Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal 2012. március 9. péntek 13:23 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal

Budapest – Európa akkor tudja kultúráját megőrizni, ha erős keresztény gyökerei vannak, állította a közigazgatási tárca államtitkára a Jogunkban áll Krisztus-követőnek lenni! címmel pénteken a fővárosban rendezett konferencián, amely további lépés a világnézetileg semleges magyar állam felszámolása felé vezető úton.

Rétvári Bence nézetei szerint Európa akkor tudja a kultúráját megőrizni, ha keresztény kultúráját akarja megőrizni, akkor tud akár a muzulmán vagy bármely más térhódítással szemben fellépni, ha megerősíti a keresztény gyökereit. Csak az erős keresztény gyökerek tudják Európát is megvédeni, a világnézeti semlegesség soha, jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, aki nem fejtette ki, hogy a muzulmánon kívül milyen egyéb „térhódítással” kell a katolicizmusnak megküzdenie.

A politikus, aki nemrégiben az Országgyűlésben agyonlövetéssel fenyegette meg a Magyar Szocialista Párt képviselőit az önvédelmi fegyverhasználatról folytatott vitában, helytelenítette egyébként a nyugat-európai országok egy részében terjedő gyakorlatot, amely a nők alávetettségének, elnyomottságának bizonyos szimbólumai, így a csador és a burka nyilvános viselését megtiltja. Rétvári „nem hiszi”, hogy keresztény politikusnak bármikor a vallásszabadságnak az ilyesfajta korlátozásával egyet kellene értenie”, mivel helytelen, ha bárhol bárkinek a vallási rítusait, szokásait vagy szertartásait korlátozzák.

Gulyás Gergely az európai alkotmányozás folyamatára utalva kijelentette, hogy az elmúlt évtizedekben európai színtéren, politikai ügyekben a keresztyénség ügye általában elbukott. Miközben a keresztyén értékekkel kapcsolatos vita oda vezetett, hogy Európa nem tudott alkotmányt elfogadni, Európa országai között számosat találni, ahol ezeket az értékeket soha nem vonták kétségbe. Reményének adott hangot, hogy egyszer majd Európában is többsége lesz ennek a gondolatnak. Megjegyezte: az európai közösséget létrehozó politikusok szinte kivétel nélkül kereszténydemokraták voltak. A keresztyén értékek érvényesülése Európa számára a megmaradás kérdése – emelte ki Gulyás Gergely, hozzátéve: reméli, hogy ezt minél többen felismerik.

Kitért arra is, hogy a keresztyén politikus a lehető legritkábban hivatkozzon erre a mivoltára, mert önmagában ez a mai magyar közéletben hiteltelen. Az teheti ezt hitelessé, ha valakinek a cselekedeteiből, a másikhoz, akár a politikai ellenfelekhez való viszonyából, kiderül – mondta, hozzátéve: ez nem elvtelen egyességeket jelent.

Ékes Ilona (Fidesz) országgyűlési képviselő a konferencia címére utalva úgy fogalmazott, hogy Krisztus-követőnek lenni nem jog, hanem lehetőség. Az ezt vállalók bátrak és elkötelezettek a közéletben, és felvállalnak olyan problémákat, amiket mások nem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -11 ( 29 szavazatból)
Rétvárinál a kultúra egyenlő a Vatikánnal, 3.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Caretero,
    akkor nem értem, hogy illik ebbe a világképbe a bűn, az erkölcsi súly és amit ez feltételez a lelkiismeret.
    Kekec, :-)
    mint te is jól tudod, a pogányok halála után ugyanaz marad, mint a hívők halála után. Az, hogy ki mit hisz abszolút lényegtelen abból a szempontból, hogy mi az igazság. Akár van Isten, akár nincs.
    Ha jól tudom a buddhisták nem örömükben születnek újjá. Céljuk a nirvána, egy valamiféle megsemmisülés, magának az újjászületés folyamatának a vége. Amit nagyon meg tudok érteni, sokszor éreztem én is úgy , hogy jobb lenne nem is létezni.
    A keresztény lét pedig tudtommal arról szól, hogy a Teremtő megosztotta az életét, saját lelkét velünk. És amit kaptunk, önmagunk felett szabad akaratot. Hogy miért? Szeretetéből, öröméből, unatkozott, egyedül érezte magát, valamit be akart bizonyítani (de kinek?), ezt én nem tudom. De ez valóban nem körforgás, hanem egyenes út.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Egyertelmu ha a budhizmus igaz akkor a keresztenyseg, nem es forditva. Ezek teljesen ellentmondasban vannak egymassal.
    Ami a keresztenysegben es a Judaizmusban is kozos hogy az ember eredete Istentol valo. Mivel az ember az ordogre hallgatott ezert elveszitette azt az allpotot hogy Istennel kozossegben legyen, mindenfele utakat keresett hogy visszatalaljon az Istenhez. Ezek az utak a vallasok.
    A keresztenyseg annyiban kulonbozik a tobbitol hogy itt nem az ember hanem maga Isten a kezdemenyezo, o kuldte el a fiat hogy kivezzesse az embereket abbol a csapdabol amelybe a satan miatt belekerult.
    Sokan azt hiszik hogy a jo emebrek mennek a menybe a rosszak meg a pokolba. Nem igy van. MInden ember a pokolba megy ha csak nem szuletik ujja. Ez a keresztenyseg igazi tanitasa. A katolikus egyhaz ezt mar regen elfelejtette, helyette tisztiotuzet meg bucsucedulakat tud csak adni, de ezek semmire sem jok.

    Jan 14:6
    Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. A pápaság századokon átvilágító eretnek égetés lángjai egyenesen vezettek milliók kínzásához és meggyilkolásáig a Hitlerizmus idején. A mellüket veregető álkeresztények Krisztus Urunk szerint is roszabbak mint az ateisták. (jelenések könyve, – a laodíceaiakhoz írt levél). Ezek az emberek a modern kor sátánistái a Vatikánnal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

KDNP: egyházüldözés a közteherviselés 2012. március 27. kedd | AN

Bertone: a pápa Kubában a demokráciát segíti 2012. március 23. péntek | AN

Gyurcsány meghirdette az ellenállás programját 2012. március 16. péntek | AN

Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét 2012. március 6. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos