Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét 2012. március 6. kedd 19:40 | AN

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét

Budapest – Gyurcsány Ferenc legújabb blogbejegyzésében azt fejtegeti, hogy Orbán Európa legveszélyesebb ellenfele lett, miután a “keresztény” Európa hamis mítoszával a szabadság ellen támad. Gyurcsány felismerte, hogy a magyarországi mindennapokban játszódó politikai játszma “csak gyenge színvonalú grundfoci a történelmi játékban”. Ha felismeri a történelmi összefüggéseket, beazonosítja a Vatikánban és a katolikus egyházban a tényleges ellenfelet, akkor alkalmassá válhat az ellenzéki vezér szerepére. Akkor már csak bátorságra van szüksége, hogy határozottan és nyíltan nekimenjen a gyarmatosító Vatikánnak. A győzelem első feltétele a jó helyzetfelismerés. Az alábbiakban szó szerint közöljük a volt miniszterelnök bejegyzését.

“Két hete a Köztársaság helyzetéről szóló beszédemben azt mondtam, hogy felbomlott a rendszerváltáskori köztársaságpárti politikai közösség, és Orbán vezetésével a jobboldal ellenMagyarországot épít. Az ellenMagyarország nem osztja a rendszerváltás alapvető politikai meggyőződését, melynek legfőbb elemei a nyugati orientáció, az emberi méltóság védelme, a jogállami alkotmányosság, a nyitott piacgazdaság, a szociális felelősség voltak.

Orbán hétvégén továbbment. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungban megjelent interjúban ellenEurópáról beszél. Az európai modernitással szemben Orbán az ellenmodernitás politikai vezéreként jelentkezett. Tételei egyszerűek. Európa megerősödését a keresztény szellemiség és értékrend határozottabb társadalmi, állami képviseletétől remélhetjük, ezért (gondolom egyebek mellett) meg kell erősíteni a keresztény egyházak és az állam kapcsolatát. A keresztény erkölcsiség talaján a hagyományos (két különnemű szülő házasságán alapuló) családtól eltérő családmodellek (egyedül gyermeket nevelő szülőre épülő családok, élettársi viszonyban élő szülőkre alapozott családok, azonos neműek családjai stb.) nem nyerhetnek a hagyományos családokkal azonos elismerést és támogatást. Végül pedig az európai együttműködésben a különböző nemzeteket összekötő hasonlóságok, közös törekvések helyett a nemzeti karaktert kell megerősíteni.

Amikor tegnap Berlinben egy vezető német politikussal Orbán szövegéről beszélgettem, ő nem kis malíciával azt tette még hozzá: „Igen, Európa központja pedig Brüsszel helyett legyen a Vatikán!”.

Polonius nyomán mondhatnánk, hogy őrült beszéd, de van benne rendszer. De nincs sok okunk az élcelődésre. Orbán a szabadság Európájának első számú ellenfele lett. Nem magányos harcos, még akkor se, ha az európai állam- vagy kormányfők nem állnak ki mellette. Mint hallom, a pénzügyminiszterek tanácsa, az Ecofin március 13-án elfogadja a Bizottság ajánlását és kilátásba fogja helyezni, hogy felfüggesztik 140 milliárd forint fejlesztési forrás kifizetését. (Történik ez annak dacára, hogy nagykövetek sora szerint Orbán kormánya minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a döntést megakadályozó úgynevezett blokkoló kisebbséget tudjon megszervezni. Pár nappal ezelőttig csak egyetlen ország jelezte, hogy esetleg hajlandó kiállni Orbán mellett. Csodálkoznék, ha március 13-ig több támogatója lenne Orbánnak.)

Mondom, Orbán mégsem magányos harcos, mert az európai jobboldal egy része, leginkább a radikális irányzatok képviselői osztják Orbán értelmezését. Megtaláljuk ennek lenyomatát Németországban, Olaszországban, Franciaországban vagy éppen Finnországban is.

Hatvanhét békében töltött év után a felvilágosult, szekuláris, szabad és demokratikus Európa legfőbb támasza, hogy képes folyamatosan növekvő jólétet biztosítani polgárainak. A jólét a demokrácia legjobb szolgálója, a bizonytalanság viszont legnagyobb ellenfele. Magyarországon 2006 óta egyre nehezebb a helyzet. A növekvő szociális bizonytalanság a radikális jobboldal előretörésének legfontosabb oka. Európa a 2008 őszén kezdődött válság óta van egyre nagyobb bajban.

Fáradnak az európai emberek. Türelmetlenebbek, egyre jobban félnek, egyszerű magyarázatot és megoldást keresnek. Rövid távon az elutasítás is megteszi: mondj minél több nemet, utasíts el minél többet a fennálló rendből: értékekből, erkölcsből, intézményekből. Menjünk vissza a modern világ előtti zéró ponthoz, Isten országához, a keresztény hithez és erkölcshöz, a még könnyen befogadható (földrajzi, kulturális, nyelvi stb) határokkal rendelkező nemzetig – ez az elfáradt Európa válasza. Orbán a fáradt, reményvesztett európaiak vezetőjévé válik ezekben a hónapokban. Magyarország ügye ettől a ponttól kezdve nem magyar ügy. Ha Orbánnak sikerül, akkor a hat évtizede épített közös európai szabadságálom bajba kerülhet.

A mi meccseink – LMP-vel, sok jó szándékú civillel, punnyadt Alkotmánybírósággal, személyes küzdelmet folytató elemzőkkel(?), szerkesztőkkel(?) – csak gyenge színvonalú grundfoci a történelmi játékban.

Komolyan kérdezem, ennyire nem lehet látni, hogy mire megy ki a játék?

Ui: Esetleg nincs még valaki a magyar demokratikus ellenzék környékén, aki szeretne egy kicsit beszélgetni rólam, meg kormányaimról, meg 2006-ról, meg…?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +58 ( 72 szavazatból)
Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét, 4.7 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Karsai László történész most mondta az ATV Start-ban, hogy egyetlen állam nem engedi a levéltárát kutatni a történészeknek – ez pedig a VATIKÁN. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  2. Calumet: “Maeldron, ezzel a hozzáállással mit szeretnél elérni?
    Te most ordítasz és/vagy el akarsz menni, vagy mi?”
    .
    Mint minden ember a földön – így vagy úgy -, magam is a boldogságra törekszem. Konkrétan ebben az esetben azt szeretném elérni, hogy néhányan rájöjjenek, milyen szerencsétlen tévedés Gyurcsánytól várni bármi jót. Azt már Arisztotelész óta tudjuk, hogy maga a felismerés örömet okoz az emberben. Úgy tűnik, a felismerés közvetítése szintén.
    .
    Raszputyin: “Tudsz “sikeresebb” (nem népszerűbb) politikust mondani az elmúlt 22 évben?”
    .
    A sikeresség nézőpont kérdése. Jobbat tudok nála: Horn, Bajnai, Bokros.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  3. HEHEHE
    Az USA pénzmosáson kapta a Vatikánt.
    ( Ma reggeli hír.)
    Persze nem ilyen szókimondóan említették , hanem feltételes módban.
    De tudjuk az amerikai retorikában az a kifejezés hogy ” Ez az eljárás esetleg meghibásodáshoz vezethet ” annyit tesz hogy a módszert alkalmazni szigorúan tilos.
    ( Akinek van amerikai gyártmányú labor-műszerről felhasználási kézikönyve , pontosan ismerheti az ehhez hasonló megjegyzéseket )
    Tehát ha feltételezik a Vatikán pénzmosását , akkor az úgy is van !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Még egy akcióról
    Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, 2012. március 7., szerda (MTI) –
    Az Anonymous nemzetközi hackercsoport szerdán bejelentette, hogy sikerült betörnie a pápai állam hivatalos honlapjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. @makákó Te menthetetlen vagy! “Nem is ertem, hogy mire reagaltal.” Ez is bevett módszer. Tanítják a retorikában, de javaslom Machiavellit is, bár gyanítom, ha ma élne, szégyenkezve elkullogna Szijjártó Péter mögött. “Nem is ertem, hogy mire reagaltal.” Vagy igen, vagy nem. Egyik rosszabb, mint a másik. Az értelmes vita elkerülésérére még javaslok egy-két dolgot: pl. ” Nincs időnk értékvitákra”; Mi a választóktól határozott és gyors intézkedésekre kaptunk kétharmados felhatalmazást”; “Cinikus, és nihilista kívülállóktól nem fogadunk el utasításokat, a haza sorsa előbbre való “. Néhány száz szóból le lehet rendezni a témát., a ” kétharmadnak ” még gondolkodnia sem kell. Így működik a rendszer.Ha valamit nem értenél, szívesen elmagyarázom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. Kedves Miniszter úr!
    Talán egy keveset megkésett a Vatikán szerepének a felismerésével! Nem gondolja?
    Addig játszotta a pártja az MSZP és az SZDSZ közösen a „demokráciát” amíg úgy kihúzta a hazug klerikális és fasiszta reakció önök alól a talajt, hogy most már azért kell rimánkodniuk és dolgozniuk hogy egyáltalán bekerüljenek a parlamentbe!

    Úgy tűnik, hogy egy régi párttársa már tovább jutott a puszta felismerésen, hogy milyen kártékony a Katolikus egyház, és hogy mennyire reakciós és fasiszta a Vatikán.
    Talán Önnek is újdonság az a nyílt levél, amit még csak a helyi vallási vezetőknek, de rövidesen a világ vezető hatalmainak ír a hazugságokat hirdető, politizáló klérus ellen a korrekt szemlélő! Tessék olvasni egy Önnél türelmetlenebb reflexiót:

    AJÁNLAT A MEGTÉVESZTETTEKNEK:

    Ajánlom az Orbánt és Fideszt tisztelő, a Magyar valóságot nem ismerő Kanadai, Amerikai, Svéd, Angol, Dán és Holland magyarok lakta emigrációnak, hogy olvassák el az alábbi nyílt levelet! Gondolják meg legközelebb hogy miért tüntetnek egy fasiszta diktatúra mellett! Még akkor is, ha azt a követségekről szervezik jól megfizetett Fideszes és Jobbikos pártügynökök a diplomácia védettségükkel visszaélve!
    Olvassák a „keresztények” és a fasizmus támogatói, és nézzenek tűkörbe!

    Bárándy Gergely nyílt levele
    Közreadva: 2012. március 10. 11:10

    2012. március 8.
    Nyílt levél Márfi Gyula érsek úrhoz, Handó Tündéhez, az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez, Darák Péterhez, a Kúria elnökéhez, Makai Lajoshoz, a Magyar Bírói Egyesület elnökéhez, valamint Erdő Péter bíboros úrhoz.

    Tisztelt Érsek Úr, Elnök Asszony, Elnök Urak, Bíboros Úr!

    Vártunk néhány napot, hogy vajon a bírósági vezetők közül, a Katolikus Egyház vezetői közül, esetleg a Magyar Bírói Egyesülettől reagál-e valaki Márfi Gyula veszprémi érsek a bírákat érintő dehonesztáló megjegyzéseire. Sajnos hiába.
    Az érsek levelében a következőt állítja: “A független magyar igazságszolgáltatásban még ma is számos olyan ember dolgozik, aki a kommunista rendszer idején elkötelezett kiszolgálója volt a pártállami diktatúrának és tevékenyen részt vett egyházellenes, ún. koncepciós perekben.”
    Nem gondolom, hogy – konkrétumok közlése nélkül – elfogadható, hogy az egyik legtekintélyesebb státuszt betöltő egyházi vezető külföldön és belföldön ilyen állítással rombolja a magyar igazságszolgáltatás tekintélyét.
    Közleményünk késedelmének oka, hogy úgy véljük, elsősorban nem egy politikai pártnak kellene visszautasítani bírói kart ért támadást, hanem saját vezetőiknek, de ha a bírósági vezetők ezt nem tették meg, a bírák becsületének védelmében megtesszük mi.
    Ha érsek úrnak tudomása van olyan ma is aktív bírákról, akik kiszolgálói voltak a pártállami diktatúrának, vagy részt vettek egyházellenes koncepciós perekben, kérjük, nevezze meg őket, aki ugyanis ilyet tett, bűncselekményt követett el! Ha ezt nem teszi, felszólítjuk, hogy haladéktalanul kövesse meg a magyar bírói kart!
    Emellett tisztelettel kérdezzük az Országos Bírósági Hivatal elnökét, a Kúria elnökét, a Magyar Bírói Egyesület elnökét, valamint Erdő Péter bíboros urat, hogy mi a véleménye a veszprémi érsek bírákat érintő kijelentéséről?

    Tisztelettel:

    Bárándy Gergely
    országgyűlési képviselő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Keresztes S.
    2012. március 11. vasárnap
    10:47
    Az ön felvezetése Gy F nyakába varrja a jelenlegi állapotokból egy másodlagos kérdéskör (tünet) elleni fellépés hiányát Gy F levelében.
    Félő, hogy nem értette, amiről a levél szól, az sokkal több, mint a bírósági rendszer megtámadása Márfy által – még ha ez egy sarkalatos része is.
    Bárándy Gergely nagyon helyes nyílt levele összhangban van Gy F levelében összegzett kritikával.
    Ilyen nézőpontból a posztja elfogadható lenne számomra is.
    Látni kell, hogy itt sokkal nagyobb erők mozgatják az eseményeket, mint a magyar bírói kar megtámadása ezt megfelelően érzékeltetné. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Tisztelt Gets!
    Megjegyzéseim lényege nem csak a Bárándy levél helyeslése, a levél tartalmával való teljes egyetértés!
    Fel kívántam hívni az általam igen tisztelt Gyurcsány Ferenc és korábbi pártjának tagjainak és vezetőinek figyelmét arra, hogy lényegesen többet tehettek volna saját fennmaradásukért, – és így országunk szabadságáért is, – akkor, amikor hatalmon voltak! Nem belső háborúkat kellett volna vívniuk, és Gyurcsánynak nem a saját megmaradásáért kellett volna küzdenie saját pártjával szemben, hanem közösen a hazug újfasisztákkal, az elvtelen hatalmi tébolyban szenvedőkkel, a katolikus reakció és a bomlasztás elkövetőivel szemben kellett volna sokkal szervezettebben küzdeniük. Tudom, ebben a harcában az SZDSZ sem állt Gyurcsány mellett, és még a mai napig sem született meg országunk népében az összefogás szükségességének felismerése a közös kasszán élő fizetett klerikális fasiszták ellen.

    Az, hogy az egyház egy ilyen erkölcsi hulla vezetése alatt álló kormánnyal működik együtt, csak megerősíti az épeszű embert abban, hogy az állam és az egyház szigorúan külön választandó, és mindenkinek a hite magán ügy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. És még valamit Gets!
    Azt, hogy a nyugati demokráciákat valóban fenyegetné az elmebeteg Orbán lázítása és hazugságai, egyszerűen nem hiszem el! Orbánról szinte minden Európai és Észak Amerikai ország szolgálatainak meg vannak a bizalmas információi, és pontosabban ismerik a múltját és jelenét mint mi! Ezért próbálkozik ez a szerencsétlen Ázsiában és Távol-keleten, mert ott talán még kevés róla az információ. De mielőtt lépnek, informálódni fognak remélhetőleg.
    Tehát az EU nem tart igényt figyelmeztetésre, és legfeljebb a Keresztény Néppárt igényelné hogy világos képet kapjon Orbán és a Vatikán működéséről.
    Más kérdés, hogy egy átlag Európai polgár egyszerűen nem felkészült egy nemzetközi szélhámos egy Európai kormányon való működésére, és arra még kevésbé, hogy az EU szervezete sem találta még meg ellene a védekezés módszereit. De ami késik, az nem múlik! Más kérdés, hogy ez a helyzet országunk számára felér egy új Trianonnal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Tisztelt Keresztes S.
    2012. március 11. vasárnap
    .
    Így láthatóan egyetérthetünk. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Tisztelt Keresztes S!
    Valamennyi megjegyzését osztom. Azt is, hogy ami ma Magyarországon folyik, az felér egy második Trianonnal. Az első Trianon alkalmával területeket és magyar embereket vesztettünk és ezt a rablást külföldiek hajtották végre. A mostani “Trianon” alkalmával az ország gazdaságát hazai oligarchák fosztják ki az Orbán kormány támogatásával és a kormány politikája megfosztja az országot a szellemi kincseitől, potenciáljától, a jövőbeli feltámadás potenciális alapjától. Nem csak a ma aktív értelmiséget űzi külföldre, hanem a jövő értelmiségi fiataljait is. Pontosan nem tudható ugyan, de komoly felsőoktatási szakemberek becslése szerint máris kb. 100 ezer magyar fiatal tanul külföldi egyetemeken. Az Európai Unió nagyon sokat segít azzal, hogy uniós országok fiataljai tandíj mentesen, vagy csak alacsony tandíjakért tanulhatnak. A lakhatásuk és a megélhetésük még így is nagy gond. Bizony jó lenne, ha az USA is nyújtana ilyen segítséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. A lenézett, lekommunistázott, ún. népi demokrácia 44 évig működött – úgy-ahogy – Magyarországon, a gulyáskommunizmus kádári ideje alatt mi voltunk a KGST tábor irigyelt példaképe. Ezt a rendszert illik ma szidni, csepülni, eredményeit annullálni. De kérdem én, valóban olyan rossz volt ez a rendszer, hogy 20 éven keresztül a mostani democsokráciában folyamatosan volt belőle még mit szétrabolni? Gyárakat, termőföldeket, tudásbázist? Nem lehet összehasonlítani az akkori államadósságot a mostanival – és ezek nagy része olyan oligarchák kasszájába folyt be, akik megnyertek például egy autópálya-tendert – bundával – , majd kiadták alvállalkozóknak – akik egyébként indultak, de nem nyerhettek – harmadannyi pénzért, és mutyiztak a politikusokkal az irdatlan nyereségen? Ezeket az embereket kellene főbe lőni, mert miattuk még az unokáink is nyöghetik az államadósságunkat, amíg ők valahol a Seychelle-szigeteken lébecolnak. Ezektől kellene mindent elvenni, és rendezni a rablott – elcsalt – pénzekből az ország adósságát. A dolgokat a helyükre kell tenni – a kérdés az, miként lehet ezt megvalósítani. Amennyiben nem tesszük meg, a gátlástalanság folytatódik. Az emberek három dolgot féltenek leginkább. Az életüket, a pénzüket és a szabadságukat. Kilenc és félmillió magyarnak már nem kell a pénzét féltenie, mert nincs. A szabadságuk meg csak szóvirág. Marad a puszta élet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Igen tisztelt Presbiter!
    Az első Trianon szinte pontosan annak a helyzetnek köszönhető, amely most is lehetőséget adott egy köpönyegforgató álvallásos beteg lelkületű embernek és jól megfizetett kiszolgálóinak a hatalomhoz jutáshoz.

    Első Trianonunkat megelőző dzsentri, földesúri, katolikus földbirtokos rendszer szinte teljes összefonódásban elfojtotta a parasztság, a kialakuló munkásság, a tanulási költségeket megfizetni képtelen emberek előrejutását, felvilágosodását. Az un. Nagy Magyarország kb. 18 millió lakósággal rendelkezett. Ezek mint egy 68 százaléka praktikusan analfabéta volt! A 18 millióból mindössze 7 – 8 millió vallotta magát Magyarnak!!!! A Trianoni szerződés aláírása előtt derült ki, hogy körben, az ország határterületei mellett lakók nagy része a szomszéd államokhoz tartozónak vallotta magát ! A környező államokat most nem sorolom fel, de egyedül a jelenlegi Ukrajnával határos területek nem akartak a szomszédhoz tartozni.

    Most ugyan ez a folyamat pusztítja Magyarságunkat, mert a hazug Orbán kormány szinte mindent meg tesz, hogy az emberek meneküljenek innen. Nem csak az oktatásunk teljes tönkretételével, hanem a jogbizonytalansággal, amit jól megismertünk a fasizmus és a szocializmus alatt.

    Mind ehhez segítséget ad és szövetséget biztosít saját pozícióinak megerősítése céljából a Vatikán! A szentszék jelenlegi vezetője Hitler Jugendként szolgálta a nácikat, pontosan úgy, ahogy a jelenlegi kormány is szinte minden tagja pártfeladatokat hajtott végre a szocializmusban.

    Sajnos népünk még mindig nem elég okos ahhoz, hogy a félrevezetésnek, a butításnak ellen álljon. Mértékadó Európai politikai körök egyszerűen nem értik, hogy hogyan szavazhattak ilyen arányban az Orbáni klerikális fasizmusra! Orbánéknál minden előző kormány és rendszer jobban szolgálta népünket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos