tették ezt, pedig nem, hanem a pápa által működtetett rendszer.
    A cél a pápa és az általa működtetett rendszer uralma a lelkek felett.
    A pápa és rendszere szuverén hatalma élet és halál fölött.
    Iványi Gábor és gyülekezete szimbolizálja ma Magyarországon a Valdenseket és az Albingenseket és más bibliára alapozott keresztény gyülekezeteket.
    Nagyobb ellenségek ők, mint bármely más egyház, vagy akár ataeizmus, marxizmus. Ők veszélyeztetik tisztánlátásukkal, a biblia tekintélyével a hamisság katolikus gyakorlatát. Mik ezek? Szentség imádás általi üdvözülés, az anyaszentegyházban való hit által. Míg a biblia egyedűl Krisztusban való hit által, kegyelemből való üdvözülést tartja egyedüli útnak. Ezért Iványiék és a többiek a fő ellenség. Ha nem is fizikailag, de szervezetileg, vagy személyek karakterét likvidálni akarják, és mindazokat, akik nem hódolnak be nekik. A katolikusok csak alibiből hirdetik a Krisztust, de ez nem az a Krisztus aki szerezte a megváltást. Krisztus a nyájának soha nem engedné meg az erőszakot, gyilkolást, ezek azok agyümölcsök amiket az embereknek meg kellene tudniuk itélni, és felismerni ki volt és ki az, aki mindíg embergyilkos volt. Tessék megitélni mindenkinek magának, ha választ keres.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. E

    Mik ki nem derülnek!

    Kedves Barátaim! És Barátnőim (főleg). Ez azért nem semmi. “Szeretett” Vezérünk, 1989-ben, miközben a Nagy Imre temetésen harsogott, a titkosszolgálat besúgója volt.
    Hát ezért nem lehet nyilvánosságra hozni a titkosszolgálatok iratatit, mert akkor kiderülne, hogy nemcsak …….. urak és hölgyek, hanem más …. urak és hölgyek is, a Fidesz-KDNP soraiból besúgók, ügynökök voltak. “És ezek mondják, hogy piszkálom az orrom.” Gratulálunk!

    E zt kaptam, megosztom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. sajnos a ket dokumentum nem ment åt, ujra probålom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Kene egy ajandek polot kuldeni mindenkinek aki a fideszre szavazott:
    http://www.customink.com/designs/proofs/wgq0-000p-24da/front.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. András
    - hiába vonta vissza a cikket a Heti Válasz, amikor addigra már százan is megosztották a NET-en.
    rupcsi
    - nem olyan naivak ők! De tudsz jobb módszert az önzésük és harácsolásuk kimutatására?
    gusztavnagy
    próbálkozz szorgalmasan, most már kíváncsi vagyok! Ha másképp nem megy, copyzd ki és illeszd be.
    BKRS
    nem rossz, de hiányos! “Ígérem, hogy ilyet többé nem teszek”
    és egy nagyon jó blog:
    http://varanus.blog.hu/2012/03/28/schmitt_helyett_legyen_gyurcsany
    ” Vagyis az ifjúkeresztények szerint buzipedofilozni büfé, de senki ne merje az egyházi előjogokat, adómentességet piszkálni! Pláne, ha ez a valaki maga az Ördög, és de pláne, ha ezzel a kikéremmagamnakkal faszán lehet terelni a figyelmet az aktuális akolbotrányról. Hűség a párthoz, hűség a kanálhoz, közös a hit, közös a vájú.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. A cikk fő mondanivalójával általában egyetértek, Azonban ez:
    “A magát kereszténynek csúfoló erkölcstelen, tolvaj és gyermekrontó vallási szekta…” és a hasonló kifejezések csak az indulatok felkorbácsolására valók. A “szekta” szó itt nyilván pejoratív, bár a legelterjedtebb keresztény felekezetről szól.
    Az indulat indokolt, de nem vezet messzire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Már csak egy dolog fúrja az oldalamat (de azt nagyon)
    Gyurcsány rosszul időzített, hogy pont a snittplagi bizottság jelentésével egy napon tartotta a sajtótájékoztatóját (ami azért eléggé elfedte a mondanivalóját) vagy ez nagyon is tudatos választás volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. kekec
    2012. március 28. szerda
    20:16
    A sajtótájékoztató után az egyenes beszédben viszont minősítette SP és ovi esetét és nem pozitívan. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány valóban egy bukott miniszterelnök. Jól emlékszem, saját maga állt fel és távozott, ellentétben hazánk jelenlegi első emberével. Amikor kimondta, hogy hazudtunk, és ez így nem megy tovább, több hullámban szétverték tv székházat, tereket tettek tönkre stb. Most (igen helyesen) folytatja az infant terrible akcióit ezzel a sajtótájékoztatóval. Gondosan összegyűjtötte azokat az egyházi privilégiumokat és bűnöket, amit országunkban így még senki nem mert nyilvánosan a képükbe vágni. Volt hozzá bátorsága, pedig tudja, hogy ismét ő lesz az ügyeletes Antikrisztus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Igazságtalan a vallások ilyen meg meg különböztetése a mit a kormány csinál.A katolikusok radikális,fasiszta csoportjai mindent meg tesznek az uralkodásuk érdekébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. T. Ego! 9.59 – +++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. A keresztény vallás az emberek ellensége.Rosszabb,mint a vad kommunizmus.Ebben a szervezetben szmforgató,elhizott,az adózók pénzéből jól élő emberek mérgezik a lelkeket.Elég csak a mostani KD.első embereire nézni,leri róluk a sunyiság.Arcátlanságukra jelemző,hogy a plagázálást is politikai támadásnak minősitik.Becsapva ezzel a hivő és más hiszékeny embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Nem értem a KDNP vezérszófosnokát. Szerinte a RK vallás papjainak
    folyamatos jótetteikért – cserébe – klf kiváltságok járjak pl adómentesség.
    Szerinte az állam és az egyház szétválasztásakor történő megegyezés
    óta jogosultak e kiváltságokra. Úgy emlékszem, hogy amikor a szétválasztás
    megtörtént még nem létezett gépkocsi, mely után most nem kell adót fizetniük.
    Valaki tud erről közelebbit ?
    Milyen alapon különböznek ők a többi vallás papságától?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Valaki azt írja azért kapnak meg mindent, mert bűnbocsánatot remélnek. Ez nem igaz, mert ezek egyáltalán nem hisznek a rk. egyházban, sőt istenben se, ugyanúgy mint mi. Orbánék egy diktatórikus társadalmat építenek, melyben az egyház szerepe olyan mint a kábítószeré. Engedelmes rabszolgákat akarnak nevelni az ifjúságból, akik nem fogják megkérdőjelezni a hatalmat. Ezért kéz kezet-mos alapon fognak össze az egyházzal.
    Nagyon egyszerű a képlet, diktátorunk kormányzói hatalomra vágyik, minden intézkedésük, törvénykezésük ezt támasztja alá. Nem véletlen a Parlament előtti tér l944-es visszaalakítása, hiszen mindenben a Horthy rendszert akarják restaurálni. Persze azért sok mindent elfelejtenek, például azt is figyelmen kívül hagyják, hogy az azóta eltelt időt nem lehet visszapergetni. Diktatúrát lehet csinálni, de elvenni az internetet, a történelmi tudást és tapasztalatokat az már nem fog menni ennek a törpe diktátornak. Mást se csinálnak,mint a nyomort eszkalálják, egyre több a munkanélküli, a hajléktalan és ifjúságunk színe, java kénytelen kitántorogni az országból. Ezek a fiatalok legalább viszik hírét ennek a kegyetlen, aljas rezsimnek, mellyel megalapozzák a rendszer mielőbbi bukását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. A klerikális diktatúra és néphülyítés az évszázadok alatt semmit sem változott. Sőt, Vatikán az utóbbi időben szervezettebbé tette a támadásokat a józan ész ellen, ami persze a stupidok, a műveletlenek és a becsaphatók körében jelent hasznot a katolikus szervezett félrevezetőknek.
    Így például Lengyelországban, Magyarországon, a Székelyeknél, Erdélyben, stb. Nyugat Európa már egyre nehezebben becsapható, ott komoly a „hívők” fogyatkozása.
    Ugyan ez folyik az iszlám országokban, ahol hatalmas anyag – elképesztően sok megtéveszthető ember – áll a moszlim hittérítők rendelkezésére, egészen az öngyilkos merénylőkig!
    Ilyen háttérrel fogott össze a Vatikánnal Orbán, hiszen egyiknek sem a valódi hit a fontos, hanem a hatalom! Üzlet ez kérem! Kartell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Keresztes S.
    Egy a reményünk – a Vatikán rossz lóra tett! Minden diktatúra azért tudott megerősödni, mert növelni tudta a korábbi életszínvonalat, amiért az alattvalók nagyon sok mindent hajlandók voltak lenyelni.
    De DIKTATÚRÁT ROMLÓ ÉLETSZÍNVONALLAL? TELJESEN ESÉLYTELEN!
    Márpedig Orbán az üszkös jobbkezével eddig csak rontott a helyzeten – és a katolikus egyház túlságosan is elkötelezte magát hozzájuk, tehát ha az Orbán rendszer elbukik (illetve AMIKOR) nem lehet a Vatikán befolyásának csökkentésétől eltekinteni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Nem hallottam arról, hogy a miskolci pap, amelyik meglógott a templom felépítésére kapott pénzzel, dutyiban ül-e. A félbehagyott templom meg ott díszeleg mementóként a katolikus egyház “dicsőségére”. Hány ehhez hasonló gyalázatos tett van még, amit nem lehet megbüntetni, mert Ők érinthetetlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy-interjú az olasz l’Unitában 2012. június 25. hétfő | AN

Médiaszakértőt kért fel a Vatikán 2012. június 24. vasárnap | AN

Orbán a Die Pressében 2012. június 18. hétfő | AN

Összefogásra szólított fel az MSZP és a DK 2012. június 17. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos