Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap 17:05 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal

Budapest, Bécs – Az osztrák gazdák és az ausztriai cégek “hátrányos megkülönböztetése” miatt a két ország között most rendkívül feszült a viszony.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap a címoldalán közölt vezércikkben értékelte a választásokat szombaton és elemzést közölt a Jobbikról, a liberális Süddeutsche Zeitung pedig az online kiadásában az európai populista vezetőkről készült portrésorozatában közölt írást Orbán Viktorról. A Die Presse című bécsi lapban pedig az osztrák külügyminiszter többek között a magyar-osztrák kapcsolatokról is beszélt.

A FAZ Orbán Magyarországa címmel közölt vezércikket Stephan Löwensteintől, aki kiemelte: a Fidesz és a Jobbik eredménye alapján az az érzés keletkezhet, hogy jobbratolódás történt Magyarországon, ez azonban téves benyomás, hiszen a jobboldali erők összesen a szavazatok 65 százalékát szerezték meg, szemben a 2010-es 70 százalékkal.

A Jobbik előretöréséből sem lehet a szélsőjobboldali milliő növekedésre következtetni, mert a párt támogatottsága azután kezdett emelkedni, hogy mérsékelt retorikára váltott, és így meg tudta szólítani a Fidesztől elforduló, tiltakozó szavazókat. Szerinte kudarcot vallott a Fidesznek a szélsőséges Jobbikra vonatkozó politikája, amely arra irányult, hogy ne vegyenek tudomást a pártról, témáit pedig mérsékeltebb formában felkarolják.

A választási eredmény megmutatta, hogy a magyarok túlnyomó többsége fogékony azokra az ígéretekre, hogy megvédik őket a globalizáció viharaitól és az EU révén érvényesülő, állítólagos idegen befolyástól. A baloldali ellenzék nem tudott sok szavazót meggyőző választ adni a széles rétegek életét nehezítő gondokra, és továbbra is hiteltelen korábbi kormányzati teljesítménye miatt, Orbán válasza pedig az unortodox gazdaságpolitika volt, amely ellentmond a szokásoknak és nemzetközi bírálatokat hívott elő, de ez csak használt Orbánnak, aki tehetséges populistaként arra kényszerítette a közműszolgáltatókat, hogy a számlán jelezzék a kormány intézkedéseinek köszönhető díjcsökkenést – írta Stephan Löwenstein.

A Süddeutsche Zeitung Orbán Viktor, a népet megértő magyar címmel közölte a Populizmus Európában – Ők az euroszkeptikusok című portrésorozatában Matthias Kolb írását, aki egyebek között kiemelte, hogy a miniszterelnök új típusú populista, és azt gondolja, hogy aki bírálja, az hazaáruló és nem ismeri a népet. Politikai ellenfeleit démonizálja, lejáratja, vagy nem vesz tudomást róluk, és ebben a légkörben még radikálisabb erők is növekednek. Ugyanakkor Magyarország erős emberét nem zavarja, hogy az ország arculata mindezt megszenvedi és az a meggyőződése, hogy csak ő képviselheti népét.

Az osztrák külügyminiszterrel, Sebastian Kurzcal készített külpolitikai témájú interjút szombaton a Die Presse című konzervatív bécsi lap. A miniszter a Magyarországra vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette, hogy meg akarja erősíteni a kétoldalú kapcsolatokat, mivel Ausztria komoly gazdasági érdekkel rendelkezik Magyarországon. Jól tudja ugyanakkor, hogy ez a legnehezebb feladatok egyike. Az osztrák gazdák és az ausztriai cégek hátrányos megkülönböztetése miatt a két ország között most rendkívül feszült a viszony, mondta a miniszter, hozzátéve: a magyarországi választások előtt nem volt az a benyomása, hogy Magyarország kész a jobb együttműködésre Ausztriával.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 58 szavazatból)
Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal, 4.5 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Már két hónapja megírtam itt, hogy ha nem képesek a magyarok rá, akkor kívülről és “felülről” kell hatni. Ha az osztrákokat és a németeket tovább bosszantják ezek, meddig mehetnek el a dolgok? A fidöszt, a fidákokat, a jobbikát és a jobbikákokat ki fogják ismerni Mo.-n is külföldön is! Az is világossá fog válni mindenfelé, hogy kik állnak mögöttük. Mindennek megvan a maga kifutási ideje. A Vatikán tartós, megújul, a kapitalizmus tartós, megújul. Idegen test ez a banda itt. Lehetetlen, hogy túl sokáig utánpótlást kapjon: parasztok és nagybirtokok újra, itt? Ezek igazi hülyék. Jobb esetben mehetnek valami pálmafás helyre majd, de mivel a pénznél is jobban szeretik a hatalmat, nem lesz sok örömük benne és a pénzükért is csak hazug tiszteletet kapnak majd, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (51 szavazatból)
  2. nemzeti szagú lócitrom

    pontosan a fideSS-magyarok azok, akik idegenek Európában
    a fideSS erre, a mindenkit gyűlölünk c. nótára erősíti
    a primitív emberek naútája eZ.
    http://valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/04/13/orban-viktorrol-nevezte-el-a-gyereket-video/
    de az eu-s zseton azért jól jön
    a legtöbb ember nem ment el szavazni
    1. nem volt kire
    2. ilyen szabályok között, ha lett is volna kire, értelmetlen

    köszönet Bartus Laciéknak és az AN csapatnak az elmúlt évek fáradozásáért,
    emberileg, anyagilag és minden formában
    (bár talán a cikkekkel, kommenttel meg lehetne várni legalább az önkormányzati választásokat…)
    amíg nem mennek ki az emberek fegyverrel a Kossuth térre, és gyújtják rá orbánra a saját illegitim parlamentjét, házát, stadionját, addig ez lesz
    Alkotmány és választási törvény-killer diktatúra, ál ellenzékkel
    az elmúlt 4 év csak ízelítő volt abből, ami itt következni fog
    ez az ország mindaddig megérdemli a moslékot, jó dagonyázást benne
    amikor a gonoszság a butasággal párosul
    ezek a 1/2 ázsiai retkek a műellenzékkel pont úgy tárcsázzák ki magyarországot Európából, mint a kishonti fideSS-es oligarcha parasztik a sarjadzó biobúzát
    miközben a putyinista szélsőséggel felvértezett birkák tapsolnak
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/04/13/csiksomlyon-lesz-a-kovetkezo-bekemenet/
    inkább most nem írok semmit…
    jó étvágyat parasztország

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (76 szavazatból)
  3. Azért kis túlzás, hogy különösebben feszült lenne Ausztria, pláne a merkeli Németország és általában véve az EU, sőt az USA viszonya Orkbánisztánnal. Putyinisztánnal már mondjuk igen, amellyel például már a Krím megszállása előtt is eléggé szar volt a viszony. Szégyen, hogy a szabad, nyugati sajtóban Orkbánt csak simán az euroszkeptikus kategóriába sorolják ahelyett, hogy a demokratikus jogállamiságot felszámoló janukovicsok, putyinok stb. közé. Persze eléggé nagy szégyen az EU számára is, hogy a második világháború után a fasizmus újbóli feltámadásának megakadályozására, a szabadság, a béke és a demokratikus jogállamiság megerősítésére létrehozott páneurópai nemzetek fölötti szervezet történetében először; egyik tagállamában teljesen akadálytalanul felszámolják a demokratikus jogállamiságot, amely a szervezetbeli tagság alapfeltétele.És mindezt ( kevés számú nem túl hangos kivétellel ) az EU intézmények, tagállami politikusok és a média cinkos némasága mellett. Ezen állapotért nem mellékesen Merkel és európai néppárti kollégái a főfelelősök, akik a neofasiszta Fidesz-KDNP-t testvérpártként megtűrik maguk mellett. Nagy kérdés meddig fokozhatja Orkbán a belföldi elnyomást és a “különutas” külpolitikáját az EU passzivitása mellett ( azaz EU tagként ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (63 szavazatból)
  4. Ez a Mo.-futballpálya zseniális. Annál is inkább, mert tán O.-nak is tetszene. Sejthetjük, kikből állnak a csapatok, kikből a nézők… Mi a labda… De kik a partjelzők? Ki a bíró? Le lesz fújva a meccs és bundázás lesz a vége, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (33 szavazatból)
  5. Amúgy a fideSS tagsága az EPP-ben egy aduász lehetne az európai szocik, liberálisok, EPP-ből kilépett mérsékelt konzervatívok, zöldek, reformkommunisták számára, a Néppártnak az EP választási kampányban való lejáratására. Az sem érdekel különösebben senkit, hogy a k@rvára transzparens, fair orkbánisztáni választási gyakorlat miatt az EPP esetleg más pártok rovására szerez néhány potya mandátumot az EP-ben. A határontúliaknak dupla szavazatuk lesz az EP választáson…? Szlovákia, Románia is kussol…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (28 szavazatból)
  6. Mondtam én a marsall asszony is azt mondja akinek ujitjuka házát fel psziháter prof asszony itt Riedben nagyon rendes asszony azt mondta a brigád vezetöknek mert én nem anyira értem a németet
    hogy ez az orbán nem is néz ki miniszternek viselkedési zavara van
    hát mondtuk neki önállógondalata sincs nevetett ,azt mondta az egy diktátor meg tök hülye Ő mondta azóta nagyon tisztelem a marsall asszonyt . mondja elmer super
    meg is csinálom szépen neki a fürdöt !!
    a lényeg ő is látta TV keresztül hogy HÜLYE Ő pedig szakember !!
    akkor nem hiszem el hogy a magyar orvosok ne látnák !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (39 szavazatból)
  7. A viszony most még feszültebbé fog válni.
    A Kishantosiak ugyanis az osztrákokkal szerződve üzemeltetették a biogazdaságukat. Már most több milliós a kár a vetés kiszántásával, ráadásul birtokba vették az új földesurak azt a földet, ami per alatt áll, és annak befejezéséig, a jogerős ítéletig nem nyúlhattak volna hozzá.
    .
    Az meg már hab a tortán, hogy az európai Néppárt elviseli ezt a pöffeszkedő unortodox, a pártot lejárató Orbánt, és némán vesz tudomásul minden unortodox eljárást,amit megvalósít.
    Mikor unja már meg az EU a kétkulacsos beszédet, és rakja oda, ahova való?
    Kinek néznek még el ennyi kuruckodást mint Orbánnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (47 szavazatból)
  8. Én annak örülök, hogy telik az ideje… Utána lehet nézni, Napóleon mondta, ő csak tudta, mit beszél: “A bukás akkor kezdődik, amikor lebecsüljük az ellenséget”, ‘bánnak mindenki más ellenség és mindenki MÁST lebecsül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  9. Azt olvastam a neten, hogy az EU-ban attól félnek, ha O.-t lekapcsolják, jön a Jobbika, ami rosszabb. Ezért inkább nem normális módon még pénzel is tömik. Tegyük fel, hogy jön a Bbika, akkor nem ugyanazt kéne csinálni rövid időn belül velük is, mint ‘bánnal? Aztán meg itt a NATO. Az EU vezetői vagy hasonlóan, többségükben hülyék, mint az itteni ellenzék vagy hasonlóan bűnözők is vannak köztük, akik védik egymást! Ezek után csoda, hogy a Vatikán “válságkezelőként” lép fel? Reméljük, az osztrákok tényleg begorombulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  10. Ez mind csak logika, de valami nagyon nem kerek az egészben. Pénzzel tömik, csak nehogy még több gondot okozzon az ‘bán? VALAMI SŰRGŐS MEGOLDÁS CSAK VAN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  11. Az EU mindeddig úgy foglalkozott a renitens Magyarországgal, mint olyan peremvidékkel, amely ugyan egyre ellenszenvesebb, bugrisabb és önveszélyesebb, de nem veszélyezteti igazán az ő köreiket. Ezért fintorogtak ugyan, de nem mentek ökölre. Ezért olyan szavakkal írták le a magyar helyzetet, amelyek az ő köreikben egyértelmű elítélésnek számítanak, de magyar füllel csak gyenge nyavalygásnak.
    Ez most megváltozik. Az osztrákok a bőrükön érzik az ostort, és fáj nekik. Kezdik megtanulni, hogy hangosabban kell ordítani, más szavakat kell használni, olyanokat, amelyek Nyugat-Európában eddig szokatlanul nyersnek hatottak, viszont pontosabban fejezik ki azt, ami itt történik. És Orbánnak tudnia kéne, hogy politikában a kommunikáció létfontosságú. Amint az EU megtanulja, milyen fogalmakkal, szavakkal írható le pontosan Orbán rendszere, Orbánnak — legalábbis az EU-ban — annyi. Civilizált országokban a szavaknak jelentésük van, amelyet nem lehet tetszés szerint átdefiniálni, mint nálunk pl. a nyugdíjvédelmet vagy az alkotmányosságot. És amint ezek a pontos szavak kiejtődnek, Orbánnak nem lesz hová bújnia előlük. Ott fog állni pőrén, annak fogják nevezni ami, és úgy fognak vele bánni, ahogyan azzal az amival kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (46 szavazatból)
  12. Nagyon vigyázz, Orbán Viktor!
    Még elcsap egy osztrák traktor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  13. Ausztria lehet hogy megtelt magyar gazdasági menekülttel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  14. Ego
    2014. április 13.
    +++++ Kérdésem csak: mikor? Megéljük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  15. nemzeti szagú lócitrom

    Lesz még itt feszültség,: orbánék addig úgy sem nyugszanak, amíg úgy nem végzik, mint mussolini. Szó szerint: ezeket választásokon nem lehet már leváltani.
    1. kihalásos alapon, elhullanak valamikor
    2. a népharag széttapossa őket
    (Azt meg nem csodálom, hogy Bartus úrék nem adják magukat tovább ehhez az egészhez… mármint a magyar érintettségű hírek elemzéshez stb.
    A baráti kommenttársaságot , ami így valószínű szétesik majd, …szomorkodom…)
    Amíg a törvénytelen alaptörvény és választási törvények stb uralkodik, addig nincs miről beszélni. Pláne nem ellenzékről.
    Aki ebbe belesimul, a rendszer része, működtetője, cinkostársa lesz.
    Egy megalkuvó tróger, mint a mesterxarházy meg a többi tehetségtelen.
    Most épp az EP helyekért és zsetonért tapossák egymást, majd ősszel, az önkormányzatin a polgármesteri helyekért..
    Amíg olyan ellenzék nem lesz Magyarországon amelyik éjjel nappal arról harsog, hogy 2010 óta puccsdiktatúra uralkodik, és viszi folyamatosan az embereket az utcára, mert valódi Demokráciára van szükség, addig itt minden lépés, tevékenység, elemzés hasztalan. Csak hát ehhez megfelelő emberanyag is kell.
    Partizánakciók, esetleg…
    1 évvel ezelőtt írtam erről:
    akár még 20 évig is itt ülhetünk, anyázva, a monitor előtt, anélkül, hogy érdemi változás történne
    aki tud , az majd elhagyja az országot, a többiek pedig felszívódnak a környező fórumokon.
    Nyílván, mihelyt érdemi változás áll be, újra fog indulni a magyar vonatkozású rész valamikor.
    Mi mást írhatna még az ember:
    Megtiszteltetés volt Veletek kommentelni ! ;-) Köszönöm !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  16. Gábriel arkangyal

    Walla!
    Ez nem vicc, hanem komoly kérdés: a határon túli kettős magyar állampolgárok duplán szavazhatnak az európai választáson?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. Gábriel arkangyal

    Utánanéztem, nem, bocsánat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. Magyarországgal ilyenkor foglalkoznak egy kicsit, mert választás volt, lefutják a (biztonsági) köröket, aztán megint elfelejtik. Nem tényező, egy átlag nyugat-európai polgárnak nem létezik, Ausztriának pedig jó és olcsó munkaerő, nem pedig valamiféle humanitárius katasztrófával fenyegető menekülthullám. Egyszerűbb kifizetni az uniós támogatásokat – pláne, hogy a zellenzék is ezt követeli – mint nem, és folyamatosan vitatkozni. Ellopják, hát ellopják a lóvét, lelkük rajta a magyaroknak, az ő bajuk. Mindenki Kínában termeltet, pedig ott sincs valami nagy polgári demokrácia. Magyarország is megfelel erre. Az országnak semmiféle stratégiai jelentősége nincs, annyi sincs, mint Ukrajnának a gázszállítások miatt. Hogy mi történik a magyarokkal, esetleg éheznek a gyerekek, az az ottani ablakokból éppen úgy nem látszik, mint ahogy a magyar parlamentből a tornanádaskai cigánytelep. Néha egy kicsit elszörnyülködnek rajta, aztán lapoznak és megint elfelejtik. A lelkiismeretük rendben van, fizetik a támogatásokat. A Mercedes, Bosch és a többi nem fog összepakolni, mert a magyar munkás jól dolgozik, és egyre olcsóbban, és egyre nagyobb a választék. Annyi infrastruktúra mindig lesz, hogy őket kiszolgálja. Csak a szomszéd faluig nem lehet eljutni. Majd mindenki megszokja, hogy itt ázsiaiak a körülmények, hálnak az utcán, végül is Indiában is tapasztalni hasonlókat, az se zavar senkit nyugaton. Ez se fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  19. ten (2014. április 13. vasárnap 20:25)
    <emKérdésem csak: mikor? Megéljük?
    Szerintem legalább 10 év, és utána itt nem egy működő ország, hanem egy romhalmaz lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  20. Tegnap tévesen írtam, hogy a Kishantos az osztrákokkal együttműködve dolgozik.
    Kishantos német-magyar kormányközi megállapodással jött létre.
    Úgy látszik a magyar újságírásnak nem erőssége a tényeken alapuló tájékoztatás.
    Minden szinten csak a megtévesztés, a slendrián felfogás végett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  21. Ennek a rendszernek nincs 10 éve.
    Az EU állampolgárainak pénzéből legfeljebb az EP-s választásokig támogatják ezt a 2/3-s kormányt, máshonnét pedig nem dől a lé.
    Itt írta valaki, de én már ezt sokszor leírtam, hogy a bugrisok nem értenek a diplomácia nyelvén és, ha a szóból nem, hát majd a tettekből fognak, letörlik a gúnyos mosolyt (melyet annyira csípnek a fideszes asszonyok) a képéről.
    Választáson megbuktatni már lehetetlenség, a vál. törv. ezért kellett már 2014-re, de biztosan lesz más megoldás.
    A Tavares jelentés elég alaposan megmutatta a hibákat – rá is kenték a szocikra az egészet, mint hazaárulókra, a következmények a választások után lesznek, mert ez így jó az EU vezetőknek, ez kicsit sántít, de ilyen a politika.
    Ha a mór megtette a kötelességét, a mór mehet.
    Fidesz, mint ellenzék….. a zemútnyócévből ismerjük.
    Egyék csak meg amit főztek, talán ettől majd romjaikban hevernek, hogy sokáig ne tudjanak felállni, mert akkor békesség nem lesz itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  22. Amíg nincs tiszta jövőkép, az EU-t kéne követni, P.már most látszik, hogy hülye! Hacsak Kína mellé nem áll, de nem valószínű. Más a mentalitás. Mindig ebből indulok ki. Nagyon valószínű, hogy a németekkel azért mernek kötözködni többféle módon a fidákok, mert valamiért meg van kötve a kezük a németeknek. Ha ez igaz, akkor továbbra is kapják a lóvét ezek a… Az ukrán válság előtt is lehetett szó Paksról? Azóta meg főleg! Az oroszok mehetnek a… Mo.: az EU kiskapuja? Több okból is? Stb… Na jó: Németországot egy másik, szalonképesebb kormány is ki fogja tudni szolgálni? Ha Paks marad, O. mehet? Ha ellenzéki vezér lettem volna, lehet, hogy ebből indultam volna?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  23. Hitlernek is megvolt a ketharmad a valasztason !
    Aztan lathattuk mi lett utana!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  24. emigrant: Az említett példáiddal kapcsolatban (Kína, India, Ázsia egyéb országai) az a fő probléma, hogy mivel ők nem Európa, ezért nem is vár el tőlük senki európai viselkedést, gondolkodásmódot. Ellentétben tőlünk joggal várnának el, legalábbis én így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. Orbanini kurucvilága nem engedi meg a labancvilágnak, hogy újra Habsburg aranyhintók szántsák fel ezer-éves szent földünket. Ez még akkor sem engedhető meg, ha az általa mélyentisztelt kormányzóúrőfőméltósága – mielőtt még az ANTANT a nemzet élére állította volna – Habsburg ház admirálisaként élet és halál ura volt Cattaro-tól Wien-ig…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. FÖLDET VISSZA NEM ADUNK ! – Legfeljebb a fideszes labancainknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos